|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
20.8.2006 13:06:16   
Erdbeere
dobrodošla Ganga, pa kar oglasi se kaj, drugače pa če česarkoli ne veš ti kar vprašaj, mogoče pa dobiš kakšen pameten odgovor.

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
20.8.2006 14:35:45   
bori1
O, dobrodošla Ganga in pozdrav ostalim junijkam.

Mi smo praznovali, tako da smo sedaj Maruša, ati in mami eno leto starejši kot prejšnji teden. Žur uspel user posted image in tudi Maticu ni manjkalo rok za cartanjeuser posted image . Za spremembo je velika sestra dobila kup uporabnih dariluser posted image in Matic tudi. Sva pa pridna. Imava že 5,7 kg, dojiva se na 2-3 ure, najdaljše spanje je med 20 in 1 uro. Potem pa še 2krat do jutrauser posted image . Ustajamo kot za Marušo in sicer med 6 in 7 urouser posted image . Čez dan spi še 3 krat po 1 uro, tudi v avtu in vozičku ga vzame. Buden pa je vseskozi na rokah. Krčki so po kapljicah Lefaxin nehali,user posted image ad3- mu ne dajem še. Oblačiva sestrine bodye 68, ki jih je sestra nosila pri 6 mesecih. Bo treba vc nabavo, ker imava iste probleme kot Erdbeerin Žiga, pa še kupce skozi podirava,... Je pa lepo ker se tako iz srca zasmeji, da izgleda, da bo dobrovoljček. 30.08. imava kontrolo kolkov in upam, da se znebiva širokega povijanja.

Drugače pa vse po starem. Malce me občasno "ulovi" utrujenost, ker velika sestra pač zahteva še več pozornosti. Bova pa počasi napravili garderobo in "rucah" za v vrtec. 2.9. pa končno dopust,... bomo videli, kako bo z našim palčkom šlo,... Zaenkrat toliko. Sestra spi, bratec z atijem gleda košarko, jest si bom pa eno kofe skuhala, ker druigače pokonci zaspim,... Pride katera?user posted image

user posted image
lp, Bori1

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
21.8.2006 13:26:50   
planinc1978
Pozdravljena Ganga in ostale,

Mi sedaj spimo in ima mami nekaj časa za internet. včeraj smo bili prvič z avtom nekoliko dlje (uro in 10min vožnje v eno smer) in moram rečt, da smo lepo prestali, nekaj časa je gledal ven, potem ga je pa spanec premagal. Se mi pa zdi , da te lupinice (imamo chiccovo)niso najboljše. tamal se čist zlekne not in potem je čist sklučen, pa se mi zdi, da se ful matra notuser posted image

Imamo pa že nekaj dni dokaj konstantno spanje: dopoldne od okoli 10h, 11h pa do 14h, potem cel popoldan nič, zvečer se pa kopamo okoli 21h in zaspimo ob 22h in spimo do 3h, 4h, potem pa še zjutraj ob 7h.

Prejšnji teden smo imeli posvetovalnico in smo težki 5.4kg in veliki 60cmuser posted image Se pa zadnje čase na veliko smejemo in oglašamo, tako da nam ni dolgčas. 25.9.imamo pregled Uz in takrat se upam tudi mi znebimo širokega povijanja- bomo takoj oblačili za eno številko manj. Sedaj da še 68.

Se še pišemo...


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
22.8.2006 19:26:03   
Ganga
Zdravo mamice,
Kako lepo ste me sprejeleuser posted image hvala.
Joj...danes sem že dobila menstruacijo...pa moja pikica je komaj 10 tednov...ali katera ve kaj naj to pomeni? Upam, da ne bom izgubila mleka..imam ga sicer točno toliko kolikor ona popije pri meni + dotatek enkrat pred spanjem.


Planinc1978 moram povedati, da se mi tudi se vozimo sicer že pred mesecem in pol smo že začeli hoditi po svetu...namreč smo imeli isti problem kot ti za avto sedež pa nevem koliko pleničk in ostale podložke sem dal a moja tudi se je zleknila čisto noter..in na srečo en dan sem našla tak vložek v obliki stola v Leclercu bil je full poceni in je super..moja na tem sedi kot kraljica ker ima tudi naslonjala za roke. Sicer je plastičen in verjetno je vroče ko je zunaj tudi vroče imam bombažno prevleko nad tem in je res fajn. Mogoče ga še imajo v leclercu, ker to je bilo v razprodajo.
Moja princeska pa hoče veliko klepetati in se kar našobi in pove veliko stvari to je nekaj najlepšega..nimamo kamere in komaj čakam, da jo bomo nabavili v kakšni akciji, da to vse posnemamo v večnem spominu....otroci so res dar narave in se počutim tako srečna, da sem deležna le tega..
Imejte se lepo se paj še oglasim.
A katera že išče vrtec? Jaz že iščem...pa za enkrat nič....

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
26.8.2006 12:35:09   
planinc1978
Da nas spet malo pošljem na prvo stran, sicer nas bodo skenslaliuser posted image

Kako kaj? Luka trenutno spi, je bil pa včeraj ful tečko, ni hotel spati, samo nosit se je hotel cel dan, pa še takšno vreme je bilo, da nismo mogli venuser posted image Potem je pa, normalno, hotel cel čas viset na joški - nič mleka,sva se ful matrala. Pa sem že mislila, da se stanje izboljšuje, pa spet manj...res nevem kaj naj še nardim, Doma me pa tud vsi živcirajo, češ, če mu bom dodajala, ne bo več hotel vleč... Pa, kaj naj ga pustim, da joka?user posted image Nisem ne prva, ne zadnja, ki dodaja. Tud sama sem zrasla gor s humano, pa mi nič ne manjka.

Malo sem se vam mogla potožit, ah, saj bo bolje.

Ganga mi zaenkrat še nič ne iščemo vrtca, bomo videli,kako bo, če bom dobila službo, zaenkrat sem še brez nje, pa tud moja mami bo šla z januarjem v penzijo, tako da za začetek bo kakor pač bo. Sicer pa menda na našem koncu z vrtcem ni problema.


Moram it, nekaj se oglaša...


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
26.8.2006 23:11:17   
zaliga
Da vas še jaz malo pozdravim!!!!
Mi je kar hudo, ker že dva meseca sploh nisem pogledala kaj se dogaja z vami mamice! No na brzino, rodili smo 17.06. prekrasno pupo Alino Zojo! Pridna, le zaspi ne drugače kot na rokah, kar pomeni, da je zacartana! Spimo od 22 ure pa do 6ih zjutraj, se najemo, pa do pol devetih, se najemo pa do 12ih ali enih! Pol pa je to skoraj dovolj spanja za celi dan, mogoče kakih 20 ali 30 min. čez dan in je to vse!
Dojimo se na žalost več ne, je mleka kar hitro zmanjkalo!
Krčki pa nas tud občasno obiščejo, npr. danes, a že spi kot top, da ji ne morejo do živega!

Punce nisem še utegnila prebrat za nazaj, zdaj sem se samo na brzino javila!
Vas preberem, pol pa začnem spet z vami malo klepetat!

Pa še nekaj bi vas vprašala; a vaši otroci tud dosti polivajo?????
Naša podere kupčka, pol čez kako uro, pa kar konkretno bruhne ven in to ne 1x, kar nekaj krat! Jo moram nonstop preoblačit saj je cela mokra! Je to normalno??

Za konec pa, čeprav malo pozno, pa vseeno; ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM!!
Seveda tud atijem in veliko PUSO malim štručkam!!!!

Zdaj pa grem še kaki film pogledat, pa kar v vodoravni položaj!
Lepo noč in lepe sanje!!!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
27.8.2006 15:12:36   
kaktea
ZIVIJO VSEM...
Tarin je malo pospala in evo mene na netu...ja, že vidim kaako bo kar naenkrat odprla oči..zato kar na hitro... Jaz polno dojim in mleka imam na litre, zjutraj si najprej spumpam ven mleko daa ona lažje je in zlivam proč. Tudi trikrat ponudim idto dojko, da jo ona malo boljše sprazni, ker če ne so vedno polne... Zdej, ki imamo 2 meseca pa zgleda da malo več poje in tako je tudi meni lažje.
GLEDE DODAJANJA...Sama imam prvega otroka, zato moje mnenje je pač samo mnenje..menim da ni nič narobe če se dodaja...če otrok popije vse kar mama ima se mu pač dodaja..Mislim pa da je prav de se ustraja kolikor se da še s svojim mlekom...1dcl , pa en dcl. Planic...ko mali pojevse kar je... si probaj še s pumpo vleč ven nekaj minut, tudi če nič ne priteče...mogoče boš spodbudila dodatno nastajanja..Tako je delala moja znanka in je bila ful vesela da po nekaj tednih forsiranja s pumpo je dobila spet dovolj mleka in je nehala dodajat.
tako, pa še jez vprašam vse, ki imate zdaj že drugega otročička...
Kako vam je bilo ko so vam prvi dojenčki prvič zboleli..je bila panika? In kako je bila spet vrnitev v sluzbo? Jaz se sploh ne bi rada ločila od moje pikice za toliko ur na dan...
In nazadnje...Kdaj in kako ste se odločile za sestrico ali bratca?
Ja malo sprasujem, malo se utikam..malo me firbec matra...user posted image  ker to so vprasnja, ki se vijejo že po moji buči user posted image user posted image
Lepo se imejte..in uživajte!!!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
28.8.2006 13:42:56   
Anonimen
Punce, na hitro pokukam med vas dokler je še taka tišina v hiši. Že predolgo traja, tako da bo kmalu alarm.
Mi smo ok, čez dan spimo bolj malo že od vsega začetka, ampak hvala bogu čez noč potegnemo po zadnjem hranjenju okrog osme zvečer, tam nekje od desete do tretje, popapamo en obrok in spimo do sedme zjutraj. Glede tega sem zelo srečna, ker sem končno malo spočita.
Čez dan je bolj težko kaj naredit zraven naše princese, res pa je, da vsaj na WC lahko zdaj skočim, se že zamoti ob gledanju kake igrače ali pa velike sestre.
Ok, moram končat. Alarm. Poročam drugič kaj več.
Lepo mi bodite vse skupaj in čimveč toplih sprehodov želim.

(odgovor članu zaliga)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
28.8.2006 21:47:42   
Erdbeere
Evo punce se še jaz na hitro oglasim, jest mislim, da sva midva z mojim user posted image zmagovalca v nabiranju kilogramov :) danes sem bila z njim pri zdravniku, ker ima učko zapacano in sem ga kar tako malo zvagala in ne boste verjele moj mali user posted image ima 7,5 kg ne vem kje ga bodo pri 6 mesecih vagali, ker imajo vago samo do 10 kg user posted image no ja pa sej nisva bila nič kregana tako da ni panike, baje bodo šli kg stran ko bo začel hoditi user posted image pustimo se presenetit, drugače pa tudi mi podnevi ne spimo skoraj nič, ponoči pa lepo od 21- 22 nekje gre spat, pa do 4-5 zjutraj ter potem okrog 6-7 še enkrat je ter spi tudi do 10-ih dopoldan, tako da se nimam kaj preveč pritoževati.

Lepo se imejte grem počasi v mižule pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
29.8.2006 10:49:50   
planinc1978
Živijo še z moje strani,

Luka spi, pa imam malo časa. Danes ga moram kar pohvalit, je spal od 21.30 pa do 7.30 brez postankauser posted image   Je bil pa včer cel dan buden in cel popoldan odzunaj, zato ga je verjetno zvečer zmanjkalo, mamine joške pa so bile zjutraj kot bakleuser posted image

Drugače pa sem sedaj začela pit sezamov napitek in je boljš, kar se mleka tiče.

Erdberre tvoj user posted image je pa res rekorder 7.5??. Kolk je pa velik? Naš ima okrog 5.5kg in okrog 62cm, pa ga že komaj nosim, kaj bo pa šeuser posted image .
 
Luka je večinoma čez dan buden in hoče bit sam na rokah, tako da tud jaz nimam časa za kaj drugega (kakšna hišna opravila), zato pa potem spi čez noč in se ponavad zbudi okrog 3h pa potem zjutraj okrog 8h, tako da se tud jaz nimam kej pritoževat. Sam da bo tako ostalo, da mi nebo čez čas začel kaj svirat.

Nič, se še oglasim. Lepo se mejte


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.9.2006 8:00:41   
Anonimen
user posted image Punce pozdravljene, sem nas komaj našla nekje na drugi strani. user posted image . Se vidi, da zmanjkuje časa, ne? No, jaz bom na hitro malo poročala, ker čez dan težko kaj napišem. Preberem še kaj, če je naši princeski do tega, da malo poseda z mano.user posted image
V tem času smo bili v posvetovalnici in od takrat naprej razmišljam, da je naša punca čisto mimo dojenčkov "iz knjig"user posted image . Že od rojstva budna čez dan, čeprav v knjigah pišejo, da novorojenčki večino časa prespijo. user posted image  Že od začetka spimo na trebuščku, na boku ni šans. Že od samega začetka popije več mleka kot "učijo" v knjigah. In zaradi tega sva zadnjič v posvetovalnici s sestro padli v pravo debato.user posted image
V tem času smo se lepo zredili, po začetnem padanju teže. Imamo 6100 g in 60 cm. In popijemo 150 ml, kar je baje preveč po njihovih tabelah. No, ko sem potem pripomnila da je pač velika punca in da ni ravno vseeno, če 150 ml popije en dojenček ki ima 4,5 kg ali en z 6 kg. Pa mi je pripomnila, da smo ji mi dali 150 ml in da si jih ni ona vzela. Ok, tu ima prav. Ampak pri tej količini gremo zadovoljni od hranjenja. No, potem je sicer začela malo jemati nazaj, da je lepo hranjena, da se ji ti kg nikjer ne vidijo in da je lepa dojenčica. Mi to itak že vemo, pa če bi povedala ali ne. user posted image  Mi je malo žal, da nismo šli do pediatrinje, da bi še z njo predebatirali. Pri dveh mesecih namreč pri nas le kontrolirajo težo in višino. Pa preverila je še, kako ima stabilno glavico. Tu nas je lepo pohvalila. Vsaj nekaj.user posted image
V tisti debati sem pa čisto pozabila vprašat koliko sploh pravijo knjige da bi naj pojedlauser posted image . Me je čisto spravila iz tira. user posted image
Oki doki, smo se pri nas prebudili. Malo je pa le pomagalo, da malo pojamram. user posted image
Pridne bodite in uživajte v soncu.

(odgovor članu planinc1978)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
5.9.2006 7:00:00   
Anonimen
Hmmm, tole zatišje verjetno nekaj pomeni. Vse tako zaposlene in lovite še zadnje tako lepe dni zunaj. Jaz sicer uspem malo pokukat tule gor, da nas malo gor potisnem.
Se mi je pa javila Bori in se imajo prav lepo na dopustu. Čakam na izčrpne informacije, jaz sem kar malo v dvomih kako bo pri nas. Verjetno bomo pobegnili samo za kak podaljšan vikend na morje, ker smo taveliki punci to obljubili.
Lepo se imejte, uživajte.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
5.9.2006 12:09:54   
Nomika*
Pozdravček!

Tudi pri nas uživamo v teh lepih dnevih, bili smo 1 teden na morju, tam praznovali rojstni dan (2 meseca) user posted image
Kljub temu, da smo bili v Zambratiji- 12km od meje, me je malo skrbelo kako in kaj bo, vendar je bilo SUPER! user posted image Plaža ok, 4m stran borov gozdiček, kjer je bilo prav prijetno hladno v senci. Mali je spal kot ubit podnevi in ponoči. Moj dragi mi je vsak dan kuhal, jaz sem le pomivala in pospravila, medtem se je on pogovarjal in igral s tamalim! Zvečer smo šli celo za 1 urco v Umag na sprehod-  voziček je za spanje zakon user posted image

Res je bilo luštno v glavnem: priporočam razvajanje! user posted image

Toliko glede dopusta. Zdravje je super, kilogrami grejo malemu gor, mamici pa dol user posted image  mlekca je dovolj, torej smo vsi zadovoljni!

Lep pozdravček od Nomike* in Lana!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
5.9.2006 14:55:20   
monika30
Lep pozdravček. Mi smo novi na tej strani. Rodili smo se 15.6. Našemu fantku pa je ime Klemen.
Do sedaj sem večinoma prebirala in spraševala na forumu Novorojenček, dojenček, za kaj več pa nisem imela časa.
Drugače smo bili pri pregledu ob 2 mesecih veliki 60 cm in težki 5,8.
Krčev ni imel preveč, le malo ga je bolj napenjalo.
Dude ne mara, zdaj so glavni prstki (beri palček). Malo ga sicer skušamo zamotiti pri rinjenju palca, vendar nam ne uspeva preveč.user posted image
Spi kar vredu. Ponoči od 21-3,4 in potem še do 7h.
Čez dan spi dopoldne v vozičku cele pol ure, no popoldne pa malo dlje (2,5 ali celo 3 ure).  S tem, da je uspavanje podnevi groza.
Nisem še imela časa vsega prebrati, kako pa vam spijo podnevi?
Drugače pa se veselo dojiva na 2 uri ali 2,5 uri (vedno najmanj pol ure)
Zamoti se že tudi malo, vendar mora biti mami obvezno vedno zraven drugače protestira.

Najbrž je že malo pozno, da čestitam vsem mamicam in očkom, ki so dobili otročičke junija, ampak vseeno, veliko ljubezni in objemčkov.

Monika

(odgovor članu Nomika*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
5.9.2006 22:29:32   
kaktea
lEP POZDRAVČEK VSEM!!!
Moja je zdaj pridno zaspala in jaz se počasi odpravljam spat. Pa sem skočila še sem gor za trenutek..Res časa zmanjkuje. Med počivanjem v postelji zjutraj, do pohajanja in popoldanskega setanja zmanjka časa še za likat!! No tu mi priskoči na pomoč moja mama, ki vstaja ob 5h.
Glede pregleda pri pedjatrinji, so nas samo stehtali...in zdaj smo nekje na 5 kg. Velike pa med 62-65 cm. 62 smo dosegle pri 1 mesecu in tako da smo zdej že več. Drugače pridno jemo in ratemo, podnevi pa najraje spimo na sprehodih=se stalno šetamo.user posted image
Zdej je mojsrček spet v službi prej pa je bil 14 dni na dopustu in bilo je enkratno!!!celo 2x sem plavala v morju, ki je bilo prekrasno.
no pozdravček iz kopra.

p.s. kaj za na hrvaško  je dovolj rojstni list??

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
7.9.2006 15:43:29   
SelmaC
Lep pozdrav,

malo sem pokukala kaj dogaja. Jaz priznam sem se preselila še na sosednji forum k majčicam. Vseeno sledim dogajanju. Vidim da nas boste po cm in kg prehiteli. Mi smo samo 59 cm, tu pa skoraj vsi velikaniuser posted image

nas še vedno pestijo kolike, oz. meni se zdi da je vedno huje, pa iamo že 3,5 mesece. Mah, ne vem, upam, da bo boljše.

Kaktea, mi smo šli delat osebno, v manj kot tednu ti jo pošljejo domov in potrebuješ eno sliko) za to varianto z rojstnim listom pa ne vem.


Lepo se imejte in poljubčke vašim user posted image

(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
7.9.2006 15:59:43   
kity
Pozdravljene mamice ,tudi jaz sem rodila junija naša Lana je na svet privekala 20.6,sicer pa imam še dve hčerkice12 in 7 let .V ringaraji nisem dolgo slučajno sem odkrila to stran in je prav super,veliko odgovorov najdeš ubistvu vse kar te zanima prav super je obenem pa še vidiš ,da se tudi drugi spopadajo z problemi za katere mišliš ,da jih imaš samo ti user posted image user posted image

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
7.9.2006 21:51:27   
monika30
Pozdravček.
Sem rekla, da moram nekaj napisat, ker vidim, da imajo drugi meseci že po trideset strani na svoji temi, me pa samo 3. user posted image user posted image

Naš malček že veselo spančka, mami pa brska po internetu. Danes je celo spal 2x po 2 uri. Drugače je kar dobrovoljček, edino zvečer je že zelo utrujen, ko se greva umivat, pa včasih mal pojokca.

Tudi v vozičku mi zdaj dopoldne že kar zaspi.
Zelo veselo tudi že tlačimo roke v usta (najrajši bi kar obe zrinil, če bi šlo), zmaguje pa seveda palček. Žal dude ne mara, tak da upam, da se bo kasneje zamotil s čim drugim in pozabil na palček.

Sem danes opazila, da že dviguje nogice in bi se rad obračal že na bok. Ne vem zdej točno, kdaj naj bi se to približno začelo?

No, lepo spite pa napišite še kaj, da malo poklepetamo.


(odgovor članu kity)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
15.9.2006 13:36:34   
kaktea
ZUNAJ JE DEŽ...JAZ SKOČIM NA FORUM..POGLEDAM NA PRVO STRAN..NIČ, NAS NI...POGLEDAM NA DRUGO STRAN...NIČ!!!!!!!!!!user posted image  Dobro pa poglejmo še na 3 stran in evo nas...res na tretjo smo padle!!! Treba priznat da smo bolj retkobesedne!!! Nikjer nobene...sej vem sama nisem nič boljša, če kaj napišem vsakih 14 dni user posted image user posted image user posted image . No moja pikica je sicer budna in je v lezalniku poleg mene in jo gugam ter tipkam ter poslušam radjo...ja ženske lahko delamo več stvari hkrati. Drugače je moja pikica malo prehlajena...no nosek ji nagaja, drugo je vse o.k.user posted image  Ful je klepetulja in se nasmiha vsem po vrsti...
Ponoči je nehala kakat, zdaj je to le se dnevno opravilo. Evo zdaj zeha na vsa usta in mislim da bo malo zakinkala. Še posebno zadnjih nekaj dni ji lahko rečem pikica moja, saj se je eno jutro zbudila z rdečo pikco na čelu..tako kot bi ji jo kdo narisal z rdečim flomastrom...
V pon. gremo na pregled kolkov in upajmo da se rešimo povijanja...sicer  pa jo kar pogosto pustim samo v pamperskah, da malo telovadi poprda in kaka...
Vreme je kislo in vikend, pravijo ne bo nič boljši, tako da mogoče pa se bo katera javila na našem forumu..
pozdravček vsem user posted image  in mamicam.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
18.9.2006 14:01:39   
planinc1978
Da nas spet malo pošljem na prvo stranuser posted image user posted image . Nas našeuser posted image res zaposlujejo cele dneve.

V četrtek smo mi dobili prvo pikico. Smo bili zlo pridni in nismo nič jokcali. Zvečer smo pa malček bili sitni in imeli nekoliko vročine, vendar smo ponoči normalno spaliuser posted image user posted image . Morm kar pohvalit našega korenjaka. Tehta 6.400 in je velik 62cm. Bomo pa morali iti v razvojno ambulanto, ker si je naš Luka zadal, da leže na hrbtu pod nobenim pogojem ne bo obrnil glavice čist v desno. Očitno mu bolj odgovarja leva stranuser posted image
Tudi mi čakamo 25., ko bomo šli na kontrolo Uz kolkov, smo pa tud včasih samo v pamperskah.

Je pa ravno prejšnji teden pogruntal, da ima rokice, ki so zelo okusne. Cele pesti rine v usta nonstop, sploh več noče dude. Je to sam ugotovil, da ima rokice, ali bi me moralo skrbeti in bo začel cuzat palčekuser posted image user posted image

Pa, pa...se še kaj pišemo.


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
18.9.2006 18:43:03   
kaktea
EVO MENE SPET!!!user posted image user posted image user posted image
Zjutraj sva s Tarin uspešno opravili kontrolo kolkov in tako bodo soriso pleničke šle v penzijo.user posted image  Tudi pridnost pred zdravniki je bila neverjetna..mala se je nasmihala vsem po vrsti in ni bila nič užaljena nad hladnim gelom na kolkih in sploh telovadbe z doktorjem, prav uživala je!

Tako lepo se jimajte in uživajte na zraku.

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
19.9.2006 9:30:09   
nina166
Pozdravljene mamice!

Sem še ena, ki ima doma malega junijčka. Tole temo sem odkrila šele danes, zato vam pišem nekoliko z zamudo. Ob rojstvu je moj user posted image  tehtal 3230g in bil dolg 52 cm. Zdaj pa je star 3 mesece in tehta malo čez 6 kg in je dolg 63. Je najijn prvi user posted image , zato je temu primetno scartan - pa še prvi vnuk je. Ponoči kar pridno spimi, zvečer zaspi okoli 9-10, potem pa se zbudi okrog 5 zjutraj. Dojima se ne več, ker nimam mleka. Tri tedne sem ga mela ful velik, vendar mi je potem neprestano ven tekel. Ko sem se šla npr. tuširat mi je mleko teklo v curku in tako skoraj cel dan, ko pa je hotel user posted image  zizat, pa je dvakrat potegnil, potem pa ni bilo več in se je vpil na vsa usta. Nekaj časa sem si potem še stiskala, vendar je bilo čedalje manj, samo okrog 10-20 ml. Pa še mali se je upr in ni hotel piti mleka iz hladilnika (seveda sem ga prej pogrela in nimam pojma kako je vedel kdaj je iz hladilnika), tako da sva na koncu obupala in pijema samo še po flaški. Nekaj časa sem se ful sekirala zaradi tega in sem mislila, da sem slaba mama, potem pa sem vidla, da pomagat tak ne morem nič in sem se nehala sekirat. Kaj je tu tudi katera mamica, ki user posted image  ni dojila oz. ga je dojila bolj malo?

Drugače pa je enkrat že user posted image  mal kašljal, tako da sva imela antibiotike. Tudi pri krstu je že bil in ga morem pohvalit, ker je bil zelo priden-čisto nič ni zajokal.

Zdaj pa morem nehat, ker je user posted image  lačen in me kliče. Napišite kaj, da bomo mal večkrat na prvem mestu.

Lepo se imejte in se fajn crkljajte user posted image user posted image

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
19.9.2006 14:37:55   
monika30
Tudi naš je že odkril rokice in jih nonstop tlači v usta. Najprej je tlačil palček in sem se tudi ustrašila, da bo začel sesati palec, glede na to, da dude ne mara.
Pa so mi rekli, da dokler se ne uspava s tem, da sesa palec, še ni takšna kriza.
Sedaj opažam, da rine tudi druge prstke, pa igračke, pa bolj grize kot sesa.
Prav hecno gleda, ko si tlači vse v usta.
Drugače pa smo bili včeraj na UZ ledvic in so ugotovili, da ima razširjen kanal in čašico v ledvički, pa moramo na pregled v ljubljano. Najbrž bomo celo ostali čez noč.
Se kar malo bojim, kako bo prenesel, glede na to, da spremembe bolj težko prenaša. Že včeraj, ko smo bili cel dan na pregledu, ja bila kriza in je danes ponoči zelo nemirno spal.

No, lepo se imejte in uživajte redke sončne žarke.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
19.9.2006 19:21:04   
Erdbeere
no lepo pozdravljena Monika 30 in Nina166. Me veseli, da se je še kakšna nova mamica opogumila in kaj napisala, ko pa smo "stare" tako polenile. No ja saj je res, da že kot nosečke nismo bile ne vem kako pisalno nastrojene, ampak tole zadnje čase je pa porazno.

No mi imamo kolke ok, je vse ok, tako, da že kar nekaj časa nimava več širokega povijanja. Danes sva bila tudi na pregledu in je dobil pikico v ritko, jokcal sploh nič ni, se je neprestano smejal zdravniku, tako da je reku, da se m vidi, da je zdrav otroček. Je pa rekel, no pa je še en "podhranjen" otrok prišel. Ga je sestra ko ga je vagala, kar 2x zvagala ker ni mogla verjet svojim očem. Pri 3,5 mesecih ima 8400 g in je dolg al pa kratek 64,5. Je pa tak dobrovoljček kot je bila Teja, je rekel zdravnik, da po tem se vidi ali se imajo doma radi al ne user posted image

NO toliko zaenkrat pa upam, da se naslednjič kmalu spet oglasim. OK obljubim, da se bom poboljšala. 

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
22.9.2006 11:37:54   
monika30
Se spet malo oglašam.
Včeraj smo bili na pregledu in ultrazvoku za ledičke, pa je vse ok, le na kontrolni pregled moramo čez 3 mesece.
Je bilo pa kar naporno. Smo čakali od 8h do 13h na ultrazvok, potema pa do 15h, da so nam povedali kako naprej.
Vedno ko mi ga je uspelo uspavati in je zaspal, je nekdo prišel in ga malo pogledal, glih tolko, da ga je zbudil. Bil je božček tako utrujen, pa midva z možem tudi.
No, ponoči je spal 9 ur skupajuser posted image user posted image user posted image , verjetno od utrujenosti.
Se mi pa zdi, da zadnje dneve manj je, oziroma po mojem hitreje poje (se dojiva). Pa takoj, ko se začne kdo pogovarjati, raje posluša, kot da bi jedel.

Kdaj pa hodite ve s svojimi dojenčki ven? Večkrat na dan ali 1x. Mi imamo zdaj celo zmedo. Ponavadi sva šla okrog 8-8.30, zdaj pa je zjutraj takšna megla, da me ne mika preveč, potem ob 9h pa tako že zaspi na postelji.
Greva pa popoldne, samo mi kar manjka tisti sprehod dopoldne.

No, mal da se ščvekam. Lepo se imejte.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?