|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko je spoštovan "poklic PRODAJALKE L...
26.10.2005 12:31:17   
cute_devil
No povejte kaj si mislte o tem..so prostitutke spoštovane..ali so zgolj predmet zadovoljstva..moje osebno mnenje je..da ljubezen ni naprodaj..in da se ženska k prodaja svoje telo, zlo malo spoštuje in premal ceni svoje telo..kaj pa mislte..keri so odločilni dejavniki..k uplivajo na razvoj prostitucije..ali je prostitucije več v razvitih ali nerazvitih območjih..zakaj?..kaj upliva na to?..a mislite da si tašna ženska lahko najde resnega moškega?..pa tudi če preneha s tem delom..pomojem, če njen moški pozna njeno preteklost, ji ne bo mogel zaupati..kaj mislte o tem?.. user posted image
in kot vemo je v naprimer sloveniji več tujk prostitutk kot pa samih slovenk..po tem sklepam, da tiste ženske bežijo pred nečim..sam..pred čim?..če bežijo pred revščino..zakaj gredo ravno v drugo državo..zakaj tega ne počnejo v svoji državi?.. zakaj izberejo ravno prostituizem?
res je..da jih je večina prisiljenja v to..ampak..jz mislim da je dost drugih služb, s katerimi se da pošteno zaslužit..ne s prodajanjem svojega telesa, ampak s trdnim in poštenim delom..z delom, ki je spoštovano..

_____________________________

Love is in the air...everytime i look around...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
26.10.2005 14:18:53   
Anonimen
Tako kot druge stvari, tudi prostitucija ni črno bela, ima številne odtenke.
Najprej o številu tujih prostitutk v Sloveniji. Mislim, da je približno enako število, da tujke ne prevladajo. Razlika je v tem, da so domačinke bolj sofisticirane, delajo na svojo roko. Veliko je med njimi študentk (nekateri faksi prav slovijo po tem, enkrat je bil še članek v Mladini objavljen), ki si tako bistveno izboljšajo standard. Seveda pri tem ne gre za ljubezen, temveč samo in izključno za goli seks in zaslužek, za posel. Si pa lahko tako same izbirajo stranke. Bolj elitno, če se temu lahko tako reče.
Tujke pa pridejo k nam prek trgovine z belim blagom, so modene sužnje in jih njihovi "delodajalci" izkoriščajo. Tujke hočejo na Zahod zaradi boljšega življenja, vendar se mnoge znajdejo v nepravi družbi zvodnikov, ki prav čakajo na naivne mlade punce. Obljubljajo jim lepše življenje, bogastvo, na koncu jih izkoristijo do konca, tudi z grožnjami, manipulacijo, izsiljevanjem. Torej prostitucije ne izberejo, v to jih prisilijo. Nespoštovanje same sebe in svojega telesa prihaja zlagoma in na koncu prevlada do te mere, da si mislijo, da so si same krive za svojo usodo. Hotele so biti gospodinjske pomočnice, manekenke, tajnice v podjetjih, varuške, dobro pregnani "podjetniki" jih prinesejo okoli in še preden vedo, so stroji, spolni objekti brez lastne volje.

Kar se mene tiče, če prostitutke delajo same zaradi svoje lastne osebne odločitve, naj to delajo, če to hočejo. Zaslužijo pa za polurni seks toliko, kot drugi v enem tednu. In če ti je denar in udobno življenje velika vrednota, potem se tehtanje o med spoštovanjem lastnega telesa in denarjem nagne v prid slednjemu. 
Nikakor pa ne odobravam izkoriščanja, suženjstva in prostitucije proti lastni volji. Tu gre za kriminalna dejanja.

Sicer pa, prostitucija je bila, je in bo vedno prisotna.

(odgovor članu cute_devil)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
26.10.2005 16:52:12   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: cute_devil
res je..da jih je večina prisiljenja v to..ampak..jz mislim da je dost drugih služb, s katerimi se da pošteno zaslužit..


Tudi to je poštena služba oz. poklic, vendar pod pogojem da se legalizira in bodo s tem začele plačevati vse prispevke.

(odgovor članu cute_devil)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
26.10.2005 17:23:34   
Anonimen
Sej prostitutke ne prodajajo ljubezni, prodajajo seks, in seks vedno ne sovpada z ljubeznijo (še premalokrat, če mene vprašaš). Ljubezen pa res ni naprodaj. 
Jaz mislim, da tudi prostitutke cenijo svoje telo in se ravno tako spoštujejo. Vsaj tiste, ki grejo prostovoljno v ta poklic. Tiste, ki so prisiljene, verjetno sčasoma res zasovražijo svoje telo, sebe in cel svet. Verjamem pa, da obstajajo ženske, ki resnično ljubijo seks in so brez predsodkov, in kaj je lepšega kot služiti denar s stvarjo, v kateri uživaš? Nekatere pa so mogoče pač dovolj brez predsodkov, da se spustijo v to, ker mogoče ne dobijo službe sploh, ali pa je plača oz. honorar tako mizeren, da ni za preživetje.
Bi pa morali res zadevo legalizirati, da bi tudi one prispevale v državno blagajno, pa da bi imele boljše zdravstveno varstvo.
Mislim pa, da je zelo malo moških, ki bi bili sposobni imeti resno zvezo z žensko s tako preteklostjo (če seveda zanjo vedo).
Glede tujih prostitutk pri nas pa takole... dvomim, da so k nam prišle z namenom, da se bojo tukaj prostituirale. Vsaj velika večina ne, če sploh katera. Tako kot je že Ankica rekla, naivne so, verjetno tam živijo v zelo slabih razmerah in v upanju na lepše in boljše življenje nasedajo raznoraznim obljubam, nato pa padejo v kremplje brezčutnim izkoriščevalcem.

(odgovor članu cute_devil)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
26.10.2005 22:25:12   
Anonimen
Moja (žal pokojna) prijateljica je bila prostitutka.
Njena zgodba: mati, oče in v 5-ih letih trije otroci. Oče je mamo stalno varal (spoštovan profesor še danes). Mati, vzgojena na "staromoden" način, je vse mirno prenašala, vendar se je nabiralo v njej. In zbolela je za shizofrenijo. Njen mož je očitno samo čakal na to, da jo je lahko pospravil na psihiatrijo. Skrbništvo nad tremi otroci je dobil brez problema. Nekaj časa je od države vlekel denar za njih, po koncu njihovih osnovnih šol pa je to počasi usahnilo. Ker se v srednje niso vpisali. Našel si je ljubico, se preselil k njej in njih tri zapustil v najemniškem stanovanju. Vsak se je znašel po svoje. Marsikaj so počeli, da so preživeli. Tudi manjši kriminal, ki je bil za življenje nujno potreben. Pa nihče od njih ni bil ne pokvarjen ne zloben, le lačni niso mogli biti, in elektriko so morali nekako plačati. Najmlajša je zbolela za shizofrenijo in pristala je v stanovanjski skupini. Kjer je še danes, ker je preveč pametna. Vsakič, ko ugotovijo, da ji je bolje in da je sposobna samostojnega življenja, torej da bi morala zapustiti skupino, se ji "zmeša". In ima streho nad glavo še naprej zastonj, pa denar od države tudi. V službo je nihče ne sili. Verjetno bo taka tudi ostala. Srednji, brat, je preizkusil vse, kar se je v življenju preizkusiti dalo. Danes ima dekle, stanovanje in službo računalničarja. Ona, moja prijateljica, je bila najstarejša. Od nje se je pričakovalo, da bo poskrbela za mlajša dva. In tudi je, kolikor je lahko. Seveda, imela je svoje šibke točke, ampak to ni bistvo. In ker se za tri ljudi in najemniško stanovanje potrebuje velike vsote, se je zavestno odločila za prostitucijo. Da dostojno preživijo, da si kupijo svoje stanovanje, dokončajo šole itd. Moram reči, da ji je šlo dobro. Leta 1999 je zaslužila po 50.000 SIT na dan. O tem, da ni nikomur nič manjkalo, mi najbrž ni treba posebej pisati. Delala je sama, na skriti lokaciji. Na dan, ko je umrla, je imela 80.000 DEM v gotovini. Umrla pa je v prometni nesreči, ki jo je povzročil vinjen voznik.
Zame je prostitutka, ki se zavestno in z upravičenim razlogom odloči za takšno delo, ravno tako spoštovana oseba, kakor vse ostale, če ne celo bolj. Kajti imela sem priložnost razmeroma od blizu opazovati ta poklic (ne samega seksa, da ne bo kdo kaj rekel) in vem, kaj vse je morala pretrpeti v upanju na boljše življenje. Ki bi ga tudi imela, če ne bi tisti pijanec posegel vmes...
O tem, kam in kako je pa izginilo tistih 80.000 DEM, sem pa enkrat, v navalu besa, že pisala. Nista jih dobila brat in sestra, katerima je bilo v bistvu namenjeno... In moj načrt glede tega še vedno velja. Pa če je to zadnje, kar naredim.

(odgovor članu cute_devil)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
27.10.2005 8:31:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Sej prostitutke ne prodajajo ljubezni, prodajajo seks, in seks vedno ne sovpada z ljubeznijo (še premalokrat, če mene vprašaš). Ljubezen pa res ni naprodaj. 


user posted image

No tole sem hotel jaz povedat.. Ne mesat seks in ljubezen.. nima nic skupnega..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
27.10.2005 9:22:51   
daddy
   Ali je neka oseba spoštovana zato ker je čistilka, ali morda zaradi tega kar ( kot osebnost ) je? Ali hočeš reči da ljudje ki se ukvarjajo z določenimi poklici zaslužijo a priori več spoštovanja kot ljudje z drugačnimi poklici? Ali nešolani? Ali brezposelni itd ... ?
   Drugače se vprašaj. Hipotetično: povozi te avto, ležiš na cesti poškodovana. K tebi pritečeta ( recimo ) dve ženski, obe ti nesebično ponudita povsem enakovredno pomoč, poskrbita za nujne poškodbe, se pogovarjata s tabo, te kasneje ( recimo ) odpeljeta tudi k zdravniku. Ena od žensk je kuharica v vrtcu, ena pa brezposelna in si služi kruh s prostitucijo, vendar ti tega ne veš. Hvaležna si obema enako. Preden greste narazen, pa se ti predstavita in ti tudi povesta s čim se katera ukvarja. Kaj zdaj, boš eno nehala spoštovati?
    Kar se mene tiče, lahko prostitucijo mirno legalizirajo. V izogib trgovanju z "belim blagom", če drugega ne. Ta ( pravijo ji najstarejša ) obrt je bila, je in tudi vedno bo.

(odgovor članu cute_devil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
27.10.2005 12:12:46   
Anonimen
Spoštujem vsakega človeka, ki s poštenim delom zasluži za svoje življenje. Niso same krive, če je njihovo delo nezakonito. Meni se ne zdi.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
27.10.2005 12:17:28   
Anonimen
jaz mislim, da nekako ta poklic ni ravno med najbolj spoštovanimi. se najde kakšen, ki je bolj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
27.10.2005 12:33:36   
ur+sa
men osebno to ni najboljsi poklic zenske. to mi pomeni, da se ne spostuje dovolj...
mislm, da lahko sluz denar na kak drug nacin... prodaja lastnega telesa??user posted image  to meni ne pomeni siht.
pa se en kp bolezni loh fases....user posted image

_____________________________

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko je spoštovan "poklic PRODAJAL...
27.10.2005 13:47:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ur+sa


pa se en kp bolezni loh fases....user posted image


Nooo.. ce si cel dan pred racunalnikom.. ali pa cel dan delas enake gibe.. ali pa delas s kaksnimi kemikalijami. lahko fases veliko vec in hujsih bolezni.. tko da bolezni ravno niso dober argument..
Je pa tudi res, da je prostitutka zelo razmigana vsak dan.. to ni tko slaba telovadba..

Recimo.. da si po poklicu mesar ali klavec.. kaj je zdaj moralno in tudi zdravstveno bolje?

Ves stos je v vzgoji, da je seks izven okvirjev druzbe nekaj grdega.. To je vse..

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?