|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:16:26   
livia
Vem, da me boste kritizirali, linčali, zasuli s kletvicami, a res ne vem kaj naj naredimo.
Najprej naj povem, da sem sama velika ljubiteljica živali in da se sama nad sabo dovolj zgražam, da mi sploh pade na pamet ideja, da bi nekako pokončala sosedovega mačka. Situacija je taka. Maček je totalno razpuščen, poln bolh, prepuščen sam sebi. Non stop ga imam pred vrati, nekaterim gre tudi v hišo. Jaz imam spuščene komarnike, da ne more not, mi jih je pa že dva uničil. Če pustim na vrtu otrokov voziček, zleze not. Če se igrava s tamalo na travi na odejici in jo grem previt, se bolim, da bo šel ležat gor. Fora je ta, da si je sosed nenadoma zaradi užaljenosti, ker po njihovem makadamu grem z vozičkom na svoj vrt za hišo, postavil ograjo in mi preprečil ta dostop. Ograja je samo hlod deske, nič ličnega, tako da nam je bilo takoj jasno zakaj si je to postavil. Moti me, ker bi lahko naredil kako tako ograjo, ki bi tudi njihovemu mačku preprečila sprehajanje po celi soseski in fehtanje za hrano in uletavanje v stanovanja. Večinoma smo družine z malimi otroki in je malo zoprno dobit mačka v vozičku ali na mizi na vrtu kamor daješ kosilo. Na vse moreš pazit. Pogovor s sosedi ni mogoč, ker mačka se ne da dresirat.
Skratka, brez obsojanj, prosim za nasvet, kako najlažje zastrupiti tega muca, da bo končno mir.
Nalašč nočem bit anonimna, ker če bom, vem, da bo še več obtoževanj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:23:12   
Anonimen
Aha, nasveta kako mu preprečiš dostop do vaše parcele nočeš? Ti bi ga kar zastrupila a? Prijavla tud neb sosedov ker očitno zanemarjajo muca. No.....sej tebe bi blo treba tud prjavt.
Tvoji otroci morjo bit pa res ponosni nateuser posted image

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:26:12   
livia
Karin24, hvala za nasvet.
In kako lahko mačku, ki na vse spleza in preskoči onemogočim dostop do svoje parcele? Če se to da prosim na dan z besedo, da bodo tvoji otroci ponosni nate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:27:10   
angel_rebelde
O fak, moja muca je tudi v vozičku, gre celo spat gor, pa ne zganjam neke panike user posted image user posted image user posted image

In veš, mačke so za zunaj no, ne more on naredit ograje, da bi bila le na njihovem ozemlju, ker bi se izmuznile v roku 5 minutah, kaj še manj...

In vedi to :  MAČKE NISO BAV-BAV!!

Si mi pa grozna, da bi jo zastrupila... A ne znaš šc šc narediti vsakič, ko jo vidiš? Bo že pogruntala, da nima kaj tam... user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:32:13   
natasaom
no,dobr no..mačka res ni treba zastrupit.....lahko ga pa pelješ na veterinarsko,da ga cepijo in pregledajo-račun plača občina za najdenčke-pa soseda prijavi na vet.inšpekcijo...
kako boš pa s sosedom za dostop rešila pa nimam nasvetov...al pa ....lahko ti moje sosede pošlem-boš vidla da je tvoj čist ok

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:34:11   
livia
Tvoj otrok je star 10, moja pa 4, soseda bo pa vsak cajt rodila. In TVOJ muc spi v TVOJEM vozičku in veš, da je negovan, kake bolezni pa vse ta raznaša, pa ne vem. Da muce niso bav bav tudi vem, ker sem jih v mladosti imela kar nekaj doma. Samo sem za njih tudi skrbela, jim redno menjala svežo vodo in jih hranila.
Kaj bo pa tukaj poleti, ko bova začeli z GH in bo kar rinila v krožnik od tamale, si pa ne znam predstavljati. Šc, šc ne pomaga. Ona prav rine v hišo, da jo moreš oreng stran odrinit, da sploh lahko vrata zapreš, kaj šele, da bi šla stran.
Komaj smo čakali, da si uredimo vrt in ob lepem vremenu začnemu uživati v kosilu na vrtu, a očitno ne bo nič iz tega, ker bo treba skoz to mačko podit.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:35:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Karin24, hvala za nasvet.
In kako lahko mačku, ki na vse spleza in preskoči onemogočim dostop do svoje parcele? Če se to da prosim na dan z besedo, da bodo tvoji otroci ponosni nate.



Muce, ki živijo z lastniki v individualnih stanovanjskih hišah, običajno bivajo tudi na dvorišču in vrtu. Plezanje, skakanje, plazenje, lovljenje,… so nepogrešljivi del njihovega vsakdana. Naravno obnašanje, navade in nagon muc, predvsem navadnih domačih, pa nehote lahko povzročajo tudi različno škodo. In vrt je kot nalašč idealen za to. Kaj torej storiti, da rože, zelenjavo in ptice obvarujemo pred njimi, obenem pa vrt naredimo prijazen in dostopen tudi mačkam? Eden najuspešnejših načinov sta zagotovo kastracija samcev in sterilizacija samic. S tema preventivnima posegoma preprečitve nepotrebnega   dodatnega  vsakoletnega  prirasta  mladičev se bosta delno polenila, izbrala in označila manjši teritorij od siceršnjega običajnega, ne bo več gonitvenih ciklusov ter z vseh koncev pritepenih muc, prihranjeni vam bodo iztrebki, markiranja, pretepi, povzročanje škode na gredicah,… in ostalo. Če imamo na vrtu ribnik brez rib, bo tudi ta mačko odgnal, saj je splošno znano, da se že nagonsko izogibajo vode. Že po naravi so namreč nagnjene k prehladom.

Pomagamo si lahko tudi z različnimi spreji in zrni za odganjanje, ki jih razpršimo po tistih kotičkih vrta, ki jih želimo mucam narediti za prepovedane.

user posted image  user posted image

Tam, kjer na vrtu ne želimo mačje prisotnosti, lahko zasadimo nekatere rastline, ki so mačkam neprijetne (npr. rutica, korenikasta krvomočnica, mrtva kopriva Coleus Canin). Po drugi strani pa muci namenjen kotiček vrta  lahko zasadimo z rastlinami, ki večino mačk privabijo, na primer baldrijan, ciperus (vodna palma), trava ostrica (mačja trava), meta, timijan, kadulja, žitna stebla (oves, pšenica,…) in peteršilj. Tako mačka ne bo zahajala na del vrta, kjer so okrasne rože ali zelenjava. Če muci na vrt postavimo tudi WC zaboj z mačjim posipom, bo svojo potrebo zagotovo opravljala tam in ne na gredicah. Pazimo moramo, da pred mačkami umaknemo rastline, ki so zanje strupene (oleander, difenbahija, filodendron, rododendrom, lovorika, bršljan, trsje, razhudnik, mlečki oz. euforbije, kaladij, božična zvezda…). Nevarne so lahko tudi steklene zimske gredice, saj mačke iz radovednosti lahko skočijo nanje, pri čemer se tanke šipe razbijejo ali razdrobijo in lahko mačko porežejo tudi do smrti. V tople grede med rastline lahko posipljemo tudi zmlet poper, ki mačke zaradi vonja odganja. Večje rastline zavarujemo tako, da okoli njih položimo veje vrtnic ali božjega drevesa. Del vrta, kamor želimo mački preprečiti dostop, lahko zavarujemo tudi tako, da ga enostavno ustrezno zamrežimo.

Lahko pa prijaviš sosede zaradi zanemarjanja živali, če je res muc bolhast in bolan.

Pomaga tudi poper, ga potreseš tam kjer nočeš muc, limonin sok oz. limone na splošno mucam ful smrdijo.


< Sporočilo je popravil karin24 -- 15.6.2008 13:36:55 >

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:45:44   
Mišni
Jaz ti predlagam, da se preseliš v blok. Veš, tam pa ni mačk. Ješ pa lahko na balkonu, sicer malo stisnjeno, pa vendar.

Na vasi je pa pač tako, kot je. Mogoče ti gredo tudi muhe na živce. No, v bloku tudi muh ni skoraj nič.

Aja, a veš, da drugače obstajajo ene ampule, iz katerih tekočino stisneš mački za vrat in potem nima bolh?

No, ampak če si v bloku, tega itak ne rabiš. Ja, res bi bilo najbolje, če bi se preselila v blok. Tam vseh teh nadleg sploh ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 13:54:24   
Anonimen
Aja, pa če si zunaj ko muc pride na vaš vrt ga poškropi z vodo. Tega ne marajo. Omisli si vodno pištolco. user posted image se bo zabaval ko te bo opazoval, maček bo pa šel stran ker vode pač ne prenašajo.

Drugač pa kot ti je mišni napisala, na podeželju pač je tako da živali hodijo okoli. Lahko jim probaš preprečit na načine ki sem ti jih naštela, lahko pa začneš zastrupljat vse kar ti gre na jetra, povzročit da bo boga žival ki ni nič kriva da ma defektne lastnike, ki itak verjetno že celo življenje trpi ker nihče ne skrbi za njo, še umre v mukah. Lahko narediš neki zato da bo boljše, lahko se pa spustiš še na nižjo raven kot tvoji sosedje. Nekak naj bi bili ljudje višje razvita rasa kot živali, dejte se še obnašat tako.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 14:02:59   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Aja, pa če si zunaj ko muc pride na vaš vrt ga poškropi z vodo. Tega ne marajo. Omisli si vodno pištolco. user posted image se bo zabaval ko te bo opazoval, maček bo pa šel stran ker vode pač ne prenašajo.



Mi smo tako odgnali sosedovega psa, ki je do takrat vsako jutro hodil kakat na našo zelenico. Mi smo ga zmočili kar s šlavfom user posted image .

< Sporočilo je popravil blue sky -- 15.6.2008 14:03:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 14:31:35   
ninataja
Draga Livia.
Jaz te ne bom kritizirala. Žal moji straši živijo zdraven zavetišča za živali in vem kako nadležno je če se mački in psi sprehajajo to tvojem ozemlju in puščajo iztrebke vse povsod. Žal nekateri ne vedo kako je živeti ob takem zavetišču in da živali včasih tudi uidejo oz. jih kar spustijo po vasi ... user posted image  Nekateri ki tega ne bodo nikoli doživeli v taki meri, ne bodo tega nikoli razumeli pa če poznajo vse spreje in odganjalce na svetu.
Maček ki je zanemarjen lahko prenaša celo goro bolezni in zajedalcev, (recimo mikrosporijo) zaradi katerih imate lahko sami veliko sitnosti in težav, sploh če imate malo detece doma. In verjamem da si zaskrbljena zaradi tega, tudi jaz bi bila.
Jaz bi najprej mačko ujela in poklicala zavetišče za živali (upam da tega mačka ne odpeljejo ravno v zavetišče zdraven nas user posted image )  in rekla da se tu okoli že nekaj časa potika en maček in da ne veš čigav je. Bodo prišli in ga odpeljali.
Če pa bo ta varinta padla v vodo mi piši na ZS in se bomo naprej zmenile.

_____________________________

Za cilj si vedno izberi luno. Saj če padeš še vedno pristaneš med zvezdami.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 14:36:17   
hmm...
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Tvoj otrok je star 10, moja pa 4, soseda bo pa vsak cajt rodila. In TVOJ muc spi v TVOJEM vozičku in veš, da je negovan, kake bolezni pa vse ta raznaša, pa ne vem. Da muce niso bav bav tudi vem, ker sem jih v mladosti imela kar nekaj doma. Samo sem za njih tudi skrbela, jim redno menjala svežo vodo in jih hranila.
Kaj bo pa tukaj poleti, ko bova začeli z GH in bo kar rinila v krožnik od tamale, si pa ne znam predstavljati. Šc, šc ne pomaga. Ona prav rine v hišo, da jo moreš oreng stran odrinit, da sploh lahko vrata zapreš, kaj šele, da bi šla stran.
Komaj smo čakali, da si uredimo vrt in ob lepem vremenu začnemu uživati v kosilu na vrtu, a očitno ne bo nič iz tega, ker bo treba skoz to mačko podit.




Če rine v krožnik, je vrjetno lačna kajne?
A ti je tako težko, dati ubogi muci kaj za jesti?
Pa če ima bolhe, in katerekoli bolezni še, zakaj je pa ti ne odpelješ k veterinarju? Tako kot so že predhodnice povedale, ni nujno, da plačaš ti.

Pa še to.
Da kako si nas sploh upaš vprašat, kako bi bogega mačka zastrupla?
Si pa zelo dober in velik vzrok svojimu otroku. Ja to pa res.



NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 14:48:49   
Anonimen
Ok, sej ni treba, da ste ostale tako nasilne do avtorice. Še sama je napisala, da težko verjame, da ji je padla na pamet misel o pokončanju. Človek v jezi marsikaj reče. Jaz tudi ne bi prenašala sosedovega bolnega mačka, pa da bi mi v krožnik hodil. Če ima sosed domačo žival, ni treba, da jo imam še jaz.
A je res tako težko dat samo kakšno idejo, kako se ga znebit, brez da bi koga obtoževali?user posted image

(odgovor članu hmm...)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 14:56:35   
Anonimen
A je res tako težko dat samo kakšno idejo, kako se ga znebit, brez da bi koga obtoževali?


Težko ne obtožuješ človeka, ki v prvotnem postu sploh ne prosi za pomoč kako odgnati muca, ampak kako ga zastrupiti.
Si že videla kdaj zastrupljeno žival? Veš koliko časa umira? Veš na kakšen način umre?

In ja za kozlat je da človek razmišlja o tem kako bi čim bolj mučil ubogo nič krivo žival. Zanimivo da ji na misel ne pade da bi zastrupila soseda, ki je kriv za to stanje kakršno koli že je.

In nekak se ne čudim da otroci mucam petarde v ritke tlačjo, da jih mečejo iz stolpnic, da fuzbal z mladički igrajo, da jih zašigajo, mečejo pod avtomobile, streljajo z kamenjem, mečejo v peči, v potoke, obešajo na drevesa.......sploh se ne čudim. Saj pravijo.....kar se janezek nauči, to janezek dela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 15:03:36   
Anonimen
Ups, to sem pa zgrešila:user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: livia
Skratka, brez obsojanj, prosim za nasvet, kako najlažje zastrupiti tega muca, da bo končno mir.



< Sporočilo je popravil natasa77 -- 15.6.2008 15:04:54 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 15:36:25   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: hmm...


Če rine v krožnik, je vrjetno lačna kajne?
A ti je tako težko, dati ubogi muci kaj za jesti?




Ti pa imaš ideje... to je najlažja pot, kako dobiti mačka k hiši - da mu daš hrano. Maček se naveže na prostor, kjer dobi hrano in ne na človeka. Sploh pa, zakaj naj bi livia hranila sosedovega mačka, če hodi okoli ves bolhast in še lazi na prostore, kjer se zadržuje otrok?

Mislim da bi bilo treba sosedu razložit, da njegov maček ni glih prijetna družba za vas, pa najbrž še za koga drugega. Jaz bi se najprej pogovorila z njim, šele nato bi klicala dodatno pomoč. Glede ograje pa bom enako vprašala - se res ne bi dalo pogovoriti??

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 15:50:14   
Majuska
Aha še to, na shop.conrad.si najdi napravo, ki se imenuje "mačji učitelj" (cena okoli 30 €). Mislim da se boš mačkona takole končno znebila.

izgleda pa takole

user posted image







(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 16:40:05   
Anonimen
No, to o zastrupljanju je res malo bolano. Mi bi zaradi zastrupitve skoraj izgubili psicko, ki je negovana, jo imamo radi in vse. In lahko da nam jo je kdo zastrupil, ker se od takrat naprej boji ljudi, zlasti otrok. In ne privoscim NIKOMUR, da mu nekdo zastrupi zival. Tudi tebe lahko kaznujejo, ce zastrupis katerokoli zival, ves?

Situacija se zdalec ni primerna, ampak mislim, da tista deska za provizoricno ograjo sploh nima veze s tvojim problemom. Nasadi na vrt tiste rastline, ki mackam smrdijo (se mi zdi, da je Karin nalepila), poskropi ga, pospricaj okrog s sprejem proti mackam, HRANIT ga pa defenitivno ne, ker ni tvoja skrb in obveza in tako se ga v vsakem primeru ne bi resila. Pa vseeno se skusaj pogovorit s sosedom in poklici DZZŽ.

Kako pa ves, da ima bolhe?

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 16:42:26   
Anonimen
Situacija se zdalec ni primerna, ampak mislim, da tista deska za provizoricno ograjo sploh nima veze s tvojim problemom. Nasadi na vrt tiste rastline, ki mackam smrdijo (se mi zdi, da je Karin nalepila), poskropi ga, pospricaj okrog s sprejem proti mackam, HRANIT ga pa defenitivno ne, ker ni tvoja skrb in obveza in tako se ga v vsakem primeru ne bi resila. Pa vseeno se skusaj pogovorit s sosedom in poklici DZZŽ.


To se mi zdi dobra pot.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 17:17:21   
Lunca1
Lahko pa tudi prosiš kakšneg znanca s psom, da ti ga za malo časa posodi in ti polula celo parcelo. Tako se bo maček tudi ogibal tvojega vrta. Se pa ne strinjam z zastrupljanjem živali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 19:59:22   
ključek
Aha še to, na shop.conrad.si najdi napravo, ki se imenuje "mačji učitelj" (cena okoli 30 €). Mislim da se boš mačkona takole končno znebila.

izgleda pa takole



kako pa ta napravica deluje??? ali je kaj podobnega za kužke?? jaz imam pa z njimi probleme in bi želela, da ne smetijo naše parcele in novogradnje s svojimi iztrebki.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 20:00:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

Aha še to, na shop.conrad.si najdi napravo, ki se imenuje "mačji učitelj" (cena okoli 30 €). Mislim da se boš mačkona takole končno znebila.

izgleda pa takole



kako pa ta napravica deluje??? ali je kaj podobnega za kužke?? jaz imam pa z njimi probleme in bi želela, da ne smetijo naše parcele in novogradnje s svojimi iztrebki.


Mislim da zvok oddaja, take visoke tone ki jih mi ne slišimo živali pa.

(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 20:10:56   
Naja30
Nisem brala odgovorov, ker vem, v kakšnem stilu so. Povem ti samo, da te razumem, ker imamo v ulici enega takega mačka, za katerega nihče ne ve, od kod se je vzel. Zaradi njega ne morem imeti odprtega okna v dnevni sobi in vhodna vrata ne smejo biti dolgo odprta, ker takoj skoči v hodnik. Me zelo moti in sem že razmišljala, da bom dala oglas o izgubljenem mačku (celo ovratnico ima, ampak nisem pogledala, če kaj piše gor). Tako daleč, da bi razmišljala o zastrupljanju ipd. pa nisem in tudi ne bom. Konec koncev je ta maček kar prijazen, razen tega da je lačen in da ga je pozimi mogoče zeblo, nikomur nič noče. Sama sem imela dva mačka, ko sem še živela pri starših pa preveč imam rada živali, da bi mi kaj takega padlo na pamet. Poskusi se pogovoriti s sosedi o tem probemu.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 21:25:45   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

Aha še to, na shop.conrad.si najdi napravo, ki se imenuje "mačji učitelj" (cena okoli 30 €). Mislim da se boš mačkona takole končno znebila.

izgleda pa takole



kako pa ta napravica deluje??? ali je kaj podobnega za kužke?? jaz imam pa z njimi probleme in bi želela, da ne smetijo naše parcele in novogradnje s svojimi iztrebki.


Ljudje in psi te frekvence ne slišijo, za mačke je pa menda hudo nadležna user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako se znebiti sosedovega mačka?
15.6.2008 22:13:42   
Marogica
Tudi jaz nekje razumem avtorico te teme, da ima takšne misli....Najbrž se ta zgodba že nekaj časa ponavlja in jo je spravila v obup. In takrat človek na marsikaj pomisli, pa čeprav je  še tako kruto... Vendar pomisliti, še ne pomeni, tega tudi storiti...tako, da mi napadalni odgovori niso všeč, predvsem odgovori teh, ki niso v takšni situaciji.

In velika razlika je, če ima nekdo SVOJO domačo žival, ali pa govori o TUJI, "NADLEŽNI" živali.

In prej, kot avtorico bi bilo treba obsojati tega soseda, torej lastnika te muce, ki tako ravna z živaljo. Če si nekdo omisli žival, potem je dolžan zanjo tudi skrbeti, pa naj to pomeni prehrano, kopanje, ukvarjanje.....pač karkoli...

In sama tudi ne bi trpela tega, saj če bi želela mačko, bi si svojo omislila. TOrej nisem dolžna zanjo skrbeti v nobenem smislu in zaradi tega tudi ne bom izpadla, kot krut človek. Če sama spoštujem, da ime nekdo živali, si želim in predvsem zahtevam, da drugi spoštujejo, da je sama nimam.

In zaradi tega se mi ni potrebno preseliti v blok. Zaradi tega pa res ne. Sicer pa imajo ljudje tudi v bloku mačke, ki najbrž ne bi po mojem balkonu ali hodniku "srale", to je res, pa vseeno.

Meni se zdi razumljivo, da bi se rada mačke "znebila" iz vašega vrta oz. doma. In prav je tako, če ti to ne paše oz. ti je moteče.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?