|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: **Noseče Štajerke**
2.8.2012 16:47:57   
princess13
Aha, pol boš pa verjetno na naslednjem pregledu dobila te papirje. Je pa vse odvisno od G. Vsak ima drugačno prakso...

Midva sva bila ravno včeraj na CSD, kjer sva podpisala očetovstvo. Pa pozanimat sem se šla o višini porodniške, ker trenutno nisem zaposlena, sem pa bila v zadnjih treh letih eno leto. Pa vse vloge mi je dala, tako da samo lepo izpolnim in potem po 15.8. že lahko odnesem nazaj na CSD.

Uf, leseni stoli. To že ni dobro user posted image Brez klime bi pa tak umrla. Pa si kaj odnesla iz te šole? Je tako zanimivo, da hitro mine? Sicer mene bolj skrbi kako bo dragi vse to prenašal. Do 17h dela, ob 18h pa že v šolo...Bogi revček, upam, da bo zdržal. Sta pol dobila to potrdilo za prisotnost partnerja pri porodu? Kaj ogled porodnišnice ste tudi imeli? Oprosti, ker sem te tak zasula s vprašanji user posted image

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: **Noseče Štajerke**
2.8.2012 18:56:13   
Pikica_82
Uf, ste načvekale user posted image
A komplicirajo v šoli, kdaj hodiš? Jaz bi to rada dala čimprej skozi, potem se mi ziher več ne bo dalo sedet tam. Čeprav se moram najprej pozanimat, koliko časa velja ta šola, dejansko sva jo z dragim dala skozi že 4 leta nazaj, mogoče mu jo priznajo (njemu se ziher ne bo dalo spet tam sedet). Je blo pa meni fajn, ok, ne vsa predavanja, večina pa.

Kupovat midva ne rabiva skoraj nič, voziček še mava, posteljico tud, košaro mi bo kolegica posodila, cotike pa še tud mam. Pa mi odkrito povedano niti ni nekaj do kupovanja... V 1N sem hotela že takoj v trgovine letet user posted image

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: **Noseče Štajerke**
2.8.2012 19:57:50   
HelenaLena
Sem slišala, da je potrebno imeti potrdilo o priznanju očetovstva s sabo v porodnišnico?
Tudi jaz nisem trenutno zaposlena.

Pa nekaj sma odnesla iz te šole, tudi potrdilo sma dobla. Blo je zanimivo, so pa bli tudi dnevi, ko je moj dragi skoraj zaspal poleg user posted image . V Lj je v službi in mu je blo kar naporno. Ob petih je prišel domov in sma že letela v šolo. Mogoče bi rekla, da se je nekaj stvari ponavljalo in bi lahko komot malo skrajšali.
Drugače pa mene noben ni vprašal v kerem tednu sem, kar prijavila sem se preko spleta in to je blo to.
Tudi ogled porodnišnice smo meli in to mi je blo še najbolj zanimivo user posted image . Kje se javiš (pozvoniš) pa porodno sobo. Aja pa na koncu nam je pokazala kako se previja dojenčka. Tu si nisem ravno dosti zapomnila, ker sem čisto zadaj sedela. Bi blo bolje, če bi vsak posebej previjal. Samo nas je blo čisto preveč. Tak da tisto pravo previjanje še itak sledi user posted image . Jaz priporočam šolo, mogoče kakšno s skrajšanim programom user posted image .


(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 10:13:22   
princess13

IZVIRNO SPOROČILO: HelenaLena
Sem slišala, da je potrebno imeti potrdilo o priznanju očetovstva s sabo v porodnišnico?

To prvič slišim, se bom pa pozanimala.

Hvala ti za vse informacije. Toliko, da si vsaj malo znam predstavljat kako bo zgledalo...Joj ja, sej pri mojem bo isto, ker do 17h dela. Ampak bo že moral zdržat.
Se pa tudi jaz najbolj veselim ogleda porodnišnice. user posted image

Čuj HelenaLena, glede na to, da sma obe oktobrki in ker vem, da sodeluješ tudi v temi Oktobrke 2012, me zanima kako to, da se nisi nam pridružila na privat forumu, ko smo se odločile, da se prestavimo tja?


(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 11:34:05   
astrid1
IZVIRNO SPOROČILO: HelenaLena
Sem slišala, da je potrebno imeti potrdilo o priznanju očetovstva s sabo v porodnišnico?


To ne more držati. Ravno prejšni teden je moj dragi srečal sodelovca, njegovo in njihovega novorojenčka, ki so se skupaj vračali iz CSD-ja. kjer so urejali očetovsto. Lahko se ureja prej, lahko pa tudi po rojstvu.

Če se ureja prej, lahko že povesta ime novorojenčka. To je mojo kolegico, ki bo rodila ta mesec kar presenetilo. Kaj pa če so se zmotili na UZ in narobe določili spol? Tako se nista odločila zapisati imena, za vsak slučaj.

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 11:38:46   
princess13
Se strinjam z Astrid1. Po moje to tudi ne drži. Prvič slišim, pa letos kolegice rojevajo kot po tekočem traku user posted image

Midva sva očetovstvo uredila to sredo na CSD in ni potrebno povedati ime dojenčka. Nikamor se to ne vpiše, ker imam ta papir pred sabo...
Samo podpiše partner, da se strinja, da je oče otroka, ki ga bom jaz rodila in podpišem jaz, da potrjujem, da je partner oče otroka in to je to. Nobenih imen od otroka. Rabiš pa samo osebni dokument.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 12:10:13   
HelenaLena
Aha, no jaz sem to informacijo glede potrdila zasledila na spletnih straneh, kjer je seznam kaj imeti sabo v porodnišnico pa tudi kolegica mi je razlagala, da ju je presenetilo. Midva boma šla enkrat v septembru na CSD pa je.

Na začetku sem bla ful malo aktivna, praktično še na novo in me ni mikal privat forum. Zdaj pa vidim, da sem vedno več gor praktično vsak dan, pa ne samo enkrat user posted image , tak da bi se pridružla. Samo ne vem, kako to gre sploh user posted image .

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 12:18:27   
Pikica_82
Pa se da tole očetovstvo še zmeraj uredit tudi na občini? Včasih se je dalo. Ker po vseh kolobocijah, ki jih imam zadnje mesece s CSDjem, mi res ni več tja za hodit pa onih tet tam za gledat, pa čeprav bi šla enkrat za spremembo prijetno zadevo urejat...

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 12:49:02   
HelenaLena
Tudi na občini se da to urediti, ker si je moja kolegica tudi.
Ka smo vse na koruzi?? user posted image user posted image

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 14:13:08   
astrid1
Midva bova šla tudi septembra na CSD urejat. Mi je boljše prej kot pa kasneje, po porodu. Potem pa naju čaka še šola za starše.
Na žalost je pri nas avgusta ni, tako da bo september kar pester.

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 16:11:33   
HelenaLena
Astrid1, kdaj maš PDP?

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 16:17:51   
astrid1
Šele 26. 10., bo še trajalo.... Pa že zdaj je moj trebuh tako ogromen. Kaj šele bo!


(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 16:35:32   
HelenaLena
Jaz mam pa 24.10., tak da bomo septembra še komot lahko rihtali zadeve user posted image . Moj trebuh je srednje velikosti, verjetno je odvisno, kje ga ženska nosi? Ti je ginekolog že kaj meril trebuh? Meni ga je do zdaj dvakrat in je velikost ok.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 16:52:02   
astrid1
Nič ni merila, vendar pa naša bejbika v rasti prehiteva za dva tedna. Je pa res tudi to, da sem na dieti, ker se ne smem nič več zrediti. Sem se namreč preveč. Pa ne povem koliko, ker mi je nerodno.
Zaenkrat lepo ratuje. Teža mi ne narašča več, celo malo je šla dol v enem tednu, pa vse kar sem storila je to, da sem vrgla iz prehrane sladoled in tu pa tam kakšen piškotek...

Je pa zanimivo, da sem pred nosečnostjo imela problem v kontra smeri. Vedno sem si morala prizadevati, da nisem bila presuha. Sedaj, na bolniški, pa so kile začele tako nabijati, da kar ni res.
Ampak, vidim, da se res da. Sem prebrala, da tudi za otroka ni dobro, če se mamica preveč zredi. Da ima lahko moteno presnovo glukoze skozi življenje. Že zato dajem vse od sebe in ne kršim, tudi če se mi lušta ali pa sem lačna.

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 18:04:08   
RozaRoza
Pozdravljene Štajerke...
Naj se vam tudi jaz pridružim... Sem iz okolice MB... Stara 32 let in pričakujem 1user posted image , PDP pa imam 30.11.
Trebušček že pridno raste...
Prejšnji teden sva bila z dragim v Ikei... in imajo kar lepe stvari... Za cca 150 € sva kupila posteljico z jogijem... (pa je fajn, stabilna in kompaktna),
odejico in posteljnino... Meni se zdi super kakovost glede na ceno...
Pa tudi previjalno mizo nameravava kupiti tam...

Lepo se imejte...

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 19:00:49   
HelenaLena
Jaz sem zmanjšala sladko, ker potem prehitro grejo kile gor. Danes sem si privoščila eno lučko pa dva mafina z robidami user posted image in nič več. Sedaj še nekaj malega za večerjo s polno zelenjave, zajtrkujem redno, nekaj domačega sadja vmes, za kosilo pa kislo zelje. Torej ni blo nobenega pretiravanja in vsega pomalem user posted image .
Je pa res, da sem zanosila suha in mi je mogoče malo lažje kot nekaterim, ki zanosijo s prekomerno težo in se morajo še bolj paziti. Hrana naj bo po pameti, tudi stradati se ne sme! Pa da je čimbolj zdrava in raznolika. Hitro se navadiš. Vmes mi je zapasala Coca Cola, ki je prej praktično nisem pila. Potem pa sem opazila, kako hitro lahko postaneš odvisen od teh pijač. Po parih piksnah sem se odločila, da je ne kupim več. Voda je zakon, sploh zdaj v nosečnosti.

V Ikeo se očitno res splača iti. Midva boma sigurno šla kaj pogledat, mogoče septembra. Aja, pa dobrodošla RozaRoza! user posted image Kaj pa pričakujete, če ni skrivnost? user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 20:57:32   
astrid1
HelenaLena, saj glih to ne gre meni v račun, če zanosiš pri manj kot 51. kg, pa še ti so zaradi IVF postopka decembra in Femare poleti in v jeseni, potem pa se v nosečnosti zredim kot en pujs. Moja normalna teža pred vso to kemijo je bila 48 kg.
Drugače pa sladkega ne jem in ne pijem več. Zdajle mi je super, ker se dobijo že nova jabolka, ki jih lahko jem med obroki.

Pa glihkar sem se skrila, ker moj dragi večerja ... Raje ne gledam in se ne mučim.

RozaRoza, jaz imam tudi že nekaj stvari ogledanih na spletni starni Ikee. Tudi posteljnina mi je všeč... Bo moj dragi skočil najbrž drugi teden v Celovec in pripeljal, kar rabimo. Še vedno smo tam dobili, tisto, kar smo rabili. Meni je Ikea všeč.

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: **Noseče Štajerke**
3.8.2012 21:59:54   
HelenaLena
Kolegica se je za nekaj več kot 20 kg in je hitro po porodu spet prišla na staro težo. Sploh nisem mogla verjeti, dojenje, skrbi, malo spanja in človek hitro shujša. Vem pa, da zna bit zelo neprijetno, sploh če si prej bila suha. Hormoni, kemija, posledično prehrana pa smo tam. Brez skrbi, jaz sem prepričana, da bo po porodu spet po starem, ko se telo spet "normalizira". Glavno je pa itak, da je z otročkom vse ok.
Jaz bi veliko več pojedla, če me nebi po vsakem obroku napenjalo. Dovolj je,da pojem krožnik kislega zelja in se počutim, kot da bom počila. Potem pa posedam, kot da sem v zadnjem mesecu user posted image . Zdaj bi si ful kaj privoščila, ampak je prepozno in ni šans, da zaspim z napetim trebuhom. Posledično še potem težje diham. Tako da res moram imeti male obroke.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: **Noseče Štajerke**
4.8.2012 8:45:01   
astrid1
Mislim, da bo nekje zadnji mesec, ko se bo maternica znižala in ne bo pritiskala več na želodec. Pravijo, da dojenje po porodu pomaga, da kile kar dol letijo.

HelenaLena, ti kaj zatekajo noge? Meni ful!

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: **Noseče Štajerke**
4.8.2012 9:21:18   
princess13
Dobro jutro user posted image

RozaRoza
dobrodošla! user posted image Midva sva tudi v Ikei kupila posteljico in nama je ful všeč. Jogi in posteljnina pa je iz BC. Pa sej Ikea nima slabe kakovosti, tak da se res ful splača gor zapeljat, kot pa tukaj zapravljat vrtoglave zneske, ker ta BC in Pikapolonica ful nabijeta cene user posted image

Pri kg pa sem jaz zaenkrat na +9. Malo še lahko grem gor user posted image Imam pa taki apetit, da bog pomagaj. Ni boljšega kot kebab ob 9h zvečer, al pa McDonalds ob 11h zvečer. No take stvari meni pašejo user posted image
HelenaLena imaš prav. Tiste, ki se že prvotno imele več kg, tudi v nosečnosti hitreje pridobivajo na teži. Kolegica ima rok čez 1 mesec in je že zdaj na +20, noge ji otekajo in je res ful boga.

Jaz bom pa znorela! Vsako jutro tak težko diham! Pa samo zjutraj... user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: **Noseče Štajerke**
4.8.2012 9:30:20   
HelenaLena
Jaz sem tudi na +9kg trenutno. Praktično se počutim skoraj isto kot prej, le da je trebuh večji user posted image .
Je pa res, da tudi jaz težko diham, kot zdaj recimo. Ali je to od sedečega položaja, ne vem. Pa še ta sparina, spim pa tudi bolj slabo kot ne user posted image .
Moji mami so med nosečnostjo ful zatekale noge, tako da je mogla zadnji mesec v bolnišnico, ko je bila noseča z mojo sestro. Takrat se je tudi zredila za 20 kg, verjetno je blo to zaradi odvečne teže. Ko pa je bila z mano noseča, pa se je zredila za največ 10kg. Veliko faktorjev po moje vpliva na potek nosečnosti.
Jaz pa nisem bla v McDonaldsu že kakšna dva meseca sigurno user posted image . Najbolj mi je pasal v drugem tromesečju, takrat sem tudi mela večji apetit. Sedaj pa enostavno ne gre, ker me vsak grižljaj napihne user posted image ...

(odgovor članu princess13)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: **Noseče Štajerke**
4.8.2012 9:40:15   
bodoča mamii
evo mene včeri sma bla v avstriji in kupla vse stvari.. se splača res it pogledat user posted image
res da sma bol hitra samo bolše da mama vse za dojenčka ko pa vse za stanovanje..
lustri pridejo drugo leto pa druge malenkosti user posted image

lep dan vsem nosečkam user posted image

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: **Noseče Štajerke**
4.8.2012 10:16:07   
astrid1
Helenalana, Princess13, zdaj pa se bom nehala sekirati, da sem bajsa, ker vidim, da ni tako hudo. Imam namreč dve kili več kot vidve.

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: **Noseče Štajerke**
4.8.2012 10:25:59   
HelenaLena
Astrid1, če je pa tako, pa se res ni kaj za sekirat user posted image . Že po porodu jih baje gre vsaj 5kg takoj dol, tak da ni panike. Grem nekaj pojest user posted image .

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: **Noseče Štajerke**
4.8.2012 10:30:25   
astrid1
Dober tek!
Jaz grem na jogurt šele čez dve uri. Komaj čakam!

(odgovor članu HelenaLena)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?