|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 8:33:18   
ursa_p
Dobro jutro po dolgem casu tudi od mene!

Jaz se zadnje case odlicno pocutim, edino sklanjanje mi ne gre dobro ... drugace sem pa vceraj z veseljem pospravila celo stanovanje ... no, ne se vse, ker se je kar nabralo, ampak sem pa veliko pospravila. Baje se nosecnice od 7. meseca naprej bolje pocutimo ... jaz sem ena izmed teh.
Tamal pa se vedno brca in brca ... zgleda se ima odlicno. user posted image

Nama se prenavljanje stanovanja ne premakne nikamor ... koncno je moj dragi nasel cas, da kaj naredi, pa nam je ocitno pocila cev ... ena stena je bila cisto mokra - je kar teklo z nje ... sedaj pa cakanje, da se posusi in da ugotovimo kako je do tega sploh prislo - nimamo pojma - verjetno je pralni stroj. user posted image  Ne konca ne kraja, tako da imam obcutek, da naju bo nas malcek prehitel ... upam pa vseeno, da ne! user posted image

Drugace pa sva imela v soboto prvo obletnico (sele), pa se na to je moj dragi pozabil. No, odkupil se je z odlicno skuhanim kosilom. Je pa kakrsen koli "izlet" odpadel zaradi noro veliko snega (sem ga komaj cakala). Sem hotla mojega dragija peljat v lunapark v BTC na kladivo na katerem sem bila lansko leto in je bil obcutek fenomenalen ... letos na zalost ne morem nikamor ... zato sem hotla pa vsaj mojega peljat ... pa je vreme vse preprecilo.

Po kilogramih sem se vedno na +9, obseg trebuha imam pa 98 cm! user posted image  Kaj pa vem ali to pomeni veliko ali malo. Po eni strani kar nekaj, ker sem bila prej bolj ozka v trebuhu.

Danes greva v MS ... ob stirih, ne? V petek sva spet zamocila, tako da bova solo obiskovala tudi decembra ... tiste stvari, ki sva jih sedaj izpustila. Pride danes katera? Kaj se pa dogaja na fizioterapiji pa ne vem ... moj dragi pride z mano v vsakem primeru ... ce bova seveda kam prilezla glede na vreme!

Ninaki ... ja, res je hecen obcutek kako se mali plazi pod kozo! user posted image  Sedaj se pa res ze dobro vidi vsak premik, cuti pa se bolj.

Sarazan ... glede imena ... moj pogoj je bil kratko ime (ce se le da 3 crke) ... vsak je povedal svoja mnenja in sva se se kar strinjala ... na koncu pa pristala pri Gal-u ... na to ime sem bila prvic pozorna, ko sem v Trnovem srecevala fantka, ki mu je bila strasno vsec moja Lina (bokserka), s katero sta se igrala tudi po vec kot uro. Tamal mi je bil pa zelooo vsec ... res luskan otrocek. In to ime mi je priraslo k srcu ... mojemu dragemu je bil pa tudi vsec. Za puncko imava tudi ze izbrano ime, ker sva izbirala se preden sva izvedela, da bo fant.
Sva pa vseeno dobila tudi knjigico Imena, ampak nisva nasla nobenega novega "predloga". Glede numerologije pa nisva nic preracunavala ... mogoce bi bilo dobro. user posted image

Cuko ... vidim, da imamo kar podoben okus glede imen ... za fantka imava tako izbrano isto ime, za punco pa zelooo podobno ... najina bi bila Tia ... Tiara je ime pa prijateljicini hcerkici. Tiara ima kar nekaj pomenov imen ... krona in se marsikaj.
Glede lezanja ti pa priporocam, da si "dvignes" telo in glavo ... jaz imam tak "povstek", na katerem lahko lezim skoraj 45 stopinj ... kaj takega bi ti mogoce pomagalo!

Taja27 ... kaksne probleme si pa imela, da nisi mogla zanosit. Moja prijateljica, ki je imela ze 5x splav (zadnjic pri 5-ih mesecih dvojcici) je ze skoraj obupala in ze isce nadomestno mamo v Ameriki. Za posvojitev je pa ze prepozno - po nasih zakonih. Prijateljica hodi v Ljubljano, mislim, da celo k Pusenjaku, pa se zmeraj nic ... res bi ji rada dala kak dober predlog kam in kako, pa ga ne vem. Mogoce katera druga priporoca kakega odlicnega ginekologa? Nikoli namrec ne pride cez 33. dan, edino nazadnje, ki pa ji posteljice obremenitve dveh malih puncic ni zdrzala!

Tinkatonka ... glede seksa. V soli za zgodnjo nosecnost so nam rekli, da lahko imas spolne odnose se tik pred odhodom na porod, tako da nic ne skrbi. Mene zadnje case veliko manj moti trebuh, tako da je skoraj tako kot je bilo.

Sazi ... sicer zadrzevanje v zakajenem prostoru res lahko skodi, ampak ce gres za 1 urco ali pa za 4 urce tja ne bo nic narobe ... ce ti ne bo kaj pasalo, pa pojdi vmes na zrak. Jaz imam na zalost tako sefico, da je popolnoma nic ne gane moja nosecnost in imamo v sluzbi tako zakajeno, da se stranke kar na hitro obrnejo in odpeketajo ven ... drugace pa recejo, da pri nas noro smrdi ... nic cudnega ... jaz pa pridem iz sluzbe kot prekajena sunka!!!! Pa se prezracevati se ob takem vremenu ne da ne vem kako.
No, baje da bo s 1. decembrom nehala kaditi v tej pisarni, ker dobimo novo delovno moc (ne zaradi mene!!!)!

Karin412 ... ni vem kaksno ime si izbrala ... zato ti tudi ne znam predlagat kaj naredi ... edino to, da y kar izkljuci ... bo mogla vsakic posebej povdarjati, da je y ne j in ne i ... sami problemi.

Marty5 ... prvic slisim, da je normalno, ce ti tece kri iz nosa ... jaz imam tudi ves cas krvave smrklje ... na zalost!

Tina76 ... namesto zeleza ... bi ti mogoce odgovarjal radic? Meni namrec zelo pase s krompirjem! user posted image

Glede sramne kosti bi pa mogoce katjandraz lahko kaj vec povedala ... mislim, da pomaga, ce imate noge cim vec skupaj - ko stopite iz avta najprej obe nogi ven, sele potem vstanite, iz postelje prav tako ...

Drugace pa lep zasnezen pozdrav iz Ljubljane! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 9:20:03   
Eviii
jutro s primorske...
joj, sm jezna. sm ravnokar napisala en lep in dolg odgovor, pa me računalnik vrže vn in morem vse še enkrat napisat user posted image
torej, pa začnimo. pr nas na primorskem je vreme še kr kislo, čeprou ne sneži, pa tudi deževat je počasi nehalo. o burji pa ne duha ne sluha. upajmo, da bo tako vreme še kr neki cajta zdržalo.
včiri sm se spet zmerla okoli bušija in nobene spremembe - 88 cm. kilaža je pa na +3,5 kg. sm prou vesela, vam morem povedat!!!
kar se pa tiče krvavitev iz nosu, sm prebrala (nega matere in otroka), da so v zadnjem trimesečju kar običajne. meni se je to dogajalo na začetku, ko sploh še nism vedla, da sm noseča. se mi je ene tri dni kr usuvala sredi belega dne kri iz nosu...
naš-a user posted image  je tudi precej aktiven-a te dni. full smešen občutek, ko tako plava po bušiju in se premika. zaenkrat ima še kr glavično vstavo. upam, da si ne bo na koncu premislil-a in se postavil-a na ritko. mi je pa g zadnič reku, da se že pripravlja, da se bo obrnil-a na glavico. konc 7. mesca bi mogli naši user posted image  že bit pripravljeni na nizek štart, z glavicami navzdol. vsaj tko je meni reku moj g.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 9:45:11   
katjandraž
Dan, punce!

Pri nas kar fajn sneži, tko da zgleda ne bo danes nič z mojim nakupovanjem. Sem mislila iti v City park, pa me zdajle čist nič ne mika. Sva šla z malim v vrtec kar peš, jz celo 2x, k sm mu copatke za vikend domov vzela, pa sem jih pozabila nazaj prinest. Zadnje par mesecev sem totalno zmedena user posted image , upam, da so to res hormoni in da bo minilo!user posted image  Sej nisem edina, a ne?

Ja, glede sramne kosti in simfize. Vse vezi se pač med nosečnostjo zrahljajo in zaradi tega boli. Tudi simfiza (hrustanec na sredini sramne kosti) se lahko preveč zmehča in celo premakne, pa še bolj boli. Pomembno je, da pravilno vstanete in se vsedate/vležete. Vedno najprej na eno koleno, na drugo, potem se vsedeš. Ko pa se želiš prevaliti npr. iz hrbta na bok, obvezno kolena skupaj, če ne boli ko user posted image ! Testiraš se pa najlažje tako, da se vležeš na hrbet in poskušaš dvigniti stegnjeni nogi al celo prekrižani, sem že mal pozabila. Pri meni je najhuje po dolgotrajnem sedenju, pa tudi če predologo ležim ali hodim. V soboto me je pa totalno zdelala nesplužena luknjasta cesta in parkirišče. Moja simfiza od takrat spet bolj boli.

Če pa še katero kaj zanima, naj se kar oglasi, vas vsak dan prebiram.

LP

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 10:00:00   
marty5
Še en pozdrav s Primorske,

tokrat z malo več sončka, ker se je kar zjasnilo - le kje bilo sonce čez vikend user posted image ....

Da vam poročam moj obseg trebuha - da vas en bo kap - kar 103 cm, res pa je, da nosim izrazito naprej in se hvalabogu nič ne nalaga na ta zadnji user posted image . Kile pa so bile danes zjutraj 6,5 kg +. Normalno ali ne, tako pač je user posted image .

Drugače sem si tudi jaz končno zbrala voziček - vzela bova Peg perego Pramette, najbrž v sivo-modri barvi (to se še pogajava - meni je ful všeč, dragi pa bi rajši rdečega). Samo ne vem še kje ga vzet - na strani soncek.si je ugodna cena, samo moram zvedet koliko je poštnina. Če je katera zbrala ta voziček, bi bila vesela mnenja...

Kar se tiče krvi iz nosu - to nadlogo sem imela že na začetku in mi je zdravnica rekla, da je normalno, kar sem potem tudi prebrala v eni knjigi. Baje je sluznica zaradi user posted image  otečena in veliko bolj prekrvavljena, kar lahko povzroča krvavitve.....

Jutri sem imela namen it v LJ, na lov za previjalno, ampak si kar ne upam po teh cestah - nimam niti zimskih gum (pri nas niso obvezne). Bomo počakali na boljše čase.

Želim vam lep začetek tedna user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 10:05:18   
ninaki
Sarazan, pri fizioterapiji najprej pokazejo nekaj diapozitivov - nic kaj takega. Ene par nepravilnih polozajev pri trbusnjakih, pa misice, pa katere kdaj delajo. Pa fizioterapevtka pove par stvari o misicah, o kegljevih vajah,... Potem se gre pa v telovadnico, kjer vsaki zmeri koliko so sle trebusne misice narazen in ti pokaze kako se delajo vaje za taveliko trebusno misico. Pa pokaze se kako naj bi nosecka vstajala. Zadnjic, ko sem bila jaz, je bilo prav smesno. Res smo bile kot nasedli kiti user posted image  Aja, pa ce ima kaksna kakrsnekoli tezave, vse razlozi. Jaz sem jo vprasala nekaj v zvezi z vnetjem mehurja, ena punca ima blazne tezave s krizem pa ji je svetovala obisk in ji dala tel. stevilko.
Partnerji so takrat fraj. Ce lahko, pridi kar sama. Ne bo nicesar zamudil, saj bo moral vecino predavanja nekje pocakati. Kar se pa diapozitivov tice, mu pa lahko doma poves kaj je bilo gor. Ni pa gor nic takega, kar bi bilo bistveno, da bi tudi on videl. No, vsaj meni se je tako zdelo.
Jaz grem jutri na psihologa. No ja, upam, da se bom prebila user posted image  Danes sva se zjutraj vozila 1 h....

Pozdrav,

Nina

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 10:22:09   
sarazan
Ninaki, hvala za opis predavanja. Se mi je kar zdelo, da moža ne rabim zraven. Sem mu že sporočila, da je danes popoldne frej user posted image . Jutri ob 16h grem tudi jaz na psihologa. Kdaj imaš pa ti predavanje?


Jaz iz nosa ne krvavim, sem pa na začetku user posted image  ene dvakrat. Sramna kost oziroma predel tam spodaj me malo boli, če sem preutrujena ali pa se dalj časa tresem po kakšnem makedamu ali luknjasti cesti. Svetujem počitek - na postelji user posted image , meni je pomagalo. Sicer pa bolečin nimam.

Glede pozabljivosti... kar se meni dogaja, je že višek. Nisem si več podobna. Skoraj ni več dneva, da ne bi pozabila kakšnih ključev doma, ali pa pozabim koga poklicati, ker sem obljubila. Pa itak, da izgubljam stvari (in jih hvalabogu kasneje najdem). Od doma se odpravljam "100 ur", ker vedno kaj pozabim vzet s seboj. Ah, upam, da bo minilo po porodu.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 10:27:49   
Eviii
ja, drage moje, da se vam pridružim v klubi pozabljivk in nerodnic... jst si kr na listke pišem, pa v outlook. same neumnosti. na primer: spomni se poklicat... katastrofa!!! in mi vsake 5 minut pride kako novo sporočilo na plan, ko imam odprt računalnik. če pa sm slučajno kje brez računalnika, pa je konc z mano. sm ko izgubljena kura! pa še z vsemi temi dohtrji in laboratoriji... danes imam zobarco ob dveh. držte pesti, da bo to samo rutinski pregled (me nič ne matra) in da me bo poslala domov. ne da se mi, da mi tam vrta in me matra eno uro al pa več...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 10:37:07   
ninaki
Sarazan, jutri ob 16 bom tudi jaz na predavanju. Sta sestavila omare? So lepe?

Tudi meni je spet zacela teci kri iz nosa. To se mi je dogajalo na zacetku. Nos me je obupno bolel, vcasih sploh nisem mogla dihati. Zdaj se ponovno dogaja. Najbrz skodi tudi tale suh zrak, pri nas je obupen.

Kar se pa pozabljivosti tice, sem pa tudi jaz ZELO pozabljiva. Reminderji v outlooku so nekaj obicajnega. Tako, kot pri tebi Eviii, se tudi pri meni vecina reminderjev zacne "Ne pozabi na...." user posted image  Listki so tudi non stop z menoj.

Mene pa hrbet daje. Likati sploh ne morem dolgo, ce lezim na postelji nekaj casa s podlozeno glavo, potem sploh ne morem vstati. Zadnjic sem se smejala, sem jedla na postelji in imela kroznicek na trebuhu. Je mali parkrat v kroznik udaril, sem mislila, da mi bo vse skupaj dol padlo user posted image  Zadnje case mu dogaja, ko lezim na trebuhu. Cel cas gor boksa. Ce se pa prevalim na bok, je pa miren. 

Naslednjo morfologijo imam 19. 12. Moja gin je rekla, da jo ona naredi.

Nina

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 10:50:18   
tinkatonka
MArty5.....glede vozička PP Pramette. Midva sva ga kupila ravno v tej sivo-modri barvi. Je zelo lep, praktičen za zlaganje in pa zelo zelo vodljiv. Kupila sva ga prek Sončkove spletne strani. Mislim da je poštnina 790 SIT, in če vse skupaj sešteješ je še vedno ceneje kot če ga kupiš v trgovini. Sicer pa ti na www.soncek.si vse izracuna prej preden potrdis nakup, tko da se še enkrat prepričaj če je poštnina res taka, da te slučajno nisem kaj zavedla. Jaz sem vglavnem zanjo plačala 790 SIT. Dobila sva ga pa 2 dni po naročilu. Glede na to da ta voziček spada med najlažje, si spoh ne predstavljam da bi imela slučajno kakšnega 16 kliskega, ker mi ni jasno kako bi ga nosila. Tega pa lahko neseš v eni roki, v drugi pa otroka. Aja še to...jaz sem se odločila da bom naredila eno tako blagovno podlogo za v voziček, da bo otroček ležal na prijetnješi podlagi. Za prve dva meseca, sem kupila eno fliko flisa in zarobila, za poletne mesece bom pa kaj iz bombažne tkanine naredila. Sej ni težko, sam zmeriš kok rabiš, kupiš pa zarobiš.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 11:04:52   
taja27
Pozdravček moje souser posted image ,

tudi na našem koncu je začelo danes nenormalno snežiti. Mi je prav lepše, saj je pri nas od petka ful deževalo. Mi je blo tko smešno, ko sem poslušala pri poročilih (TV, radio) da sneži po celi Sloveniji razen na Primorskem da pada dež - no nisem vedla, da smo tud mi Primorska?! Kam se je pa morje skrilo??? No, kakorkoli, sedaj sedim s službi, hvala bogu nimam nobene gužve, in gledam skozi okno (steklo imam čez celo steno, 4,5m x 4,5m), berem vas in dopolnjujem seznam za našega dojenčka.

Kar se tiče krvavitev iz nosu - mene to spremlja že kar nekaj časa. Zaradi odebeljene sluznice včasih komaj diham, ko si obrišem nos mi zelo rada teče kri, včasih tudi kar tako, brez veze. Ko sem to omenila G mi je rekel, da bo še malo slabše ... ker je tudi čas takšen; ogrevanje prostorov, posledično suh zrak ... odkar sem si kupila vlažilce za zrak (za na radiator) za doma in za v pisarno, moram priznati, da je malo boljše.

Tudi jaz sem že nekaj časa v klubu pozabljik in se striktno držim načela: pametni pišejo ... samo da gre pri meni bolj za tisto: pozabljivi pišemo"! Pa to še ni vse, štorasta sem pa tako, da se že sama sebi smejim. Predno se zjutraj uštimam v kopalnici mi kar naprej padajo iz rok pokrovčki krem, pudra, glavnik, deodorant ... katastrofa ... enkrat mi je deodorant (steklen) padu celo v bide in sva ga mogla zamenjati, ker je le-ta seveda poču. Buši mi pa že prav nagaja ob prepogibanju.

V petek sva kupila voziček Quinny Speedy + Dreami košaro (zraven je še pregrinjalo za dež oz. sneg, komarnik in dekica) + lupinico, vse v deep red barvi. Šele včeraj po kosilu pa sva imela čas, da sva ga sestavila. Kako je lep! Sem delala kar kroge po stanovanju in se nastavljala pred ogledalo in ugotavljala kako mi paše. Vsake toliko časa sem ga šla kar malo pobožat.

Me pa malo moti, ker odkar vejo ljudje okoli naju, da imamva rdeč voziček, so naju določili, da veva, da bo punčka. Mislim hallo, ko da fantek ne paše v rdeč športni voziček user posted image . Ne vem zakaj eni kar mislijo, da bi morali dobiti ''gospodarja'' user posted image , kot da bi bila punčka tolažilna nagrada. Še najbolj me pa moti, da me taki komentarji prizadanejo, saj bi sama takoj imela pupo al pa fantka ... samo, da bo dete zdravo... pa saj veste, kaj mislim.

Ursa-p: jaz sem imela PCOS, pa še mož je imel slabši spermiogram. No ampak ratalo nama je po naravni poti in še kar ne dojemam, kljub temu, da me naš/a bebika kar močno brca.

Lep pozdrav na Primorsko, Štajersko in v LJ.

Taja + user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 11:28:02   
marty5
Ravnokar sem malco izkoristila za skok do Baby centra, da si voziček še v živo ogledam. Je bil ravno ta razstavljen sivo-modra kombinacija user posted image . Definitivno sem se zanj odločila - le še barvo bom zbarantala pri dragem user posted image .

Če je res poštnina pod jurja, se definitivno splača, ker je cena v BC 74.000 sit. Bom še pri naročilu preverila, ampak hvala, Tinkatonka user posted image .

Kar se pa barve tiče - jaz se sploh ne oziram na spol user posted image  pri izbiri barve. Sicer naj bi res najbrž dobili user posted image , ampak tudi če bi bila user posted image  bi vseeno želela to sivo-modro kombinacijo.
Pri nas v družini pa vsi potihem navijajo ravno za user posted image , ker že dolgo ni bilo nobene - na moji strani sem jaz ena in edina, na user posted image  strani so pa itak sami fantje. Tako, da si želijo "gospodarice" za spremembo user posted image . Seveda pa vsi modro zaključijo - da bo le zdravo...
Se pa strinjam, da so včasih prav moteče te izjave - kar avtomatično se postavim v bran mojega user posted image ! Po moje se ljudje ne zavedajo in ne mislijo nič slabega, vseeno pa lahko človeka prizadanejo.



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 11:40:23   
Eviii
mi smo kupli voziček barve ice - v modri in beli barvi z nekaj dodatki oranžne barve. sm prou navdušena nad njim!!! jst sm itak zaljubljena v modro barvo in me prou briga, če se ljudem zdi, da user posted image  vanj ne paše... drugače ima pa voziček zraven še lupinico in avtosedež. zadnič sva razmišljala z možekom, da bi za začetek naš-a user posted image  spal-a kr v lupinici pr naju v sobici neki mescev, da se vsi skupi navadimo in prilagodimo na nove razmere. pač namesto klasične košare. za postlco pač nimava v sobi dovolj prostora. ko bo pa malo večji-a, pa se bo preselil-a v dnevno. kaj vi menite o tem? boste že takoj na začetku user posted image  spravle v svojo sobico?
sicer pa je pr nas tko. ko govorim o našem-i user posted image  se mi pogosto dogaja, da govorim kr v moški obliki. in pol me vsi obsojajo, da vem, da imamo user posted image , samo nočem tega naokoli povedat. in morem pol na dolgo in široko razlagat, da mi ne želimo vedet spola in da tudi ne sprašujemo po njem, celo g grozimo, da nam tega ne sme nikakor povedat!!! pa me vseeno obtožujejo, da spol poznam, samo nočem povedat...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 11:47:35   
marty5
Eviii,

pri nas imamo glede posteljice isti problem. Ta ne gre v najino spalnico, tako da sva razmišljala o košku za prve mesece. Zdaj pa vse bolj razmišljam, da bi dala v otroško sobo še eno posteljo zame in bi se jaz za ta čas preselila k user posted image . Ne vem, se moram še odločit....Definitivno pa mislim, da mora biti mama zraven prve mesece.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 11:51:36   
čuko
Pozdravljene user posted image !

Pri nas spet sneži. Zdaj pa rres že imamo snega za izvoz. Sploh ni fajn, ko moram skozi avto čistit, ko kam grem.
No glede spanja, še en dan nismo nič spali.
Ursa_p: hvala glede nasveta za spanje, si bom danes podložla, da bom že kar na pol sedela.
Glede imen pa imava res podoben okus. Tudi jaz sem za punčko razmišljala me Tija in Tijara!user posted image user posted image user posted image  Res hecno ne? Bilo pa mi je tudi všeč Tija Lara!

Sramna kost me še nič ne boli in upam, da tudi ne bo, ker me že ti kolki bolijo ko user posted image  in nič ne spim.
Glede kil pa bom vidla v četrtek, ko imam pregled. Komaj čakam, da vidim svojega user posted image , in da mi reče, da je vse uredu!

Ste že kaj praznično razpoložene? Vse je že tako lepo okrašeno, da me je že kar prevzelo. Zdaj pa res prihaja za mene eden najlepših praznikov in nakupov, tak da nam bo hitro minli in bo že februar tu!
Ali že kaj razmišljate, kaj boste kupila svojim user posted image ? Jaz imam vsako leto ta problem, da do konca ne vem kaj naj kupim!

Lepo bodite user posted image , pa pazite na bušije zunaj, ker je spolzko, da katera ne pade!



_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 12:07:20   
ursa_p
Taja27 ... aha, pri njima niti ne vejo tocno kaj je narobe! user posted image  Hvala vseeno!

Marty5! ... Midva bova tudi vzela Peg Perego, ampak ne Pramette (kosara young in podvozje classe 4) ... je mozno, da je ugodnejsa ponudba od soncka kar njihova trgovina pri Tivoliju ... na ceno dobis se 5 % gotovinskega popusta in 5 % popusta za clane (se vclanis takrat, ko kupis vozicek).
http://www.mami.si/oi31.html ... cenik imas zgoraj desno. Vozicek je dosti podoben, ampak glede na to, da ga videvam najveckrat od vseh vozickov (poleg Quiny-ja - ampak ta je cisto drugacen) je po moje kar v redu. Midva rabiva takega z res velikimi kolesi in ki se z lahkoto sestavi, razstavi in ki se zlozi na najmanj kar je mozno.

Eviii ... nikakor otroka spati v lupinico!!!!!! V lupinici je dojencek lahko le kako urico ali pa malo dlje (vam tega niso povedali, ko ste kupovale vozicek ali pa vsaj v MS???)!!!

Kar se pa pozabljivosti tice ... po moje je moj dragi ze visoko nosec! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A jutri ob 16-ih je spet predavanje???

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 12:20:19   
Nikita***
Ojla user posted image , tak turoben dan je, ampak se tolažim, da sem doma na toplem in mi ni treba nikamor it. Včeraj dopoldan, ko sem se zbudila, šok in cel dan pokvarjen: s strehe bloka nama je čez noč padel sneg na šipo avtomobila in je razbita. Čez celo šipo pajkova mreža. Sranje! Že itak mal gledava na stroške, ko je treba za user posted image toliko nabavit, sedaj pa še to. Čeprav pravim - če ni hujšega... Je pa res, da se prav v nepotrebnem času dogajajo take smotane stvari. Nekako bova že. Me pa jezi sto na uro.

Marty5
- kar se poštnine tiče, je tako, kot ti je že Tinkatonka napisala. Prijateljica je prav tako nabavila voziček preko Sončka in je bila poštnina okrog 700 tolarjev. Ista cena je za poštnino pri Pikapolonici (prav tako internetna prodaja). Ne glede na velikost in težo paketa.

Taja27- tudi midva sva nabavila voziček v rdeči barvi in se sploh ne sekiram. Zdi se mi, da se ta barva poda k obema spoloma, celo zelo lepo k fantkom. Tudi modra se lepo poda k punčkam. Pravzaprav se mi zdi, da so vse barve primerne za oba spola, razen roza. Midva sva veliko cotk nabavila v modri (če sem pa mahnjena na modro), pa tudi še ne veva za spol. Čeprav bi rada vedela, vendar user posted image že sedaj nagaja in noče pokazat, kaj skriva med nogicama.

Eviii- midva imava za prve tri, štiri mesece zibko (dokler jo user posted image ne preraste), jo je mami mojega user posted image šparala, ker je še njegova. Imela jo bova v spalnici. Naprej pa bo user posted image spal v svoji sobici. Verjetno bi v sobici spal(a) že od začetka, če ne bi imela zibke. To sta prakticirali dve moji prijateljici in se je obneslo. Res je le, da sta imeli malo daljšo pot do sobice, kakor če bi user posted image spal v spalnici. Sem se pa odločila, da ga sama definitivno prestavim v sobico takrat, ko se še ne bo zavedal(a) oz. bo še majhen. Ker potem se kar vleče, vleče, vleče (vidim pri znancih in prijateljih), naenkrat je otrok star dve, tri, štiri leta in še vedno spi v spalnici, nikakor noče v svojo sobo. Tega pa nočem.

Hm, kar se pa seksa tiče, pa tako tako. Včasih cel teden vsak dan, potem pa spet ves teden ne. Se mi zdi, da mi poželenje precej niha. Nekaj časa bi skoz, potem pa sploh neuser posted image user posted image user posted image

Ok, toliko zaenkrat. Lepo se imejte!



_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 12:50:43   
taja27
Punce,

hvala za mal tolažbe glede teženja o spolu. Zgleda, da mi je tko pršlo, da sem mogla pojamrat. Prav zaradi tega mam čedalje bolj občutek, da bomo imeli punčko in me včasih kar drži, da bi kar rekla JA PUNČKA BO, čeprav v resnici še ne veva in nama tudi skoraj nihče tega ne verjame... Vidim pa, da vas je kar nekaj takih.

Glede spanja našega dojenčka pa je takole; dojenčkova sobica bo takoj zraven spalnice. V planu je, da bi bil dojenček že od začetka kar v svoji sobici, če pa me bo strah (ali še diha, da ne bo kaj narobe, ...) bova pač dala posteljico za čez noč v spalnico (dobro da bo na koleščkih). V bistvu se s tem niti ne obremenjujem, kako bo bo. Ne planiram pa imeti otroka v zakonski postelji, niti ne v splanici, razen kakšen mesec na začetku.

Marty tebi pa odsvetujem, da se preseliš k dojenčku, da ne bo očka popolnoma odrinjen. Mislim, da bo že tako ali tako malo na stranskem tiru in se mi ne zdi vredu, da bo še spal brez svoje ljube. Nikar ne pozabita nase, kljub otročku!!

Eviii, verjetno si zamenjala lupinico (to je namreč avtosedež) z košarico in si mislila, da bo vajin dojenček spal na začetku kar v košarici? Ne vem no? V lupinici je otroček namreč preveč zvit in je priporočljiva le za krajši čas, tako kot je napisala ursa_p. Skratka otroček mora spati na ravni podlagi.

Jery - to je pa res zoprno, glede tega snega in razbite šipe in popolnoma razumem tvoj bes. Je pa bolje tako kot, da bi sneg padel nate ali na tvojega lubija.

Taja

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 13:56:11   
sarazan
Ninaki! Omare še niso sestavljene. Ena v dnevni sobi je že, tista v zimskem vrtu bo, ko vse dobiva (ugotovila sva, da manjka hrbet user posted image ). Za otroško sobo pa še nisva začela. Sva pa ugotovila, da so eni predali napačne barve user posted image . Še ena reklamacija. Matr jim obrtnikom user posted image . Me zanima, če bi bili tako zelo mirni, če bi mi zavlačevali s plačilom.
Jutri sporočim, kako bom oblečena, če bi želela, da se spoznamo na materinski šoli. Mogoče bo tam tudi Ursa_p, s katero se že poznava.

Absolutno odsvetujem, da imate otroke dalj časa v lupinici. Lupinica je avtosedež namenjen izključno vožnji dojenčka v avtu. Nekateri proizvajalci vozičkov nudijo možnost, da se lupinica namontira na voziček in otroka okoli vozite. To ni dobro za otrokovo hrbtenico, pa še pol sedeč položaj mu otežuje dihanje. Ampak prodaja jim gre pa dobro... user posted image
Otrok mora spati na ravni in trdi podlagi, sicer se ne bo pravilno razvijal!!!

Midva imava veliko stanovanje in ni problema dati otroško posteljico v najino spalnico. Lahko bi bile tam celo dve. Ampak niti slučajno pa se ne bi "odselila" iz svoje postelje in moža, če ne bi bilo prostora. Vedno se najde rešitev, če ne drugače, so koški/zibke zelo majhni in za 4 mesece rešitev. Potem pa otroka navajamo na samostojno spanje. Mogoče se res na začetku večkrat vstajamo in hodimo v drugo sobo, pa vendar... Mož bo z menoj do konca življenja. Nočem ga izgubiti prej zaradi česarkoli. Niti zaradi otroka.
Premislite in se vprašajte, kaj lahko pomeni to za vajin partnerski odnos.


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 14:09:21   
marty5
Ja, glede "začasne selitve" v otroško sobo, sem tudi jaz najprej pomislila na podobne težave. Kot pravim, morava še pretehtat.....delovalo je pri najinih kolegih in sva zato z mojim prišla na to alternativo. Sicer je otroška soba zraven naše splanice, tako da ni hudega, ampak si kar ne morem predstavljat, da bi tako majhen dojenček bil sam samcat.

Sem pa zagovornik, da mora potem čimprej iz spalnice, če se le da in se navadi na svojo sobo, če ne so lahko dolgoletne težave s tem in zakonska postelja ni več zakonska, ampak družinska. Kar po moje ni dobro za nikogar.
Bomo vse še videli - problem je, ker je spalnica pravokotna in le kak košek bi prišel v poštev.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 14:15:00   
Kami
Pozdravljene februarčice!
Sicer verjetno niste opazile, ko nas je pa že toliko, ampak od torka se vam sploh nisem nič javljala. V sredo sem imela namreč še vedno krče in to kar pogoste, pa otročka nisem nič čutila več kot 12 ur in me je g. kar v porodnišnico poslala. user posted image Tam so ugotovili rahle popadke na 5 minut, pa 1,5 cm odprta sem bila in so me obdržali notri. Sem dobila injekcije za razvoj otrokovih pljuč, če bi slučajno res prej rodila. Krči so pojenjali, vendar jih imam sedaj spet. user posted image  Potem sem tečnarila in so me v petek spustili domov. Vmes so me še prepričali, da začnem jemati tablete za srce, ki mi dela čedalje hujše težave. Otroček je ok, samo zelo zelo je miren. Bojda reakcija na injekcije. Leži pa še vedno v medenični vstavi, vendar ima še čas da se obrne. Zdaj sem doma in nisem najbolje. Bolečine imam še vedno, trebuh mi dol tišči da kar boli, ampak sem res raje tu, ker sem močno pogrešala svoja fanta in tudi onadva sta bila popolnoma nepripravljena na to, da me ni. Poleg tega me daje nespečnost in sem totalno neprespana. Se bom pa v naslednjih dneh (po svojih močeh, pač) temeljito pripravila na to, da lahko kmalu res tudi rodim. Tole je bil zame totalni šok, nimam še nič pripravljeno in urejeno. Tako, da - nikoli ni prezgodaj, da ste pripravljene. Ne znajo mi povedat, ali bom lahko donosila do februarja ali ne, ampak teli lažni popadki bojda trajajo tudi 2 tedna in včasih grejo pač naprej. Zdaj res počivam, fax sem čisto odmislila, bo že počakal.
Čuvajte se, user posted image , da nas ne bo čas čisto prehitel!


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 14:25:25   
marty5
Kami, držim pesti, da se bo user posted image  čim manj mudilo in da bo počakal februar user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 14:31:10   
sazi
Komaj sem se prebila skozi vse vaše "pripovedi" - res je užitek brat vse skupaj, samo treba pa si je vzeti čas - prav namensko.
Toliko stvari, da ne vem, kje naj začnem:

Voziček: sem že omenila Quinny  Speedy, je pa v jesenskih barvah (zelena, rjava, glavni del pa je oranžen), košara je temno siva, lupinico pa še kupujeva. Nisem nek manijak barvne usklajenosti, sem pa tudi mnenja, da je glede na spol vseeno kaj je kakšne barve, le fantek z roza ne gre skupaj. Kupila sva ga preko sončka in je bila poštnina 790 sit, dostava v 2 dneh.

Spanje user posted image : za začetek bo v (za 2 meseca) sposojeni zibelki, potem pa v posteljici pri naju v sobi (itak bi bil nekaj mesecev) saj nimava še ene sobe, da bi lahko imel svojo in tako se tudi z dekoriranjem otroške sobice ne ukvarjam, ker je enostavno ni.

Moje spanje: nimam noči, ko se zbudim in potem ne morem zaspati nazaj. SPloh ob mojih zadnjih zdravstvenih problemih (bule na glavi - so še kar tam in vsak dan kakšna več) me je pa še prebujna domišljija popolnoma sesula in če sem se ponoči zbudila ni bilo šans, da zaspim nazaj - sem bila čisto prestrašena. No, recimo da zdaj po odzivu zdravnikov (čeprav nimajo pojma za kaj gre) nekako sklepam, da ne bo kaj hujšega in imam že mirnejše noči.

Lupinica naj bi bila za novorojenčka res primerna čez dan le za kakšno urico - torej samo za prevažanje z avtom, saj je pomembno, da je na popolnoma ravni podlagi. Prijateljičin sinko je na začetku spal kar v košari od vozička.

Sramna kost - oziroma vezi tan naokrog tudi mene občasno bolijo. Tako kot je ena napisala - paziti je potrebno, da se premikamo z nogami skupaj. Čim manj razkorakov in nič sedenja po turško in podobnega.

Prazniki: o darilih še ne razmišljam, bo pa treba. Trenutno si želim razjasniti moje zdravstveno stanje, naštudirati za naslednji izpit (prihidnji teden), urediti samoplačniški UZ, nekako dobiti potrdilo o PDP pred naslednjim pregledom, pospraviti stanovanje, ugotoviti, kaj vse mi še manjka za user posted image ... Kakšna darila torej? Kam naj jih stlačim v moji tudi pozabljivi in precej obremenjeni glavi? Še dobro, da v službi kmalu nastopim dopust in mi tako ne preostane več prav veliko dela.

Nos in krvavitve: tudi pri naju v stanovanju je grozljivo suh zrak. Najbrž bi bil smotern nakup kakega vlažilca, saj bo najbrž tudi potem za user posted image  bolje, da ni tako suh zrak? Vsako jutro se mi dihalne poti čistijo vsaj 1 uro. Krvavo imam sluz iz nosu in tudi tisto, kar se mi nabira v grlu in izpljuvam. Po kaki uri se zadeva normalizira in čez dan večinoma ni nikjer nič krvavega - zjutraj pa spet.

: tdi midva začneva naslednji teden v porodnišnici - tako kot Tinkatonka. Moram še v porodnišnico po nalepke enkrat skočit. Upam, da bom naslednji teden lahko šla na vsa predavanja, saj imam drugo polovico tedna spet zafilano z mojim izobraževanjem. No, glede na to, da je za vsako predavanje 5 terminov, bi mi moralo uspeti, kajne?

Imena: joj, med naštevane zgoraj sodi še izbira imena. Bo treba kar nekaj časa posvetiti. Saj imam nekaj idej, samo res želim tako ime, da jih ne bo potem v vrtcu spet 5 s takim imenom, za kake eksperimente z imeni pa tudi nisem.

Sneg: kakih hujših težav s snegom nimam (odkar so nama ukradli avtouser posted image ). Je pa malo problem s parkiranjem - od sestre sposojen stari avto, ki upam, da bo še zdržal nekaj mesecev - komaj dobi parkirišče pred blokom. Tiste, ki stanujete v blokih - ali imate tudi pri vas "gajbičarje" - folk, ki si "rezervira" parking z gajbico in pšomožnosti napisano svojo registrsko številko? Matr mi grejo na živce.
Prej sem šla do zdavnika peš, pa je ob povratku sijalo sonce. Prav lep sprehod je bil. Bom šla mogoče zdajle še za pol urce ven - res je super občutek malo se preluftat.

Cigaretni dim: hvala za vse odgovore na to temo. Bom šla tja malo posedet, če me bo pa preveč motilo, bom pač toliko prej odšla. Ne morem pa verjet, da je toliko sebičnih kadilcev, da niti nosečnici ne privoščijo svežega zraka (ursa_p). Jaz sem že v nenosečem stanju prava tečka glede tega. Potem pa rečejo, da nmo nekadilci netolerantni. Netolerantni do česa - da nas zastrupljajo? Saj lahko kadijo, samo ne, če potem mi ne moremo do čistega zraka...

No, upam, da sem "obdelala" vse trenutne teme. Moj želodec se oglaša, tako da grem nekaj pohrustat. Lepo se imejte, na snegu pa pazite, da vas kje ne spodnese.

pozdravčke




(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 16:09:49   
Eviii
evo nas nazaj od zobarce. sm bla not cele tri minute, v katirih mi je pogledala zobe in rekla, da so ok. samo dlesni mi malo krvavijo, ampak to je v user posted image  zaradi hormonov čisto normalno. je rekla, da se vidimo čez eno leto... juhu, da sm vsaj to stvar rešla!
ja, drugače sm mislila košaro od vozička. sm malo zamenjala terminologijo user posted image ... sem pa tudi sama od kolegice slišala, da je njena user posted image  spala v košarici prvih par mesecev in sm si rekla, zakaj pa ne bi še mi poskusli. glede na to, da je košara razmeroma velika in udobna (in ni mehka, ampak trda - jo bom bolj obložila z blazinami al kej podobnega)...
drugače me je pa končno nehala bolet rit od vseh injekcij, ki sm jih dobila v bolnici. in tudi krvavitve v nosu so se počasi umirile, ker sm v bolnici zaradi suhega zraka skori dehidrirala.
boga, kami... pol sva že kr dve, ki naju imajo na listi, da ne dočakava februarja... meni se je sicer dobro izšlo in morem potrkat po lesu, da se mi kej takega res ne bo zgodilo in da bo naš-a user posted image  dočakal-a februar... in sazi, tvoje bule na glavi so res neki čudnega in predvsem trdovratnega... mogoče imaš pa kako alergijo? ti jim kr teži naprej, da ugotovijo, kaj se dogaja...
jst sm dala pol šole za starše že skozi, drugo polovico bom pa obiskovala decembra, ko bom vrjetno itak že na dopustu...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 16:26:33   
čuko
Kami drži se, pozitivno misli, dosti počivaj, pa pusti se razvajat, pa bo vse uredu!

Držimo pesti, da boš ostala februarka!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.11.2005 17:22:18   
Nikita***
Kami drži se!!!

_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?