|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
27.3.2017 8:50:52   
dansas
Moram hitro napisat, da prej ne pozabim... Ribica, danes sem sanjala, da so bili naši škrati stari 8m, ko si ti na forumu objavila post, v katerem si napisala, da spet pričakujete. Kaj pa veš, mogoče so pa to preroške sanje user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: Oktobrčki 2016
27.3.2017 10:50:25   
bucka*
Ha ha Dansas, dobra user posted image
Jst sm pa ravno hotla komentirat da je pogumno od vaju z mozem, da se se upata stiskat na kavcu zvecer user posted image
Da nisi svoje prerokbe sanjala user posted image user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: Oktobrčki 2016
27.3.2017 10:56:33   
Ribica **
Haha, bučka, pa res user posted image Dansas, ni bojazni za takšne novice, me je še preveč strah CR, pa tudi v službi šla še kaj rada user posted image Zdaj sicer še prav nič, ampak v jeseni pa najbrž da ja.

Pa vse najboljše Svitu! user posted image in ena user posted image za mamico. user posted image

več pa kaj kasneje, zdaj šibava po bodije v trgovino.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: Oktobrčki 2016
27.3.2017 12:32:58   
Malinca07
Bucka, glede nogavic..js ji jih dam gor pod zabice :) copatki so pa zal predebeli za spodaj tak, da tud pri nas konstantno padajo dol :)

Joj, tako lepo vreme je pa bo cel teden, js sem pa zbolela. Je moj vzel dopust, da je z malo. Morem pa hitro potrkat, da se super drzi in se nic ne naleze.

Kako ste kaj z novo uro? So se navadli soncki na njo? Pri nas zaenkrat vse ok, urco kasnej gremo spat in urco kasnej smo budni :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: Oktobrčki 2016
27.3.2017 21:57:02   
dansas
Ha, ha punceuser posted image . Vidim, da ste brale med vrsticami. Jaz sem govorila o gledanju tv-ja, ve ste pa kar sklepale neke zaključke user posted image
Ribica, včasih kar ti planiras ne sovpada s tistim, kar ti življenje naplanira user posted image Mi smo živi dokaz za to...
Je bil šoping uspešen?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: Oktobrčki 2016
28.3.2017 8:46:57   
bucka*
Malinca: tale link si poglej... https://www.youtube.com/watch?v=UJPJrBd4TdU
kako uspavati dojenčke :) tle na ringaraji je pa en video, k ati sinkota s papirnatim robčkom nežno boža po obrazu in potem zaspi :)

jst danes dobim patronažno za uvajanje gh, me je klicala, pa sm rekla da če ni nujno, vseeno če ne. pa je rekla da bi mogla podpisat da ne želim patronažne... tko da pride :) samo upam da pride druga, ne tista ki je prišla ob rojstvu, ker una mi je bla kr neki.

jst mam dragega spet doma, tko da upam da se nama uspe kaj stisnit na kavču user posted image

uživajte punce, pa javite se kaj!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: Oktobrčki 2016
28.3.2017 8:53:02   
bucka*
aja še to... nova ura... mene sta v soboto čist zbegala, ker sta se zbudila: tamala ob 4:30, tamal pa malo pred šesto. nič mi ni blo jasno, dve uri sta se mi prestavili, dve pa ne in pol mi ni šlo skup... je bla pa fora, da sta se zbudila čist ok po novi uri :)

in sm šla prov na net gledat kok je ura, da sm bla zihr. včerej zvečer smo zaspali samo malo kasneje, zbujamo se pa kot da se ura ni prestavila :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: Oktobrčki 2016
28.3.2017 9:17:18   
pikica 4
dobro jutro.

tale premaknjena ura je super, se mi kasneje zbuja pa prej hodi spat. dve ure prej pa mi spi enako, še bolje. gh dela čudeže.

ribica hvala za razlago, kmalu probam sliko naložit, moram biti prave volje. ampak je še vedno zapleteno bom probala. kje si zapravljala, poročilo prosim, da vidim kam se splača pogledat. si malo sabo vzela ane, a jo imaš kar v vozku?

bučka joj ja naša tudi pokaže kaj ona ne bi jedla, sedaj ji krompir delam posebej, pa ji kakšno žličko vmes uturim, pa ga lepo pošprica ven, oh brisanje potem. ne vem kaj imam to za en čuden grenk krompir, in so kašice potem vse grenke, ni sploh okusa po drugi reči samo ta krompir izstopa. ja štunfki in copatki letijo iz nogic, ampak, da jih saj prežvečila ne bi, so pa vsi mokri potem in je kot pika nogavička, vsaka noga ima drugo nogavičko. če se odpravljava na sprehod moram najprej sebe zrihtat, ker če ima tamal 2 minute časa je hitro vse dol potem pa še zabe zmoči in je za preoblečt. sedaj ji zvečer dajem pižamce brez stopalk. a je pri ostalik tudi vse takoj v ustih z nogic.

dansas vse najboljše z zamudouser posted image . he he ja teli večeri znajo biti zanimivi ko sta samauser posted image in se stiskata.

malinca upam, da se čim prej pozdraviš zunaj je res lepo. kaj ti je prehlad?

gledala sem v malo večjem šparu za kolerabo je sploh ni, zdj sm mojega poslala v hofer po špecerijo, pa sploh ne ve kako zgleda sm rekla da naj prodajalko lepo pobara.

še en sončen dan, upam, da ne bo tako hladno pihalo. bučka kako je pri vas sedaj z vremenom, še kar tako hladno.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: Oktobrčki 2016
28.3.2017 20:26:12   
Malinca07
Bucka, hvala za link :) zdej je vsaj lepo vreme lahka gremo veckrat ven z vozickom in vsaj tam zaspi :) ampak nasih problemov s spanjem kar ni konec :) zdej je zvecer, ko gre nasa gospa spat presvetlo in noce zaspat, ker vidi vse okoli sebe (rolete, ko jih mamo ne zatemnijo dovolj, bo treba si se nekaj omislit). Tako, da traja kar nekaj casa da se umiri in zaspi :)

Pikica, zal ni prehlad, angina me je dobila :/ ampak tud gre na bolse. Upam, da me pocaka to lepo, poletno vreme :)

Smo pa danes ze drugi dan meli za kosilo samo GH, brez mlekeca, mala pridno papca :) kak teden pocakam, da se navadi, potem pa zacnem s sadjem za dopoldansko malico. Mislim, da sadje nebi smelo delat problemov, ce je zelenjavo tako lepo sprejela.

Upam, da ste ostale zdrave pa vasi soncki tud in da uzivate v tem soncku. Lep vecer in mirno, prespano nocko :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: Oktobrčki 2016
29.3.2017 21:01:05   
Ribica **
Čisto preveč naokrog hodiva z malo, očitno, ker mi ne znese nič napisat, prek telefona se mi pa ne da, tam vas samo preberem. Tudi računalnik srečam na vsake kvatre enkrat, ni mi to podobno. user posted image Bom skušala na kratko.

Nogavice - razen enih ne sezuva. Včeraj mi jih je vrgla dol v sekundi na plaži v Italiji, ene iz Müllerja, ki nič ne stiskajo in so zmuzljive.

Noge - stalno daje v usta na previjalni, tudi včeraj ob 4.30, ko sem se zbudila, najprej vidim zraven sebe v posteljici ene nogice v luft, se je odkrila in tiho igrala, lumpa. Je pa prikladno na previjalni, ker ko jo slečem, si lepo drži noge, jaz jo pa v miru obrišem in umijem. user posted image Oblečeni nog ne daje v usta, zelo rada pa slini rokave in slinčke, ki si jih natlači v usta, tako da je to včasih bilo potrebno menjat kar naprej.

Shopping - bodije s kratkimi sem kupila v H&M-u, pa dva kompletka. Zadnjič sem pa v Nami naletela na -70 % v Benettonu, pa sem bila pridna in kupila kratke hlačke + majčko, tanko jopico na zadrgo in en pajacek/bodi. Se držim nazaj in kupim samo, če mi je res všeč, pa presortirala sem oblačila, da vidim, kaj mi manjka. Bom sproti kupovala, nekaj ji bom še sama zašila. 68 imam preveč stvari, razen bodijev s kratkimi in pižamic, z dolgimi rokavi imam pa ful. Sem pa vzela malo s sabo v City park, ja, sva vzele avto, včeraj sem jo pa vzela s seboj v Italijo. Ni bilo gneče, pa še potem smo šli ob morje. Je bila pa kar kriza z enim spanjem, je imela vsega dovolj, doma bi jo dala v posteljico, pa bi se umirila, tako se je pa pač malo dlje drla.

Nova ura - ne dela nekih težav, predvsem ker jaz ne gledam na uro, koliko je po stari uri, ampak se kar držim nove. Edino zdaj se ziher po 7. uri zjutraj zbuja, pridna.

Sicer je pridna, družabna, za zdaj se nikogar ne boji, vsem se smeji, tudi neznancem, ki jo ogovarjajo, ker ima take lepe modre učke in toliko las. Pa ker je tako fletna, itak. user posted image

Aha, kar me pa muči, so pa ta kosila. Zdaj, ko so taki lepi dnevi, sva čez opoldne zunaj, potem malo kombiniram s kašicami sadnimi - enkrat ji sama naredim, nekaj je dobila pa tudi kupljene. Ker kosilo mora biti takoj, tako da danes je imela v bistvu sadno malico, pa potem kosilo (korenje + piščanca) šele ob 16:30, jaz sem tako uspela jest kosilo šele ob 17h. Ob 12 sva šli od doma v Baby center v BTC po ogrodje od vozička, ki je prišlo s servisa, pa preden sva bili nazaj doma, je bila ura 14:30. Skoraj sem se skuhala, pa sem bila v kratki rokavih, mala pa tudi samo v bodiju s kratkimi in majčki z dolgimi, spodaj pa žabice + pajkice, ki sem jih potem proti domu slekla. Kako to rešujete ostale? Zjutraj je še kar hladno, pa prvi spanec odspi med 9. in 11. uro enkrat, takrat tudi jaz sebe zrihtam, zajtrkujem ipd., vse kar ne morem z njo v naročju, če ni razpoložena.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: Oktobrčki 2016
30.3.2017 9:00:36   
bucka*
Dobro jutro!
No, za nas ni ravno najboljše, ne vem kaj je pičilo našo punčko ponoči, ampak ni hotela nehat jokat :( vse poze, vsi preizkušeni sistemi... kinkala, v jok, nič ni pomagalo :( ob šestih se je umirila, pa čez pol ure spet. sem jo masirala, dojila, dlesni mazala, nosila sva jo. zaspi, jok. zdej sta z atijem omagala na postelji, zame pa ni prostora, pa se ne bom gužvala zraven, da ju ne prebudim... pa ravno danes, ko se po doooolgem času dobim z kolegicama... bom pa ko zombi :) če mi bo sploh uspelo it. če se ne bo umirilo jo bom pa kar h zdravniku peljala...

pikica, pri nas je topleje, sicer še vedno močno piha, ampak z eno osnovno temp. tam nekje 15 stopinj, to ni več tak problem. ZS dobiš, ko bom bolj pri času, zdej mam mojga doma in mu gre v nos, če sm preveč na telefonu :) ali računalniku seveda :) avto je ford c max grand

glede oblačenja pri nas še ni take krize, kratki bodiji še ne pridejo v poštev, ponavadi pa kombiniram z brezrokavnikom, ki ga potem v avtu slečem. prav tako s hlačkami. ene s stopalkami spodaj, pa ene brez stopalk čez. potem pa tazgornje slečem, če je kriza. ribica, mogoče ji je v žabicah že pretoplo.

ribica, glede urnika in hranjenja... mislim da ni nič narobe, če kosilo kdaj dobi kasneje. konec koncev je lačnega in razdraženega otroka lažje nafutrat z dojenjem in potem v miru skuhat in ponudit. ampak več ko boš imela obrokov, bolj bosta morali imeti strukturirano, drugače bo kaos, za obe. otročki imajo radi red in urnik, da vedo, kaj pričakovati. Poskusi si aktivnosti oziroma opravke razporediti tako, da sta v času kosila doma.
jst naprimer zjutraj, ko ima pribl. enourni dremež, najprej pojem svoj zajtrk (ker mi je to najbolj pomembno), potem narežem sestavine za njeno kosilo in jih dam v posodo s hladno vodo, potem poskusim predpripravit kaj za naše kosilo, ali če imam kaj drugega takega (cunje za obesit), potem se pa ponavadi ona zbudi. jo zrihtam, previjem, podojim, počakam da se poleže, potem pa če imam notri kaj za opravit, je ona na podlogi ali na postelji, drugače greva pa ven ali po opravkih.
Zaspi potem nekje okrog 11h-12h, spi pribl. dve uri, potem imava pa kosilo. ko se zbudi, samo pristavim, kar sem zjutraj pripravila, pa je. vmes imam torej 3-4 ure časa, kar je več kot dovolj za sprehod ali skok v trgovino. če imam opravke popoldne, se pa zmenim po četrti uri.
obstaja tudi varianta (če ji nočeš prevečkrat dajat kupljenih kašic), da si pripraviš večer prej (pač brez mesa in krompirja), daš v hladilnik in drug dan neseš sabo. potrebuješ potem samo toplo vodo, s katero malo ogreješ posodico, da ni ravno mrzlo. (na wcju naprimer)

moram ti pa še to povedat, kako te stvari postanejo lažje, ko imaš drugega otroka, oziroma ko se prvega "navadiš". pri prvem je ful šok, ker se vse kar naenkrat suče okrog tega kdaj otrok je, kdaj spi, kdaj bo siten ratal... večji ko je, več je omejitev. potem, ko ti pride v kri, se avtomatsko niti ne oziraš po tistih urah, ko pač ne moreš. čez pol leta bodo naši malčki spali samo še enkrat na dan, pa še to samo doma po možnosti in verjemi mi, da se takrat niti vprašala ne boš več, kako to izvesti... boš že vedela :)

kako ste ostale? utrujene od aktivnosti na prostem? jst kar ob vozičku vaje delam, ker mam občutek, da se mi bo hrbet kar sesedel... pa paše mal migat :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: Oktobrčki 2016
30.3.2017 16:38:51   
Pia*
Da se hitro malo javim.

Nasa gospodicna ne spi prav veliko vec. Tako da takrat hitro kaj spece, skuham in pospravim. Za forum mi pa zvecer zmanjka energije.

No mi2 bova tudi pocasi zaceli z mesom. Kako ste se vi lotile tega. Kuhate vse skupaj ali posebaj?

No da se jaz povem kaj je meni rekla petronazna glede kupljenih kasic.
Da so veliko bolj kvalitetne kot pa zelenjava ki jo kupujemo v trgovinah. Da dokler nam zelenjava ne raste na vrtu bi ona raje kaksno kasico kupila kot pa trgovse pridelke kupovala.
Skratka cist me je zmedla.
Moj itak pravi da sam kompliciram in naj naredim tako da mi bo lazje.
Tko da sedaj sem se odlocla ce moja poje kaksen frutek al dva bo se vedno super. Kaj pa vem s kje je zelenjava k jo kupujem.

Pocasi nama rataju vse premajhno. Sploh bodije bova morali kupiti.
Mogoce ve kje bi imeli barvaste bodije. Ne da so samo beli ali roza.

Ribica kako je v Italiji kaj z robo je ok? Se splaca.

Dansas cestitke za mini svecko. Mi2 sva jo imeli vcerej. Cas gre resno hitro.

Punce lepo bodite jaz pa sibam kruh peci. Potem pa itak kopanje, hranjenje in uspavanje. Namrec mi okoli 19h ze spimo. Smo pa zjutri med 6 in 7 pokonci. Jao mami bi pa samo 1 dan se spala do 10h zjutri.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: Oktobrčki 2016
30.3.2017 17:58:21   
bucka*
No, midve imava vneta useska :-/ sva dobili antibiotik in napotnico za v bolnico, ce se kaj poslabsa. Je pa puncka malo bolje, svecke so prijele, edino naspali se nisva se nic...

Pia, s hrano pa ne bomo zmagali, so nas ze tako dalec zaj****, da ne mores nikomur zaupat. Se ko kupis semena in doma posadis, v resnici ne mores tocno vedet kaj si posadil....

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: Oktobrčki 2016
31.3.2017 8:21:57   
dansas
Ribica, danes sem pa sanjala, da sem JAZ noseča user posted image , potem pa pride še tasrednja iz postelje in izjavi, da je sanjala, da sem še enega takega dojenčka rodila, kot je S... Jao, meni, če se kaj takega res uresniči...user posted image

Bučka, ojoj, to pa je hudo. Vneta ušesa?! Kako pa je do tega prišlo, je imela zamašen nos? Moja najmlajša je imela zelo velikokrat vneta ušesa, ene 7-8x na leto do tretjega leta. Prvič celo pri 4m (njena prva druga hrana kot mamino mleko je bil antibiotik user posted image ) Zdaj pa je hvala bogu to izvenelo. Ji je šlo pa na ušesa ob vsakem najmanjšem šmrklju user posted image Res je bila boga. Sem bila že čisto živčna zaradi vseh teh antibiotikov, ampak kaj češ, nič drugega ni delovalo; smo probali s homepatijo, pa ni šlo. Skratka, upam, da se tvoja princeska čim prej pozdravi. Saj ponavadi antibiotiki hitro primejo in je potem lažje

Mene ne bo nihče prepričal, da so kupljene kašice boljše kot doma narejene, pa čeprav iz sestavin, kupljnih v tgovini. Me prav zanima, če so tiste sestavine v narejenih kašicah, zrastle nekomu za hišo, na domačem vrtu. V bistvu, vem da niso user posted image . Že samo dejstvo, da so konzervirane, pomeni, da so bile podvžene visokim temperaturam dlje časa in če ima neka stvar rok uporabe 2 leti, ne more bit nekih naravnih vitaminov not. So čisto praktične. Če nimam časa ali smo na poti, jih brez večjega travmiranja dam otroku, da bi pa moj otrok zrastel na tem, pa ni šans. Sej v času naših mam, so tudi promovirali umetno mleko, kako da je zdravo in za otroke veliko boljše kot mamino mleko, pa nam je vsem danes jasno, kako zablojeno je to bilo. Ne vem, po moje je ni čez sveže pripravljeno hrano, ko bo pa še ta iz domačega vrta, bo pa še toliko boljše.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: Oktobrčki 2016
31.3.2017 12:36:28   
bucka*
Ja dansas, fantek nam je iz vrtca prinesel takega smrkca (kot mu on pravi). Smo redno cistili, ampak ocitno ni bilo dovolj... sicer moj pravi da mozno da jo je prepihalo, ampak glede na to, da ima skos kapico gor, se mi to zdi manj verjetno, trdila pa ne bom. Kar je je. Ker sem vceraj zvecer tudi jaz zbolela, sva s fantkom kasljala v tandemu (zato tudi sumim smrkelj), se je pa nama ocitno na grlo preselilo. Tko da mamo dons vsi bolnisko :-) ati je pa tecen, ker mora malo pomagat :-)

Ha ha za sanje! :-) sm ti rekla da svoje prerokbe sanjas ;-) pomoje si se le prevec stiskala na kavcu, zdej te pa skrbi :-)

Glede hrane se strinjam z dansas. Nisem skrajnez v nobeno smer, potrudim se in ce se le da, sama pripravim, kadar pa ne gre, pa kupim - brez slabe vesti. Dokler bom doma se bom trudila da cimvec svezega dobi, kasneje pa ze ne gre drugace, kot da se kdaj "zgoljufa" :-)

Punce... ze nekaj casa razmisljam o tem, cakam da bo lepse vreme, pa da so skratki malo vecji... kaj menite o tem, da bi se enkrat dobile? Maja, junija... Magari v Ljubljani, ki je nekako na sredini? Seveda bi se naprej menile po ZS, da ne bi blo javno, zanima me samo, ce ste za? :-)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: Oktobrčki 2016
31.3.2017 14:39:53   
Pia*
Bucka joj cim prej se pozdravita. Jaz sem imela kot otrok stalno vnetje uses. Na koncu sem na enega slisala samo 40% na drugega pa 60%. Vem,da so mi nekak cistili usesa z neko zadevo,ki je podobna bila inekciji. Po tem pa sem imela samo se 1x in se to pri 17ih, ko sem imela res hudo pljucnico in je slo naprej na usesa. Boli pa ko vrag!

Dansas jaz sem sla zadnjic v dm pa sem malo pregledala te kasice nam, ki imamo polno alergij ni odgovarjalo nobeno. Kar pa je imelo krompir notri ali meso pa sploh nisem brala,ker krompir mora biti svez. Mi ga se grejemo ne. No vsaj jaz meni je slabo po tem.

Skratka,da zakljucim nic od nic ponudba pa zelo slaba. Npr. Kolerabe ali cvetace, brokolija (kot samostojne kasice ) sploh nimajo. Tko, da se ko kam gremo moram imeti pripravljeno.

Sadnih nisem gledala sem si hotla kaksno zelenjavno kupiti za kosilo, da bi bilo prej gotovo in da se ne bi obremenjevala kaj kuhati pa nisem nasla prave za nas.

Jaz sem ji takrat dala preteceni jabucek in po tem sem imela tako slabo vest, da sploh slisati nisem hotela za kupljene kasice.
Moj ji je pa 1x kupil mislim da od frutka marelico. To ji je pa slo v slast.
Tako, da kdaj bomo kaksno sadno kupili. Dokler tasci ne zraste kaj v sadovnjaku.

Bucka jaz sem takoj ZA user posted image Dobra idejauser posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: Oktobrčki 2016
31.3.2017 15:17:47   
Pupa88
Zivijo vsem,

Je tako lepo vreme, da je skoda biti noter in za racunalnikom. Tako da, vas skozi berem, odpisati mi pa ne znese. Zvecer pa itak zaspim na kavcu ob 20.30user posted image

Mene tudi mori to oblacenje zdej, zjutraj mrzlo, popoldan pa vroceee. Tako da jo skozi slacim in oblacim. Bodijev s kratkimi ji se nisem oblekla, ima pa 2 tanka dolga rokava gor. Jaz mam pa 3 -4 ker sem zmrznjena, tamali je pa skozi vroce. Pomoje bi bi bila ful srecna, ce bi ji dala kratke gor... sploh jih se nimam, morem v nabavo..

Mi smo danes imeli posvetovalnico in cepljenje. Me je skoraj s stola vrglo, ko sem slisala da ma moj drobizek, rojen z dobrimi 2 kilami in pol, zdej skoraj 7kg. user posted image

Evo podatki za tabelo: 5m in pol: 6960kg, 65 cm

Kar se tice hrane, jaz se trudim vse sama skuhati in pridelati (zdej ko bo sezona), kdaj pa kdaj bo pa tudi kaj kupljenega, vnaprej pripravljenega pojedla. Itak, sej kaj hocemo, tak je tempo sedaj.

Bucka: jaz sem tudi ZA ...


(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: Oktobrčki 2016
1.4.2017 11:00:47   
pikica 4
pozdravljene,

malinca sedaj si gotovo že zdrava. sem imela probleme z angino ko mi je padla odpornost. sem imela tudi dve na mesec eno za drugo, to noro boli prve dva dni. ampak bolezni nisem preležala sem morala delati zato gotovo dve naenkrat. te razumem. meni so pred sadjem svetovali naj najprej večerjo tele žitne kaše, naj sadje na koncu. kaj ji das za pit po kosilu? kar po steklenički?

ribica jaz hodim bolj na sprehode nikamor drugam pa mi ne uspe nič napisati, preberem pa rada po mobiteluuser posted image . če pa bi še okol hodila potem mi pa zmanjka časa za vse opravke, katere moram narediti. ampak komaj čakam mesec maj potem pa gre mala tudi z menoj v kakšno otroško trgovino. za napravljanje je sedaj tak čas da ni nikoli prav napravljena, jo v vizičku med potjo kar slečem če semi zdi prevroče. ima pa še vedno pod trenerko, ko greva ven žabe in tople copatke, ampak nič dekce, če je toplo, notri je pa na pol naga pajkice in štunfki bodi kratek rokav in tenk pulovr.

bučka upam, da je bolje, da je antibiotik prijel, a je imela kaj vročine, ali je samo jokala? da bi se dobile z veseljem, samo da bi bili malo starejši junij julij, mislim, da sva midve najmlajši z otroki. seveda pa preden gremo delat.

pia jaz sem se zadnjič hvalila koliko mi prespi, pa mi zadnje dni nekaj jokca ne vem ali od gh. jaz skuham meso skupaj z ostalo zelenjavo. cestitke tudi vamauser posted image .

dansas mogoče nas pa presenetiš z novičko o še kakšnin štručkiuser posted image . eh jaz ne kompliciram mislim, da je doma skuhano iz sveže zelenjave bolje, sem pa poslušala, da zamrznjena zelenjava zadrži več vitaminov kot sveža, ker je tako dolga pot od vrta pa prevoza do domačega lonca. eh pa tud tele frutke bo papcala sem pa tja, odvisno od situacije, zmeraj pač ne gre. saj si mi tudi kakšen makdonalds prvošmo tamala bo pa pofrutkala včasih. user posted image

pupa mene pa tamala pokonc drži zadnje dni do 22, drgač sem tudi tvoj ouro že bila na pol koma. včeraj je bil ekstrem ob pol enih mi je zaspal. res pa je da je mlajši prinesel spet eno trebušno reč domov in ji je oproščeno. sedaj mi spi. jst bi šla tako rada v nabavo po te cortkane punčaste zadevšne. komaj čakam.

od mojega zadnjega otroka je minilo precej let ko sem uvajala gh, prosim za nasvet, kakšne kombinacije kuhate. jaz sem uvedla samo to kar je na listu pisalo. korenje krafjolo, brokoli krompir pšanca špinačo in bučko. prosim kaj ve kuhate? zanima me še tam mi piše riž in polenta a to lahko že pri 5 mesecih? hvala.

sva veliko vozičkale, sem dobila malo barve.pa še vedno ne mara vozička. saj vem potem ko bo v športnem bo bolje. smo zadnjič hoteli na kosilo na teraso, preden sva se zmenila kam, sva se trikrat skregala in smo potem z otroki šli na sprehod on je pa za kazen skuhal. jaz bi šla na veliko teraso z igrali, 5 min od tle, mi bi šli peš on pa za nami z avto. on pa bi se nekam zapeljal, da mi otroci po glavi skačejo na malo teraso brez igral. zakaj? ker je tam pač ceneje. tko da eh...on se itak parkira pa jaz otroke rihtam,...kateri znano?user posted image

malo sem se izkašljala, sedaj pa malo pospravit.

želim vam prijeten vikend.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: Oktobrčki 2016
1.4.2017 11:55:36   
Ribica **
Zdajle samo na hitro hrano komentiram na telefonu, ostalo ko pridem do računalnika.
Jaz kuham riž, polento brez glutena (DM), kromoir, korenje, kolerabo, bučke, cvetačo, brokoli, stročji fižol sem ji dala včeraj. Meso je dobila piščanca, purana in govedino iz juhe, sem jo manj solila in za nas dosolila, ko sem jo zakuhala. Danes/jutri ji bom dala ajdovo kašo, ki je brez glutena oz lahko vsebuje sledi. Ampak glede na to, da bo v petek stara 6m in da s hrano ni težav, bo najbrž ok.

Večerje ji jaz še nisem uvedla, se dojiva takrat, dopoldne pa zdaj dobi sadje, banano in jabolko. Drugega ji tako nimam za uvajat zdaj, razen kupljenih kašic. Vem pa, da naj bi bila najprej večerja, ampak takrat še imam dovolj mleka in ji tudi očitno zadostuje. Bomo počas še večerjo uvedli, ko bo pe fluten, pomojem.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: Oktobrčki 2016
1.4.2017 17:35:17   
Malinca07
Pikica sem bolse ja, koncno. Je blo pa kr grozno, ni tok nedolzna tale angina. K sreci mala ni nic pokasirala.

Glede hrane, js sem ji dala ze korencek, krompir, brokoli, cvetaco, spinaco, ohrovt, riz (ga ni prevec marala), od mesa pa piscancka in purana. Ko samo omenim meseka, se ji nasmeji do uses :)) Kuham pa tud js vse skupaj. Pred sprehodom narezem in dam v vodo, tako da ko pridem samo skuham in je :) Za pit ji dam pa kar prekuhano vodo. Dam pa kar po zlicki. Po flasi ne more pit vode, ker je precista in se ji tok zaleti in potem zaradi refluksa vse nazaj pride iz kozarcka ji pa se ne gre najbolse.

Glede vozicka Pikica ti tole ne bo kaj v tolazbo. Moja se ni hotela vozit v kosari ko je bla budna, sma presaltale na sportni del in se se vedno ne vozi rada :( Drzim pesti, da bo pri tebi drugace.

Mamo pa ene tri noci neke probleme, se pogosto zbuja, skor na uro pa pol..ne vem a je luna al kaj :)

Za srecanje pa sem tud js za :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: Oktobrčki 2016
1.4.2017 23:02:43   
Ribica **
Pupa88, tvoja je pa prerastla mojo user posted image A veš, da sem se šele včeraj na sprehodu spomnila, da sva se menili za ta teden (ali kateri že?). Malo mi je ušlo iz spomina, je bil pester teden. Mlaj je sekal na polno.

Kosila - no, en dan ta teden sem hotela "uvesti urnik" in biti doma, kar je rezultiralo v zelo, zelo razdraženi mali, posledično sem pa tudi jaz bila zelo na robu. Tako da bova še naprej imeli tako kot do sedaj, bolj nama ustreza sadna malica okrog 11h, potem pa kosilo, ko prideva domov, če ni preveč zaspana ali pa potem, ko se zbudi. Imam tudi termovko za s sabo. Mi več pomeni to, da sva zunaj na sprehodu (niti ne po opravkih, samo občasno), kot pa notri v takem lepem vremenu. Sicer pa jaz nisem proti kupljenim kašicam, samo ni mi pa to rešitev za vsak dan. Za vse ostalo pa seveda raje domače, se veselim pridelkov z njive od babice in dedka, zadnjič mi je cimra iz P prinesla kolerabo, špinačo sem celo na trgu kupila (pa itak je tudi ta industrijska), sicer pa kombiniram z zmrznjeno cvetačo, brokolijem, špinačo od Ete, da lahko skuham male količine. No, spasirano blanširano špinačo sem si zadnjič zamrznila v posodici za led. Še v mikrovalovki ji nočem pogrevat, čeprav jo imamo. user posted image

Gledam že dva dni moje roke, so prave vozičkarske - dlani imam čisto rjave in vidi se, do kje imam pulover user posted image Tamala ima pa tudi luštna lička. Je pa strehca na mutsyju smotana, tako da sredi sprehoda obračam sedež v eno ali drugo smer, kar je seveda precej zoprno z malo v njem, ampak na pločnik je ravno ne morem odložit. Marele pa nočem, mi niso ok, pa še kakorkoli obračaš, nekak sonce sveti. Plenico mi pa vleče dol s strehce, če jo slučajno kdaj dam gor, da ji ne sveti v oči. user posted image

Pia*, nisem niti gledala kaj imajo, sem šla samo po blazine, ki jih rabim za šivanje, sestra je gledala otroške sobe, mami pa neke drobnarije. Vzela sem samo brisačo za malo s kapuco, ker jo zdaj brišem in oblačim na previjalni v dnevni sobi, kopam pa v kopalnici in mi pridejo zdaj take prav. Pa eno ropotuljico, ki jo je veselo žvečila 10 minut, potem jo je pa vrgla iz vozička. user posted image Sicer pa Ikea kot Ikea, je bilo pa fino, ker smo bile že ob 10h tam in je bilo prazno. Za pisane bodije pa poglej na Next, samo so malo krajši in širši modeli, če ti to ustreza. Jaz sem kupila v H&M-u navadne bele s kratkimi, enega bež s pikicami in zraven je bil svetlo roza, samo te ima za zdaj za spodaj, za poleti še nisem bodijev kupovala, razen enega belega, ki ga bom porisala.

Za srečanje pa seveda, sem za. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 1.4.2017 23:04:36 >

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: Oktobrčki 2016
2.4.2017 9:04:51   
dansas



user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


24.9.
jagodka7
: LAN (37+0)
od rojstvu : 3675 g
1. mesec: 4340 g
2. mesec: 5640 g
3. mesec: 6920 g
4. mesec: 8450 g
5. mesec: 9110 g, 69 cm

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm
5½ meseca: 6720 g, 64 cm

10.10.
babyN2: ARIANA (38+3)
ob rojstvu: 3220 g, 51 cm
5½ meseca: 6620 g, 65 cm, 42 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm
5½ meseca: 6960 g, 65 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm




(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: Oktobrčki 2016
2.4.2017 9:25:34   
dansas
Uf, Pupa, tvoja je tudi tako težka kot od pikice :) Sem si jo drznila spremeniti iz 7t v 7kg user posted image

Med 4. in 6. mesecem lahko jejo (glede na prehranske smernice, katere jaz upoštevam): zelenjavne, zelenjavno-krompirjeve, zelenjavno-krompirjeve-mesne in žitne-brezglutenske (riž, proso, ajda, polenta) kašice.

S je do sedaj sprobal: krompir, sladki krompir, bučke, korenček, kolerabo, piščanca, orado, govedino, riž, repično olje za kosilo, za večerjo in zajtrk pa jabolko, banano, borovnice, avokado, maline, goji jagode, laneno seme, riževi kosmiči, polenta, pirin gres (z danes vred 3x). Proso imam kupljeno še od zadnje punce, pa mi ga nikakor ne rata skuhat user posted image . Se pa jedi stalno ponavljajo, nimam neke domišljije

srečanje - krasna ideja. Mislite, da bi jim bil že zanimiv Živalski vrt? Ali pa se dobimo samo neke v parku, recimo Tivoli? Ali pa pridemo kar vse k Ribici v stanovanje se gužvat user posted image

Našega fanta sem sala včeraj sedeti, pa je sedel ziher ene 20 sekund preden sem ga dvignila. Me je čisto presenetil, nisem vedela, da je tako stabilen. Sem mislila, da se bo že po 5 s prekucnil user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: Oktobrčki 2016
2.4.2017 16:56:52   
pikica 4
Heej,

o malinca sm vaja postarala, oprosti vidve sta še mlajši, sedaj vidim s seznama. oh upam, da bo naša bolj vzljubila športnega, sem danes mogla zadnjih 10 min šefico nest. pa prstjen mi je da se mi dere ravno skozi vas itak vse pametne mame - lačna je. eh... obvezno jok prvih 10 min in zadnjih 10 min umes mi malo pospi če imam srečo.

ribica polento ali riž skuhaš, potem pa kar s paličnim in zelenjavo zmiksaš? u stročji fižol, je dobro prenesla? dobro da si napisala moram pogledat kaj premorejo naše male trgovine od ete. roke so pri meni tudi dobile barvo ampak samo do rokavov, na glavi imam pa kapo s šiltom, tako , da sem še zimske barve.

user posted image user posted image super nisem se samo jaz zmotila pri kg user posted image user posted image

dansas meni se tudi jedi stalno ponavljajo. moram prav kupit tale sladki krompir. pa še vedno ni kolerabe pri nas, smo slabo založeni. imaš močnega fantka že sam sedi.

bučka kako je z ušesi, ste v bolnici?

smotano vreme zunaj 5 minut piha 5 min pa pripeka.

lp


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: Oktobrčki 2016
2.4.2017 18:32:13   
Ribica **
Pikica ja, polento in riž skuham posebej in potem zmiksam skupaj z zelenjavo (in mesom). Dodam vodo od kuhanja zelenjave, da ni pregosto. Se pa riž ne spasira čisto, včasih ostanejo majhni koščki, ampak moja kar poje. Je pa postala fina, a ne, s kupljenimi sadnimi kašicami, danes ni hotela jest doma kuhanega jabolka s cimetom, sem ji malo frutka zraven zmešala, ker sva bili na obisku v Zasavju. Pridna je bila tja in nazaj, sva šli sami, očka je žural včeraj, jaz sem pa zaspala ob 20:30 z malo, za eno uro, potem sem pa še vstala in postorila najnujnejše.

Stročji fižol pa katastrofa. user posted image V petek sem ji ga že dala in je bilo vse ok, ampak očitno manj (skuhala sem stročji fižol, bučko, korenje, cvetačo + riževe kosmiče v petek, včeraj pa še piščanca zraven + peteršilj + kumino). Včeraj se je pa zbudila predčasno popoldne in tako kričala, jo je trebušček bolel. Potem še celo popoldne ni bila prava, je pa ni napenjalo do ponoči. Tri požirke sva komarčkovega čaja sva ji uspela podtaknit, več pa ni šlo. Je pa zato danes že 6x kakala user posted image ampak normalno, ne kaka driska ali pa kaj. Tako da stročji fižol odsvetujem ali pa zelo malo, kaj vem, pet "palčk". Lahko da sem ji tudi preslabo pogrela včeraj. Se tudi meni zdi, da ji eno in isto dajem za jest.

Prej jo je mož futral, jaz sem jo pa imela v naročju, pa je bil čisto siten, ker pes joka zraven, tamala pa psa gleda, itak. In to je tako vsak ljubi dan, samo on tega ne vidi, ker se jaz z njima zezam, ko je on v službi. Vedno je pes takrat bolj zanimiv kot hrana. user posted image

Dansas, pri nas bi se v vsakem primeru gužvali user posted image Mogoče, če dojenčke tako kot sardelice zložimo na tla v dnevni, mi se pa menjamo pri fotkanju, to bi še šlo. user posted image Pomojem bi bil Tivoli najboljša izbira, za ZOO so še malo majhni.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 2.4.2017 18:33:18 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?