|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
29.8.2019 8:29:07   
Eminna2019
smile_1
mene pa ni pregledala :/
malo mi ni všeč da mi ni naredila ultrazvoka že kar lep čas.. nazadnje je imel otrok 1500g
trebuh tudi meni kar dosti trdi, že dva dni spim zelo slabo. nikakor nemorem dobiti tiste taprave poze ki bi mi ustrezala.
ta teden se mi obupno vleče, ure kar ne grejo nikamor :/
počasi tudi se bom nehala javljati na telefon ker mi že najedajo "a si še doma? kdaj misliš rodit? se nebi ti spravila v porodnišnico??" - ja ljudje če bi se sama odločila bi se ziher že!!

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 851
   RE: Septembrke 2019
29.8.2019 8:59:33   
Mal_
Hej hej 😊

Vidim da zdaj smo pa res ze vse v nizkem startu hehe. Tudi meni je ze pocasi dovolj vsega, sama sebi grem grozno na zivce, ker ne morem normalno vstajat, se obracat, delat al pa se igrat s tamalo.. In sem sitna ker ni tako doma poštimano kot bi naz rada😂Jaz dejansko nimam se pripravljene torbe za v porodnisnico, imam pa vsaj vse preprano in prelikano, da bom otroka imela kaj oblect ce pride slučajno prej.😂 Si zelim da bi malo pohitela, da res ne cakam do zadnjega ali da nebi rabla met res se enega carskega, ampak upam da vsaj tolko pocaka da pripravim se to torbo haha😂Ko sem ze ravno cunjice omenila.. V eni dilemi sem, pa rabim vaso pomoc.. Doma imam pripravljene bodije in hlacke, dolge, par kratkih bodijev, par majck.. Kaj boste za ven oblacle? Mate kake pajacke ze pripravljene? Nimam filinga kako bom otroka oblacla sedaj, ker je bila prva rojena novembra, ko je itak debel, podlozen pajac prisel v poštev.. Tu pa res nimam blage veze kaj naj dokupim. Eno jopico imam, ampak ne vem, se mj zdi premalo..ceprav itak pokrijes lahko pol, sm vseeno.. Ideje? 😊Drugace pa jaz ctgja se nisem imela, imam ga drug teden prvic pri 37t 5/7. Upam da se pocasi kaj pripravlja.. In da se tut van iztece tako kot si zelite. Sparkles, javi se kaj po pregledu, upam da izves kaj lepih novick! 😊

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 852
   RE: Septembrke 2019
29.8.2019 9:44:54   
Sparkles7
Mal_ jst tud nimam glih ideje kako jih bomo oblačili sedaj. Je pa res da smo kar veliko stvari dobili, za fantka itak imam od prvega, za punčko pa tudi imam... Pa bomo sproti vlekli ven iz vakum vreč, kamor sem pospravila oprane in zlikane te prve številke. Edino mogoče bomo imeli teh prvih mini bodijev za dvojčka kaj malo, bomo videli. Ampak glede na to da kar vztrajamo, tako grozno mickena verjetno tudi ne bosta.


Me je pa vceraj doletela trebušna viroza 🙄 Nič kaj luštno! Popoldne/ zvečer se je začela driska in bruhanje, pa ponoči še, upam da se je vsaj bruhanje sedaj umirilo... Tako da še malo čakam, kako bom... pa razmišljam da pred pregledom pokličem v porodnišnico, če imajo kakšna posebna navodila, da ne uletim ravno tam med ostale nosečke s tem :/
Upam da se tudi ostalim uredi tako kot si želite ;) Srečno

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 853
   RE: Septembrke 2019
29.8.2019 9:52:59   
Malinca07
Evo, jaz sem tud imela v torek ctg, pokazal ni nic, vse mirno, pregledala pa me ni, tako da ne vem kako je z MV in ali sem ze kaj odprta. Naslednji pdegled pa ze drug teden v porodnisnici, ceprav tud js upam, da bo jutrisnja luna kaj naredila :) nenormalno mi tisci dol, trebuh tud skoz trdi, kakih drugih krcev in spikanja pa nimam. Bomo vidli :)


Ojoj, Sparkles, to pa ni nic fajn slisat, upam, da cimprej mine in bos boljse! 
Za oblect sem pa tud sama mal negotova, zdej tak napovedujejo neko ohladitev z druhim tednom, tak da zgleda jih bo treba kar fajn oblect, tud kompletlu za iz porodnisnice bom ocitno mogla se kaj dodat, ce bo res sam 18stopinj :) 

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 854
   RE: Septembrke 2019
30.8.2019 10:23:30   
naty1989
Smile_1


In to čutiš popadke tako kot si že 1x napisala ne? kot pri M spredaj oz.spodaj v trebuhu pa v križu rahle krče? ali topa bolečina kot pri M? Pa v križu te boli in se širi? Pa ti je rekla G da bojo ti popadki verjetno vedno močnejši in pogosti ne?

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 855
   RE: Septembrke 2019
30.8.2019 10:25:17   
naty1989
Smile_1

No ker jaz še tega zaenkrat ne čutim, pa me zanima. Sem pa imela že 2x tak občutek kot da bom dobila M, pa ne vem če je to mogoče samo od stresa,haha.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 856
   RE: Septembrke 2019
30.8.2019 11:17:43   
Ribica **
Ojej, Sparkles, si sploh ne predstavljam trebušne viroze s tem trebuhom. Jaz sem se včeraj samo kosila preveč najedla, celo popoldne in večer sem večinoma ležala, ker me je vse tiščalo user posted image Pa še svežo zelenjavo sem jedla, za katero vem, da mi dela težave, ampak je bilo tako dobro za jest, da nisem mogla nehat user posted image

Jaz sem oktobra malo oblačila v 2 x dolg rokav + jopico, spodaj pa žabice s stopalci in hlačke, čez pa odejico. Imam tudi dva trenirkasta pajacka, ta dva sta mi bila tudi fajn, pa še prijateljica mi bo posodila pajacka medvedka, če bo hladneje. Ne vem, bom sproti prilagajala oblačenje, pač eno plast več od mene, pa dekco v voziček + eno za rezervo. Dokler ne bo res hladno, je tako ali tako loterija z oblačenjem. user posted image

Eminna, mene zdaj dva dni vse moti, za spat se ne morem naštimat, ko počivam, se ne morem naštimat, če sem pokonci, me že kaj tišči, ni da ni. Ampak gospodič ima še vedno orng telovadbo v trebuhu, očitno si vzame prostor. user posted image Meni so sicer zdaj skoz delali UZ, če je glava dol in utripe so preverjali, merili ga pa niso od morfologije, ga bodo zmerili na pripravah za CR naslednji teden. Majhen ziher ni, če sklepam po trebuhu.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 857
   RE: Septembrke 2019
30.8.2019 14:06:18   
Eminna2019
tudi pri meni taka čudna topa bolečina kot preden dobiš menstruacijo in se izmenjuje iz križa pa do spodnjega dela trebuha.. pa ne cel dan ampak tko na momente boli.
wc in jaz sva najboljša prijatelca zadnja dva dni.. spanje najbrž primanjkuje zaradi vročine in vlage.. tko da dopoldne še malo zaspim na kavču.
Ko stojim mi trebuh non stop otrdeva in spet dobivam krče v stegno (notranja stran).. pa skooooz se mi zdi da sem mokra.. učeraj sem si dala vložek ker mi gre to že pošteno na živce.
Moj je danes zjutraj ob 6 doživel razsvetljenstvo da ta otrok lahko pride na svet vsak čas in je pripravljal lupinico za avto, pa klicaril okoli za "žur plac" in cathering..
opral je celo kompletek za dojenčka ko ga prinesemo z bolnice (če bi prej vedela da ve kako se pralni stroj uporablja bi ga zadolžila za pranje :D)
skoraj ko da ima on za rodit :D aja pa skoooooz komentira da se je zredil 2x več kot jaz :D

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 858
   RE: Septembrke 2019
30.8.2019 15:00:32   
smile_1
Naty, tako je. Obcutek je kot da bi dobila menstruacijo, samo manj boli in istocasno me prime na wc in stisne v krizu:) seveda sem bila danes na pregledu (39t 2d) - se vedno kot zadnjic, maternicni vrat 15mm, nic odprta, naredila mi je kr hud vaginalni pregled, mi je s prsti sla ful globoko, ne vem ce sem prav razumela ali se mi je ze malo bledlo, da je zacutila glavico. Imam pa enake probleme kot jih opisujete zgoraj - spodnje gate zamenjam po 6x na dan, ker so skozi mokre. Sva imela ze 2 lazna alarma, sla na test, ce je plodovnica, pa ni. Samo povecan izcedek. Drugo, kar pa je in imam izredno slabo vest, pa si ne morem pomagat... odkar sem v nizkem startu za rodit in ker so ne celo nosecnost strasili, da bo zaradi velikosti prej, si ne morem pomagat, ampak sem zacela posegat po cokoladi. Vsak dan! Danes sem npr pojedla 5kinder cokoladic, malo nutelle in se nek drug sladki paketek in tko je vsak drugi dan. Samo tako nekako balanciram stres kdaj bo in kako bo. Ker mi niso naredili mer ze od 37 tedna naprej, sem tudi zaskrbljena, ce sem ga zdaj s to cokolado poredila se vec in si tako otezila vaginalen porod. Groza. A se kero muci zelja po sladkem? Prej 6 mesecev, razen 1 sadeza na dan, nisem uzivala nic sladkega zaradi tega, ker so mi priporocili dieto. Diabetesa nimam. Po materinski sem se zredila pa 11 kg, kar itak ni veliko. Joj, posteno se mi ze vlece vs eskupaj in bi rada, da je cimprej za mano. Lep dan vsem!

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 859
   RE: Septembrke 2019
30.8.2019 15:45:34   
Ribica **
Smile, nikar se ne sekiraj zarad parih cokoladic, od tega, kar si napisala, se tudi dojencek ne more kar pol kile zrediti 😊 meni tudi zadnje dneve pase cokolada, pa jo pac pojem (od vedno sem zelo sladkosneda, sploh mlecna cokolada). 


(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 860
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 5:31:57   
eminna
Evo me v porodnišnici. Okoli 11 sem šla pod tuš in kasneje v postelji opazila da mi je odteklo malo vode. Sla sem nazaj pod tus, umila lase in pocasi sva se spravila v porodnišnico.

Hvala bogu sem uzela brisaco za pod rit v avtu ker sem bila vsa mokra takoj. Naredili so ctg, popadkov se ni bilo ceprav zdaj mogoce nekaj cutim kot nekak pritisk v hrbtu ali spredaj v trebuhu. Je pa obupno sitno ker non stop ta voda odteka, v teh parih urah sem tu ze izkoristila mojo zalogo spodnjih hlack. Zaprosila za novo podlogo za na posteljo. In sedaj bom najbrz enostavno zataknila med noge vlozek in bila tako. Je pa rekla babica da glede na to da ni bilo popadkov zna to trajati tudi 48h. Danes zjutraj naj bi dobila še antibiotik in potem čakam.. To je to kar je novega.. 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 861
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 6:18:33   
smile_1
Ribica hvala, si me res pomirila :-)Emmina, juhu! Tvoj mali zakladek bo kmalu z nami! Super, poročaj kako bo šlo :-) Drži se!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 862
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 7:39:26   
Malinca07
O Emmina, kok fajn...drzim pesti za cim lazji in cim hitrejsi porod! Tak je blo pri meni pri prvem porodu. Ob 6h zjutraj mi je zacela oddtekat voda, pocasi, tako kot tebi, popadke pa sem dobila ob 14.00..se je cas da se zacne akcija :)
Juhuuuu, pa se je zacelo... Javi se ko bos lahko :))

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 863
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 8:40:56   
eminna
Zdaj sm dobila prvo dozo antibiotika. Neke krce sicer cutim na trebuhu spodaj.. Obcasno kar fajn boli. Drugo pa nic.. Upam da bo cimprej se ta fantič odlocil da nas spozna :) sem ze neucakana.. Malo bolj pomirjena ker sem podpisala za epiduralno.. Ampak vseeno bi rada da se cimprej konca. Moram pogledati malo nazaj po forumu ce je katera od vas napisala kako poteka to z epoduralno. Voda pa še teče in moram reč da je kar sitno :/

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 864
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 8:43:25   
Ribica **
Jaz sem imela epiduralno, kaj te zanima? Vstavljanje me ni bolelo, samo v malo neudobnem  polozaju moras bit, nagnjen naprej cez trebuh. Pa cisto na miru moras bit, ko ti dajo iglo not. Potem je pa fino, ko prime, popadke se vedno cutis, samo precej manj boli. 😊 Meni je bilo pred ea ful vroce v porodni, potem sem pa lahko malo pocivala. 


(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 865
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 9:13:33   
Mal_
Juhuu emina, kmalu bos imela bejbija ob sebi! :)

Si predstavljam da mora bit zares smotano ko ti ves cas nekaj curi dam doli 😊 jaz imam celo nosecnost vlozke, ker mam izcedka velik. In vem da je groozno. Ampak ti vsaj ves da se blizas koncu! Upam da se nam se kaj javis, zelim pa ti cim lazji in hitrejsi porod. Sedaj se sele zavedam da gre pocasi zares, da bomo vse kmalu rodile😁 ceprav priprave pri meni grejo pa po polzje se haha, hjojjj... 
Kar se pa epiduralne tice.. Jaz sen imela spinalno, nacin vstavljanja je isti in je rak kot ti je opisala ribica. Gre pa ta postopek hitro mimo, ni bolec.. Edino jaz se spomnim me je oblila toplota po nogah, samo meni so cisto omrtvicli ta del, torej nog nisem cutila (carski rez). Ne vem kaki so pa filingi pri epiduralni😊

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 866
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 9:44:45   
naty1989
Uh vso srečo emina, pa naj ti čimprej mine. Ma ne vem kaj je to luna ali kaj, tudi mene so začeli dajat menstrualni krči, pa ne da bi me primlo pa spustlo, samo taka konstantna m bolečina, kot pred m, ki ne popusti. Saj to še ni za v P ne? 

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 867
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 11:00:15   
Ribica **


IZVIRNO SPOROČILO: naty1989

Uh vso srečo emina, pa naj ti čimprej mine. Ma ne vem kaj je to luna ali kaj, tudi mene so začeli dajat menstrualni krči, pa ne da bi me primlo pa spustlo, samo taka konstantna m bolečina, kot pred m, ki ne popusti. Saj to še ni za v P ne? 



Ne. Ko bos imela redne popadke najmanj eno uro na pet min / ko odtece voda / ce zacnes krvavet (ne nitke v izcedku, ampak prav kri). Saj so najbrz to povedali v soli za starse, niso? 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 868
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 11:32:46   
eminna
To so tudi nam rekli popadki 1h na 5min, ko odtece Voda in ce je slucajno kri.. Ampak kri ne sme biti.

Mi smo mogoce uceraj prehitro startali ampak ko sem mojemu povedala da odteka voda je v mislih že držal otroka v Rokah :) panikaaaa 😂Jaz bom ocitno tu se do jutri.. Ker ti popadki kar nocejo priti tapravi. So rekli da ce nebo rablo nebojo sprozli :/

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 869
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 11:46:50   
Ribica **
Mogoce bi dojencek rad na september pocakal :)) drzi se! 


(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 870
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 12:24:51   
naty1989
Emina

Se boš pa načakala. Ja upam da se ti začne dogajat kaj. Vso srečo.
Ja so rekli, samo ko je to bila taka konstantna bolečina, ni popustila pa nisem vedela kaj naredit,haha. Ja definitivno se nekaj pripravlja. Bomo vidli.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 871
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 13:04:17   
Sparkles7
Oo Eminna srečno, in prijetno izkušnjo želim. Upam da se začnejo popadki sami od sebe in to kmalu ;) Ko sem videla da si pisala na forum okrog 5ih ponoči sem si mislila aha evo, to pa je sigurno iz porodnišnice 😊 
U točno, si me spomnila na moj plan, da pripravim za na pot v porodnišnico še eno majhno neprepustno podlogo pa kakšno brisačo, za na sedež v avtu - ker mi je zadnjič kolegica razlagala da njej je tudi skos po malo odtekala voda...
Uf, mene pa daje zgaga zdele tolk kot še nikol do zdej, grozno! Čakam da se kej spustita, pol kao neha na koncu?... No, mogoče pa pri dveh v trebuščku pač na koncu ne ostane nič prostora za ostale organe 😁😁
Je pa na srečo moja trebušna viroza šla kar hitro na boljše, sem "samo" 3x bruhala, pa malo dlje imela drisko... Tko da sem vseeeno imela pregled v porodnišnici v četrtek. Je bilo vse mirno, vse ok. Ctg sem komaj zdržala ležat, še precej švoh, ker je reees trajalo da so ujeli oba srčka... Sedaj pa imam pregled spet v četrtek, če se prej ne začne kaj dogajat.... Takrat pa se potem odločimo če počasi sprožimo ali še počakamo kakšen dan ali več... 


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 872
   RE: Septembrke 2019
31.8.2019 16:11:42   
naty1989
Emina kako kaj? 

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 873
   RE: Septembrke 2019
1.9.2019 0:16:28   
eminna
Mi ga ze imamo.. Malega škrata namreč..Ime mu je Tim 💙
Epiduralna je zlata vredna, od popadkov mi je ze šlo na bruhanje pa je potem babica rekla da me pelje kar v porodno. Cutila nisem nic razen na koncu ko me je malo voda zalila in se mi je zdelo da je kar glava ze zunaj.. Takoj je prisla babica in smo v roku 2min rešili. Super pohvale Porodnišnici Postojna.. Res ljudje s srcem. Vsi izredno prijazni, ustrežljivi, dejansko poslušajo pacienta. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 874
   RE: Septembrke 2019
1.9.2019 6:30:42   
smile_1
Eminna, iskrene čestitke💙💙💙🍀 Lepo se cartajte. Drugače se v redu počutiš? Kdaj si imela rok? 🙂

(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?