|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
15.6.2006 14:50:01   
Vilma
Ima frendico, te vidim, da si kar se denarja tiče podobna kot ona.
Še vedno je moja najbolja prijateljica, ampak okoli njenega denarja se več ne pogovarjava. Ker nima smisla.
Enostavno sem jaz obupala, kar se tega tiče. To je zdaj pri nama tabu tema. Sem tiho in ona tudi ne jamra. Če vidim, da nima nič za jest, grem v štacuno in ji naredim fasungo vsaj za teden dni. Da je lačna z dvema otrokoma pač ne gre. Pa še samohranilka je.

Bi jo pa morala videt, ko ima tiste tri dni denar. Pa to govorim o malih zneskih. Ko gre v štacuno, si kupi od vse te božje solate motovilec. Za 200g je pripravljena odšteti 800 tolarjev, samo zato, ker je solata že očiščena user posted image  Jaz si ga nikoli, ampak res nikoli še nisem privoščila v trgovini.
Pa še je takih primerov.
Ko sem bila jaz brez denarja, sem vedno, ampak vedno ampak vedno, ko smo žurali, pila džus z vodo. Ker je pač najceneje. Častila pač nisem, kaj pa čem s tistim drobižem, potem pa lahko naletim na koga, ki bo naročil več kot imam v denarnici?!
Da vidiš njo. Ima zadnjih pet jurjev v denarnici, do naslednje plače pa še 14 dni. Zunaj pa naroči viljamovko user posted image  pa še vse ostale okoli počasti.V stilu kad se gine, nek se gine otmeno!

Enkrat je dobila večji denar. Isto je bilo, sprašila vse v parih tednih, računi pa še vedno neplačani, krediti neporavnani user posted image
Še bi lahko naštevala, pa nima smisla. Kadi isto kot ti, za čike ji nisem nikoli težila,ker odvisnosti razumemuser posted image
Jaz sem skratka obupala. Pa sem poskusila vse. Šparovček-ni šlo , posebna škatla kamor je spravljala račune-ni šlo, trajniki-ni šlo, magnet na hladilniku-ni šlo,...

No čisto zares, pa ti moram napisati tole.
Zdaj sem ji spet začela težiti. Zakaj? Ker sta oba otroka prevzela njene navade. Kar se meni osebno zdi groza! Stareješmu so izklopili mobitel. Edini račun, ki ga ima mulc v svojem življenju za poravnat, pa ga že prvi mesec ne! In mulcu se to sploh ne zdi problem?!? Bo že plačal račun, ko dobi denar. Katastrofa, sem zadnjič čist ven padla, sem ji napela par krepkih zarad sina!
Tko da Keresna razmisli. Že zaradi otrok in tega, kakšno sporočilo boš dala njim s takim načinom preživljanja. Vem, da se ne da iz enega tolarja narediti dva, ampak nekaj se pa sigurno da! Vedno se kaj da!

Tale moja je meni še vedno najboljša prijateljica. Jo imam skoraj raje kot svojega dragega user posted image  (Bog ne daj, da me zdaj sliši!)
Ampak kar se denarja tiče bi jo pa čez kolena in po riti. Dobesedno!

A sem sploh kaj pametnega napisala? Kriza totalna! user posted image

< Sporočilo je popravil Vilma -- 15.6.2006 14:52:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
15.6.2006 16:20:32   
crci06
Sem bolj slaba v varčevanju, pa bi "čisto na kratko":

Mislim, da je imel še Jonas Ž enkrat enga gosta, k sta se kregala glede denarja/kajenja in ta gost mu je rekel ".... evo, ti, če že 10 let skadiš škatlico na dan in če ne bi kadil, bi lohk že hišo sezidal..."
Jonas pa na kratko: in kje imaš pol ti hišo?!?

Ok, toliko v tolažbo kadilčkom, zdaj pa še par nasvetov:
* tudi kdor kadi, se lahko malo zamisli nad količino.
Jaz sem včasih šla npr. do bankomata in sem do bankomata glih enga prižgala, pol sem pa dvignila denar in se mi je zdelo samoumevno, da nazaj grede prižgem čik... Na vsake toliko časa sem si pa prav rekla - hej, saj sem ravno kadila, sej ga pa res ne rabim  => vsaj za 2 sekundi pomislite, preden si prižgete čik!
Če jih skadite 5 manj, je to že nekaj (pa tudi za zdravje!!) - npr. pol kake cenene revije za 199 SIT
Če se vam vseeno zdi, da morate pri kavi prižgati 2-3 čike, si kupite ta dolge.
Povem vam, tistih ne skadiš 3 zaporedoma, ker se že naveličaš :)

* nikoli lačen v trgovino! (meni znana zgodba: v soboto zjutraj si grem po svež kruh, da si bom spekla jajčka... torej kruh, pol bi pa v bistvu tud jogurt  in ker nimam nobenga doma, jih kupim 5, pol pa še smetano, da bo popoldne sadna kupa, pa hrenovke za rezervo, (pa še salamo, če si premislim za jajčka), pa še nekaj sladkega ala rolade, pa še nekaj manjhnega za po poti do doma, pa še kakšna stvar k je glih v akciji (npr. doma imam samo še 2 kg makaronov / riža ... :)   => prideš domov in ti sploh ni jasno, kdo je vse to kupil
=> nikoli lačen v trgovino!

* če imate možnost, hodite peš v trgovino, ker če ste le kaj lene, se vam 10-ih vrečk ne bo dalo nosit (tud to, da vam trgovine ponudijo škatle je TKO TKO!!!

* če greste samo po kruh, vzemite košarico! v vseh trgovinah jih imajo, samo jih skrivajo! Ko si vzameš voziček (ki je BTW v večjih centrih še večji, kar porajtajte!!) in je do polovice poln, imaš še čisto mirno vest.
Jaz včasih iz lenobe po trgovini hodim kar s košaro ali kakšno darilno vrečko, robo zlagam not, ko pridem do blagajne pa stresem ven in spet nazaj not.....
Definitivno bi sicer kupila 5x več!

*Primerjajte cene po različnih trgovinah (dovolj so katalogi) => večina tega, kar oglašujejo kot akcije, je larifari!!! Pa kaj, če si 1 kg sladkorja pocenili za 1,5 sit... še vedno ne bom delala zaloge ! Medtem ko RioMare vedno kupim v akciji, ker so že itak dovolj drage... Mislim, da ima Špar 2+1 za 900 SIT, torej 300 SIT 160g RioMare. V kakšnih merkatorjih pride cena že do 600 SIT

* bodite jezne v trgovini in ne kupujte tistih stvari, pri katerih zraven ni cene => to ni slučaj, to je zavajanje => imejte v mislih, da vas vele-trgovine hočejo oskubit in se, ko ste v trgovini, borite proti njim, da najdete čimveč vark!!!

primer: v petek sem v LJ v Merkatoriju kupila neke zmrznjene ribe... očitno so morale bit v akciji, se pa spomnim, da mi niso bile drage...
v soboto jih pojemo, bile so odlične in jih v nedeljo na Gorenjskem hočem spet kupit, da bodo vedno na zalogi... ISTA EMBALAŽA 1550 SIT.
In sem bila prav jezna, ker vem, da toliko v LJ niso bile. Nisem jih kupila... V pon zjutraj grem po čike in za foro pogledam: 1210 SIT.
Npr. In od takrat sem prav jezna na M. Pa fora s točkami - pri nas dobijo letake le na vsake toliko časa; akcijski izdelkov skoraj nikoli nimajo...
Skratka, oni delajo biznis s tem, da študirajo, kako nas spravit v trgovino, pol smo pa sami dost neumni, da not pustimo premoženje!


A ne bi bilo lepše it v soboto za isti keš na izlet, kot pa na 2-urni šoping, kjer pol ure čakaš na blagajni (in v tem času vedno še kaj kupiš...)

=> PUNCE, IT TEGA SE DELA ZNANOST, KAKO OSKUBIT LJUDI, KI ŽE TAKO NIMAJO NIČ!!!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
19.6.2006 11:01:46   
iva01
user posted image Nehaj kadit..... to se mi zdi totalno bedasto pol bi se lahk šli naprej pa bi lahk nehala pit kavo, jest čokolado, se nehala pogovarjat z telefonom, vehno hodila peš nikoli z avtom ali busom,..... in to bi se lahk nadaljevalo tolk časa dokler nebi pila vode kr direkt iz ljubljance jedla pa zrak z smogom ki ga je v lj ogromno in je zastonjuser posted image user posted image user posted image , mal se hecam,lahk pa ti povem svoje izkušnje brez listka negrem več v trgovino ker takrat navadno privlečem domov vse sam tistega kar rabim pa ne, in res prišparaš če kupiš sam tisto kar rabiš, pa čim manj okol trgovin hodit- saj veš skušnjava te kr vabi sama da kaj kupiš, je pa res da če maš majhne dohodke nemoreš kaj velik prišparat...., kupuj v ko so akcije in razprodaje, tako jaz delam, pa mi kr lepogre čez mesec pa še prišparam kaj, čeprav saj veš študentska denarnica je bolj tanka.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
7.7.2006 9:39:55   
mighi
Nehaj kadit..... to se mi zdi totalno bedasto pol bi se lahk šli naprej pa bi lahk nehala pit kavo, jest čokolado, se nehala pogovarjat z telefonom, vehno hodila peš nikoli z avtom ali busom,.....


Meni pa ne. Kajenje škodi zdravju (povzroča raka) tebi in tvoji okolici. Ob tem pa najbrž niti ne pomisliš, da kuriš denar (dobesedno). 1 mesec ne kadit, denar ki ga drugace dajes za cigarete meci v šparovec in na kuncu meseca poglej kaj se bolj splača.

Po poroki sva si z ženo opremila stanovanje in kar malo izgubila občutek za cene. Po po nekaj mesecih sva videla, da ne prideva čez mesec (vedno poln hladilnik, oblekca tu in tam, pijacke...) in znižala stroške za hrano (pazim, da prej sprazniva hladilnik preden greva v trg-obvezno listek, prej sva kar kupovala in metala stran ko se je pokvarilo, to je -5-10tisoc/mes), zmanjsala pijace (5-7tisoc). Fiksnih stroškov pač ne moreš. Zdaj sva nekje na pozitovni nuli, ampak komaj cakava, da se konca NSVS (se 9 mesecev), ker bova potem lazje zadihala.

Moj nasvet: zračunaj svoje prihodke, odštej fiksne stroške in varčuj s preostankom (ko ti zmanjka kruh in voda do naslednje plačeuser posted image :) srečno

< Sporočilo je popravil mighi -- 7.7.2006 9:41:07 >

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
3.8.2006 22:14:58   
lu155
user posted image user posted image user posted image jah sploh ne vem kako naj ti pomagam!

_____________________________

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
10.8.2006 15:49:22   
Anonimen
Evo recept:
- Najprej odstraniš televizijo, da ne gledaš tistih butastih reklam: Kupite zdaj.
- Ko daš to krizo skozi, se naučiš živeti brez To moram dobiti takoj, ker bo drugače zmanjkalo.
- Namesto po trgovskih centrih raje hodiš v hribe, kamor neseš čaj, ki si ga skuhal doma.
user posted image user posted image user posted image user posted image
Nekaj resnice je pa le v tem.
No, zdaj pa še moj način, kako sem se naučila ravnati z denarjem:
Bila sem v drugem letniku faksa. Takrat mi je totalno zaškripalo. Doma itak nisem dobivala ničesar, saj niti imeli nismo nič. Najbolj se spomnim dneva in ta dogodek, ki me je spremenil. Namreč stala sem v LJ na bavarcu in nisem imela niti toliko denarja, da si kupim žeton za trolo. Takrat sem se prešvercala na bus, da sem se odpeljala do faksa. Prvič, zadnjič in nikoli več!!!
Naslednji dan sem naredila spisek stvari, ki mi v življenju povzročajo nepotrebne stroške in se jih nemudoma znebila- takrat je bil to mobitel in naročnina nanj. To je bila prva stvar, ki sem se je znebila. Potem sem začela hodit z vlakom (pol ceneje od busa), in peš do faksa (slabe pol ure). Itd. itd.
Aja, pa odkar imam bančno kartico, sem šla ene petkrat vse skupi v minus. Mene boli že -15 SIT stanja. Res, da zgleda malo, ampak 15 tu in 15 tam, pa se nabere.
Sem mnenja, da so stvari, ki so nujno potrebne in so stvari, ki so luksuz. Moraš pošlihtat pri sebi, kaj ti neka stvar pomeni.
Poznam dva, ki stalno jamrata, da sta boga reveža, pa da nimata denarja, pa bla, bla, bla... Jaz pa pravim, da ga imata, samo vidita ga ne. Ker če ima denar, da si vsak mesec kupi nove hlače in kapo, potem verjetno denar je. Zdaj sta si kupila novi digitalni fotič za 70.000. Ker ga res strašno rabitauser posted image . Nista pa še vrnila denarja, ki sta ga dolžna vsepovsod okrog. Tudi nama.
Ah, pa še bi se našlo...

(odgovor članu lu155)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
11.8.2006 9:58:36   
tamala83
kaj pa šparanje na trajnik?
za sebe vem, da bi bilo ta najbojše, da si vzemem trajnik, ne vem, na eno leto, za nekje 30.000sit na mesec. tisto kar dobiš šparaš in ne zapraviš, trajnik boš sigurno plačevala, na mesec pa težko daš 30.000 sit na stran. tak maš v enem dnevu našparanih caa. 300.000, ki bij jih drugače imel v enem letu.

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
14.8.2006 15:39:02   
Strawberrie Cherrie
Hehe šparanje - veš kaj:) - ravno tako ne poznam te besede - in JA VEČ KOT IMAM VEČ ZAPRAVIM - prej sem zase zdaj ko sem noseča za bebiko- tedensko ali dnevno (lepše rečeno) sem si kupovala cotike (zdaj tedensko kupujem oblekce za mojga pobiča) - ker ko sem bila malo slabe volje sem šla kupit cotiko - ko sem šla zvečer na drink sem potrebovala novo majico - in mi je bilo popolnoma vseeno če je bil moj proračun v d enarnici 5000sit ali pa 50000sit - nekaj sem kupila!!! in odvisno od količine denarja - če je blo več je pač majica stala več (namesto v H&M sem šla v Emporium user posted image ; recimo primer: nedelja: odhod v MB - kraj študija; denar 20000sit za bone, čike, žure, obleke - v ponedeljek - na faks, eno uro ali dve prej iz faksa - s kolegico na kosilo in pa lepo po vrsti: začne se od Astorije navzdol - naprej H&M, kupim hlače, gremo v Citya, kupim majico, v Europarku pa še kakšno spodnje perilo v topshopu - konec ponedeljka imam še 5000sit...SUPER:)user posted image - izredn primer: mamo kličem v sredo če mi lahko posodi in nakaže 3000SIT (menda sem si že petić kupila sicirni pribor, polno Akta listov, svinčnike, barvice - ali pa ful drago knjigo...lari fariuser posted image - mami nasede, lahko preživim do petka); drugo izrdno stanje: kličem očeta (živita ločeno - stvar približno enaka kot pri mami - če pa noben ni hotu dat, sem pač šla domov! Pol so bli pa krivi, da nisem šla v čet na vaje, in ker je faks prvo sem vedno dobilauser posted image - potem pa mene tale parkrat - ne dobiš le izuči - na začetku tedna sem si šla KUPIT BONE, 5 škatlic CIGARET, nafilala svoj hladilnik, kolegici posodla jurija do srede - in potem razpolagala z desetimi juriji - in verjamete ali ne, je šlo do konca tedna, kljub temu, da sem naredila še kakšen hiter šoping! Še huje: cel mesec garam kot idiot preko študentskega servisa - dobim okoli 200000sit - se peljem v GRAZ in jih zapravim - za cote oz na TONE COT!
In potem s fantom se odločima za bebiko: prve tri mesece mi je bilo tko slabo in tko so mi šle na živce te luči v večjih trgovinah, da sem prišparala 250000sit - no pa sem lahko kupila voziček in sem ponosna! Zdaj pa vse kar zaslužim (še vedno delam preko študenta) gre za bebiko - cotike, take cartkane in pa tiste nujno potrebne, pa kozmetika...v glavnem, dejte še men lekcijo, kako naj NE ZAPRAVLJAM??? Če sem enostavn navajena takšnega življenja!!! Pa še to - zdej ko sem noseča ne kadim, pa o tistih magičnih 20tisočakih ni ne duha ne sluha - kupim nekaj drugega! Pa tut ni nekaj, kaj bi rekla, zdej pa lahko imam, ker ne kadim več!

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
21.8.2006 15:07:30   
lory05
Ti pa nisi razumela, seveda tudi če ne kadiš, porabiš drugje. Delaj se, kot da kadiš, samo namesto kupit čike, daj enak znesek denarja v šprarovček, pa boš videla, da se bo nabralo. Če denarja ne ločiš, normalno da gre, tako kot ves ostali denar.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
21.8.2006 23:54:44   
Anonimen
Jaz sicer nisem bila nikoli manijak na kupovanje oblek, ker je bila moja mama prodajalka oblek in mi je večino prinesla zastonj. Ampak vseeno pa sem, ko in če sem kdaj kje videla kakšen lep kos obleke, tisto kupila. Pa je bilo tudi vseeno, ali stane 1.000 SIT ali pa 10.000 SIT. Ko sem potem letos za prvomajske praznike doma delala generalko, sem se prav zgrozila na kupi oblek v stanovanju. Stran sem vrgla tri tiste ta velike črne vreče za smeti, polne oblek. Med vsem skupaj so se našle tudi Escadina majica in Versacejeve kavbojke, kar seveda ni letelo v smeti (to bi bil greh).
Sicer pa sem, kar se "šparanja" tiče, odprla novo temo "Da vidimo, kako se bo obneslo" na forumu "Finančne dileme starševstva". Pokukaj tam, London-Paris, pa boš mogoče našla kaj uporabnega.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
22.8.2006 13:19:01   
GATA
Kerensa, naučiti se ravnati z denarjem je tako kot z drugimi stvarmi npr. hujšanjem. Če si se sama pri sebi odločila, da si to resnično želiš oz. da si trdno odločena potem ti bo uspelo, drugače saj veš....


Prvič: moraš začeti denar spoštovat! To ni nekaj kar lahko delaš kot "svinja z mehom" ampak nekaj za kar si vložila svoj trud. Tako da spuštuj denar tako kot sama sebe spoštuješ in ceniš.
Ko to osvojiš si na zelo dobri poti.
Drugič: preden kaj kupiš, ko držiš stvar v roki se vedno vprašaj "Ali to res (nujno) potrebujem?" Če je odgovor da, potem kupiš; če je odgovor bolj neodločen (ne vem) si rečeš: "Bomo drugič kupili!" (tako nekako se tudi otroke ponavadi odrajta user posted image , seveda poleg ne-ja).
Tretjič: naučiti se moraš reči NE

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
22.8.2006 23:29:23   
Eva*
Se moja zgodba:
Nikoli nisem znala z denarjem (se zdaj ucim od moza- pohvala njemuuser posted image user posted image )

1. Ker je tako super gledati kataloge, reklame, izlozbe,... in sanjati "kako bi bilo lepo, ce bi to imela"; gledas relame od tusa, spara, merkatorja,... primerjas cene in se odpravis v nakup tja kjer je najugodnje. in imas "dve muhi na en mah" (vsaj jaz tako mislim), ker lahko gledam reklame in brez slabe vesti, kupim v trgovi, v kateri je najugodnje in tako so moje zelje po nakupih odpravljene. In se mi ne da vec gledat reklam se za obleke in omare, hoditi po trgovinah, ker imam dovolj tega.
Vedno kupujem izdelke na akciji.

2. Vsak mesec, ko je prihodek dava nekja denarja v omaro, in na to enostavno pozabis, ker razpolagas s tistim kar imas na racunu. Denar obvezno v evre, ker se ti potem recimo 200eurov ne da menjati.

3. Nikoli ne hodim ven z polno denarnico. Ce imas notri 10000SIT porabis, ce imas 2000SIT porabis.

4. s prijatelji ne hodimo vsak vikend ven da se ga napijemo, ampak se obiscemo na domu na kavi, hodimo rolat, na sprehode.

Do zdaj sva se navadila, da je najin prihodek toliko manjsi. Normalno hodiva skozi mesec, tudi ce kadiva sicer najcenejse in daljse. Ce bi nehala kaditi, pa bi si za nagrado vsak mesec kaj kupila... je pa zelo dober obcutek ko vidis da imas nekaj rezerve za mesec, ko je kriza. Na sreco tega denarja se nisva rabila.

Pomoje je najbolj pomembno da si "zabavo" poisces druge.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Naučte me ravnat z dnarjem :-)
23.8.2006 0:12:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Eva*
Denar obvezno v evre, ker se ti potem recimo 200eurov ne da menjati.

Daj meni 200 eurov, pa boš videla, kako hitro se mi jih bo dalo zmenjati. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Eva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?