|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preživnina
23.8.2013 19:36:13   
pekica
sin je končal gimnazijo vendar ni sprejet na fakulteto za šport,ker mu je pač nekaj točk zmanjkalo. Vpisal se bo ponovno drugo leto. Ali ima to leto ko se ne šola in tudi ni v službi pravico do preživnine?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preživnina
23.8.2013 19:52:29   
elevitka
http://www.prezivnina.si/arhiv/98-pravica-do-prezivljanja.html



132a. člen
(4) Če se otrok po osemnajstem letu starosti v letu, v katerem se opravlja uskladitev preživnine, redno ne šola, center za socialno delo ni dolžan pisno obvestiti upravičenca in zavezanca o uskladitvi preživnine.
(5) Upravičenec je po osemnajstem letu starosti dolžan centru za socialno delo do konca meseca januarja predložiti potrdilo o šolanju ali ga obvestiti, kje se redno šola.

iz tega sklepam da ne pripada preživnina, saj ne bo potrdila o šolanju !

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu pekica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preživnina
24.8.2013 9:31:23   
petea
Kaj pa bo delal v tem letu?

Zakaj se ne vpiše ali na kateri drugi redni študij (ni nujno, da fakultete, lahko kakšen višješolski program), ki ga zanima in bi mu tudi potencialno koristil na njegovi poklicni poti (in ga kasneje ali opusti ali vodi vzporedni študij), ali na izredni študij na FŠ za ta letnik, nato pa drugo leto nadaljuje na rednem študiju?

V obeh primerih je upravičen do prejemanja preživnine.



Pa včasih, sicer zelo redko na teh priljubljenih smer, se zgodi, da se v oktobru naknadno sprosti kakšno študijsko mesto in ga lahko zapolnijo do takrat nesprejeti študenti.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preživnina
25.8.2013 22:24:46   
pekica
Pravi da bo šel delat nekam za ta čas, če bo seveda kaj dobil..Slišala sem da sedaj ni tako enostavno se kar nekam upisati zaradi statusa, potem pa po prvem letniku se ponovno prepisati drugam..Ne vem če to drži, baje je to včasih bilo lažje izvedljivo.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preživnina
26.8.2013 9:49:37   
petea
Kolikor prebiram, ni nič težje, kot pred leti.

Kot sem že napisala, obstaja cel kup šolanj, npr. lahko se vpiše v kakšen program, npr. enoletna prekvalifikacija srednješolske izobrazbe, kak višješolski program (ki ga kasneje še dalje obiskuje ali prekine), se izredno vpiše na svoj željen študij in nato naslednje leto nadaljuje na rednem programu itd.

(odgovor članu pekica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: preživnina
26.8.2013 15:21:30   
asyka
Moj nasvet tebi in tvojemu sinu je, da se letos vpiše ali v srednjo šolo ali na višjo šolo. S tem ima status in je opravičen do preživnine in lahko dela preko študentskega servisa. Če se vpiše tako bo sicer nekaj za plačat (vem za primer ko so se lani vpiovali v eno srednjo šolo in so plačali nekaj čez 100€). Če se vpiše na tak način ne izgubi vpisa na fakuleto. S faxi je namreč tako,d a si opravičen samo do dveh vpisov v prvi letnik, oz enega vpisa in enega ponavljanja ali enega vpisa in prepisa na drug fax.

Takšna opcija je boljša, ker tako tudi tebi ostanejo otroški, če jih dobivaš in se sinu ni potrebno prijavljati na zavod. Defintiivno pa bo zaposlitev preko študentske napotnice dobil hitreje kot če išče zaposlitev preko zavoda (predvsem zato ker je verjetno gimnazijec in nima niti kakšnega poklica ki bi mu to omogočal).

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?