|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
31.10.2005 13:32:28   
leah
Aja:in pa kaj, če ima moja hčerka svojo sobo, in ji bom kupila kolo, in računalnik, ter kako igrači, sladkarijo...pejala jo bom na počitnice, jo šolala v dobrih šolah...ja bom, pa kaj-saj pošteno delam in si plačilo zaslužim in si res lahko privoščim luksuz, ki si ga v Sloveniji ne bi mogla, če delam 24/7.Veste dragi moji, težko je stalno živet v stresu in strahu ali boš naslednji mesec dobil plačo in ali boš imel za položnice....ampak seveda, če tega ne veš ne razumeš.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
31.10.2005 23:42:03   
Gina

Skratka, vrtimo se v začaranem krogu. Vse pa izhaja iz golega dejstva, da se A)ženskam enostavno ne da več(krat) rojevati, ker so v današnjem času preobremenjene, saj kapitalistični trend od njih zahteva, da  a) so lepe; b) so poklicno uspešne; c) vzdržujejo brezhiben dom; d) stoodstotno zadovoljujejo vse potrebe svojega moža; e) stoodstotno izpolnjujejo vse potrebe svojih otrok; ...
B)moškim se enostavno ne da imeti  sploh ali več otrok, ker sodobni trend od njih zahteva, da so pri rasti in vzgoji svojega potomca 100% prisotni, zaradi česar pa ne morejo uresničevati vseh tistih trendov, ki jih sodoben kapitalistični trend od njih zahteva: a)poklicna uspešnost; b)ukvarjanje z najmanj enim hobijem/športom; c) voziti se z dobrim avtom; d)imeti doma najnovejšo tehnologijo; e) imeti lepo, ohranjeno in vedno zadovoljno partnerko;
Ker večina današnjih žensk ne more biti abcde, vendar k temu stremi, in ker večina moških ne more biti abcde, vendar k temu močno stremi, je najlažja pot do zgoraj omenjene "kapitalistične poplnosti", pot brez ali čim manj otrok.


user posted image  bravo, nejcko!

Če dodam, seveda je problem v denarju. Sicer bo večina rekla, da to ni res, ampak če pogledamo globje v problem gre takole:

- če bi družine imela kar naenkrat dodatnih 60.000- do 80.000.- na mesec po otroku denarja, ne pa da jim ga toliko otrok od obstoječe plače pobere, bi se lažje odločali za otroke

- če bi družine imele denar za gospodinjsko pomočnico, ki bi 3x na teden pospravila, pa vsak dan skuhala, bi se lažje odločali za otroke

- če bi družine imele vsaj 1x na teden celopopoldansko zastonj pomoč pri čuvanju otrok, bi se lažje odločile za otroke, saj bi žena in mož vsaj 1x na teden našla čas eden za drugega, če pa bi bilo to varstvo 2x na teden, bi pa celo lahko vsak od njiju hodil na en šport, ne da bi se bilo treba drugemu nekaj odpovedat zavoljo prvega, morda bi pa šla žena h kozmetičarki, ker bi končno našla čas zase - vsekakor bi se lažje odločili za otroka

- če bi ženkse ne imele problemov v službi zaradi bolnišk, bi se lažje odločile za otroka

- če ženski ne bi bilo treba delati 8 ur, ampak bi lahko delala vedno po 6 ur (saj 8 ur je itak bedarija, ker nihče pri nas v resnici aktivno toliko ne dela ur), bi imela vsaj malo časa za otroke več, bi se lažje odločali za otroke

TOREJ GOVORIMO VENDARLE O DENARJU! Ne o denarju za osnovno vzdrževanje otroka (čeprav je tudi ta pomemben), ampak o denarju za to, da ženska ne izgori, pa da moški vendarle tudi zadovolji svoje želje in potrebe po hobijih.

Jaz bi imela prec še enega otroka, če bi imela gospodinjsko pomočnico in varstvo zanj. Ampak si ne morem privoščit. Torej nimam še enega otroka dejansko zaradi denarja.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 7:58:42   
Primoza
Eden izmed pokazateljev prenažrtosti je tudi pojmovanje določenih dobrin za samoumevne. Seveda je prenažrtost raztegljiv pojem, ampak definitivno se pa človeku ne da toliko otrok delat, o tem pa je bilo govora.

< Sporočilo je popravil primoza -- 1.11.2005 8:00:40 >

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 8:09:14   
Primoza
Pokomentiram lahko le to o denarju. Več denarja povzroči le to, da potem tekmuješ s sosedom za večji avto. In ke recimo on dobi eneko denarja, pomeni to pat pozicijo.

Osebno bi tudi, če bi imel denarja več živel povsem enako oz. imel enako število otrok. Pa sem nekako na slovenskem povprečju oz. predstavljam t.i. srednji sloj, ki ima minimalne socialne olajšave.

Se pravi doklade so enake učinku gašenja požara z bencinom.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 8:30:10   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
- če bi družine imela kar naenkrat dodatnih 60.000- do 80.000.- na mesec po otroku denarja, ne pa da jim ga toliko otrok od obstoječe plače pobere, bi se lažje odločali za otroke
- če bi družine imele denar za gospodinjsko pomočnico, ki bi 3x na teden pospravila, pa vsak dan skuhala, bi se lažje odločali za otroke


Osebno bi si privoščil z ankaa treking na Kilimandžaro, ki je sicer ravno tako v načrtu, ampak če pride dodaten dotok, bi si ga privoščila prej ali pa še kaj dodala.

Gospodinjska pomočnica ni slaba ideja, ampak na "zahodu" jo večinoma imajo pa nimajo zato nič več otrok.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 13:28:27   
Gina
Primoža, to ni čisto res, da nimajo večje rodnosti. V bistvu imajo za melnkost večjo rodnost kot pri nas. In ta malenkost pomeni razliko med tem, koliko ljudi bo vzdrževalo "narod," ko se bo postaral. Če bo to 3% otrok na leto več, je že veliko. In teh 3% je točno toliko, kolikor lažje živijo. Da ti razložim:
Evropa: Oni imajo sicer večje dohodke, samo morajo sami plačevati komplet zdravstvene storitve, in to za vso familijo!, mnogo več denarja morajo dajati vsak mesec za lastno penzijo - ampak mnoooogo več, če nočejo beračit na stara leta, plačevat morajo šolnine otrokom - višje kot so v šoli, več plačujejo, porodniške ženska dobi zelo malo,  v bistvu so še vedno ponekod v tujini ženske doma, kar vse pomeni, da ne dobivajo plače in so poves dan same z otroki, ker možje delajo od jutra do večera, torej v resnici nimajo višjega standarda....le plačo dobivajo večjo. Ampak stroške imajo pa tudi dosti večje. Le obleka je tam cenejša, pa menda nič drugega. Če gredo na dopust, imajo vse dražje, avtomobili stanejo več (čeprav bomo mi kmalu s cenami na Evropskih).
Se pravi Evropa ni na boljšem kar se tiče pogojev za otroke imet, kot mi. Ne moreš primerjat. Nekaj je malenkost boljše, nekaj malenkost slabše, ampak v skupnem smo spet pri tistem, kar je nejcko napisala...... če hočemo imeti vse, kar rabimo, ne moremo imeti otrok. Če bi hoteli imeti otroke, bi rabili več denarja. Jaz že, primož. Za gospodinjsko pomočnico. Nekdo v Evropi bi pa rabil denar za zdravstveno zavarovanje za otroka, pa za štipendijo za otroka, pa več časa porodniško.....ampak prav imaš - mogoče pa gospodinjske pomočnice ne bi rabil.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 16:17:12   
Primoza
Primoža, to ni čisto res, da nimajo večje rodnosti. V bistvu imajo za melnkost večjo rodnost kot pri nas.

Slovenija ima stopnjo rodnosti 1,24, kar je zelo podobno evropskemu povprečju. In za tiste desetinke je globalno vseeno, ker ne predstavljajo srednjeročno pomembne razlike, ker se prebivalstvo stara tako ali drugače.
 
Nekaj primerov iz Evrope:Iceland 1.92  ;1.87 Ireland ;France 1.85; Moldova 1.81 ;Finland 1.73; United Kingdom 1.66; Croatia 1.39 ;Hungary 1.32 ;Slovenia 1.24; Ukraine 1.16;
 
Recimo Moldavija nima nič z razvitostjo in ima eno višjih rodnosti, višjo imajo tudi naši sosedje Hrvati ipd. Izstopajo skandinavske dežele, kjer bi lahko rekli da je povezano s socialo. Lahko pa pa tudi rekli, da je tam vse bolj pusto pa dolga noč in se človeku ne da iti ven pa raje dela otrokeuser posted image .
 
Standard v Evropi je, če ne si ne bi želeli vsi iz manj razvitih dežel v Evropo, samo leni, razvajeni smo postali, stalno nam ni nekaj všeč, pritožujemo se nad prevelikimi davki, stroški za hrano ipd. Če pogledaš ceste so polne pločevine, ki divja sem in tja, večina že študiramo, kam bomo šli na počitnice ipd. Ne mi govorit, da ni standarda ali pri nas ali v Evropi. Edina razlika je ta, da je pri nas nižja produktivnost in se zato kot celota bolj zadolžujemo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 16:39:09   
Gina
Ne, Primož, nisem rekla, da pri nas ni standarda, ampak da je skoraj enak Evropskemu, oz. za malenkost morda nižji v določenih rečeh. Nepomembna razlika ali pač ravno tolikšna, kot je razlika v številu rojstev. 1,24 proti 1,5 je veliko. 1,24 proti 1,8 je pa še malo več v tistočih na leto. Ampak ok, pustimo to, res ni drastične razlike.

In prav imaš, ko rečeš, da smo se polenili. Ne, jaz nočem biti suženj otrok, bi pa imela še enega, če bi imela varstvo in pomoč pri hiši. Takrat ne bi bila suženj otrok. Če rečeš temu, da sem lena, ok. Je pač tako. Ampak mi se pogovarjamo, KAKO BI DVIGNILI RODNOST. In rodnost v Evropi, kjer si nihče več ne želi imeti kar tako malo, zaradi dolgčasa ali neprimerne zaščite otrok, moramo spodbujati drugače. S finančnimi inekcijami tistim, ki bi pa imeli otroke. POglej, če bi država meni plačevala 6 let za (četrtega!)otroka 10 ur pomočnico in za 10 ur varstvo na teden, bi bilo to cca 80 ur na mesec, ko bi država financirala človeka, da mi pomaga. Tisti bi imel zaposlitev, moj otrok pa bi v svojem življenju (90% možnosti) doprinesel državi bistveno več, kot pa je država vanj v teh šestih letih vložila. Lahko bi tako spodbudo nudili tudi staršem za tretjega otroka. Saj ponavadi se po dveh otrocih zatakne, ali ne? Dva se še sfolga, tretji bi bil pa večini breme ravno iz zgoraj napisanih razlogov.

Če pa bi poleg take pomoči država nudila še kaj več, npr. kaj večji popust na avto (a veš, da jaz ne morem imeti nek mali avto, ker se notri ne stlačimo), pa če bi nudila cenejše vrtce za vsakega naslednjega otroka, ne glede na to ali večji obiskuje še vrtec ali ej že v šoli, pa če bi dobivali malo večji dodatek na veliko družino, ne le 60.000 na leto s katerih niti enemu otroku ne moreš počitnice plačat, pa če bi otroci v velikih družinah dobili kakšen učbenik zastonj, ap če bi malo manj malice plačali.....potem pa ti povem, da bi se ljudje zavedali, da jim bo država pomagala. Lažje bi se odločili za otroke. In ti otroci bi nas živeli. Kdo nas bo pa zdaj? 1,24 si napisal imamo stopnjo rodnosti? Kdo bo živel naše gospodarstvo? Mi bomo morali delati v pozno starost, ker nas kdo ne bo mogel preživljati. Splačalo bi se vlagat v otroke. Zaradi nas.

Ampak povem ti, da je država nesposobna tukaj. Razmišljajo kot konji s plašnicami. Saj itak nič ne moremo, rečejo. Ja, valjda....ne morejo. Saj nočejo, zatiskajo si oči in karavana gre dalje..... mi bomo pa še pri sedemdesetih v službi, brez penzjona....juhuhu!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 17:09:31   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
In rodnost v Evropi, kjer si nihče več ne želi imeti kar tako malo, zaradi dolgčasa ali neprimerne zaščite otrok, moramo spodbujati drugače. S finančnimi inekcijami tistim, ki bi pa imeli otroke. POglej, če bi država meni plačevala 6 let za (četrtega!)otroka 10 ur pomočnico in za 10 ur varstvo na teden, bi bilo to cca 80 ur na mesec, ko bi država financirala človeka, da mi pomaga. Tisti bi imel zaposlitev, moj otrok pa bi v svojem življenju (90% možnosti) doprinesel državi bistveno več, kot pa je država vanj v teh šestih letih vložila. Lahko bi tako spodbudo nudili tudi staršem za tretjega otroka. Saj ponavadi se po dveh otrocih zatakne, ali ne? Dva se še sfolga, tretji bi bil pa večini breme ravno iz zgoraj napisanih razlogov.


Evropejke ste malo ostro rečeno očitno postale predrage za imeti več otrok, vsaj s toliko naštetimi drugimi pogoji, ki jih ne more nobeden več plačevati. Se pravi jih je ceneje uvažati. To je tudi edina realna rešitev.

In pa strog nadzor nad socialnimi pomočmi, natančna evidenca dobitnikov, vključno z njihovim premoženjskim stanjem. Ker če bi socialna pomoč prišla v prave roke, tudi ne bi tako obremenjevala državnega proračuna. In le tovrstna socilana pomoč rodi kake pozitivne učinke, vključno s tistimi parimi desetinkami plusa v rodnosti. Se pravi masa socialne pomoči se mora dejansko zmanjšati vendar pa njihova pravičnejša prerazporeditev s pomočjo evidenc povzroči da je potem manj v resnici več.

Reševati rodnost pa je smiselno le z "uvozom", po možnosti že izobražene delovne sile.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 19:27:49   
Gina
OK, Primož, če tako praviš, bo pa že držalo. Samo jaz se ne morem strinjat niti slučajno, država pa očitno se, pa še to ne naredi, kar bi ti, ker v vsakem primeru je treba plačat nekaj, ali slovenkam ali pa uvoženim ljudem in razlike v plačilu res ne vem če je kaj dosti (za uvožene ljudi pa tudi ne vem, kako jih boš privabil - mislim visoko izobražene, o katerih govoriš - ne da bi jim kaj prida nudil, pa koliko jih bo večina v resnici vesela?)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 19:34:41   
Primoza
Saj bo država nekaj naredila: zmanjšala socialne transferje. Zmanjšana neracionalna poraba v obliki socialnih pomoči kar vsevprek, kar nekateri s pridom izkoriščajo, je prvo kar lahko naredi Slovenijo privlačnejšo za tujce.

V primerjavi s npr. Slovaško smo kar bogati, Slovaki pa kar nekaj znajo. Se pravi uvoz ne bi smel biti pretežak. Še posebno zaradi omejitev pretoke delovne sile v smeri starejših EU članic.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
1.11.2005 20:44:05   
Anonimen
Ogromno je razlogov, zakaj rodnost upada. Niso posredi samo finance, so pa po mojem mnenju eden izmed glavnih razlogov. Saj Gina je zelo dobro napisala.
Bi pa rada samo to še povedala, da sam koeficient rodnosti še ne pove veliko (mimogrede, ta je v letu 2004 v sloveniji znašal 1,22 otroka na žensko v rodni dobi, kar je bil najnižji koeficient v Evropi!), bolj se je za zamislit nad naravnim prirastom, ki je bil v letu 2004 minus 0,3, kar pomeni, da je več ljudi umrlo (kljub temu, da se življenjska doba podaljšuje in umrljivost pada) kot se jih je rodilo. Ali bolj po domače povedano, rodnost pada hitreje kot umrljivost. Se pa je stanje od leta 2003 malenkost popravilo, saj je bil takrat naravni prirast minus 1,1.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
5.11.2005 15:44:38   
SanjaS
nekako imam občutek, da je pri nizki rodnosti najgolobji vzrok skrit v tistem kar pravi mamči. Dejstvo je, da je problem rodnosti predvsem povezan z občutkom VARNOSTI. Občutek varnosti, da bomo lahko svojim potomcem zagotovili povprečno sprejete dobrine, na vseh področjih. Misilim, da ne gre za to ali greš ali ne greš na dopust in ali ima otrok take ali drugačne cunje.. Bolj je važno, da veš, da mu boš tudi drugo leto s svojimi dohodki omogočil kakšen smučarski dan ali morda kolo. Ali res mora biti kolo sposojeno ali staro, zato, da bo država srečno pridobila novega davkoplačevalca? 

Bistvo naše družbe je pač tako, da z dohodki, ki jih imamo, povprečno živimo relativno bedno v primerjavi z razvitim svetom s katerim se tako radi primerjamo, saj traja več desetletij, da si priskrbimo bivališče in ga uredimo tako, da se uvrstimo med povprečne, pa čeprav nadpovprečno delamo, študiramo in se trudimo. 
Ob vsem tem pa sistem ne omogoča varnosti tistemu delu, ki ni dobičkonosen na prvem ovinku.
Dela mater, ki bi si želele ostati doma z bodočimi davkoplačevalci ni pripravljen nihče plačat, to se mi zdi zelo narobe, hkrati je urejeno varstvo nesorazmerno drag špas-ob vseh drugih stroških, ki jih družina na začetku ima. Občutek imam, kot da biti mama ni družbeno koristno delo... 
Ker to delo pač ni ustrezno družbeno vrednoteno, ga vsaka mama opravi v meri, kot ji dovoljujejo vse te okoliščine.  In to nam prinese 1,2 otroka na žensko. 
Pri tem je jasno, pa naj se sliši še tako čudno, da je veliko lažje zadostiti merilom povprečnosti v taki družbi, kot je ponekod v Afriki kot  tistim, ki so v Sloveniji. Revežev pač nihče ne želi rojevat. Bilo bi sebično. 
Očitno si želi vlada prihraniti stroške za izobraževanje in zdravstveno varstvo in bo uvozila nekaj tisoč odraslih, zdravih in šolanih ljudi, da bodo nadomestili izgubo. Vprašanje, ki se ob tem postavlja pa je, ali si bodo sami taki res želeli živeti v taki družbi...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
24.4.2006 17:22:10   
pilotgirl
No da vam še jast napišem zakaj rodnost ne narašča.Naši dragi poslanci v parlamentu vse zakone pišejo po evropskih standardih,materialne dobrine dobivajo evropske cene,....KAJ PA PLAČE?Kdaj bodo plače evropske?No ko bodo rešili stanovanjske probleme mladih družin in mogoče povečali plače,takrat se bo rodnost povečala.Z mojimi starši sem 20 let živela v spodnjem delu hiše,ki je veliko kot enosobno stanovanje-4 članska družina.Mama od mojega rojstva dalje ne dela nikjer ker ima zdravstvene težave.Oče že 30 let dela kot strojnik na kopaču z minimalno plačo 120.000. No,ker nobena stvar ne more bit kot je treba,smo v hiši imeli še 2x poplavo,tko da smo morali vse na novo kupiti,pred tem pa še 2x potres-sem namreč iz posočja.Od države nismo dobili nič.Dobili so pa vsi tisti ki so pri koritu-to so tisti ki imajo razne veze.Štipendije nisem imela ko sem v sredjo šolo hodila,a dom stane 40.000. na mesec. Sestra hodi sedaj v 3 letnik gimnazije,ima epilepsijo in ima štipendijo,hvala bogu.Vsak mesec se nabere 60000 položnic,brez vsega drugega.Sedaj živim pri fantu,ki živi sam z mamo v garsonjeri ki meri 25 kvadratov.No sedaj vsi trije živimo tukaj.Dela samo ona,ker jast od oktobra lani nisem mogla najti službe.No danes sem jo hvala bogu najdla.Na občini nočejo niti slišati za stanovanje da bi bila midva na svojem,tašča nima pravice do večjega stanovanja ker je to garsonjero kupila.Na občini pa so naju odslovili da kao al če bibila noseča ali če bi bila poročena potem prideva na spisek za stanovanje drugače pa ne.Stanovanje iščeva od novembra lani pa ga še nisva najdla.Kako naj imamo potem takem mladi otroke????Mislim da naša država počasi postaja kot Amerika. Sedaj al si revež al pa bogat,srednjega razreda ni več.Tko pač je.Pa ne mislim da bi človek večjo plačo porabu za neumnosti!Kje pa ,če maš 120000 plače na mesec,ti konc mesca niti za kruh ne ostane denarja.Mislim  samo to,da so odstopanja med plačami prevelika.

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
26.4.2006 20:26:03   
dory
Prvi problem je nasa drzava,ki ni cisto nic socialna ampak zaostruje s taksnim sistemom in dela se vecje razlike med ljudmi...kar se financne plati tice...

Po drugi strani pa tako kot tehnologija postajamo napredni tudi ljudje in vedno manj se zmenimo za male stvari, trenutke....hrepenimo po udobju, blagostanju,...

Torej tudi jaz sem pristas raje enega otroka, pa da tistemu nudim lahko normalno zivljenje brez odrekanj, tako sedaj,kot kasneje, poleg tega sem tudi rada sama komot in si kaj privoscim...ne pa zgolj in samo steti denarce in prosti cas,ce ga ze kaj je....

(odgovor članu pilotgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
29.4.2006 13:15:51   
Anonimen
nobeden pa ni omenil, da je vedno več neplodnosti.....

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: NIZKA RODNOST-NE VEDO ZAKAJ..
29.4.2006 13:31:11   
šnucika
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

nobeden pa ni omenil, da je vedno več neplodnosti.....


tudi to je posledica danšnjega življenja....poleg bioloških in fizioloških razlogov še  stres,izčrpanost,delo....

potem pa so tu še prezgodaj rojeni otroci....če se ne motim je Slovenija lani jeseni tolkla rekord......razlogi - stres,utrujene mamice.....

debate o nizki rodnosti so brezplodne!
pa saj ste že vse napisali....znanstvena dela bi se lahko sestavljala na to temo,pa še vedno ne bi bilo boljše.




_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?