|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšne so vaše izkušnje?
19.8.2008 15:03:25   
sončica1
Z možom se lučujeva. Imava 15 mesecev staro hčerko. Ker se nikakor nisva mogla zment oz. v treh mesecih po moji odselitvi ni pokazal nobenega interesa da bi se zmenila kako in kaj sem vložila tožbo za ločitev. Stike s hčerko ima skoraj vsako soboto in nedeljo po tri ure. Preživnine pa tudi še ni nič plačal.
Dajte mi povedat kakšne so vaše izkušnje glede stikov pri tako majhih otrocih? Ni mi problem jo dat sam zaeenkrat vsaj do njenega tretjega leta bi rada da spi pri meni. Ali imam to pravico?
Malo me je strah, da mi bo spet začel groziti da mi bo vzel otroka (glede na to da sem oddala tožbo za ločitev).
Ločujeva pa se zato, ker si je on našel drugo.
Dajte mi prosim vliti mal optimizma. Rada bi da je vse čimprej za mano in da hčerkica ne bo preveč trpela.
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšne so vaše izkušnje?
19.8.2008 15:11:42   
ssevin
Ti si raje preživnino porihtaj in ločitev, za ostalo pa se res nimaš kaj sekirat.

(odgovor članu sončica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kakšne so vaše izkušnje?
19.8.2008 15:27:05   
maruškaŠ
Ja od začetka boš sigurno lahko omejila stike - v smislu spanja - vendar pa boš slej ko prej morala tamalo navaditi tudi na to.

In ja - skrajno skrben očka, ki bi želel skrbništvo - pa ga ne zanima otrokovo preživetje in preskrbljenost...

Preživnino zahtevaj tudi za nazaj.

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kakšne so vaše izkušnje?
19.8.2008 15:31:33   
tinatona
Hej!

Moj sin je bil star 18 mesecev, ko sem te stvari urejala na sodišču.

Pa smo stike določili (na željo očeta) vsako sredo od 16-18, ter vsako drugo soboto v mesecu (9-18); po tretjem letu pa od sobote do nedelje. Meni je to malo, no pa nažalost še od teh stikov nimamo skoraj nič, ker njega skor nikol ni. Pride namreč na vsakih nekaj mesecev 2x, obljubi da bo redno hodil... potem pa spet par mesecev mrk. Zdaj ga pa že od 2. julija nismo videli (niti slišali - številka kar naenkrat ne obstaja).

Zdaj glede na to da ste vi do zdaj živeli skupaj, bi lahko imeli stikov tudi več in meni v vašem primeru ne bi bil problem sina pustit pri njemu čez noč (mi2 sva šla pa narazen še preden sem rodila).

LP

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kakšne so vaše izkušnje?
19.8.2008 17:51:03   
Anonimen
Preživnine pa tudi še ni nič plačal.


Imata prezivnino in stike ze uradno dolocene (glede na to, da pravis, da se locujeta razumem, da se nista locena, ampak v postopku)? Ce sta dolocena, lahko terjas prezivnino od njega, poglej po forumu Druzinska zakonodaja, je kar dosti tem na to vprasanje (ne vem na pamet, kaksen je tocen postopek v tem primeru).

Za stike poskrbi s svoje strani, da jih ne otezujes, da prihajas ob dogovorjenih terminih in da javljas, ce pride do sprememb, kar je pri tako majhnem otroku hitro mogoce, recimo bolezen. Ce jih on ne zeli in se ne drzi dogovora, je prav tako mogoca uradna pot, mislim, da prijava na CSD. Ce imas obcutek, da je sposoben groziti, ga prijavi ob ponavljajocih neprihodih....da bos imela kontra argument, ce bi ti grozil, te tozil ali kaj podobnega.

Ceprav najboljsa pot so stiki z obeh strani, odrasli in kultvirani; v osnovi si prizadevaj za to, ce pa ne bo slo, pa uradne poti. Vso sreco.

(odgovor članu sončica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kakšne so vaše izkušnje?
20.8.2008 8:33:24   
Balerina
Predvsem misli da je otrokova pravica da ima stike z očetom in ne obratno. Morda bo to pomagalo.
Če bi hči oče zanemarjal je po vsej verjetnosti nebi pustila z njim niti za 5 minut kaj šele dlje. Tako da ne vidi razloga zakaj hči ne bi smela pri očetu tudi prespati ali zaradi hčere ali zaradi tebe?

Čez neka časa ti bo še pasalo da boš mela vikend samo zase ob tem pa boš vedela da hči uživa in je na varnem, to pa nam je tako ali tako najpomembnejše a ne?

Moja hči ni bila stara niti eno leto, no ja jei je mankalo le nekaj dni, pa sem jo pustila z babi na morje pa za to mislim da nisem slaba mama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kakšne so vaše izkušnje?
20.8.2008 9:01:21   
maruškaŠ
Čez neka časa ti bo še pasalo da boš mela vikend samo zase ob tem pa boš vedela da hči uživa in je na varnem, to pa nam je tako ali tako najpomembnejše a ne?

Moja hči ni bila stara niti eno leto, no ja jei je mankalo le nekaj dni, pa sem jo pustila z babi na morje pa za to mislim da nisem slaba mama.


To je odvisno od otroka do otroka. Vsekakor pa je potrebno otroka (predvsem manjšega) na to postopoma navaditi.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?