|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 11:35:22   
Nannn
AlenkaIST  je normalno da smo zacele rahlo zatekati...se mi zdi da so moji prsti na rokah zateceni in noge...

Sicer pa jest glih najbolje zaspim ko gre moj user posted image  v sluzbo....skupaj pojeva zajtrk okoli 7 potem pa nazaj v posteljo user posted image  in seveda spim ko ubita user posted image

LP Nannn

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 11:36:33   
Nannn
vidim da smo same januarcice na strani Nannn, lenika, puri, pikica*, caffee, *hana*, AlenkaIST,
 
user posted image user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 11:41:39   
Anonimen
Nannn, mene pa si pozabila user posted image

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 11:45:41   
Nannn
nemsis ni te bilo zgoraj napisane user posted image  ker sem kopirala od zgoraj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 11:51:03   
Anonimen
No, vidim, da se sprašujete kaj pomenijo črte pri CTG-ju. Prva pomeni otrokov srčni utrip, ki naj bi se gibal od 110-170 udarcev/minuto (odvisno ali spi ali se giblje, ali se počuti dobro ali slabo). Druga črtica pa kaže raztezanje mišic maternice, torej tudi otrokove gibe, pokaže tudi kdaj kihnemo, govorimo, se smejimo...navsezadnje se skupaj s plodovimi utripi lahko razbere tudi popadke. Normalno se ti "krči maternice" gibljejo tam okoli 18, ob govorjenju 20-25, ob smejanju okoli 35, pri kašljanju pa tudi do 50. Popadke ugotavljajo  skupaj s srčnim utripom otroka. Torej, ta druga črtica NE kaže ZGOLJ in SAMO popadkov, le ti se razberejo skupaj s plodovimi utripi, jakosti krča in trajanja krča.

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 11:53:21   
pikica*
Očitno imamo januarke zdaj malo več časa, ker smo v glavnem že vse doma na porodniški.user posted image  Jaz se nekaj silim s pisanjem magistrske, ampak mi danes ne uspeva najbolje. Moj user posted image  pravi, da sem solidarna z njim, ker je on pač v službi in nima časa za pisanje svojeuser posted image . Sem pa vsaj napisala novoletne čestitke. Zdaj se pa spravljam še darila zavit.

S spanjem je pa pri meni bolj na kratko. Zjutraj ponavadi vstanem, ko gre user posted image  v službo, to je okrog pol osmih. Potem pa zvečer kmalu zakinkam. Dan se pa kar prehitro obrne.



(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 13:20:27   
*hana*
Oj,
*pikica* a da se dan hitro obrne, mene je kar malo strah, kaj bom počela doma, do prihoda najine princeske.
Drugače nisem prav tip "zapečkar", tako da upam, da se bom še dobro počutila in šibala naokrog.
Sem računala, da bom ko ostanem doma prala in zlagala cunjice od user posted image  v novo pohištvo, pa  tudi midva sva preselila spalnico, tako da bivša spalnica je zdaj garderoba in likalnica in sem krepko "zreducirala" in prestavljala cunje. No, sem bila tako pridna, da sem to že vse naredila-mal ste me tudi ve prestrašile, ko ste že tako kmalu vse prale in zdaj res ne bom imela kakšnega velikega dela.
Tudi moja mami in sestra sta bile tako zelo prijazne, da sta eno soboto, potem ko smo v obeh sobah postavili pohištvo in tudi drugje sva se odločila za beljenje, prišle že zjutraj in do večera smo skupaj generalno pospravljale po celem stanovanju.
Ja vsi pravijo naj zdaj počivam, samo kaj ko nimam obstanka pred TV ali kaj takega.
Ampak po drugi strani pa imam tudi v službi že vsega dovolj, sploh mi gre na živce tale pred novoletna norija, pa še tale sneg mi je ravno zadnji teden zagodel (imam kar daleč do službe).
A ste kaj počastile v službi, predno ste ostale doma? Jaz se še vedno ubadam, kaj naj v petek?
LP

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 15:33:05   
lumpy
TAHIKARDIJA - pomeni več utripov srca na minuto kot je to normalno, se pravi da ti srce prehitro bije ( ne vem pa ali je mislil tebi ali malčiju).

Ampak , če ti je napisal mejno - to ni kaj, samo bolj pozorni bodo.

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 17:02:20   
Anonimen
Lumpy, hvala za info. Verjetno je mislil srčni utrip naše princeske. Glede na to, da CTG posname njen srčni utrip in njene premike.

Jaz srčno upam, da bo vse v redu, saj ne bi rada, da bi me v petek obdržali v bolnici. Samo za praznike si želim še biti doma in upam, da nam bo ratalo.

Me pa danes tako špika spodaj ko hodim, da je za ****. Je dragi rekel, naj se kar vležem in počivam, da ne bo kaj narobe oz. da res ne bomo pred prazniki v bolnišnici.

Tako, da grem sedaj nazaj na kavč in vas pridem pogledat zvečer.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 19:04:15   
lumpy
Nemsis ne skrbi, saj bo vse vredu.

Imaš pa iste želje kot jaz, da bi le zdržal še te praznike po 1.1.2006 pa le kadar si zaželi - samo ti imaš že kar več znkaov, mene še nič ne špika.

Javi kaj kako si zdaj, ko si počivala, če se je kaj umirilo vse skupaj.



_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 19:55:13   
Anonimen
Lumpy, mi je Pušenjak tudi zagotovil, da sem lahko brez skrbi glede srčnega utripa. Je rekel, da bi bilo smiselno naredit CTG po 2 urah in ne šele po 2 dneh, vendar je rekel, da ni panike.

Drugače pa tudi meni vsi govorijo, da ne bom zdržala do roka. Ampak mi se ne damo. Saj ko počivam me nič ne špika, samo ko vstanem me špikne. Potem naredim par korakov in je bolje. Sam čist v redu pa ni. No, bomo videli kaj bo jutri. Upam, da mi ponoči ne bo treba miljonkrat na WC.

Kdaj imaš pa ti rok?

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 20:11:19   
nejca1
Ojla!

Mene je pa strah, da nas sneg popolnoma ne zasneži in da sploh ne bom prišla do porodnišnice user posted image . Pri nas na Koroškem kar sneži in sneži, pa še starega se nismo znebili.

V glavnem - jaz pa mislim, da sem pravkar imela lažne popadke user posted image . in sicer mi je trebuh čisto otrdel pa še tak občutek sem imela, kot da bi me rahlo zvijalo ali pa šravfalo. Pa še zdaj mi občasno otrdeva. In veste, kaj je moj dragi možek naredil ????? Deležna sem bila ekspresnega britja, če bi morala kam iti user posted image . Tako da sem pripravljena (vendar samo tam spodaj), ker bi rada, da naš mali počaka januar. Joj, spet se je začelo. Vseskozi si govorim - ne, ni me strah, vse bo ok, toliko jih je rodilo, pa menda bom še jaz ....

Danes sva z malim dopolnila točno polnih 37. tednov, tako tudi če pohiti, ne bo več panike.

Vidim, da vse nekaj pričakujemo in opažamo spremembe - samo še 3 dni do našega meseca in takrat bomo zamenjle naslov teme, a ne. Kakšen predlog??

Nič, malo grem še lektorirat, pa pred Tv, pa upam, da bom še v enem kosu v naslednjih dneh.


En velik kup snežink, Nejca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
28.12.2005 21:22:52   
XXYY
Živjo vsem Januarkam !

Sem decemberka, ki je imela rok 23.12.. Ampak, ker se naši user posted image user posted image nikamor ne mudi, mislim, da bom rodila kar januraja. Res, da so še 3 dni do konca leta, ampak upam, da me sprejmete med sebe. Tam pri našem forumu - Decemberk, že nobene ni več tam. So me kar vse zapustile, samo še jaz vzstrajam tam in se kar sama s seboj pogovarjam na forumu. Zato sem prišla k vam.

Moj CTG je bolj švoh, nič ne kaže, da bi bilo še letos. G. pravi, da odprta sploh še nisem nič. Popadkov mam zdaj zelo malo, klub temu, da full hodim na sprehode. So bili v nedeljo ponoči od 1-ih do 3-eh na 10 minut, potem se je pa umirilo. Zdaj pa bolj švoh. Bog ve, kdaj bo naša user posted image user posted image šla ven.

Po mojem si misli, zakaj bi ven hodila, če je pa zunaj mraz in še sneg. Notri je pa na toplem in še plava notri, tako da ji je prav luštno notri.

No, da ne bom preveč nakladala, se lepo imejte in čuvajte na svoje bušije.


(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 8:42:38   
puri
Ovčka, upam, da boš kmalu spoznala svoj zakladekuser posted image

Jaz sem pa danes čistouser posted image user posted image
Spala sem samo od pol 5-ih zjutraj pa do pol 7-ih, pa še to sem se skos zbujala. Imela sem namreč popadke že od pol 9-ih zvečer in non-stop na 8-10 minut dokler nisem ob pol 5-ih zaspala od utrujenosti, ker popadki niso bili tako hudi. Včasih so bili res že kar močni in zelo dolgi ( tudi minuto in pol), včasih pa bolj slabi in kratki, zato se tudi nisem odpravila v porodnišnico, ker se bolečina ni nič stopnjevala in tako sem samo čakala in čakala in bila sem zelo živčna, ker se je vse tako vleklo celo noč. Moj je bil velikokrat že v nizkem štartu in me je priganjal, naj greva v porodnišnico,.....ga je skrbelo, da ne bom rodila kar doma, pa še ta sneguser posted image
Jaz pa sem čakala kakšen močnejši popadek z večjo bolečino,.... tak kot sem se ga spominjala od prejšnjih dveh porodov in nisem hotela zastonj v porodnišnico, sploh v takem vremenu.
Na WC, sem šla kar 6x( na koncu je bila že skoraj driska), slabo mi je bilo in noge so se mi zelo tresle,.....vse to so znaki poroda, lahko pa tudi živčnosti, tako da nič ne vem pri čem semuser posted image
Me je prav panika zagrabila, bilo me je zelo strah, ker sem bila že skoraj 100%, da gre zares, pa bom že tretjič rodila, pa mislim, da me je tega poroda najbolj strah, pa ne vem zakaj,....skos mi po glavi hodijo prizori prejšnjih dveh porodov in me je prav strah vsega skupaj.

Sedaj se popadki spet pojavljajo, ampak je res samo bolj otrdevanje trebuha, nobene take bolečine,.....sem jih pa že prav naveličanauser posted image
Rada bi zdržala še čez te praznike, ker smo cela družinica skupaj,....ne bi rada dneve preživela v porodnišnici. Potem pa lahko kar pohiti, ker sem že zelo naveličana teh bolečin in otrdevanja.

Sedaj je bil spet popadek in je bil že spet močnejši,....bomo videli kaj bo iz tega (nazadje bom šla pa še čez rokuser posted image )
V soboto je pa luna, ane,......mogoče bo pa kateri kaj prineslauser posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 10:05:14   
Anonimen
Jutro

Puri, da ne bi slučajno kaj prehitevala. Saj veš, da smo se zmenile, da gremo lepo po vrsti ali pa da počakamo vsaj na januar. user posted image user posted image

No, pri meni se je stanje izboljšalo. Verjetno sem res bila malce preveč na nogah. Samo ne vem kako to. Saj sploh nisem veliko hodila. No, bomo od sedaj naprej vedeli, da je bolje počivati. Sedaj lahko vsaj normalno vstanem brez kakršnega špikanja. Pa tudi lažje hodim. Moram naslednji teden reči G naj mi pogleda mat. vrat. Upam, da se še ni začel odpirati.

Sicer pa sva se z našo princesko dogovorili, da naj vsaj čez praznike še počaka pri mamici, ker mamica res ne bi bila rada za praznike v bolnišnici. In to mogoče samo na opazovanju. user posted image

Jutri me spet čaka CTG in upam, da bo vse v redu. Da ji srček ne bo tako razbijal in nabijal kot včeraj.

Punce lepo se imejte in pazite, da kje ne padete zunaj, ko je takšno fajno vreme. Ceste in pločniki pa sploh.


(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 10:19:57   
AlenkaIST
Jutro, ste še vse prisotne?

Ovčka, ti kar pri nas počakaj, ni problema, te sprejmemo. Me ponavadi veliko klepetamo tako da mislim da ti dolgčas nebo user posted image

Puri, ti pa javi če se premakneš proti Ljubljani !

Drugače sem danes spala bolj slabo saj je user posted image  lepo celo noč drva žagal. Ko pa ta neha in končno zaspim pa tašča z lopato po tleh praska user posted image  Je bilo kar pestro.
Drugače pa je počutje kar ok. Nekaj čutim danes spodnji del trebuha. user posted image  pa še kar miga. Sem vsaj mal bolj pomirjena ker imam user posted image  do 3.1. doma! user posted image

Jutri zjutraj pa spet na CTG. Bomo videli kaj bo ta pokazal.
Lep zasnežen dan !!!

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 10:42:07   
puri
No, jaz sem vseeno poklicala h G in povedala kako in kaj, pa je rekla, da nima smisla k njim hodituser posted image ,....da če bodo popadki še naprej in redno, da naj grem kar v porodnišnico in me bodo tam pregledaliuser posted image
Tako, da sedaj res lahko samo čakam. Prvi CTG imam pa šele 3.1.,.....do takrat pa izgleda, da bom morala biti kar na trnihuser posted image
Ampak, če bo zvečer in ponoči tako, kot je bilo včeraj oz. danes, bom šla pa mogoče res kar v porodnišnico, pa naj me pregledajo, kaj se to dogaja.

Nemsis, drugače pa tudi jaz ne bi rada ostala v porodnišnici čez praznike, sploh tako kot si ti napisala, da bi bila samo na opazovanju,.....raje čakam doma. Dokler normalno čutim gibe, mislim, da ne more biti nič narobe.

Alenka,......bom sporočila, če se bom odpravila v porodnišnico,......in če bo šlo zares oz. ko bo vse mimo, ti bom pa sporočila na tvoj mobitel.


(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 11:12:42   
Nannn
Hojla,

Oooooo dogajaaaa pri nas januarcicah user posted image  skoraj vse imamo podobne probleme...jest spet nisem nic spala in sem zdele prav slabe volje user posted image  spat sem sla ob 1 in spala eno uro...na momente me prime da bi kar sla rodit pa da bo mir z temi tezavami po drugi strani pa se kar ne bi sla....itak pa me tudi skrbi kdaj naj se odpravim v porodnisnico ker vidim da je puri kar doma pa so popadki kar pogosti...sramna kost me se vedno boli za znoret...tudi jaz imam CTG 3.1.06 tako da bomo videli kaj dogaja...

ovcka ni problem tukaj smo prave klepetulje in nas je veliko tako da se nam kar pridruzi user posted image  

LP Nannn user posted image


(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 11:55:12   
meta22
Živjo čveke!

sem taka razvalina, da se mi niti do računalnika ne da priplaziti. samo bi spala, pa spala, pa spala!!!

sem bila danes na pregledu pri G. izvedela samo to, da se še nič ne dogaja!!! mene pa že tako vse boli, da skoraj nisem mogla verjeti, da je vse še v normalnem stanju. kako še le bo, ko se bo zares začelo.
z user posted image user posted image  je vse ok. srček mu lepo bije, pa tudi brcike so prisotne. 10 jih naštejem kar v dveh urah.
tako da bomo mi verjetno kar na rok počakali ali pa bomo še celo kar krepko čez rok! vsaj takšen občutek sem dobila danes pri G. imam še pregled 6.1. potem pa ?????
vsaj napotnico sem dobila, tako da sem glede tega sedaj pomirjena.

enim pa kot vidim se kar dogaja!
puri še malo zdrži. še 3 dni je do januarja!
a je MatMaj še med nami al že carta?
ovčka, ti pa se nam le pridruži. bomo vsaj na tekočem kaj nas še čaka, pa lepše je če nas je več.

zdaj pa spet na sedežno malo drnjohat. niti na sprehod se mi več ne da. pa tako rada imam sneg!user posted image user posted image user posted image

držte se punce in se slišimo (tipkamo)!

LP
Meta

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 12:28:37   
tinkamiška
Januarčice, toliko, da vas pozdravimuser posted image

Nisem pozabila na vas, mogoče vas ne bom zmogla toliko spremljati, ampak držim pesti, da bodo vaša potovanja v Rim čim krajša in boste lahko čimprej stiskale svoje pikiceuser posted image

Lepo bodite!!!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 13:52:25   
LE&TA
Še jst se mal javim, sem še vedno doma in čakam, zadnje dni (zvečer) mi trebuh malo otrdeva pa me kar strah rata! Sem pa opazla da težko diham vsake tolko, posebej zvečer in ponoči, pa tud če na kavču sedim in nič ne delam! kaj bo pa pol ko bojo popadki? Ponoči se obračam z boka na bok, mi ne paše noben položaj! na trenutke pa spet počutje dobro!user posted image  
6.1. mam CTG v porodnišnici, baje je zraven porodne sobe, tko da bo blizu in bi lahko kr tam ostala. Počasi me že moti trebuh in neokretnost..

Zunaj je zimska idila, moj bo šel kidat, jst pa zraven stat in dihat zrak!!

Lepo bodte!user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 15:08:12   
XXYY
Ahoj še tukaj!

Glih kar sem prišla iz CTG - ja. Tam ni kaj prida pokazalo - malenkost, ampak odprta še nisem nič, to je problem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

In je g. rekla, da naj grem jutri zjutraj kar v porodnišnico, ker so potem prazniki, in mi bodo potem tam kaj rekli,kdaj. Mogoče me še za kakšen dan spustijo domov. Potem pa v soboto ali nedeljo na juriš na umetne popadke. Ta dva datuma sta mi kar všeč (31.12. ali 1.1.).

Vam jutri sporočim, kaj bodo rekli, če bom sploh domov prišla. Če pa bo že kaj, bo pa moj user posted image sporočil vsem na forumu, tako da boste na tekočem.

Ali bom še decemberka ali bom januarka, to zvem jutri. Samo mam tak občutek, da me bodo kar januarja matral, ker so zdaj glih prazniki.

Srečno vsem. Se slišimo.


(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 15:18:30   
Natasa-6
Pozdravljene, januarčice! Pravkar sem izvedela, da je moja prijateljica rodila! Zdaj smo pa res že mi na vrsti. Komaj že čakam! Lepe praznike še naprej vsem, pa crkljajte se, čimveč in čimbolj! S čokolado ali pa sladoledom....

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 17:55:19   
Nyah*
Ojla!

Samo na hitro sem preverila, ce ste vse ok in ce je kera ze sla v Rimuser posted image .

Jaz sem dobro, bolijo me sramne kostio, drugace pa sem kar ok. Malo sem utrujena, ker imava cel dan delavce ki nama menjajo okna, ampak bom ze potrpela, glavno, da bo potem soba za nasega-nasouser posted image  zrihtanauser posted image user posted image user posted image .

Punce, drzite se, januar je pred vrati, potem pa navali naroduser posted image user posted image .

Sporocite, ce je kje kaj novega.

Tinka, dobrodosla doma, uzivajta s svojo Izouser posted image user posted image .

Ovcka, dobrodosla med namiuser posted image user posted image

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Bliža se bliža veseli januar...
29.12.2005 20:17:51   
AlenkaIST
Samo, da se javim, da sem še tukaj. Smo cel popoldna po Vrhniki skakali pa našli eno ugodno trgovino kjer je bilo poskrbljena za bodočo mamico in očija. Prav paše, ko sebi nekaj kupiš user posted image . Drugače pa sem rekla, da pridem na svoj račun enkrat marca. Do takrat bomo pač nosili še te stare 'cote'.

MatMaj še ni sporočila vesele novice, tako da je verjetno še v pričakovanju.

Mirno noč vsem januarkam pa tudi Ovčki!!!

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?