|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   republiška štipendija1
11.9.2005 9:56:14   
uma
Nekaj me zanima. Sem izredna študentka, nisem prijavljena kot iskalka zaposlitve in sem letos vpisala abs. Tako, da bom zaprosila za republiško štipendijo sedaj ko rodim. Pozanimala sem se že ali potem spadam pod svoje gospodinjstvo in so mi rekli da ja.

Zdaj me pa zanima kako je s partnerjevim dohodkom. Jaz seveda potem staršev ne pišem ampak partnerja. Vendar pa s partnerjem nisva živela na istem naslovu prejšnje leto (tam piše, da moraš napisati prihodke od lanskega leta). On ima sedaj začasni naslov pri meni in to šele 4 mesece. V navodili piše (vsaj jaz tako razumem), da pa midva spadava kot "skupaj" če živiva na istem naslovu vsaj 1 leto. Kar pa ne. Kaj zdaj to pomeni?
Ga jaz sploh vpišem ali ne? in njegovi dohodki?

Zanima pa me še to, kako računajo povprečje ocen. Moram poslati vse ocene, ki sem jih do sedaj prejela (vsa 4 leta) ali samo za 1 leto. Nikoli še nisem pošiljala za štipendijo, tako da res ne vem.

Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   republiška štipendija1
11.9.2005 10:25:25   
April
Živjo,

vpisat moraš dohodke partnerja, če sta skupaj, ne glede na to kje on živi. Če pa nista skupaj pa hočejo imet odločbo o preživljanju.

Moj je na drugem naslovu prijavljen, sicer živiva skupaj. Štipendije pa vseeno nisem dobila, ker imamo po njihovo prevelike dohodke. Pa moj ljubi ne zasluži več kot 200 000 SIT na mesec. Tako, da se najprej pozanimaj, če se ti sploh splača pošiljat. Glede povprečja ocen pa ti lepo piše v navodilu, ki je priložen zraven vloge. Mislim, da povprečje vseh ocen.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   republiška štipendija1
11.9.2005 12:19:12   
digi
Dobro, zdaj pa mi res ni jasno nič več tu... Mislim, da če nista na skupnem naslovu, da potem ni treba partnerjevega dohodka pisat- a ni to jasno?! Za ocene ti kar povem, da pri štipendiji upoštevajo samo ocene preteklega leta. Pa če ima partner 200 jurjev pa ste trije in ti ne prejemaš nič drugega, bi morala dobiti štipendijo! No, razen če sta samo dva- to zdaj nisem razbrala iz tvojega sporočila April...

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   republiška štipendija1
11.9.2005 14:23:39   
mia-1
jest sm mogla dat pa ocene za vsa 3leta-zakaj pa to?

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   republiška štipendija1
11.9.2005 17:37:15   
uma
Saj človek res več ne ve kaj naj si misli. Vse je tako pobrkano in zmedeno.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   republiška štipendija1
11.9.2005 18:18:29   
sazi
Samo en medklic - kot komentar na digijin odgovor:
če ima nekdo 200.000 sit plače (neto), je to približno 300.000 sit bruto, na leto je to 3,6 mio sit in če so trije člani, še vedno pride 1,2 mio na enega, kar je preko cenzusa, ki je 880.000 sit.
Kar se pa prijave na različnih naslovih tiče (kolikor vem): če ste prijavljeni kot družina, niti ni pomembno, na katreih naslovih ste prijavljeni in je jasno, da štejejo dohodki vseh; če pa živite na različnih naslovih in "kao" ne skrbite drug za drugega, potem morajo pa biti te stvari urejene uradno (z zahtevki za preživnino in podobno...)
O obsegu ocen za računanje povperčja pa res nimam pojma.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   republiška štipendija1
11.9.2005 22:22:24   
elizabeta p
Jaz bom tudi oddala prošnjo in sem zadnjič tja poklicala in je tko. Dohodke je potrebno oddati od tebe in partnerja ne glede na to kje je prijavljen. Če pa tega ne daš pa moraš imeti urejeno plačevanje preživnine in potem napišeš koliko ti je plačuje.

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?