|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj ustvarjate s svojimi malčki?
16.3.2006 20:22:53   
Anonimen
vem da malčki že kar kmalu začno v vrtcih vse sorte ustvarjat..likovno mislim. naša pa ni v vrtcu in razen kakega čečkanja (predvsem po kavču) še nismo uspel osvojit. no stara je 20 mescov. kaj pri tej starosti že ustvarjajo v vrtcih? kaj pa tisti ki so doma? kako jih motivirate, kaj ustvarjate z njimi?

hvala za ideje in nasvete!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
16.3.2006 20:33:24   
Jančika_
Zaenkrat sva pri tem, da mu kaj narišem na list papirja, on pa to potem počečka s svojo barvico. Pa sam malo čečka kar tako sem pa tja po listu, pa okoli ga obrne in še malo po drugi strani. Aja, pa po mizi. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
16.3.2006 21:05:47   
al1*
Poleg čečkanja sta imela moja dva zelo rada oblikovanje testa. Naredila sem jima slano testo, imata tudi vsak svoj valjar in modelčke. Testo sta imela in še imasta reje kot plastelin.

Oboževala sta tudi prstne barve.

Ali pa smo sadili kakšne rožice, sadili pomarančne peške...


_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
16.3.2006 21:29:13   
Ezi
Pri nas so zanimive prstne barve in seveda vodene barve, pri katerih papirja sploh ne uporablja, ampak le packa po barvah in po vodi. Ampak, dobro, naj mu bo. Kadar se loti papirja, pa je ta zelo moker. Radi tudi pečemo piškote. Namesto plastelina pa uporabljava kar fimo maso, saj je bolj kvalitetna in ni takšne packarije. Za novo leto sva strigla snežinkice in lepila kolaž. Iz vate in papirja smo delali snežene može in božičke. In seveda risanje voščilnic. Veliko je čečkanja.

Jaz rada gledam (če le ujamem) Art attack na TV. Ne vem na katerem programu, ampak tam imajo odlične, preproste ideje za ustvarjane. Sva že nekajkrat sprobala in je zelo zabavno!

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
16.3.2006 21:54:09   
Anonimen
user posted image Mi tudi kar naprej nekaj pacamo user posted image

MAli je očitno podedoval smisel za risanje.user posted image Barvice že nekaj mesecev drži pravilno-kot se jih drži. Riše z njimi-oz vleče črte v vse smeri-čečka.
RAd riše tudi z voščenkami. KAkšno stvar mu jaz narišem, nato on zraven počečka in zatrjuje, da je narisal npr. avto user posted image

Prstne barve so ENA A!!!. Z njimi uživa. Barva na risalni list, časopisni papir...ma kjerkoli. Nazadnje sem naredila okvirčke iz gibsa in je on lepo notri popacal s prstki. Robove sem pobarvala in že tri sličice visijo v kuhinji na steni user posted image
Tukaj se pa zaenkra ustavi. user posted image Testo sem mu že dala, pa ga ni navdušil. user posted image .

Bomo poleti kaj bolj v mivki in pesku ustvarjali

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
16.3.2006 22:40:19   
lan
Lan zelo rad riše in barva pobarvanke.Veliko tudi ustvarjava s plastelinom (Playdoh) in reževa,trgava in lepiva kolaž papir.Rad se tudi igra z knjižico Vesele nalepnice,kjer lepi razne nalepke na mesto,ki mu jih zada knjižica.Res luštna stvar!
V glavnem zelo rad ustvarja,paca,riše,karkoli samo,da se nekaj dogaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
17.3.2006 6:41:05   
Lunca1
Pri kolikih mesecih pa ste začele delat z malčki? Naša sicer pri 15m sicer veliko riše na magnetno tablo, ampak kakšnega testa, platelina ali barvic ji pa še ne bi zaupala. kaj pa delajo pri 15m v vrtcu?

(odgovor članu lan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
17.3.2006 9:33:56   
maja_
Naš je v jaslih in sem dejansko presenečana, da že od 12 m naprej veliko ustvarjajo. Sedaj ima 17 m in mi je vzgojiteljica pokazala že cel blok izdelkov in sem se kar zamislila nad seboj, ker midva doma kvečjemu čečkava z voščenkami in barvicami. V vrtcu pa so naredili nekaj tematskih lepljenk, sneg, pust..., veliko delajo z prstnimi barvami in vzgojiteljice preverjajo kako se "orientirajo" po papirju, baravali so kamne-takrat je bil star 13m in doma mu ga ne bi dala niti pod razno, z barvami so poživili stekleničke od soka... Na kratko, sem strašno zadovoljna, ker mi doma vse to ne bi uspelo. To mi je nekoliko v tolažbo, ker je moral v jasli z 11 meseci.
Najbolj sem vesela, ko pridem po svojega lumpija v vrtec in je namazan od barvic, barv...po prstkih. Potem se mi naenkrat zazdi tako velik, odraseluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
17.3.2006 9:42:07   
Anonimen
Dajte prosim pripisati, koliko so stari malčkiuser posted image , ker je ogromna razlika, če se otrok igra s plastelinom pri 20m ali pri 2 letih. V tem obdobju se vsak mesec ogromno pozna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
17.3.2006 9:58:31   
Anonimen
u madona ste kreativni. zdej mi pa še neki povejte...kako zaščitite otroka, sebe in stanovanje recimo pri barvanji z vodenkami. js vem da bi bla tamala namazana po ustih zihr, rok ne omenjam, pa še pol pohištva in sten. a sedijo to za mizo ko rišejo al kako? moja bi letala okrog??!! kamne, plestelin, lepilo in take zadeve bi pa prej pojedla k pa kej druzga? pa kako jih naštimate da sodelujejo, k če js hočem tisi sam pokazat kako se dve legokocki skup sestavta jih začne metat k nora in gre preč?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
17.3.2006 11:44:02   
al1*
Moja dva sta vedno lepo sedela za mizo. Mizo prekrijemo z časopisnim papirjem in zalepim s selotejpom, da ne pleše po mizi. Oblečem jima stare majce, za Jakoba pa imamo eno tako haljico iz PVC-ja, ki jo operemo po uporabi pod tekočo vodo. Poleti pa rišemo zunaj na balkonu. S prstnimi barvami risat smo začeli, ko je imel 16 mesecev in jih je dobil od božička.  Tudi lepila kupimo taka, ki se sperejo z vodo in ne piščajo madežev.

Če pa delaš s plastelinom ali slanim testom, pa itak ni umazanije. Slanega testa tudi v usta ne dajejo (mogoče samo enkrat user posted image user posted image ), zato tudi te nevarnosti ni.


_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
18.3.2006 11:50:16   
borovnička
Z vašimi malčki lahko naredite ropotuljice iz lončkov od raznih skutic. Noter pa date riž. Potem pa lahko vaš malček natrga papir in ga potem skupaj nalepite na ropotuljice.

Lahko kupite najcenejšo peno za britje in jo "nasprejate" na mizo ali pa ogledalo (če je nižje, v dosegu otroka). Otroci neverjeno uživajo, ko lahko packajo s prstki in rišejo s prstki po mizi. Seveda morate v tem primeru večkrat otroka opozarjat, da rok ne nosi v usta.

Lahko kupite voščenke, ki se spirajo z vodo. Tako lahko otrok riše po steklu, ogledalu in gladkih površinah. Ker potem to z mokro krpo obrišete in gre vse lepo dol.

Lahko pa nalepite na steno večji kos papirja in potem otrok riše po tem papriju.

Pozdravček user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
19.3.2006 12:15:31   
Anonimen
Filip kar za mizo v trip trap stolčku riše s prstnimi barvami. Evo...lahko slikco pogledaš. Mizo zaščitim s časopisnim papirjem, njemu oblečem "risarsko" majico, ki je ni škoda in to je to user posted image
Bodi pa pri nakupu pozorna na barve-kupi se namreč tudi takšne, ki niso strupene in ni hudo, če jih otrok nese v usta user posted image
Lepo ustvarjanje

user posted image

(odgovor članu borovnička)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
21.3.2006 8:45:50   
Ezi
Uuu, Filip zelo lepo packa, ali pa je ta fotkica posneta na začetku projekta user posted image user posted image user posted image
Tudi jaz dam Nejcu (zdaj 2 leti in 1 mesec) gor mojo majico s kratkimi rokavi, po mizi seveda časopisni papir, na tla pa kar eno staro rjuho, ki je zdaj že pravo umetniško delouser posted image  Saj barve in voda kar tečejo in kapljajouser posted image  Pravzaprav se da pa vse kar lepo očistiti. Ravno včeraj sem z laminata brisala flomastre, ker je "šlo malo čez" papir. Brez problema.
Sem se pa navdušila, ko sem v vrtcu videla kaj vse jim dajo že v roke in kaj vse počnejo. Nisem mogla verjeti, pa sem kar poskusila. Čeprav mu ne gre prav najboljše, uživa in se mu zdi blazno pomembno! Jaz uživam, ko ga gledam, priznam pa, da moram biti tudi jaz prave volje, da "si ga vzamem na izi".
Kdaj pa sva začela ustvarjati ne bi vedela ... po moje ravno pri ene 19-20ih mesecihuser posted image  Saj poskusiš kaj jim je všeč, kaj ne in seveda ... KDAJ.
Kristina, si naredila iz gipsa le okvirček ali ... komplet okvir s površino za risat?

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
21.3.2006 8:52:53   
Anonimen
Ezi, pri gibsu sem naredila cel okvir z risalno površino iz gibsa (kupila sem tiste kalupe za vlivanje v obliki okvirčka) Bom poslikala in dala v album...enkrat ta teden user posted image

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
21.3.2006 11:41:18   
Anonimen
ja super kristina to morm pa tut js probat z našo

zanč sem ji dala škarje v roko tiste taplastične...sem ji hotla sam pokazat kako se striže so v momentu letele čez celo sobo :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj ustvarjate s svojimi malčki?
21.3.2006 12:01:04   
Baby
Oj!

Pr nas ima doma samo suhe barvice, drugega še ne. Včasih ji naprintam kakšne like iz risank (nodija, telebajske, mojster miha...) in potem barva mal po slikcah in mal po drugi strani. Ko se naveliča pa barvice letijo na tla po celi sobiuser posted image
Iz vrtca pa prineseva vse mogoče stvari user posted image  narejene z prstnimi barvami, temperami, voščenkami, flumastri, valovite lepenke, ... Mislim ni da ni. Jaz ne vem če bi se to vse z njo šla že tako kmalu.
Kupili sva tudi prstne barve (se operejo z vodo in niso strupene, tko da ni nič narobe če gre kaj v usta), ki pa jih doma še nisva sprobali.
Drgač pa vse take stvari delava v trip trap stolčku in za mizo.
Stara ja 22 mesecev.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?