|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Orhideje
29.11.2005 10:11:11   
sezam
user posted image user posted image user posted image user posted image
No, pa da bom še jaz nekje prva.

Zanima me, kaj je treba naredit, das orhideja ponovno zacveti. Dobila sem jo za darilo, pa je odcvetela. user posted image user posted image  Nekaj sem slišala, da jo je treba porezat (steblo, kjer so cvetovi), pa ne vem koliko.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Orhideje
29.11.2005 10:13:41   
Anonimen
js mam orhidej celo morje pa nimam pojma kako se jih vzgaja, cvetijo mi pa kr naprej :)
v glavnem ko odcvetijo pustim en cajt tisto steblo da vidm kaj bo iz njega. včasih se posuši čist do rastline včasih pa sam mal in pol pač posušen del odrežem. če se pa čist posuši pa čimniži odrežem. če delam prov ne vem, v glavnem cvetijo mi pa k po tekočem traku :)

(odgovor članu sezam)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Orhideje
29.11.2005 10:17:45   
Anonimen



Pustiš jo in je nične reži-imam že petnajst letne iskušnje z njimi.Ime jih v senci-ne na direktnem soncu. Če jih presajaš jih posadi v vrtno zemljo ker je porozna.



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Orhideje
29.11.2005 10:26:08   
Baby
Pusti jo čim bolj pri miru. Zacvetijo 1x na leto. Pazi le da bo bolj malo zalita.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Orhideje
29.11.2005 10:43:16   
vesnaRR
Moje izkušnje z rožami so - pusti pri miruuser posted image  bolj ko jih 'rihtaš' slabše je - najbolj cvetijo rože v moji sobi pri starših kjer sem bolj ko ne redek gostuser posted image

Imam orhidejo, dobila lani v tem času lepo in cvetočo, je odcvetela, pa sem si mislila - jaz te bom zalivala, če bo kaj, dobro, če ne pa tudi - in danes ima en lep cvet, nastavlja pa še za druge.

Moj nasvet - pusti jo na istem kraju, zalivaj kot ponavadi, in čakaj kaj bo. Če se bodo stebla sušila jih boš itak morala odrezat.

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Orhideje
29.11.2005 11:57:47   
Magi*
če se posuši cvetno steblo, ga komot odrežeš. pri enih vrstah nikoli ne cveti iz istega cv. stebla. pri najbolj običajni (phalenopsis - al neki tazga) pa bolj ali manj iz istega, lahko pa naredi tudi nove nastavke.

presajaj čimmanj, če pa že, pa v szbstrat za orhideje. rabijo pa veliko vlage, nikakor pa ne smejo stati v vodi, ker korenine takoj zgnijejo. jaz jih vsak dan pršim in mi delajo lepo. ne čakaj preveč na cvetenje, ker ni pravila in včpasih rabijo kar dolgo. potem te pa presenetijo. nimajo rade direktnega sonca. v času cvetenja jih je dobro pognojiti z posebnim gnojivom za orhideje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Orhideje
29.11.2005 12:16:54   
Moyca_
jaz jo zalivam 1krat na teden. Je dovolj?

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Orhideje
29.11.2005 12:42:32   
Magi*
lahko jo zalivaš 1x na teden. pazi samo, da lonček ne stoji v vodi in da prst ni ne presha in bog ne daj preveč vlažna. najboljše je, če jo zaliješ, pa odliješ odvečno vodo. odvisno je pa predvsem od tega, kje jo imaš (ali je prostor suh ali vlažen). vsekakor je fino, da jo tu in tam popršiš, ker imajo zelo rade zračno vlago.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Orhideje
29.11.2005 13:35:02   
Anonimen
Jaz obožujem orhideje. Smola je bila pa ta, da mi je do nedavnega vse vrag vzel. Potem pa dve leti nazaj zopet dobim eno za darilo in sem jo dobesedbo zanemarjala, saj sem mislila, da bo šla itak po gobe, ko odcveti. V cvetličarnah so mi namreč govorili, kako jo je treba tunkat v vodo 2 x na teden, pa rosit, pa steblo odrezat ko odcveti itd. Pustila sem jo pri miru na dnevni svetlobi (ne na oknu), zalila na 10 dni (malo), po odcvetu sem pustila steblo, da se samo posuši in ga nisem odrezala. Sama je letos obnovila posušeno steblo v čvrsto zelen poganjek in vsak čas bo zacvetela. Samo zalivat ne toliko, kot pravijo - upoštevajoč te nasvete sem še vsako gnilo ven potegnila. Veliko lepih zimskih cvetov želim... user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Orhideje
29.11.2005 14:22:35   
fipi
Ma jaz tudi čaram s orhidejami. Ena mi lepo cveti že celo leto, dve mi nastavljata steblo. Jaz sem ne vem kje že prebrala, da če orhideja dolgo ne cveti, jo moraš dat na hladno oz. kjer je temperatura 16 stopinj.

Jih pa ne zalivam, ampak vsako jutro jih pošteno popršim.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Orhideje
29.11.2005 20:00:37   
vampirka
Pri nas doma so orhideje edine rože, ki delajo kot nore user posted image . Recept: ne premikaj jih, paše jim svetloba, ampak ne direktno sonce, pa čimmanj zalivat. Jaz jih niti ne pršim, zalivam samo na 10-14 dni in po odcvetu počakam toliko, da vidim, do koliko se steblo posuši preden ga odrežem...Cvetijo pa mi do 3x na leto. Nažalost ta isti recept pri drugih rožicah ne deluje najbolje user posted image !

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Orhideje
30.11.2005 7:44:51   
Anonimen
Kok sem fouš vam, ki vam orhideje tko lepo cvetijo! Jaz mam dve, obe sta odcveteli, steblo je suho, sam sem ga pustila. Občasno jih zaljijem z vodo, zmešano z gnojilom za orhideje, korenine pa itak niso v vodi, ker so okrasni lončki taki, da korenine ne pridejo do tal.
Imam jih pa v dnevni, tsran od oken, torej ne na soncu, svetlobe pa mislim, da imajo dovolj. Torej obstaja upanje tudi za moji dve ljubici! user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu vampirka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Orhideje
30.11.2005 21:00:42   
Anonimen
Meni tudi ohideje zelo dobro uspejo. Ena ima kar 5 stebel s cvetovi. Pa tudi vsaka od teh stebel ima razvejane stebelce s polnimi cveti. Cvetijo celo leto.user posted image user posted image

Moje orhideje potrebujejo dosti svetlobe, vendar ne direktnega sonca (imam jih na okenski polici) in dosti vode. Vedno je v lončku malo vode. Nikoli jih ne smeš zalivati direktno (v zemljo), ampak v lonček. Zdaj, ko kurijo jih zalivam skoraj vsak dan. Ko odcvetijo, malo počakam in kjer je suha odrežem. Včasih celo steblo, včasih samo delček. Pa pogovarjam se z njimi user posted image user posted image . Vsak dan jih pogledam kako so.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Orhideje
2.12.2005 14:10:26   
Udb
Dan!
Še ena, ki obožuje orhideje! Mi tudi zelo dobro uspevajo.

Moji nasveti:
- obravnavaj jih kot plevel - čim manj se jim posvečaj
- rade imajo jutranje sonce
- jih ne zalivam, ampak jih na 2-3 tedne za par ur postavim v lavor pol vode, da se napijejo, kolikor želijo
- ko odcveti - steblo pusti pri miru, dokler se ne začne sušiti, potem odreži

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?