Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
je bila do 6tega meseca izključno dojena, sedaj pa 3 tedne uvajava GH. Vsako stvar po 3 dni, tako da sva že probale korenček, cvetačo, bučke, krompir, brokoli, jabolko, hruško, riž. Pupa vse papca, tako da sedaj poje nekje 150ml kaše. Zanima me, koliko časa po uvedenem prvem samostojnem obroku, ste začele uvajati naslednjega? Naša je priden jedec in imam občutek, da kadarkoli bi ji ponudila GH, bi jedla. Sedaj imava uveden en obrok in se mi zdi, da je mogoče še prehitro, da bi ji začela dajati še enega, ker uvajava šele 3 tedne. Kakšne so vaše izkušnje?

. Dietetičarka mi je rekla, da prvi mesec daješ GH za kosilo, potem naslednji mesec dodaš popoldansko malico (sadje), potem tretji mesec večerjo (žitno mlečna kašica)...Gastroenterologinja pa mi je rekla, da mora punca jesti vse obroke GH, ker toliko poliva, pa čeprav smo GH takrat uvajali šele 1 mesec.No, zdaj se pa odloči
pokaze zanimanje za hrano in apetit ter dobro prebavlja, potem ji/mu le ponudi se drugi obrok. Eni potrebujejo vec, drugi manj. Vsak pa ob svojem casu.