|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "Okraševanje" sobe, stanovanja
7.6.2006 23:49:24   
Anonimen
Glede na to, da sem trenutno spet v preurejanju ''okrasitve'' moje sobe, me zanima, ce je se kje kak tak, kot jaz. Skartka, a okrasite/dekorirate stanovanje ali pa sobe vaših malčkov, glede na npr. letni čas (ne le decembra, velika noč itd.)?

Jaz imam namen enkrat pač imeti ''okrašeno'' celo stanovanje. Trenutno se pač izživljam le v moji sobi in decembra in za veliko noč še v dnevni sobi (čeprav je ponavadi del tega domena moje mame).

Spreminajm pa glede na letni čas oz. ob praznikih pač glede na praznik nekako takole:
Decmebra na okno napopam kupljene nalepke zvezdice (srebrne) in angelčke (zlati), pa eni steni napeljem lučke, postavim si jelko, za katero okraske obvezno naredim sama (slano testo ruls... letos je bilo neobarvano, na rafiji in bele utripajoče lučke). Par teh nalepk nalepim tudi na omare. Na vejah nimam nič, na rafijo, ki je napeljana po sobi, pa obesim stiroporne krogle (sneg). Aja, pa do lanskega leta sem po omarah navesla še tiste svetlikajoče kičaste srebrne girlande.
Taka okrasitev je aktualna do februarja.

Februarja na okno napopam srčke, homemade iz lepljivih barv za steklo (od Waco-ta). Seveda so srčki rdeči. Na veje (mam stekleno vazo, na dnu so kamenčki in storži) obesim srčke iz blaga in papirnatih prtičkov, obešene na rafiji (papirnat prtiček/blago v rdeči, vata, spenjač, rafija). Na omare pravtako napopam srčke. Aja, pa še dve zaljubljeni ribici se takrat pojavita na oknu user posted image

Nekje marca poberem dol snežene krogle (stiropor), in srčke zamenjajo metuljčki. Ker imam sobo v modri in rumeni (+ svetel les in nekaj srebrne, stene so rumene), so metuljčki v modrih, rumenih in zelenih barvah (taka je pa deka na posteljiuser posted image in zaboji za igrače, ki so se morale odstranit iz polic zaradi Lune). Na oknu so seveda narejeni iz lepljivih barv, zraven so bile še zvezdice, za na veje pa sem naredila metuljčke iz papirnatih prtičkov, polnila od igrač (Luna tako ali tako vse plišaste uniči in jim scufa ven polnilo - kar je sicer tudi koristno), tanke žičke (tipalke), očke na tipalkah so iz rumenega moosgumija, visijo na rafiji, skupaj pa jih drži spenjač.

Aprila oz. takrat ko je pač velika noč, so na vrsti jasno jajčka. Nekje staknemo že malo zelene vejice, gor obesim plastične pikčaste pirhe (kupljeni enkrat v DMu), ki so v zelenih, rjavih in rumenih barvah, pa oranžni, v gobo zraven pa zapičim piščančke, kokoške, prihe in petelina iz gipsa (vlitiki), pobarvane z akrilnimi in tempera barvami. Spodaj, da se palčk in gobe ne vidi pretirano, je seveda rafija. Zraven tega cvetličnega lonca z vsem tem pa so še tri majhne košarice pletene - noter ležijo neki kičasti puhasti piščančki, spihana jajčka in petelin iz gipsa. Kake dva tedna po veliki noči gre to papa za eno leto (prej mi ne zneseuser posted image ).

Zdaj, ko naj bi se začenjalo poletje, se pravi junija, pa pridejo na vrsto ribice, tko kot se za tapravo Ribo spodobiuser posted image  Ribice za na veje še čakajo, da jih naredim, tiste za na okno pa so že narejene. Tokrat v svetlo modri, modri z bleščicami in marineblau barvi. In prov fajn izpade. Ribice so čisto preproste, treh velikosti. Polepljene so nekje do 2/3 okna oz. malo manj, nad njimi pa plavata dve zaljubljeniuser posted image  ribici v istih treh barvah. Za na rafijo bom pa najbrž naredila ribice iz ovitkov od zvezkov in prtičkov (na varianto servietne tehnike, samo da jaz uporabim kar mekol). Pač več različnih modrih prtičkov (različni odtenki, vzorčki) bom neenakomerno nalepila na ovitek/mapco, potem pa samo izrezala preproste ribice naredila luknjico s spenjačem in z rafijo obesila na rafijo. Po omari pa že plavajo enake ribice, kot na oknu.
Tko bo ostalo celo poletje.

Jeseni pridejo na vrsto buče. Nekaj teh jesenskih zadev imam iz gipsa, to ponavadi prilepim na steno (z unim rumenim zaščitnim trakom, ki se uporablja pri beljenju za zaščito oken, tal itd. ker ne pušča takih sledov, kot navaden selotejp) ali zložim na mizo. Na oknu takrat visijo buče iz papirja (imam nad oknom prilepljene tri tiste taprozorne kljukice, ki se lahko večkrat uporabijo, smao tisti trakec rabiš, ki je lepljiv iz obeh strani). Na vejah visijo bučke iz oranžnega jeansa, peclji so iz zelenega papirja, porisane so s črnim flumastrom, skupaj ''zlepljene'' seveda s spenjačem in visijo na rumeni volni. Te buče so ponavadi gor do decembra, bo pa letos na oknu najbrž kaj drugega.

Od vsega tega imam slike, če katero zanima.

Torej, je še kje kak tak freak kot jaz? Al za to kasneje nažalost ni dovolj časa? user posted image  Če ima še katera kakšno idejo, bi blo zelo fajn ... seveda pride v poštev čimmanj dela in čimmanj artiklov iz Prometeja in njemu podobnim trgovinam, ker je za moje pojme vse rahlo drago.

Lp, Ribica
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "Okraševanje" sobe, stanovanja
8.6.2006 7:17:41   
simone
Super, da to narediš. Jaz za veliko noč in v času okrog božica malo okrasim, drugače pa nič. Sicer nekaj govorim, da bom ampak iz tega potem ni nič. Zdaj sem v času, ko trenutno ne vem v kakšno barvo naj otroško sobo pobarvam in seveda zraven dodatki. Barva lesa je češnjeva. Bi bilo fajn pogledat slike.

Lep danuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "Okraševanje" sobe, stanovanja
8.6.2006 8:17:06   
muki1
Ribica, daj prosim te ribice v album, me zanima,če bi prišlo  v poštev, da zamotim svojo dvoletno smotko user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "Okraševanje" sobe, stanovanja
8.6.2006 8:19:25   
April
Časa imam že, ampak potrpljenja pa ne. Pa tudi dalo se mi ne bi. Imamo pa sedaj malega dekoratorja doma. user posted image

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "Okraševanje" sobe, stanovanja
8.6.2006 8:33:37   
lelaval
Jaz sem tudi med temi, ki 'okičamo' stanovanje. user posted image  Pred božičem (že novembra) po vseh oknih damo okraske z zimskimi in božičnimi motivi, v otroških sobah še z stropa (enkrat sem iz šeleshamra delala malo večjega božička na saneh in jelenčka, namesto  jermenov s katerimi vlečejo sani, pa damo potem zlato girlando, okoli po stropu pa snežinke malo bolj posebne oblike. Te stvari gamo na sukanec in na strop zalepimo s selotejpom). V drugo sobo pa dam tako vrvico (čez strop se dve križata), kjer navesimo gor okraske, ki smo jih delali - snežake, božičke, zvončke, rdeče pentljice,.... Pred božičem okrasimo celo stanovanje in tudi od zunaj, za veliko noč v kuhinji že pred VN naredimo ikebano in šopke v stilu VN. Večja otroka (predvsem hči) pa že sama riše in izdeluje okraske, ki jih da na šipe in po stanovanju. Ona poskrbi, da imamo okrašeno (vsaj okno v njeni sobi) še za valentinovo, pust, pomlad, poletje, jesen - motive, ki pač pašejo v ta obdobja. Zaenkrat se s tem fino zamoti.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "Okraševanje" sobe, stanovanja
8.6.2006 10:07:41   
Anonimen
muki, bom dala do konca tedna enkrat. Moram se poslikat in narest se do konca (pa mal pospravituser posted image ).


(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?