|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 11:12:13   
sonce987
ojla

kako paše jutranji mir doma...se bo pa verjetno to v roku enega tedan končalo user posted image . v nedeljo je polna luna, upam da ne bo vplivala name, ker če je res takrat več porodov in posledično gužve v porodnišnici, bi raje kakšen drug dan rodila.

lethe-ne se preveč obremenjevat s temi meritvami....pa saj teža okoli 2900 ali 3ooo ni čisto nič sporna. Meni je bolj čudno to, da so vsi čez 3,5kg, tako kot bo pri meni spet verjetno.

ursika jaz sem imela prvega rahlo dvignjenega prva dva tedna, ker se je ob porodu napil plodovnice in se mu je potem dvigovalo. Sicer pa potem po dojenju ni polival in posledično mu tudi posteljice nisem več dvigovala.

Čestitke novim mamicam user posted image user posted image user posted image

Joj majčica ti se že razvajaš z masažami, kako sem ti fouš user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 11:19:13   
anasara12
Živjo, punce

evo, mi še kar vztrajamo v enem kosu, danes smo že PDP + 8. Jutri spet kontrola v porodnišnici, najverjetneje bodo jutri kar sprožili. Ah, tolk o tem, da so mi v 32 tednu rekli, da bom težko prišla do roka (ker naj bi bil mv zaradi otrdevanja trebuha že takrat zmehčan). Sicer ne vem zakaj bi ga na silo ven vlekl, očitno že ni pripravljen, sploh v tej vročini in ker naj bi bilo vse ostalo ok.

Kako ve prenašate tale vročinski val?
Midva imava popoldansko sonce in je popoldne v stanovanju noro noro vroče.Običajno vročino dobro prenašam, zdaj pa me ubija, si kar mokre obkladke na glavo dajem. Še podplati so me začeli peči, očitno mi noge zatekajouser posted image . Komaj čakam, da bo vsega konec in da cartam svojga pikca.

Lethe:
Uf, poznam občutek, tud mene so strašili, da je prelahek etc, ampak vsak otroček raste po svoji krivulji. Dokler raste in napreduje je vse ok, tudi če pridobi malo manj od povprečja, pač niso vsi enaki in v različnih obdobjih različno napredujejo.
Tudi ocenjena teža cca 2.800g ni premala in je že izven polja t.i. zastoja rasti (no, vsaj tako so meni razložili). Do PDP-ja pa bo tudi še nekaj teže pridobila, pač ne bo težkokategornica, bomo pa lažje rodile:)
Pa meritve malo bolj za rezervo vzemi; znajo človeka samo napsihirati: moj je mel v 37 tednu za skoraj dva tedna premajhno glavo, v 39 tednu je glava prehitevala za en teden, ravno kontra zgodba pri trebuščku..kar precejšnja razlika, kajne, pa so meritve delali kao dobri porodničarji.

Lepo se cartajte, tiste, ki pa greste kmalu v porodno, pa srečno.. (upam, da grem jaz tud kmalu in to brez umetnih:)


(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 12:43:07   
sisi79
u čudežno forum spet deluje. takoj ko je konec nagradne igre mi pa vse normalno odpre.

joj to čakanje, danes sem že PDP+5, jutri spet pregled. spet bo na ctg ju ravna črta in otrok preveč aktiven. vse sem že probala od masaže bradavic, seksa, tuširanja s kropom pa nič ne pomaga. preveč lepo mu je noter. sicer ne vem kolko cm sem odprta, če sploh sem, ker me noben nič tam spodaj ne šlata. tudi kolko kil ima otrok, prejšnjič so samo preverili če ima zadosti plodovnice in kaki so pretoki.

anasara- a to zdaj maš preglede v porodnišnici, ne več pri svojem ginekologu?


(odgovor članu anasara12)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 13:41:30   
sover
joj, nič vam ne zavidam, da ste čez rok user posted image . Moja sta bila oba, prejšnji 11 dni, tale pa 6 dni. Če vas kaj tolaži: sestre v porodnišnice so pravle, da se vsaka luna fuuul pozna, zato ta vikend pričakujem naval dobrih novičk user posted image .

Moja pikica je danes stara 9 dni in se imava prav lepo. Oči še ni na dopustu, ker ima vslužbi gužvo, ampak meni ni panike, ker je starejši bratec itak v vrtcu in sva same dome. Ša najhuje je to zapovedano počivanje - jaz bi šla ven, v trgovino, kaj postorila. Tako se pa prestavljam iz stola na kavč in iz kavča na stol user posted image . Še ta teden potrpim, potem pa planiram prvi sprehodek z mojo princesko (upam, da se bo do začetka naslednjega tedna res kaj ohladilo). Mala je zelooo pridna - ponoči spi, lepo se hrani. Čakam še ,da se ji uredi koža (ob porodu je imela precej vneto, pikasto, mozoljčkasto) n da ji malo dozori prebavni sistem. Zdaj jo namreč dostikrat napenja preden se pokaka in ko jo dam ležat. Preventivno imam dvignjena vzglavja (prvi je bil tudi refluksar), pričakujem pa, da se bo tudi to umirilo v kakem mesecu dni.

Moje stanje je tudi OK. Malo me baše prebava (morda zato tudi mojo pikico). Skoz me nekaj napenja. Najprej sem mislila, da je to samo od klistirja, sam zdaj pa to že predolgo traja. Najbrž bo krivo "posedanje" organov na staro mesto. Ima še katera takšne težave? Po pričakovanjih sem zdaj postala tudi nenormalno lačna - bistveno bolj kot vnosečnosti. Ker bi skoz nekaj jedla, sem si danes za vmesne obroke spekla pirine muffine. Joj, so dobri.

Sorojenci - pri nas je anko kot pri Saši in ursonok. mal boža, mal tepe. Zaenkrat ni neke panike, rabi pa veliko pozornosti. No, pozornost rabi že od nekdaj in to čistopo naši krivdi. Jaz temu pravim sindrom prvorojenca. Prvega otroka pač tako navadimo, pri vseh naslednjih pa je že bistveno drugače. BO minilo. Se tolažim, da bo že čez eno leto čisto drugače.

Takole, grem počakat še moja dva frajerja, da prideta na kosilo, potem pa mirovat in čakat na pozno popoldanski naval vročine (enaka situacija kot pri ANjuški in ursiki). Komaj čakam mal ohladitve ...

(odgovor članu sisi79)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 17:35:39   
ursonok
Živijo!

kako smo? Kdo rojeva? Madonca, dajte no, ostali čakamo novičke! user posted image

Mi smo kar ok, spali bolje, mala je zaspala ob 22h, se zbudila ob 3h, se eno uro in pol šli dojenje, previjanje itd., potem je spala od 4.30 do 7h, pa spet dojenje in dremanje do 8h.
Čez dan zelo malo spi, jo skoz nekaj zvija, se vidi, da je zaspana, pa ne more spat.

Sva šli spet na sprehod, z ruto v mesto, dve urici ... Sem nazaj prišla čisto sesuta. Uf. paše hodit, ampak potem je človek kar utrujen. In valda hočem zadremat, ko pridem domov, Aurorka pa ravno takrat noče spat sploh! Jo zvija, kolca se ji, nervozna je, zavrača dojke, potem vleče, pa spet zavrača, kaka itd. Potem so pa že otroci doma user posted image
Zdaj pa kuhamo, delamo sokove ... (Aurorka pa spi, driskica!)

Ninika
ja, sem prebrala na nekem forumu, tako da vedno najprej pristavim k tisti dojki, ki jo zavrača. Večinoma jo kar sprejme, vsaj za nekaj časa, razen popoldne - takrat je popolnoma anti.

Sover,
super, da je Karla tako pridna. To pomeni, da si naspana? Meni najbolj manjka prav spanca user posted image
Imaš pa prav s "sindromom prvorojenca". Sem ravno spet danes razmišljala, da so prvi hočeš nočeš z**bani ... Abel je čisto ok glede tega (pozornost itd.) Ker nikoli ni bil edini. Agata je pa neznosna. In ne verjamem, da se bo kdajkoli unesla. user posted image

Ste pa pridne s tem počivanjem! Jaz nisem skoraj nič - kot prvo, okoliščine ne pustijo, kot drugo sem pa tudi težko pri miru. Na trenutke res pretiravam, a ne morem cel dan viset v bajti!

Krčenje maternice
ej, meni pa ni NIČ bolelo, še čutila je nisem! Sem nekje brala, da zna Arnica pomagat - sem jo začela jemati takoj po porodu. In res, čisto brez bolečin. Nasploh sem fizično zelo hitro okrevala, presredka ne čutim več. Čišče imam še malo (po včerajšnjih trebušnjakih se je spet malo ojačala).

Danes sem se gledala v ogledalo in sem se spomnila nate, Lethe - a glede trebuha še vedno vodim? user posted image user posted image ALi si me že prehitela ... Takole je videti 12 dni po porodu user posted image

user posted image

Mogoče je zjutraj malo bolje, ko je prazen (slaba tolažba user posted image )

Nič, grem, držite se, pazite nase, tiste, ki ste čez rok, pa čim prej v porodno!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 17:59:28   
Peeby
Sem že čisto obupala na RR pa mi ga danes začuda kar v prvo odpre!!!
Do PDP imam še 10 dni in se pozna: vse me je začelo še bolj bolet, težko že spim, špika me kot pri norcih itd... Tako, da moje razpoloženje niha sem ter tja iz minute v minuto. A vseeno še ne bi šla rodit! user posted image Oziroma se kar malo "bojim" res te polne lune, ker nazadnje me je kar pošteno zdelala. Baje deluje za 3 dni v + in 3 dni v -.
Sicer so bili pa čez vikend in bodo še čez teden dnevi piknikov, od petka do jutri imam kar 4. Vmes, torej včeraj, je pa še moj M imel rojstni dan, tako da se dogaja na polno. Jaz vlačim ta svoj trebuh vsepovsod user posted image .

ursika_ursi: joj ti sosedje in zemlja. Res, vsak samo za svojo rit gleda in se boji za svojih 5 cm. Pri nas je isto, ne skrbi - pa naj sploh ne bi živeli v rovtah, ampak kar v Ljubljani user posted image .
premikanje ploda: čez dan je pri meni res izjemoma čutiti gibe, sploh visenje na ctgju je ravna črta. Jaz mislim, da je pomembno, da se ga samo čuti parkrat. Torej če poznaš njegov ritem in veš, da je zvečer bolj aktiven, pričakuješ gibe takrat, sicer se pa ne obremenjuješ s štetjem. Jaz sem zdaj počasi nehala morit mojemu M, prej sem pa skozi jamrala čez dan, kako se nič ne dogaja v trebuhu... kot zanalašč je potem mali zvečer pokazal svoje mišice in me čist nabunkal.
vzglavnik: koliko pa mora biti vzdignjeno vzglavje pri posteljici?
Baby1978: ja, ja... nekaj nas je tudi s PDP konec junija. Jaz sem tik pred tabo, tako da upam, da ne bom "počakala" zadnja na seznamu user posted image

No še par dni vročine, kdo bi se pritoževal... noge v škaf vode user posted image in mogoče preživimo user posted image !

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 19:50:44   
drugičudež
Joooj, pa je ta vročina normalna, ali kaj? Še pred kratkim smo se greli s klimo, zdaj pa hladimo na polno. Meni je vsako noč tako vroče, da bi lahko vsako jutro povšer in rjuhe prala. Pa jih ne, ker se mi ne da postelje preoblačiti user posted image

Krčenje maternice - jaz prvič nisem čutila popolnoma nič. Mi je bilo tako čudno, ko so me v P kar naprej spraševali, če rabim protibolečinske tablete. Jap, kakor je bil porod težek, je bilo pa okrevanje zelo hitro. Jaz sem bila že zjutraj (po večernem porodu) čisto dobra. Kljub šivom sem normalno sedela in se premikala. Edino urin sem dva dni težje zadrževala. Ko sem se približala školjki, se je kar ulilo. Zdaj ob napovedanem CR pa lahko kar pozabim na hitro okrevanje. Mimogrede - Ursonok - ti si na začetku jamrala zaradi zadrževanje blata. Se je to uredilo?

Dvignjeno vzglavje - naša ni imela nobenih problem in nismo nič dvigovali. Sem pa brala, da je bolje kot samo vzglavje podložiti kar posteljico na eni strani, tako da vse skupaj visi in otrok leži na ravni površini, ne pa da je "prelomljen" na polovici, sploh če spi na boku ali trebuhu. Po drugi strani pa fizioterapevti opozarjajo, da tako telo stalno drsi navzdol in da se pri tem zategujejo napačne mišice, kar lahko vodi v razvojne nepravilnosti. No, pa bodi pameten...

"Prvorojenci" - mene je tako strah, kako bom sama z obema. Zdaj je ta starejša navajena vse pozornosti. Vedno se najde čas zanjo. Ko bom npr. dojila tamalo, pa seveda tako ne bo šlo. Madona mi gre na živce to dolgotrajno dojenje. Po flaški spijejo 1,2,3, dojijo se pa eno uro, mulčki mali user posted image

Jutri se moram pozanimati, koliko bolniške lahko dobi mož zaradi mojega CR. Ker jim v službi skoraj ves letni dopust poberejo za dneve, ko nimajo dela in ga konec leta vedno zmanjka, čeprav ga nič ne koristi po svoji želji (samo nedelo + kolektivni). Mogoče lahko dobi bolniško za spremstvo, ko me pelje na CR, pa 1 dan dopusta mu pripada za rojstvo otroka (bo koristil, ko pride po naju), potem pa menda še 7 dni bolniške za nego. Očetovskega bo pa koristil jeseni, ko bo imela starejša uvajanje v vrtec, pa mogoče gremo za kakšen dan na morje.

Tako - zdaj grem pa spet na vse 4 - poskusit obrnit otroka, da se izognem CR.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3557
   RE: Junijke 2013
18.6.2013 20:50:33   
tana01
Pozdravljene!

Kar nekaj časa me ni bilo gor...remeber me :))

No, samo da javim - imamo našo pupco Karmen. Pred dvemi tedni so me zadržali v bolnici zaradi popadkov. Izkazalo se je, da ne bodo vodili v porod. Določili so mi termin CR in do takrat sem bila v B user posted image . CR je bil 5.6, po tem pa je prišlo do komplikacij - krvavitev v trebušno votlino in še ena operacija. Je bilo zoprno, ampak je za mano. Baje da je to redek zaplet in gre doletet mene... :(. Po tej operaciji je bilo vse OK. Do CR sem vas tu in tam prebrala...in se je našlo vsega res, kakšne zgodbe!!

Čestitke vsem, ki ste rodile in SREČNO vsem, ki ste še 2 v 1.

Mi smo doma slab teden, se privajamo...bolj ne spimo kot spimo. To bo zaenkrat vse, sem fuul utrujenauser posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 6:33:39   
Anon2012
:) ekola, po dolgem času se javljam tudi jaz...

najprej vsem, ki že cartate čestitke! Vsem, ki še čakate, upam, da čimbolje prenašate zadnje dni 2 v 1, sploh ob tej vročini - pa čimlažji porod.

Ursonok - tebi posebej čestitke ob rojstvu Aurorice. Te z veseljem prebiram (kolikor ob dveh malčkih utegnem) in nekako si te predstavljam, tudi ko svoja dva in njune mini-muhice krotim. Izbrala sta ful lepo ime, Zarja / Svit / Aurora. Eh, še vedno se mi malo kolca, ker pri nama ni šlo skozi to ime :s (obe, moška in ženska oblika, Slo verzija).
Že od oktobra lani pa študiram - kaj pomeni Ursonok?

Krči, napenjanje - tudi pri nas in evidentno, krči bolj kot deklice matrajo dečke. Zaenkrat folgamo s ColiPrev pa nošenjem, zibanjem, tolaženjem, masiranjem, kolenčkanjem... Ne vem - včeraj je pedriatrinja /haha, mal zatipkala - ne popravljam, sej se dobr bere, ane?/ rekla, da itak mora minit, vsa medicinska, homeopatska pomagala so pa bolj kot ne s placebo učinkom (na mamico/očija).

Cepljenja - obvezna JA, kaj pa rotavirus? Midva razmišljava o cepljenju proti RV, me zanima vaše mnenje (predvsem tiste, ki ste ZA obvezno cepljenje, mnenje onih drugih, ki boste zavrnile obvezno cepljenje mi je razumljivo). Naša dva bosta šla pri 15m v vrtec, nizka porodna teža, prej rojena... Po eni strani, vsi indici ZA cepit, vsaj tako izgleda...

Še mal o nas - stari smo že 4tedne in 1 dan. Tempo je napornejši kot sem si predstavljala, sploh ker smo se ta mesec ornk matrali s hranjenjem - na tri ure, noč in dan. včasih niti ni ostalo vmes 15 minut za pavzo za mami, za ustest se dol... Počasi smo prišli na kokrtok spodobno težo in če bomo lepo pridobivali naprej, nam tega ritma ni treba več držati. woohoo.

Mislim, da bo počasi alarm - za že 5. in 6. hranjenje danes, 3. in 4. previjanje. Bo rada na sprehod skočila, preden se spet ozračje pregreje.

Srečno!


(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 6:35:35   
Anon2012
Trebuh po porodu?
Jaz imam še kar velikega... Sicer je teža padla že na izhodiščno, kaj se pa v trebuhu skriva, pa res ne razumem? Kako ve?

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 6:49:34   
helga7
Pozdrav se od mene,

15.6. smo dobili se enega sinka Maksa, staejsi bratec je ponosen in tudi nepredvidliv,

Cestitke vsem mamicam in srecno vsem, ki se cakate...

Bolj podrobno pa se napisem....

Lp

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 7:19:57   
sover
Dobro jutro (zdaj že po večini najbrž kr mamice in ne več user posted image )

za nami še ena dobra noč. Karla zaspala ob 20., hranjenje previjanje ob 1.30 in zdaj še spi. Blagor meni! user posted image Ja, ursonok, pri nas smo kr naspani. Glede tega se pa res nimam kaj pritoževat.

Trebuh - ursonok, pa to sploh ni trebuh! To je še zadnji krik nosečnosti user posted image . Daj mu še kak mesec, pa ga gotovo ne bo več. Mene po pravici povedano ta ostanek nosečnosti trenutno čisto nič ne moti. Sicer pa pravijo takole: 9 mesecev gor, 9 mesecev dol.

Peeby, vzglavje oz. še bolje cela posteljica naj bi bila dvignjena vsaj 30 stopinj. Pri takem naklonu otrok seveda leze dol, zato jih mi dajemo spat čisto k nogam in jim spodnjo stranico obložimo z odejo, da jih ne žuli. Je pa res iz razvojnega vidika to precej neugodno. Če otrok ne kaže znakov refluksa, ni nobene potrebe po tem.

Tana - želim ti kratko in popolno okrevanje. Tele krvavitve se slišijo prav grozno ...user posted image

helga7 - čestitke za Maksa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 7:50:18   
dvojčica6
tna01 in helga7 čestitke user posted image user posted image Tana, brrr, hb, da si zdaj ok, ne moreš verjet, kaj te doleti!

Maaa je že vroče!!! ob tej uri! danes se bomo pa zares skuhali... upam, da res dočakamo ohladitev... sover, nismo še vse, nismo user posted image Js še vztrajam, vsaj do svojega roka bi rada zdržala, če me ne hecajo vremenarji s to ohladitvijo...pa menda bo glih super močna luna user posted image

Pa super sitna sem se zbudila user posted image me jezi spet moj, ki bi vsaj ENKRAT lahko vstal in porihtal tamali...še nisem doživela, pa vsaj zdaj, na koncu nosečnosti, bi lahko ENKRAT! Pa možaka ne zbudiš z nobeno tehniko...še tamali, ki skačeta po njemu, ga ne zbudita...a ga polijem z mrylo vodo??? user posted image

posteljica in naklon...uf, ma če otrok leze dol, pa malo zmanjšaš naklon al kaj? naša ta druga je polivala, smo ji dvignili vzglavje pa ni nikoli čisto dol zlezla...smo dali pa neko knjgo pod vzglavje, niti ne debelo, glih tolk, da je mela naklon.....mislim, da je mela podobno v porodnišnici

ursonok, ta tvoj trebuh...a dej no ga lomit? en teden po porodu, pa spomni se, kako žogo si nosila okoli user posted image meni se zdi čisto normalen postporodni buš... pa tudi kar se spomnim, pri meni prvih 14 dni ni šlo nikamor, pol je pa kar nenkrat izginnil...no, pač, špeh je ostal, ampak, je blo videt, da nisem več noseča no user posted image tko da nič sekiranja prosimuser posted image

Anon...ojej kaki ritem... upam, da kmalu dobite neki bolj znosnega... glede rota...js ne bi dala... je res zoprno to driskanje in bruhanje ma ne ousti nobenih posledic načeloma in z dieto in hidracijo ustreyno zdraviš... pa še- je teh oblik virusa toliko, da ne moreš ustrezno zaščitit otroka, tudi če ga cepiš po moje... nekaj drugega je pnevmokok, ki gre lahko na možgane...js spet ne bi dala kar tako, bi se morala vnetja uhic ponavljati recimo... Sicer sem za cepljenje, vendar ta nujno in edina stvar, ki bi zdaj dala, je proti klopom...

Lep dan!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 8:39:59   
Zoja83
Po dolgem času: Jutro!

Saj veste, kako je...Ni več veliko časa. Mi smo imeli po pogrebu eno fajn virozo še, ta večji je bil doma cel očetovski dopust, vročina gor pa dol, potem sem zbolela še jst, dojila z masko, potem sem fasala še mastitis in za konec še vneto oko. Zdaj sem Murphya nagnala na počitnice, ker je bilo že vsega dovolj! user posted image

Tadej je zelo priden dojenček, se res samo hranima, potem ponavadi zaspi. Malo ga matrajo vetrovi, ampak se sam napenja, joka ne. Ko bi vi vedele, kakšna osvežitev je to po prvem sinu. Aljaž je imel pri teh tednih narejene že toliko kilometrine, spal ni, krči so se mu zgodaj začeli. Razlika takšna, da verjet ne morem! HVALABOGU user posted image

Berem vas, kolikor mi znese...

Hotela sem pa pokomentirati samo tole Lethe ista situacija kot pri meni. Meni so nazadnje rekli, da ne bo donošen, da zaostaja, da ima največ 2800 g, na koncu rodila 37 3/7 pa 3400g! Pa na zadnjem pregledu (en dan pred porodom) mi je napisala, da plodovnice praktično ni, pa skoz so me strašili... Ti raje čez eno uho noter, skozi drugo ven! Te meritve so kar nekaj, pa brezveze, da se psihiraš. Srečno!

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 9:08:19   
Lethe
Dobro jutro.
A tako pozno sploh še velja? user posted image Sem s sprehoda in se sprašujem kaj bi jedla. Nič mi ne diši, vroče je...eh...ampak bo treba nekaj.
Mala me je proti jutru kar naprej brcala in se "širila", sploh nisem mogla spat. To se mi še ni zgodilo. Zjutraj je običajno najbolj mirna, se oglasi kaj malega le med sprehodom.

Uuu, saj res... ČESTITAM, Tana01 in Helga7. Tana01, upam, da se že dobro počutiš...res zoprno user posted image

Hvala vsem za vzpodbudne besede. Saj vem, da se nima smisla sekirat in obremenjevat, ampak žal ne gre čisto tako. No, saj zdaj sem že mnogo bolje. Želim si le, da mala ne bi imela ravno 2500g ob porodu, ampak tam 3000-3200g, se sliši čisto lepo user posted image
Zoja83, ja, se prav spomnim tvoje zgodbe, se je res lepo izšlo in je mali pravi korenjak. Res pa je, da imam jaz še vedno bolj majhen trebuh in neka velikanka verjetno ne more biti noteruser posted image Sem pa malo brala in pogosto proti koncu N počasneje rastejo otroci tistih, ki imajo na maternici pregrado in se posteljica nima prostora širit. Jaz je sicer nimam, ampak morda pa le obstaja kakšna "ovira", ki onemogoča rast posteljice in s tem je na voljo manj hrane, čeprav sicer deluje vse dobro.
No, še točno en teden...me prav zanima...user posted image

Sem pa izvedela, da je imel partner kot malček šum na srcu (ki je sam od sebe izginil), zdaj pa ima to še njegova nečakinja, prav tako ugotovljeno pri letu in pol. Kdaj mi to povedouser posted image On itak ni imel pojma in je prvič slišal za to.
Če bi prej vedela, bi že za morfologijo omenila G, da bi še bolj podrobno pogledala srce. Tako pa mi je zdaj rekla, naj na to opozorim pediatra oz. že kar v P. Za vsak slučaj.

Ursonok, to pa res ni kaj dosti trebuha, sploh pa ne za en teden po porodu. In to tretjem. Halo?!user posted image

Grem še enkrat poskusit srečo v hladilnikuser posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 9:24:07   
Zoja83
Lethe tudi moj trebuh je bil med manjšimi, pa tudi zredila sem se samo 6-7kg. Zadnje tri mesece je kar stala teža, en kg gor, en dol, pa sem res ogromno jedla, pa veliko kaloričnega, da bi je tamal dobil dovolj, dokler so bili pretoki ok. Držim pesti, da bo vse ok!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 9:36:08   
Lethe
A tako. Hvala za razlago user posted image Jaz sem zdaj na +10kg. Pa itak že od nekdaj full jem, med N še več, zadnje tedne pa sploh.
Sem vseeno prosila za komentar še dr. Pušenjaka (bolje slišat od dveh G, da ni neke panike) in dobila tole:
"Spoštovani,
odstopanja so kljub temu dovolj majhna, da iz njih ni mogoče sklepati na kaj resnega. Otroci so pač nekakšen "koktail" lastnosti vseh naših prednikov in ni rečeno, da ste prav vsi med večjimi, mar ne? V merah jaz ne vidim kaj dovolj tehtnega odstopanja, da bi bil lahko zaskrbljen, garancije, da nikakor ne more biti nič narobe, pa seveda ni. Seveda sami na vse to nimate nobenega vpliva. Vsi biokemični procesi so v nosečnosti takšni, da nosečnost deluje kot idealni @#$%&, ki si vzame vsega kolikor potrebuje, če tega ne zmore, pa se opazijo splošni znaki popuščanja posteljice (kalciniranje posteljice, manj plodovnice, manj gibanja ploda, slabi pretoki skozi plodove žile) spremembe pa se izrazijo tudi na strani nosečnice (rast krvnega tlaka, pojav beljakovin v seču, goščenje krvi zaradi bega tekočine iz ožilja v medceličnino, posledice česar so potem "otekline" - skupek vsega naštetega pa imenujemo preeklampsija. Dokler imate tako nizek krvni tlak, ste torej lahko brez skrbi."


Sem si ravno prej merila krvni tlak in je bil 98/67 user posted image Pri G je večinoma okoli 115/70...

Pišuka, v hladilniku še kar ni nič dobrega. Grem zdaj itak na kavico s kolegicama in bom morda eno tortico ali kaj takšnega. Odvisno kaj imajo v kavarni v hladilniku user posted image



(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 9:55:51   
ursika_ursi
Dan punce, kako ste kaj v tej vročini?user posted image
Tako, danes je pa uradno moj PDP in ponoči mi je čep šel!!!user posted image user posted image user posted image  Zjutraj že takoj zašraufalo, sem bla 20min na wc-ju, pol takoj popadki, zdaj pa je tema, nič od ničuser posted image
Kot je že ena pred mano napisala, zna bit med vikendom gužva v P zaradi lune, ampak jaz vseeno upam na ta vikend ali kak dan kasneje, ker se bo vreme ohladilouser posted image  Da ne bomo lih umirale v tistih pregretih sobah v debelih pižamahuser posted image  Jaz sem si spakirala še 2 majčki na naramnice in ene stare 3/4 hlače od pižame, če bojo vsaj ponoči dovolili v tem spat, ker tiste vreče so meni itak 5x prevelike in morem skos gledat, da je kje ne zgubimuser posted image user posted image


user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image  

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987
, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image
 
29.6.





RODILE SO:


MAREC


- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ


- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
- športnica; 31.5.2013 (PDP ?)


JUNIJ

- girl79; 3.6.2013 (PDP 9.6.2013), FILIP, 3320g, 52cm
- tana01; 5.6.2013 (PDP 15.6.2013), KARMEN
- ursonok; 6.6.2013 (PDP 1.6.2013), AURORA, 3660g
- lina3; 7.6.2013 (PDP 22.6.2013), VAL, 2450g
- sover; 9.6.2013 (PDP 3.6.2013), KARLA, 4140g, 55cm
- kitkat17; 10.6.2013 (PDP ?), LILI, 3400g, 51cm
- dansas; 11.6.2013 (PDP 17.6.2013), BRINA, 3800g, 52cm
- ursap; 13.6.2013 (PDP 17.6.2013), LEA, 3800g, 52cm
- helga7; 15.6.2013 (PDP 22.6.2013), MAKS
- andreja_p; 15.6.2013 (PDP 20.6.2013), LUCIJA






[/quote]

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 11:32:36   
sonce987
Pri nas nič novega, tako da tudi nimam kaj bistvenega za napisat.

Smo pa dobili spet nove junijčke, bravo mamice user posted image

Ursika tebe določam, da si naslednja...naj bo hitro in neboleče user posted image

Jaz samo upam, da ne bom glih v nedeljo na luno šla rodit. Gužvi bi se res rada izognila. Sicer pa dnevno pojem tako dozo češen, da konec dneva niti ne vem a me zvija zaradi popadkov ali zaradi prebave user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 11:58:54   
sonce987
sem še pozabila dodat, da imajo v leclercu do 26. junija v akciji ovčko ewan...nekateri jo ful pohvalijo, da so novorojenčki bolj pomirjeni ob njenih zvokih...

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 12:09:40   
Peeby
Kolikor sem bila na začetku porodniške entuziastična, kaj vse bom naredila v tem času, mi je tale zadnji teden čist preveč naporen in vroč, da bi bila produktivna. Sem se čisto polenila: vstanem ob cca 9h, potem si na easy pripravim zajtrk, preberem forume in vse živo na netu, potem se počasi spravim kakšno poglavje v knjigi prebrat, pojem kosilo, šele po 16h/17h se odkobacam malo ven iz stanovanja pogledat user posted image in potem šele zvečer mi paše kaj naredit.

Prejšnji teden sem hotela vprašat (pa potem RR ni in ni hotel odpreti okna) vse tiste, ki ste že rodile, v kaj oblačite malčke te dni? Kaj imajo vse oblečeno notri in kaj, če greste ven? Pa zanima me tudi, koliko so recimo v tednu dni ali 14 dneh pridobili na velikosti? Gledala sem kaj vse že imam od cunjic in me zanima, če mi kaj takega še manjka in katere številke...

ursika_ursi: dobro, da si nas spomnila, da moramo vmet s seboj v P kakšne bolj lahke pižame. Ne predstavljam si vročine v bolnišnicah... doma spim samo v spodnjem perilu in že tako vse od mene teče.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 13:10:57   
anush_86
ojla!
vceraj ob 20.42 se je rodila Hana,3200g,52cm.
Ko pridem domov bom napisala zgodbo(beri:katastrofo). po 12urah umetnih popadkov rodila s CR

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 14:19:04   
tana01
Lethe glede tega strašenja s težo... Mene so tudi psihirali s tem 5 dni pred predvidenim CR. No, najprej so mi povedali, da ima otrok 2300g (v začetku 38 meseca), pol smo drugi dan šli na boljši UZ in so nameli 2600g. Sicer je G pripomnila, da je meritev teže na UZ ne da točnega rezultata ali vsaj približka. No pol sem vprašala čemu vsa ta gonja par dni pred CR oz. dva tedna pred PDP, ker kaj dosti ni za spremenit in je povedala, da morajo bit prepričani, da je vse ok. In da je mama napsihirana, valda. In kakšne nesmisle sem zganjala...tisti dan sem pojedla na tono enih čokoladic in kalorične hrane, kot da se bo moja pupca zredila v par dneh za 1 kg.

Rodila se je s 3000g! Nič, joče, šibam.

(odgovor članu anush_86)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 15:10:39   
majčica1508
Čestitke vsem,ki ste že rodileuser posted image

Jaz pa rabim ene 2 fajna fanta,taka mišičasta,ko iz filma ali revije,da imata 2 velika lista in me vsak z ene stani hladita...Potem sem se pa zbudilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj mali dve prideta iz vrtca,se vržeta v kopalke,nekaj na hitro pojesta,spijeta in ju dam v bazen,sebe in malega pa zraven....Dragi ima pa poslovne partnerje tukaj tako,da smo danes same in jutri....

Mali se je zbudil,sam da ustanem stran od njega evo sirenca čez 3 minute.....

Oblečen je pa samo v bodiju,nogice so nagice in prav uživa....Zjutraj,ko sva zunaj ima bodi z dolgimi in tanke hlačke,ki mu jih pol slečem in ga samo pokrijem(plenička) po nogicah,zvečer ima pa spet hlačke gor...Pri 36 stopinjah ga ne morem imeti oblečenega,ko medota...

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 15:12:46   
majčica1508
Koliko smo zrasli v višino bom pa v petek videla,ko imava posvetovalnico

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?