|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zajter - večerja
16.4.2014 22:05:10   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Sljiva


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Je pa tako, da resnično v življenju še nisem srečala " mesojedca, ki bi težil vegetarijancu naj je meso in mu pral možgane, obratno pa že velikokrat.



user posted image Najbrž zato, ker nisi vegi. Jaz imam namreč precej drugačne izkušnje. Zadnja leta je sicer malo bolje, na začetku sem se pa na raznih druženjih (pikniki, poroke, familijarna srečanja, službena druženja ob hrani itd... raje delala nevidno oz. čimmanj opazno , ker tisti moment, ko je en vsejedec opazil, da na mojem krožniku ni nič "konkretnega", sem postala glavna tema in so se vrstila vprašanja in podvprašanja zakaj in kako in komentarji, da to pa res ni potrebno, da to ne more biti zdravo, da če res nič, NIČ mesa ne jem, niti pršuta??user posted image Na koncu pa vedno tista obvezna razlaga ( ta del mi je vsakič najbolj fascinanten), da oni v bistvu pojejo fuuuuul malo mesa, da ga praktično ne jejo, itd... mislim, ne rabiš se meni zagovarjat, no.user posted image Meni je vseeno kolikokrat na dan ga kdo je. Jaz ga pač ne.

Tvojo psihoanalizo mojega težkega karakterja bom preskočilauser posted image .

Bom pa replicirala na tvojo oceno moje obilnosti in zamaščenosti user posted image , tako hudo pa spet ni. Če rečem, da bi dala kilco dve dol, to tudi tako mislim. Moj ITM je normalen in tudi 4 polmaratone imam že za sabo, z mojo energijo je torej vse OK. Res pa je, da najbrž ne bi mogla 8 ur vlečt plohe lesa po gozdu ali dvigati vreč cementa. Ampak se mi zdi, da bi bilo enako tudi, če bi jedla meso.

Sem še kaj pozabila? Mislim, da ne. Zaenkrat toliko.

Aha, v bistvu sem hotela reči še to, da se agresivne vegije pač prej opazi. Ker so agresivni, glasni itd..., ne ker so vegiji, veliko večino nas miroljubnih vegijev pač ne opazite, ker se ne izpostavljamo, razen če smo kje v resni nevarnosti, da bomo na krožnik dobili le kos mesa user posted image in nič drugega.




Ha, ha, se mi je kar zdelo. Ženske smo v večini povsod iste.user posted image Pa naj bomo izrazito krvoločne mesojedke ali pa ljubiteljice flore. Analiza naše psihe nas nikoli toliko ne gane, kot to, če nekdo reče, da smo predebeleuser posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: zajter - večerja
16.4.2014 23:50:10   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Sljiva

Moj ITM je normalen in tudi 4 polmaratone imam že za sabo, z mojo energijo je torej vse OK. Res pa je, da najbrž ne bi mogla 8 ur vlečt plohe lesa po gozdu ali dvigati vreč cementa. Ampak se mi zdi, da bi bilo enako tudi, če bi jedla meso.


Pri delu ali sportu, ki zahteva izrazito moc se precej pozna ali si jedel meso ali ne. Taksna je moja osebna izkusnja.



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: zajter - večerja
17.4.2014 9:20:15   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Je pa tako, da resnično v življenju še nisem srečala " mesojedca, ki bi težil vegetarijancu naj je meso in mu pral možgane,



user posted image user posted image user posted image


Očitno živiš v zelo zanimivem, idiličnem svetu. user posted image
Vegetarijanci in veganci so namreč s strani 'normalnih' jedcev pogosto na tapeti zaradi svojega jedilnika. Sicer se zadeva v zadnjih letih nekoliko spreminja, a v bolj tradicionalnih okoljih je še vedno neodobravano.

Že samo komentarji forumašev v tej temi nasprotujejo tvoji izjavi.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: zajter - večerja
17.4.2014 20:13:57   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Je pa tako, da resnično v življenju še nisem srečala " mesojedca, ki bi težil vegetarijancu naj je meso in mu pral možgane,



user posted image user posted image user posted image


Očitno živiš v zelo zanimivem, idiličnem svetu. user posted image
Vegetarijanci in veganci so namreč s strani 'normalnih' jedcev pogosto na tapeti zaradi svojega jedilnika. Sicer se zadeva v zadnjih letih nekoliko spreminja, a v bolj tradicionalnih okoljih je še vedno neodobravano.

Že samo komentarji forumašev v tej temi nasprotujejo tvoji izjavi.

Tudi tu je prva začela pametovat in vehamentno reševat svet ter trkat na vest nas ubogih vsejedcev prav "Vegetka"user posted image . Seveda živim v idiličnem svetu. Vse je vedno tako kot jaz hočem, vsi me ubogajo in vedno imam prav user posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: zajter - večerja
17.4.2014 20:59:29   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Vse je vedno tako kot jaz hočem, vsi me ubogajo in vedno imam prav user posted image




user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 14:24:22   
Dilove*
Pozdrav,

Opažam,da so se spet začela podtikanja,zato se bom iz debate počasi (oziroma čimprej) umaknila.. še enkrat bi rada razjasnila s teboj Patrino saj očitno slabo bereš(že večkrat opaženo) ampak jaz nisem začela z provociranjem na tej debati . To naj se ve. Moj namen ni bil tak. Začela sem z recepti, saj je avtorica posta sama napisala,da bi želela mnenje vegetarijanca in da je predvsem zato napisala post. Takoj po mojih receptih pa so se pojavila taka in drugačna vprašanja na katera sem mislim ,da zelo strpno odgovorila. Boljše nebi znala.

Potem sem nehala brati vprašanja,norčevanja in se umaknila iz foruma...v tem času sem (in moja družina) postala veganka...bilo je čisto naključno in tako sem se spet spomnila na to temo, spomnila sem se pa le zato,ker sem pomislila,da mogoče ljudje pravtako kot jaz(moja družina) nisem vedela ,kako se godi živalim v mlečni in jajčni industriji tega NE vedo in nimajo pravih in točnih informacij.

To je bil moj klik Petea: Rezanje kljunov tudi v jajčni indutriji,jajca iz »proste« reje,ki definitivno nebi smele imeti besedo prosta, telički moškega spola,ki jih v mlečni industriji ubijejo takoj po rojstvu,teličke ženskega spola,ki jih čaka ista usoda kot njihove matere,krava ,ki je vsako leto posiljena(ali z lepo besedo rečeno: opolojena s strani človeka s predmetom namenjenim za to), mati krava ,ki ne sme dojiti svojih lastnih otrok ,saj jih takoj odstavijo od nje,zaradi »naših« potreb, mati,ki je celo življenje dojilja ,zavezana,celo živiljenje brez sonca ,suženj najvišje stopnje ....NE tega vsega nisem vedela, prosto rejo sem si predstvljajla kot prosto,za krave sem vseno mislila,da lepše skrbijo,da teličke takoj odstavijo,ubijejo- nisem vedela, vse sem si predstavljala dosti lepše,DRUGAČE..skratka živela sem v sanjah.Resnica je bila moj klik ,resnica in samo resnica. Videji o tem.Pisana beseda o tem. Povezave,ki sem jih dala tudi tu.

Bila sem vegetarijanka in živela sem to svoje prepričanje..vendar so bile stvari,ki jih nisem vedela stvari ,ki so mi bile nekako skrite saj mlečna in jajčna industrija skrbno skrivajo dejanske podatke o načinu reje in nehumanem ravnanju z temi živalmi (VSE V SMISLU LILA KRAVICE) ...Svoj post,ko sem postala veganka sem tukaj napisala torej predvsem zato, ker sem mislila,da je morda tudi tukaj kaj ljudi,ki NE vedo kako se godi živalim v raznih industrijah,pravtako kot NISEM vedela jaz in moja družina. Mislila sem ,da je tukaj kaj sočutnih ljudi, ki nimajo vseh informacij, vendar če bi vedeli resnico in imeli te informacije..... bi ravnali DRUGAČE.. bolj prijazno do živali, bolj prijazno do sveta. ! Vendar sem se zmotila. Tukaj veste že VSE, pa vendar, ne želite ravnati drugače,ne želite ravnati živalim v dobro,ne želite ravnati okolju ,niti ljudem v dobro, ne želite nič spremeniti,nič slišati,nič vedeti, ker se vam pač nič takega ne zdi,da je nekdo zaradi vas umorjen in da živinoreja onesnažuje planet. Ali res tako mislitein to to vaše osebno mnenje ali ste postali zaradi propagand raznih industrij že tako otopeli, zavedeni, ne vem. To boste ,če boste hoteli ugotovili sami.

Jaz nimam nobene koristi od nudenja teh informacij,saj nisem plačanec ali karkoli podkupljena od tistih,ki gojijo zelenjavo, medtem pa ko so vse informacije,ki jih sprejemate in se vrtijo po Tv,Radiju., Časopisih itd. Informacije tistih,ki živijo od velikih profitov,ki jih ustvarjata mlečna/jajčna in seveda mesna industrija. Mislila sem,da bodo moje informaije komu koristne in jih bo z posluhom prebral. Vendar ni bilo tako. Bolj vas skrbi ali bodo vaši čevlji brez usnja pretrdi in ali bo torta brez jajc dovolj rahla in ali boste imeli dovolj energije brez tako imenovanega mesa »polnega energije«... seveda je odgovor,da so tudi čevlji brez usnja lahko mehki,da ni treba nositi kup krzna na sebi,da te ne zebe,da je lahko torta brez jajc povsem rahla,če so ustrezne sestavine in da se ima lahko povsem dovolj energije tudi brez mesa,saj nam konec koncev, da več energije sadje in zelenjava... Vendar to nikogar ne zanima, ker nikogar ne zanimajo živali in planet. Jaz pa se v taki debati ne vidim več, ker je meni(nam) dejansko bolj pomembno,da nekdo ni umorjen zaradi naših užitkov, kot lažne definicije in stare navade. Ubistvu vidim, da so se norčevanja spet začela, da informacije,ki sem jih dala le z dobrim namenom niso pomembne ,niso koristne ,niso prave ..ker niso v korist mesni, mlečni ali jajčni industriji čeprav so v korist ne samo planetu in živalim ampak tudi vam in vašemu zdravju.
Vidim,da se držite le starih navad, da govorite stvari nekako na pamet in da ste polni neutemlejnih predsodkov,da vegani nimajo moči,nimajo energije, nemorejo fizično delati... Take in podobne neumnosti(da ne bom govorila,da so laži ,ker lahko,da resno to mislite in se ne želite le norčevati) sem slišala že večkrat in tole,da mesojedci drugače mislečnim ne vsiljujejo ničesar je spet ena vaša laž. Namreč mesojedci zelo radi govorijo stvari,ki niso resnične in so zlagane kot so: da MORAŠ jesti meso-če hočeš preživeti,da brez mesa takoj umreš,da brez mesa nimaš energije,da so vegani čudaki, da so vegani lenuhi,da škodijo otrokom s tako prehrano,da škodijo rastlinam bolj kot mesojedci itd itd. In če prav so te trditve brez pameti in razmisleka,se jih še naprej držite in jih delite naokoli brez slabe vesti. Tudi trditev,da mesojedci ne vsiljujejo je zelo napačna,kar je dobro vidno že v tej temi.

Drugače pa tisti,ki se ne norčujete in zares ne veste vam lahko povem (in ne kar tako na pamet ,vendar iz izkušenj) ,da imaš tudi brez mesa čisto dovolj energije! Oziroma še več!. Vegane ,presnojedce in vegetarijance najdemo povsod, v športu(fitnes, tek,plavanje, borilne veščine,padalstvo). Naštela sem te,ki jih poznam. Tudi v gradbeništvu jih najdeš,..tudi moj oče je nekaj časa delal v gradbeništvu. Prepričana sem,da so tudi v drugih poklicih, vendar sama teh ljudi ne poznam, zato jih nisem naštela. Moji starši vegetarijanci 20let in več , so hišo zgradili praktično sami, to ne pomeni,da so le barvali stene in menjali laminate, vendar so lotili vsega; hiltiranje,štemanje,nošenje težkega materiala, betoniranje, delanje zidov,stopnic, nobeno delo jim ni bilo tuje in to poleg redne službe. Zelo dosti so se v življenju nadelali , če so hoteli nekaj imeti, zato je trditi,da so vegetarijanci/vegani/presnojedci leni ljudje ,ki nič kaj ne delajo, zelo zmotno,neresnično in moram reči tudi žaljivo. Energije so vedno imeli več kot dovolj. Moja mama vegetarijaka je tudi dosti let obdelovala njivo, potem je nekaj časa ni, letos pa je začela spet,....veganka,ki obdeluje njivo in ji ne manjka energije! .
Moja pokojna babica- vegetarijanka je tudi vseh 20 let vegetarijanstva obdelovala njivo.. pri svojih 80ih je še vedno skakljala po njivi brez problemov !. Mož pravtako dela tudi na njivi,zdaj ko je dosti dela in se njivo širi ter dela toplo gredo in shrambo je na njivi praktično vsak dan takoj po službi(kjer opravlja tudi srednje težka in težka fizična dela-mizarstvo-izdelava in montaža stavbnega pohištva). Na njivi dela sam- brez strojev in pomoči in energije mu ne manjka! zelo rad dela na njivi in to ga zelo sprosti, ne pa utrudii. Poznamo tudi dva presnojedca,ki imata ogromne ogromne njive in njih obdelujeta sama ,brez strojev ,z veliko lastne energije. Sama zase sicer ne morem reči,da delam težka fizična dela ,bol hodim, tekam za otrokom,kuham, telovadim....... no energije imam pa dovolj. !

Kar se tiče suhosti je pa čisto odvisno in ko pravite,da so vegani/vegetarijanci/ presnojedci suhceni in bledi je spet nekaj zelo zlaganega. Namreč če,dam primer, moj oče kot mesojedec je bil suhcen,ko je postal vegetarijanec se je zredil za 4 kile in to težo obdržal skozi vsa leta,še vedno pa je suhcen. Vendar je bil suhcen(še bolj) že ko je bil mesojedec. Mož je tudi suhcen in je bil suhcen že ko je bil mesojedec in je ostal suhcen še najprej. Suhceni vendar močni.! Mama je bila vedno ravno prav in je ostala ravno prav. Babica in jaz pravtako. Drugi so nekateri ostali taki kot so bili (tudi finoo zalite vegane poznamo, vendar to zato,ker so bili taki, ko so bili še mesojedci..in če ješ najprej dosti mastno, pohano ostaneš vrjetno kar tak naprej) , drugi shujšali,če so bili predebeli, tretji se zredili v normalnih mejah do svoje pravšnje teže.nihče a ni imel problem s težo zaradi veganstva/presnojestva.

Nimam nas kaj zagovarjati, vendar resnične podatke sem vseno napisala, da nebodo tukaj le zlagane stvari. verjeli boste pa v življenju kar boste želeli. Upam,le ,da se bo kdo odločil živalim in okolju v prid. Za Veganstvo. :) In pa brezskrbi, če se bo kdo odločil za veganstvo,kot smo se mi ,naj zaradi premalo energije in teže ne skrbi:) Lp


_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 16:34:21   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*

Pozdrav,

Opažam,da so se spet začela podtikanja,zato se bom iz debate počasi (oziroma čimprej) umaknila.. še enkrat bi rada razjasnila s teboj Patrino saj očitno slabo bereš(že večkrat opaženo) ...
O ljubi Jezus, ob takih postih, si pa človek nekako res zaželi, da bi bolj slabo braluser posted image

ampak jaz nisem začela z provociranjem na tej debati . To naj se ve. Moj namen ni bil tak. Začela sem z recepti, saj je avtorica posta sama napisala,da bi želela mnenje vegetarijanca in da je predvsem zato napisala post. Takoj po mojih receptih pa so se pojavila taka in drugačna vprašanja na katera sem mislim ,da zelo strpno odgovorila. Boljše nebi znala.

Potem sem nehala brati vprašanja,norčevanja in se umaknila iz foruma...v tem času sem (in moja družina) postala veganka...bilo je čisto naključno in tako sem se spet spomnila na to temo, spomnila sem se pa le zato,ker sem pomislila,da mogoče ljudje pravtako kot jaz(moja družina) nisem vedela ,kako se godi živalim v mlečni in jajčni industriji tega NE vedo in nimajo pravih in točnih informacij.

To je bil moj klik Petea: Rezanje kljunov tudi v jajčni indutriji,jajca iz »proste« reje,ki definitivno nebi smele imeti besedo prosta, telički moškega spola,ki jih v mlečni industriji ubijejo takoj po rojstvu,teličke ženskega spola,ki jih čaka ista usoda kot njihove matere,krava ,ki je vsako leto posiljena(ali z lepo besedo rečeno: opolojena s strani človeka s predmetom namenjenim za to), mati krava ,ki ne sme dojiti svojih lastnih otrok ,saj jih takoj odstavijo od nje,zaradi »naših« potreb, mati,ki je celo življenje dojilja ,zavezana,celo živiljenje brez sonca ,suženj najvišje stopnje ....NE tega vsega nisem vedela, prosto rejo sem si predstvljajla kot prosto,za krave sem vseno mislila,da lepše skrbijo,da teličke takoj odstavijo,ubijejo- nisem vedela, vse sem si predstavljala dosti lepše,DRUGAČE..skratka živela sem v sanjah.Resnica je bila moj klik ,resnica in samo resnica. Videji o tem.Pisana beseda o tem. Povezave,ki sem jih dala tudi tu.

Dilove, vsi pač ne živimo v istih sanjah in v vati, kot si ti, ki si padla čisto v fanatizem, ko si spoznala, da kravice niso vijola barve in da ne piskajo, ko jih stisneš za trebuh. Kaj boš pa storila, ko boš nekega dne končno videla še ostale svetovne probleme in tragedije? Ob prostituiranju in posiljevanju malih deklic, boš svoji ( če jo seveda imaš) kar nekaj zašila, da se ji kaj takega ne bo zgodilo...ali pa ob spregledanju, da v mnogih proizvodnjah po svetu ( tudi v proizvodnji zelenjave- kot sem že večkrat omenila)delajo mali otroci , boš svojim v svoji skrajnosti kar prepovedala vsa opravila in jih vzgajala v smeri, da si otrok tudi čevljev ne sme sam sezuti...Poglej ven in se zamisli.

Bila sem vegetarijanka in živela sem to svoje prepričanje..vendar so bile stvari,ki jih nisem vedela stvari ,ki so mi bile nekako skrite saj mlečna in jajčna industrija skrbno skrivajo dejanske podatke o načinu reje in nehumanem ravnanju z temi živalmi (VSE V SMISLU LILA KRAVICE) ...Svoj post,ko sem postala veganka sem tukaj napisala torej predvsem zato, ker sem mislila,da je morda tudi tukaj kaj ljudi,ki NE vedo kako se godi živalim v raznih industrijah,pravtako kot NISEM vedela jaz in moja družina. Mislila sem ,da je tukaj kaj sočutnih ljudi, ki nimajo vseh informacij, vendar če bi vedeli resnico in imeli te informacije..... bi ravnali DRUGAČE.. bolj prijazno do živali, bolj prijazno do sveta. ! Vendar sem se zmotila. Tukaj veste že VSE, pa vendar, ne želite ravnati drugače,ne želite ravnati živalim v dobro,ne želite ravnati okolju ,niti ljudem v dobro, ne želite nič spremeniti,nič slišati,nič vedeti, ker se vam pač nič takega ne zdi,da je nekdo zaradi vas umorjen in da živinoreja onesnažuje planet. Ali res tako mislitein to to vaše osebno mnenje ali ste postali zaradi propagand raznih industrij že tako otopeli, zavedeni, ne vem. To boste ,če boste hoteli ugotovili sami.

Dilove, vse to sploh ni tako skrito in sama osebno vem te stvari že od kar sem odrasla in ne gledam svet tako kot si ga ti do pred kratkim. Če si to izvedela kljub svoji odraslosti šele pred kratkim- potem me je groza, kakšno boš počela, ko boš odkrila še mnoge druge svetovno znane " skrivnosti" iz drugih področij. To bo še veliko zanimivega branja tule na RR

Jaz nimam nobene koristi od nudenja teh informacij,saj nisem plačanec ali karkoli podkupljena od tistih,ki gojijo zelenjavo, medtem pa ko so vse informacije,ki jih sprejemate in se vrtijo po Tv,Radiju., Časopisih itd. Informacije tistih,ki živijo od velikih profitov,ki jih ustvarjata mlečna/jajčna in seveda mesna industrija. Mislila sem,da bodo moje informaije komu koristne in jih bo z posluhom prebral. Vendar ni bilo tako. Bolj vas skrbi ali bodo vaši čevlji brez usnja pretrdi in ali bo torta brez jajc dovolj rahla in ali boste imeli dovolj energije brez tako imenovanega mesa »polnega energije«... seveda je odgovor,da so tudi čevlji brez usnja lahko mehki,da ni treba nositi kup krzna na sebi,da te ne zebe,da je lahko torta brez jajc povsem rahla,če so ustrezne sestavine in da se ima lahko povsem dovolj energije tudi brez mesa,saj nam konec koncev, da več energije sadje in zelenjava... Vendar to nikogar ne zanima, ker nikogar ne zanimajo živali in planet. Jaz pa se v taki debati ne vidim več, ker je meni(nam) dejansko bolj pomembno,da nekdo ni umorjen zaradi naših užitkov, kot lažne definicije in stare navade. Ubistvu vidim, da so se norčevanja spet začela, da informacije,ki sem jih dala le z dobrim namenom niso pomembne ,niso koristne ,niso prave ..ker niso v korist mesni, mlečni ali jajčni industriji čeprav so v korist ne samo planetu in živalim ampak tudi vam in vašemu zdravju.
Vidim,da se držite le starih navad, da govorite stvari nekako na pamet in da ste polni neutemlejnih predsodkov,da vegani nimajo moči,nimajo energije, nemorejo fizično delati... Take in podobne neumnosti(da ne bom govorila,da so laži ,ker lahko,da resno to mislite in se ne želite le norčevati) sem slišala že večkrat in tole,da mesojedci drugače mislečnim ne vsiljujejo ničesar je spet ena vaša laž. Namreč mesojedci zelo radi govorijo stvari,ki niso resnične in so zlagane kot so: da MORAŠ jesti meso-če hočeš preživeti,da brez mesa takoj umreš,da brez mesa nimaš energije,da so vegani čudaki, da so vegani lenuhi,da škodijo otrokom s tako prehrano,da škodijo rastlinam bolj kot mesojedci itd itd. In če prav so te trditve brez pameti in razmisleka,se jih še naprej držite in jih delite naokoli brez slabe vesti. Tudi trditev,da mesojedci ne vsiljujejo je zelo napačna,kar je dobro vidno že v tej temi.


Nekako imam občutek, da nas imaš vse za nebogljene reveže,sebe pa predstavljaš kot mesijo, ki je prišel odrešit svet. Ali boš zelo razočarana, če ti povem, da tole kar to zadnje čase pišeš, mi v večini že dolgo vemo in da tudi mnogim med nami ni všeč, to kar se dela z živalmi, vendar nam prav tako ni všeč, to kar se dela z rastlinami, ljudmi..

Drugače pa tisti,ki se ne norčujete in zares ne veste vam lahko povem (in ne kar tako na pamet ,vendar iz izkušenj) ,da imaš tudi brez mesa čisto dovolj energije! Oziroma še več!. Vegane ,presnojedce in vegetarijance najdemo povsod, v športu(fitnes, tek,plavanje, borilne veščine,padalstvo). Naštela sem te,ki jih poznam. Tudi v gradbeništvu jih najdeš,..tudi moj oče je nekaj časa delal v gradbeništvu. Prepričana sem,da so tudi v drugih poklicih, vendar sama teh ljudi ne poznam, zato jih nisem naštela. Moji starši vegetarijanci 20let in več , so hišo zgradili praktično sami, to ne pomeni,da so le barvali stene in menjali laminate, vendar so lotili vsega; hiltiranje,štemanje,nošenje težkega materiala, betoniranje, delanje zidov,stopnic, nobeno delo jim ni bilo tuje in to poleg redne službe. Zelo dosti so se v življenju nadelali , če so hoteli nekaj imeti, zato je trditi,da so vegetarijanci/vegani/presnojedci leni ljudje ,ki nič kaj ne delajo, zelo zmotno,neresnično in moram reči tudi žaljivo. Energije so vedno imeli več kot dovolj. Moja mama vegetarijaka je tudi dosti let obdelovala njivo, potem je nekaj časa ni, letos pa je začela spet,....veganka,ki obdeluje njivo in ji ne manjka energije! .
Moja pokojna babica- vegetarijanka je tudi vseh 20 let vegetarijanstva obdelovala njivo.. pri svojih 80ih je še vedno skakljala po njivi brez problemov !. Mož pravtako dela tudi na njivi,zdaj ko je dosti dela in se njivo širi ter dela toplo gredo in shrambo je na njivi praktično vsak dan takoj po službi(kjer opravlja tudi srednje težka in težka fizična dela-mizarstvo-izdelava in montaža stavbnega pohištva). Na njivi dela sam- brez strojev in pomoči in energije mu ne manjka! zelo rad dela na njivi in to ga zelo sprosti, ne pa utrudii. Poznamo tudi dva presnojedca,ki imata ogromne ogromne njive in njih obdelujeta sama ,brez strojev ,z veliko lastne energije. Sama zase sicer ne morem reči,da delam težka fizična dela ,bol hodim, tekam za otrokom,kuham, telovadim....... no energije imam pa dovolj. !

S tem se ne strinjam ravno, ker je splošno znano, da si po mesu in mesnih izdelkih dlje časa sit oz. imaš zato dlje časa in več energije. In če ti sortiram še praktično: Moj stric je rudar in vedno tečka, da hoče, ko gre popoldne v službo, za kosilo meso itd, ker je v primeru, da teta skuha kosilo v stilu: pire krompir in špinača ali pa neko zelenjavno prikuho- lačen, še preden se mu čelada usede na ušesauser posted image
Kar se tiče suhosti je pa čisto odvisno in ko pravite,da so vegani/vegetarijanci/ presnojedci suhceni in bledi je spet nekaj zelo zlaganega. Namreč če,dam primer, moj oče kot mesojedec je bil suhcen,ko je postal vegetarijanec se je zredil za 4 kile in to težo obdržal skozi vsa leta,še vedno pa je suhcen. Vendar je bil suhcen(še bolj) že ko je bil mesojedec. Mož je tudi suhcen in je bil suhcen že ko je bil mesojedec in je ostal suhcen še najprej. Suhceni vendar močni.! Mama je bila vedno ravno prav in je ostala ravno prav. Babica in jaz pravtako. Drugi so nekateri ostali taki kot so bili (tudi finoo zalite vegane poznamo, vendar to zato,ker so bili taki, ko so bili še mesojedci..in če ješ najprej dosti mastno, pohano ostaneš vrjetno kar tak naprej) , drugi shujšali,če so bili predebeli, tretji se zredili v normalnih mejah do svoje pravšnje teže.nihče a ni imel problem s težo zaradi veganstva/presnojestva.
Hja, verjamem, da so tudi vegetarjanci lahko oblazinjeni itd..- to smo že obdelali- in čedalje bolj verjamem, da imajo vsi, če so tako jezljive sorte kot ti, velike zadnjice. Saj veš kaj pravijo, da od jeze r.t raste.user posted image

Nimam nas kaj zagovarjati, vendar resnične podatke sem vseno napisala, da nebodo tukaj le zlagane stvari. verjeli boste pa v življenju kar boste želeli. Upam,le ,da se bo kdo odločil živalim in okolju v prid. Za Veganstvo. :) In pa brezskrbi, če se bo kdo odločil za veganstvo,kot smo se mi ,naj zaradi premalo energije in teže ne skrbi:) Lp

Čas za EPP je žal potekeluser posted image


Sori ampak nisem mogla da ne bi.Post prav kliče po tem, da ga zanalizirašuser posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 17:47:24   
saragr
Če je Patrino na strani večine ,potem sigurno s temo nekaj ni v redu:).

Drugače pa me zanima kaj pri vas Dilove farbate za veliko noč?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 18:07:13   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: saragr
Drugače pa me zanima kaj pri vas Dilove farbate za veliko noč?


kamne?

sej lepo pride. midve sva jih nekaj tednov nazaj. evo, tkole zgleda
user posted image

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 18:15:12   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Dilove*
,krava ,ki je vsako leto posiljena(ali z lepo besedo rečeno: opolojena s strani človeka s predmetom namenjenim za to),



v tem primeru se ti tudi jaz lahko smilim....tudi mene so oplodili s predmetom namenjenim za to....pa se kljub temu nič slabo ne počutim...verjetno se tudi dotična krava ne....

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 18:58:12   
ronja
Dilove, se strinjam, da je industrija kruta, kar praviva s peteo, je, da lahko jajca in mleko dobiš tudi na bolj human način - mogoče malo manj oz. z malenkost večjimi stroški, ampak gre. Jajca, ki jih jemo, dajejo kokoške pri tastu in tašči in te kokice se res sprehajajo po travici in grejo zvečer notri na varno. Nihče jim ne reže kljunov. Po nekaj letih jih ubijeta, ja, vendar do takrat so te kokoške čisto srečne. Tudi v naravi večina kokošk ne bi umrla "naravne smrti", ampak bi jih nekdo pojedel. Tu je enako, samo da je ta nekdo človek. zato nimam slabe vesti - ker mislim, da jih ne izkoriščamo, so čisto srečne, da jih varujemo pred plenilci, za to pa dobimo jajca.

Še vedno se pa priporočam za kake kreme, ki ne bazirajo na margarini/kokosovi maščobi itd... in po možnosti ne s tofujem, lubi ni fen. In sem te že spraševala za recepte za rahel biskvit oz. tortno podlago in za kremo, vendar jih nisem dobila. Verjamem, da se da, sprašujem te pa, kako. Večinoma je bilo testo bolj zbito in večina krem mastnih.

Če hočeš spremenit način prehrane, navadno iščeš nadomestke. In meni se tastove kokice ne smilijo, ker jim je lepo. Ne mislim, da delata nehumano z njimi, ker vem in vidim, kako delata in vem, da jih imata rada. Na blogu imaš slikico, kjer tavelika drži eno to kokico v rokah - misliš, da bi se pustila, če bi jim rezali kljune in nehumano z njimi delali? Lej, verjamem, da tako delajo v industriji, vendar vsa jajca in vse mleko ipak ne pride od tam.

.ker niso v korist mesni, mlečni ali jajčni industriji čeprav so v korist ne samo planetu in živalim ampak tudi vam in vašemu zdravju.

Ljudje smo različni in ne paše vsem enaka prehrana. Jaz mesa ne maram preveč, vendar postanem slabokrvna, kadar ga več mesecev ne jem. To ni namensko, se mi pa hitro zgodi, ker ga doma ne delam pogosto, drugje pa praktično ne jem. Brez mlečnih izdelkov meni manjka kalcija - čeprav pojem ogromno svakojake zelenjave. Nekdo boljše izkorišča tako hrano, drugi ne, nekateri so alergični na sojo, itd... Ni vse za vsakega, čeprav je lahko normalno super.

V dostih športih je vegetarijanska prehrana celo zaželena - vem, da je lubi bil ves vesel, kadar je imel njegov brat tekmo, ker so potem naslednji dan lahko jedli meso - sicer pa starejši ni smel mesa in so nekak solidarnostno držali z njim in jedli vegi, da mu niso dišali pod nos. Ker pred tekmo (torej 2-3 tedne prej) ni bilo priporočljivo, da bi jedel meso. Pa je odlaufal ironamana, tako da se strinjam, da vege pa ne moreš fizično delat.

rija, resnici na ljubo je vseeno mala razlika: ti si se za to sama odločila, krava se pa ni... MOram priznat, da meni tudi ne bi bilo všeč, če bi mi kdo kaj tlačil not proti moji volji, pa tudi če bi bil to predmet.

saragr., mogoče pa delajo jajca iz papirmašeja, recimo:). To je še najmanjši problem po moje:)

dilove, mislim, da je fora v tem, da si ti prepričana, da je veganstvo rešitev vseh teh problemov (od svetovne lakote do onesnaževanja okolja, itd...), drugi pa nismo tako prepričani. Zato si ti pripravljena jest malo bolj težke torte in neskutne kreme, ker vidiš v tem smisel. Vsi tega ne vidimo, ker tudi vsi ne vidimo trpečih živali - kot rečeno - odvisno od kod dobiš hrano. Meni so bili recimo všeč eni nemški jogurti. Vendar ko sem enkrat pogledala, kje jih delajo - v nemčiji, jih nisem več kupovala, ker se mi zdi ekološko preveč sporno to, da mi bojo jogurt vozili iz severa nemčije, ker je meni pač všeč ta okus, saj imamo svojega mleka dovolj.

Resnično boš več dosegla s tem, da ljudi ne poizkušaš spreobrnit v nulo, ampak poizkušaš z malimi koraki. Recimo daš praktične nasvete: žličniki, itd... čisto lepo skup stojijo tudi če daš samo 1 jajce, ni treba, da daš tri (seveda gre tudi brez, ampak recimo da najprej začnemo z malo;). Čim bolj konkretno, čim manj tistega: "Vse se da, če se hoče", ker nas je precej alergičnih na take izjave;). Da se marsika, ampak za kako ceno in koliko je potem boljše -ne izide se vsem ta računica. Navsezadnje tudi ti nisi postala veganka čez noč, si bila kar nekaj časa prej vegetarijanka itd... Torej: napiši recepte za veganske sladice, kreme, rahlo testo... Jaz bi z veseljem poizkusila, ker že če nam zmnjka jajc, je praktično. In mogoče bo poizkusil še kdo in ne bo šel po jajca v trgovino. Malo po malo, sveta ne moreš spremenit na en mah.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 19:06:42   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


rija, resnici na ljubo je vseeno mala razlika: ti si se za to sama odločila, krava se pa ni... MOram priznat, da meni tudi ne bi bilo všeč, če bi mi kdo kaj tlačil not proti moji volji, pa tudi če bi bil to predmet.




ne bo čisto držalo user posted image jaz bi to opravila raje na old fašn vej user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 19:26:25   
ronja
user posted image Ti verjamemuser posted image . Ampak si se vseeno sama odločila, una krava pa ne...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 20:30:01   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ampak si se vseeno sama odločila, una krava pa ne...


in zdaj pa ti to tak za 100% veš? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: zajter - večerja
18.4.2014 23:34:54   
mateyka
a vste kaj, ne veste a je krava posiljena al ne - a ste kdaj vidle mačko ki se goni? če ne dobi trpi! torej? mogoče bi tud krava trpela, če ne bi bila oplojena. gonit se in ne dobit - za živali je to kriza..

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 7:01:24   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: ronja


rija, resnici na ljubo je vseeno mala razlika: ti si se za to sama odločila, krava se pa ni... MOram priznat, da meni tudi ne bi bilo všeč, če bi mi kdo kaj tlačil not proti moji volji, pa tudi če bi bil to predmet.




ne bo čisto držalo user posted image jaz bi to opravila raje na old fašn vej user posted image user posted image user posted image


ronja, verjemi cetudi je s tvojo voljo in tvojo zeljo, ti ne rabi bit vsec. Ce ne das to skozi, nimas pojma kako zgleda. ce ti uspe v prvo, si lahko srecen, drugace pa ob vseh pregledih, ob vseh menjavah zdravnikov, zdravil... stevilnih neuspehih... pocutis se slabse kot krava. Ne govorim le custveno-stevilne depresije, locitve partnerjev, odmik od prijateljev in druzine, tudi samomori.... temvec tudi stevilne bolezni in fizicne posledice, ki so posledica dolgoletnih zdravljenj, stevilnih posegov v telo....
Verjemi, cisto komot se lahko katera pocuti posiljeno, zavrzeno, brezmocno....

Kokr koli, mislim da ste sle predalec s tole primerjavo, ki nima veze s temo.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 9:07:24   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2




Kokr koli, mislim da ste sle predalec s tole primerjavo, ki nima veze s temo.



skrajnosti izzivajo skrajnosti.user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 11:59:29   
ronja
No, kolikor poznam naše zdravstvo, je Rija morala podpisat. In kolikor poznam našo živinorejo, še nisem slišala, da bi spraševali krave, če so za.

mateyka, tudi ljudje smo živali;).

hope, normalno, da ti ni všeč - komu so pa medicinski posegi všeč? To delamo, če moramo, ne ker bi nam bilo to luštno! Samo hočem rečt, da je vseeno lažje, če se za poseg sam odločiš, kot če ga nekdo na tebi prisilno izvede. Tudi če se sama odločim cepit, mi ni problem, če pa bi me nekdo na silo z injekcijo špikal, bi mi gilo pa precej bolj grozno. O tem govorim. Ne mislim, da je to ženskam luštno, daaaaleč od tega! Sem vsakič hvaležna, da mi ni bilo tega treba dat skozi in občudujem vse, ki imajo voljo za to (sama sem bila prej prepričana, da eč ne bi šli naravno, bi šla takoj v posvojitev - ravno zaradi vseh teh postopkov). Če se je slišalo tako, kot da podcenjujem trpljenje, ki spremlja umetne oploditve, se opravičujem, ni bilo tako mišljeno. Vseeno pa mislim, da bi si tudi te ženske izbrale rajši to kot prisilno oploditev. Če se sam odločiš, namreč lahko vse skup prekineš, če vidiš, da je šlo predaleč...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 12:04:51   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

No, kolikor poznam naše zdravstvo, je Rija morala podpisat. In kolikor poznam našo živinorejo, še nisem slišala, da bi spraševali krave, če so za.




nekaj časa sem celo živela na kmetiji pa še nisem srečala govoreče kraveuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 12:08:43   
ronja
Rija, kaj pa milkina?user posted image
Sicer pa: govorijo sicer res ne, znajo pa vseeno pokazat, ali so za ali ne. Ko smo imeli psičko in smo jo peljali k veterinarju, je bila najprej proti, ko smo ji razložili, pa si videl, da je dobesedno privolila - ker nam je pač zaupala, da ji hočemo dobro - kot mali otrok (zdaj bo spet kdo rekel, da tega ne smem primerjat, ampak oboji ne razumejo, zakaj bi bilo recimo cepljenje dobro, nam pa zaupajo, da jim ne delamo tega iz zlobe, ampak ker je treba, ker jih imamo radi).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 15:21:05   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
In kolikor poznam našo živinorejo, še nisem slišala, da bi spraševali krave, če so za.


kdo govori o tem, da jih je treba vprašat in samo to šteje?

mateyka, tudi ljudje smo živali;).


aha, in ko se gonmo smo tko kot srne spomladi - brez pameti, samo slepi nagon. dobr da vem, si bom zacahnala na koledarju. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 16:25:42   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Rija, kaj pa milkina?user posted image
Sicer pa: govorijo sicer res ne, znajo pa vseeno pokazat, ali so za ali ne. Ko smo imeli psičko in smo jo peljali k veterinarju, je bila najprej proti, ko smo ji razložili, pa si videl, da je dobesedno privolila - ker nam je pač zaupala, da ji hočemo dobro - kot mali otrok (zdaj bo spet kdo rekel, da tega ne smem primerjat, ampak oboji ne razumejo, zakaj bi bilo recimo cepljenje dobro, nam pa zaupajo, da jim ne delamo tega iz zlobe, ampak ker je treba, ker jih imamo radi).


a ni milkina samo dregala? user posted image

ronja, ti maš neke čudne sposobnosti...naš pes je samo prvič šel prostovoljno k veterinaju in zadnjič, ko ga je kap, pa se ni mogel več upirati....sicer pa je bremzal z vsemi štirimi, če smo samo prišli v bližino veterinarske postaje user posted image pa nobeno prigovarjanje in briketi niso pomagaliuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 17:29:46   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
ronja, ti maš neke čudne sposobnosti...naš pes je samo prvič šel prostovoljno k veterinaju...


ronja je the dog wisperer user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 20:15:39   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
a ste kdaj vidle mačko ki se goni? če ne dobi trpi!


pravzaprav mačka trpi tudi, če dobi:

''ovulacija pa je sprožena šele s parjenjem ... Pri kopulaciji zgrabi maček mačko za vrat in stopi nanjo. Samica se stegne, pomakne rep na stran in potisne nožnico navzgor. Maček spusti svoj zadnji del in poskuša penis vtakniti v vulvo. Penis ima rožičaste izrastke in drgnjenje penisa ob stene nožnice povzroča bolečino. Zato pride do vreščanja mačke. Kopulacija traja 5 – 10 sekund.''


S tem ko maček zarije svoje bodice v stene nožnice, namreč sproži ovulacijo pri svoji mački.



< Sporočilo je popravil petea -- 19.4.2014 20:24:28 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: zajter - večerja
19.4.2014 20:37:07   
mateyka
jup, you can't win, če si mačka user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?