|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izsiljlevanje
5.3.2008 15:54:24   
Lumpi
No, pa sem dočakala čas, ko sem zbrala dovolj poguma, da sem se odločila za korak dalje. Končala sem 8 letno razmerje s partnerjem, s katerim imava 2 otroka.
Njemu seveda to ni všeč in pričel je z izsiljevanjem, da bo v primeru tožbe za preživnino pustil službo in mi plačeval minimalno preživnine oziroma še tega ne. Sedaj pa sem postavljena pred dejstvo; ali vzeti 300e za preživnino (s tem da grem v najem in bom samo za najemnino plačevala 350e + stroški) ali pa iti v tožbo in reskirati. Naj omenim, da ima plače minimalno 2000e, nekaj dobi še na roke (odvisno od dnevnic).
No, da vidimo kaj bi ve storile v mojem primeru.

LP

_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 15:57:15   
Šarki
mislm kok so eni fotri smotani. sej so njihovi otroci. jest bi iz principa tožla. sej bo on tud na slabšem če šiht pusti

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 15:59:09   
gaya24
Ne verjamem, da bo pustil službo...Pomoje ti samo grozi in upa, da mu boš nasedla! Ne se mu pustit!!

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:01:35   
Anonimen
ja itak,da ga morš tožit za preživnino...sam nekaj ne razumem...a on ti je pripravljen dat 300€ na mesec brez,da bi šla na sodišče al kako?

(odgovor članu Šarki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:05:27   
Lumpi
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač

j a itak,da ga morš tožit za preživnino...sam nekaj ne razumem...a on ti je pripravljen dat 300€ na mesec brez,da bi šla na sodišče al kako?


ja rekel je da mi da 300e - samo jaz želim 200e po otroku


pa še za stike me izsiljuje - on bi jih imel le redkokdaj - je dejal, da ko bo njemu služba to dopuščala, da bo prišel po otroke - ma brezveze -
no, naj omenim da je njegova služba avtoprevozništvo

_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:07:36   
Gina
Ko sem se ločevala, me je moj tudi izsiljeval in sem pristala na precej nižjo preživnino, kot bi jo lahko dobila. Čeprav je moj ex precej zrel in na nivoju človek, se moram posledično vednarle pregovarjat za vsak dodaten evro. Samo dejstvo, da se da z njim zmenit, mi preprečuje da bi ga šla tožit. Če pa bi se danes ločevala, pa bi vztrajala na višji preživnini. V bistvu človek dologoročno škrtari na lastnih otrocih, da o sebi sploh ne govorimo, kako si trga od plače in si nič ne privošči, samo da nudi otrokom nekaj, njihov oče pa si privošči mnogo več, kot privošči svojim lastnim otrokom.

Na tvojem mestu bi ta hip zbrala vso energijo, ker je res zelo pomembno, kako boš otrokom dolgoročno postlala, pa bi zbrala tudi vse znanje, kako doseči, da bi ga prepričala, da otroka s tem denarjem ne moreta normalno živeti.

Aja, brez skrbi, da zato ne bo pustil službe, ker pustiti bi jo moral zdaj do konca življenja, sicer bi mu slej ko prej trgali za nazaj vse dolgove. In v končni fazi mu razloži, da že ta hip plačuje več za otroka, ko t namerava v prihodnje. Pa razloži mu, da ne bo imel več tako velikih stroškov, da bodo današnji stroški deljeno s 4 samo nanj prišli.

Skratka, poskusi najprej tako, pa ne nehat in ne nehat. Če pa ne bo šlo, pa pristani na notarski zapis, ko pa pride do tožbe, kar bo itak v vsakem primeru prišlo, če se ločuješ oz. bo prišlo tudi če gre tudi samo za skrbništvo in preživnino, pa bodo tam itak zahtevali podatke o stroških, ki jih otroci ustvarijo, pa sodišče tam ne upošteva več notarskega zapisa, če si dovolj prepričljiva. Jaz bi tako naredila. Če bi bil on nesramen do svojih otrok, ga ne bi branila več.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:08:09   
Anonimen
če ti on da 300€ na mesec, ma kaj bi še pa radauser posted image in če gremo tko, da v primeru ločitve pade enak del na starša, pol pade ( teoretično) še nate 300, a veš kolk gnara je to za otroka za zapravt? eni zaslužjo ne tolk....in tu nima veze kolk boš ti plačvala najemnino itd, ma kaj ti jeuser posted image veš za kaj je preživnina - že ime samo pove - preživetje...za preživljanje otroka...user posted image plus da morš upoštevat še otroški dodatek, ki ga dobiš prov tko za otroka, ne zato da seb neki prvoščiš iz tegauser posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 5.3.2008 16:09:58 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:14:00   
hariba
Za urejanje preživnine ti svetujem, da najmaeš odvetnika/co in naj se on oziroma ona pogaja z njim. Preživnina je lahko 1 tretjino plače, zato lahko komot iztožiš 200 € na otroka. Pa itak moraaš najprej na csd za preživnino in stike, potem pa to potrdi sodišče, če se na csd en moreš zmenit z njim se potem pač o tem še pogovarjate na sodišču in takrat imej pravno pomoč. Preveri, če si opravičena do brezplačne pravne pomoči. P preživnina ni le puljenje denarja, ampak pravica otrok, ker pogosto to očetje pravijo.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:14:37   
alička
Tudi jaz mislim, da ti samo grozi da bo pustil službo. Ta hip je njegov moški ego prizadet, sploh če konca razmerja ni pričakoval. Mislim da se bodo stvari pomirile.
Obvezno pa se tudi pisno dogovorita o stikih. Poznam par, ki se je odločil, da bodo stiki, ko bo očka imel čas (ker imam službo, ki nima rednih izmen). Seveda mu bivša žena takrat ko je on imel čas otrok nikoli ni hotela dati... Zdaj sta se dogovorila za določene dneve in stvar je urejena.
To da ti je rekel da ti da 300€ je pa isto kot nič (bo čez pol leta rekel, da tega ni nikoli izjavil), ti kar lepo uradno iztoži preživnino, da bo vse črno na belem. Ali se sploh lahko dogovarjata o preživnini partnerja sama, ne da bi to pristojni organ potrdil?

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:14:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

če ti on da 300€ na mesec, ma kaj bi še pa radauser posted image in če gremo tko, da v primeru ločitve pade enak del na starša, pol pade ( teoretično) še nate 300, a veš kolk gnara je to za otroka za zapravt? eni zaslužjo ne tolk....in tu nima veze kolk boš ti plačvala najemnino itd, ma kaj ti jeuser posted image veš za kaj je preživnina - že ime samo pove - preživetje...za preživljanje otroka...user posted image


Ti se najprej malo poznaimaj, koliko otrok stane, potem pa govori. Malo precej pojma nimaš, al si pa žena nekoga, ki plačuje svoji bivši in si ljubosumna ter ne privoščiš otrokom zgolj normalnega preživljanja.
btw bile so že debate na to temo in jasno je, da vse šteje v preživljanje. sem se tudi ločevala in so me natančno povprašali. Povprečen strošek za otroka je precej več kot 400eur, vendar je 400eur nek minimum ki ga človek povprečno porabi, če je zelo šparoven. Ne obešaj se na socialne primere, pa majčkeno svojo nesramnost brzdaj. Ne morem verjet, kako bi nekateri dali otrokom samo kruh in vodo, pa mogoče bi jih še v klet zaprli.....tako se res pride s 150euri skozi. Matr..... me prav zanima, kako boš sebe preživela s 400euri. Pojdi na cesto, brez strehe nad glavo, pa ti dam samo toliko denarja, pa živi. Ajd, če si upaš!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:18:32   
Anonimen
gina mal se ohladi....a sm ti na rep stopla al kajuser posted image

pa brezskrbi da točno vem kolk otrok stane...mali pa večji pa mal večji....pa sigurno ne stane 400€ na mesec, sploh dokler ni v sš....tko da mal se umirte....če pa ne morte otrok preživet z nekim normalnim zneskom, jh pa dedcom dejte pa vi njim take vsote plačujteuser posted image me res zanima če boste še tko čivkale....

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:19:12   
Ml.očka
2000€ plače pa mu je problem plačat 300€ za otroke user posted image faq

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:23:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

in tu nima veze kolk boš ti plačvala najemnino itd, ma kaj ti jeuser posted image veš za kaj je preživnina - že ime samo pove - preživetje...


mislim,da ima najemnina tud pomembno vlogo pri preživnini,saj otrok ja more kje živet...haloooouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:23:23   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

gina mal se ohladi....a sm ti na rep stopla al kajuser posted image

pa brezskrbi da točno vem kolk otrok stane...mali pa večji pa mal večji....pa sigurno ne stane 400€ na mesec, sploh dokler ni v sš....tko da mal se umirte....če pa ne morte otrok preživet z nekim normalnim zneskom, jh pa dedcom dejte pa vi njim take vsote plačujteuser posted image me res zanima če boste še tko čivkale....



Jaz nimam repa...Niti ne čivkam.....zaradi takih izjav so iz foruma dol letele. 400eur je minimalna vsota za preživljanje. Sicer pa za vsako rit palica raste, pa bo slej ko prej tudi tebe nazaj usekalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:25:33   
Anonimen
te je pa res moglo prizadet, clo groziš mi zdejuser posted image se ti globoko opravičujem, če sem kake potlačene traume zbudila v tebi....
za mojo rit pa nč ne skrbiuser posted image bom kr sama....

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:28:10   
Gina
Opravičilo sprejeto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:29:49   
Anonimen
in pa lumpi čimprej to uredi na sodišču,bolš da zdaj to urediš,kot pa potem,ko se bo totemu dedu sprdnilo,da pa on več neb plačeval teh 300€user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:30:48   
natasaom
jest bi ga tožila pa še posnela bi z diktafonom njegove grožnje..ne se pustit.
Ula tebe bo pa tvoja prijaznost in razumevanje spremljala v življenju..dej mal skrajšej jezik pa ne bit tolk pametna,ker lahko ti jutri pišeš o tem kako težko preživiš otroke ker ti bivši ne plača preživnine.

(odgovor članu Ml.očka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 16:50:21   
žigolino
za najemnino plačevala 350e

A se ne da ceneje?Moja sodelavka dobi tolk plače!user posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 17:02:26   
Anonimen
ok no,  400€ za enga otroka?? to je res že skor luksuz

(odgovor članu žigolino)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 17:04:03   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač

ok no,  400€ za enga otroka?? to je res že skor luksuz



Za dva. Preberi prvi post.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 17:13:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lumpi



ja rekel je da mi da 300e - samo jaz želim 200e po otroku




volga to si preberi...vsak da pol,torej on 400€ za oba + ona 400€ za oba,torej pride na otroka 400€,to je v bivših skor sto jurjev,kar je kr lepa vsota...



(odgovor članu Lumpi)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 17:17:54   
Maleal
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

če ti on da 300€ na mesec, ma kaj bi še pa radauser posted image in če gremo tko, da v primeru ločitve pade enak del na starša, pol pade ( teoretično) še nate 300, a veš kolk gnara je to za otroka za zapravt? eni zaslužjo ne tolk....in tu nima veze kolk boš ti plačvala najemnino itd, ma kaj ti jeuser posted image veš za kaj je preživnina - že ime samo pove - preživetje...za preživljanje otroka...user posted image plus da morš upoštevat še otroški dodatek, ki ga dobiš prov tko za otroka, ne zato da seb neki prvoščiš iz tegauser posted image


Ma ne no,včasih je dobro vsaj malo razmislit kaj boš napisal a ne?user posted image

Glede preživnine,pa mi je 300€ premalo na njegovo plačo 2000€,iztrži iz dedca čimveč kar se da,saj so otroci ravno tako njegovi in gre za njihovo življenje.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 17:37:11   
lotoska
Se čisto strinjam z MarcelAlino.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: izsiljlevanje
5.3.2008 17:48:32   
Kaliope
sicer še nimam otrok, zato ne bom govorila, koliko kaj pride, bi samo še en vidik omenila, ki ga eni (Ulla) pozabljajo: v Sloveniji (pa tudi v drugih državah) se cene zelo razlikujejo, glede na to, kje živiš ... trenutno živim v lj in vem, da bi za tako najemnino, kot jo tukaj plačujem, doma dobila 2 x večje stanovanje ... plus tega so v lj dražji tudi vrtci in storitve ... seveda folk tudi več zasluži. Tako da, če nista iz iste "regije" ne moreta soditi, koliko se zapravi kje.

in ja, če ima tvoj bivši 2000 € plače + dodatki, se mi zdi 200 € po otroku res fer.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?