|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2016
21.6.2016 11:29:24   
Light
No saj zdaj se nalivam spet veselo z vodo..jutri grem spet urin dat.

Evo..sem skopirala tole iz babybooka..mogoce se kateri prav pride:
Zakaj je test pomemben?
Test je pomemben za nosečnice. Če je ta bakterija prisotna v nožnici lahko povzroča vnetja, spontane splave, prezgodnje porode. Med porodom skozi nožnico se lahko plod okuži z bakterijo in pri novorojenčku lahko okužba poteka zelo intenzivno v obliki generalizirane okužbe, meningitisa, pljučnice. Huda okužba pri novorojenčku je na srečo zelo redka.

Kako se test izvede?
Test opravi ginekolog ob pregledu tako, da iz vhoda v vožnico vzame nosečnici bris, ki ga pošlje na mikrobiološko preiskavo. Bris je neboleč in ni nima stranskih učinkov na nosečnico.

V Sloveniji se test se ne izvaja v okviru rednih pregledov nosečnic. Preiskava na streptokok skupine B je možna na željo nosečnice, samoplačniško.

Kdaj se test izvaja?
Test priporočamo pri nosečnicah med 35.-37. tednom nosečnosti.

Kakšen je ukrep, če je test za streptokok skupine B pozitiven?
V tem primeru se med vaginalnim porodom (šele v porodni sobi) nosečnici aplicira antibiotik, ki zmanjša verjetnost za infekt pri plodu in posledice. Antibiotik, ki se aplicira v veno nosečnice, se v 30 min pojavi v krvi ploda in ščiti plod med porodom. Antibiotik se glede na dolžino poroda ponavlja.

Kako pogosto je bris na a streptokok skupine B v nožnici nosečnice pozitiven?
Po literaturi je 20-30% žensk nosil okužbe s streptokokom skupine B, v Sloveniji je bris pozitiven pri 22% nosečnic.

Kako poteka okužba pri noseči ali nenoseči ženski?
Večina žensk nima nikaršnih klininičnih težav in ne ve, da je kolonizirana s to bakterijo. Za izključitev je potrebno narediti bris in izolacijo bakterije.


(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
   RE: Julijke 2016
21.6.2016 11:55:39   
Lenča*
Tole o streptokoku sem pa zdajle prvič prebrala.

(odgovor članu Light)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
   RE: Julijke 2016
23.6.2016 8:51:15   
Žoga2016
Ojla pupe. Kako ste kaj? Meni se nič ne ljubi.
Za streptokok jaz tudi prvič slišim. Upam, da mi na naslednjem pregledu kaj povedo čez 2 tedna, upam da ne rodim prej.

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
   RE: Julijke 2016
23.6.2016 9:59:28   
Lenča*
Punce, obe z malo imava virusno angino in usta polna razjed oz. aft user posted image . Včeraj je mala še vročine 38,6 dobila, so klicali iz vrtca in je šla babi ponjo, ker sme bila jaz na drugem koncu Slovenije. Stanovanje je bilo pa polno monterjev, ker so pripeljali novo opremo in posledično polno prahu, tako da sva kar pri babi prespali. Jaz sem se šla danes pred službo edino stuširat domov pa v sveže cunje se prebolečt, mala je pa zdajle pri babi. Imava očitno obe odpornost na psu user posted image .

(odgovor članu Žoga2016)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 9:32:53   
Lenča*
Danes se pa na srečo obe bolje počutiva! Mala sicer ni šla v vrtec in je pri babi. Jaz pa v službi zdržim samo še, če je klima priklopljena, tale vročina je res za umret. Drug teden moram iti še enkrat dati kri, delam pa samo še do torka, juhej user posted image .

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 10:36:11   
Lenča*
Kje ste vse?? Izgleda, kot da jaz blog pišem user posted image . A je šla katera že rodit ali kaj?

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 10:55:34   
Light
Hej Lenča..lepo slisat da sta boljse..pa se malo pravis in zakljucis s sluzbo user posted image user posted image
No jaz sem kar v redu..edino vrocina me zdaj ubija,pa se za oblect nimam nic kaj dostI poletnega user posted image ..se mi zdi skoda zdaj zadnje dva tedna kupovat..tako da bom kar v pajkicah mal potepela..doma pa itak napol naga ze skacem okol..no pa spim zdaj ene tri dni bolj slabo..me kar se boli vse spodaj..zgleda se vse razteguje..se celo noc valim iz enega boka na drug bok..danes me je se ene dvakrat fajn zastihal spodi,da sem skor s pojstle skocila user posted image
Se mi pa nic ne da..ampak se bom mal brcnila v rit in bom poskusala vsaj do kaksnega jezera skocit da vsaj noge malo notri namocim..pa mogla bi si jit kupit kaksne japanke,pa me ze misel na te nakupovalne centre in razbeljen beton od vrocine odbije da se spravim v trgovino

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 13:25:20   
Lenča*
Light, mene tudi tale vročina prav ubija! Japonk imam jaz na srečo dovolj, komaj pa čakam, da neham delat, ker je tudi pri meni prava misija zjutraj najti kaj takšnega, kar mi je še prav in je dovolj hladno. Imam pa občutek, da mi bodo noge začele zatekati, ker me full bolijo.

(odgovor članu Light)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 13:36:21   
Light
No se malo zdrzis,pa bos lepo doma uzivala in se pripravljala ;-)
Drugace so pa tudi meni gleznji zaceli zatekati,samo je za zdrzat user posted image

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 13:53:56   
Lenča*
Upam, da drug teden tale vročina malo pojenja!

(odgovor članu Light)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 16:25:44   
čmrlj12
Evo,da še js kej napišem...dnevi kar letijo mimo.

Tale polna luna je bla obupna, še dobr da sm se sam en dan počutila grozno (trebuh otrdeval cel dan, špikalo v nožnici, brez energije). Ampak zdej sm že nazaj v pogonu user posted image
Pa včeri sva končno dobila še zadnji komarnik in sm presrečna,da loh končno prezračim stanovanje brez da bi mi milijon muh notr šlo (k jih pol zmeri ubijem na oknu...k sm ga lih pomila user posted image ), pa še najina pikica bo zaščitena pred komarji...ker če bo vsaj malo po meni,jo bodo komarji oboževali.
V sredo mam že spet pregled...komi čakam,ker mi bo prvič od morfologije delal UZ,da preveriva lego otročka in količino plodovnice. Pa odločila sm se, da bom naredila bris za streptokok B. Jooooj,sam še 5 tednov user posted image user posted image

Lenča - To blago oz. pena z blagom od lupinice se je meni kr 2 dneva sušilo...je pa res,da tkrt še ni blo te ubijalske vročine.
Fuj angina user posted image že tko je vroče pol pa da še sam zakuhaš...pa ni druge kot da odležiš.

Na srečo men noge nič ne zatekajo. In zmeri bl sm vesela da je večino junija blo slabo vreme,ker tale vročina je adijo pamet. Dons sm šla sam zutri, ko še ni blo tok vroče, na vrt k je blo treba paradajze privezat pa sm misnla da bom zgorela. Res nenormalna vlažnost. Že pred N sm slabo prenašala vročino, zdej je pa vse na n-to potenco.
Mi pa dons prijateljice pripravljajo baby shower...in se že fuuuuul veselim,ker po koncu faxa nismo več tok skupi kot smo včasih ble...pa zdej bojo vse šle neki na dopust,pol že js rodim in predn se bomo že spet vidle bo pomoje september. Tko da komi čakam,da se že spet malo podružimo,nasmejimo,kej pojemo...sploh ker sm prva od svoje generacije iz faxa ki bo mela user posted image


A ma katera informacije iz prve roke kako je v P v Ljubljani oz. na Jesenicah? Prej sm bla skoz odločena,da grem na Jesenice. Zdej sm pa slišala par zgodb...da je babca pršla v porodno sobo šele ko je bil otrok že skor cel zuni,pa da so enmu otročku popek tok zašuštral da patronažna ni vedla kako nej ga oskrbi,pa da so eni mamici zlomili medenico,pa da jim resno primankuje osebja in nočejo met več tok reklame da bi nosečke hodile k njim rojevat...po drugi strani pa tud za Lj ne slišiš ravno pohval.

Tko...zdej grem pa pod tuš,ker švicam ko konj user posted image

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 16:55:00   
Light
Evo jaz pa glih izpod tuša..sem skor crknla..pa sem skoz v senci lepo na terasi doma dons user posted image
Tole za porodnisnico tudi mene zanima..sem prvo hotla na Jesenice..zdaj pa sem se nekako za Postojno odlocila..edino ce bo panika/resilec grem pa pac v Ljubljano..ma kaj pa vem..probam cimmanj razmisljat..tolk enih zgodb in izkusenj..taksnih in drugacnih za vsako porodnisnico,da clovek lahko pri vsaki rata panicen ce hoce..saj jaz ponavadi nic ne kompliciram in sem bolj flegma sorte..samo bolj ko se priblizuje bolj tuhtam kaj,kako bo..vseeno je zame prvic in nimam niti najmanjse predstave kako vse skupi poteka..lahko vse zivo preberes pa v bistvu ni sans da si predstavljas user posted image ..tako da se kar po glav kresnem ko se zalotim,da prevec studiram. V glavnem grem v Postojno..ce mi pa ne bo namenjena,mi pa pac ne bo..se trudim da mislim samo na to,da bi bilo vse v redu,da prezivimo in gremo hitr domov uzivat user posted image

Tako da cmrlj12..moj skromni nasvet: Probaj se cimbolj sprostit in cimmanj razmisljat o slabostih vsega user posted image ..te pa seveda cisto razumem haha

(odgovor članu čmrlj12)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
   RE: Julijke 2016
24.6.2016 18:22:24   
ribica43
Živ! Ufa, mi mamo se dva tedna, pa se mi ze vleče, kaj bo šele čez bo kaj čez rok.... Mene tudi vročina totalno ubija in glede na to, da sem bila še začetek tedna ful pridna in hodila na sprehode, se mi sedaj ne da prav nič. Skor se mi na wc ne da...:)

Me pa vsake toliko kaj pošpika in upam, da bo prazna luna kaj bolj ugodna in da bo delovala kot je treba...v glavnem da bi se naš bebi takrat rodil:) Js grem tudi v Postojno. Se spomnim, ko smo prišli na ogled porodnišnice v maju nas je bilo ogromno in so sestre kar zazijale, ko smo se prikazali na hodniku. So pa bile kljub temu zelo prijazne, kar se je meni zdel en pokazatelj prijaznosti, kljub temu, da so vidle, da vsa ta folk pride rodit k njim.

A kera pije malinov čaj?

(odgovor članu Light)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
   RE: Julijke 2016
25.6.2016 11:15:55   
dable
Ja vrocina je kar huda! Hitro bomo zacele obiskovati porodnisnice! Jaz tudi se nisem odlocena v katero bom sla...
Cmrlj12 kako je bil babyshower? user posted image

Jaz sem zacela zdaj piti malinov caj, samo ga velikokrat pozabim user posted image

(odgovor članu ribica43)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
   RE: Julijke 2016
26.6.2016 8:51:11   
čmrlj12
Light - sj lih zato ker je tud zame prvič in si res želim,da bi blo vse ok...tečne sestre že preživim tiste 3 dni,važno da je s pikico in mano vse ok. Ampak me je zanimalo,če ma katera že izkušnje user posted image

Dable - Babyshower je bil čudovit! Res so se punce fuuuul potrudile. Najprej sm mogla it iz dnevne sobe,da so pripravile dekoracijo - balone, en trak z napisom baby shower, konfeti po mizi...nič razkošnega,ampak meni je blo ful lepo. Blo nas je 9 (tud fantje so bli,ker sm že vnaprej povedala da me ne moti če pridejo še fantje od prijateljic), tko lih ena luštna družba, vse blo sproščeno, polno smeha so me že kr trebušne mišice bolele (k sm že pozabila da obstajajo user posted image )
Pol so mi vsi dali darila (je moj dragi me baje po ovinkih spraševal kaj še kej rabiva)...in pol so ble igrice - take luštne,da smo se vsi nasmejali, js sm se pa še mičkn norca delala,da je pol še bl smešn izpadl kukr bi drgač. Sva tud midva pripravila eno igrico za povabljene - baby bingo,so bli še oni čist navdušeni. Hrane je blo fuuuul. No,tok je blo luštn da sva šla spat šele ob 2.30 user posted image
In pol me je moj spraševal,če mi je blo kul...js pa čist navdušena,da mi je blo res najlepše user posted image

(odgovor članu dable)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
   RE: Julijke 2016
26.6.2016 14:28:47   
jagooda
Ob 4.05 pa je prijokal najin Klemen teden dni pred rokom tezek 3340g in velk 52 cm. Porod biu hiter v pol urah rodila k tok casa cakala doma z popadki,da prisla ze 7 cm odprta :P. Ce me moj nebi preganu bi se cakala doma :P. V P. Imela samo ctg mi predrla mehur poslusala sestre in biu mimgrede vzuni ;)
Malinovega caja sploh nisem pila.
Vceraj predno sla rodit nekako vedela da to je to. K me ze cel dan po malem dajal popadki p dol tiscal. Drgac p priporocam ce hocte prej rodit sex pomaga :P

(odgovor članu čmrlj12)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 8:46:27   
dable
Jagooda čestitke! user posted image
zdaj se bo pa res začelo počasi, no jaz imam še dobre tri tedne do roka, pa imam občutek da bo šlo še čez rok user posted image se bo pa vmes veliko dogajalo tako da bo tudi hitro minilo...
ta vikend sem jaz končno pripravila nekaj stvari, tako da bom šla naslednji teden brez skrbi na dopust.

kaj pa masaža presredka in podobne stvari, kaj od teh priporočil upoštevate?

lep začetek tedna nosečke!

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 8:54:15   
ribica43
Joj, jagooda ČESTITAM! Vajin Klemen je bil pa hiter, je kar junijček ratal! :) Ma kako lepo! Pa lušno ime sta dala. Ma super da ti je šlo tako hitro. Ma kok lepo.... še enkrat čestitam. user posted image

Js mam v sredo pregled in prvi ctg, pri 38 tednih. Upam, da bo videt da se kaj štima...

Uživajte v normalnih temperaturah!

(odgovor članu dable)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 9:10:37   
Lenča*
Ja, Jagoda, vidva sta pa res brzinska, pravi luksuz roditi v pol urce user posted image user posted image user posted image ! Iskrene čestitke!!!


(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 9:56:11   
Light
Jagooda cestitke se iz moje strani user posted image user posted image ..pa se hitro je slo pravis..super to!
No jaz imam tudi v sredo pregled pa ctg v 38.tednu..se pa boljse pocutim kot prejsnji teden..me ne bolijo vec toliko kosti..pa nehalo me je spikaz spodaj..tako da sem se vsaj naspala malo cez vikend.
Presredka si nic ne mazem..kaj pa vem..ze trebuha si ne prevec,edino po tusiranju..strije nimam se nobene zaenkrat..upam da jih tud ne bo..ceprav trebuh mam pa zdaj res nabit do konca user posted image

(odgovor članu Lenča*)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 10:06:22   
jagooda
Hvala punce ;) vsem zelim srecno pa cimlazji in cimhitrejsi porod predvsem pa cimmanj razmisljanja in ubogat babce kar govorijo ;)

(odgovor članu Light)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 11:12:16   
jojiko
Jagooda, čestitke! :) Lepo, da nisi imela nobenih težav. Si vse želimo takega poroda :)

Punce, a katera hodi na limfno drenažo v porodnišnico? Me zanijma, če to dejansko res kaj pomaga.

(odgovor članu jagooda)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 11:54:46   
Žoga2016
Ooo čestitke jagoda, uživajte v skupnih trenutkih.
Jaz pa imam naslednjo sredo komaj ctg 1dan pred 37 tednom.
Mi pa noge tako otekajo, da zdaj ko je dež ne morem ven, ker si ne morem obut čevlje. Samo japonke dobim gor pa še to me reže pa imam udobne z velikimi paščki. Je to kakšen problem, so kateri komplicirali? Meni prejšnjič sploh ni hotela pogledati noge, je samo rekla da je to nosečnost. Meni se pa zdi, da sem že cela napihnjena od vode, tudi prsti na rokah.

(odgovor članu jojiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 15:50:48   
jojiko
Žoga2016, jaz tudi zelo otekam, zato sprašujem za limfno drenažo v porodnišnici. Sem vprašala ginekologa in je rekel, da to ni nič kaj takega, do otekanja pride zaradi hormonov. Če nimaš zraven še povišanega tlaka ali preveč beljakovin v urinu ni to nič nevarno, je pa zoprno. Jaz se tudi lahko obujem samo še ene šoroke sandale in superge, še crocsov ne dobim več na noge user posted image

(odgovor članu Žoga2016)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
   RE: Julijke 2016
27.6.2016 18:02:03   
Žoga2016
Za beljakovine ne vem, ker sem dala vodo aprila, pritisk si bom pa sedaj začela spremljati, do sedaj je bil vedno dober.
Jaz sem pred nosečnostjo že imela težave z zatekanjem in limfno drenažo, vendar mi je maser svetoval masaže po porodu.
Saj še en mesec zdržimo, ene tak prej user posted image

(odgovor članu jojiko)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?