|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rh negativna,..
21.9.2005 12:18:21   
GILDA
ali je mogoče še katera RH negativna?jaz sem pa me malo zanima,če je še katera,...
moj G pravi, da je vse ok in da bom v 28 tednu dobila eno inekcijo, da se ne bi mešala moja in otročičkova kri,..
ko berem po revijah(mama,...)pa piše kar neki o temu pa o nekih možnih motnjah pri razvoju,...in še marsikaj,... kaj pravite vi?????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   rh negativna,..
21.9.2005 12:21:53   
Anonimen
Dobiš inekcijo ja,sicer sem mislila da jo moraš prej.Za motnje pri razvoju pa še nisem slišala.Mislim da to ni res,saj veliko žensk dobi to inekcijo.

(odgovor članu GILDA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   rh negativna,..
21.9.2005 12:22:22   
Anonimen
Jaz sem RH negativna, pa vm, da je to, kar pravi tvoj zdravnik, res. Ne sicer čisto, ampak to si verjetno le ti tako napisala. Ne gre za mešanje krvi ampak za to, da tvoje telo ne bi začelo ustvarjati protiteles v primeru, če bi imel tvoj otrok drugačno kri kot ti in bi ga smatralo za tujek. Ta injekcija torej to prepreči in je potem vse v redu.

(odgovor članu GILDA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   rh negativna,..
21.9.2005 12:23:43   
Anja**
Jaz sem Rh negativna. najprej bos imela odvzem in pregled krvi (indirektni combov test). Potem pa dobis injekcijo Roghama. To dobis v 28 tednu.

Ce inekcije ne dobis lahko zacne materino telo otroka prepoznavati kot tujek in se zacne braniti.

Skratka inekcija poslihta vse. Dobila sem jo v prvi in sedaj v drugo nosecnosti.

Brez skrbi

Lp Anja

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   rh negativna,..
21.9.2005 12:33:08   
simonas
Tudi jaz sem Rh negativna. Najprej me je malo skrbelo, ker sem imela rahle krvavitve na začetku nosečnosti, pa je bil combov test negativen, tako da ni bilo nič narobe.

Ne vem če imam še eno testiranje ali samo dobim injekcijo. Tudi tebi bodo najprej naredili test, potem pa dobiš injekcijo. Kar zanesi se, da vedo kaj delajo.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   rh negativna,..
21.9.2005 12:41:29   
lory05
Tudi jaz sem rh negativna. V prvi nosečnosti nisem dobila nobene injekcije, ker za prvič ni pomembno. Dobila sem injekcijo takoj po porodu (72 ur), ker je imel mali drugačno kri, torej je bil rh pozitiven. Če imata oba enak rh faktor, ne dobiš nič. Ker moj G je rekel, da je to cepivo v bistvu za drugo nosečnost, da se tvoje telo pripravi na tvorbo mislim da rdečih krvnih telesc.
Drugič pa si cepljena, tako kot si rekla, da se pri porodu ne pomešata tvoja in otrokova kri, oziroma če se, da ne pride do komplikacij.
Zgodi pa se, eni moji kolegici se je, da se ji je med nosečnostjo spremenil rh faktor in je postala v sedmem mesecu nosečnosti rh pozitivna. Mislim, da je to cepivo tudi proti temu, da se to ne dogaja, ker to vsekakor ni dobro,ampak je bilo z njo in malim vse v redu, ker zdaj to vse uredijo.


Mene pa zdaj zanima, če katera ve, meni je pri prvi nosečnosti moj G rekel, da imam zaradi rh neg. faktorja na razpolago samo dve nosečnosti, ker bi bila tretja že rizična in je to že na lastno odgovornost v mojem primeru. A ve katera kaj o tem?

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   rh negativna,..
21.9.2005 12:43:33   
Anonimen
Lory5, iz kje pa si ti? Kaj pa imaš to zaenega ginekologa?

(odgovor članu GILDA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   rh negativna,..
21.9.2005 12:43:44   
malamisha
Še ena Rh negativna. Čaka me inekcija, mal bo ritka bolela , drugače pa mislim, da ni nobene panike.

Slišala pa sem, da je ta inekcija pomembna tudi zaradi morebitnih naslednjih zanostivev.

lp


(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   rh negativna,..
21.9.2005 12:45:12   
JASNA D
Lory - tale tvoj zadnji odstavek me malo bega.... Jaz razmišljam še o tretjem, pa mi nihče nič ni rekel, da bi bilo rizično. Upam, da zveva kaj več.

Drugače pa, tale RH - ni tak bav, bav, današnja medicina je to že porihtala. Jaz sem v obeh nosečnostih dobila injekcijo v 28. tednu in nato obakrat po porodu.

Jasna

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   rh negativna,..
21.9.2005 12:51:41   
lory05
Res? Hvala lepa za odgovor. Do sedaj nisem niti upala razmišljat o treh otrocih ravno zaradi tega. Res pa je, da je od takrat minilo že kar nekaj let in hvala bogu gre medicina naprej.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   rh negativna,..
21.9.2005 13:23:03   
Andre
Tudi jaz sem Rh negativna in imam tri otroke, ki pa so vsi Rh pozitivni. Sploh ni bilo problemov, v vseh treh nosečnostih sem dobila inekcijo Rhogana v 28. tednu in po porodu. Po tretjem porodu mi je celo G v porodnišnici rekel, da se lahko čez eno leto zopet vidiva, pa sem mu rekla, da v četrto pa verjetno ne bomo šli. Ali pa? Kdo ve. Brez panike. Inekcija vse pošlihta, tako za mamico, kot za otročke.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   rh negativna,..
21.9.2005 13:23:26   
Jančika_
Tudi meni ni nihče kaj rekel glede tretjega otroka. Itak sem bila že trikrat noseča (v letu in pol) in so me zaradi krvavitev in dveh spontanih splavov našopali s temi injekcijami, da je bilo kar hecno. Tudi nikjer drugje nisem zasledila takega nasveta - ne v revijah ne na netu, tako da resno dvomim, da to drži.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   rh negativna,..
21.9.2005 13:40:27   
GILDA
HVALAAAAAA PUNCEEEEE!!!!!

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   rh negativna,..
21.9.2005 14:10:35   
SašaR
Jaz tud Rh negativna!

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   rh negativna,..
21.9.2005 15:06:12   
mucica1
Se pridružujem Klubu Rh-

Meni so tudi rekli, da ni panike, dve inekciji - ena v 28. tednu in ena takoj po porodu vse poštimata.

Pozdravčki


(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   rh negativna,..
21.9.2005 15:48:07   
mml
Evo..še ena Rh-, ravno včeraj dobila injekcijo, ICT je bil negativen, tako da sem dobila samo zaščitni odmerek in moram priznati, da ni nič bolelo.

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   rh negativna,..
21.9.2005 16:12:43   
AIKA


Tudi moja malenkost je Rh negativna in dobi injekcijo v 30 tednu.

Tudi pri moji mami so dejali da bi znale biti, pri tretji nosečnosti težave, vendar mislim da je zdaj medicina že napredovala, tako da ni skrbi.

lp

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: rh negativna,..
24.9.2005 18:39:43   
Anonimen
Če bo komu pomagalo:
Inekcije seruma anti-D se daje nosečnicam oz. porodnicam z Rh- takoj po porodu ali že med nosečnostjo zato, ker lahko med prvim porodom nekaj plodove Rh pozitivne krvi uide v materin krvni obtok, kjer začne materino telo proizvajati protitelesa proti Rh pozitivni krvi. Če porodnica z Rh negativno krvjo ne dobi tistega seruma, potem v naslednji nosečnosti lahko njena protitelesa uhajajo skozi posteljico v krvni obtok ploda in uničujejo plodove rdeče krvničke.

Ampak danes je medicina tako napredovala, da s tem serumom uničijo vse plodove krvničke v materinem telesu, še preden se naredijo protitelesa in ni več nevarnosti za kakšne zaplete.
Je pa okoli 15% žensk Rh-negativih.  

(odgovor članu GILDA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: rh negativna,..
24.9.2005 19:52:06   
Anonimen
Tudi jaz sem Rh negativna in kolikor vem, se ni treba bati nikakršnih komplikacij ne glede kakih razvojnih napak ne glede tretje ali celo četrte nosečnosti. Vse, česar se je treba bati, poštimajo s tistima injekcijama v 28. tednu in po porodu (če je potrebna), tako da brez skrbi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: rh negativna,..
24.9.2005 19:59:08   
urbancek
Včeraj sem izvedela, da bi morala v 28t dobiti inekcijo, pa so očitno spregledali, da sem RH negativna. Pa so me potolažili, da ni nobene panike, ker je sedaj itak prepozno - potem pa vedi, kaj je prav in kaj ne.

Lp

_____________________________

Ne toži svetu tujemu bol, ne svojega srca,
ne toži mu nikoli, ker svet je brez srca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: rh negativna,..
20.3.2006 10:16:03   
jennita
No, naša mamica je tudi Rh negativna in sem se zato o tem en mau pozanimal. Stvar načeloma sploh ni problematična. Cca. 15% žensk je Rh-. Če je oče otroka takšne ženske Rh+, bo tudi otrok Rh+. V takih primerih se lahko zgodi, da pri prehodu plodove Rh+ krvi v materino telo (preko posteljice) pride do obrambne reakcije in materino telo prične proizvajati protitelesca, ki napadejo Rh+ krvne celice, tj. plod, ko ta protitelesca preko posteljice prehajajo v plodovo kri. To pa ni nujno. Od vseh 15% Rh- žensk, se to zgodi le pri nekaterih. Zato naredijo indirektni coombsov test s katerim iščejo prisotnost protitelesc (IgG) v materini krvi. Če je ta test negativen, materino telo ne proizvaja protitelesc. Ta test se ponovi v približno 27. tednu nosečnosti. Seveda tudi v takšnem primeru mati dobi injekcijo Anti-Rh-Globulinov, ki preprečujejo tvorjenje takšnih protitelesc. V prvi nosečnosti tudi v primeru, ko se ta protitelesca tvorijo, to ni problematičen pojav, ker je koncentracija le teh premajhna, da bi lahko škodovala otroku. Šele v drugi nosečnosti bi lahko koncentracija bila nekoliko bolj zaskrbljujoča, če mati ni bila cepljena. V primeru, ko je oče Rh-, ni problema. Otrok bo Rh- in  ne bo težav. Kljub temu še vedno zdravnik lahko predpiše cepljenje, saj ginekolog ni psiholog in ni izključeno, da bo mati imela drugega otroka z drugim moškim, ki bi lahko bil Rh+. Koliko doz cepica mati mora dobiti pa še ne vem. Bom vesel informacije.

Še en citat iz revije Moj Malček:
"Nadvse pomemben je tudi indirektni Coombsov test (ICT), ki nam pokaže prisotnost protiteles proti rdečim krvničkam. Nekatera teh protiteles lahko napadejo rdeče krvničke ploda in ga okvarijo ali celo ubijejo. Vsak pozitiven ICT zato jemljemo zelo resno, s transfuziologi se posvetujemo o verjetnosti zapletov. Na srečo velika večina žensk takih protiteles nima."

Nekaj o tem tudi na:
http://www.mama.si/?menu=A008
http://www.mama.si/?menu=A010
http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/faq/pregledi.htm
http://www.mojmalcek.si/nosecnost/zakaj_h_ginekologu.htm

Opravičujem se za morebitne napake v tekstu, ki je rezultat mojega laičnega poznavanja problematike. Za vsak popravek in dopolnitev bom vesel.




(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: rh negativna,..
20.3.2006 10:50:28   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: lory05

Zgodi pa se, eni moji kolegici se je, da se ji je med nosečnostjo spremenil rh faktor in je postala v sedmem mesecu nosečnosti rh pozitivna.


Človeku se za časa življneja ( potem pa tudi po vsej verjetnosti ne) kri ne more spremeniti.

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: rh negativna,..
20.3.2006 12:34:50   
TiaSara
Moja mami ima faktor Rh-, pa je imela ss, pa še mene in sestro in to v tistih časih, ko teh inekcij sploh še niso poznali. Mislim, da se nimate prav ničesar bati tiste, ki ste Rh-. Aja, pa ja, medve s sestro imava obe Rh+.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: rh negativna,..
20.3.2006 13:23:23   
DeVilla
Še ena rh- .... V obeh nosečnostih sem dobila v 28.tednu inekcijo, pa še eno po porodu... No, zdele bom mogla še mal počakat, da v drugo rodilm, preden me spet mal pošpikajo...  user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: rh negativna,..
20.3.2006 13:43:10   
Anonimen
Jaz pa sem RH- pozitivna, Coombsov test pa je negativen. Ali katera ve kaj je Coombsov test?

(odgovor članu GILDA)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?