|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
22.3.2013 19:09:43   
Dejčka912
Pozdravljene po dolgem cajtu.... user posted image
Jst preprostu ne dobim časa za računalnik, al pa če že za ful malu časa.

U glavnem jst sm že približno 3 tedne na "dieti"...ne smem jesti slanega in sladkega kr imam povišan pritisk in malo beljakovin v urinu, imela pa sm tudi zelo otečene noge ki mi ponoči niso splahnele...menda blaga preklampsija oz samo znaki zanjo. Zdej mi je otečenost nog lahko rečem skoraj splahnela kr se držim diete, pa tudi shujšala sm nekaj malega, pritisk smo malo znižali...
Tku da če bom tako pridna, se bo naš otročiček sam odločil kdaj pride na svet. user posted image Hja imam malu problemov ne, samo za zdravje otroka in zase bom tudi to premagala! Počutim se pa drugače v redu, skušam čim več hodit, kokr mi to vražje vreme dopušča user posted image

Ve imate kašne težave? Kako se počutite?

Podatek za seznam: pregled 4.4.2013

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: Majčice 2013
24.3.2013 16:54:12   
babyboooom
kok je pa dons en bedn da, pa še glava me boli. Je pa fajn, k mi je moj svak (mizar) naredu omaro za "bratca" in jo včer zmontiru tko, da zdej na veliko perem, da bom not zlagala :) Nabavla sm pa tud že vse rekvizite in pripomočke :) Sam še vrečo Pampersk in pol lohk že grem. Nočm, da bi spet 3 tedne prej rodila, pa, da bi mogu moj ob službi in skrbi za tamalo še to delat. Vse bo pripravljeno. Sam še konc aprila torbo pripravim... ;)
Me je pa par dni nazaj ponoč ene 15x krč zagrabu v desno nogo. Pr desetem sem že orng stokala, pr 15 pa že jokala k je tok bolel, pa se je moj zbudu, k je mislu da mam popadke in čist prestrašeno vprašu: "A je treba it?" tko, da zdej na veliko pretiravam z raznimi magneziji, kalciji, železi,... k res ni blo fajn. Me še zdej noga boli. K pa že jamram pa naj povem, da se mi zdi, k da sem s trojčki noseča in to še nekje k slonica v 12 mescu.... tak mam trebuh! FAK!!!

(odgovor članu Dejčka912)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: Majčice 2013
25.3.2013 9:22:22   
*cinca*marinca*
Hehe, Babybooom sj sam še mau no... Jest tud že sopiham k tastara čuharca, tko, da si sploh ne morm mislt v kakšne dimenzije bo še šu tale moj trebuh v naslednmu mesecu in poluser posted image . Dobr, da sm sam še 2 tedna na šihtuuser posted image .
Si pa pridna, k maš že vse pripravljeno. Jest sm tud mislna, da bom do zdej vsaj že stanovanje mela generalno pospravljeno in da bom v začetku aprila počas začela cunce prat pa nič od tega. Tale vreme mi je vzel čist vso dobro voljo... tko, da sm se včeraj ceu dan prestavlala iz enga kavča na druzga in me je itak že vse bolel od samega lenarjenjauser posted image .
Se pa zdej že psihično prpravlam, da se bom popoldan spet lotila mal pospravlat pa sploh ne vem kje naj začnemuser posted image . Bi se lotla omare, ampak kaj k mi vreme ne pusti, da zimske cote zamenjam s poletnimi... Bi se lotila dnevne ampak je v zadnjem času ratala celo skladišče s stvarmi za otroka, tko, da morm najprej drugje plac narest... user posted image Joj joj joj, placa pa nobenga...
A se bo katera šla testirat za streptokok B? Jest najprej nism mislna, zdej pa sem že mal v dvomih. Sploh zato ker sem že večkrat imela kakšno vnetje v nožnici - sam nism čist zih, da zna bit to povezan. Kaj ve mislite?

Lepo bodite pa kaj se oglasiteuser posted image

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: Majčice 2013
25.3.2013 13:37:29   
drejka89
hej hoj majčice...

Sem glih prišla iz CSD, pa vam moram, dokler sem še sveža z besedami gospe na zavodu, postavit vprašanje. Sva z mojim lepo prišla tja na CSD, pošljejo naju k tej gospe in ji lepo povem, da sva prišla uredit potrebne papirje za starševski dodatek, pomoč ob rojstvu, očetovski dopust, priznanje očetovstva in še kaj, če je potrebno. Nakar nama gospa odgovori, da se to ureja vse (razen priznanje očetovstva lahko že zdaj) potem, ko že imaš rojstni list otroka oz. 60 dni po rojstvu in da nama lahko, da le papirje, ki so za izpolnit. hm....user posted image
Meni je ginekologinja rekla, da naj grem vse to uredit pred naslednjim pregledom, ki ga pa imam 2.4., na forumih pišejo, da 60 dni pred rojstvom lahko začneš te stvari urejat, tudi tu ste nekatere napisale, da ste že bile in urejale te papirje. Tako, da sva zdaj vzela samo papirje in uredila priznanje očetovstva. Sem prav slabe volje prišla domov. Ne vem no. Ve ste uredile to oz. so vam vzeli papirje?

Drugače sem glede počutja nasplošno vredu, malo mam neke težke noge, ponoči se vsakič, ko se treba obrnit zbudim, trebuh imam že kot balon, od začetka nosečnosti sem pridobila 10 kilogramov, še 2 meseca imam do PDP-ja. Nameravala sem oprat tudi otroška oblačila, vsaj tista najmanjša, a pri takem vremenu se mi bo to sušilo celo večnost. Malo bom še počakala do prvih dni aprila. Upam, da bo takrat kaj več sončeka, ne pa sneg kot je danes, kot da smo v decembru in ne konec marca. V primeru, da rodim kaj prej pa imam s sosedo zmenjeno, da ji prinesejo moji oblačila sušit v sušilni stroj. user posted image

Nič prosim vas za nasvet kaj naj zdaj, ker res ne vem, kako naj reagiram na centru. Mi je danes kar vzelo besede z jezika. Nisem bila pripravljena na takšen odziv. Me je strah, da bom ostala prvi mesec brez starševskega dodatka. Če dam vlogo ob rojstvu (uradno 25.5.) in mi ne rešijo vloge do 15.6. ali katerega je izplačilni dan, bom prvi mesec, ko bom verjetno najbolj potrebovala denar za nujne stvari, če bom kaj pozabila kupit, ostala brez denarja.

LP

_____________________________

drejka89

(odgovor članu *cinca*marinca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: Majčice 2013
25.3.2013 14:52:43   
Janejane
Hej Drejka89,

Vloga za uveljavitev pravice do starševskega dodatka se lahko vloži 30 dni pred pdpd (najkasneje 30 dni po rojstvu otroka, da pravico pridobiš z dnem rojstva otroka).
Vloga za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta in starševskega nadomestila se vloži 60 dni pred pdp.
Vloga za uveljavljanje pravice do pomoči ob rojstvu otroka se običajno vloži hkrati s katero izmed zgoraj navedenih vlog, s tem da se odločba izda po rojstvu otroka (pravica je po novem (ZUJF) vezana na cenzus).

Čas, v katerem bo csd z odločbo odločil o pravicah, ki jih uveljavljaš z vlogo, pa je odvisen od tega kako hitro pristojni csd rešuje zadeve.
V mojem primeru je bila odločba izdana v cca 4 dneh od vložitve vlog.

Upam, da ti bodo informacije v pomoč.

V kolikor boš vložila vlogo za uveljavitev pravice do starševskega dodatka, se z izpolnjenimi papirji zglasi na csd 30 dni pred pdp in vztrajaj, da tam zaposlena gospa sprejme vlogo.

Lp

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: Majčice 2013
26.3.2013 9:29:52   
Nastija
Zdravo,

jaz grem jutri na CSD, sem si že vse papirje natisnila in izpolnila :)
- Prvo morava urediti priznanje očetovstva (da bo lahko koristil očetovski dopust, ki ga mora napovedati 1 mesec prej)
- Pomoč ob rojstvu otroka lahko uveljavljaš že prej (60 dni pred PDP), ker je namenjena nakupu opreme za novorojenčka in logično da ne bomo po porodu oz. zadnji teden po trgovinah laufale :)
- Starševski dodatek lahko vložiš vlogo 30 dni pred PDP (če se otrok rodi 30-ga, boš 15.6 že dobila)
- Otroški dodatek ob rojstvu otroka (će je več otrok se potem to za vse še enkrat računa, hkrati tudi znižanje plačila vrtca)

Fino je če imaš že vse papirje izpolnjene in na CSD-ju pregledane (da ti noben podatek ne manjka) tako da potem samo še vpišeš od otroka EMŠO in priložiš rojstni list in kar partnerja pošlejš, da to osebno tam odda in potem morajo vlogo rešit v 15 dneh. Izplačila otroškega dodatka so 15 v mesecu torej tudi če 30-ga oddaš vlogo ti morajo do 15-ga odgovorit in potem tudi nakazat....
Sicer pa če boš stvari že prej uredila lahko dobiš pred rojstvom pomoč ob rojstvu otroka, takoj naslednji mesec po rojstvu starševsko nadomestilo in tudi otroški dodatek, če se ne boš obirala (ampak pripada ti v vsakem primeru 12 mesecev). Sicer pa ne vem točno ali je ta pomoč ob rojstvu otroka še vedno na dveh nivojih (občinskem in državnem), ker se mi zdi da lahko obe dobiš. Jaz bom prvo državno oddala, potem pa se bom po rojstvu pozanimala še za občinsko.

Drugače pa ne vem ali sem poročala zadnjič kako je bilo pri zobozdravnici :) No princesa je bila tako pridna da ene solzice ni potočila, niti oglasila se ni...oči in jaz sva bila lahko oba notri (jaz skrita za omaro, hehe), ker ni bilo nobenih problemov. Je bilo pa prav smešno ko ji je začela vrtat, sva se z mojim že oba pripravila da bo vpitje in jok in cel cirkus...in potem tišina. Midva sva bila šokiranauser posted image . Pa še belo plombico ji je naredila, ki jo otrokom ponavadi zelo težko naredijo, ker nočejo imeti predolgo odprtih ust, ne sme pridt pa čisto nič sline zraven. No zdaj jo vsak dan gleda v ogledalu kako se sveti in kako je tisti zobek ki ima črvička notri grd. Čez 14 dni mora novo zvezdico narest in me skos sprašuje kdaj bo lahko šla da bo dala črvička ven in da ni pošteno, da mora čakat tako dolgo. Dejansko se veseli da bo šla k zobarci.

Kar se oblekic tiče imam končno vse presortirano 0-3, 3-6, 6-9....prala bom pa šele konec aprila, da ne stoji predolgo potem v omari. Če me pa kaj prehiti sem pa z mami zmenjena da bo zrihtala pranje in sušenje in zlaganje. Najprej moramo omare malo prestavit, da naredimo prostor. Še vedno upam da mi bo tašča kupila sušilca (tako je obljubila) sicer je čez vikend rekla da težko, ampak bo probala nekaj zrihtat. Sm ji rekla da mi lahko njenga da (za pol leta potem ga itak več ne rabim), pa ni bila za akcijo user posted image .
Pri flaškah se tudi nisem mogla zadržat in sem morala že zdaj kupit, pa sem rekla da bom šele drug mesec, tako da zdaj moram samo še ušesni termometer in pa plenice + robčke+krpice za umivanje za cca. prvih 14 dni ko ga še ne smeš kopat, no pa mleko, olje in pa za kopat.
Kako pa nameravate previjat oz. če se bolje izrazim ali boste robčke (pampers sensitive) uporabljale že od začetka za previjanje ali boste na začetku z vodo umivale? Jaz sem Tijano na začetku z vodo, potem smo pa na robček prešaltali. V porodnišnici se je z vodo umivalo, pa smo se potem kar tega držali. Ker cenovno je približno isto, ali robčki ali pa to-to krpice 2 različni velikosti (10 jih je notri) vem da smo kar precej teh paketov porabili (če ne bi bilo celo z robčki ceneje).
Zdej sem pa malo brala in nekateri uporabljajo robčke že od začetka,ker je bolj praktično in da tudi otroci po pampers niso imeli nobenih neželenih reakcij na koži, zdej pa sem v dilemi...user posted image .
Aja pa pri milu sem tudi v dilemi user posted image ali vzamem navadno trdo milo (tako ki ti ga priporočajo v šoli za starše) ali vzamem tisto od bubchena kopel za dojenčke. Dokler ga še ne kopaš v banjici ga itak samo z vodo umivaš (če se prav spomnim) potem pa se mi zdi vseeno ali trdega podrgneš po brisački ali pa tekočega gor zliješ...vem pa da mi je pri Tijani ful tega (trdega mila) ostalo. Res ne vem več, se mi zdi da sem pri Tijani vse fulll kompliciralan verjetno celo po nepotrebnem (ampak sem imela tudi full časa), pri tem bi si pa rajši čim bolj olajšala delo, sploh tam kjer to lahko.

karinailena ko pade sneg se vedno nate spominm :) Tale zima te pa res zaj......, morala bi počakat preden zimske stvari pospraviš.

Ravno včeraj me je ena vprašala kdaj imam rok in sem rekla da 17. maja, pa je rekla no vsaj snega ne bo, moj odgovor je bil UPAM. Sicer pa še kmalu bo prevroče in zdanje dni ko bomo s trebuhi naokoli paradirale si bomo želele zime da nas malo ohladi :)

No lepo se imejte na ta zasnežen dan...




(odgovor članu Janejane)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: Majčice 2013
26.3.2013 15:12:36   
*cinca*marinca*
Živjo majčice!

Ah tile CSD-ji. Zgleda, da si na vsakem stvari malo po svoje razlagajo. Jest imam PDP 8.5. in sem točno 60 dni prej ureja stvari kot so: porodniški dopust, nadomestilo za porodniško in priznanje očetovstva. Glede pomoči ob rojstvu otroka, mi glede na cenzus ne pripada. Za očetovski dopust pa sva dobila pole, ki jih oddava takoj po rojstvu otroka oz. pred dejanskim nastopom dopusta. Lahko sicer tudi prej ampak jih je potem itak treba dopolniti z datumom začetka dopusta, ker prej tega itak ne veš kdaj to točno bo... Važno je edino, da (oče) delodajalca obvesti o nameri 30 dni pred nameravanim nastopom dopusta. Za otroški dotatek, pa mi je rekla naj oddava po rojstvu otroka, če bova sploh kaj dobila, drugače pa vsekakor pred vpisom v vrtec... Hehe, povsod je mal drugačeuser posted image
A je mogoče katera že dobila odločbo o porodniškem dopustu in nadomestilu. Jest sem jo dobila par dni nazaj, pa je izdana samo ta porodniški dopust, se pravi za prvih 105 dni. A mogoče katera ve kdaj dobiš pa odločbo za varstvo in nego otroka, se pravi še za nadaljnih 260 dni???
No, pa še to se morm pohvalt, da so ble psihične priprave včeraj uspešne. Sicer komaj, ampak mi je uspelo spravit v red en predalnik v spalnici. In to tako, da sem stvari iz treh predalov zložila v dva predala, tretji pa je ostal še prazen za tamale cotkeuser posted image .

Aja, pa tale vreme ubijauser posted image user posted image user posted image ...

Mejte se...

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: Majčice 2013
26.3.2013 16:15:22   
Ninika89
Pozdravljene!

Tudi jaz sem se danes odpravila na CSD. Oddala sem papirje za pomoc ob rojstvu otroka, vendar mi je gospa rekla, da vseeno ce oddam zdaj ali po rojstvu, ker so od 1.2.2013 nova pravila in dobi vsak pomoc po rojstvu. Tudi sama se ne strinja s tem, ker pravi, da ni nobene logike, da dobis pomoc komaj po rojstvu. Stvari pa logicno, da moras nabaviti prej. Papirje pa je vseeno vzela in jih nato ob rojstvu samo dopolnim.

Imam eno vprasanje in upam, da mi boste znale kaj o tem povedat :-)
Nekje 4 leta nazaj so se pri meni zacele pojavljati bolecine v kolkih. Ob teku, predolgi hoji in tudi spolnih odnosih.
Po 1000 pregledih pri ortopedih, po nevem kolkih ultrazvokih in scintografijah so ugotovili, da imam kronicno vnetje sklepnih tekocin. In zdaj je mene malo zacelo skrbeti kako bo to zgledalo pri porodu. Ze ob ginekoloskem pregledu se zacnejo pojavljati bolecine, ce prevec dolgo sedim na stolu. Mislite, da se po nepotrebnem obremenjujem s tem?

(odgovor članu *cinca*marinca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: Majčice 2013
26.3.2013 16:35:51   
Janejane
*cinca*marinca*: Jaz sem že prejela odločbo o porodniškem dopustu in nadomestilu. Odločba o dopustu za varstvo in nego otroka ter o pripadajočem nadomestilu se izda po tem, ko se na csd dostavi potrdilo o rojstvu otroka. Ko sem prvič rodila, sem to odločbo prejela nekje v roku 2 tednov od dostave potrdila.

Imate že vse nabavljeno za prihod novega člana?
Glede na to, da imam doma malčico rojeno jeseni, imam dovolj oblačil z dolgimi rokavi. Zanima pa me, koliko poletnih oblačil ste ostale nabavile za vroče dni in katero št. - 56 ali 62?
Glede na vremenske razmere ne duha ne sluha o pomladi, kaj šele o poletju...:)

Lep dan,

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: Majčice 2013
27.3.2013 8:32:39   
babyboooom
oj, glede poletnih cunjic 56 in 62... Po moje je pametn met kej, ampak je bolš met bodije z dolgimi. Ipak bojo naši user posted image res mali in bojo to poletje (če sploh bo kej poletja) prespal. pa še to v sencah. Vem pa, da ko jst zaspim poleti na morju v senci kje pod borovci (k sm take sorte) sm zmer pokrita s kako brisačo. direkt na soncu ne bojo nikol, zračn/bombažn pajacek z dolgimi bo po moje full v uporabi. Pa še zaščiteni bojo pred soncem. no ne rečem v avtu al pa ob 12ih ko res pripeka...

(odgovor članu Janejane)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: Majčice 2013
27.3.2013 11:02:35   
drejka89
pozdravljene.

Najlepša hvala vsem za odgovore. Bom izpolnila vse papirje, ki sem jih dobila in še enkrat poizkusila 30 dni pred pdp nesti na csd. Če mi bojo vzeli bojo, če ne bom pa pač shranila doma, dokler se najina miška ne odloči priti ven in bo moj dragi nesel potem tja. Ne morem drugega nič.

Komaj že čakam, da spoznam to bitjece, ki je v meni. Trebuh imam že tako velik, da se komaj pripognem za obut nogavice. Me prav zanima koliko tehta. Bom izvedela v torek user posted image

Lep dan, upam da bo vsaj malo s sončkom obsijan.

_____________________________

drejka89

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: Majčice 2013
27.3.2013 16:27:27   
Nastija
Jaz sem bila pa danes prvič na dekompresiji in se počutim super, mali se je pa potem tudi kar razživel :)

drejka89 isti dan imava UZ, jaz tudi komaj čakam user posted image .

No lepo se mejte punce

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: Majčice 2013
28.3.2013 8:11:10   
mija123
živjo majčice

Se vam lahko pridružim po dolgem času?
jaz imam tudi rok v sredini maja. Mogoče katera ve za to merjenje trebuha s šiviljskim trakom. Mene tako razkuri ko mi meri trebuh s tem. Ali še kateri meri trebuh namesto da dela ultrazvok. Tudi nič ne vem koliko je malčica zrasla, pridobila na teži itd.
Pa tudi se mi zdi da če se prej najem bo pokazalo večji trebuh ali se pač motim.


(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: Majčice 2013
28.3.2013 9:15:44   
MojaV
Hahaha, mija123, mene je tudi na rit vrglo, ko sem prvič doživela to merjenje.
No, saj pravzaprav ti ne meri trebuha, temveč maternico (od sramne kosti do vrha maternice, ki ga zatipa). Menda se na podlagi tega lahko precej natančno izmeri napredovanje nosečnosti. Vseeno pa je videti malo neumno, se strinjam user posted image
Tako razmišljaj - če je vse v redu, ni nobenega razloga, da bi ti vsakič delala UZ.

Glede poletnih oblačilc se tudi jaz sprašujem, koliko jih bomo sploh rabili, ampak mislim, da nekaj bodijev s kratkimi rokavi ne more škoditi. Jaz bom nabavila št. 62, če bo pa otročiček izrazito majhen, bo pa pač ati letel po manjše številke. Drugače imamo še veliko cotk in opreme od naše punce, tako da kakšnih hudih izdatkov ne bo. Od kozmetike smo prvič itak uporabljali samo mandljevo olje in kremo za ritko (občasno), nabaviti moram edino še vložke in mrežaste gatke zase, kak paket pampersk za ponoči in mogoče še kako malenkost za dušo. Zadnjič sem kupila dve bombažni kapici, drugega pa še nič.

Dejčka912, preeklampsija zna biti kar hudič. Upam, da se paziš in da sta oba z otročkom v redu.

Jaz kakšnih hujših težav nimam, sem sicer slabokrvna in zato jemljem železov pripravek, pa občasno imam bolečine v križu in trtici od sedenja, ampak sicer pa kar nekako gre. Se pa vseeno že veselim poroda in me ni prav nič strah.

Pripravljeno še vedno nimam nič - očitno bo to res moralo počakati na porodniški dopust, ker imam trenutno toliko dela, da še sproti ne folgam. Upam, da me kaj ne prehiti, ker potem bo pa kar panika :)

Ok, toliko zaenkrat, delo kliče. Fajn bodite in uživajte v sončku, pa lepe praznike!

(odgovor članu mija123)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: Majčice 2013
28.3.2013 9:59:51   
babyboooom
mene je pa tooook strah poroda. prvič je blo grozn in so mi vse govorile, da to pol pozabiš. pa sm rekla, da si bom tetovirala kam na roko, da bom vsak dan prebrala "nikoli več ne bit noseča. je grozn in porod boli." pa si nism tetovirala, pa me lejte zdej. tko, da mi parkrat na dan čez glavo prešine misel o epiduralni in postojni. me pa že zdej hemoroidi matrajo in valda rit full boli (sm na svečkah in kremi)...pa prav zanč ena: "eh, porod bo sam tko, k da prdneš pa bo že zuni". in takrat sm se res zamislla/ustrašla, ker ne smem niti pomislit, da bi mi šlo kej čez rit. hihihihi vem pa da je vsaka nosečnost drgačna in s tem vsak porod in ni nujn da bo spet tko, mogoče bo pa res šlo za šalo, sej skor vsaka preživi, a ne? ;)

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: Majčice 2013
28.3.2013 12:00:22   
*cinca*marinca*
Ahoj!
Morm rečt, da tud mene v tem momentu še ni strah poroda. Je pa to moja prva nosečnost, tko, da ne vem zares kaj točno me čakauser posted image . Zgodbice, ki jih poslušam se pa vse močno razlikujejo, tudi pri tistih, ki so rodile že 2 x, je bil porod vsakič drugačen. Trenutno se poskušam samo najbl pozitivno napsihirat in upam, da ne bom v ključnem momentu zapaničarlauser posted image .
Aja, je pa meni tudi zadnjič merla trebuh s šiviljskim metrom, pa je mela zraven ravno eno na praksi al kaj??, no in je potem njej razlagala, da se morajo kao cm nekako ujemati z tedni nosečnosti. Meri pa se, tako kot je že MojaV zapisala od sramne kosti pa do vrha maternice. Tko, da očitno to zato merjo. Se je še pohecala, da naj bi bla za orientacijo tist črta k se nm je naredila na trebuhuuser posted image .
Drugače pa splošno počutje OK! Edino spanje je poglavje zase... sm ko na žaru, celo noč se obračam iz enega boka na drugega, pa vmes vstat , pa WC...

Nč, letim hitro na malico:) Lepo se imejte!

P.S. A ni fajn k je končno mal sončkauser posted image

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: Majčice 2013
28.3.2013 14:41:20   
MojaV

IZVIRNO SPOROČILO: babyboooom
...pa prav zanč ena: "eh, porod bo sam tko, k da prdneš pa bo že zuni".


user posted image Pa dej nehi, sem se skoraj polulala od smeha.
No ja, ni glih za primerjat s prdcem, prijetno res ni, je pa vsekakor edinstveno doživetje, ki se ne da primerjat z ničemer v življenju. Jaz sem še več mesecev po porodu vsakič točila solze, ko sem se spomnila, pa ne zaradi bolečine, ampak zaradi tega, ker sem vse skupaj doživljala tako čustveno. Enostavno se ne da opisati občutka, ko prvič zatipaš otrokovo glavico, ki gleda iz tebe! In ko čmokne ven, ves zmečkan in topel in dišeč, s tisto vesoljsko glavico. Evo, spet sem solzna :)
Verjamem tudi, da so porodi zelo različni in da enostavno nimaš drugega vpliva kot to, da se poskusiš čim bolj prepustit toku dogodkov in ubogaš babico. Meni je zelo pomagala prisotnost partnerja - masiral me je po riti in trtici, me zamotil med popadki in bodril, ko je bilo najhuhje (par popadkov pred koncem). Mislim, da pretiran strah ni potreben in lahko tudi škodi, saj se v tem primeru telo obnaša bolj zakrčeno in se vse skupaj odvija malo težje. Zato prvič tudi nisem hotela poslušati in brati horror zgodbic o porodih. Enostavno sva se nekako prepustila in je bilo res ... čarobno. Ni bilo lahko, ampak ne bi ničesar spremenila. Tokrat bom edino prosila, naj mi ne dajejo metuljčka v roko preventivno, ker me je motil.

Spanje pa - eh, sej veste. Treba se bo počasi navadit na nočno vstajanje. Telo že ve. user posted image






(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: Majčice 2013
31.3.2013 19:04:12   
Ninika89
Na Fb vec ne sprejemate?

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: Majčice 2013
2.4.2013 13:40:41   
happy85
še en mesec, pa bo majuser posted image user posted image zdaj pa lahko začnemo počasi s pripravami na prihod malčka/malčice user posted image user posted image

vreme je res obupno zadnje čase... Tako da tale dopust pred porodniško ni prav nič dobro izkoriščen. Se pa kmalu uradno začne tudi porodniška. Sem skoraj vse dopust porabila že sedaj in ga samo par dni pustila za naslednje leto. Upam, da mi ne bo čez eno leto žal. Kako ste se pa ve odločile glede dopusta?

Oblačila imam od prvega, sem pa kar malo pozabila koliko je bilo treba oblačiti in ali smo imeli kratke rokave. Letos je itak tako čudno vreme, da bomo očitno še kombenizonček rabili za iz porodnišnice, če se ne bo kmalu kaj obrnilo.

Merjenje z metrom je tudi meni smešno, ampak očitno nekaj vidijo. Mi je bilo pa vseeno boljše, ko je v prejšnji nosečnosti začela meriti, kot pa prej, ko je samo pogledala me in rekla, aha trebuh lepo pravilno raste...

Na CSD sem tudi že uredila papirje, na srečo imamo prijazne gospe, ki prav vse lepo razložijo in ne izgubiš živcev, ko greš k njim.

Streptokok b zaenkrat nimam namena se iti testirati. Mi niti ni ginekologinja nič o tem še govorila. Sem nekako takega mišljenja, da grem samo tisto kar je res nujnouser posted image

Trenutno sem v stanju, ko se samega poroda ne bojim. Upam, da ostane tako user posted image je pač tako, da na vse skupaj do neke mere lahko vplivamo, ravno na vse pa ne moremo. Ne vem pa, če je pred porodom ravno dobro brati kakšne stresne porodne izkušnje, ker potem samo panika nastane. Treba je upati, da bomo med tistimi, ki jim bo šlo lepo čez user posted image

drugače pa komaj čakam naslednji pregled. Moram pa malo paziti pri prehrani, ker tale vikend je vplival na to da je kazalec na tehtnici nenormalno poskočil...


(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: Majčice 2013
3.4.2013 12:18:13   
manibo
Pozdravljene.

Včerajšnji pregled za nama, vse je ok. Imamo glavično vstavo, česar sem zelo, zelo veselauser posted image . Nazadnje je bil namreč v medenični, česar si res ne želim, tako da smo pripravljeni na porod. Samo počaka še naj tam na 37. ali 38. teden.
Papirje na CSD grem urejat danes, držite pesti da bo vse OK user posted image .

Oblačila pripravljena v omari in čakajo na pranje in likanje. V soboto smo nakupili kompletek za domov iz porodnišnice, dokupit moram še bodi in imamo vse. Čez praznike sem dobila tudi še oblačila do št. 74, saj vem v prvo imela do te številke veliko sposojenega in mi je sedaj še manjkal kakšen bodi ali hlače, sedaj pa imamo vsega dovolj oz. še preveč. V začetku naslednjega meseca, ko se bo otoplilo, dam preprat stvari in prelikam in smo pripravljeni. No, pa voziček si še moramo pripeljat z vikenda in ga uredit.

Sedaj tudi že tavelik sprašuje kdaj bo... Jaz se pa počutim tudi že kot slonček. Sedaj imam preglede že čez 3 tedne in ta teden še moram dat zadnje laboratorijske preiskave. Počutje je pri meni več kot ok, edino počasna sem že, spanje je že malo ovirano, sploh obračanj in pa stranišče je moj veliki prijatelj. Se pravi nič posebnega.

Uživajte in držimo pesti, da bo kmalu lepše vreme, ker tole počasi že ubija!

(odgovor članu happy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: Majčice 2013
3.4.2013 14:23:43   
Ninika89
Manibo daj javi prosim kako si zrihtala na CSD.
Jaz sem prejsnji teden oddala papirje za pomoc ob rojstvu otroka in so me danes klicali, da naj pridem nazaj po njih. Gospa mi je nato razlozila, da pod nobenim pogojem pomoci ne morem dobiti pred rojstvom otroka.
Vem pa da je ena tukaj napisala, da dobis to pred rojstvom (mislim da Nastija). Zdaj pa me samo zanima kaj bodo tebi rekli.

Sem potem tudi vprasala,'ce bi bilo mogoce dobiti kaksno izredno denarno pomoc za nakup the stvari. Pa so me razlozili, da za to bi potem morala predloziti predracune, kar pa pomeni, da preko bolhe sploh ne bi mogla narocevati user posted image



(odgovor članu manibo)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: Majčice 2013
3.4.2013 19:26:26   
babyboooom
a je bla dons kera s tle na dekompresiji? ;) jst sm bla :)

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: Majčice 2013
4.4.2013 9:09:11   
manibo
Evo poročilo iz CSDja. Torej oddala sem oz. sva samo obrazec za starševsko nadomestilo brez dopusta, saj sem januarja ostala brez zaposlitve. Denarno pomoč ob oddaji, nama je zavrnila in povedala, da se ga sedaj dobi po rojstvu, vendar ga moramo oddat najkasneje 60 dni po rojstvu otroka, enako velja za očetovski dopust, vendar tega prinese oče v tistih 3 dneh, ki jih dobi od države. Takrat Vam tudi priporočam, da kar še oddate vloge za otroški dodatek in znižano plačilo vrtca, tiste, ki že imaste otroke v vrtcu in imaste vse obveznosti do njih rešene user posted image . Jaz si bom stvari pripravila, da potem samo dopišemo stvari in to je potem to. Namreč v prvi porodniški sem zaradi svoje nespametnosti kar lep kupček € pustila državi, tako da prosim bodite pozorne pri datumih oddaje papirjev! Lahko jim jih pošljete tudi po pošti.

Ninika89. Kar se nakupa za dojenčka tiče ti mogoče lahko ostale pomagamo user posted image . Sama sicer nisem ogromno kupovala za dojenčka nove stvari, ampak nekaj oblačil sem, ti poskeniram račun in ga neseš na CSD in mogoče še kakšna druga, ki v podobnem času pričakuje otroka, ti da npr. račun za voziček itd. Včasih se je treba malo znajt.

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: Majčice 2013
5.4.2013 9:38:57   
Ninika89
manibo hvala za odgovor glede CSD. si moram to nekam zabelezit, da slucajno ne pozabim na kaj user posted image

Na to z racuni pa niti pomislila nisem. Tako, da ce ima katera kaksen racun se toplo priporocam, ker drugace nevem
kako bo slo to vse skozi user posted image

(odgovor članu manibo)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: Majčice 2013
7.4.2013 21:22:10   
ekolina
Kako lahko spremljevalci pomagajo mamici med nosečnostjo in ob porodu?
Kaj mamica ob porodu potrebuje?
Kako si želim da bi se rodil moj otrok?
user posted image
V soboto, 13.4.2013, ob 10h
Vabljeni na Staro Tržnico Šiška (Ljubljana), Eco Green Village Slovenia - Na vasi

Na brezplačni delavnici se bomo seznanili z delom obporodne spremljevalke, ter se pogovorali
o tem kako se spopasti s svojimi strahovi, pomisleki in vprašanji med nosečnostjo
in kako si z izbiro spremljevalcev, ki jim zaupamo olajšati potek nosečnosti in
poroda...

Delavnice bo vodila Špela Peternel,
dipl. voditeljica obporodnega izobraževanja (dipCBEd (CBI)) in
obporodna spremljevalka (certificirana doula, CD(DONA))
dr. biomedicine, univ. dipl. Biologinja
http://sites.google.com/site/mojaporodnaspremljevalka/

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?