|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
5.3.2013 11:40:24   
ronja
Včasih je slepce ubijala, zdaj pa jim pusti, da sami pobegnejo. En majhen uspehec pa že je.

Za tistega slepca je to ogromen uspeh! Povej ji, da slepec ni kača in da naj ga kar pusti, ji bo tiste mramorje požrluser posted image .

Če daš še 1x skozi mašino, potem bo vse lepo enako debelo, edino kvadrat ne bo več kvadratuser posted image Rajši prej gor pike, potem izreži.

Ko smo ravno pri otrocih in žužah: punci zdaj plezata po pručkah, klopci, stolih, mizi... in lovita neko veščico ali karkoliže je tale žuža, ki je naj*... Lovita jo z unim lončkom za žuže opazovat. In brez skrbi - žuža nima šanse! Sta jo že dobili! In zaklučili kosilo... "Punci, ne bosta več jedli?" "Hvala, mava preveč veselja stole živalco!" Crkneš od smeha!user posted image Sta si jo ogledali, zdaj jo bosta dali ven, sta mi sporočili.

Sicer smo včeraj šli do zdravnice, peš, oz. onidve s kolesom in poganjalčkom, tako dazunaj so biliuser posted image . Smo se ustavili še v parku in gledali stopinje, ker so se ravno krasno videle od različnih ptičev in bi bilo res škoda - pokažem puncama stopinje, sta takoj vedeli, da so od ptičev (jasno), amapk tudi, da so različne vrste, sem bila prav prijetno presenečenauser posted image . Tako da za en tak bolan dan smo kar ok ven potegnili najboljše možno:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
5.3.2013 14:37:39   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Povej ji, da slepec ni kača in da naj ga kar pusti, ji bo tiste mramorje požrluser posted image .


To, da ni kača, ji je ravno do Kosova in nazaj. Enake oblike je in pika. In se ga boji. So mi pa pri prepričevanju o koristnosti slepcev pomagali uni tanagravžni lepljivi rdeči polži brez hišk. Baje, da jih imajo slepci zelo radi. No, ker polže sovraži precej bolj, kot se boji slepcev, jih zdaj pusti pri miru. Le tistega kraja, kjer ga je srečala, se še nekaj dni izogiba.

Aja, pa divje čebele zdaj pusti na miru, pa uno gnezdo čmrljev smo pustili tisto leto pri miru, potem čez zimo jih je pa pamet srečala in so spomladi našli svoj prostorček nekje drugje.
Z majhnimi korakiuser posted image

No, še o testeninah. SO narejene (Končno), niso pa še skuhane, čakamo na moža.
Težave:
Ker so bili iz različnih sort testa, se sušijo različno hitro. Tako smo potem jajčne mazali z vodo, da se je sploh kaj skupaj prijelo.
Moji otroci delujejo po principu večje je, boljše je. Zato so nekateri metuljčki kot ene šotorske plahte, nekateri pa so čisto majhni. Kako se bo to skupaj kuhalo, ne vem.
Hitro so se naveličali. Res je, da smo bili prej zunaj dve uri, pa ravno ko smo začeli, se je taščica vrnila (je ni bilo cel dan), tako da sem morala končati sama: Iz zelenega testa sem naredila "travo", rdečega sem razvaljala, iz belega naredila tanke rezance, plofnala na rdeče testo, zvaljala še 1x in razrezala. Isti učinek, pol manj časauser posted image in tudi zabaveuser posted image

Naslednjič začnemo delati samo z eno vrsto testa, pa delali bomo tik preden jih vržemo v vodo. Zdaj imam celo kuhinjo polno metuljčkov, jaz moram pa še omako narediti.user posted image Ja, vem, nehati moram čvekati in it delat. Že grem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
5.3.2013 17:00:28   
chezAnA
No, da oddam še poročilo s polnim in zelo zadovoljnjim želodčkom.
Ni bilo težav glede dolžine kuhanja, da bi bili eni deli bilj razkuhani kot drugi. Res je, da so bili vsi čisto enako debeli.
Naredila sem še paradižnikovo omako z mletim meom, to je bila zemlja, čez sem dala špinačne široke rezance za travo, zgoraj pa so letali metuljčki. Še solata in domači breskov sok. Njamsi.
Fanta sta si 3x nzela, tamala pa je na žalost pred kosilom našla en kos kruha, ki ga je zjutraj nekam skrila in ga pojedla, tako da ni bila preveč lačna.

Tako da bodo še na jedilniku:)

aja, še to. TAmali vežen kot marela, mislim, da je možu vsaj 10_x_ razložil, da je to on pomagal delati, pa tašči smo tudi nesli krožnik za poskusit, pa jo je šel potem še enkrat enkstra vprašat, če ji je bilo všeč, pa potem še enkrat, da ji hje on pomagal narediti. Kot da bi prvič kaj pomagal delati, ej:)


< Sporočilo je popravil chezAnA -- 5.3.2013 17:02:49 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
6.3.2013 14:46:45   
chezAnA
Če kateri pride prav ..., letos bo 12.3., imajo tudi program za otroke
http://www.kulturnibazar.si/program/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
7.3.2013 9:40:47   
Izabelina
načrt za gregorjeve ladjice že mava... zdej je samo vprašanje kam jih bomo šli spuščat... Lani smo še v Železnike nas je skor odpihnlo tko, da tja ne gremo.. verjetno v lj, a kera ve kdaj in kje se jih bo spuščalo?

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
9.3.2013 22:02:30   
chezAnA
Žal, nimam pojma. Vem, da je Ronja lani nekaj na blogu pisala o spuščanju gregorčkov. Morda pogledaš tam? Marda pa se ti sama oglasi in odgovori.

Punce, sem vam že kdaj dala link od Učitelja Toma? Vsake toliko ga "ponovno odkrijem" in potem kar ne morem nehati brati in si v mislih sestavljam seznam želja in "tudijev." Ko bi le tudi mi, ko bi le tudi jaz, ko bi le tudi moji otroci ...  Me prime, da bi kar takoj šla preurejat ali pa vsaj delati načrte za popolnoma drugačen vrt, kot ga imamo.
Naj se še vam malo "cedijo sline" user posted image http://teachertomsblog.blogspot.com

Drugače pa so pred nami časi, ki kar sami ponujajo aktivnosti, ni res? Gregorjevo s svojimi ptički in ladjicami, pomladanske rožice, kmalu bo tu materinski in očetovski dan, pa potem cvetna nedelja za verujoče ali pa za tiste, ki želijo ohranjati tradicijo Slovencev z izdelovanjem bitaric, pa barvanje jajčk na vse mogoče načine. Je katera že poskusila delati izpihane jajške? Razmišljam, da bi mi to letos poskusili. Morda pa bodo dovolj nežni in ne bodo vseh zdrobili med barvanjem. Aja, zadnjič sem mimogrede kupila tiste stare nalepke za na pirhe. Tiste, ki jih je treba podrgniti. Fantoma so tako všeč, da sem si zdaj naredila zalogo. Da bojo za čez celo leto. Ima katera kakšno dobro idejo za dejavnosti na zgornje teme? Jaz bom svoje velikodušno delila z vami, pa če to hočete ali neuser posted image

Smo pa zadnjih nekaj dni preživeli zunaj, selili smo se od kupa peska, do domačega peskovnika, pa nazaj do peska, v katerega je bilo zabavno zlivati vodo (ostala od snega po raznih šalčkah, kamjonskih prikolicah ...), zakopavati babičina drva, graditi vse mogoče. Cele dneve smo bili zunaj, jaz pa sem vesela, da imamo toliko bund, da uspem kakšno vmes celo opratiuser posted image (Da pridejo noter vsak dan bolj mokri in umazani, verjetno ne rabim  pojasnjevati, kajne) Uživamo.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
9.3.2013 22:43:04   
Kerensa*
"Pozdrav pomladi" (torej spuščanje ladjic) bo ta ponedeljek, 11. 03.2012, od 17:30 dalje na Gradaščici v Trnovem (od Trnovske cerkve proti Ljubljanici).

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
9.3.2013 23:28:32   
chezAnA
Ronja, poglej kaj sem našla. Morda ti pride kakšna stvar prav? (če ima še katera doma vilo- in škrato-ljubce, naj tudi prebrska)
http://pinterest.com/gabymiko/crafts-with-for-kids-waldorf-style/

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
10.3.2013 21:37:02   
ronja
Izabelina, ti je že kerensa odgovorila, tudi mi gremo v Trnovo, spuščamo ladjice po Gradaščici:).

Čežana, tega toma sem že gledala, ne vem, kako sem do njega prišla, a si ga ti dala ali ne... Je pa zanimivo (kot veliko teh reči za otroka, vedno se nekaj zanimivega najde;) Hvala za pinterest waldorfske - waldorf mi je sicer blizu s svojo naravo, tako da sem že gledala njihove curiculume in smo delali tiste filcaste škratke, ampak se vedno najde še kaj zanimivega:).

Izpihana jajčka: mi vedno delamo take pirhe, ker pri nas nihče ni ravno ljubitelj trdokuhanih jajc, tako da jih vedno izpiham in potem uporabim v torti, mafinih, itd... (ljubitelji tega pa smo:D).

Naše aktivnsoti: poleg bruhanja in driske, ki ju ne priporočamuser posted image , sta punci za dan žena naredili voščilnici za babici (origami tulipan z narisanim steblom in listi), danes smo pa hotele delat ladjico, pa sta zbudili malega in smo potem samo domov popokali. Jutri gremo spuščat ladjice na Gradaščico, potem bo pa že kmalu Patrikovo in ker sta lani uživali v tistem niču od niča, bomo tudi lesto naredili kaj s temi deteljicami in mogoče celo pravo past za škrata:).

Rada bi enkrat naredila butarice, take prave, samo se mi zdi, da bo to letos moralo še počakat... Drugo leto pa... Uh, drugo leto bo vse lepšeuser posted image . In otroci bojo imeli več od mene:) Upam vsaj;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
10.3.2013 22:21:15   
ronja
če si slučajno spregledala na linku od pinteresta, ki si mi ga dala in za vse, ki ne boste šle vsega pregledovat: tale hiška za punčke... a ni huda???
Joj, to bi pa tako rada naredila mojima malima... Ampak zdaj tamali čisto vse doseže, je pa še vedno v tej oralni fazi... In ne vem, kam bi to lahko pospravili, da ne bi dobil in da bi se lahko revi igrali s tem, ne da jima ves čas težim... No, čez 1 leto bo boljše v vsakem primeru - ali se bomo preselili pa tudi če ne, bo pa on zreseluser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
11.3.2013 18:02:41   
Izabelina
oh ja ladjice imava nimava pa prevoza... tko, da nažalost nas ne bo pa sm se mal veselila... bomo pa enkrat same šle na kšn potok in spustile tele naše ladjice...
drugače pa je trenutno pri nas in igranje "pisarne" (ker gre ati vsak dan v službo in se pozno zvečer vrne-ko mali dve že običajno spita) cele dneve razpravljava o tem kaj dela ati in hoče tut E. isto delat... tko, da telefonirav, piševa, tipkava...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
11.3.2013 18:23:37   
uškinamama
izabelina, v kad daj ladjice ko se kopatauser posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
11.3.2013 18:26:07   
Izabelina
mamo samo tuš...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
11.3.2013 22:20:17   
ronja
opa, odprlo, glej si ga no!
No, da poročam: smo šli spuščat ladjico (enouser posted image , punci sta se preveč obirali,d a bi še kakšno naredili), ampak je Gradaščica tako hudimano drla, da ni bilo skoraj nikogar, tudi nihče ni pobiral ladjic ven, tako da so ljudje z lepimi ladjicami verjetno že prej spokali, spuščali so pa same take, ki "jih ni škoda";)... Vseeno je bilo zabavno - mi smo našo ladjico navezali z gurtno (ne vem, kako se temu slovensko reče), ki jo imam na vozičku, da zraven privežem poganjalček, kadar je to potrebno (ja, je;) in so jo veselo spuščali in celo prinesli domov, sem jo že umila:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
20.3.2013 21:52:49   
chezAnA
Pozdravček.
Dnevi so lepi in prijetni, veliko časa preživimo zunaj, zato me je malo manj tukaj.
Odpravljamo se na daljšo pot z avtom, vožnja bo trajala tam nekje od 11 do 12 ur v eno smer plus postanki. Tako da brskam po možganih, po internetu, vsepovsod in iščem idejice, ki bi nam potovanje olajšale in polepšale. Nekaj idej sem že našla, če ima še katera od vas kaj pametnega za dodati, bom vesela.user posted image (Šli bomo sicer zvečer, tako da računam le na kakšne 3 ali 4 ure vožnje z budnimi otroki. To pa menda že zmoremo, ne)
Kaj in kako bom pripravila, pa mislim, da bo bolje, če napišem potem, ko se vrnemo, zdajle je v moji  glavi še malo prevelika zmeda. Ko bo potovanje za nami, pa z veseljem podelim + in - reči, ki jih bom dejansko izvedla/vzela s seboj. Če bo katero zanimalo, seveda.

Odhajamo ravno v času, ko se dejavnosti kar same ponujajo, tako da mi je skoraj malo žal, da gremo ravno zdaj. Skoraj. Ampak saj se bomo tudi mi imeli fino, nekatere reči lahko naredimo naknadno, ostale bojo pa drugo leto toliko lepše, a ne? Uživajte še malo namesto nas, boste? Mi bomo pa namesto vasuser posted image user posted image

Se ponovno beremo aprila.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
20.3.2013 22:18:36   
ronja
hehe, čežana, sva na valovni! Sem ravno včeraj tole našla in razmišljala, a čem pripet, pa sem rekla, da se mi ne da z rr zezat... No, zdaj si pa vprašala, pa izvoli:) Pa "bingo" za v avto verjetno tudi poznaš. Američani imajo tega precej, ker so navajeni potovat res dolge razdalje, pa tudi po letalih... in je treba otroke nekak zamotit, da ne težijo preveč;).

Sicer pa: se ti hecaš? Mi naj uživamo zate? Vi greste vsi skupaj na izlet nekam daleč (verjetno na toplo?), mi pa naj uživamo tu, v LJ., kjer je jutri napovedan sneg?user posted image No, pa bomo, samo zateuser posted image . Ampak just for the record: poln kufer mam snega, mraza in vsega tega zimskega sranja! Hočem pomlad in ptičke in lepe dni!

Sicer pa smo bili zdaj 3 dni sami, v pon. smo imeli obiske, pa na telovadbo sem jih peljala (no, punci sta šli, mali se je samo nosil sem pa tja) v največji plundri, tako da bi ti prav slikala tvoje lepe dneve! Smo brodile po vodi, ko sva šla z malim nazaj, je pa še pihalo ko noro in treskalo in grmelo... No, on je mirno začoril med vsem tem đumbusom, saj je pri mami, kaj njega briga:D. Včeraj smo šli vsi skup na sprehod in v trgovino (peš) in sem samo vesela, da se voziček ni zlomil pod težo sadja, zelenjave in jogurtov:D.

Imela sem neke hude načrte, kaj vse bomo delale za prvi dan pomladi in hkrati dan Zemlje, pa smo prišli zelo pozno od babice in smo se šli samo ristanc doma - to sta sami organizirali, sta pobrali reklame spodaj in jih razporedili v obliko ristanca in gor skakali, potem sta pa še mene nahecali, da se grem zraven:D. Upam, da se tale divji tempo kmalu umiri, ker bi že rada malo uživala z malimi, tako v miru, ne da ves čas še nekaj procesiram zadaj...

Uživajte še za nas!

< Sporočilo je popravil ronja -- 20.3.2013 22:22:15 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
20.3.2013 22:47:32   
mateyka
joj, spalne maske - sem glih razmišljala a bi mi ratal tamalo prepričat za ponoč, da jo ma gor (se je že začel danit zgodaj in se mi zbuja ob 5h). ker ko bo polnočno sonce, bo kriiiza, že vidim.. po moje bom vseeno probala z rolojem prvo..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
26.3.2013 21:44:33   
ronja
Ti, az doma se meni zdi rolo veliko boljša rešitevuser posted image . Maske so bolj za na pot uporabne, saj ne moreš vsak dan s tem spat...

Sicer pa smo snežni: delali smo snežni sladoled (včeraj), sneženo mizico in stolčke (danes), snežene potičke (danes), snežne škratke (končno na blogu), hodimo gledat Varietejček, bili smo na enem rojstnem dnevu in pri dediju, danes je mel mali igralne urice v vrtcu, skratka, dogaja na polno:). V pon. pa sta mi punci narisali ful luštni slikici za materinski dan, lulbi pa skuhal eno mojih najljubših jedi:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
27.3.2013 7:41:39   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

joj, spalne maske - sem glih razmišljala a bi mi ratal tamalo prepričat za ponoč, da jo ma gor (se je že začel danit zgodaj in se mi zbuja ob 5h). ker ko bo polnočno sonce, bo kriiiza, že vidim.. po moje bom vseeno probala z rolojem prvo..


hm poročaj kako ti jo uspe, ker moja dva bi tudi kaj rabla. ustajamo ob 5.30 vsak danuser posted image . zadnjič sta prespala pri babici in sta spala do 7h. pri babici so rolete. tako, da je tudi meni dalo mislit, da bi bilo treba še mal zatemnit sobo. na maske se pa še spomnila nisem. čeprav se mi zdi, da lahko samo sanjam o tem, da jo dasta gor.

_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
5.4.2013 21:24:01   
chezAnA
Sem obljubila poročilo, kako smo preživeli 12 urno pot z avtom in kaj se je /ni obneslo. To bom naredila, se pa čedalja bolj sprašujem, če še imam kakšen smisel, da se tukajle oglašam. Tisti pelinin rafal je pokosil vse, kar se je dogajalo tu gor. Po eni strani razumem, po drugi pa spet ne. Škoda, vas pogrešam.

Torej.
Pot tja smo opravili ponoči. Zvečer sva otroke dala v avto, oblečene v pižame in puleverje, z debelimi nogavicami, pa vsak je bil pokrit s svojim kovtrom. Spali so mirno, celo pot, zbudili so se tam nekje okoli 6 zjutaj, ko sem jaz nujno morala na stranišče in sva avto ustavila. Po tem smo se še kar kašne tri ure vozili sem in tja (moževa vztrajanje pri sledenju navigaciskemu sistemu. Jao. Moram pa reči, da smo videli nekaj očarljivih vasic, ki jih sicer ne bi). Imeli smo mjahne flaške vode s "cuceljnom." Ne vem, kako se reče tistemu tipu pokrovčka, ki je tudi na bidonih. Vsak je imel svojo, smo jo po potrebi dolivali (vodo namreč). Prejšnji dan sem pripravila presenečenja in nalogice za v avto. Fanta sta imela vsak svojo košarico, v njej pa škarje, lepilo v stiku, nalepke, papir in trdo mapo, barvice. Jima je bilo kar zabavno, sploh nalepke so ju zelo zaposlile. Pričakovala sem, da bosta z veseljem rezala papir, ki sem jima ga pripravila (po črtah), pa je ravno to ostalo nedotaknjeno. Poslušali smo pravljice in pesmice, vsak je imel tudi nekaj knjigic, ki jih je lahko dosegel in listal/bral. Najbolj pa ju je fascinirala Pepca (garmin), tako da sta večino časa sedila temu, kar se je dogajalo na cesti. Žal mi je, da nisem prej preverila, kako se bo obnesla še ena ideja: Košarice naj bi se zataknile na tiste priseske za okna/kopalnice. Pa žal niso imelo dovolj močnega "hakeljca" in so zato takoj padle dol. Ideja bi bila sicer super, saj smo imeli nekaj situacij, ko jima je vsebina košarice (ali pa kar košarica) padla na tla. Vem za drugič.
Nazaj pa sva se odločila, da gremo podnevi. Nočna vožnja naju je veliko preveč izčrpala in potem nisva dobro reagirala na utrujenost otrok in je bilo veliko prepirov in nepotrebnega joka/kričanja/spraševanja, kaj je vendar narobe z otroki (odg: midva sva bila narobe)
Potovali smo torej cel dan, ustavljali smo se po potrebi, ne po kakšnem urniku (nekateri se ustavijo vsaki dve uri, da se pretegnejo). Ostalo mi je še cel kup presenečenj, otrokom so bili všeč: salotejp. Tega bi lahko imela več. Kupila sem najbolj poceni salotejpe, ki sem jih našla. Potem pa je lahko otrok naredil z njim, kar si je želel (razen lepiti ga po sebi ali bratu/sestri) Neizmerna zabava, skoraj nobenega dela s pospravljanjem. Imela sem jih 6, pa jih je bilo premalo. Milni mehurčki. Avto je takoj naslednji dan itak šel v čistilnico in nekaj mehurčkov mu nikakor ni škodilo. Originalno sem sicer mislila, da bi jih porabila na postankih, da bi se otroci naletali in naskakali, pa je bilo tudi tako ok. Iz istega razloga sem imela s seboj nekaj kred, da bi lahko narisala črte, fuč, kroge za skakanje, tekanje. Imela sem nekaj tamajhnih škatlic Smartisev, smokije in krekečke sem spakirala v majhne vrečke (manj možnosti, da se raztrese, ker vrečko lažje drži, ne prenaje se jih, tudi če se raztrese ena vrečka, ni tako zelo hudo, vrečke so bolj trpežne, se ne trgajo tako, kot originalne). KEr je pri nas to tako zelo nenevadno in neobičajno, je bilo še toliko več veselja in nobene večje škode, če so tisti dan malo pretiravali z junk foodom. Zelo so uživali ob peščeni uri, ki je imla prisesek, da so jo lahko pirilepili na okno in obračali. Pa nekaj figuric živali sem zavila. Ja, vse te reči sem zavila, je večje pričakovanje, presenečenje, traja malo več časa, da se potem naveličajo. Smeti jie pa pač malo več (Aja, to se tudi splača. Vsak je dobil predse eno vrečko, kamor je dajal smeti, da niso bile po celem avtu). Spet so bile IN nalepke. Neizkoriščene so mi ostale sponke za papir, mislila sem, da bi delali verige iz njih. Pa bile so barvne, tako da bi lahko pazili tudi na zaporedja in vzorce. Zelo so uživali pri izdelavi "zapestnic" iz hrustavčkov v obliki krogcev. Zagotovo več kot pol ure čiste tišine.

Nič, končujem. Če se še česa spomnim, pa se oglasim še kasneje

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
6.4.2013 5:45:10   
lily32
chezana, krasno poročilo, lepo, da si se oglasila. Dobre ideje za dolge poti, si moram nekam zabeležit. Prosim, ne nehaj s svojimi prispevki. Mene ni pregnala pelin, ampak dolga zima, ki je prinesla en kup bolezni in sem je že sita vrh glave (bolni smo bili izmenično od 26. 12. do sredine marca), ogromno dela v službi in težave z našo večjo punco. Ta namreč noče hoditi v vrtec in tudi, ko je bila že zdrava si je začela izmišljevati bolezni (nonstop jo boli) trebušček, pa nogica (to si je pred kakim mesecem zvila, a je zdaj že zdrava), pa nos (ker je prehlajena) ... No, mogoče jo zaradi psihičnih vzrokov bolečina v trebuhu resnična, dali smo skozi en kup preiskav, vse negativno in jaz ne vem več, kaj naj delam. Postala je bolestno navezna name: od mene se poslavlja in mi daje poljubčke ter joče že če grem pod tuš ali za 15 min ven iz hiše. user posted image

Drugače smo pred veliko nočjo izvedli nekaj zadev, a o tem kakšen drugi dan.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
6.4.2013 11:52:57   
Izabelina
Joj punce ne nehat pisat, js vas tut neskoncno pogresam... vasa javljanja so inspiracija in spodbuda, da ne zaspim v svojem starsevstvu!!
Za velko noc sva ble kr pridne, eno sensory box s piscancki, cokoladnimi pirhi, pticki in gnezdom - je bla kr uspesnica, zravn sm ji apa nardila se ene nalogice, da je morala dat piscancke v gnezda, pa jajcka v kvadratke in kljub njeni "pozresnosti" je vsa jajcka najprej razporedila in se selepotem lotila jedenja user posted image

pa seveda barvanje pirhov, pa peka kruha, pletenic, mesanje francoske solate in tako - sva kr uzivale...

Zdej se pa igrava locevanje barv, take male kartice razlicnih barv mava potem pa razlicne variacije al isceva predmete takih barv kot je kartica al dajeva gor barvice ki se ujemajo... uglavnem pozna in loci ze vse barve user posted image bova pa kmal zaklucle s tem, ker sva kr izcrpale to temo ze, tko, da bom mogla kej novga pogruntat...



_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
6.4.2013 12:26:07   
Izabelina
ps: cezana a imas ti mogoce tut blog kot ronja?

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
6.4.2013 13:43:11   
josephine27
Şe pridružujem, da ne nehat pisat. Tudi jaz vas še vedno beremuser posted image .

Glede barv. Pri nas je od velike noči, ko sva z večjim barvala jajca aktualno mešanje barv. Ful mu zanimivo kako iz dveh nastane ena nova.


_____________________________



(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
6.4.2013 14:29:03   
chezAnA
No, me veseli, da nisem tukaj več sama. Kar nekako manjkate mi, veste to? Dopoldan prav paše malo prebrati kaj počnete drugi. 5 mn mamačasa temu rečem jaz:)

Izabelina, ne, bloga nimam. Nekaj je razlogov. Prvi, da nisem ravno na tekočem z  tehnološkim napredkom (tudi nimam pametnega telefona, facebook račun imam samo ampak res samo zaradi pinteresta, take reči). Drugič pa je blog brez slik precej dolgočasna stvar. Pa malo bolj oseben mora biti človek, če želi biti sebi zvest in malo bolj zanimiv. Meni pa veliko pomeni tudi tisto malo zasebnosti, ki jo tu še ohranjam. Brez imen, slik, bolj natančnih podatkov o lokaciji ... V tem smislu. Malo paranoična, morda? Me pa zato nič ne skrbi, kdo bere in kdo ne. Vedno objavim samo to, kar bi kamot povedala komurkoli, tudi taščiuser posted image

Glede idejic za potovanja sem jih imela še nekaj, pa sem jih pozabila napisati: Mehurčkast ovoj. Veste kaj mislim? tista prozorna folija z mehurčki za zaščito paketov, ki jih je tako fino pokati. No, to ne vzame veliko prostora, je pa zelo zasvoljivo. Pokaš, dokler ne zmanjka. Čas in kilometri:) pa bežijo. Razmišljala sem o tisti krogli, kjer kroglico vodiš po različnih stezah, pa se zanjo še vedno nisem odločila. Kar preveč reklamirajo, mene odbije.
Sem pa videla luštno idejo na podoben način. V prazno prozorno plastenko daš kovinsko kroglico, s flumastri po plastenki narišeš poti in potem jo otrok z magnetom vodi po teh črtah. Sem imela magnetek in kroglico s seboj, pa je nismo rabili uporabiti (ideje). Bo pa za naslednjič. Naredila sem nekaj balončkov z različnimi polnili (moka, koruza. Dala sem jih v več balonov naenkrat, da ne bi imeli moke po celem avtu. Ostali so celi, tako da je to mnda ok. Iskala sem kovinske pladenčke z nizkim robom (za piškote pečt), ki omogočajo igro z magneti, lahko se jih uporabi namesto trdih map kot podlago za risanje. Pa jih nisem našla. Če znajo otroci spletati kitke, delati zapestnice ... je tudi luštno. Ampak to je za starejše, pa večinoma za deklice. Fantoma je bilo zelo zanimivo slediti po zemljevidu, kje se vozimo. Je pa bilo malo nepraktično, ker sem imela samo tisto taveliko plahto. Drugič bomo morda sprintali kakšno spletno varianto tistega dela, ki ga bomo potrebovali, ne pa cele države. Ali Evropeuser posted image
Pa skrivnostne vreče in potovalni bingo, ki ga je omenjala ronja smo poskušali, pa ni nihče zares želel sodelovati in nisem silila. Morda kasneje, ko bodo kaj večji. Pa za pot nazaj mi je bila všeč ideja, da bi cel čas v eno vrečk ozbirali drobne spominke, pa potem na poti nazaj pripovedovali, na kaj nas recimo spomni en določen kamenček, pa tudi ni šlo skozi. ME je komisija zavrnilauser posted image Za mamlo mlajše je zanimiva stvar (plastično oz. akrilno) ogledalce, po možnosti še kakšno tako, ki poveča, popači podobo.

Aja, se opravičujem za polno napak v prejšnjem postu. Domov je prišel mož in sem na hitro končala, da sva imela malo midva časa. Zdaj pa so tudi moji korenjaki priši domov, tako da vas bom spet skenslala, ne da bi prebrala za seboj. Upam, da ni preveč napakuser posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?