|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
31.8.2017 15:08:02   
Pia*
Rumena,da opisem se kako smo mi omejili dermatitis.
Najprej sem želela vedeti kaj ji povzroca tezave.

Skratka mleko in mlecni izdelki ter jajca so pri nas problem. Tako, da se tega izogibamo.

Mazemo z kolekcijo a-derma. In sicer losijon in kremo (cink)-dermalibur. Cink uporabim pri hudih izpuscajih z losijonom zgolj samo negujemo kozo par dni po koncanem izbruhu.
Pia je na zacetku dobila fenistil ( proti srbenju). Max doza je 3x na dan. Do danes nama je uspelo priti na 1x na dan.
Vsak dan jo skopamo v vodi in dodam 1dl domacega jabolcega kisa. Od kar ga uporabljamo se pia 70% manj praska.
Koze cele ji ne mazem vsak dan, ker se mi zdi da je bilo samo slabse ko sem mazala kremo na kremo. Mazem samo tam kjer je vnetje.

1x na teden jo skopam z wiledinim samponom. Ostale dni samo kis in voda.

Nimamo prfektne koze. Imamo pa velikooooo lepso. Racunam, da nam bo morje pomagal izbrisat sledi dermatitisa.

Rumena srecno pri resevanju.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
   RE: Oktobrčki 2016
1.9.2017 11:19:19   
nastja1
živijo punce kako ste? pri nas je tako lepo fino ohladilo.. je bil že zadnji čas user posted image

pikica lepo da tako papa z vami. hehe naš tudi če mu kaj ne paše al pa če je malo prevelik košček takoj vse vn pljune. user posted image ja brez opore naredi že 3 korake. če smo pa na terasi pa je zunaj voziček, se pa dvigne in ga pelje po terasi. upam da bo čim prej shodil ker teh 11kg mi ni lahko skus dvigevat user posted image
smo pa dobili smart trika. uh to pa je super. lahko se 1 uro sprehajamo pa uživa.. samo brrrrm dela user posted image pa še veliko torbo ima poleg in eno manjšo in predal. tako da grem lahko tudi v trgovino z njim. super investicija.
sm pa pogledala ta belopeška jezera in si rečem da kako je lepo.. potem me pa sestra kliče in pravi da grejo kolesarit ob belopeških jezerih user posted image
oho potem ti je bila pridna za pančat.. pa se je vmes zbujala?
drugač imamo pa mi iste fore pri previjanju.. vse samo da ga zamotim user posted image

pia naš se vedno zbudi vsaj 1x-2x da pije vodo ali čaj in takoj nazaj zaspi. dojim ga pa sigurno ne ponoči že 2 mesca če ne še več.glede koščkov.. jaz sem mu od pasiranega čisto počasi večala košče da skoraj ni niti opazil.. potem je pa nekako avtomatsko vedno več začel grizt. naš je rabil približno 2 tedna da se je res začel po vseh 4 plazit in tečt.

jaz sem pa danes dopolnila 12 tednov nosečnosti user posted image že odštevam dneve od nuhalne (še 10 dni user posted image )
imamo pa danes trgatev pri starših. upam da vreme zdrži user posted image lep dan punce.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
   RE: Oktobrčki 2016
4.9.2017 22:57:07   
dansas
Jaz imam ogromnega moralnega mačka, ker sem vas tako dolgo zanemarjala. Ampak sem imela res toliko dela ali načrtovanja, da sploh nisem uspela niti foruma odpret. Cele dneve sem/smo sobo za tavečje pripravljali. Najprej sva se mogla s tamalim ven izseliti, ker sva bila midva v tej sobi celo leto. Že samo to mi je vzelo skoraj en teden, ker sem imela notri skladišče vseh cunj, ki so mi jih posodile prjateljice. Mogla sem najmanj 20 škatel pregledat/zapakirat/pospravit in ob tem sem se zatrdno odločila, da ne bom več vsakemu, ki mi ponudi oblačila na posojo, rekla JA.Mogoče jih bom vzela od ene ali max dveh kolegic, ker tole je čist preveč. Seveda ni vsega ponosil, iz vsake škatle sem vzela res samo tisto kar mi je bilo všeč, zdaj pa niti nimam več prostora vse to skladiščit.
Skratka, ko sva se izselila, je bilo treba vse police odmontirat, vse pohištvo, ki ne sodi v otroško sobo odstranit, vse zakitat in prebarvat (rumena, ti je kaj znano? ;) Seveda je bilo treba prej še barvo izbrat (siva in bela) in določit razporeditev in vse pohištvo kupit (po večini Ikea), da ne omenim sestavit. Do sestavljanja pohištva sem po večini jaz vse naredila, kar je pa zelo zamudno, če imaš še enega user posted image na skrbi. To je kar otežilo in podaljšalo vse skupaj.
Danes smo tako daleč, da imajo vse sestavljeno, prišravfano, prebeljeno in morajo samo še zložiti vse na police/omare (še ene dva dni dela - samo ne zame user posted image ) Možakar fuzbal gleda, tako da sem jaz rač okupirala in se končno lahko oglasim.

Tako, moja porodniška se je v petek iztekla in danes sem prvi dan začela s službo, oz. kar z dopustom user posted image user posted image . Mi je tako hudo, da se je že končala porodniška, imam kar (manjšo) krizo. BTW, Pia, kaj so pa tebi kaj odgovorili na pritožbo? A moraš potem že kar v službo, če še ni odgovora? (Se opravičujem, če si že o tem razlagala, pa sem spregledala, ker sem brala fast forward user posted image zadnji dve strani.)
V petek sva začela z uvajanjem, to je, da sem ga pripeljala ob 7:45 v vrtec, bila z njim za zajtrk (ga seveda hranila), nato sva še malo spoznalava igralnico in teraso, nato sem pa skliznila ven in prišla po njega čez kake 3/4 ure. Imela sem namen biti zunaj samo kakih 10 min za prvič, ampak se je dobro držal in vzgojiteljica mi je pokazala user posted image , tako da sem malo podaljšala. Ko sem pa nazaj prišla, se je pa zborček jokajočih oz. drečih malčkov že na hodniku slišala user posted image . Joj, kako so se družno drli, me je kar stisnilo. Tastarejši dve sta uleteli v skupino na sredi leta, tako da sta bili samo oni tisti, ki sta se uvajali, tamlajše pa nisem jaz uvajala.
Danes sem šla tusi z njim noter in ga hranila za zajtrk, potem sem pa mislila it iz igralnice, samo se je vzgojiteljica odločila, da je takoj po zajtrku (8:15) čas za ven na teraso. Pride not po parih sekundah in izjavi, da zunaj ni za kratke rokave (je mela v naročju glih enega otročka v kratkih) user posted image user posted image user posted image Ma nemoj! Meni je bilo zunaj glih v bundi za bit! Mah, sem že slišala za taktiko vzgojiteljic, da jih malo na prepih postavijo, da pa jih hitro nimajo več 14 za čuvat... Jah, da ne bom prehitro zaključkov delala.... Je pa moja začetna navdušenost nad vzgojiteljico rahlo padla, milorečeno user posted image No, tako, da sem počakala, da pridejo v igralnico, šele potem sem ga samega pustila (za dobro uro). Ko pridem nazaj, pa nisem mogla verjet: pob je spal na sedalni vreči! Zaspal je kar sam (bog ve, v kaki ihti!) medtem ko so drugi imeli malico ali pa so se jokali na moč! Pa od vsega me je ravno spanje najbolj skrbelo user posted image No, saj ni rečeno, da bo brez problemov zaspal, presenetil me je pa vseeno. JAz sem ga pričakovala za mizo pri hrani user posted image

Sicer je pa mobilen 100 na uro. Hodi sicer še ne, niti korakov ne dela ob opori, se pa ob vsem mogočem vstane in po štirih šiba kot raketa.Še vedno so mu najljubše prepovedane stvari: koš za smeti, wc školjka, omarica s čistili, predal s flumastri, ki jih odpira in jih (odprte!) potem žveči user posted image user posted image . Zgleda, da potem ni nič čudnega, da je v dveh mesecih pridobil samo 120 g. Tako, da je še vedno pod 10 kg (ampak blizuuser posted image ). Sploh ni več tako bajsast, na sliki za osebno, ko je bil star 3 m, sploh ne zgleda kot isti otrok.

Kuham jaz že nekaj časa za vse skupaj, samo da skuham prilagojeno. Manj solim in paradižnik dodam šele na koncu (če ga porabljam), potem, ko sem že odmerila stran za malega. Prala pa nisem nikoli posebej samo za njega. Mi nikoli ni bilo jasno, zakaj bi za dojenčka posebaj prala. Prašek bi itak isti uporabila, mehčalca tudi za nas ne uporabim, dodam pa občasno kis, kar pa ni nič narobe tudi za malega.

Kako pa kaj vaši šolarji? Moji dve sta kar navdušeni, predvsem mlajša šolarka. Moja prvorojenka (6.razred) ima pa že tak urnik, kot ga jaz nisem imela v srednji. Danes, v ponedeljek, je njen najhujši dan: najprej ima preduro, potem 7 ur, nato pa 10 min po koncu pouka pa še uro in pol glasbene! Je šla ob 7:15 in prišla šele ob 17ih user posted image .

Drugič pa še tabelo uredim, se mi danes ne ljubi...

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
   RE: Oktobrčki 2016
5.9.2017 6:46:41   
Malinca07
Jutro punco,

evo, se js po dolgem casu. Ne morem vec spat (ne morm verjet, da je tud pri men to mozno :)) in lahka hiter kaj napisem, preden se dete zbudi :)

Ste ble pridne, ste se kar razpisale. Bolana ni nobena..juupi! :)
Glede previjanja..tud pri nas je ista zgodba. Obracanje v vse strani, se kravce spet pasemo na previjalni :) in tud pri nas, tak kot je Ribica napisala, je zanimiva voda za previjanje. Igrace not, rokice not..ni da ni :) Sem ze mislila, da ja ne znam previjat, pa vidim zadnjic v trgovini v previjalnici, ko so se tri trudle previjat dojencka. Animacija, animacija, animacija :)

Nastja, super za tricikl in da je mali tak rad v njem, so pravi frajerji :) In oprosti za pozn odgovor. Mi imamo tega https://www.babycenter.si/smart-trike-tricikel-deluxe-roza-606121.html
Sem zadovoljna z njim, mala se pa tud rada vozi v njem. Sicer je pa tud vozicek se vedno aktualen.

O Dansas, ze zaklucla? Joj, je minalo a ne? Kira je pa zdej na vrsti, Ribica?
Super za vrtec, da ga je sprejel..mal majn za spanje, ce je res v joku zapancu.
Js sem mela prejsnji teden sestanek v vrtcu. Zacnema s 16.10. Prvi obcutki so ok, bomo pa vidli. Mene najbolj spanje skrbi. Ze res, da vsi spijo, ampak na kaksen nacin zaspijo, tak kot je Dansas napisala..v kako ihti :(
Pri nas je tak, da cetrti dan ze ostanejo na dopoldanskem spanju. Hodijo pa spat kasnej, ko hodi spat E. Upam, da se do oktobra se sicer kaj spremeni, ker ne vem kak bo zdrzala tak dolgo pokonci.
Dansas, porocaj se naprej, kak bo slo uvajanje. Mene res skrbi...

Pri nas je drugace vse po starem. Noci so se vedno prespane (trkam), cez dan spi se 2x nekje po urco in ima 4.obroke hrane. Ji pa ne kuham vec ekstra.
Prala pa sem js posebaj, ker sem za njo uporabljala drug prasek, zdej sem zacela tud prat skupaj.
Ob opori ze veselo hodi, stoji pa ze tud par sekund brez, da se drzi in je ciiist ponosna na sebe. Js pa na njo! Naucila se je dat pa-pa, ploska pa se ne :) Pa lubcke na veliko razdaja okol :)
Aha, eno vprasanje. Se vasi otrocki se vedno kaj slinijo? Moja se se vedno ogromno. In trenutno ma neko fazo, ko sko jezicek ven moli in je kot en kuza, ko povsod pusca svojo sled :) Je pa na poti tretji zobek. Ampak tud ko ni blo zobekov, se je ona slinla.

Upam, da ste vse ok, Bucke ze tud dolgo ni blo slisat :) Uzivajte se zadnje dni s soncki, vsem se pocasi izteka porodniska :(

Tok zaenkrat od mene, grem hiter se zrihtat, potem pa bo pocasi ze tud moje dete odprlo oci :) En lep, uspesen dan vsem :)

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 5.9.2017 6:47:45 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
   RE: Oktobrčki 2016
5.9.2017 9:11:46   
bucka*
Juhu!
Se pa ze moram oglasit, ce sem bila pogresana :-) zacuda smo se zdravi, trkam :-)

Ne vem, kje naj zacnem... vrtec... pozabila sem ze, kako tezek je september za vse v vrtcu. Z vseh strani se slisi jok in obupani malcki se oklepajo svojih mamic :-/
Se nase "stare macke" stiska, ko jih slisijo. Jok je pa vedno kolektiven, ko eden zacne :-)
Glede oblacenja... no comment. Velikokrat prisla po fantka pri 30+ stopinjah in ga prevzela v dolgih hlacah, vzgojiteljice pa zraven napol nage. Pa tudi pozimi so bili na terasi samo v copatkih... ah, sej nimas kej...
Ene imajo vec obcutka za to, druge zal manj...

Previjanje.... mi je novo, ker je bil fantek skoz zlo priden, nikol nobenih tezav, sem ga mela lahko dolgo na previjalni, pa mu je blo fajn. Punca je vse skup zdej pripeljala ze tko delec, da nobena animacija ne zaleze, niti daljinec, se obraca ze v zraku pred previjalno in tuli, da me niti ne slisi, niti ne vidi. Zdej sva se zacele v bideju v kopalnici rihtat, jo kar umijem, ona pa plese po bideju :-) ce smo drugje, pa tudi ko jo mama previja, je pa pridna user posted image

Tudi nasa je zelo aktivna, se v posteljici spusti in ploska, potem pa pade cez par sekund :-) dviga se ob vsem, rada se zoga in guga na gugalnici. Lupcka pa ne zna poslat, me gleda in se smeji, ampak ona ne bi :-)
Cveka na polno, jo je prav uzitek poslusat.

Zdej pa hoce spat, mamo krizo, ker jo zjutraj za vrtec budim, ona bi pa spaaaaalaaaa. Mogoce se kasneje kaj pokomentiram

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
   RE: Oktobrčki 2016
6.9.2017 11:10:10   
pikica 4
oj,

dansas ne govori, jaz sem tudi zaplavala. zvečer sem pa preutrujena za pisanje. ampak sedaj hitro malo napišem ko je zaspala pa bom potem postorila kar me čaka. dalj se ne oglasim težje je. vrtec - meni grejo kar pokonci kocine pri debatah o uvajanju, se mi smilijo. sem že dvakrat dala skos to pa mi je bilo vedno hudo. uf si bila pridna res veliko dela. jaz na posodo oblačil nisem dobila, sem dobila senkana, pa so bolj fantovska, tako da po večini sem prebrala kar mi je všeč, večinoma bodije in nevtralne pulovrje, hlače so pa itak za fante malo drugače ukrojene aja pa še žabe. res si bila pridna pri tokih otrocih in dojenčku še sobo si zrihtala. jaz moram sedaj počasi začet njeno sobo praznit, imam tudi notri skladiščeuser posted image , pa bi jo rada prebelila na dekliške barve, kitat mi pa ne bo treba je brez polic, imam raje zaprte omare, ker je na policah vedno prah, ampak fanta pa imata police, ampak že sama brišeta. pa me zanima zaradi hrane, a so sami prepuščeni ali jim pomagajo v vrtcu, ker če bi šla moja čez 1 m v vrtec še ne bi koščkov zmlela, niti nima toliko zob, kar se lahko hitro spremeni. ne vem a sem že povedala mogoče januarja dobim vrtec. paradižnik - vem da naj bi bil alergen, meni je p rekel naj je kar vse razen medu in sv. mesa in mleka ( pa grem brat jedilnik v vrcu na netu kosilo:svinska pečenka, tako da...). jaz sem ji dala že bolanez precejen ker smo imeli mleto mešano mleto, pa čisto malo ko je solata ji dam svežega ampak res toliko, da ni vredno omembe, malo dobi okusa. šola - našedva greta rada. je pa starejši v 7 pa se mi zdi da nima nekega hudega urnika 6, 6, 7, 4, 4 ure. brez predur. ne vem no. kaj pa igra starejša za en inštrument? smom pa pogrešale tvoje poste.

nastja jah ja ni tko fajn, ji ni všeč naša prehrana. tako, da ji sedaj skuham njene kašice zraven ji pa še naše hranim, da bi se navadla. najraj ima na žlico suhe stvari ji ne grejo še. si omenila da si naredila svljke v zelenjavni omaki, že nekaj časa nazaj. kako? uf bi rada, da shodi, potem so lumpi še hitrejši.ampak bo pa gotovo kmalu. vsi bi radi šli na jezera. meni neža še ne dela korakov samo stoji. je pozna. ooooo že dvanajst tednov, sedaj se že vse super vidi, joj lepe spomine obujaš ko pišeš o nosečnosti. sporoči kako je bilo. pa saj nisi delala ane na trgatvi, si bolj vozičkala?

ooo bučka vem imaš delo tako kot vse. sem vesela da ste zdravi. kako ste s stopinjam, jaz sem mojmu danes rekla, da prihodnji teden začnemo kuriti, zjutaj in zvečer, ker mene zebe. ostale še ne. pa saj jaz kurim. mi mora drva pripeljat v drvarnico.

ribica si napisla da ti že puza super, meni sedaj kombinira vlečenje in puzanje. si rekla da ima E rada grški jogurt, pa sem ga kupila v lidlu ko so manjši skupaj pakirani, pa ji zmečkam banano in dam pol jogurta, pa ji ni šlo, ko sem ji dala pa samo jogurt, ga je pa pohrustala, ni tako kislo, je okusno, pa mislim, da sem ga prvič kupila.

je pa sedaj v fazi, ko vse meče na tla in bi rada da ji nekdo pobira, jaz ji ne ostale družinske člane pa še vrti okrog prsta.

jaz imam dva fanta pa mi nista tako zelo trmarila, ta je pa res trmasta, cvili dokler ne doseže svojega.

noči so pri nas malo mešane včasih spi drugič ne, prej šnji ddan je pri meni spala, ker sem imela dost ustajanja.

kakor je naporno, ker sem ves čas sama, mi gre še vedno prehitro, kok gledam male na sprehodu.

aja pia kaj je s papirji si dobila podaljšanje?

sedaj pa hitro predpripravo na kosilo, in seveda pospravljanjeuser posted image , prej sem malo fante ponucala, sedaj pa jih ne obremenjujem ko je šola. ribica in dansas kaj ponucata starejše otroke za pospravljanje? a sem samo jaz grozna.

želim vam lep dan.user posted image


(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
   RE: Oktobrčki 2016
6.9.2017 11:10:29   
dansas
Sem rekla, da je sprejel vrtec? Ne bi imela nič proti, ampak ni še. Saj tudi ni za pričakovati po 3 dneh uvajanja. Včeraj sem ga samo oddala in prišla po njega v času malice (10h). In so v tistem trenutku, ko sem prišla, vsi lepo sedeli za mizo in jedli. Potem pa mislim, da so mene zagledali, ko sem pokukala skozi šipo na vratih in so se začeli družno jokati user posted image Božčki mali. Potem mi ga je samo ven prinesla, mi ga porinila v naročje in šla nazaj noter. Jaz sem bila pa malo sitna in sem kar počakala, da naslednjega ven prinese, da jo vprašam, kako se je držal. Pa je samo rekla, u redu je bil... user posted image Mah, sej mogoče boljše, da ne vem. Si ne morem predstavljati, da bo šel ta otrok enkrat z veseljem v igralnico. Me kar nekje v prsih krč grabi, ko ga dam vzgojiteljici, se obrnem in grem, ob tem pa vidim njegov pogled, kako zmedeno gleda in se že kar trese od ihte user posted image user posted image Kot da nimam doma treh, ki so šli skozi to user posted image Danes so mi rekle, naj ga pridem šele po kosilu iskat; se pravi, da bo tam tudi prvič spal (na ležalniku;), ker v tem vrtcu imajo tak red, da gredo pred kosilom spat, čez ene pol leta, ko ne morejo več tako hitro zaspati, pa grejo spat po kosilu. To se mi zdi super, ker ko sem uvajala drugo hčerko, se v tistem vrtcu niso nič prilagajali spalnim navadam malčkov in so hodili spat po kosilu. Nekateri so bili taki reveži, da so dobesedno v juhi zaspali (sem ob uvajanju vedela enega kako mu je glava zdrsnila v juho z rezanci, on se pa ni dal nič motiti, je spal kar naprej user posted image ).
Čeprav sama nisem imela namenov ga že kar do kosila pustiti... sem mislila bolj polahko z uvajanjem... pa saj imajo prav - enkrat ga je treba pustiti.

V bistvu imate ostale kar srečo, da vam ni treba uvajat s prvim septembrom. Ko boste dale ve otročke v vrtec, bodo ostali otroci v skupini že navajeni vrtca in se bodo vzgojiteljice lahko bolj vašemu posvetile. Pri nas pa sedaj zgleda tako, da ima vsaka tri otročke v naročju ( s tem da so zjutraj za sprejem tri vzgojiteljice), par jih zraven njih stoji, ti jim še svojega porineš, jokajo pa vsi - od prvega do zadnjega user posted image Jim nič ne zavidam tega šihta...

Tudi pri nas je previjanje prava akrobacija user posted image Jaz ga že dolgo v bideju umijem, ker ni šans, da bi bil toliko časa na miru, da bi za zbrisala, še posebej, ko je pokakan. Ampak to še nekako odrihtamo, je pa oblačenje postala prava nočna mora. To je katastrofa, ko mu moram kaj čez glavo potegniti, ali pa dolge rokave obleči user posted image Bi bilo vse skupaj trikrat hitreje mimo, če bi miroval in mi pustil, da ga na hitro oblečem...user posted image

Nastja, so se slabosti že kaj umirile? Še malo pa bo nuhalna user posted image

Naš se tudi slini, kaj se ne bo, če mu vse štiri dvojke naenkrat ven rinejo. Že enke so v razmaku enega tedna vse ven pokukale.

Še dobro uro sem fraj, grem probat še kaj narediti...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
   RE: Oktobrčki 2016
6.9.2017 22:47:52   
Ribica **
Na hitro, ker moram biti ob 23:00 v postelji, pa si moram še lase oprat in vse ostalo, tako da hitim, hitim. Kot je opaziti je pri nas pestro, če nisva kje naokrog, jo imam pa pod nogami, ko je spala, sem pa kuhala in šivala v zadnjih dneh, sem en kup hlačk za darila morala zašit, pa nekaj še za E, da ne bo brez. user posted image V službi sem že bila na sestanku, bo kar fajn, no. Je bil strah odveč, ampak verjamem, da je tudi to pomagalo, da smo se zmenili kot smo se.

Včeraj sem bila na roditeljskem v vrtcu, trenutno se uvaja 8 ali 9 otrok, dva prideta oktobra (ena je moja), potem pa po en kapljajo do marca. V skupini so pa od marca lani do marca letos rojeni, tako da bo ravno nekje na sredini, kar je ok. Je pa več fantkov kot punčk. Včeraj je bila tudi psihologinja tam in je rekla, da vsi jokajo in da skoraj ni otroka, ki med uvajanjem ne bi jokal. Da bolje da jokajo na začetku in dajo to stisko ven iz sebe, kot da bi zdaj zadrževali čustva in imeli krizo kasneje. Sem vesela, da bo to počel moj mož, ker je mene groza. Sta mi pa vzgojiteljici všeč, tako da sem pomirjena kar se tega dela tiče. Vsekakor pa je bolje, da se bo uvajala mesec dni kasneje kot ta prva runda, čeprav to kapljanje po eden ali dva spet moti ritem skupine. A tokrat sem pač egoistična in vidim dobro za mojo malo. user posted image
Pri hranjenju otročkom pomagajo, začnejo pa precej hitro sami jesti, dokler jim ne gre, jih pa hranita vzgojiteljici. Jaz E dam kdaj pa kdaj žlico s hrano in si jo nese v usta, če je pri volji, ampak mora biti hrana "pocasta", da ne pade dol z žlice, ko jo obrne. Ji pa to uspe res redko, ni da bi rekla, da pa zna sama z žlico jest. Ampak čez en mesec pa morda že bo, v vrtcu pa zagotovo hitro. Zdaj bom nekaj mavričnega napisala, ampak čutim, da je že počasi čas, da sva lahko malo druga brez druge. user posted image Je kar naporna zadnje dni, nič ne uboga, pač vztrajam pri ne, ne smeš, nevarno je, pazi, pojdi stran in fizičnemu umikanju, ampak briga njo, z nasmeškom se vrača nazaj. Zdaj en dan sem govorila po telefonu, tamala pa je zlezla k psu v boks in jima zaprla vrata. user posted image

Pikica, najbrž si malo zamešala, E se plazi že dva meseca in pol. user posted image Ob opori naredi do tri korake in stoji brez, da se drži, ko jo slačim za tuširanje oz. kopanje točno toliko časa, da ji majico/bodi čez glavo potegnem. user posted image Drugače se drži roba tuškabine, je ta visoka. Mi je fino, da še ne hodi, ker je grozno hitra s tem plazenjem, tudi zunaj. Tako da mi čista oblačila kar kopnijo iz omare, še dobro, da jih ima malo več. user posted image

Moja ima zdaj 6 zobkov, 4 zgoraj in dva spodaj, jutri imava pedontologa. In natempirano dopoldne, najprej imam službene obveznosti, potem pa še zobarja na drugem koncu LJ. Pa dež bo, superca. Je bila pa včeraj cel dan skoraj pri moji mami, ob 18h so mi jo domov pripeljali, ker je mož delal, jaz sem šla pa na roditeljski in je bila noč katastrofa. Ne vem česa se je ustrašila oz. kaj jo je zmotilo ob 23h, ampak 5 minut se je drla in nič ni pomagalo, sem luč prižgala, da sem jo zbudila, da se je potem lahko pomirila in nazaj zaspala. Pa to dojenje ... nikoli se ni crkljala samo pri meni, vedno sem jo odstavljala, ko je nehala požirat, že od majhnega, razen v izrednih primerih. Zdaj pa ... zdaj bi se pa ponoči dojila v nedogled in noče dude vzet in zaspat, če si je zamislila, da se še ni podojila dovolj oz. dovolj pocrkljala po hranjenju. To seveda sporoča z glasnim dretjem. Danes se je drla še v vozičku v mestu, pa doma za zaspat pa kr neki. Seveda se boji tujih in nepoznanih ljudi, kako prikladno tik pred vrtcem. Ampak bomo tudi to skoz dali, druge izbire tako nimamo.

Drugič pa še kaj bolj konkretno pokomentiram.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
   RE: Oktobrčki 2016
7.9.2017 10:47:24   
dansas
Ja, res je težko ob uvajanju - se ne bi mogla opredeliti za koga je huje, ali za otročka ali za mamico. Čeprav včeraj, ko sem prišla po njega po spanju in kosilu, se za razliko od večine ostalih otrok, S ni jokal. Malo sem ga na skrivaj gledala (če bi se preveč očitno pokazala, bi lahko spet sprožila val solzic, kot en dan prej) in ta čas je radovedno štrumfal naokrog, malo pogledoval skozi okno na teraso. Se vidi, da je bil čas po kosilu, ker je bil zadovoljno sit in več kot očitno je jedel, ker sem lahko že od ostankov hrane na njegovi majici in hlačah razbrala, kaj je bilo za kosilo (polenta in golaž) user posted image . Nič hudega, če je bil umazan, samo, da je jedel. Je vzgojiteljica rekla, da je bil priden in da ni bilo prehudo (mogoče to vsakemu reče, da se starši ne bi preveč sekirali user posted image ), da je že pravi veliki fant (čeprav je najmlajši v skupini). Zanimivo Ribica, da imate nezapolnjeno skupino. V Nm so že takoj septembra vse skupine zapolnjene, med letom dobiš ponavadi vrtec le, če se kdo izpiše. Čeprav sem nekaj slišala, da na sredi leta formirajo še eno skpinico za tiste, ki so rojeni med letom.
Ribica, moram rečt, da sedaj intenzivno mislim nate, ker sem se spravila zavese za otroško sobo skrajšat. Sem aktivirala šivalni stroj, pa da vidim, če po parih letih še deluje. Si mislim, kaka mala malica bi bila to zate, jaz bom pa ravnokar diplomirala zraven. Pa še 4 zavese so. Se trudim dokončat sobo, dokler ne grem v službo, ker potem vem, da ne bom imela časa.
Kaj ti pa že v službo na sestanke hodiš? Ti ne morejo dat še ta mesec mira?

Pikica, tastarejša igra klavir, upam, da ne bo spet kake krize. Je lani komaj našla voljo, da je razred do konca zgurala.Na koncu leta so bili že dolgi in topli dnevi, vse prijateljice so se igrale zunaj, ona pa je mogla vadit in it v glasbeno. Kriza user posted image
Drugače pa, kar se pospravljana in pomoči otrok tiče, jih jaz ponucam brez slabe vesti. Pri nas v soboto ena posesa, druga pomete stopnišče, posodo operejo za sabo (no, le po zajtrku in večerji, pa še to ne vedno), pobrisejo mizo po kosilu, od kar sem ugotovila, da so dovolj velike, da dosežejo štrik, obešajo vse perilo, ne samo gat in štumfov na stojalo. Zlagajo brisače, gate in štumfe, tavečja ima še psa preko (zdaj mes porodniško sem ga imela sicer večina jaz čez, samo zdaj bo mogla spet ona prevzet jutranji sprehod). Po moje še premalo delajo, jamrajo za vsako opravilo, čeprav sedaj so se že malo unesle, itak moram za njimi jaz popravit, pa vseeno, naj se navadijo. Konec koncev je moja naloga, da jih pripravim na samostojno življenje. Ni hujšega, da bojo šle enkrat na svoje (oz. v današnjih časih študirat), pa se ne bodo znale obrnit. Včeraj je starejša celo prvič skuhala kosilo (le makarone in omako s tuno, da ne bo pomote), ampak nekako je treba začet.

Uf, kako se čas obrne, sem mislila, kaj vse bom dopoldne naredila, pa ne vem, če mi bo pol vsega ratalo...

< Sporočilo je popravil dansas -- 7.9.2017 10:49:25 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
   RE: Oktobrčki 2016
7.9.2017 11:32:02   
pikica 4
dansa sem vaju imela v mislih glede vrtca. evo enako delata moja fanta, pa mi jamrata da njuni prijatelji in sošolci nič ne delajo doma, pa to je pozitivna popotnica za naprej. pri nas bojo januarja odprli dve novi skupini jasli meni blizu, ampak nočejo povedati kdo bo sprejet, še.tako da bo enako vsi otroci naenkrat v naročju. to mi je pa poznano hrana na oblačilihuser posted image .so imeli dobro kosilo. kot se spomnim so nam takrat rekle da do decembra vsi veselo zakorakajo v igralnico. pa je bilo res tako. jaz sem igrala kitaro pa mi je bila tudi odveč kmalu, ampak so starši vztrajali, da moram končati, pa mi sedaj ne koristi niti jo ne igram, sem v drugih vodah. kar pa se tiče vzojiteljic ene so res brez komentarja, druge pa srčne, odvisno od sreče. a pri zavesah si že, imaš samo še to? kam sta se vidva preselila, nazaj v spalnico? meni se je mož izselil, ker se neža po novem vsako noč zbuja 5krat na koncu pa pristane pri meni v postelji ko ne zmorem več, vem da jo bo minilo, se ne sekiram.

ribica oh me toliko časa ni bilo na forumu, da je tole za kobacanje še dolllgggooo za na zaj. tudi že stoji in korakca, potem boste hodili okrog enega leta. mi v vrtcu nismo imeli nikoli prisotne strokovne delavke pri sestanku, hvala za inf. glede joka nisem vedela. jaz jo zunaj ne pustim puzati, ravno zaradi oblačil. pa tudi notri ni hitra, po štirih pa šele osvaja, gre počasi. že sestanki. berem da imata tudi naporne dni.

imamo pa 5 zob, dva sta ji pomoje naenkrat vn prišla.

me pa jezi ker ni šlo vreme lepo postopno na jesen, ampak kar čez noč je mrzlo. tako da mi bojo še jezera ušla letos.

sedaj je spet šola in spet popoldne taksiram otroke, oh. na srečo ima letos samo srednji nogomet 3krat na teden. starejši gre pa že raje s prijatelji.

nastja kmalu boš že otročka čutila, drugič ga prej.


(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
   RE: Oktobrčki 2016
7.9.2017 21:00:55   
nastja1
živijo punce kako ste?

dansas o potem ste imeli dela ogromno s urejanjem sobe.. mi sedaj urejamo zgornji štuk jojo pa nikdar konca s tem kitanjem pa beljenjem user posted image super pa da vam je ratalo vse naredit user posted image uh kako je hitro minila porodniška ja.. meni se 12.9 izteče.. potem imam še 10dni dopusta. vmes imam 21 pregled pa bomo vidli ali me bo dala spet na bolniško zaradi slabosti in glavobola al bo treba v službo user posted image upam da čim prej steče lepo z uvajanjem user posted image glede slabosti.. ne nič ni boljše.. še slabje in posledično taki glavoboli da groza.. sem rekla da več sploh nebom južnala ker škoda hrane ker gre itak čez 20min v školjko user posted image ja nuhalna v ponedeljek ob 7h zvečer user posted image

malinca07 u super tricikel imate user posted image barve so mi zelo všeč. uh slinjenje.. isto ko prvi vas.. povsod pušča sled user posted image imamo pa samo 2 zobka in nikjer še ne kaže da bo kje 3 user posted image

pikica jaz sem mu dala tudi že malo sv. mesa ker vem da bi ga v vrtcu dobil in med in kr.mleko. pa na srečo vse lepo prenaša. sej počasi pa se bo navadila user posted image svaljke naredim s krompirjevim testom tako kot njokce.. še rajše pa ima zdrobove cmočke z mesno ali zelenjavno omakco.. (gresove cmoke tako delam https://www.kulinarika.net/recepti/2054/priloge/zdrobovi-cmoki/ in so super) .. omakco zelenjavno pa skuham brokoli/cvetačo/korenček/bučke in grobo spasiram da pride lepa omakca.. danes je z nami jedel mehiško tortilijo, meso, zelenjavo in krompirček user posted image ja na trgatvi sem otroke bolj čuvala še od sestre user posted image oh že komaj čakam da čutim brcanje.. T sem čutila v 19 tednu.. upam da bom čim prej.. user posted image sem pa tudi jaz mojemu rekla da bomo jutri zvečer kar zakurili (more še peč očistit)

ribica o že 6 zobkov imate super user posted image uh naš ni še niti blizu da bo sam nesel hrano v usta z žlico user posted image če mu narežem sadje na košče, to lepo nese z roko v usta.. če mu pa dam žličko se pa tepe z njo po glavi user posted image upam da daste to nočno crkljanje čim prej mimo.. vrjamem da more biti naporno user posted image

sedaj pa šibam. razpisala sem se, zdej pa treba malo pospravit po hiši user posted image mirno noč punce.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
   RE: Oktobrčki 2016
9.9.2017 13:03:03   
bucka*
Hej hej!
Da se javim, preden gremo na morje. Odhajamo jutri okrog 13h, da bosta otroka spala v avtu. Glede na vreme smo se potem odlocili za Novigrad, pa se z mojim imava lepe spomine nanj, se iz casov, ko sva bila samo midva user posted image . Sicer sem dobila obisk danes, ampak k sreci pri meni ne traja dolgo, tko da upam da si bova uspela utrgat kaksne lepe trenutke samo za naju, mi ze manjka...

Pikica, a temperature? Da ne bom preklinjala, ceprav bi najraje... ja, treba bo kurit. Zdej pred dopustom najbrz se ne bomo, mamo tud pec za ocistit, pa se en mejcken drugih stvari za ustimat, se pa ponoci in zvecer ze grejemo z el. kaloriferjema. (Prednost mini stanovanja!)
Drugace se pa iz dimnikov ze kadi ja, ne mores verjet. Cist prehiter prehod. Ampak mislim, da bo se lepo vreme za kam it, nic ne skrbi :-)

Drugace pri nas vse po starem, zobkov se nimamo, sva edine brez, ane? :-) preverjam vsak dan, skorej do grla :-) ni se nic :-) na enih mestih fino nabreklo, ven ne pokukajo :-) vseeno lepo je kar velike koscke, trdo sadje pa se pasiram, ker se ji prevec zaletava :-/

Prehajava na 4 obroke na dan, dviguje in ob opori premika se lepo, stoji par sekund, vcasih se celo kam preprime in prestopi.

Ob misli na sluzbo me stiska da je noro, dobivam od sodelavk vse sorte informacij in vem, da se vracam kot "tista, ki jo sefi sovrazijo". Seveda ko pa tako sebicno mislim na svoje otroke, namesto bi garala za minimalca dan in noc, bolne otroke pa mamam puscala, sej ne rabijo mamice. Agrrrrrhhhhhh!!!

Joooj, komaj cakam da tudi mi nekam gremo, moj je garal zdej celo poletje, 6/1 in to nocne, sej niso normalni?!?!?!?! Nam privoscim mal oddiha :-) za pakirat imam tak seznam, da glava pece, bi mogl it s cliotom, da ne bi tok komplicirala :-) ampak sem ful slabe volje, ce moram na dopustu kupovat, kar imam doma :-) spakiram kot da ne gremo v civilizacijo :-) samo mi je fino potem, da imamo vse pri roki :-)

No tko, zej pa mulcke spravit pocivat in kar zacet s pripravami :-)

Uzivajte tudi ostale!

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
   RE: Oktobrčki 2016
10.9.2017 22:36:46   
dansas
Bi mogla jutri začet s službo pa se še ne rabim s tem soočit... mali je zboleluser posted image . Evo,en teden vrtca in je že zakuhal (do sedaj še ni bil bolan,če ne štejmo zamašenega noska). Saj me to ni ravno preveč presenetilo, ker je bil pri vseh treh puncah natančno isti scenarij. Danes sem šla kar na urgenco z njim,ker so se mu poleg vročine (okrog 40C) naredili še taki grozno rdeči izpuščaji na ličkih. Je dobil antibiotično mazilo,tako da sedaj mažemo lička. Evo že prva budnica...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
   RE: Oktobrčki 2016
10.9.2017 23:02:16   
rumena1
Pozdravljene punce

Si že nekaj dni govorim, da danes pa res kaj napišem pa mi zmanjka volje in energije. Dlje kot odlašam težje se spravim zraven.

Najprej, da povem, da sva se z malo prejšnji teden preselili v spalnico. Mi je tako fajn. Celo pomlad in poletje je spala zunaj v vozičku, da je notri nismo motili, zdaj pa jo dam spat, mi pa normalno migamo po hiši. Cel luksus. Ta teden smo zbelili še potem dnevno sobo, tako,da se sedaj kopljemo v prostoru. Sem bila navajena, da je vse natlačeno, zdaj pa kar naenkrat prostor.
Dansas dobra si, da si vse sama ušimala z mladičem. Jaz sem komaj uspela zbelit. Pa sej to je še hitro, samo prej vse zaščitit, pa umaknit stvari, pa potem itak šiščenje. Kot nalašč seveda, je mojega usekalo v križu. Sem potem sama vlačila in potiskala pohištvo na sredo sobe. Sem bedela vsak dan dop polnoči, da sem supela vse uredit, ko sta mladiča spala. Divje je bilo. Moram še vse posparvit, na novo organizirat, samo mi je zmanjkalo moči. Zbeljeno je, čisto je, vse ostalo pa počasi. Deklica v novi sobi ne spi nič bolje. Sem bila preveč optimistična. Kašno noč je za zjokat, kr premetava se, cvili, jamra. Rasteta zgornji dvojki, je sitna.
Dansas a ti jutri že zaćneš v službi?

Bučka super za morje, sem že mislila na vas, če greste. Jaz sem kar jezna na tole vreme. Celo leto se že veselim, da gremo septmbra na morje (lani je blo 30 stopinj), zdaj pa tako hladno vreme. Zoprno mi je, ko je treba zvečer otroke umivat v kampu in je hladno in piha. Pa še midva greva potem kar spat zraven otrok, če je premrzlo zunaj pred avtodomomuser posted image . Je plan, da gremo ta teden, samo je še toliko dela prej.

Pia hvala za informacije glede dermatitisa. Sva imeli ta teden sistematiko in mi je dala eno kar fajno kremo. Je rekla, da ima kar fejs. drugače pa vse ok. Kako si uredila s porodniško. Že veš?. Upam, da so ti podaljšali in od veselja uživaš na morju in zato nič ne javišuser posted image

Pikica hvala za posredovane pesmice kaj rada gleda vaša punči. Moji niso risanke in pesmice nič zanimive (sin je rad gledal, še posebej tutitu). Toliko, da jo vsaj malo zamotim, da kaj naredim takrat. Tata voli bebu ji je najboljša, se ne premakne kot tvojauser posted image , pa potem še tisit piščanci, potem pa ma že dost počasi. Marele še kar nisem nabavila, čeprav se jezim vsakič ko vlačim težek voziček samo za tisti sprehod po mestu.

Dansas držim pesti da se mali čimprej navadi vrtca. Ti prehodi so res težki, za nas mame in otroke. Sin je šel oktobra v vrtec in je bilo res lažje, ko so se ostali že malo navadili. No meni je blo vseeno težko, fantku pa tudi.

Jaz si sedaj, ko se mi bliža konec porodniške skoraj vsak dan govorim, da bila, to da ne iščem (in da je nisem sprejela) službe najboljša odločitev, ki sem jo lahko sprejela. Po tejle selitvi in kaosu v hiši, še na terasi moramo pod položit in ograjo uredit, moji kronični neprespanosti in utrujenosti res ne vem kako bi sploh funkcioanirala v službi. Saj bi, če bo morala (sem imela podobno zgodbo pri sinu), tako pa sem si podaljšala porodniško najprej sebi, da se počasi sestavim nazaj in seveda deklici, da ji ne bo treba tako zgodaj v vrtec. Ta teden bi začeli že z uvajanjem drugačeuser posted image .

Nastja ne ženi se preveč. Tele slabosti in glavoboli niso hec. Poskusi si uredit bolniško, da ti ne bo treba it delat. A malega si vpisala v vrtec ali ga misliš imeti kar doma? Dva majha otroka sta velik zalogaj. Razmisli kako boš uredila, da ne boš pregorela.

Ribica vidim, da se počasi že uvajaš nazaj v "prejšnje življenje", delo in druge obveznosti. Fajn, da si si malo podaljšala tale prehod.

Naša punči je drugače pravo sonce, maha, ploska, vstaja, poskuša že kar govorit (ji že rata prve zloge rečt, občasno, za babi, dedi), pa kr ponavlja besede, Poskuša, Lušna je, prehitro raste, js bi mela še malo nazaj tisti mahno dete, ki ga nosiš v naročju in zibaš da zaspi.

Moram it počivat. Aha prvo noč, ko smo preselili splanico in so šli že vsi spat, sem kar šla v dnevno sosbo in prva misel je bila "ja kje bom pa js spala", ker ni bilo več posteje v dnevniuser posted image . Sva postejo potisnila v kot pod mansadro, da je dete malo bolj zaščiteno kadar mi zaspi med dojenjem na veliki posteji. Se počutim kot tak hrček v duplinici, ko je nizka mansarda. Mi je ful fajn.

Lepo bodite punce, me že spet ura tepe, prepozno se spravim spat.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
   RE: Oktobrčki 2016
10.9.2017 23:08:58   
rumena1
Dansas tole je bil pa telepatski odgovor. Tak mu ne narasla vročinauser posted image . Bogi revez. Hitro ste tole pokasirali. Upam da bo čimprej bolje. sirena šibam

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
   RE: Oktobrčki 2016
11.9.2017 16:12:51   
pikica 4
Ze drugic pisem ket sem v soboto nekaj narobe pritisnila pa se mi je pojavil moj post od prejsnjic.

Rumena supet vsaj malo mirnega koticka za malo.fajn ste prenovili. Dolgo nisem probala ji dat risank ker jih ne gleda. Pa sem kaksen teden nazaj zjutraj oto prizgala in so telebajski. Samo to rada pogleda pa zravn ima svoj zaboj z igracam da skos nekaj brklja in zraven gleda. Jaz si pa zmesam kapucino in se usedem k njej. Imam mir toliko da kavo popijem potrm je pa navrsti zajtrk.... Jst tud se nimam marele. Bi mela oboje se tricikeluser posted image , pa moz kar zavija z ocmi.

Se je ze zbudila.

Dansas sem se slisala s kolegico, je bila pri pediatru, pa je sestra ze rekla da se je zacelo z vrtcem obolevnost otrok.kaj pa ima to na lickih?

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
   RE: Oktobrčki 2016
11.9.2017 16:21:53   
Ribica **
+1 z bolančkom, po dobri uri spanja dopoldan ji je vročina iz 37,7-8 narasla na 39,7 in hitro je dihala, smo leteli v ZD, doma sem ji dala calpol, tam pa še en drug sirup. Zdaj vem, da sem zapaničarila, ampak skrbelo me je število vdihov, ki jih je bilo menda toliko zaradi temperature. Čakalnica polna. Drugih simptomov nims, razen da je včeraj manj jedla. Res pa da smo bili čez vikend v stiku z dvema prehlajenima, pa zunaj v kratkih, ko je bilo sonce in toplo in evo, je kar je. Bi mogla it danes na en piknik popoldne, proti Notranjski, pa sem odpovedala, ne morem take doma pustit, čeprav ji je potem vročina padla in je bila že razigrana. No saj, v tem vremenu me ne vleče na primorsko AC in v gnečo.
Bučka, upam, da je na morju kaj bolje. Naslednji teden gremo tudi mi, upam na boljše vreme.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
   RE: Oktobrčki 2016
11.9.2017 16:33:50   
pikica 4
Ribica a vi tudi. Pa se je pricela jesen. Cisto mozno da se je nalezla vse v usta nesejo.... Sirup calpol an. Jst ga morm se nabavt imam se vedno samo tiste svecke ki jih je dobila pri cepljenju.

Bucka upam da imate boljse vreme kot je tu.ampak saj si boste naredili lepo.boste pa v kaksem hotelu pocoftali. Zelim val prijeten dopust.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
   RE: Oktobrčki 2016
11.9.2017 21:17:56   
dansas
user posted image Sva bila danes spet pri zdravnici,ker mi tako na lepe oči ni hotela odpreti bolniške (nič ne pomaga,da sva bila včeraj že na urgenci,ker nisem dobila nobenega potrdila user posted image ). In sem izvedela,kaj to S sploh ima - bolezen rok,nog in ust. Sem šele pri zdravnici opazila,da so se mu izpuščaji izpustili tudi na dlaneh. Včeraj zvečer so se mu pojavili pa po celih nogicah,ne samo po stopalih,kot je značilno za to bolezen. Pikice po ličkih so se združile v en velik flek,ki se je razširil še na nosek... izgleda,kot en pijanček s temi (zelo) rdečimi lički in noskom user posted image Na srečo se mu pa vročina več ni ponovila,čeprav sem mu dala svečko z že pretečenim rokom uporabe. Drugega nisem imela pri roki.

Kaj,Ribica,si samo brala o uvajanju v vrtec,pa mala že zboli user posted image Upam,da ste že kaj boljše.

Rumena,super za dokončano prenovo. Se prileže več prostora,kaj? user posted image
Pri nas je tudi že skoraj pri koncu,le še en umetniški projekt me čaka in še en bolj tehnične narave,ampak niso ključnega pomena in so lahko že vseljene. Je pa kar dobro izpadla soba,če se malo pohvalim... Ja in res,koliko enega "postranskega" dela je pri pleskanju. Samo barvanje je še najmanj.

Nastja, pa je le prišel ponedeljek. Kako je bilo danes?

Bravo vsem za morje. Držim pesti,da na morju ni tako poscano kot je zadnje čase tukaj.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
   RE: Oktobrčki 2016
11.9.2017 21:45:38   
nastja1
živijo punce.
no pa sem končno dočakala to nuhalno user posted image ja vse je ok, velik je že 76mm, je tako veselo skakljal pa mahal pa se obračal da nikakor nismo mogli izvedet spol user posted image so pa izvidi super.. 1:5000 pa je rekel G da je to 80% sigurno, da je dobro da grem še na dvojni hormonski presejalni test da bom 95%.. pa zelo lepo je poudaril da to pri njemu stane 50e. a dej sm brala da je to čisto brezveze, če je nuhalna ok. user posted image sem bila pa tako vesela ko sem ga gledala na UZ da so mi šle kr solze user posted image

dansas ojoj a mali S že bolan? user posted image oh groza, sem slišala da je tudi pri nas v vrtcu isto.. vsi bolani. sm kr malo vesela da ga nisem dala v vrtec še user posted image huh to bolezen dlani, stopali in žrela sem se jaz nalezla v vrtcu pred 2 leti. nevem kako ker sem v kuhinji ampak vseeno. res je neprijetno user posted image

rumena1 super da ste v spalnici user posted image upam da se vam spanje čim prej zrihta. malega pa sem izpisala iz vrtca ker upam nekako na bolniško.. če ne bo pa moj kaj na dopustu ker ga ima še veliko. tudi jaz imam še za skoraj 3 mesce dopusta starega in novega pa bomo nekako.. ker je toliko bolanih sedaj da ga nočem izpostavljat user posted image huh upam da nebom pregorela.. smo sami v hiši, moj velikokrat dela po 12 ur... tako da nimam glih nobenega da bi malega malo pomirkal.. bomo že nekako user posted image

ribica vi tudi bolani user posted image upam da se čim prej pozdravite.. da bote lahko uživali na morju user posted image

mirno noč punce vam in vašim sončkom user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
   RE: Oktobrčki 2016
11.9.2017 21:58:14   
bucka*
Hej! Samo na brzino. Se oglasam zato, da ti povem pikica, da calpol dobis na recept! Da ne bos kupovala :-) samo rect je treba :-)

Nam se je zacelo tako nesrecno, da sploh nisem hotla it :-/

Tamala se je zjutraj zbudila z zabitim noskom (brez vrocine) fantek pa kasljal. Ze doma. Potem je celo dopoldne dezevalo ko noro in sva z mojim komej znosila prtljago v avto v tistih nalivih. Zaradi prehlada in aspiratorja, sva s seboj vzela se sesalecuser posted image dobr da namo velik avto :-) pa stolcek za jest, pa sedez za na skoljko, pa skiro pa marela... smo bli kokr iz ksne reklame. Pa se nekaj hrane, ker smo v apartmaju in je tu res drago. Danes sem za nekaj osnovnih zadev dala 50€ user posted image

Potem je celo pot lilo, sem v takem vozila, da je blo noro (moj je namrec zlo mal spal, pa tud siten je bil zaradi pakiranja, tko da sm bla jst sofer). Vsaj otroci so spali v avtu da je bil mir.

No, ko smo prisli sem, pa vse pozabljeno. Lep vrt okrog apartmaja, mi fino v pritlicju, vreme se izboljsalo... vceraj zvecer in danes po 11h ni bilo dezja (je pa oblacno), tko da smo bli lahko zunaj. Jutri se bomo pa pomoje lahko ze kopali glede na napoved. Voda je se topla!

Zej pa pivo, cips, film... prov dolg pa ne bo zurke, so otroci prezgodaj pokonci user posted image

Lahko noc in vsem bolnim zelim, da cim prej ozdravite! Vem, kako je...

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
   RE: Oktobrčki 2016
11.9.2017 22:03:51   
bucka*
Nastja cestitke!!!! :-) samo da je vse ok :-)

Ja, vrtci in bolezni... smo izkusili na svoji kozi... no, na sinovi :-/ zato tud vztrajam pri svojem skrajsanem delavniku... ker mi takrat sef ni pustil na bolnisko... pa se danes ne spomni vec :-) ah ja, na dopustu sem :-)

Nastja super za dojencka, te kej firbec matra kaj bo?

Lepo ee imejte, pa pazite svoje otrocicke :-) nocko :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
   RE: Oktobrčki 2016
12.9.2017 21:53:45   
dansas
Našemu je končno začelo iti malo na boljše kar se izpuščaja na ličkah tiče,so se začeli počasi sušiti,medtem ko so pa ostale pikice po nogah in ritki postale velike vodene pike. Izgledajo identično kot izpuščaji pri vodenih kozah. Očitno pa nima samo bolezni rok,nog in ust,ampak tudi rite, lulčka, oči in ušesk user posted image
A res, nastja,tudi ti si to imela? Sem mislila,da se samo pri otrocih v taki obliki ta bolezen kaže. Je pa očitno tudi tamala pokasirala od S,ker je danes hudo zakuhala. Tako,da imamo 2 bolančka doma user posted image . Službe po moje še nekaj časa ne bom videla...

Super bučka,da se vam je lepo izšlo z vremenom. Se mi zdi,da je na morju ponavadi lepše vreme kot pri nas na celini. Dokler imate hiško/apartma tudi malo dežja ni tako hudo. Če si pa v kampu,zna bit pa res nadležno,če ni lepo vreme. Upam rumena,da ste ga deležni.

Super nastja,za lep rezultat. A že tako velik je?! Sem že malo pozabila te mere. Jaz sem tudi imela pri S krasen rezultat na nuhalni, pri nobeni od punc ni bil tako lep,pa sem šla vseeno še na dvojni hormonski test,ker je bil pač zastojn. In mi je tako poslabšal rezultate,da sem šla še na amnio. Tam so bili izvidi seveda super. Samo koliko živciranja je bilo,dokler nisem dobila rezultatovuser posted image
Imam pa občutek,da boš imela še enega fanta. Saj na nuhalni je še skoraj prezgodaj,da bi se kaj videlo.

< Sporočilo je popravil dansas -- 12.9.2017 21:55:24 >

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
   RE: Oktobrčki 2016
12.9.2017 22:05:35   
nastja1
dansas super da gre malemu S na boljše. upam da se čim prej rešite teh izpuščajev. hehe ja sej je tudi zdravnica kar pogledala čudno ker ponavadi imajo to otroci pa da sem jaz pokasirala user posted image zato se pa kar bojim če bom morala nazaj v službo ko so te viroze pa rotavirusi pa še uši razhajajo v naši šoli. vsega kaj ni.. jaz imam pa tako srečo da vse poberem.. tudi otroške bolezni user posted image ojoj a veš da sem danes brala kako zna pokazat ta dvojni hormonski test slabše rezultate pa da se gre potem na amino? pa sm brala... to je kar grozen poseg a ne? user posted image meni je takoj rekel da stane 50e hormonski test. kaj pa amino si plačala? hh moj si želi punčke, jaz pa še enega fanta.. user posted image bomo videli.. če ne prej, na morologiji čez eno 2 mesca.
joj kr 2 bolančka imate user posted image samo da se še ne ostali nalezete. držim pesti da vas čim prej mine user posted image

bucka hvala.. uh firbec fajn mantra kaj bo.. user posted image uh potem ste bili pa polni v avtu user posted image samo da imate lepo vreme pa da uživate. ker to kaj se bere v zadru.. groza user posted image upam da se kopate in uživate user posted image

meni pa tašča skus najeda da zakaj nebi šla malo v službo ker se boji da če grem spet na bolniško da me bojo vrgli ven.. pa sem ji rekla da me ne morejo dokler sem na bolniški oz porodniški.. pa še kar ne vrjame in hoče da grem delat teh 5 mescov do porodniške user posted image
pri nas pa že 2 dni tako pada se sploh nemoremo iti že 2 dni ven.. je tako moreče user posted image imamo pa danes 11 mesecev in zadnji dan porodniške..jutri že dopust.. ojoj kaj gre hitro. user posted image

punce lepo noč user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
   RE: Oktobrčki 2016
12.9.2017 23:27:40   
rumena1
Dansas sploh nisem vedla za to bolezen, bere se kar grozno. Upam,da bo kmalu boljše, pa da ti v službi ne težijo. Hja, tale naš dopust. Kdo bi si mislu, da bo napoved za cel september takole posrana. Gremo jutri, ko je najleši dan napovedan, zato hitimo. Seveda ravno jutri imamo roditeljski sestanek za vrtec za malo. Js ga pa tako čakam, da kaj izvem in vidim vzgojiteljici. Bom stopila do njih, ko se vrnemo, da vidim kako in kaj. Bi pa morala jutri it prvi dan na uvajanje drugače. Čez dober teden se tudi meni izteče porodniška. Kako se leto obrne.

Bučka že cel dan mislim nate, ker imamo podobno zgodbo, kot vi zadnjič. Pakiramo in nosimo v avtodom v dežju. Že cel dan pada. Ti bom mahala jutri, ko se bomo peljali mimo vas. Upam, da je na morju ok vreme, da ne bo glih padalo kar naprej, če že ne bo sonca. Že kompliciram s tem, da me bo zeblo. Moj kr nori,ker je vsakič isto: ko temperature padejo se mi zdi, da bo mrzlo, za otoka oa itak, sploh za umivanje. mene še v hiši zebeuser posted image . Njega itak nikol ne zebe. Sem napakirala boga milega toplih oblačil in starih hlač, za po tleh plazit (nimam dežnih hlačuser posted image ). Naša ne more bit niti malo pri miru, je že moj reku, kako vraga bi ji baterije ven vzel, pa jih sebi dal, da ona ma pa ful delauser posted image . Sej ko bomo na morju bo ziher super, a ne bučka?. Komaj čakam drugače.

Nastja ti kar pusti taščo naj govori. Ti moraš zase poskrbet, nobeden drug ne bo zate. Jaz sem to predolgo rabila, da sem pogruntala. Meni na srečo tašča redko na živc stopi, mi pa zato moji starši. Oba sta doma že kar nekaj let pa potem samo pametujeta in guncata tiste riti. Sem bila jezna prejšnji teden, ko smo selili in belili, se nista ponudila, da bi pršla otroke malo popazit, pa bi tako rabila. Eh, so kakršni so,naši so.

Ribica upam, da ste boljše.

Grem punce sestavit seznam za zjutri kaj še..., Dol pa ne grem več, dost je blo. Upam, da nam rata kmalu it. Z avtodomom je to taka romantična zgodba veste. Je kamot in udobno, samo traja pa trajauser posted image .

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?