|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
19.6.2012 14:11:29   
mojca_
ttjlz .. Super, da se izboljšuje :) Če ni nujno, je res brez veze naročevat te drage čevlje.

Sporoči, kaj bo rekel dr.Antolič.

Mi ne hodimo na fizoterapijo. Mu pa malo sama masiram nogice - predvsem meča za boljšo prekrvavitev. Po odstranitvi gipsov je imel še kar nekaj časa take vijolčne nogice, zdaj pa ima že prav lepo barvo.


(odgovor članu ekvinovarus)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
20.6.2012 12:14:14   
mojca_
Če kdo rabi, dam za 25€ (novi 65€) čevlje Markell, številka 1. Rabljeni so bili manj kot 14 dni, se pa malo paščku pozna,da smo ga fajn zategovali :)

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
21.6.2012 11:56:46   
frutkica
Tudi mi hodimo na fizioterapijo. Pediatrinja naju je že pri enem mesecu napotila v razvojno, zaradi mavca, tam pa sva dobila naprej za nevrofizioterapijo, ki jo imava 2X na teden. So nama pa odsvatovali nošenje čeveljčkov 23 ur na dan, ker naj bi poslabševali stanje našega malčka, ki ima po mojem mnenju zaradi zares vestnega nošenja čeveljčkov prve 3 tedne po mavcu znižan mišični tonus in mu nekatere trebušne mišice slabo delujejo. Jaz sem vse skupaj opazila šele po nošenju čeveljčkov. Se mu je pa stopalce lepo popravilo in ne vidim nobenega poslabšanja, čeveljčke pa mu dajem le ponoči, ker je takrat najmanj aktiven. Bomo vidli, kaj bodo rekli na pregledu.

(odgovor članu ekvinovarus)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
22.6.2012 12:44:36   
ttjlz
trenutno hodiva na samoplačniško fizioterapijo. v razvojno ambulanto sva naročena komaj v juliju, in ker sem opazila da se je zaradi gipsa začel čudno zvijati nazaj, sem rajše šla na pregled. fizioterapevtka mi ni izrecno rekla, da naj ne nosiva čevljev cel čas, namignila pa mi je, da je zelo pomembno, da čevlje dajemo dol večkrat na dan in dosti masiramo nogice. ravno tisti dan je prišla k njej mamica s 4 letno hčerko, tudi z ekvinovarusom. povedala mi je, da ji čevljev že od vsega začetka ni dajala veliko gor in da je rajše hodila redno na fizioterapijo. z redno masažo ima punčka nogico čisto normalno. rekla pa je, da je bilo potrebno veliko truda in seveda tudi denarja (za privat fizioterapije), da je sedaj noga v redu. In to brez čevljev. Kaj pa vem, jaz mislim, da je potrebno ubrati neko srednjo pot. Jaz mu bom čevlje te tri mesece dajala gor, vendar sedaj ko je vroče in potem na morju nekoliko manj. Bom pa tudi veliko telovadila z njim in mu masirala nogice, ker res opažam, da se ne razvija pravilno. Jezna sem na svojo pediatrinjo, ker me ni že pravočasno napotila v razvojno, sedaj pa imajo takšno gužvo, da sva prišla tako pozno na vrsto.
aja še to, Antolič mi ni dal nobenih napotkov. Rekel je samo, da se naj oglasiva pri njih v mavčarni. Nisem šla, ker tak vem da bi mu zategnili pasek do onemoglosti in rekli, da je tako ok in najbolj prav.

< Sporočilo je popravil ttjlz -- 22.6.2012 12:50:09 >

(odgovor članu frutkica)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
22.6.2012 13:13:40   
mojca_
No, mi mu tudi dajemo čevlje dol večkrat dnevno. Teli Mitchellovi se tudi bolj preprosto obujejo, tako da sploh ni problema. Zdaj ima 4 mesece in ga tudi veliko dajemo na tla, da prosto brca in telovadi. Mali se obrača na bok, iz hrbta na trebuh (z ali brez opornic), ali pa samo brca tako, da se vrti okorg svoje osi :) Nogice daje v usta in počne vse ostalo, kar je "normalno" za njegovo starost.

Kdaj se mi zdi, da se še lažje obrne z opornicami :) Čevlje nosimo cca 18-20 ur dnevno. Vedno ko spi pa tudi čez dan. Zdaj ko je ta vročina, ga pustim več časa brez.

Nogice mu tudi veliko masiramo - predvsem za boljšo prekrvavitev. Prav posebnih vaj, razen tiste z deščico, ne poznam. V torek imamo prediatrinjo pa jo bom vprašala, kako je z njegovim razvojem in če se ji bo zdelo, da ne gre vse v redu, bom prosila za napotnico za fizioterapijo.

Tudi meni se zdi najboljša neka srednja pot. Niti na misel mi ne pride, da bi ga imeli ves čas brez opornic - čeprav bi z markellovimi čevlji verjetno ratalo kaj takega :) Hkrati pa se mi zdi 23 ur na dan malo huda.

ttjlz... po čem sklepaš, da se vaš mali ne razvija pravilno?
frutkica.. kako se pa kaže zmenjšan mišični tonus?


(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
23.6.2012 11:44:25   
Veronika*

IZVIRNO SPOROČILO: mojca_

Če kdo rabi, dam za 25€ (novi 65€) čevlje Markell, številka 1.

Mi snamemo gips 4. julija, pa potem sporočim, ker zdajle težko rečem, kakšno velikost stopala ima. Je pa sigurno drugo, zdravo stopalo večje, menda mi ne bo treba dvojih čeveljčkov zaradi tega kupovat? user posted image

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
23.6.2012 13:25:43   
mojca_
Nevem, kako je s tem pri nas v Proloco medico. Ko sem naročala preko interneta, sem lahko izbrala velikost za posamezno nogico.

Bo še kdo drug povedal, to da sta nogici različno veliki je zelo pogosto.

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
23.6.2012 18:38:47   
Veronika*
Sem s pomočjo Markellove lestvice za velikost čeveljčkov ugotovila, da ima zdravo nogico okrog velikosti 00. Bomo videli, v petek greva itak v Ljubljano in bom skočila še v proloco medico, če ne drugega, lahko vsaj opornico nabavim (in jim zatežim, zakaj nimajo original Dobbsove, za katero je Markell zastopnik).

Kar se razvoja s čeveljčki in opornico tiče, seveda še ne morem komentirati, z gipsom pa naš nima nobenih problemov. Z nogico ves čas maha, "brca" in jo dviguje, tudi kravice lepo pase kljub gipsu. Malo me je strah, kako bo prenašal čeveljčke, upam pa, da se bo hitro navadil.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
25.6.2012 18:42:11   
meta11
Živjo punce.

Vidim, da poteka debata glede Markellovih čeveljcev in originalnih Dobbs-ovih opornic.
Mi smo dva tedna nazaj naročili te originalne Dobsove opornice v Centro Essedi, stanejo 196 Eur ( s poštnino vred). Lahko pa jih dobiš z nastavki za Markell čevlje ali Mitchel čevlje. Jim poveš ob naročilu. Jaz sem z njimi kontaktirala preko maila.
No, ko sva šla pa z možem prejšnji teden kupit Markellove čeveljce v Proloco medico, pa je debata nanesla tudi na original Dobbsove opornice - sedaj jih prodajajo tudi v Proloco medico in stanejo 147 Eur, tko, da smo se mi malo prenaglili in ob vseh stroških v luft pihnili 50 Euruser posted image   Ampak kot so mi jih kazali, jih zaenkrat podajajo samo z nastavki za Markell čeveljci.

Drugače pa je naš fantič prešel na "režim" nošenja opornic ponoči in podnevi med spanjem. In sedaj, ko se zaveda, kaj je to svoboda brez čeveljcev, pa imamo po 4 mesecih nošenja kar naenkrat probleme. No, upam, da se bo kmalu uneseluser posted image

< Sporočilo je popravil meta11 -- 25.6.2012 18:52:45 >

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
26.6.2012 21:10:36   
mojca_
Se strinjam, da je fino, da zdaj prodajajo tudi originalne Dobbsove v LJ. Čeprav bi jaz v primeru, da bi imeli Markellove čevlje raje kupila kar tisti "ponaredek", ker je zelooo lažji od originalnih.

Naš mali teh original Dobbsovih ni mogel dvignit, te iz Lj pa suče sem in tja kot za šalo. Kot sem že napisala, smo pri nas skombinirali Mitchellove čevlje, rumeno štango (ponaredek) iz Lj in pa nastavke za Mitchellove čevlje iz originalne Dobbsove opornice. Pa še tiste vijake sva z možem nekaj mešala :)

Danes smo bili pri pediatrinji in se je samo smejala, ko je videla naš mix :) Ko bo malo večji pa bomo dali nazaj te original Dobbsove, ker so vseeno boljše kvalitete kot ponaredek.

Drugače pa je naš mali za svojo starost kar fajn gibalno razvit, tako da mu zgleda ti čevlji ne škodijo toliko. Danes ga je pediatrinja temeljito pregledala in mi zatrdila, da ni potrebe po fizioterapiji. Spet je bila vsa navdušena nad tem, kako so mu popravili nogice :)


(odgovor članu meta11)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
26.6.2012 22:24:05   
ttjlz
Mojca_ fizioterapevtka mi je rekla, da je zaradi gipsa razvil bolj desno polovico in da se zato zvija preveč nazaj. Kaj pa vem... Bil je prehitro rojen tako da bova tako v vsakem primeru hodila na fizioterapije in v razvojno. Pa saj škodi nič ne..
Meta11- zakaj pa si ti naročila original Dobsovo opronico? Kaj je boljša? Če te prav razumem pa imaš Markellove čevlje?

Drugače pa mi še vedno ne spravimo pete čisto na podplat. Ima še katera kakšen nasvet oz v kakšnem času je vam kaj uspelo spraviti peto v pravilen položaj? Pa so vam sploh izrecno povedali,kako mora biti peta? Nam namreč niso, zato sem že začela razmišljati, da pa to le ni tako ključnega pomena.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
26.6.2012 23:03:43   
mojca_
Mi smo imeli gipse na obeh nogicah, tako da se je zgleda na obeh enako razvil. Ja, škodi itak da ne, če obiskujete razvojno in pa fizioterapije. Jaz bi tudi šla, če bi nam pediatrinja tako svetovala.

To o peti in pravilnem položaju sem pa tudi jaz premišljevala. Po moje (laično mnenje) je v redu tudi, če pete ne spravite prav do tal. Samo da pač nogica ne pada ven - kot je recimo nam. Jaz sem tudi premišljevala, da bi dr.Antoliču poslala slikco, kako ima pete. Ampak potem so se začeli še večji problemi (pomodrevanje ali pa je šla noga kar ven itd.) in sem si rekla, da se tega ne grem in sem naročila Mitchellove čevlje. Zdaj je res neprimerljivo bolje.

Verjetno pa jih ne bi naročila (zaradi cene!), če bi bilo stanje drugačeno in mu nogica ne bi tako padala ven.

(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
26.6.2012 23:18:50   
frutkica
pri nas sta se tudi desna in leva stran že od začetka razlikovali in sicer je imel desno stran, na kateri ima tudi ekvinovarus šibkejšo. Pri enem mesecu ni dvigoval nog in rok le drsal je z njimi po podlagi u bisvu je to zgledalo kiot kakšna lutka - gibal se je le v eni ravnini, mislim da je to ta slabši mišični tonus. Potem se je iztegoval bolj nazaj, spodnje trebušne mišice pa je imel zelo oslabljene, to se sedaj zelo dobro popravlja in sem res hvaležna svoji pediatrinji, ki naju je takoj napotila v razvojno. Kajti predvsem oslabljene trebušne mišice in slabše gibljiva zdrava nogica, naj bi bili posledica rednega nošenja čeveljčkov. Fizioterapevt naju zelo pohvali in pravi da je nogica res super, da ima sedaj mali večje težave s trebušnimi mišicami, bomo vidli kaj bodo rekli pri ortopedu, sporočim prihodnji teden ;)

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.6.2012 10:49:42   
ttjlz
frutkica kako pa vi spravite peto v pravilni položaj?jo ima čisto na podplatu?naš ima vedno zadnji del petke vsaj pol centrimetra dvignjen. bolj mu ne upam zategnit, ker ima že sedaj rdeče nogice. nogavičke iz c-prodirecta imamo, tako da bom poskusila še s peno in če nam še to ne uspe se ne bom več hecala s temi čevlji in bom res naročila mitchellove!jutri gremo na morje, tako da se oglasim čez 14 dni. lepo bodite!

(odgovor članu frutkica)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.6.2012 12:33:47   
mojca_
Na, pa sem naredila še "slovensko" facebook stran :)

http://www.facebook.com/groups/381458938579900/

Če se želi kdo pridružiti, da si izmenjamo izkušnje, objavimo še kakšno slikico itd.


(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.6.2012 14:42:41   
meta11
ttjlz - originalno Dobbs opornico smo naročili, ker je sine pri 4 mesecih postal tako močan, da je v 2 mesecih dobesedno razbil user posted image  dvoje opornice (ponaredke), ki jih prodaja Proloco medico, in jih potem že niso hoteli več zamenjat. Tako udarja z nogami ob tla, da je razbil tisti del, ki omogoča gibljivost... No, te originalne pa so tako narejene, da se da ta del tudi prešraufati, če bo kaj popustilouser posted image
Ja, nosimo pa Markellove čeveljce. Ko sva vzela nove, malo večje, mu zopet peno dajeva noter, da nogica lepo ostane v čeveljcu. Smo zadovoljni z njimi.

Je pa res, da ta leva (ekvinovarusna) nikoli nima pete "v nulo" do tal, enostavno ne gre. Pa je bila ortopedinja nazadnje zelo zadovoljna nad napredkomuser posted image

Mojca - super, se že hitim včlanit na Facebook. Vidim, da sva obe tudi na Ekv. Hrvatskauser posted image



(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.6.2012 20:02:46   
mojca_
Uf, meta11, to pa imate močnega fanta :)

Sem ravno prej gledala našega, ki ima zdaj 4 mesece in pol in si ne predstavljam, da bi mu uspelo razbiti tole štango :)

Je pa očitno, da so originalne Dobbsove zelo boljše kvalitete in da več zdržijo.

Se pišemo še na facebooku :) Sem redno brala ekv. Hrvatska, ampak ne razumem toliko hrvaško, da bi lahko kaj dosti komentirala. Pa tudi tam imajo druge zdravnike itd. Zato upam, da bo zaživela tudi naša slovenska skupina :)

(odgovor članu meta11)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
27.6.2012 22:22:55   
ttjlz
Mojca_ super si se spomnila za facebook skupino!sem se že včlanila!(jaz sem Tinka):)se tipkamo tudi tam!

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
28.6.2012 19:54:14   
Veronika*
Tiste, ki ste naštudirale čeveljčke in opornice na internetu, verjetno veste, da obstaja poseben komplet za prilagoditev Dobbsove opornice za Mitchellove čeveljčke (conversion kit). Ker nisem zasledila, da bi se ga dalo kupiti kje v Evropi, sem poslala mejl na firmo D-Bar Enteprises (proizvajalci Dobbsove opornice) in so mi odgovorili, da ga lahko naročim pri njih. Sam komplet ni drag, 46 dolarjev (37 evrov), seveda je pa poštnina še enkrat toliko, 45 dolarjev, skupaj torej dobrih 70 evrov. Če katero zanima, ji lahko posredujem mejl človeka, ki sem ga kontaktirala, takole pa zgleda predelava opornice: http://www.dobbsbrace.com/PDF/DobbsConversion.pdf Sicer deluje komplicirano, ampak zato pa imamo moške pri hiši. user posted image

Meta, tebi pa hvala za informacijo, da se Dobbsovo opornico dobi tudi pri nas. user posted image

< Sporočilo je popravil Veronika* -- 28.6.2012 19:55:56 >

(odgovor članu ttjlz)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
28.6.2012 20:45:33   
mojca_
To je pa dobra informacija.

Čeprav... Dobbsova opornica pri nas je 147€ + 70€ za nastavke = 217€
Če naročiš iz Italije pa je Dobbsova z nastavki za Mitchellove čevlje 196€ s poštnino. Tudi nevem, koliko časa traja, da pride iz Amerike sem.

Ampak... če se da kupit v proloco medico brez nastavkov samo štango, si zagotovo na boljšem. Ali pa imaš potem nastavke za Dobbsovo za Mitchellove ali Markellove čevlje - kar je tudi dobro, če se kdaj kasneje odločiš za Markellove čevlje.

Ali pa če kupiš samo nastavke (ta conversion kit) in ga daš na "ponaredek" iz Lj. Mogoče imajo tudi v Italiji samo te nastavke, nevem. Jaz nisem upala naročat samo nastavkov, ker nisem vedla, če bodo pašali na to rumeno štango iz Lj. Pa takrat tudi nisem vedela, da se da dobit original Dobbsovo v proloco medico.

Upam, da nisem preveč zakomplicirano napisala :)

Fajn, da si tukaj izmenjujemo informacije in vedno več podatkov prihaja ven, da bodo imeli starši za nami manj dela in njihovi in naši otročki manj problemov z nošenjem opornic.

Teh nastavkov pa ni tako zakomplicirano menjat. Jaz sem se sama lotila, potem pa je prišel mož pa mi pomagal :) Bi pa tudi sama dokončala - seveda bi rabila ene 5x več časa :)


(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
29.6.2012 11:40:03   
Veronika*
Nisi preveč zakomplicirano napisala. user posted image En kup kombinacij je možnih. Danes sem bila v Ljubljani in sem vzela tako Dobbsovo opornico kot tudi ponaredek, ker je res bistveno lažji in ga bomo uporabljali na začetku. Je pa razlika v kvaliteti več kot očitna. Kar se tiče čeveljčkov, sem naletela na fajn članek, v katerem med drugim piše, da se do prvega leta starosti priporočajo Mitchellovi, starejši otroci pa z Markellovimi nimajo težav.

Fajn, da si tukaj izmenjujemo informacije in vedno več podatkov prihaja ven, da bodo imeli starši za nami manj dela in njihovi in naši otročki manj problemov z nošenjem opornic.

Se strinjam, zdaj imamo zbrane praktično vse informacije o "opremi", cenah in načinu naročanja. Sigurno bo marsikomu to zelo prav prišlo. Jaz recimo sploh nisem vedela za Mitchellove čeveljčke, dokler nisem naletela na ta forum.

Še pet dni, pa snamemo gips! user posted image

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
3.7.2012 14:51:55   
kreslincica
Zdravo, bolj berem forum, bolj mi je vse jasno - kar se tiče opornic, štang in čevljev. Sinu se je včeraj spet snel (levi) gips ... jutri pa itak gremo po nove, najbrž tudi zadnje pred operacijo. Desna je res že "lepa" in fajn popušča, leva pa kar ne popusti in je bolj rigidna. Še zmeraj pa ne vem točno, kaj in kako bo z operacijo. Sicer je pa vroče za znoret :). Mali sicer dobro prenaša in gipse in vročino, hvalabogu!

Mojca, koliko pa zraven opornice in nastavkov znašajo še čeveljčki? Počasi se pripravljamo na nakup in me res zanima, koliko pride vse skupaj, da ne bo potem kakšen nepotreben šok :). In na koliko časa jih je treba menjati?

No, zdaj sem šla forum brat še enkrat od začetka in imam polno glavo ...

(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
3.7.2012 15:48:48   
Veronika*
Markellovi čeveljčki v proloco medico stanejo 65 €, Mitchellovi, ki jih lahko naročiš na c-prodirect, pa 175 funtov (216 €).

(odgovor članu kreslincica)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
3.7.2012 16:04:57   
mojca_
Tako je, kot je napisala Veronika.

Plus 26€ poštnine iz c-prodirecta.

Mi smo naročili še tele blažilce (torej še + cca 20€):
http://www.c-prodirect.co.uk/afo-socks-and-pressure-saddles/pressure-saddles/middle-strap-pressure-saddle.html

Kreslinčica, jaz sem tudi imela polno glavo vsega :) Ampak bo kmalu mimo. Srečno!


(odgovor članu Veronika*)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Ekvinovarus stopal(a)
5.7.2012 9:55:39   
Veronika*
Včeraj smo sneli gips in dali gor čeveljčke, mali je cel dan rjovel, ponoči pa ni bilo kaj dosti bolje. Sem bila na tem, da se mi zmeša. Čeveljčki so nočna mora, pete ne spravim dol niti pri zdravi nogici, kaj šele pri drugi, paščka ne morem zategnit toliko, kot so mu ga v mavčarni, pa sploh so paščki trdi in nečloveško štorasti, tiste trapaste vezalke so samo pika na i. Da ne govorim o tem, kako težko je dajat gor vse v enem kosu, res mi ni jasno, zakaj ne naredijo čeveljčkov, ki se pripnejo na opornico. Nima veze, sem že naročila Mitchellove, tako zaradi malega kot zaradi praktičnosti, ne mislim se z*****vat z Markellovimi. Danes je mali k sreči bolje razpoložen, jaz se pa komaj pokonci držim.

Operacija je bila sicer uspešna, petka je zdaj lepo gibljiva, ampak nogica še vedno zgleda tako uboga, nagrbančena, majhna in zbita skupaj, pa še nohtek na palcu ima čisto fuč, verjetno zaradi gipsa. Upam, da se bo popravilo in da bosta nogici vsaj približno zgledali enaki. Čeprav se načeloma z vsem skupaj ne obremenjujem, sem včeraj večkrat pomislila, da bi dala vse, da bi bil čisto običajen dojenček brez teh težav.

(odgovor članu mojca_)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?