|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč brezposelnim mamicam
19.6.2006 22:01:27   
Anonimen
Imam 10 let delovne dobe ,en teden pred koncem porodniške zvem da sem brez službe!Zdaj grem na zavod,kjer mi pripada 6mes nadomestila.Kaj če v tem času zanosim a mi pripada kakšna porodniška,al kakšna pomoč?
Ufff,čist sem na konc z živci!A zdaj naj dobim službo(kokr da jo bom res)in grem čez par mes. na porodniško al kaj?Sploh ne vem kaj naj nardim,pa tok si želim še enga otročka!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
20.6.2006 3:41:15   
Anonimen
En teden pred koncem porodniškega dopusta si izvedela, da ti je delovno razmerje prekinjeno? Kako pa je s tistim zakonom o odpovednem roku? Kaj imaš napisano v pogodbi - kolikšen je? Najprej preveri to.
Recimo, da je to OK (čeprav mislim, da odpovedni rok ne sme biti manj kakor 30 dni, kolikor jaz vem). Če imaš še čas, potem vzemi bolniško. Izmisli si nekaj ali pa preprosto nekaj zaigraj. Če ne drugega, boš imela še en mesec bolniško (najmanj en mesec). Ampak baje ne smem dajati nasvetov za nezakonite stvari... user posted image
Ko boš na RZZ, ti pripada (kakor si že sama napisala) 6 mesecev nadomestila plače. Nisem prepričana, ali dobivaš 70% ali 60%, ampak saj je vseeno. Ostali dohodki oz. prejemki v tem času so odvisni tudi od plače tvojega partnerja oz. moža. Če njegova plača in tvoje nadomestilo skupaj presegate znesek 96.000 SIT, potem od CSD ne dobiš nič, ker presegaš njihov cenzus (nikoli nisem razumela, kdo ga je postavil, ampak vseeno - tako je). Zaprosiš lahko edino za enkratno DSP, katere višina je odvisna od vaših dejanskih potreb (enkratna DSP je omejena v maximum na dve minimalni plači netto letno, torej cca. 170.000 SIT). Vlogo si sprintaš z Interneta in jo, skupaj s potrebnimi potrdili, oddaš na svojem CSD in milostno čakaš na odobritev (in višino) ali zavrnitev.
Če v času prejemanja nadomestila z RZZ zanosiš, nimam pojma, kako je. Ampak če predvidevam, da ti po 6-ih mesecih ne pripada od RZZ nič več, se na CSD obrneš lahko šele, če moževa plača ne presega tistih idiotskih 96.000 SIT netto. Prej nimaš kaj, ker smatrajo, da imate dovolj. Jao...
Kot brezposelna greš na porodniški dopust z dnevom poroda in nič prej. Tukaj tistih 28 ali 42 dni odpade. In od dneva poroda dalje ti kot brezposelni pripada starševski dodatek (državna porodniška), ki ga dobiš v vsakem primeru (ne glede na moževo plačo), trenutno pa znaša 40.950 SIT. Dobiš tudi enkratno pomoč ob rojstvu otroka (saj veš, paket s stvarmi ali gotovina v protivrednosti 57.150 SIT).
Če pa si iz Ljubljane, imaš še eno oz. dve možnosti.
Lahko zaprosiš za enkratno pomoč MOL (občine). Vlogo si sprintaš na Internetu in prav tako skupaj s potrdili oddaš na CSD. Višini pomoči sta dve - 15.000 SIT ali 30.000 SIT (spet odvisno, za kaj potrebuješ). Postopek za dodelitev je enak kakor za enkratno pomoč od MDDSZ.
Če pa ob rojstvu otroka (tistega, ki si ga še želiš) znaša moževa plača 96.000 SIT netto ali največ 20% več, pa ti od MOL-a pripada še njihova enkratna pomoč ob rojstvu, ki znaša 63.000 SIT v gotovini na tvoj TRR. Spet vse oddajaš na CSD-ju.
Računaj pa tudi na to, da ko si brezposelna, verjetno "padeš" v višji razred pri otroškem dodatku (zaradi manjšega povprečnega zneska na družinskega člana), ko pa se rodi še en otrok, je pa to tudi sprememba števila družinskih članov in se ti verjetno tudi zviša za še en razred. Seveda - če mož nima predobre plače. Pri dveh otrocih imaš potem tudi cenejši vrtec (za starejšega) in kasneje jasli (za mlajšega).
Tukaj pa se tak9orekoč vse neha. Vse ostalo je odvisno od tvoje iznajdljivosti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
20.6.2006 5:39:10   
Lunca1
Kerensa, če si zaposlen za določen čas, ni potreben odpovedni rok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
20.6.2006 23:25:58   
Anonimen
Glede na to, da je napisala, da je en teden pred koncem porodniškega dopusta izvedela, da je ostala brez službe, sem predvidevala, da ne gre za pogodbo za določen čas. Ker če bi bilo tako, potem bi že vnaprej vedela, kdaj bo brezposelna, in to ne bi bilo presenečenje. Kakor je očitno bilo tukaj.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
21.6.2006 14:17:37   
BarbaraO
Kerensa, jaz sem o tej enkratni pomoči za brezposelne (ob rojstvu otroka - menda od 1. 1. 2006 dalje), ki naj bi jo dobil od MOL-a, spraševala na CSD Vič-Rudnik, pa niso o tem vedeli nič. Podatek sem sicer prebrala na spletni strani CSD Lj-Šiška, medtem ko ga na strani MOL-a nisem uspela najti. To me zanima zato, ker je moj mož nezaposlen (ni prijavljen na zavodu kot iskalec zaposlitve) oz. oseba brez prihodkov, še vedno je prijavljen v MOL, živi pa skupaj z mano in hčerko v moji občini. Ker septembra pričakujemo še enega otročka, sem pomislila, da bi lahko zaprosil za to enkratno pomoč. Zdaj pa ne vem ali je ta pomoč še aktualna ali so jo medtem že ukinili. Tebe sprašujem zato, ker vidim, da te stvari precej spremljaš in razumeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
27.6.2006 9:37:04   
mufek
Ta denarna pomoč od MOl-a je še aktualna, vlogo oddaš na csd in jo v roku enega meseca dobiš.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
27.6.2006 9:42:29   
KIRA
mufek, a lahko o tem napišeš več? pa za kere občine velja...


(odgovor članu mufek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
27.6.2006 10:03:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA

mufek, a lahko o tem napišeš več? pa za kere občine velja...





MOL = Mestna občina Ljubljana

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč brezposelnim mamicam
28.6.2006 0:05:48   
Anonimen
Barbara - ta pomoč je novost v Mestni občini Ljubljana od 01.01.2006 dalje in je popolnoma aktualna. Da pa na CSD ne bi o tem vedeli nič, se mi zdi pa skoraj nemogoče, saj so na vseh CSD-jih prejeli vloge za to.
Drugače pa tamle na vrhu tega foruma poglej na linke pa si sprintaj obrazec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?