Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
,.....včasih redno na 10 minut in včasih mi tako otrdi, da me že kar boli in to traja kar nekaj časa. Ob otrdevanju, pa mi tudi kar malo pritisne navzol in zdi se mi kot bi se že spodaj pomalem odpiralo. Tak občutek sem imela jaz pri prejšnjih dveh porodih, ko je šlo že zares. Včeraj je bil eden popadek tako močan, da sem kar težko dihala. To se mi ne zdi ravno normalno, zato bi se šla rajši pokazat, da bom vsaj pomirjena, ker sem drugače samo živčna, kaj se to dogaja. 
domov....je pa vzunaj prava snezna idila...
spi, ko jaz spim (vsaj mislim tako). Vseeno pa me skrbi, da pol ne bi bil cele noči pokonci.
je pa taprava zaspanka spi tudi do 12 in potem ne nastejem 10 gibov ki naj bi jih stela vsak dan...no sej ce bozam trebuscek se zbudi in se leno pretegne ampak jo raje pustim da spi...me na momente ze sedaj kar heca
še po opravkih pa na obiske ...
,......takrat tudi, če se maternični vrat odpira in mehča ne zaustavljajo več poroda, tako da če bo treba rodit, bomo itak rodile, da vbistvu ni potrebe, da bi zaradi tega hodile h G, da bomo itak vedele, ko bo šlo res čisto zares. Da pa otrdevanje, sploh tako pogosto in v rednih presledkih na 10 minut ali manj, ki traja več kot eno uro in kjer otrdevanje ne popusti v več kot 30 oz. 45 sekundah, lahko res pomeni, da se porod že zelo bliža in da bodo ti popadki prešli v čisto prave,..... ni pa seveda nujno. Zato sem se odločila, da bom kar počakala s pregledom do 3.1., ko imam tudi prvi CTG, če me seveda ne bo že prej kaj prehitelo.
že na poti.
, spim spet dobro (zdaj sem nekaj časa bolj slabo).
. Drugace imam trebuscka se vedno zelo visoko, nasemu
, januarčice - tu sem še jaz.
, zadnje dni spim kot ubita, križ me sploh ne boli, malo zatekam v roke, tu in tam v noge a ni sile, mi pa kar lepo otrdeva trebuh in mali se je sedaj v treh dneh zelo umiril, sploh ne brca več, le čutim še tu in tam ko se obrne, drugače pa nimam nič bolečin , kot jih opisujete vi. Se pravi da verjetno še le nisem tako blizu, če me nič ne ščipa. Kaj menite?
bo delal. Pomoje mi bo samo avtobus preostal in spet bom komaj prilezla do doma. Fuj!!!