|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
30.12.2016 7:14:47   
diamantina
Spalna vreča - meni ni bila preveč praktična, zato je pri drugem potem sploh nisem pripravila. Pri dojenju oz. hranjenju se je naš vedno precej pokakal, tudi toliko, da je včasih šlo skozi, tako da to slačenje vreče gor in dol se vsaj pri nas ni obneslo. Naša sta bila me spanjem pokrita z odejo in tudi dekico, če je bilo treba, med dojenje pa sta bila pri meni po kovtrom.

Nenadna smrt - hja ... težko je napzovedat ali bo ali ne bo. Ni pa to čisto nič odvisno od vzglavnika. Problem je bojda le ležanje na trbuščku v posteljici oz. če so skoz v istem in mirujočem položaju. Dojenčke, ki se sami še ne premikajo, vedno mi malo prestavljamo, zdaj na en, zdaj drugi bok. Pa pogosto jih je treba it prečekirati, če lepo spijo, če jim ni preveč vroče ali hladno ipd.
V porodnišnicah je vzglavje dvignjeno in dojenčki ne spijo čisto na ravnem. Mi bomo imeli vzglavnik, ampak ta, za tamale, da je čisto malo dvignjena glavica.

Glede cunj - težko je kupit za nekoga, ki ga še ne poznamo. user posted image Nekaj bo zagotovo ostalo malo ali nič uporabljeno, bodo pa drugi pomagali, pa šli kupit, če bomo kaj potrebovale, tak da se ne sekirajte. Sigurno bo vsaka od nas pripravila tanujnejše, ostalo se pa da potem vse uredit.



(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
   RE: Marčevke 2017
30.12.2016 10:31:44   
zaspana zvezdica
Če želite imet vzdignjeno vzglavje potem je treba pod jogi nekaj podložit najbolje s pomočjo kakšne plošče, da je enakomerno. Tako smo imeli mi, ko je tamala mela refluks. Vzglavniki niso primerni, ne zaradi hrbtenice in ne zaradi zadušitve, če so mehki. Se pa dobijo penasti trši z naklonom 30 stopinj.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
   RE: Marčevke 2017
30.12.2016 11:25:50   
Luminnel
Jojj mislim, da bo pri nas še zelo pestro, ker včasih je toliko različnih mnenj in nasvetov, da je človek povsem zgubljen... user posted image Ko že misliš, da si se o vsem pozanima in že nekaj veš, je spet kaj novega.
Jaz sem dobila nekaj spalnih vreč in pa odejic, tako, da bom potem videla kaj se nam bo bolje obneslo. Izkušnje so pa zelo različne tako, da res ne veš kaj bolj odgovarjalo. Sicer povšterček imam, vendar ga na začetku nisem nameravala uporabljati.
Bomo imeli pa tudi pri nas varuško, ki zaznava dihanje, ker bom tako bolj mirno spala. Sicer bi bila ves čas živčna ali je vse v redu. Res, da je draga, vendar sem veliko zapravila za druge manj pomembne stvari. Si ne predstavljam, da bi zaradi tega izgubila tako pričakovano malo pikico, ker sem gledala na ceno.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
   RE: Marčevke 2017
30.12.2016 18:37:06   
diamantina
V porodnišnici imajo dvignjeno vzglavje z jogijem vred, nimajo prav vzglavnika. Jaz imam 3 različne velikosti, odvisne od starosti otroka - mali dojenček, malček, tastarejši ima pa že skoraj takšnega, kot midva, malo je sicer nižji.

Ja, nasvetov je precej, ker si vsaka naredi po svoje in ji tudi različne stvari odgovarjajo. V glavnem se držiš tega, da poskrbiš za tisto, kar je res nujno, ostalo je pa luksuz in si vsaka lahko privošči po svojih zmožnostih. V glavnem paziš, da mu je toplo, da je suh in čist, da čim bolj preprečiš kakšne okužbe in druge nevarnosti, da ima za jest in za pit, v teh časih je treba imet še avtosedež, če kam gremo in da ga pelješ k zdravniku. To je to, koliko bo moral imet oblek, igrač, koliko nekih pripomočkov boste imele, pa boste same najbolje presodile.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
   RE: Marčevke 2017
30.12.2016 20:13:01   
Sofie

Itak si vsak privošči tisto kar njemu najbolj paše.

Kar ne morem verjet, da sem že v 32. tednu. Še malo pa spoznam svojo piko. Dejansko bo čez dober mesec že donošena in pripravljena na svet.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
   RE: Marčevke 2017
31.12.2016 10:04:03   
zaspana zvezdica
Tudi jaz bom čez par dni že 32teden, moj prvi cilj je 34. Tednov, glede na to, da obstaja možnost predčasnega Poroda, tako da še slabe tri tedne in bom pomirjena. Sem pa danes že sanjala, da sem s popadki v porodnišnici user posted image user posted image

Lepo silvestrovanje vsem, ter veliko posebnih trenutkov v novem letu. Leto bovsekakor nekaj posebnega, saj se nam bojo pridružili novi člani/članice user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
   RE: Marčevke 2017
31.12.2016 10:52:05   
diamantina
Evo, tudi jaz sem dopolnila 31. teden. Jutri bom že z eno nogo v 32. Res gre hitro ... se mi zdi, da še ni dolgo, kar je bila morfologija, pa je od nje že skoraj 10 tednov. Moj trebuh je zelo lepo zaobljen, opažam pa tudi, da se širim od spodaj. Bolijo me kosti, tudi na splošno sem spodaj postala bolj široka. Kolki me na čase bolijo ... vse se pripravlja za porod. Malo še, dobrih 8 tednov. Lahko malo začnemo ugibati, katera bo prva. Jaz imam zase občutek, da ne bom, sem oba fanta rodila po roku in bom verjetno tudi to našo deklico. Pravzaprav mi je vseeno, samo za sinov rd bi rada bila še v enem kosu.

Drugače pa vam želim vse dobro v letu, ki prihaja! Da bi naši otročki, tako novorojenčki, kot starejši bratci in sestrice, bili zdravi, razigrani in navihani. Nam mamicam želim normalen porod in lepe spomine na rojstvo, sploh tistim, ki boste prvič in prav tako tudi vsem novopečenim atijem. Da bi hitro prišle k sebi, tako po počutju, kot pri vsem drugem. Lepo praznujte!

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
   RE: Marčevke 2017
31.12.2016 11:21:04   
Luminnel
Se pravi sva midve malce zadaj... danes sva ravno dopolnili 30t. user posted image Zdi se mi, da bodo ti tedni sedaj dolgi, ko bom vsa nestrpna v pričakovanju, da spoznam malo pikico. Sicer pa imam še ogromno dela in še vse pripraviti. Moj pa itaq nima nobenega časa, tako da upam, da bomo uspeli pred porodom sestaviti posteljico in previjalno (ki je še nimamo). user posted image Čeprav sem planirala, da bi imela konec januarja oz. začetek februarja pripravljene stvari. Ampak itaq se pri nama vedno vse nekako zavleče, ker ne uspeva vsega realizirati v tako kratkem času kot planirava. Pa baje bomo še belili do marca.... povdarek na baje. user posted image
Drugače pa počutje je še vedno super, nimam nobenih posebnih težav... razen nekaj dni sedaj opažam, da me ponoči začnejo boleti kolki in se moram zvaliti na drugo stran vsake toliko časa user posted image .

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
   RE: Marčevke 2017
31.12.2016 11:22:28   
Luminnel
Punce vsem vam in vašim družinicam pa želim srečno, predvsem zdravo in polno radosti novo leto. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
   RE: Marčevke 2017
1.1.2017 16:01:34   
Dorotee
Srecno in zdravo drage dame,pa da bo nosecnost se teh par tednov minila brez zapletov:)
Cene pa mislim da boste vse pred mano,tukaj zadnji komentarji kolko sem.brala ste vse 30 teden oz cez :) jaz sem 28 in 3 dni :) grem za vami pocasi :)

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
   RE: Marčevke 2017
1.1.2017 20:47:00   
Sofie

Hojla.

Vse najlepše v 2017. Leto bo itak čarobno za nas.

Zdej lahko končno rečemo, da letos pridejo naši otroci. Katera bo prva? user posted image

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
   RE: Marčevke 2017
2.1.2017 9:17:05   
diamantina
Ojla!

Dorotee, ni nujno, lahko tudi ti prehitiš katero od nas. Od 37. tedna vsak plod velja za donošenega in če bi jaz. npr. rodila v 41. tednu ti pa okrog 37. bi me prehitela. Sicer pa, vse bomo prišle na vrsto. Noter ne bo noben ostal. user posted image

Pri nas smo praznike preživeli kar pestro, mož je delal, tudi včeraj, danes pride še ostala ekipa, tako da ni kaj počivanja, ker so naročila že za jutri in ves mesec imamo v bistvu zaseden. Jaz sem pa v soboto začela čutit, da me boli grlo, malo so me tudi noge, pa sem vseeno naredila krofe, kosilo in večerjo, pa še sarmo za drugi dan, no včeraj pa sem lepo ves dan bila v postelji z vročino, zabasanim nosom in kašljem. Danes je sicer malenkost bolje, ampak še vedno imam take težke oči, pa seveda poln nos, grlo me je pa k sreči nehalo bolet.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
   RE: Marčevke 2017
2.1.2017 18:35:46   
RH82
Jaz sem tudi imela pester zadnji teden starega leta. V noči na četrtek nisem nič spala in se mi je krepko poznalo, da sva bila s sinčkom sama. Sva šla k mojim, ampak tam nisem imela ravno priložnosti počivat. Me je bolela glava od svetlobe, da sem komaj gledala. V soboto smo bili potem pri tašči na kosilu, v nedeljo pa spet cel dan pri mojih. Meni je bilo kar preveč, ker je bila tudi bebica zelo aktivna (se mi zdi, da se je odzivala na cviljenje in kričanje bratca in bratrancev). Ker je bila polna hiša, sem pa vmes kar malo oči zaprla in podremala (jih ni veliko opazilo). user posted image
V četrtek sem imela še pregled in je bilo vse super, punčka je dremala in se jo je na uz lepo videlo v obraz. G je želela preverit obraz oz. ustnico, če je vse ok. Sem pa dobila en kup datumov za naprej. Naslednji pregled imam 1.2., prej pa moram dati kri in potem čez nekaj dni, ko bodo izvidi, priti po Rh injekcijo. Jutri pa imam ob 6.30 famozni OGTT test. Mi prav nič ne diši in upam, da bo sladkor ok.
Dorotee, jaz tudi zaostajam malo za marčevkami. Sem včeraj napolnila 26 tednov, rok imam pa 10.4., tako sem vsaj na papirju zadnja.user posted image Se pa po malo miselno pripravljam na novo članico. V sredo planirava obisk na CSD za podpis očetovstva. Potem bo pa treba počasi urejati dokumentacijo za porodniško, pa najti na Bolhi kakšno posteljico, kupit jogi, iti po oblačila itd. Mi še ne diši to najbolj.user posted image Sem se pa že odločila, da si do nastopa porodniške vzamem proste petke, da imam kak dan samo zase in da porabim star dopust in še kaj novega.
Upam, da ste praznike preživele mirno in sproščeno ter da boste v novem letu polne energije in zdravja. Vsaj tole drugo meni kar manjka. Sem se zbudila z bolečim grlom, nos imam pa po malo kar vedno poln
Zjutraj še najbolj, čez dan pa se potem umiri. Me pa itak skoz heca naša punčka, je ful aktivna, danes zjutraj je še mojega presenetila z udarcem. Me že pošteno matra radovednost, kakšna bo, ko se rodi, če bo še tako živahna.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
   RE: Marčevke 2017
2.1.2017 19:16:42   
Sofie

Tudi moja bejbika je danes zelo aktivna. Ni najbolj prijetno, ker me brca v želodec in rebra.

Še katero peče zgaga? Jaz danes pijem Donat in upam, da bo pomagalo.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
   RE: Marčevke 2017
2.1.2017 21:07:26   
diamantina
Meni zgaga že kar nekaj časa nagaja, huje je, ko ležim. Pila sem donat, pa ni kaj dosti pomagalo, po slučaju pa sem pred časom ugotovila, da mi kislino pomiri žlička kisle smetane.

Pri meni so brce tudi kar izrazite, včasih celo tako močne, da me kar preseneti, ker me skoraj celo prestavi (če sem pri miru).

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
   RE: Marčevke 2017
2.1.2017 21:41:33   
RH82
Meni zgaga občasno nagaja. Pri prvi N me je peklo po paradizniku, ki mi je ful pasal, zdaj pa jo sploh ne znam povezati s hrano. Se mi zdi, da je problem bolj v količini hrane, tako da si porcije odmerjam bolj skromno in gre za zdaj v redu (brez zgage). Sicer pa pojem Rutacid, če je hudo, ponavadi pred spanjem. Čez dan lažje zdržim brez tablet. Z Donatom pa še nikoli nisem probala, sem ga ponavadi pila zaradi zaprtja. Mi je pa čudno, ker se res držim nazaj in pojem manj,pa si napolnem trebuh. Me pa potem čez 2-3 ure že matra lakota.
Bejbika je pa pri meni super aktivna. Ravnokar se mi vrti po trebuhu in me tile gibi kar zmotijo, ko se skušam udobno namestiti. Pa še večinoma je usmerjena proti mehurju.user posted image
So me pa danes prvič bolj zares mučili krči. Sem bila na dveh kratkih pol urni sprehodih s sinkom in me je že čez dan zategovalo v mečih, po masaži je bilo bolje, zdaj pa spet čutim rahlo bolečino. Ni ravno prijeten občutek, ko hočeš spati.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
   RE: Marčevke 2017
4.1.2017 17:50:22   
RH82
Se vse potepate? Upam, da kje na toplem. Včeraj sem imela test za sladkorno in zgleda, da je vse ok. So rekli, da bodo danes poklicali, če ne bo v redu. Sem imela danes par klicev in me je vsakič malo stisnilo, če kličejo zaradi izvidov. Ni ravno prijetno čakati tak klic.
Sem si pa danes prav z uzitkom privoščila par domačih piškotov. Letos sva jih sama precej napekla, pa še dobila od sorodnikov in nama kar ostajajo. Včeraj mi je bilo hecno, ko sem se zbudila sredi noči in najprej začela razmišljati o hrani, zajtrku s svežim kruhom, pa palačinkah. Mi je bilo grozno, ker sem morala biti na tešče. Danes sem se spet zbudila ponoči ob isti uri, ampak bolj zaradi malega 'potreska' v trebuhu. No, vsaj potem je nekaj časa aktivno raztezala rokice in nogice.
Sicer sva bila danes kar pridna. Sva šla na CSD podpisat izjavo o očetovstvu, ker nisva poročena. Spotoma sem potem prevzela še papirje za porodniško urejat (so me opozorili, da je to 1 mesec prezgodaj). Pa za vrtec sem vprašala, če moram ob rojstvu ponovno oddati vlogo za starševski dodatek in plačilo vrtca, ker se spremeni dohodek na družinskega člana. Sem kar nekaj zvedla. Zdaj se bo le treba organizirat in začeti s pripravami. V začetku marca bi rada imela vse pripravljeno, da imam potem čas le zase in za počitek (ki ga verjetno ne bo prav dosti).

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
   RE: Marčevke 2017
4.1.2017 19:43:02   
Sofie

Hojla.

Jaz sem bila zadnje dni precej leteča. Danes sem imela kontrolo rasti in ima pupa že okoli 1840g. Glede na to, da bom v petek že v 33. tednu je to super. Naslednji pregled imam čez tri tedne, potem pa imam vsak teden CTG. Sploh ne morem verjet, da gre tako hitro.

Kako ste kaj ostale?

Lp


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
   RE: Marčevke 2017
4.1.2017 19:49:22   
diamantina
Tudi jaz sem se danes potepala po CSD, s tem da pa nisem urejala tako prijetnih stvari. Samo med drugim sem si šla po papirje za porodniško, drugače pa sem se ukvarjala bolj z vpisom starejše osebe v dom, z urejanjem skrbništva za osebo z demenco, z oprostitvijo plačila doma ... itd. Načakala sem se grozno, v čakalnici pa toliko bolnih, da me je kar malo strah, ko so vsi tako kašljali. Potem sem morala urejati še v domu starejših, tam pa je bila situacija tudi bolj tako-tako ... vsi bolni, povsod sem se morala razkužiti ... no, upam, da dobimo vse dobro rešeno in da uredimo s to našo varovanko še pred mojim porodom, ker mi je že zdaj kar težko, kaj šele bo.

Včeraj sem naročila eno omaro preko salona pohištva, tako da nekaj se premika glede priprav. Problem imam tudi s herpesom, ki se mi je spustil v nosu in po celi spodnji ustnici, ker sem imela na novega leta dan malo vročine (37,5) in seveda prehlad oz. neko virozo. Jutri bi morala dat vodo in kri, ampak se kar malo bojim, da rezultati ne bodo dobri zaradi viroze ... bom videla, če bodo kaj klicali jim bom pač povedala, kako je na stvari.

Drugače imamo pa kar pestro, po počitnicah imata otroka kar precej gneče, tudi neke nastope bosta imela, tekmovanja se začnejo, tako da se malo pripravljamo. Mož ima zdaj res gnečo, tako da se vidiva šele zvečer, vmes sem sama. Ker smo doma na severni strani imamo seveda tudi še sneg in otroka sta vsak dan tudi zunaj, tako da se znorita in potem lažje delata naloge.

V naslednjih dneh planiram barvanje sobe od sinov, potem pa počasi začnemo razmišljati, da bi (če bomo dobili dom za starejše), spraznili zgornjo kuhinjo in jo imeli samo v spodnjem nadstropju, ker bo sicer tista spodnja prazna ... tako bodo počasi vsi 3 otroci lahko v svojih sobah, le midva še odideva s spalnico v spodnji štuk, prenoviva spodaj kopalnico in bodo otroci lahko sami zgoraj. Plan za naslednja 3 leta user posted image .

RH, super, da je z rezultati vse ok, res je mučen ta test in si vse oddahnemo, ko ga damo skozi. Zdaj pa le nad kekse. user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
   RE: Marčevke 2017
4.1.2017 22:08:31   
Bromelija
Pozdrav!
Tudi jaz imam rok marca 2017 :) in bi vas prosila, če me lahko dodate v FB skupino, da bom bolj pri informacijah :) 
Že v naprej hvala in lep pozdrav.


< Sporočilo je popravil Admin -- 11.1.2017 8:07:38 >

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
   RE: Marčevke 2017
5.1.2017 14:21:26   
diamantina
Bromelija, čestitke!

Za FB skupino pa te mora nekdo dodat, samo ne vem, katera dodaja. Me samo tukaj klepetamo. user posted image

(odgovor članu Bromelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
   RE: Marčevke 2017
5.1.2017 20:20:34   
shemica
Jaz bi tudi prosila ce me lahko katera doda v fb skupinico, ce seveda obstaja.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
   RE: Marčevke 2017
5.1.2017 20:38:18   
Sofie

Jaz moram tudi še na CSD. Papirje za porodniško bom oddala po 15.1., da se mi šteje še decembrska plača.

V temu tednu sem bila prvič v šoli za starše. Bom šla samo na dve predavanji o porodu. Ostalo me niti ne zanima.


(odgovor članu shemica)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
   RE: Marčevke 2017
5.1.2017 20:39:49   
Sofie

Boste pile čaj iz malinovih listov?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
   RE: Marčevke 2017
5.1.2017 21:43:23   
RH82
Sem danes izvedela rezultate OGTT testa in so pod mejnimi vrednostmi. Me je kar matralo, kako je. Če me spomin ne vara, so kar iste vrednosti kot pri prvem. Me pa preseneča, da imam še vedno modrikasto roko na mestu odvzemov. Zdaj se mi je to naredilo šele drugič v življenju in kar vztraja. Me pa vsaj ne boli več. Zadnja dva dni sem precej čutila neprijetno rahlo bolečino, če sem roko preveč upognila v komolcu. Eh, do poroke bo v redu (bi rekla moja mama). user posted image
Sofie, nimam namena piti malinovega čaja. Tud iv prvo ga nisem in ne vem, če bi bilo kaj drugače. Že tako nisem preveč za čaje oz. imam rada samo črni čaj, pa občasno malo zelenega ali roibos. Zdaj se pa tako ali tako silim večkrat piti kak drug čaj, npr. planinski ali kamilico, da nisem toliko na črnem. Si ne predstavljam, da bi še malinovega pila. Niti ne vem, kak okus ima. NAj bi pa pomagal pri mehčanju materničnega vratu (ali nekaj takega), tako da je čisto v redu zadeva za zadnje tedne piti.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?