Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Pri nas temu rečemo tople murke. Prepražiš čebulo in česen, dodaš naribane kumare in nakockan krompir, majaron, če je treba, še malo zaliješ z vodo in skuhaš do mehkega. Pustiš tako kot je, ali pa pretlačiš, kakor ti paše. Vmešaš kislo smetano in je . Še bolj simpl kot pasulj .
Jaz pa to naredim malo drugače. Na olju preprežim malo moke, dodam strt česen, da zadiši in nato naribane murke. Vse skupaj zalijem z krompirjevo vodo, katero odlijem z že v naprej kuhanim na koščke narezanim krompirjem. Dodam malo paradižnikove mezge, malo pokuham, na koncu pa dodam krompirjev pire (pire naredim z vilico, da ostane nekaj koščkov kromirja celih). Pustim, da zavreje in dober tek.
_____________________________
True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!
Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.
Najprej olupim krompir, ga narežem na četrtine in kuham v osoljeni vodi.
Potem olupim in naribam kumare. Vzamem drug lonec in na olju zarumenim čebulo, dodam naribane kumare in še kakšen dcl vode. Pokrito dušim. Čez nekaj časa dodam pol jušne kocke in popopram.
Ko je krompir kuhan, mu odlijem vodo (kakšen dcl vode lahko še ostane na krompirju) in ga na grobo pretlačim. Dodam ga kumaram, dobro premešam in pustim še nekaj časa na zmernem ognju. Na koncu dodam strt česen in po okusu še dosolim ali popram. Ko je jed gotova, dodam dve žlici kisle smetane.
Ta zadevca je božanska. Nekateri jo postrežejo z govedino, jaz pa največkrat narežem hrenovke na kolobarčke in jih dam v kumare kuhat isti čas, ko zamešam vanje krompir.