|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: je vse kar nas cerkev uči narobe???
24.3.2006 13:09:15   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Glej, Cerkev je javna ištitucija, zato je logično, da jo javnost,  ....
... pa verjamem, da jo bod(m)o tudi  ostali gledali bolj prizanesljivo.

Dragi Nejcko. Vsi tvoji razlogi so lepo razloženi in legitimni. Skozi oči zunanjega opazovalca. Ker si za mene zunanji opazovalec imam velike probleme, kako tebi predstaviti nekaj, kar ne vidiš in se ne da napisati. Zato bom vzel prispodobo, ki ne bo daleč od prikaza različnosti pogleda in bo hkrati obema zelo blizu.

Človek vidi vidni del svetlobnega spektra. Obstaja pa tudi ultraviolični del in infrardeči del svetlobe (pa še vsa ostala valovanja). Tega dela svetlobe ne vidiš. Nekdo ki je vstopil (ne včlanil ampak vstopil) v skrivnosti vere "vidi" tudi ta del svetlobe. Torej vidi nekaj, kar sam ne vidiš in zato ne verjameš.

Cerkev je morda javna institucija samo v vidnem spektru svetlobe. Postavljena pa je v vidni del zaradi nevidnega dela svetlobnega spektra. Zato ni primerljiva ne z zdravniki, ne s šolo in ne s politiko (čeprav se zdi včasih da je v njej več tega). Zato so ocene javnosti, ki temeljijo samo na vidnem delu svetlobe neobjektivne. Ker je nevidni spekter svetlobe veliko večji kot delček vidne svetlobe. In je celotno delovanje Cerkve in njenih obredov možno približno objektivno videti samo v celotnem svetlobnem spektru.

Zato če en popravek v vidnem delu svetlobe pomembno vpliva v nevidnem delu svetlobe, potem ta popravek ni sprejemljiv.

Jezus /in Cerkev kot njegov namestnik/ nikoli ni gledal na kritike in presojo farizejev /javnosti/. Niti se ni zavzemal za njihovo prizanesljivost. To je politika. Jezus pa je bil križan. In enako je pripravljena biti tudi Cerkev. Ker služabnik ni večji od Gospodarja.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: je vse kar nas cerkev uči narobe???
24.3.2006 13:19:50   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
zakaj potem morajo katoliški duhovniki živeti v celibatu, če pa to nikjer ne piše.

Povej zakaj to tebe sploh zanima? Bi bil ti potem duhovnik? Je to edina ovira da nisi duhovnik? Je to edina ovira, da bi bil duhovnik tvoj prijatelj? Znanec? Sosed? Če je, potem je tvoje vprašanje na mestu, samo potem bi tudi poznal odgovor. Nihče ne terja od tebe celibata, tako da je tvoje mnenje o nečemer s čimer nimaš nič, res samo neko .../ne vem kaj/ filozofiranje.



Tehnofil, poglej sliko pod mojim nickom - sem ženska, ki zelo rada debatira o vsemogočem in prosim ne žali filozofiranja, ki je lahko nekomu poklic. Konec koncev je tudi vera/religija ideologija, ideologije so pa vedno plod filozofije. so nekakšni filozofski sistemi (sistemi naukov, norm in vrednot). In če lahko presojamo komunizem, lahko tudi krščanstvo. Tukaj se ne dam, pa pikauser posted image

In zdaj povej, zakaj me ne bi smel zanimati izvor katoliškega celibata? Me je zanimalo tudi, zakaj so pa lahko pravoslavni popi poročeni, pa sem brez problemov dobila odgovor od pravoslavcev. Tudi evangeličani zlahka utemeljiijo svoj zakonski stan. Samo katoliški duhovniki so čisto alergični na to vprašanje.
Pa da ne bo pomote - meništvo in celibat povsem razumem, ga sprejemam in  mi je logičen, katoliški mi pa ni, pa konec. Pa zakaj kot ženska ne morem biti katoliška duhovnica, mi tudi ne bo nikoli jasno.

Drugače pa še enkrat po osnovnem logičnem koraku:

Cerkev so ljudje/verniki. Jaz sem človek. In tudi verna sem. Torej jaz sem Cerkev.

Torej je moje vprašanje na mestu.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: je vse kar nas cerkev uči narobe???
24.3.2006 13:48:45   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Konec koncev je tudi vera/religija ideologija, ideologije so pa vedno plod filozofije. so nekakšni filozofski sistemi (sistemi naukov, norm in vrednot). In če lahko presojamo komunizem, lahko tudi krščanstvo. Tukaj se ne dam, pa pikauser posted image

Eh. Kaj naj ti rečem. Nočeš razumet. Tudi prav.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: je vse kar nas cerkev uči narobe???
24.3.2006 14:07:48   
nejcko
Prej sem spregledala tvoj (pred)zadnji odgovor. Lepo in čisto prav si stvar razložil. Jaz se zavedam, da je pogled od znotraj povsem nekaj drugega kot od zunaj. Ampak včasih je pa prav slednji potreben, da človek dobi pravo sliko. Nobena skrajnost ni dobra in pravilna. Sploh tam, kjer so vpletena čustva, kar pri verovanju so. Tudi zakoncema v krizi lahko velikokrat pomaga ugledati njun resnični odnos prav tretja oseba/svetovalec.

Zdaj pa res še zadnjič komentiram iztočni (naslovno vprašanje te debate) problem, potem pa se iz debate umikam: sama sem zagovornica kritičnega pogleda, s čimer vedno dopuščam možnost, da se motim, kakor se tudi zavedam, da ni nobenega absoluta (edino Boga/Narave/Enega). Vse ostalo so samo posnetki le-tega. Kopija pa je samo približek originala. Torej nikoli ni popolna.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: je vse kar nas cerkev uči narobe???
24.3.2006 15:31:37   
Anonimen
Imam samo eno pripombo na vprašanje zakaj duhovniki niso poročeni in d v SP nikjer ne piše da nebi smeli biti. Torej DUHOVNIKI SO POROČENI prav tako REDOVNICE in sicer z Bogom. Njegova poroka se imenuje NOVA MAŠA - takrat "stopi v zakonski stan z Bogom". In če se nemotim dobijo tudi prstan v znamenje te "poroke"

Torej nejcko odgovor na tvoje vprašanje!!!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: je vse kar nas cerkev uči narobe???
27.3.2006 10:26:27   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Gothika
ali verjamete da je bog ustvaril človeka oz. adama in evo iz njegovega rebra, ali pa verjamete da se je človek razvijal skozi milijone let do sedanje dokončne oblike?

Stvarjenje človeka je del verovanja in je opisan v prispodobi. Kot večina Stare zaveze. Nova Zaveza je bolj dobesedna. Vsekakor pa to ni bistvo naše vere.

Bistvo naše vere je: Da je Jezus Kristus iz Nazareta s svojim trpljenjem na križu, smrtjo in vstajenjem odrešil vse nas (vse tiste, ki odrešenje želijo prejeti). Kdor odrešenje zavrača mu ne bo vsiljeno. Kakor mu ni vsiljena ljubezen do Boga.

Ker se zelo radi sklicujete na znanost; pred kratkim je bila oddaja na Discoveryu, da so ugotovli da imajo vsi ljudje v sebi en pra gen, ki je vsem enak. Ta človek, katerega gen nosimo vsi, po njihovo izvira iz Afrike.

(odgovor članu Gothika)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: je vse kar nas cerkev uči narobe???
10.4.2006 13:59:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Seven
Sama se smatram za Kristjanko. Vsaj upam, da delam vsaj priblizno po Jezusovih naukih. Nikakor se pa ne smatram za pripadnico RKC-ja.

Kako lahko rečeš da sprejemaš Jezusa in zavračaš tistega ki že stoletja prenaša njegovo izročilo? Če tega ki ga zavračaš ne bi bilo, nikoli ne bi vedela za Jezusa.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?