|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
21.9.2015 5:48:26   
sunshine_89
Passion sem na enakem položaju kot ti. user posted image Jst sem vzela absolventa. Nisem se pa nič pozanimala kako je če bi šla na zavod, ker zaradi partnerjeve plače nimam nobeni pogojev za socialno pomoč - je pa niti ne priporočam če je res ne potrebuješ, saj jo boš mogla vračat... Mislim pa da sem brala po forumih, da ti v tem primeru pripada in starševski dodatek in socialna. Če se odločiš, da obdržiš študentski status maš pa tudi nekaj dodatnih ugodnosti kot mati študentka (dodatni boni, lahko zaprosiš za denarno pomoč na razpisu študentski tolar, nekateri študentski klubi ti ob rojstvu otroka dajo nekaj denarja...)

Nevem kako pa je to s partnerjem v SLO. Moj dela v Avstriji in po forumih so nekatere študentke pisale, da dobivajo namesto našega starševskega dodatka preko partnerja avstrijsko porodniško, on pa normalno dela in dobiva plačo. Po zakonih, ki sem jih brala naj bi bilo tako, ker naj bi bila avstrija, ker še nikoli nisem delala, primarna država za izplačilo vseh družinskih prejemkov (ker bomo vsi tudi zavarovani preko Avstrije), sam na CSDju so rekl da lahko uveljavljam v SLO starševski dodatek ne pa porodniške v Avstriji. Tko da sva čist zmedena in bova kr v Avstrijo poslala - več k zavrnt mi tko ne morjo, poj pa kar bo pa bo. user posted image

Ambulanti porod je pa to ja, da greš isti dan domov, če je z obema vse vredu (ostat moraš najmanj 4h - več kot 90% težav se pokaže v prvih 3-4h). Jst se bom pomoje kar za to odločila. V tujini je to že čisto nekaj običajnega, me pa zanima koliko pri nas kaj zdravniki komplicirajo glede tega. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Decembrke 2015
21.9.2015 8:51:53   
Shana86
Pomoje zdravniki ne komplicirajo, samo neke papirje moraš podpisati (kot za vsako stvar v naši zbirokratizirani državi...) - da prevzemaš odgovornost itd itd. Pa potem tretji dan pripelješ otročka nazaj, da naredijo tisti test za fenilketonurijo, pregledajo sluh in kolke. Pediater naj bi v prvih dneh 2x pogledal novorojenčka,kmalu po porodu in tretji dan. Pač treba se je zavedati, da sta ob porodu udeležena dva človeka, ne skrbi se samo za pravice mamice, ampak tudi dojenčka.

V tujini so te stvari utečene (tudi porod na domu), ker je to ceneje za zdravstveni sistem (na Nizozemskem vem da so pred leti ženske ob porodu na domu dobile nagrado 1000€) in ker organizacija zdravstva to omogoča - zaradi transportnih zmožnosti in infrastrukture si praktično od kjerkoli v 10 minutah v bolnici. Pri nas pa vemo, kako je...

Sem bila pa priča abrupciji posteljice in tukaj so res minute - popolnoma normalen, zdrav porod, naenkrat se ulije kri, tekli so v operacijsko in komaj rešili oba. Tako velike izgube krvi so to. Tako da poroda doma se sama ne bi šla nikoli... ambulantni pa ja, kot sem napisala. Verjetno nekaj zelo tvegaš ravno ne, je stvar odločitve.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 21.9.2015 8:55:57 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Decembrke 2015
21.9.2015 12:10:39   
sunshine_89
Za v Ljubljani sem slišala da so ti ambulantni porodi še kar pogosti, nevem pa kako je kaj z drugimi porodnišnicami user posted image Bom se pa mal pozanimala kako je pri nas kaj s tem takrat ko bom šla na ogled user posted image Mam pa srečo da sem od bolnice oddaljena kakšnih 5 minut z avtom tako da tudi če bi bili kakšni zapleti po porodu ni to taka težava kot pri katerih ki so bolj oddaljeni..

Dojenček je pa danes zlo dobre volje, že od 5h zjutraj nekaj pleše - se mi cel trebuh premika in mam prov občutek kot da bi me žgačkal od znotraj po celotnem trebuščku user posted image More bit čuden občutek takrat ko rodiš pa se nič več ne premika not..

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Decembrke 2015
23.9.2015 15:18:49   
Passion
Sunshine :) hvala za info :)

Jaz bom rodila kar v bolnici :) upam samo na kaksno vredu babico in pa na to da bo takrat dezuren moj ginekolog :)

Pri nas je tudi veselo v trebuscku :) ful je pridna, zivahna :) vedno se odzove, ce jo pobozam, se z njo pogovarjam. Tudi na ockov glas se odzove. Pri drugih pa ne mara kaj dosti brcat :-) vsi vedno cakajo, da bo kaj brcnila pa jim ne da tega zadovoljstva. :) tako da zaenkrat imava ta privilegij samo midva :)

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Decembrke 2015
23.9.2015 17:53:25   
biba85
Pa je za mano ta test nosecniske sladkorne zgleda da bom tudi jaz na dieti :(. Sem imela eno vrednost povisano, tako da me caka napotnica diabetologa. Sem pozabila, a je katera od vas na dieti? No ja, se tolazim, da se imam samo okrog 13t pred sabo.

Nasa pupa pa heca atija, ko ati kaj govori ali boza trebuscek, je cist mirna :)), ko pa gre vstran pa spet zacne brcat:)))

Ze imate veliko oblacil pripravljenih? Sama ze imam kar nekaj, najvec v stevilki 62, v 56 malo manj, manjse pa nimam, ce bo potrebno bomo takrat dokupili.

Pocutje je v vecini OK, koncno spet boljse spim, se pa mi je pojavil en hemeroid :s, prebavo imam redno, tako da ne vem od kje sedaj to. Pozna katera ucinkovito mazilo? Ginekologinja je trenutno na dopustu, tako da sem kupila v lekarni eno mazilo,ampak nic kaj ne pomaga. user posted image
S kilogrami sem nekje na +5, nimam nic kaj povecanega apetita, razen danes cutim malo bolj pogosto lakoto. Edino kaj mi pase je grozdje, ampak sedaj bo itak potrebno omejiti kolicino ze zaradi diete.

Vidim, da ze govorite o porodu, ko pomislim nanj me ze malo kar stisne;)Se boste odlocile za kaksna protibolecinska sredstva? Pri nas sploh ni nic kaj na voljo, vcasih je bila ultiva, sedaj pa ne vem ce se sploh je. Sama se ne bom odlocila za ambulantni porod, bom tako dolgo not kot bo potrebno, itak pa bo to prvi otrocek, tako da bom verjetno potrebovala malo pomoci, vsaj prve dni.

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Decembrke 2015
23.9.2015 19:09:29   
sunshine_89
Biba85: če nimaš sladkorja velik čez mejo, se pazi pri beli moki, sladkorju, maščobah in pazi da se dovolj gibaš, pa lahko grozdje potem normalno ješ če ti paše.. mal si po forumih poglej o temu pa boš vidla da se ženske ne držijo te diete čist do pike natančno, pa imajo še vedno sladkor pod določeno mejo.

Slišala sem da pri hemeroidah pomaga antibakterijsko milo, sam vem pa ne kok je to res..

Glede poroda so pa mene dva tedna nazaj vse moje in od partnerja sorodnice prestrašle, ko so govorile o svojih izkušnjah pa kako naj pod nujno vzamem epiduralno user posted image Tko, da sem si nekaj filmčkov na youtubu pogledala o naravnem porodu in je dosti žensk, ki tud brez protiboličinskih sredstev čist lepo rodijo tko da razmišljam, da bi šla kar naravno, sam se pa še nisem čist odločila - ma katera tukaj kakšne ne/lepe izkušnje z ne/naravnim porodom? In ima katera izkušnje z hypnobirth porodom?

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Decembrke 2015
24.9.2015 20:49:57   
Passion
Jaz se sploh nisem delala tega testa. Grem sele v ponedeljek dat kri, ceprav se mi zdi nekam pozno, ker sem naslednji teden ze v 30.tednu nosecnosti. :) Grozdje pa neizmerno pase tudi meni :) Upam, da ne bos imela tako stroge diete. :/

Glede poroda ... mene je bolj groza te epiduralne kot pa popadkov. Ze misel, da mi nekaj omrrvinci noge, me kar odvrne od tega. Tako da se zanjo ne bom odlocila. :) Sem zaenkrat kar pogumna. :) Upam, da tako tudi ostane. Nekako sem si dala v glavo, da tako ali tako enkrat, ko bom tam nazaj ne morem in ce hocem poljubckat in objet svojo hcerkico, ni druge kot da prezivim popadke. :) No vsekakor pa drzim pesti, da bo slo za vse nas hitro in brez zapletov. :)

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Decembrke 2015
24.9.2015 22:17:04   
saradule
lep pozdrav bodoce mamicee user posted image tudi jaz sem noseca...rok imam 7.12.2015....kako se pocutite?spol ze veste? lp drage moje

p.s zakaj mi ne najde skupine na fb?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Decembrke 2015
24.9.2015 22:37:03   
saradule
lep pozdrav bodoce mamice tudi jaz pricakujem decembra....7.12 je predvideni datum rodila bom v mb. kako ste kaj?te ceste spol?

p.s zanima me zakaj ne morem na fb najti skupine lp sara

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Decembrke 2015
24.9.2015 23:03:07   
laraz
saradule, ne najdeš, ker je skrita, piši mi v privat

(odgovor članu saradule)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Decembrke 2015
25.9.2015 7:19:21   
saradule
Velja...hvalA

< Sporočilo je popravil saradule -- 25.9.2015 7:20:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Decembrke 2015
26.9.2015 8:46:03   
Shana86
Sunshine res je čuden občutek - to, da ni več trebuha, tiščanja... vseh smotanih občutkov pri 40t nosečnosti, ful ful odleže, brcike pa pogrešaš...

Passion to je pa klasika. Totalen raztur sredi noči in po obrokih, ko da kdo roko na trebuh, se pa čisto izklopijo user posted image Kaj pa druge briga, kaj počne notri user posted image

Test za sladkorno naj bi se delal do 28.tedna. Prvič sem ga imela in je bil okej, zdaj me je tudi hotel poslati, ampak je pozabil, tako redke preglede sem imela. Na zadnjem sem bila že 29 tednov in je rekel, da smo zamudili. Je pa bil sladkor na tešče prejšnji teden okej, tako da recimo no... user posted image

Analgezija: ah user posted image Se slepim kot prvič, da itak da bom zmogla brez user posted image Pa da se mi mv hitro krajša in je zmehčan pa 21m po prvem porodu - to bo dete zunaj v eni uri user posted image Tako da plan je: začeti brez, potem pa prositi za epiduralno, oziroma če bo spet prepozno, za ultivo. Prvič sem se po 4 urah popadkov na eno minuto in neprenehanju bolečin med njimi odprla samo iz začetnih 3,5 na 5 cm. Safr, sem mislila, da je pred mano še najmanj 12 ur poroda in neprenehnih bolečin. Dokler je bilo med popadki 1 minuto pavze, je bilo okej, potem pa... Zato sem prosila za epico in se v pol ure odprla na 9 cm user posted image Samo da so mi jo obljubili... in je bilo prepozno zanjo. Sem potem za uro in pol vzela Ultivo, fajn stvar, totalno sem bila zadeta user posted image Hec, res zadane, ampak sem se pa spočila. Boli še vedno, ampak med popadki malo odleže. Za iztis ti jo odklopijo, ker vpliva na dihalni center. Razpolovno dobo ima samo eno minuto. Tako da celoten iztis (15-30 minut) vse čutiš.

Saradule dobrodošlauser posted image mi pričakujemo še eno punčko user posted image

Oblekice: sem dokupila 50 in 56, ker me je prvič izučilo. Do 62ke je kar dolga, veš... Kupila sem tudi zimski pajac, to pa 62, da bo za celo zimo. 62 jim je prve tedne zelooooo prevelika. Moja je nosila 50, pa je bila rojena 52 cm, 3315 g, v poridnišnici ni skoraj nič izgubila. Res pa je, da brez problema lahko dokupiš, ker se itak vse dobi po netu.

V torek imam pregled. Upam, dq bo mv vredu... če se bo spet ful skrajšal, bom zdaj pa res morala na bolniško. Imam zdaj malo slabo vest, ker nisem hotla, včeraj me je spet nekaj zvilo s čudnim tiščanjem, bolečinami... Saj naslednji teden začenjam že 32.teden, qmpak vseeno naj še malo ostane not...

Kako ste ve?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu saradule)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Decembrke 2015
29.9.2015 9:44:11   
Shana86
Živjo, kje ste vse? Tako zaposlene s šopingom? user posted image

Danes začenjam 32.teden, imela sem pregled. Voda in pritisk okej, malo sem shujšala,tako da še nisem prilezla na 60ko. Dete raste, plodovnice dovolj, MV pa na srečo vztraja pri 3 cm. Tako da vse super user posted image Sicer sva spet z G imela klasičen pogovor: dejte več počivat pa na bolniško in to, ampak je bil potem zadovoljen s tem, da grem še danes in jutri delat, potem sem pa do naslednje srede na dopustu. Malo me je že spraševal o izkušnjah s prvega poroda in načrtih za tega in naj računam, da bo šlo sedaj verjetno enkrat hitreje. Torej če so mi prvič sprožili malo čez 8 in sem rodila ob 15:45, računam na slabe 4 ure. Nekako imam občutek, da bo treba spet sprožiti... Naslednji pregled imam čez dva tedna, takrat spet dam kri za tokso in sifilis, vodo, in stehtamo otročka - bolj natančen uz. Danes je bilo res ful ful na hitro vse skupaj. Za pogovor, ginekološki pregled, oba uz sem bila notri 5 minut.

Kako ve napredujete?

Pa šopingi? Jaz moram kupiti še novo posteljico za starejšo in previjalno blazino (obstoječi se pozna redna 19-mesečna uporaba, je strgana itd). Ostalo pomoje imam... moram preveriti seznam, ki sem ga imela za prvo.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Decembrke 2015
29.9.2015 22:02:04   
biba85
Evo mene.... Danes sem bila pri diabetologinji in dobila sem se tudi pikico v tazadnjo:) Sem na dieti, ampak ne rabim nic tehtat, povedala mi je samo cesa se naj probam izogibat in to je to. Res pa je, da nisem imela zelo povecane vrednosti.
Pregled imam drug teden, tako da bomo takrat videli kako mala napreduje. Kdaj se dobi tabela za stetje gibov in napotnica za resilca?
Pocutje je ok. Obcasno cutim tiscanje navzdol, sploh ce sem cel dan v gibanju, se ima katera tezave s tem?
Nakupi...nakupila sva vecje stvari in oblacila, sedaj nama pa manjkajo s te stvari za nego in to. A ve ste kupile tetra in mako majcke? Kaj pa te povijalne plenicke(al kako se jim rece) za siroko povijanje, ko se zavezejo?
Aja, pa ena posteljnina mi se manjka, kje jo ve kupujete?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Decembrke 2015
1.10.2015 8:47:51   
Shana86
Ah, sem imela že napisano, pa se je zbrisalo... še dobro, da sem do srede na dopustu, imam čas user posted image

Super, da si zrihtala diabetologa user posted image

Tiščanje dol: v tej nosečnosti imam težave že praktično od začetka. Je pa vedno manj zoprno. G je rekel, da zato, ker maternica raste in s tem izstopa iz medenice, tam pa jo nosijo višje vezi in mišice, ne tiste spodnje, ki so pri meni od prve nosečnosti oslabljene. Tako da imam na žalost oslabljeno vezivno tkivo, kar je dedno in zelo neugoden napovednik za prolaps maternice in inkontinenco, ah ja user posted image Tišči pa me kar pogosto - po kakih 2-3 urah službe, ker sem res veliko na nogah. Pa ko kuham kosilo (pogosto s hčerko v naročju), če pospravljam/pomivam, ko nesem nekje četrto rundo perila iz pralnice v kleti v pritličje... Najbolj pa je zoprno, ko se dete tako premakne, da butne v MV - se še kateri to dogaja? Prav smešno špikne, imam občutek, ko da bo skočila ven user posted image Sicer imam pa zdaj veliko več energije kot pred dvema mesecema. Verjetno, ker nisem več slabokrvna. So pa izrazita obdobja dobrega in slabega počutja. Ko sem dobra, pozabim, da sem noseča. Potem pa me naenkrat zagrabi težka sapa, slabost, boli me v križu, išias, nemirne noge, zgaga... Parkrat na dan. Takrat nisem za nikamor. Smotano je, ko se to zgodi v službi. Pa če me muči ponoči, ker potem bolj malo spim. Ampak okej, v tej nosečnosti se nekako lažje sprijaznim, da to pač paše zraven...

Tabele za štetje gibov moj G ne daje. Pač vpraša, če čutim otroka in na hitro naredi UZ, da preveri bitje srca in količino plodovnice. To je pa to. Itak je tako živahna, da tistih 10 gibov naštejem, še preden zjutraj vstanem. Napotnice za rešilca tudi ne da, za porodnišnico pa se ne spomnim več dobro, kdaj jo dobim. A je to že na oceni teže v 34.tednu ali pa potem dva tedna pred rokom na ctg... Takrat tudi ne naroči več na kontrolo v ambulanto v ZD, ampak kar na amnioskopijo v porodnišnico. Prvič sem jo imela slab teden pred rokom in potem en dan čez rok, ko sem tudi rodila.

Oblekice: za prve tri mesece imam večinoma bodije in majčke na preklop. Mi je všeč handling, ki se ga ful lažje dela s takimi oblekicami. Tisto vlečenje čez glavo pride v poštev pozneje - ko so tako živahni, da jih ne ujameš s tistimi preklopi in trakci in gumbi user posted image Jo imam v planu za začetek, ker je zima, oblačit v bodi na preklop, čez bombažne žabice, majčko na preklop, nekega pajacka in copatke/nogavičke.

Plenic za široko povijanje nisem kupovala. Prvič jih nismo rabili. Bom potem dokupila, če bo treba.

Posteljnino sem kupila kar v Pikapolonici. 2 prevleki za kovtrček (ena je taka, da je sama letna odejica, potem za čez zimo pa vanjo oblečeš kovtrček - to je bil ubistvu cel set, kjer imaš tisti mini vzglavnik, prevleko, zimsko odejo z letno prevleko, rjuho in obloge za posteljico) in 3 rjuhe. Pa nepremočljivo podlogo za jogi. Pride prav, če dete poliva in če kaj prileze mimo pleničk. Vzglavnika dolgo nismo uporabljali. Pod glavico sem ji položila 1x prepognjeno tetra pleničko, da sem jo lahko pogosto menjala.

Sicer pa že kar finiširam - no saj sem prva za rodit ane, 1.12.? user posted image Bom pokoristila še 12 dni dopusta, 3x grem zihr še v službo, ker moram (zadnjič par dni pred porodniško), za ostalih 8x, ko naj bi šla, pa nisem čisto prepričana, da me bojo videli user posted image Odvisno od počutja. Če bo takole, bom najbrž kar šla. Forsirala pa ne bom. Nisem bila do zdaj niti en dan v bolniški zaradi nosečnosti. Sem manjkala samo en teden, ko sem ležala doma na antibiotikih z 39 vročine.

Nič grem uživat dopust. Nisem navajena biti takole frej user posted image Ni mi treba v službo, dete je v varstvu, delavcev danes ni... kar ne vem, kaj naj user posted image Se bo hitro kaj našlo.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Decembrke 2015
5.10.2015 11:46:44   
nektarinka
Pozdravljene nosečke,

sem še ena ki pričakuje decembra 2015 :)
Prebrala sem vaše debate, vendar odgovora na moj izziv nisem dobila ;) Se katera mogoče ukvarja z "zaposlitvijo" tik pred nastopom porodniške, pozna postopek, kako določiti plačo in kdo me lahko zaposli, je mogoče to v preteklosti že koristila?
Hvala za vse odgovore in lep dan

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Decembrke 2015
7.10.2015 14:11:19   
biba85
Netarinka, na tvoje vprasanje ne poznam odgovora. Je katera ki je tukaj brezposelna? Kdaj se zacnejo urejat papirji za brezposelne? Moram v kratkem na CSD,da vprasam kako in kaj.
Kako ste kaj nosecke? Sama sem kar vredu, dieto zaenkrat uspesno obvladujem, edino grlo me hoce malo bolet. Je ravno idealno vreme za prehlade. Danes sem ravno dopolnila 29t:), me ze malo stiska, ko pomislim kako malo se in bo otrocek zunaj. Kako ste kaj s kilogrami? Koliko pa kaj tehtajo vasi otrocki? Jutri imam pregled in upam, da bom izvedla tezo, me kar zanima kako raste.

(odgovor članu nektarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Decembrke 2015
7.10.2015 14:26:32   
nektarinka
biba85 najprej vse najboljše in eno prijetno praznovanje :) Za nas brezposelne velja enako kot za ostale, papirje začneš urejat najbolj zgodaj 60 dni pred PDP. Greš na CSD kjer dobiš obrazce, izpolniš, na ZRSZ te pa sami odjavijo takoj ko začneš porodniško.

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Decembrke 2015
8.10.2015 7:47:36   
sunshine_89
Živjo user posted image Ja vreme je res super user posted image Mene že ene 2 tedna hoče grlo bolet zjutraj, sam je kakšni dve uri po tem ko vstanem vredu user posted image Začuda odkar sem noseča še nisem bla nič prehlajena, sicer sem kar pogosto... nosečnost mi zgleda kar paše, tko da upam da še nekaj časa zdržim z zdravjem user posted image

Glede na internetni izračun sem danes prišla v 31 teden in sem s kg za1x na +7, nimam pa pojma a je to preveč, premalo al ravno prav user posted image Na zadnjem pregledu (14.9) naj bi imel otroček okoli 1kg. Takrat sem bla na +4 kg, pa ni nič omenila težo... sam sem pa od takrat kar na hitro pridobila pa bomo vidl kaj bo drug teden rekla na pregledu user posted image Kako ste pa kaj ostale? A katera ve kdaj je potrebno podpisat očetovstvo?

(odgovor članu nektarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Decembrke 2015
9.10.2015 14:29:47   
scorpionka
Hej hej :) Js sm začela s 68,5kg, v torek sem imela pregled in UZ in sem imela 74,5 in me je kr pogledala kao da je preveč user posted image ampak zaenkrat moja nosečnost poteka identično kot mamina, ko je bla z mano noseča. Celo kile imava enake, pa je šla rodit s 76,5 user posted image Tako da upam da je kaj v genih user posted image
Glede očetovstva se gre lahko urediti že zdaj, lahko pa tudi po rojstvu, ampak je potem načeloma bolj naporno za mamico in otročka (ker morata biti prisotna oba starša), tko da js bom šla zdej urejat. Mi je pa od prijateljice mami svetovala (ker dela na upravni enoti), da je boljše očetovstvo urediti na UE na matičnem uradu in ne na CSDuser posted image ker baje se potem dolgo čaka, ker v vsakem primeru potem CSD pošilja vse papirje na UE.. No pač vsaka po svoje, samo povem kar so meni svetovali user posted image
Je pa tudi z našim otročkom vse vredu, težki smo 1495 (31t), zmerit ga pa ni mogla zaradi položaja. Še vedno se ni obrnil in je v sedečem položaju z iztegnjenimi nogicami user posted image
In še vedno skriva tudi kaj ima med nogami, tako da že mojo G matra in je neučakana vsakič da zvemo.. in dobim vsakič UZ zastonj (na hitrico, ampak vseeno je lepo videt kaj počne lump v trebuščku).
Brce so se kar umirile, prej je bilo dete zeloooooo aktivno. Počutje je uredu, ampak tale vreme ga malo serje, sem čisto brez energije in zmatrana od ne dela user posted image
Kako ste pa ve? Lep pozdravček user posted image

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Decembrke 2015
13.10.2015 9:34:22   
Shana86
Živjo, punce!

Evo mene s pregleda - danes je bil spet malo daljši UZ za oceno teže. Sem v 34.tednu in me je dal na bolniško, sum na zastoj rasti (IUGR). Moje kile ne grejo nikamor (še vedno na +5, tako da imam 60 kg pri 168 cm, prvič sem imela takle čas že skoraj +10), otroček je pa tudi suhcan. Glavica je sicer za 34 tednov, stegnenica za 33, trebušček pa samo za 31 tednov, ocenjena teža 1800 g. Prva je imela (sicer en teden pozneje) ocenjeno že 2400 g, rodila se je potem s 3315. Hvala bogu posteljica dela dobro, pretoki so vredu, plodovnice pa tudi dovolj - ni razlog v posteljici (tega se pri IUGR bojijo), ampak bo enostavno treba malo počivat. Tako da očitno ne bo šlo več s službo, leto in pol starim otrokom, zidanjem in gospodinjstvom... No saj sem kar zdržala, točno čez 3 tedne grem na porodniško. Tudi če me ne bi dal na bolniško, bi verjetno prosila za kak teden, ker res vidim, da ne gre več. Praktično kar koli delam, moram kmalu ležat. Precej mi tišči dol, sem brez sape, utrujena, spim itak ful slabo, zdaj so se bolečinam zadaj v medenici pridružile še bolečine v simfizi... tako da se bo res treba umirit. Izvidi krvi, vode, pritisk so pa vsi vredu. Naslednjič bo ponovil UZ, da vidi, kako gre detecu, čaka pa me tudi že prvi ctg. Ne morem verjeti, da smo že tam.

Tako da grem loadat kakšne filme, nanizanke, v knjižnico... Če se ne bom zaposlila s tem, bom zihr spekla torto, pomila okna in take bedarije user posted image

Kako ste ve? Še vztrajate v službi?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu scorpionka)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Decembrke 2015
14.10.2015 20:14:46   
Anonimen
Živjo, nosečke! 
Jaz bi vas povabila k ogledu spletne strani www.maliprstki.si 
Ustvarjam lepe spomine po ugodni ceni. Verjamem, da si marsikatera želi lepe spomine na svojega novorojenčka. 

(odgovor članu Shana86)
  Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Decembrke 2015
21.10.2015 8:41:42   
Shana86
Živjo punce!

Kako kaj? Tako pusto je tu gor user posted image

Pri nas nič posebno novega. Včeraj sem začela 35.teden, od danes sem na bolniški - za en teden, potem grem 1x delat, dva dneva dopusta in porodniška user posted image Moram priznat, da se ful ful bolje počutim, ko sem doma. Prejšnji teden sem imela dopust, sem bila kar uredu, celo 1kg mi je uspelo dobiti (sem prilezla do 61), zdajle ko sem šla dva dneva delat, sem bila pa spet čisto razštelana. Tako da bo kar pasalo naslednjih 6 tednov malo počivat. No, vsaj še drug teden, novembra bom hčerko vzela iz varstva, tako da bo pestro. Me je pa prejle kar malo vrgla s tira novica, da je kolegica ponoči rodila, tri tedne pred rokom. Ups. Kot bi jaz čez dva tedna... pa še nič oprano, torba ni pripravljena... se bo treba vseeno malo zmigat. Tako da imam naslednji teden to v planu.

Nič, grem uživat v kavici, potem narest nekaj za službo, potem pa itak že po hčerko in malo na sončka.

Pišite kaj user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Decembrke 2015
21.10.2015 21:36:27   
biba85
Tudi pri meni nic kaj novega...pocutje dokaj OK, edino zvecer me zacne v sedecem polozaju tiscat na levi strani tik pod rebri. Spim dokaj OK(tok tok). Jutri zacnem z 32 tednom, ko pomislim kako malo se, me kar malo stisne. Drug teden imam pregled in komaj cakam, da spet po dolgem casu vidim otrocick. Sama se morem oblacila oprat, pripravit torbo, nabavit stvari za nego, dela je se kar nekaj. Upam, da mi uspe pravocasno postimat stvari.
Kje ste kupile modrcke za dojenje?

Papirje ste ze vse uredile?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Decembrke 2015
22.10.2015 13:16:06   
Shana86
Živjo user posted image

Modrček sem kupila v neki lokalni trgovinici, ki menda dobavlja v Pikapolonico, je bil precej cenejši. Kupila sem ga pa že za prvo user posted image , upam, da mi bo prav. V prvi nosečnosti sem zasrala, sem malo pred porodom kupila dva modrčka v h&m, pa sta mi bila potem premajhna. Tadva pa mi je mami prinesla domov, se je tako zmenila v trgovini - da sem probala in nesla nazaj. Nekaj dni po porodu ni ravno fajn hodit okrog... Razmišljam pa, da bi si tokrat kupila tisti modrček, ki je integriran v spodnjo majico.
Menda so okej tudi modrčki iz Mullerja.

Papirji: ker hočem, da se mi v porodniško šeje čim manj prejšnje porodniške in več plač, bi rada, da mi upoštevajo še septembrsko plačo. Torej nakazano oktobra. Na csd so mi rekli, da upoštevajo pri izračunu nakazilo od prejšnjih mesecev. Tako da moram nesti papirje novembra. Ker pa začnem porodniško 3.11., je to zadnji dan, ko še lahko oddam. Bo kar na brzaka vse skupaj... ju3 bom nesla v kadrovsko tisti list za izpis plač.

Se pa večino časa slabo počutim in že kaf komaj čakam, da grem rodit. V prvi user posted image sem bila bolj potrpežljiva. Zdaj pa vem, da se bom takole počutila do poroda in da bom tudi potem malo na glavo in se mi kar ne da... ravno včeraj zvečer sem se fertig utrujena ob polnoči šetala gor in dol po hiši, ker zaradi nemirnih nog in težke sape nisem mogla ne ležat ne sedet in se smilila sama sebi, da bo takole še 6 tednov user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?