|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja porodna zgodba
17.5.2006 11:32:28   
lenika
Naš Matic trenutno spi in upam, da bo spal še tako dolgo, da zapišem to porodno zgodbo.

Sicer težko sedim, zato sem si podložila blazino za dojenje, ampak se bom vseeno potrudila.

V četrtek 4 dni po roku, sem imela v porodnišnici pregled, kjer so ugotovili, da nisem še nič odprta, ampak je količina plodovnice tako minimalna, da bo potrebno inducirati porod. Ginekologinja me je  najprej kar tako na roke odprla za 1 centimeter in začela sem krvavet. Nastanili so me v sobo in rekli, da se bo sedaj mogoče začelo samo kaj dogajat, če pa ne, pa prihodnje jutro dobim tabletko za odpiranje.
Ker se do drugega jutra ni začelo dogajat prav nič, so mi ob 7.30 uri dali vaginalno tabletko za odpiranje.
Okrog 14.00 ure so se začeli prvi popadki, ob 15.45, pa mi je odtekla voda in začeli so se že zelo močni popadki na 4 minute, zato so se odločili, da bom šla kar v porodno, čeprav sem bila odprta šele 1 centimeter.
V porodni so mi najprej dali klistir. To je bilo še posebej neprijetno, ker je bilo na wc-ju potrebno predihavat popadke, ki so bili sedaj že kar na 1 minuto. Ko sem prišla nazaj v porodno so ugotovili, da sem odprta 3 centimetre in se odločili, da mi malo pomagajo in me med popadkom odpirajo na roke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ne bom opisovala, kako je to zgledalo. Popadki so bili torej vse močnejši in zadnji dve uri je bilo resnično zelo boleče.
Ob 20.38 se je končno rodil naš Matic in dobili smo našega sončka, naše največje darilo za ves trud, ki smo ga prestali.
Med porodom sem se odznotraj nekoliko raztrgala, tako, da so me zašili in tele šivi še danes bolijo kot user posted image , ampak je iz dneva v dan bolje, tako da že veselo uživamo v vlogi staršev.

Ob porodu sem imela prekrasno babico Jovanko in mojega zlatega možička, ki mi je bil resnično v pomoč.
Imam pa kar nekaj pripomb čez sestre na oddelku, ki so bile nekatere zelo tečne in neprijazne ter niso kazale nobene pripravljenosti za pomoč. Najhuje kar se nam je pa zgodilo, je bilo pa v nedeljo. Matica so odpeljali na kontrolo sluha in ni reagiral. Sestra mi ga je prinesla nazaj in je rekla, da ne reagira, torej, da ne sliši in da bomo še enkrat poskušali prihodnji dan. Ob tem mi ni povedala, da je to na začetku normalno in da so ušeska zamašena s plodovno vodo in da včasih traja tudi cel mesec, da se ušeska popolnoma odmašijo.
Mi tega nismo vedeli in smo imeli pred očmi že najhujši scenarij. Kaj smo preživljali takrat mi verjetno ni portrebno razlagat. Naslednje jutro mi je neka druga sestra razložila kako normalno je to in povedala, da ima ušeska zamašena 75% dojenčkov, pa tudi kolegica, ki ima 3 otroke mi  je tisti  dan povedala, da so njeni imeli vsi zamašena ušeska po porodu.
Skratka naslednji danje imel naš Matic levi ušesek že odmašen, desnega pa še ne. Odšli smo domov, čez teden dni pa imamo kontrolo za desni ušesek.

To je moja zgodba, kako smo dobili našega srčka. Kar se tilče naravnega poroda, pa mislim, da bom prihodjič rodila z EA.

< Sporočilo je popravil lenika -- 17.5.2006 11:35:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 11:46:00   
mamči
Čestitke ! Ja tisto "ročno" odpiraje, brrr user posted image . Glede sluha si nič ne delaj brige, ker je to čisto normalno. Nas so strašili z naglušnostjo in smo par mesecev živeli v strahu, da je gluh, nakar smo se pri 5 mesecih prepričali, da je njegov sluh še boljši, kot je za pričakovat pri dojenčkih, živci so mi pa tpeli, da ne morem opisat.


Skratka čim več uživancije, cartanja, razne domneve zdravnikov pa naj te ne ganejo, dokler ni dokazov. Prvič so mene tud hitro prestrašili, zdaj sem že bolj umirjena in se ne pustim takoj zmest.

Glede načina poroda se strinjam s tabo, jaz imam 2x brez vsega, čisto zadost user posted image

Še enkrat ISKRENE ČESTITKE ! 

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 11:46:45   
Tia27
Čestitamouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , saj bo vse ok, ne sekiraj se, pa veliko lepih trenutkov ti želimo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 13:18:59   
srki
Čestitke za sineka in za pogum. user posted image  Sicer ne vem, kako zgleda "ročno" odpiranje in upam, da ne bom tega doživela.

Glede sluha pa sem prepričana, da je vse OK.

Uživajte!

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 13:19:52   
hulahopka
user posted image


čestitke user posted image

< Sporočilo je popravil hulahopka -- 17.5.2006 13:20:09 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 13:30:46   
cofek
draga moja!

najprej čestitke za Matica user posted image user posted image user posted image  - še eden za nogometno moštvo user posted image .

me je kar bolelo, ko sem brala tvojo zgodbo - si kar predstavljam kako zna biti neprijetno in zeloo boleče tole ročno odpiranje - sem jaz kar po postelji lezla, ko so me pregledovali koliko sem že odprta, pa je vmes prišel popadekuser posted image user posted image user posted image .

Tole glede sluha pa tudi jaz nisem vedela - še dobro da so ti povedali, da si vsaj zvedela, da ni kaka huda panika in držim pesti za čez en teden, da bodo sluhovodi že prehodni.

Glede EA se pa strninjam s tabo - tudi jaz sem bila v dilemi EA ali ne, pa sem pri ta prvih "umetnih" popadkih ugotovila da naslenjič definitivno EA!!! (čeprav bo tudi naslenjič CR in najbrž kar splošna Auser posted image )

lp, t


(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 13:43:13   
DORI
Iskrene čestitke vsem trem in čim več lepih trenutkov.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 14:22:30   
pikicaa
user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moja porodna zgodba
17.5.2006 23:23:48   
KODA
user posted image user posted image čestitke

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moja porodna zgodba
18.5.2006 11:25:06   
TiaSara
Ti pa res nisi imela lepe porodne izkušnje. Še dobro, da si za tolažbo dobila svojega čisto pravega malega princa! Čestitke še enkrat!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moja porodna zgodba
18.5.2006 12:44:48   
Busybee
Čestitke za Matica in za vse prestano. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moja porodna zgodba
19.5.2006 10:00:57   
x_srečka_x
ČESTITKE user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Moja porodna zgodba
20.5.2006 8:10:12   
Barbs
Draga Lenika,

ne daj se , Ines... ( bi rekel rade šerbedžija....)user posted image  
Tudi jaz sem ob prebiranju tvoje zgodbe kar čutila, da za tabo res ni prijetna izkušnja in žal mi je, da je tako. Vsak porod bi moral biti enkraten in neponovljiv, kljub bolečinam, ki so pač neizogibne. Ti pa povem, da boš pozabila vse to. Čisto res. Za mano je, kot veš, tretji porod, prvi je bil podoben tvojemu in sem celo rekla "nikoli več", pa smo se odločili potem za še eno in potem za še enegauser posted image user posted image  ...  Drži se in pazi nase, saj imaš okrog sebe ljudi, ki te imajo neizmerno radi in z največjim veseljem poskrbijo zate in za tvojega/vašega novega člana družine. Glede preizkusa sluha ( oprosti izrazu) : A so trapasti al kaj!!!!user posted image  

In kot je rekla naša cofkica ; nogometno moštvo čaka na Maticauser posted image , zihr bomo zmagovali, če bo za njega navijala tako pogumna mamica!user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Moja porodna zgodba
20.5.2006 10:30:45   
puncica
Tudi jaz se pridružujem čestitkam in upam da bo drugič (če bo) porodna izkušnja lepša. Tvoj lepi princ Matic pa verjetno odtehta bolečine, želim ti da bi bil priden in zdrav fantek. user posted image user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Moja porodna zgodba
21.5.2006 14:40:38   
Eviii
bravo matic user posted image user posted image user posted image
ja, tvoja porodna zgodba ne zgleda nič kaj prijetna. mene niso odpirali ročno, mi je pa g en dan pred porodom sama odluščla čep, ker se tudi pr meni ni nič dogajalo. in ni blo niti najmanj prijetno. pa vsak pregled je bil grozno boleč... sicer sem pa imela ea in sem po desetih urah v porodni in le 4-ih odprtih cm bla premeščena v operacijsko in so tam dokončali 36 ur trajajočo kalvarijo...
drugače so tudi mene strašli glede ušesk. so pa test ponovili čez dva dni in je blo tudi drugo uho ok. tko da vem, kako si prestrašena, ker jst tudi dve noči nism spala...
zdej pa uživaj user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Moja porodna zgodba
22.5.2006 19:05:07   
Udb
Lenika, najprej še enkrat ČESTITAM!!! user posted image

Uf, glede sester v Nm porodnišnici  ni vredno zgubljat živcev - 70% jih je namreč sigurno zgrešilo poklic!

KAr se tiče šivov - čez 2 tedna ne boš več  vedela, da si rodila!

Katerega G pa si imela pri porodu? Jovanka je pa res fajn! user posted image

Uživajta z malim sinkom. Pa javi se nam kaj.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Moja porodna zgodba
23.5.2006 8:32:45   
lenika
Udb, pri porodu sem imela dr. Piška.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Moja porodna zgodba
24.5.2006 13:29:45   
kapica
Lenika, komaj sedaj sem prebrala tvojo zgodbo. Cestitam za veseli dogodek, zal mi je da je bilo "bolj hudo", tako da ti zelim cim hitrejse okrevanje.
Se te spomnim se od zacetka, ko si nam povedala da si nosecka, pa sem te vedno po malem spremljala, oz. ko sem te pac kje zasledila, da ne bo pomoteuser posted image .

Cestitke se enkrat in cimvec cartanja!

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?