|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 15:23:58   
ursonok
Ojla,
midve spet z dveurnega sprehoda user posted image Sem pa seveda crknjena ... sem že zbasala en velik kos lubenice in dve pesti češenj user posted image Čaka me pa še ena bi melona user posted image

Pri nas so se očitno začeli krči user posted image Je mala včeraj tulila in se zvijala, omagala šele ob polnoči. NOč je bila še kar, dvakrat smo se dojili, ob 3h in ob 6h ...No, pa potem zjutraj ... Tako da naspana ravno nisem user posted image
Me je strah, kako bo po treh tednih, ko naj bi se začeli "pravi" krči ... In problemi z laktozo. No, še en teden, pa bo vse jasno user posted image

Pa danes jo moramo skopati - smo precej leni glede tega ... Enostavno preveč otrok user posted image

Vročina
pri nas je suh zrak, tako da je vročina povsem znosna, le će je okoli 40 stopinj, potem nekaj ur pač ne moreš na sonce, ker te sežge. Potimo se pa ne preveč. Je čisto ok!

Anush
joj, a ni to tipična zgodba: umetni, mučenje, potem pa CR? user posted image Boga. Upam, da boš kmalu pri sebi.

Tana
tudi tebi ni bilo prizanešeno. Zveni res grozno. Upam, da boš čim prej popolnoma okrevala!

Majčica,
ti si pa res pravi uživant! bazenčki, kavice, masaže user posted image Jah, eni znate, jaz pa samo govorim, kako bom šla ne-vem-kam (na masažo itd.), potem pa nič. In že leta je tako user posted image
Počivam vsekakor premalo, ampak me ta rutina in ležanje doma ubijata. Moram delati, kam iti ... Potem sem pa crknjena in jamram in jokam user posted image

Saša,
ja, o tem zavijanju je pisala Hrchy na marčevkah. Tudi pri nas je tu in tam v uporabi - deluje, seveda user posted image

Anon,
super te je brati! Res imate hard core tole z zbujanjem ... Pri nas sse sicer sama zbuja, ni šans, da bi dlje spala user posted image Škoda, da tvoji imeni nista šli skozi, a tudi ta, ki ste jih izbrali, niso slaba. user posted image Koliko prej pa sta rojena? Aha, že vidim ... pa saj sploh nista nedonošena! Zelo dobro glede na dvojčke! Milsim, da se nimaš česa bati (glede odpornosti, bolezni itd.)

Zdaj me pa zvija po češnjah. Se greva z malo dojit, a je zdaj ravno ta čas, ko je najmanj razpoložena, jo muči trebušček in mi vse zavrača ... Ah, bomo že.


(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 17:31:14   
Lethe
Anush86, čestitam! Škoda le, da je tako dolgo trajalo vse skupaj, potem pa se končalo še s CR. Počutje sicer? Kje pa si rodila?

Pri nas žge na polno. Danes mi vročina res ne sede in se valjam po kavču že cel dan. No, saj sem šla dopoldne na kavo in v trgovino, skuhala kosilo, posesala...ampak to je res vse. Pa ves čas sem žejna in po malem pijem.

Ovčka Ewan? Kaj več, prosim...

Ursika_ursi: 21.6. bi bil lep datum?user posted image

Menda bo nora luna ta vikend...1x na 14 let...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 18:09:14   
lina3
Živjo mamice in user posted image user posted image ,

zdaj nas je pa že več mamic. Berem vas vsak dan, ampak napisat se pa kar ne spravim.

Najprej naj povem, da smo mi počasi ujeli ritem in je nas user posted image res zelo priden. Ugotavljam le, da se mu zelo povečuje apetit. Jaz ga dojim, pol si pa še črpam, ker je zaspanček. Včeraj sem mu dala še AM, ker je bil tolk lačen, da nisem več imela mleka. Pijem veliko tekočine, zato da mi ne bi zmanjkalo mleka. Popek nam je odpadel predvčerajšnjim, drugače se mi zdi, da pa je vsak dan večji. Jutri pride patronažna pa da vidimo koliko je pridobil na teži. Koliko približno pojejo vaši ?

user posted image user posted image BRAVO VSE NOVE MAMICE.
Anush_86 - sočustvujem s teboj. Očitno je bilo pri tebi podobno kot pri meni.
Lethe...meni so ocenjevali da ima user posted image 2190 g, pa sem ga naslednji dan rodila 2450g. Še vedno majhen, ampak saj pol kar gre. Samo malo bolj zaspani so, pa cunjce so jim vse fullllll prevelike.

PEEBY - jaz imam mojga kar enako oblečenega zunaj in notri. Mi imamo v stanovanju milino, 23 stopinj, tak oda hodim ven le zgodaj zjutraj in ga imam v bodiju, majčki in pajacku.
Tudi zato, ker je bolj majhen in še nima najbolje urejene telesne temperature oziroma prilagajnje nanjo je še težje.

To je touser posted image . šibam je tavelik prišel domovuser posted image user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
   RE: Junijke 2013
19.6.2013 19:52:58   
sonce987
oj.

joj ta vročina me ubija, danes je bilo pa res soparno...končno je večer in se bo stanje normaliziralo.

lethe
ovčka ewin je ovčka, ki ima lučko in predvaja se mi zdi 3 ali 4 različne zvoke-zvok bitja srca, zvok maternice, dežja in fena...skratka zvoke,ki dojenčke pomirjajo. Pri prvem sem jaz kar veliko fen laufala, ker ga je dejansko pomiril. Sedaj sem pa videla tole ovčko in sem jo kupila. upam , da bo ok. več o njej pa lahko pogledaš tukaj http://www.ewan.si/

anush čestitke...me pa res zanima kaj so te tako mučili...pa 12 ur res ni humano....v kateri porodnišnici pa so tako prijazni do nosečk user posted image ?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 6:57:04   
sover
Sam, da je jutro! user posted image Tale vročina me bo čisto sesula, mičkene pa tudi. Zvečer, ko gremo spat, imamo 30 stopinj v mansardi. Za popi....t! In nič ne moremo narediti s tem user posted image . Komaj čakam nedelje, da se malo ohladi.

Čisto sem sesuta danes, pa čeprav je Karla pridna kot mravljica. Veliko spi (čez dan in čez noč), vmes veliiiko poje na joški, vmes je pa še čisto mičkeno pokonci, da se lahko mal pogovarjava. Pravi cuker! user posted image

Uf, ursonok, ti pa že šibaš na hard - dveurni sprehodi pa to user posted image user posted image user posted image user posted image . Ko si že omenjala krčke: menda češnje precej napenjajo. Morda ji pa to ne ustreza?

Lina, nimam pojma, koliko poje naša tamala, ker je na joški, tehtnic pa nimam doma (razen kuhinjske, ki jo Karla s svojimi sedaj že dobrimi 4 kg krepko poseka user posted image ). Tudi hranim je ne po urniku, ampak po občutku. Ko se mi zazdi, da je lačna, jo dam na joško. In očitno ji tako tudi ustreza, ker lepo uspeva. Danes pride patronažna in jo bo stehtala. Me prav zanima, koliko je dobila. Nazadnje, ko je bila tukaj, sva ugotovili, da se Karla redi 35g na dan in je od četrtka do ponedeljka dobila pribl. 150g.

Popek je tudi naši že odpadel, ni pa še suh, tako da se bomo najbrž kopali v ponedeljek.

No, babike, na FB-ju sem videla, da se za danes obeta kr nekaj akcije (obdržane v P). Hitro napišite lepe novice! user posted image

< Sporočilo je popravil sover -- 20.6.2013 6:58:36 >

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 8:34:08   
drugičudež
Mene bo tudi ubila ta vročina. Nenaspana sem do konca, tamala že cel teden slabo spi, pa je sitna še sredi noči. Komaj čakam ohladitev!
Zdaj šibam na preglede pred CR, ki me čaka jutri. Upam, da v Nm ni kot v KC Lj, in da jim delajo klime. No, pa nas bo očitno kar nekaj 20./21. junij user posted image Jaz bi bila sicer najbolj srečna, da mi rečejo, da se je obrnila na glavo in da grem naravno rodit enkrat naslednji teden, ko bo konec vročine in lune.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 8:41:43   
mojci13
ojla,

Da va ne bo potrebno zapravljati za ovčko, raje poizkusite tole: na youtube vpišite white noise in to lahko vrtite vašemu dojenčku. Pri nas zaenkrat pomaga, se pikec umiri, ko je nemiren.

Nizka teža[/b]

Naš pikec se je rodil z 2880 g, 49cm, odpustna 2710g, in ima danes po 5 tednih 4150 g, zrasel je pa za 4 cm in kmalu bo že 56 številka premajhna.

A dajete vaše malčke kaj na trebuščka krvce past. Mene so kar malo okregale sestre na pregledu, da naj bi to počela pri vsakem previjanu. Ampak naš pikec ali spi ali pa je lačen in nerazpoložen in se mi res ne zdi primerno, da bi ga obračala na trebušček, še manj pa po hranjenju.

lp

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 9:03:58   
ursika_ursi
sonce987- bi bila prav vesela, če bi se kaj začelo dogajat pa pol kar vse utihnilo. Čep se mi še danes lušči, bemtiš kolko je te sluziuser posted image  Popadkov nič, ponoči me je parkrat stisnilo in je bilo to to, edino trebuh mi otrdeva pa vse me grozno dol tišči, kot da bo roko ven potisnil. Se moj heca, da mi bo v gatke nastavil 100eur pa da vidimo, če bo mali zagrabiluser posted image user posted image user posted image  Aja pa baje se mi je trebuh nižje prestavil- se že danes celo dopoldne gledam v ogledalo pa se mi ne zdi, da bi se mi res. Drugi očitno hitrej opazijo te stvari.
 
Lethe- 21.6. bi bil krasen datum za porod jauser posted image  Ali pa že kar 20.6.user posted image  Kaj se pa kaj pri tebi dogaja? Že kaj napoveduje prihod?
 
Uh, grem ležat, ker tale pritisk tam spodaj je čist preveč na ornkuser posted image  Pa se mi zdi, da se še na križni predel vsake toliko preseli...
 



user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image  

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987
, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image
 
29.6.






RODILE SO:


MAREC


- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ


- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
- športnica; 31.5.2013 (PDP ?)


JUNIJ

- girl79; 3.6.2013 (PDP 9.6.2013), FILIP, 3320g, 52cm
- tana01; 5.6.2013 (PDP 15.6.2013), KARMEN
- ursonok; 6.6.2013 (PDP 1.6.2013), AURORA, 3660g
- lina3; 7.6.2013 (PDP 22.6.2013), VAL, 2450g
- sover; 9.6.2013 (PDP 3.6.2013), KARLA, 4140g, 55cm
- kitkat17; 10.6.2013 (PDP ?), LILI, 3400g, 51cm
- dansas; 11.6.2013 (PDP 17.6.2013), BRINA, 3800g, 52cm
- ursap; 13.6.2013 (PDP 17.6.2013), LEA, 3800g, 52cm 
- helga7; 15.6.2013 (PDP 22.6.2013), MAKS
- andreja_p; 15.6.2013 (PDP 20.6.2013), LUCIJA
- anush_86; 18.6.2013 (PDP 13.6.2013), HANA, 3200g, 52cm




 

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 9:05:56   
Anjuškaaa
Dobro jutro user posted image

Še vedno v enem kosu in jutri pa že pregled v P user posted image da vidimo kakšno je stanje..ali ostanemo in sprožimo ali me pošljejo domov na čakanje do 1 tedna.
Joj še zjutraj ni več za oddahnit in že zdaj vroče..zbudila pa tak ćist mokra. Komaj čakam nedeljo na ohladitev user posted image

Men je pa ursika sumljiva..se kaj njej dogaja? Vidim, da ste tudi na fb in sedaj ne vem je tudi tam kakšna skupina? Če je bi lepo prosila, če bi mi lahko katera na zasebca poslala link kajti namreč sem redna obiskovalka FB user posted image

Sedaj pa šibam v trgovino s pohištvi in kupit predsobo pa sva opremila vse v novem stanovanju user posted image

Čestitke vsem mamicam, ki ste do sedaj rodile user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 9:07:35   
Anjuškaaa
O Ursika si še med nami user posted image uf dogaja ti že na veliko..kmalu pa v akcijo user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 9:12:56   
Saša33
user posted image Tudi meni kaplja od  nosa, pa samo smeti sem nesla, vrt zalila, malo potelovadla, si sok nardila. razen telovadbe je vse potekalo z tamalim v kengorujčku.

Mi smo sicer dobili en ritem.user posted image user posted image user posted image Zvećer zaspo okoli 9h in spi do 2h, potem 15 min je in potem spi do 5h. Od 5h dalje gode in se obrača levo in desno da se pokaka. Potem pa čez dan spi samo ko gremo na sprehod v gozd, zaspi v avtu takkoj in to je tudi vse. Drugače je buden in bi bil v naročju. ali pa na kavču. V vozičku se dere, počivaniku zdrži  pol ure. Mah, važno da spi ponoči, drugače bi bla že odklop.

Glede teže, ne bi komentirala. V torek bo že star en mesec. In pomoje bo v prvem mesecu pridobil 1.800user posted image user posted image kar je ogromno, pa samo dojen je. Včeraj sem mu kar vodo dala ko je po uri in pol hotel jesti. zexsal 2dc in zaspal za uro. Zrasel je pomoje ene 4cm, ker mu bo 55 kmalu premajhna.

oblečen je čez dan samo v bodiju z dolgimi rokavi, ponoči in vzunaj pa še hlačke s stopalkami.


glede kg in trebuha. Ga imam za en 3 mesec, kg sem pa na +1. Nič čudnega ob takem odjemalcu. dveh otrocih doma in vročini. Sej nekako furam z obema, samo problem je ko tamala rata zaspana tamal pa bi jedu.  pol se oba dereta.

Vsem, ki še niste rodile, nič nisem fouš. V LJ  sem jst imela svojo pižamo in majice, ni panike.

pa lepo zdržite ta vroči dan

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 9:44:36   
ursonok
Ojla!

Naš Aurorec je tudi ok spal - od 22h do 3h, pa od 5h do 8.30. Edino ubijalsko je to nočno dojenje, traja uro-uro in pol, pa še preoblačenje, potem ji damo še dodatek, če slučajno ni sita (spije bolj malo).
No, ampak mi nismo naspani, ker je Abel ponoči bruhal ....user posted image Tokrat ni virus - hvalabogu -, nekaj čudnega je pojedel. Pobruhal posteljo, jogi, dve pižami, skratka user posted image user posted image

Glavobol po porodu
a katero muči? Zame je to popolnoma novo, po prvih dveh porodih me ni, zdaj pa vsak dan. user posted image Sem malo poguglala in vidim, da je to dokaj pogost pojav. Pušenjak omenja celo neke tumorje (benigne, povezane z dojenjem) - sem raje nehala brat. user posted image Ne vem, kaj naj. Če se po tednu-dveh ne bo izboljšalo, bo treba na akupunkturo ali kaj takega ... Še vedno sicer upam, da je to samo od neprespanosti.

DRugičudež
blato lahko zadržujem, ni pa tako, kot je bilo. Ne čutim vseh mišic ali kako bi to opisala. Upam, da se bo še normaliziralo - če pa ne, pa tudi ne bo hude krize. Se bom pač vsakič ob veliki potrebi spomnila na svoj turbo porod user posted image
Pa seveda držim pesti, da se je mali obrnil!

Zoja
ma ti si imela pa res smolo user posted image Tele viroze, mastitisi itd ... Ti res ne zavidam. Upam, da se spraviš k sebi. Najhuje pa je, ko so (starejši) otroci bolani. Takrat je živa muka.

Saša, Sover
lepe ritme imate! Jaz upam, da bo pri nas kmalu podobno (upanje umre zadnje user posted image ). Podnevi sicer spi, a navadno popoldne, od 17h dalje, ko sta druga dva doma, tako da mi to ne pomaga kaj dosti. No, razen seveda, da lahko v miru skuham, nahranim Abela, ju malo mrcvarim user posted image

Mmm, mi imamo doma ful lubenice, melone, češenj ... user posted image Komaj čakam, čeprav me še vedno zvija in moram tu in tam na stranišče.

KG
Blagor tistim, ki jih - zaradi dojenja - kar tako zgubljate ... Pri meni je vse nasprotno, lahko jem zelo zelo malo, pa teža med dojenjem stoji. user posted image Pa hodim vsak dan itd., pa nič. NO, bomo že, čez kak teden dva bo, upam, čišča popolnoma šla in odprem plavalno sezono user posted image

NIč, tamala se je podojila in zaenkrat drema. Grem poskusit kaj narest.

Moram pa povedat, da nimam NIČ časa, bajta je v razsulu, birokracije me čaka cel kup (v zvezi s statusom), polno imam neodgovorjenih mejlov. Obup!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 11:37:49   
Lethe
Helou.

Spet jaz, še vedno 2v1 user posted image Kako ste danes?

Ursika_ursi: Pri meni nič ne dogaja, vsaj zdi se mi tako. Edino zvečer me je malo bolj intenzivno špikalo v nožnici. Morda bo celo po roku, kdo bi vedel, sicer pa mi je moj PDP, 26.6., čisto všeč user posted image

Ste videle kaj se je včeraj dogajalo v naših krajih?
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/foto-in-video-bolestno-ljubosumnega-moza-naj-bi-veckrat-prijavila-policiji.html
Pa to je noro, ljudem se res že meša. In še ta vročina dodatno vpliva ali kaj.
Sem slišala sirene v tistem času, kasneje pa izvedela...groza.

Tiste, ki imate FB, lahko TULE glasujete za mojo "prigodo" in morda celo kaj zadanem. Prvo nagradno igro (za nosečke do 30. tedna) sem zgrešila, sem jo odkrila šele, ko sem bila že preveč noseča user posted image Mogoče bo tokrat več sreče user posted image

Zdaj se moram še na hitro ven spravit s psom, da se malo raztegneva, potem pa konec do poznega večera. Včeraj smo šli ven okoli 22ih, pa je bilo še vedno okoli 28 stopinj.

Lepo se imejte in srečno!

< Sporočilo je popravil Lethe -- 20.6.2013 11:41:33 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 12:57:24   
sonce987
Jaz s pregleda. Dopolnila sem 39 teden. G pregledala in rekla, da je sicer dol zmehčano, ampak odprta za slab cm. Ctg je zaznam popadke, ampak šibke...tako da vam bom v enem kosu delala družbo še kakšen teden, tako kot sem pričakovala user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 12:59:01   
sonce987
a še glede kopanja. Rekla mi je, da ko je konec čišče se lahko kopam v morju, bazenu pa naj se raje prvih 6 tednov do prvega ginekološkega pregleda po porodu izogibam.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 14:21:33   
majčica1508
Zunaj tako grejejo,da sva šla midva pred 2h noter,kjer je bolj prijetno...V prtličju imava 20 stopinj,zgoraj pa 28 je kar vroče,klime pa nimava(še)

Mali je prej zaspal tako,da mi je uspelo sardele spečti in krompirjevo solato narest in na hitro tudi pojesti,zdaj se pa neki oglaša,sam zgleda da je nazaj zaspal...
Za jutri sem si naročila 10kg borovnic upam,da gospodu rata nabrat toliko,da se nebom 2x vozila v Velenje po njih,nekaj jih bomo pojedli,nekaj pa v skrinjo dala....Maline in ribez so tudi baje že,no to dobim pri svakinji ima tudi ameriške borovnice in pa češnje(sem se jih prenažrla)

Saša.....ma sta pridna z dojenjem,jaz žal zraven dodajam po 40-60ml,ker imam premalo ali pa je mali jedec....
Saj,ko grem črpat si načrpam čez 100ml,sam on bi spet jedu čez 1,5h....Pa tok se krega z joško,pa z rokam mahauser posted image ....Se pa dojiva v leže,ker v sede mi sede samo na levo na desno sem pa nerodna...Ma je tak zaspanček,parkrat potegne pol pa spi,pol si pa v flaško črpam in to potem spije v šusu,zdaj pa počasi ukinjam flaško in upam,da nama zlaufa....Jutri bom rekla pediatrinji naj mi napiše recept za sprej,ker mi samo  iz treh curkov teče mleko....Jaz bi tudi gozd zraven hiše,da grem lepo na sprehod in da ni vroče....

Ursonok....Krčki so pri nas od 2 tedna,vrhunec dosežejo pri 6 tednih in potem postopoma izvenijo,sem pa dala iz svoje prehrane mlečne izdelke in jajca,pa se mi zdi da je boljše...Sadja pojem za izvoz
Ja si kar privoščim..prej sem samo delala in na druge mislila,zdaj sem pa najprej jaz in moja družina potem pa ostalo....

Šibbammmmm

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 14:29:35   
Lethe
Dajte mi razložit tole z oblačenjem.
Te dve plasti in to, če bo pač potrebno. Bi rada pripravila oblačilca za odhod iz P, pa ne vem kaj. Ok, bodi z dolgimi rokavi in hlačke s stopali, kapica, nogavičke/copatki. In odejica. To že imam. Če pa bo hladneje...user posted image O kakšnih pajacih za čez ve govorite? Kot pižama ali kaj? Imam nekaj jopic, samo kaj pa za čez hlačke potem? Malo sem zmedenauser posted image user posted image
Kaj naj še pripravim potem za odhod domov? Tetra plenice, pleničke za 1x uporabo,..? Ker M bo še bolj zmeden, če bo moral to sam pripravit user posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 20.6.2013 14:31:02 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 14:46:16   
dvojčica6
a je komu vroče??? user posted image Moram rečt, da se kuhamo...isto kot sover, mansarda, slabo izolirana, brez klime... ne vem, če ni bolj hladno zunaj user posted image Eh, močno upam,d abo res malo ohladilo in gremo pol rodit, kar vse po tekočem traku in lepo po vrsti, nič prehitevat!!! user posted image Vsekakor pa upam, da vsaj še jutri zdržim 2v1, ko prazunuje moja tavečja čebelica user posted image user posted image user posted image Ne morem verjet, da bo mela že tri leta, moj cartek mali... sem pa mela rok 14.6. zanjo in mi je useplo en teden it čez user posted image

Kaj bi pokomentirala?

glavobol po porodu...nisem še slišala, običajno porod omili težave, če so bile prej...po moje je tudi neprespanost...

white noise vs bacek ewan...se strinjam z Mojci13...sploh si poglejte tistih slavnih 5 S-jev za umirjanje bebija...garant delujejo (http://www.drphil.com/articles/article/274)

Zoja...si pa res pokasirala user posted image

šibam, budnica!


(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 16:11:11   
ursonok
Ojla,

jaz sem zdajle malo spala/dremala - najprej z malo, ki se je po pol ure zbudila, potem jo je pa moj odvlekel. In spila je še 90 ml AM! Pa aktivirali smo igralni center - je tudi tam ležala dvakrat po 10 minut in opazovala okolico user posted image Sicer pa že dve uri joka in se zvija user posted image Očitno bo spet pester popoldan in večer ...

Mene ubijata glavobol in črevesne oziroma trebušne težave. Počutim se za umret. user posted image Tako da danes niti na sprehod nisva šli user posted image Pa naredila tudi nisem nič, ker smo njeno jutranje spanje izkoristili za obisk predstave v vrtcu pri ta starejši ... No, saj je bilo kar zabavno user posted image

Prav smilite se mi zaradi te vročine user posted image Pri nas tudi čez 30, ampak se nič ne potimo, v stanovanju je brez klime še kar hladno ...Se vidi, da še ni pregreto. Zdajle, ko pojemo, bomo šli pa na bazen, upam.


Ja, pa moramo v lekarno stehtat tamalo! user posted image

Saša,
tvoj je definitivni rekorder! Je pa dejstvo, da so fantki večji jedci. Abel je rasel ko goba po dežju, sploh ko smo prešli na M brez laktoze. Še zdaj je največji v svoji skupini - in res zgleda smešno, ko je tako velik, pa je komaj shodil in se še opoteka sem in tja user posted image Pa dobra si, da sama furaš z dvema.

Majčica,
mmm, tile gozdni sadeži zvenijo mljask! Sploh borovnice, jih že dolgo nisem jedla.

Oblačenje
ma okoli tega je kup kompliciranja. Saj vem, da če je prvi otrok, si zmeden ... A vseeno - vse po občutku.
Sploh pa ne štekam teh kapic. Pri 30 stopinjah? Ok, takoj po rojstvu, ampak naslednji dan itd? Mi je nismo imeli, pa ni bilo take vročine. Meni se zdi to povsem nepotrebno, celo škodljivo. Donošen otrok je kar ok, nič hudega se mu ne bo zodilo, če ga obravnavamo kot normalnega človeka. (Pa to zdaj ne leti osebno nate, Lethe, ampak na vse tiste babice in patronažne in ne.-vem-koga-še, ki bi novorojenčka najraje zavil v kup vate, zaprl v hišo in prižgal radiatorje!)

Bazen
ma tu ima vsak G očitno malo drugačno mnenje. Jaz se bom požvižgala na vse (čisto v mojem stilu, a ne user posted image ) in bom šla, ko bo čišče čisto konec, v bazen. Ne za dolgo. S plavanjem pa začnem julija. Če bom fasala vnetje, se bom pač kesala ... Sicer pa mislim, da bo ok, koristi bo pa itak ful. Sploh ker sem trenutno fizično in psihično user posted image

Tiste, ki čakate - naj vas tale luna pošlje v P user posted image user posted image Še posebej me zanimajo zgodbe prvorodk ... Pa dvojčice - ali bo tudi tako ekspresno kot pri meni in majčici, ki sva čakali na tretjega ...

NIč, grem (na wc), držite se!

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
   RE: Junijke 2013
20.6.2013 20:10:49   
Lethe
Ursonok, saj imaš prav glede kompliciranja z oblačenjem. Samo je človek, sploh, če pričakuje prvega otroka, res čisto zmeden. Jaz sem mislila imeti le to, kar sem napisala, da imam že pripravljeno (kot si rekla - po občutku), potem pa berem komentarje tu na forumu in mi ni več nič jasno. Pa še obeta se nekaj ohladitev z naslednjim tednom in je bolje imeti kaj več pripravljeno, za vsak slučaj. Po eni strani pa upam, da bo še vedno nad 25 stopinj, potem ne bo panike, nobenih plasti itd. Je vsaj lažje oblačit in slačit.
Glede kapic pa ne vem...menda zaradi izgubljanja toplote skozi glavo. Ne zaradi ušes, kot so včasih govorili. Ah, mi bodo že v P razložili. Verjetno bom full spraševala user posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 20.6.2013 20:15:05 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
   RE: Junijke 2013
21.6.2013 8:00:18   
Lethe
Kje ste? Vse rojevate ali pa ste rodile?user posted image

Mamice ste pa itak zaposleneuser posted image

Jaz čakam monterja/mizarja...danes vgradi še omaro v predsobo in potem je to to. Vsaj kar se ropotanja in umazanije tiče.
Drugače se mi pa nič ne da, pa še rahlo tečna sem. Sem psa obtožila, da je on kriv user posted image user posted image

Uživajte in poročajte...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
   RE: Junijke 2013
21.6.2013 8:02:33   
Saša33
Dobro jutro,

ma mi smo kar spali. Sem pa včeraj ugotovila, da je mali fasal soor v ustih. Ko sem malo bolj pogledala pa vidim da ima že pikice po dlesnih, nebu, jezik  itak čisto bel, res je bogi. Pa po ritki ima malo pikic. Problem je ker Daktarina trenutno pri nas ni, so mi dali samo gencijane vijolet.


Se ga spomnim še iz mojega otroštva, zdaj pa zgleda res čudno, s to modro barvo po ustih, da ne omnjam ko mu modro mleko ven teče iz ust, pa moje mojdre bradavice. No sam da bo pomagalo.


ne se skuhat danes

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
   RE: Junijke 2013
21.6.2013 8:09:20   
sonce987
dobro jutro,

jaz nisem šla rodit user posted image , pa tud nimam namena jit do srede. Ni časa prej, pa še prazniki so user posted image

Se pa že sedaj intenzivno ukvarjam z idejami s kosilom. Kakšen pameten predlog?

Lethe glede tega kako bo oblečen se ne sekiraj preveč, se mi zdi, da imaš čist ok pripravljeno. Saj za tisto minutrko zunaj ga pokriješ z deko, če bo res ohladitev naslednji teden. Sicer pa dejansko otroček ne bo izpostavljen, ker gre samo iz porodnišnice takoj v avto in potem z avta takoj v stanovanje user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
   RE: Junijke 2013
21.6.2013 8:45:59   
sonce987
Sem zdajle klica na zdravstveno zavarovanje, kako se zavaruje novorojenčka in je rekla z MDČ obrazce, če urejamo zavarovanje po pošti. Če pa osebno na okencu, potem obrazec ni potreben-sabo je potrebno imeti svoj osebni dokument in rojstni list z emšom otroka. Rekla je, da je fino, da ima otrok že urejeno prebivališče. A katera ve kako se to naredi. Če se prav spomnim od prvič, sem jaz emšo otroka dobila že v porodnišnici. Davčno številko so mi sami od sebe poslali po pošti. Ne vem pa kako je bilo s prebivališčem-verjetno sem ta podatek dala že v porodnišnici, če so mi emšo dali user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
   RE: Junijke 2013
21.6.2013 9:11:22   
sover
Dobro jutro!

Tudi za nami (še ena) uspšena noč. malo smo lažje zadihali, ker je zvečer pihalo, danes bo itak še malo bolje.

mojo malo pikico nekaj zvija. In seveda nimam pojma, kaj je krivo. Po eni strani imam jaz še vedno neurejeno prebavo (napenjanje), čeprav jem vse potrebno za ureditev (suhe slive, lanena semena, otrobe). Morda se to pozna tudi na njej. Po drugi strani pa težko podiramo kupčke in zna bit, da je kriv zrak. V najslabšem primeru bom morala na dieto brez mleka in jajc (ampak to bo skrajni ukrep, ker jaz sem čisto nora na mlečne izdelke). Morda pa enostavno še nima dovolj zrelega prebavnega sistema. Kdo ve ...

Danes dobimo obiske in načrtujemo popoldne zunaj na terasi. Komaj čakam, da se vrnem spet malo med ljudi. user posted image user posted image

Glavobol - na srečo tega ne poznam. Mene sam prebava baše.

lepo bodite danes in sporočite še kakšno lepo novico.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?