|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2016
20.10.2016 8:58:27   
vekybel
Da se še tu javim in sicer učeraj sem imela prvi ctg in zadnji pregled v ambulanti, saj imam naslednjo sredo sprejem v P in v četrtek pa CR. Tako da še en teden in bomo cartali našo štručko. Komj čakam in me malce strah zvija. Tako da jutri imam EKG za narest, pa frizerja in v ponedeljek še anesteziologinjo in to je to. Ostalo je vse pripravljeno, tako da samo še čakamo.
user posted image

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
   RE: NOVEMBERKE 2016
20.10.2016 12:54:16   
pikica 4
Pozdravljene,

prejšnji teden sem imela pregled je vse v redu, sedaj ga imam ponovno naslednji teden. ctg pregleda še nisem imela. Za malega je že skoraj vse pripravljeno. Za popek sem kupila fiziološko ampak ne vem , če ne bi šla še po alkohol, bom videla če bom kaj v lekarni pa mimogrede vzamem. A ste za popek kupile prav tiste kompletke ali samo sterilne gaze? Glede nasvetov za dojenčka so pa res vsi radodarni še posebej za hrbtom, vsak se pač odloči in znajde v trenutku kakor se mu zdi prav. Še sama pri tretjem se bom lovila, ker vem, da ne vem čisto vsega. Zadnji tedni so prehitro minili, sama imam še dobre tri tedne, pa se mi zdi, da je še daleč.

vekybel če bo vse prav boš prva na forumu imela štručko v naročju, na pozabi nas obveščati. Želim ti vse dobro v četrtek.

bučka* ker sem zaradi težav na bolniški mi misli večkrat odtavajo k porodu, ampak prav tako ga kar odmislim, me je strah porodne bolečine, se pa veselim male štručke. Ne želim toliko razmišljati o njem. Mislim, da bom za ea zaprosila že ob vhodu v porodnišnico user posted image .

Za lupinco ima pa naša še vložek in se ga potem vzame ven ko otrok zraste, ta je novejše izvedbe, pri prejšnji pa tega vložka nisem imela in sem prav tako morala podložiti.

Kako pa je na fb, zadnja je poročala, da imamo že 7 novemberčkov.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
   RE: NOVEMBERKE 2016
21.10.2016 11:11:39   
ŽABBY
Vekybel malo sem ti fouš... Kmalu boš držala svojo štručko v rokah. Ti bom držala pesti da gre vse kot po maslu! Ko boš pri močeh poročaj kako ste :-)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
   RE: NOVEMBERKE 2016
22.10.2016 8:28:13   
bucka*
Dobro jutro!
Najprej da ne pozabim glede bepanthena... jst sm v porodnisnico nesla navadnega, pa je sestra rekla da ni ok, da potrebujem bepanthen MAZILO, tisti je pa sibkejsi in ga ni treba spirat in ga potem nisem spirala.
Glede alkohola, tudi jaz ga nimam in ce me bodo kaj pota v lekarno zanesla ga bom vzela, pa se olivno olje, drugace bomo pa kasneje sli iskat. Nisem kupovala kompleta za ciscenje, ker mi je pri prvem vse ostalo. Bodo morale biti gazice dovolj :-) palcke bi bile pa tud navadne ok, ce bi jih rabila. Sej pravim, pri prvem sem imela vsega prevec, zdaj razmisljam bolj prakticno, ampak upam da se mi to ne bo mascevalo :-) bomo pa nazadnje vsak dan po nekaj letali, namesto da bi se mirno crkljali :-)

Dugace pa sem slabe volje, moj dragi se je lotil omaro stimat, ker se njemu zdi to ful vazno in namesto da bi stvari postavila na svoje mesto, imam vsebino cele omare 200x170 cm, nastlano po stanovanju :-/ najraje bi sla kr rodit, pa nej se potem sam praska po (saj veste cem), kam bo kaj pospravil, da bo ready za dojencka :-(

Bolj ko bi se rada umirila, bolj me vznemirjajo :-/
Lupinica ima tudi moja vlozek za dojencka, ampak sem vseeno morala podlozit, ker se je kar izgubil notri :-) je pa res, da bodo zdaj zimska deca in bodo v pajackih, tko da bo najbrz lazje :-)
Kako jih boste oblekle za iz porodnisnice? Jst sm prvega oblekla prevec, ker je bilo mrzlo itak smo od vhoda do avta in sem domov prinesla skuhanga :-) tko da pri tem ne mislim pretiravat v slojih oblacil, raje ksno dekco vec. Sem vceraj v kiku kupila tako lepo rozasto s srcki, moj pa z ocmi zavija :-) kao, da bi bla tud modra ok :-) ja pa kaj se, mora met puncka punckasto dekco, drugac bodo mislili da je fantek :-)

Danes bo lep dan, upam da bom imela dovolj energije za vecjega, da se bova malo sprehodila in igrala zunaj. Ful me ze tisci trebuh in spodaj v medenici spika, ko se mala premika. Se katero tko spika? Jst prevec sploh ne morem hodit vec :-(

Lepo se imejte punce! :-)

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   RE: NOVEMBERKE 2016
22.10.2016 10:39:31   
pikica 4
oj,

Jaz imam doma roza bepanten ga že sedaj uporabljam imam vse spokano, piše da je za nego prsi in otrokovo kožo, je gotovo pravi? Ravno zaradi spiranja sem kupila lanolin, ampak je drag, kje ste ga ve kupile, v lekarni je kar 10 eur pa mali je. Bučka* dobro, da si me spomnila za olivno olje, sem pozabila, tokrat nisem obiskovala šole za starše.

Imam enake probleme, jaz bi rada imela vse pripravljeno, mož pa misli, da bom rodila na rok in odlaša z določenimi stvarmi, tudi s previjalno, še ni sestavljena. Vsak vikend za še en teden prestavi, če bom prej rodila bo pa vse moral urgentno sestaviti, ker če je vse vredu smo tko po 2 nočeh doma. Mi dviguje pritisk.

Mene občasno špika v spodnjem delu trebuha ampak poneha. Bolj me motijo bolečine v kolkih in križu, ampak so prisotne le ko se otrok premika. Predvsem odštevam dneve do poroda.

Glede oblačil imam sama vse za fantka, če bo dekle bom par stvari dokupila, pa v kiku je zelo ugodno pa vredu.

Nisem še imela zimskega oz. jesenskega otroka, pripravljen imam kombinezonček, žabice, pajacka iz flisa, bodi, glede kape še ne vem, če bo tako lepo vreme gotovo bombažno jesensko. Mislim, da dekce ne bom rabila, lahko pa,da bo že snežilo.

Kako se počutite ostale?

Tole vreme res pozitivno vpliva, jaz bi kar pospravljala, ampak ne smem moram še malo potrpeti.

Pri oktoberkah 2016 sem brala, da je vredu ovčka evan, da se otrok pomiri, ima mogoče katera igračko doma, kakšne imate izkušnje?

Lep dan vsem.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
   RE: NOVEMBERKE 2016
22.10.2016 14:29:18   
bucka*
ja, Bepanthen 50mg/g mazilo (piše z roza), mazilo za nego kože, prsi med dojenjem in dojenčkove kože. Tega naj ne bi blo potrebno spirati, vidim pa po forumih, da so punce v lekarnah in porodnišnicah dobivale različna mnenja. Itak se lepo vpija in do naslednjega dojenja nimaš sploh kaj izpirat. Take so moje izkušnje... odločite se pa same :)

Žabby, spraševala si za gibe... ja, možno je, da ti je rekla 10 gibov dopoldne. Sej načeloma ni take panike, samo pozorna bodi, da čutiš otročka- Če imaš mogoče angelsound doma, te tud zna pomirit. Jst sm prvega precej poslušala, zdej pa niti nimam tok časa...

Sama sem v 37. tednu, pa tudi še nisem imela ctg-ja, ga nimam do roka pomoje. Drug teden grem samo h babici, kar je brez veze. Malo te vpraša kako si, potem greš pa domov :)

Pikica 4, Ovčko ima kolegica (sej misliš to, ki oddaja zvoke maternice ane?), pa je bla zadovoljna z njo, naj bi res pomirjala. Čeprav sama se spomnim, da je blo dojenje vedno najboljši sistem za pomiritev in uspavanje, partner je imel pa ponavadi dojenčka na svojih prsih, da je poslušal srčka, pa je tud vedno vžgalo. sta kmal oba spala :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
   RE: NOVEMBERKE 2016
22.10.2016 18:22:36   
Malinca07
Pozdravljene user posted image

Da se se jaz malo javim. Sem ravnokar stopil v 38.teden. Nazadnje sem imel pregled v 35.tednu, naslednjega imam naslednji teden..torej nic bolj pogosto kot prej, tud na ctg-ju se nisem bila. Gibe spremljam..je pa res da je moja pikica v dopoldanskem casu zelo mirna in do 12h sigurno ne nastejem 10 gibom, popoldan in zvecer pa zazivi user posted image
Nic me se ne spika, tud tisci mi se nic ne dol, se vedno grem vsak dan na sprehod in prehodim vsaj 4km. Glede na to, da se nic ne nakazuje na porod, upam da ne bom sla cez rok user posted image Se pa lahka verjetno cez noc vse obrne in bomo mogli letet user posted image
Prejsnji teden sma s fantom sla pogledat porodni oddelek, porodne sobe in vse...ker sem prvic noseca je vse novo za mene in si sploh nisem znala nic predstavljat kako zgleda. Zdej vem user posted image
Glede kreme za bradavice sem si tudi jaz kupila kar roza bepathen in ga mnda ni treba obrisat pred dojenjem. Bom pa za vsak slucaj se v bolnici o tem vprasala babice/sestre.
Za ovcko Evana sem slisala, da res pomiri otroka, jo ima tudi moja kolegica. Sicer je bil aktualen bolj na zacetku, do enega 6.meseca, potem pa ne vec toliko.
Aha, se oblacila za iz bolnice. Jaz sem pripravila zabice, bodi, plis pajac brez rokavov, jopico in bombazno kapico. Ce bo mrzlo jo boma oblekla se v plis pajaca s kapico in pokrila z dekico, ce bo topleje pa samo pokrila z dekico,brez pajaca.
Upam, da ste lepo prezivele danasnjo soncno soboto.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
   RE: NOVEMBERKE 2016
24.10.2016 7:51:17   
tjasakp
čau!!
vidim da ste bile pridne :)

jaz sem še kar v enem kosu, čeprav mi je ginekolog pred dvemi tedni rekel da sem že odprta in je vse pripravljeno za poroduser posted image
raje bi bil tiho, tako zdaj čakam vsak dan kdaj bo pa še nič od tegauser posted image
ufaaa, sem pa že štufa, trebuh mi precej otrdeva, če hodim se moram prav ustavit, hodim nasploh težko in kot pingvin, zgleda da je mali že precej nizko v medenici in mi vse pritiska in dol tišči, boli me tudi sramna kost... edino spim še relativno ok, vsaj to, zjutraj se zbudim v redu, pol pa gre hitro vse navzdoluser posted image

no, zaključujem 39. teden tako da še max 3 tedne, čeprav močno upam da bo še v oktobru...

glede lanolina je res drag in majhen, ampak ga ne porabiš ker se tako lepo razmaže da ga rabiš res minimalno... meni ga je ful ostalo pa sem ga uporabljala potem za razpokane členke na rokah in razpokane ustnice, je super :) tokrat sem kupila eno bolj poceni varianto (sicer je še vedno 6 eur) v mullerju, bomo videli če bom tudi tako zadovoljna. če ne bom pač mojega poslala po ''tapravega''

ta vikend pa je bil zelo pester, na FB mislim da je 8 punc rodilo, če sem prav štela :) nekaj je bilo v zraku zgledauser posted image toliko o polni luni...user posted image

lep začetek tedna vsem!!

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
   RE: NOVEMBERKE 2016
24.10.2016 7:59:26   
tjasakp
aha, še nekaj sem se spomnila, oziroma so nas spomnili na šoli za starše, glede na to da bodo naši otroci rojeni v času viroz, priporočam da kupite razkužilo za roke. jaz sem ga imela tudi pri prvem, ker vsi uni obiski ki pridejo in ga hočejo držat in božat... nekateri pridejo celo prehlajeni, kot da ne razmišljajo, jaz ne vem no... otrok ki se doji in ne zna dihat skozi usta je pa zeeelo bogi z zamašenim noskom..in ti z njimuser posted image
najmanj kar lahko naredijo obiski je, da si špricnejo uno razkužilo na roke... sicer stane 10 eur ampak mislim da se splača...vsaj za prvi mesec, dva, tri, potem je že bolj odporen dojenček...

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
   RE: NOVEMBERKE 2016
24.10.2016 12:45:24   
pikica 4
Hej,

tjašakp hvala za idejo za razkuževanje rok. Ti kar zavidam si že v 39. tednu, jaz začenjam 37. pa imam podobne težave kot ti, jaz si tudi želim roditi konec oktobra, ampak bomo videli. Ali te sedaj g. naroča že na par dni?

Sama začenjam 37. teden, ctg ja še nisem imela imam pa pregled sedaj na 14. dni, mogoče že napotnico dobim ta teden za v porodnišnico. Ali jo ve že imate?

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
   RE: NOVEMBERKE 2016
24.10.2016 13:00:20   
tjasakp
pikica4, zadnji pregled sem imela pred dvemi tedni, torej ob koncu 36. tedna, takrat sem imela tudi prvi ctg.
naslednji pregled imam jutri, tudi ctg spet. predvidevam da me bo naroču spet čez 1 teden, potem pa bom itak že na rok pa bo treba hodit v porodnišnico...
upam da ne no... user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
   RE: NOVEMBERKE 2016
24.10.2016 13:07:53   
tjasakp
aja, napotnico pa mi je dal na zadnjem pregledu, pri 36 tednih

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
   RE: NOVEMBERKE 2016
24.10.2016 13:28:09   
Malinca07
Jaz sem imela nazadnje pregled v 35.tednu in ga imam spet ta teden ko sem v 8.tednu..nic pogosteje kot ponavadi. Nisem pa se bila na ctg-ju in tudi za tokratni pregled ni nic omenjala ctg. Bomo videli...Napotnico sem pa dobila ze kar kmalu, mislim da v 31.tednu.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.10.2016 10:31:59   
bucka*
Zivjo!
Pikica 4, tudi sama imam razkuzilo se na seznamu, pa sem pozabila omenit :-) pri prvem smo si tudi druzinski clani razkuzevali roke, kadar je kdo prisel npr. iz trgovine in tudi patronazna je vprasala, kje si lahko razkuzi roke, ko je prisla. Brez pretiravanja, ampak dejstvo je, da je sploh v zimskem casu povsod polno bacilov in da je res tezko, ce dojencek karkoli pobere. Kar se tice pa prehlajenih obiskov... Jst sm ful pasja, kar se tega tice... se ne oziram na zamere, kar povem. Tudi ko se je prvi plazil po tleh, sem poslala gostjo nazaj v vezo, da si prosim obuje copate :-) pri dojencku pa itak prvi mesec sploh nisem sprejemala obiskov :-) razen tistih najblizjih :-)

Kar se tice pregledov... meni je tokrat kar cudno... jutri imam babico, spet pogovor o pocutju, kar lahko pocnem tudi doma... nihce ne pogleda koliko sem odprta in tudi ctgja se nisem imela, niti nimam napotnice za v porodnisnico. Samo mislim da glede te napotnice ne komplicirajo kej dosti, itak ti pripada prevoz. No jst upam, da me bo lahko moj peljal (dela namrec ponoci), da me ne stisne ravno ko bo v sluzbi :-)

Tjasakp, sama se pocutim isto kot ti, ceprav sem dva tedna za tabo na vrsti :-) vceraj nisem mogla stat in hodit, samo do wcja, trebuh mi je tko otrdeval, da mi je blo kar slabo, spodaj me je spikalo in tiscalo in ne vem kaj vse, sem ze mojemu dajala navodila, ce bi me moral peljat, pa je bil cist zivcen, naj ne grozim in naj se malo pocakam :-) ja, ker mam toliko vpliva na dogajanje, da bom sla na ukaz :-) zvecer se je otrjevanje stopnjevalo, potem pa po tusiranju vse skup umirilo in sem sla spat. Zjutraj sem v eni uri postorila kar mam obcutek da je nujno, zej morm pa spet pocivat :-/

Malinca07, spomnim se svoje prve nosecnosti, je bla ista kot tvoja, do zadnjega dolgi sprehodi in solidno pocutje. To je fajn :-) pri tem pa ne vem, ocitno jo tolk drugace nosim, da je vse muka. Pa se vecjega lovit, te ze to utrudi kot en sprehod :-)

Punca, zdrzite se malo, kmalu se bomo crkljale, potem pa ze sanjale, kako je bli fajn, ko je bil dojencek se notri in ni jokal :-)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.10.2016 10:56:09   
pikica 4
bučka* jaz imam vedno g. babice še nisem imela, me je pa prejšnjič prvič pregledal, če sem že kaj odprta, pa nisem še. Nisem še zasledila, da greš samo do babice, dolgo čakaš? Tole razkužilo je pa res vredu, pri prejšnjih nisem imela moram kupiti, otroci si bolj na brzino umijejo roke tudi če so starejši, pa še obiski...so mi velikokrat dvignili pritisk.

Mene tudi skrbi prevoz, če bo moj v službi ne more pustiti in priti, ampak tudi, če ni napotnice za prevoz pokličeš 112 pa poveš situacijo, napotnico pa lahko še partner kasneje prinese ampak mislim, da ne komplicirajo, je pa prevoz do najbližje porodnišnice, če sem si prav zapomnila iz pred let? Prosim me popravite, če moje inf. niso pravilne.

Moja prva nosečnost je bila tudi enkratna nisem vedela, da nosim.

user posted image bučka* si me nasmejala, tvoj zadnji stavek še kako drži user posted image

ampak komaj čakam.

vekybel kako si?


(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.10.2016 11:24:35   
tjasakp
ciao!
ekome iz pregleda, ctg ok, sicer sta bila vidna dva bolj švoh popadka, ma je ginekolog rekel da danes še ne bom rodilauser posted image
da se je pa mali spustil, glavica je že zasidrana v medenici tako da nima kamuser posted image
vaginalnega pregleda danes ni bilo, samo zmeril trebuh, ki ostaja na 34, pooslušal srček z unim smešnim instrumentom in me napotil 3.11. , torej na rok, v porodnišnico na pregled, seveda če ne bo že prej.
torej sem pri njem zaključila, od zdaj naprej hodim na preglede v porodnišnico. no, upam da ne bom dočakala pregleda ampak šla kar rodit user posted image

tako da zdaj samo čiči pa čakiuser posted image no, sej hodit itak skoraj ne morem večuser posted image

glede čiščenja tudi jaz sproti vse pucam in pospravljam, da bo kar se da vse čisto ko bom mogla it... no, dosti itak ne morem, imam pa super mamo, ki mi je prejšnji teden spucala vsa okna, posesala, pomila, danes mi pride očistit kopalnice... kaj bi brez nje ne vemuser posted image

možu pa sem zabičala da lahko ko rodim delajo kar čejo v hiši, samo da bo vse spucano ko prideva z dojenčkom domovuser posted image
prvič je ubogal navodila, tako da pričakujem da jih bo tudi tokratuser posted image

lep deževen dan želim vsem!

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
   RE: NOVEMBERKE 2016
25.10.2016 12:18:13   
ŽABBY
Pozdravljene punce,

da se še jaz malo oglasim.... jaz sem si za mazanje bradavic kupila Lanolin, kot nam je priporočala v šoli za starse-ker ga ni potrebno izpirat cene se pa res ne spomnem.

jaz sem danes v tednu 38/6, na ctg-je in pregled pa hodim 1x na teden od vključno 36 tedna dalje, napotnico za porodnišnico so mi dali ko sem bila na pregledu v 34 tednu.
Jutri grem ponovno na ctg in k G na pregled, upam, da bo dojenček bolj aktiven kot zadnjič-moram prej pojest kaj sladkega, da ne bo spet sladko pančkal... ker tudi pri meni se dogaja da dopoldne bolj miruje, popoldne in zvecer pa razgraja... user posted image

kar se pa počutja in spanja tiče, sem prav vesela, še zmeraj brez večjih težav, mravljinčenje v rokah se je tudi nehalo-sem ugotovila, da če spim na levem boku neha.. ponoči grem 1-2x na WC in to je to.... ene 3 dni nazaj sem imela lažne popadke-vsaj mislim, da so bili (glede na to, da je 1.nosečnost), ki so trajali cca 30 min v zelo različnih intervalih in so bli kot nekakšni blagi menstrualni krči. Včasih me malo špika v spodnjem delu trebuha in me malo bolijo kosti v medenici - mogoče se kaj pripravlja....

meni hvalabogu tudi mama pomaga pri čiščenju stanovanja in likanju-ki ga sovražim.... se pa potrudim vsak dan spucat prah in posesat, če bi se komu kam mudilo, da ostane čisto... sicer tudi mož pomaga ob vikendih pucat-ampak ga ne obremenjujem več kot toliko, glede na to, da je med tednom zaseden 100/h s službo in ostalimi obveznostmi...
Kako so kej vaši moži/partnerji? so pripravljeni na prihod novega člana...al se jim še zmeraj zdi še vse takooo daaallleč? user posted image

na obali že 2 dni vztrajata megla in dež-prav depresivno vreme je...niti iz hiše se mi ne da it...

Vekybel, ti si pripravljena na dan D?

Lep pozdrav user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   RE: NOVEMBERKE 2016
26.10.2016 9:19:21   
bucka*
Zivjo!
Danes sem slabo spala in sem ponoci pomivala kopalnico in posodo :-) zdej sem mislila malo dremat, ampak tudi ne morem, imam pa itak pregled pri babici, tko da mogoce kasneje.
Pikica 4, ta babica je kr nekej, kar so se spomnili na jesenicah v bolnici, da bi malo rezbremenili ginekologe. Pri prvem otrocku sem imela pregled 1x na mesec in vsakic ultrazvok, ampak tud vedno cakala po par ur... mi je pa blo fajn, ker sva se z ginekologinjo zblizali, zaupala sem ji, pa se vsakic sem videla malo pikico. Ne vem komu je slo v nos to, da se vedno dela ultrazvok, v glavnem enkrat v zadnjem letu so se odlocili, da bo del pregledov opravila babica. Isto das vodo, kri kadar je treba, stehta te, pomeri pritisk, pomeri maternico, poslusa utrip, potem pa te sprasuje o fizicnem in psihicnem pocutju (tisti vprasalniki iz materinske knjizice). Edino ce je kaj posebnega, se posvetuje z ginekologom ali pa te poslje tja. Meni osebno cist brez veze, ker ce bi blo kej nujno narobe, bi sla itak h gin., kar je pa sprotnih malenkosti, pa itak stric google in kaksne kolegice lahko pomagajo z nasveti. Tko da ta babica je res potrata casa. Je pa res, da se ne caka, v eni uri si fertik z vsem... kadar imam pregled pri gin., pa se vedno ful cakam. Mogoce ksno urco manj kot smo vcasih cakali.

Tjasakp, super mamo imas :-) moja mami je 35km proc, ima pa tud svojih obveznosti ogromno, tko da je niti ne bi mogla bremenit, javi se pa tudi ne. Tasca je pa stara, 71 let, tko da mi tud ne pride na misel, da bi jo prosila za pomoc :-) tko da sva vecinoma prepuscena sama sebi, tudi glede varstva, pa sva se kar tako navadila. Kar uspeva nardit ok, kar ne pa pac ne. Najbolj dragoceni so skupaj preziveti trenutki, ostalo vse pocaka :-)

Zabby, meni moj bolj malo pomaga, pa ne smem samo njega krivit za to, sem sama kriva, ker si nalagam vsa bremena in potem cez cas vse postane samoumevno. Sploh zdaj, ko sem bla doma, se mi je zdelo neumno njega prosit, ce vem da je s sihta in utrujen, jaz pa frej. Prejsnji dan, ko me je tako matralo, da nisem mogla hodit in stat, sem pac pocivala, malega v varstvo, narocila sva pico, on je sestavljal komodo, jst sm pa malo papirje urejala. Posoda se od prejsnjega dne, kozarci na mizi, smeti za odnest, vse kar je sprotnega dela, me je pocakalo in sem zrihtala naslednji dan. Ker vem, da ce bi rekla njemu, bi mi potem ocital, da zaradi mene ni sestavil komode.

Drugace sem bla pa vceraj prov zmedena, zvecer me je spet "napadlo" in najvecja ironija je, da ne vem, a so to popadki, al mi le tko intenzivno otrdeva trebuh. Vse me je bolelo, tiscalo, pritiskalo na medenico... sm ze spet mislila da bom mogla it :-) potem pa je pocasi minilo, jst sm sla pa spat. Moj pa spet tezil, da nej sploh ne pisnem, dokler ne bo treba res it in naj ne strasim in grozim :-)
Imejte lep dan, sploh ti Vekybel, ki bos prva zagledala svoj zakladek :-) drzim pesti, da bo vse ok!

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
   RE: NOVEMBERKE 2016
26.10.2016 15:03:54   
bucka*
Ojla!

No, da vzamem nazaj, kar sem zjutraj pisala o babici :) danes sem imela spet pri njej pregled in sem omenila, da ne vem, kaj me je dajalo, ali mi otrdeva trebuh, ali se mi začenjajo popadki... potem sem jo pa še vprašala kako je s ctg-jem in kdaj nej bi ga imela (glede na to, da naj bi imela naslednji pregled že skoraj na rok... no, pa mi reče, sej vas lahko zdajle damo na ctg malo, da vidimo kaj se dogaja... drage moje punce, nisem sedela dve minuti, ko so se začeli popadki (zdej vsaj vem, da so to popadki user posted image ) in so se pojavljali na 5, 7, 10 min nonstop. Pa mi reče babica po ene pol ure: bo mogla zdravnica pridt pogledat, tole se ne neha... Ojoj, a bom šla še lahko domov? Ne vem... No, potem mi je zdravnica naredila ultrazvok, plodovnice je dovolj, posteljica baje zgleda precej zrela, odprta ne bi pa tud že bla za en prst. Ampak še ni krize, so me poslali nazaj domov (podobno kot pri prvem).
Zdej ne vem, a se bo umirilo, a se bo stopnjevalo, zaenkrat imam nonstop popadke. Sicer še niso tok močni kot se spomnim da znajo bit, si pa sledijo v podobnih intervalih že nekje od 12h. Po eni strani kar upam, da se je začelo!!! :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
   RE: NOVEMBERKE 2016
26.10.2016 17:12:54   
pikica 4
hej,
bučka* jaz bi tudi, kdaj pa imaš sedaj kontrolo? Ko sem brala sem bila prepričana, da so te obdržali. Jaz imam pregled šele v petek pa tudi upam na kakšen centimeterček. V kolkih me boli pa malo otrdeva trebuh, nič posebnega in rednega. Popadkov se drugače spomnim. Mogoče prehitiš Vekybel ona ima jutri cr.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
   RE: NOVEMBERKE 2016
27.10.2016 6:01:46   
bucka*
Dobro jutro!
Zal sem se vedno v enem kosu :-) vceraj sem imela sicer popadke na 10, 15 min do vecera, ampak niso postajali nic mocnejsi. Potem sem se odlocila da grem kar spat, da si malo odpocijem od razburjenja in me ni nic zbudilo :-) celo zlo fajn sem spala :-) zjutraj sem takoj stoknila trebuh, ce smo sploh se zivi, pa se je dete pocasi odzvalo. Zgleda je tud ona potrebovala se mal pocitka :-) zdej brca kot ponavadi :-) bomo videli, zdej sem ready kadarkoli lavfat, moj se sicer pritozuje da naj se malo pocakam, jst se pa ne bi ravno tkole mucila vsak dan...

A, vekybel ima pa danes, zamesala sem :-) no, ocitno bo prva, kot je blo planirano... :-)
Imejte se punce, pa kej se javite.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
   RE: NOVEMBERKE 2016
27.10.2016 6:03:25   
bucka*
Aja, pikica 4, kontrolo imam 2.11., ctg in ultrazvok

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   RE: NOVEMBERKE 2016
27.10.2016 11:29:46   
ŽABBY
bucka...kdaj mas pa ti rok? vidim, da si tudi ti nestrpna tako kot jaz....komaj čakam, da se začne kaj dogajat.....moj pa pravi, da se nikamor ne mudi, da naj še malo not počaka... user posted image

jaz sem tudi upala, da bo v okt. ampak še nič ne kaže na to...edino en večer na sprehodu me je nekaj špikalo in to je to...
včeraj sem bila tudi na ctg-ju in pri gin. Glede na to, da je počutje ok, me je ponovno naročila na ctg čez en teden-en dan pred rokom.

ja vekybel je imela danes napovedan CR-upam, da je šlo vse tako kot mora in da nam bo kmalu poročala kako je :)

tjašakp-ti si še med nami ali se je tvoj user posted image odločil prit prej ven?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
   RE: NOVEMBERKE 2016
28.10.2016 9:09:16   
tjasakp
ejla!

ŽABBY, še sem 2 v 1 user posted image
zdaj sem se sprijaznila s tem, da bo mogoče kljub vsemu novemberček user posted image

imam pa vsaj hišo bp, ker sem vse tako hitela pospravljat in pripravljatuser posted image zdaj se že malo dolgočasim, sem se lotila urejat slike za zadnje dve leti, kar je tudi čakalo en cajtuser posted image vse ima svoje pluse in minuse user posted image

zdaj upam samo, da se ne bo odločil ravno 1.11. priti ven, čeprav moj pravi da bi bilo super, bi imel vedno fraj za rojstni dan user posted image

ja, čakamo novice od vekybel, oni se že cartajouser posted image


(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
   RE: NOVEMBERKE 2016
28.10.2016 9:48:39   
bucka*
tjasakp, te bo pustil čakat user posted image do zadnjega user posted image

nazadnje bomo pa vse šibale za vikend, ko je luna user posted image

danes je drugače lep datum, samo meni se je ustavilo čist. Presneta smrklja me že zdej heca, kaj šele bo... Me je pa prvi podobno, pa tudi čas si je vzel potem, ko se je začelo :)

žabby, rok imam šele 13.11., samo me je zadnjič spraševala če so mi vmes kaj prestavljali, ker zgleda precej zrelo... samo se ne oziram kej dosti na njihove izračune, najbolje ve otroček sam, kdaj bo ready za ven :)

drugače se je pa v naši družini prejšnji dan zgodil čudež, precej večji od rojstva otroka... in sicer: DOKONČNO SMO SESTAVILI, POSTAVILI IN NAPOLNILI PREVIJALNO KOMODO user posted image user posted image

Vsaj za nekej je bil dober tisti lažni alarm user posted image

Uživajte in počivajte punce, da bomo čim bolj naspane, ko se začne dogajat :)

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?