|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
24.9.2006 21:03:14   
Erdbeere
Monika30 kaj pa je bilo narobe, da ste mogli na UZ ledvčk. Jest držim pesti, da je vse ok, pa da bo tudi čez 3 mesece vse ok, ko imate spet pregled.

Drugače pa midva dopoldan skoraj ne greva ven, ker ponavadi Žigec spančka v posteljici jaz ta čas pospravljam in potem okrog pol dveh popoldan greva na sprehod do vrtca po Tejo. Imam pa kar skoraj 2 km v eno smer. Drugače pa če oči dela popoldan pa gremo že okrog 12-ih ven pa smo skoraj do večera zunaj. Mu prav paše, sploh zdaj zadnjih 14 dni prav uživa v vozičku, pa tko lepo sladko spančka notri. Pa zdi se mi, da ni več tok "razvajen" ker zdaj kar lepo leži v vozičku in potem ko se zmatra lepo zaspi, pa se zbudi pa spet gleda pa se "pogovarja". Zaenkrat sem prav vesela, le da bo še vreme nekaj časa zdržalo.

Punce dajte no, javite se še kaj, smo take "lenobe" kar se pisanja tiče, da to res ni.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
25.9.2006 13:23:05   
Anonimen
Punce en zares lep pozdravček, mam kar slabo vest, ker vas samo berem, nič pa ne poročam kaj pri nas novega. Torej mi smo se lepo ujeli v nov ritem, se razume da je še vedno glavna šefica Sara. Stari smo že tri mesece, jutri gremo po prvega pikeca in pogledat če smo kaj zrastli. Bomo zopet poslušali da damo preveč v flašo.user posted image  
Drugače pa smo mi veliko zunaj že od vsega začetka. Tudi zdaj se ne odrečemo jutranjemu sprehodu po gozdu. Zbudimo se nekje okrog sedme, potem se nekje do devete uspemo pocartat, nahranit, preoblečt, pregledat vse igrače, obvezno probat če so rokice še vedno tako okusne kot prejšnji dan. Potem se midve počasi odpraviva. Sara zaspi, jaz pa prav diham vase mir in tišino. user posted image  Prav paše, moram priznat. Nič ni tistega, mami to, mami ono iz enega konca hiše, od naše petletnice in nič ni Sarinega glasnega jamranja, da ima dovolj jajčke, da bi ona gor. user posted image
No, po sprehodu zamenjava voziček s kengurujem in greva pohajkovat po ulici in pregledat vsako rožico na vrtu. To je po moje zanjo najlepši del dneva. Veselo čeblja zraven, ko srečava koga na cesti mu razlaga na veliko. Bolje da ne vem kaj. user posted image  Not prideva nekje okrog dvanajste, ko je čas za flašo in spanje. Dobesedno jo po hranjenju dam v posteljo in spi.
Tu pa da mami v prvo in ne ve kaj naj postori najprej. V tem času me čaka kuhanje, pranje, vmes še cunjo vzamem v roko in tu in tam pobrišem prah.
Popoldan ko pride domov ati in velika sestra, pa gremo po kosilu zopet na srehod. Če je le toplo, ostanemo zunaj do večera.
Me je kar groza dni, ko bomo morali posedati not in bomo tečni vsi po vrsti.user posted image
Drugače pa smo se tudi mi rešili širokega povijanja, veselo odkrivamo kako fino je tiščati roke v usta, se prijemati za kolena, če mami pomaga, primemo z veseljem tudi nogico. Tudi mamin nos je fajn vlečt. Hranimo se na štiri ure, ponoči en obrok prespimo. Tako da imamo pet obrokov dnevno. Spimo enkrat na dan po dve uri v kosu, drugače bolj dremuckamo vmes po 15, 20 minut. Ponoči pa spimo od osme zvečer pa nekje do druge ure zjutraj, ko spraznemo eno flašo, potem pa kar naprej do sedme zjutraj.
Nosimo se še vedno najraje v pokončnem položaju, sem naštudirala vse pravilne prijeme takih škratov, da ja ne bo škode. Vmes pa izkoristim vsako njeno dobro voljo da se greva igrat v ležečem položaju, kar nam zdaj vedno bolj uspeva ko se malo zamoti s prijemanjem igrač in stegovanjem za visečimi igračami. Glavica je že dolgo čisto stabilna, tako da je najraje v kenguruju obrnjena s hrbtom name in veselo gleda okrog.
Tudi s kapljicami AD3 smo začeli redno, hvalabogu ni več krčev.
Skratka, imamo se maksimalno lepo. Da le starejša sestrica ne bi nosila iz vrtca vseh možnih viroz in prehladov, pa bi bilo. Zaenkrat jih kar dobro premagujemo. Smo pa kljub temu da pazimo, umivamo roke, že šli skozi mali prehlad. Še zdaj čistimo nos, oziroma ga dobesedno zalivamo s fiziološko.user posted image
Tako, poročilo uspelo napisat. Se bom v bodoče bolj redno javljala.
Vidim, da vas je tudi kar nekaj novih. Tudi vam lep pozdrav. Se beremo.

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
25.9.2006 14:58:22   
monika30
Ker sem rodla v celju, so nam že ob rojstvu naredili UZ ledvičk in ugotovili, da ima malenkost razširjen kanalček in čašico ob ledvički (ne znam čisto točno razložit,  v glavnem nevarnost, da pridejo bakterije namesto z lulanjem ven v ledvice).
Zato so nas pri 3 mesecih še enrat pogledali in je še razširjeno in potem poslali v lj. Pa menda bo že. Edino paziti moram, če dobi vročino brez znakov prehlada.

Drugače pa se jaz zjutraj še vedno ne morem spraviti ven v meglo. Grem raje popldan. Tudi naš Klemen že veselo čeblja v vozičku, včasih prav glasno, da ljudje mislijo, da je kaj narobe. Zgleda da bo glasen govorec. Pa obvezno se vsakemu nasmehne, ki ga malo ogovori. Pravi šarmer. Je pa tudi veliko raje v vozičku kot včasih.

Jutri imamo  tudi mi prvo pikico. Bojka, upam, da ne boste preveč kregani. Tudi mi smo se kar dosti zredili ta mesec se mi zdi.

Uživajte in se še slišimo.
Monika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
26.9.2006 15:35:16   
Erdbeere
No bojka in Monika30 poročajta, kako je bilo na prvi pikici user posted image pri nas nismo bili nič kregani, kljub ogroooooooooooooooomni teži, je pa res, da je naš samo dojen......Upam, da vidvi tudi nista bili preveč kregani oz. da sploh nista bili.

pa pa letim pospravljat ker posoda od kosila čaka, da se pomije

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
26.9.2006 16:30:14   
monika30
Evo nas nazaj s pikice.
Je kar dobro prenesel, malo je le zajokal, ko ga je sestra pičila. Sedaj pa spi.

Zredili smo se kar za 1,5 kg, ampak ker se dojiva nismo bili nič kregani.
Tako smo veliki 62 cm in težki 7200 g. Prav junak.

Pozdravček


(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
26.9.2006 18:48:24   
planinc1978
Pozdravljeni,

No mi smo se včeraj končno znebili širokega povijanja in sedaj lepo svobodno brcamouser posted image . Med pregledom je bil priden, nič ni jokal kljub temu, da sva ga z zdravnico mečkali po postelji.

Drugače pa smo imeli danes lepo noč. Spal je od 20h pa do 5h in poem še do 8h. Prejšne noči pa ga je nekaj biksal in se zbujal na vsaki dve uri. Bomo videli kako bo danes. se mi pa zdi, da ful poje. Meni sicer res sedaj bolj in bolj primanjkuje mleka, tako da mu moram sedaj že pri vsakem obroku dodajat, včasih tud po 100ml ali več. Sej sploh nevem kolk potem popije Bojka, kolk pojeste vi za en obrok?? Mi je pa zlo čudno, da čez dan nimam več mleka, ponoči pa ful, verjetno, ker spimuser posted image

A ve že kaj razmišljate o dodajanju GH??


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
26.9.2006 20:18:23   
Erdbeere
No lepo Monika30 ste tud kar pridni user posted image user posted image user posted image


Planinc kaj pa je to GH??

Jaz sem rpvo dojila 15 mesecev pa ni nikoli bilo premalo mleka....zdaj v drugo pa tud zaenkrat ni premalo, pa tud sej ne sme bit, če je skoz povpraševanje potem je skoz mleko, če pa enkrat začneš dodajat pa se povpraševanje zmanjša in zato tud potem ni toliko mleka.

No tkole zdej grem pa še mal pogledat kaj se je po forumu dogajal pol pa mal cunje zlikat pa počas spat moja dva cukrčka pa že pančkata user posted image user posted image

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
27.9.2006 14:20:29   
planinc1978
Erdbeere, z GH sem mislila na gosto hrano, sem opazla pri majčicah , da nekatere že lep čas dodajajouser posted image

Mojga user posted image sem prej dajala tud na 1h al manj na joško, pa so kar splahnele- nič mleka, mali se je pa drl, tako, da nisem imela druge kot dodatuser posted image


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
28.9.2006 6:41:52   
Anonimen
Jutro junijke
No, tudi za nami je prva pikica. Je bilo vse tako hitro, da niti ni bilo časa za odreagirat. user posted image Smo pa bili včeraj zelo bogi, od naše petletnice se sploh ne spomnim da bi bila kakšna reakcija. Saro pa je zgleda kar fajn bolelo, pa še kuhali smo. Je bila cel čas na meni. Po dolgem času mi zopet ni uspelo pripravit kosila.user posted image  No, čez noč ni več kuhala, tudi spala je lepše, tako da upam da je tahujše za nami.
No, tudi mi nismo bili nič kregani. Smo pa prišli iz 6100 g na 7140 g, zrastli pa iz 60 na 63,5 cm. Obseg glavice imamo 41, prsnega koša pa 42.
Hmmm, naši obroki planinc1978 so razporejeni na petkrat. Štirje čez dan in en še ponoči. Čez dan pije na štiri ure. Trenutno pa spije nekje v povprečju 160,170 ml. Bi bilo bolje če bi spila manj in bolj pogosto, ampak tak ritem si je kar hitro izbrala in smo ga pustili.
Glede goste hrane pa je tako. Mi bomo ziher pred šestim mesecem začeli zvečer gostit hrano z riževimi kosmiči. Glede na to, da je tak korenjak bo imela premalo. Se spomnim od naše tavelike, da je bilo ravno tako. S kašicami in drugim pa mislimo počakat tja do šestega meseca, se bojim alergij. Sploh z vsem kjer diši po mleku user posted image . Naša petletnica je imela namreč probleme in za ziher bomo pri Sari čakali. Se baje lahko ponovi.
Res pa je, da komaj čakam tistega pogleda ob prvi žlici kašice. Nikoli v življenju ne bom pozabila naše Maruše, ko je dobila prvo žlico korenčka. user posted image   In nikoli ne bom pozabila razočarane mamice, ki je s takih veseljem pripravljala špinačo, Maruša pa špukala ven. Tisto Hippovo, ki je mami niti povohat ni mogla zaradi vonja, pa je bila mnjami in je zmazala celo.user posted image user posted image
Ah, še bo veselo.....user posted image
Punce, lepo se imejte s svojimi škratki.

(odgovor članu planinc1978)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
28.9.2006 9:29:19   
monika30
Tudi mi imamo malo reakcije na cepljenje v torek. Čez dan se zbuja vsakih 15 minut, pa samo pri meni bi bil. Pa neki mu nosek malo nagaja, upam, da ne bo kej hujšega.
Sva pa midva z možem bolna, v grlu me tako praska, da bi ga najraj ven dala za neki časa user posted image user posted image .
Našega Klemna sedaj (neuspešno) navajamo na spanje na boku ali hrbtu, ker ima stopalo preveč obrnjeno navzven - že od rojstva.
No, vse kar mi rata je, da ga zbudi in sem že malo obupana. Pa tko mi je zatežila pediatrinja, nč na trebuščku.
Bom kr drugič rekla, da mi da napotnico za ortopeda, da vidim, kaj bojo tam rekli.

Danes grem k frizerju, prvič po porodu in mi je to vrhunec dneva, ker sama sebe več nisem mogla gledati.

Uživajte, pa pište še kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
28.9.2006 11:08:44   
planinc1978
Živijo,

Monika, lepo opravi pri frizerju. Tudi jez sem šla že pred mesecem dni prvič po porodu. Sem pa res mogla iti, ker sem že ful siva (kljub mojim 28 letom) in bila potrebna barvanja. je bil pa to  tud praznik zameuser posted image user posted image . Me je firzerka lepo oštimala, sfinirala lepo frizuro, a ko sem prišla domov, sem lase takoj mogla dati v rep - pa je šla frizura po gobeuser posted image .

A vam že kaj izpadajo lase?? Men so začele prejšnji teden. Še mal pa bom brez njihuser posted image
Gosto hrano, sem rekla, da bom počasi začela, ko bo star 5m. najprej kakšen rižek, nato sadje... Bomo videli, koliko časa bo še zdržal ob mleku.


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
28.9.2006 13:27:33   
bori1
pozdrav vsem novimuser posted image in starim junijkamuser posted image .

dokler se Matic "pretepa" s plišastim psom user posted image user posted image user posted image in Maruša spi, hitim brat kar sem zamudila. Bom drugič bolj obširna. Dopust uspel, Maruša že 2ič uspešno bolna iz vrtca, Matic na cepljenju priden 62 in 6280 in brez širokega povijanja. Kot da imamo časa na pretek smo se vpisali še v UUrško, da plešemo in na pilates da dihamo,...

drugič bom daljša,............... obljubim,....


lp, Bori1

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
28.9.2006 21:19:58   
Anonimen
Pozdravček....bori1 smo se odločile da bomo v bodoče bolj pridne pri pisanju, veš. user posted image
Tak mimogrede, tudi naša Maruša že drugič na bolniški user posted image , s tem da je govorila čisto na nos, nos pa prehoden. Smo dobili napotnico za ORL ambulanto. Sem itak že vnaprej vedela, da ma žrelnico zopet povečano. No, smo se skupaj odločili da ne gremo na operacijo ponovno in bomo probali nekak do šestega leta potrpet, baje da pol ni več problemov, v najstniških letih pa ta nadloga baje izgine. Kaj češ. Pa pred dvema letoma je bla na operaciji, zdaj pa zopet. user posted image


(odgovor članu bori1)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
29.9.2006 14:40:56   
monika30
Pozdravček.

Bori1 in Bojka upam, da Maruše kmalu ozdravijo.

Tudi jaz zaenkrat samo berem o gosti hrani. Bojo pa naši malčki res kmalu že 4 mesece,ne morem verjet kako čas gre.

Spanje na boku nam sploh ne gre, ne vem več kaj naj naredim. Vse kar mi uspe je, da ga zbudim in je potem siten cel dan. Na trebuščku pa spi kot angelček. Mislim, da rabi oporo na trebuščku.
A vaši vsi spijo na hrbtu ali boku?
Mal že kompliciram, ampak pediatrinja me je res prestrašila, da bo imel stopalo obrnjeno navzven.

Lep dan.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
29.9.2006 17:48:22   
planinc1978
Monika naš spi že od 2m na trebuščku, mu tako najbolj paše. Kako, naj bi mel otrok stopalce navzvenuser posted image Na boku je naš spal sam prvi teden, pol se je pa že prevalil na hrbet, pa se mi je zdelo bolj nevarno kot na trebuhu. Pa sej nas je dost spalo na trebuhu, ko smo bili majhni.

LP, se pišemo..


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
29.9.2006 21:04:12   
Anonimen
Monika, tudi mi spimo samo na trebuščku, od prvega meseca naprej. Drugače pri nas ne gre. No ja, ali pa mami v polležečem položaju, Sara pa zleknjena name. Saj paše, samo se temu izogibamo. user posted image
Pa kaj take "napakice" se pojavijo zaradi spanja na trebuščku? Jaz nisem opazila da bi pri Sari bilo karkoli narobe, zdaj me skrbi, da niti ne bom opazila. Monika a na kako razgibavanje pa vaju niso poslali? Mogoče ti tam strokovnjaki dajo kak pameten nasvet tudi glede položaja pri spanju. Kriza, ti kar verjamem da je hudo. Pa če probaš da zelo trdno zaspi, pa potem obrneš na bok, tudi ne gre?
Danes sem ravno razmišljala kako sem eno leto nazaj ob tem času trepetala za dve črtici....in ob tem razmišljanju pakirala najmanjše oblekice v škatlo, ker so že premale. user posted image  Kako ta čas beži. Še malo, pa bomo naše pikice lovile okrog voglov.
Tako mimogrede.....kam pa ve dajete oblekice, ki jih bebice prerastejo? A šparate? user posted image user posted image  Z Bori1 sva že debatirale....ali v škatlo ali v keson....user posted image user posted image
Pa lep vikend vsem skupaj. Obeta se sonček, zato bomo mi dobre volje, ker bomo lahko zunaj. Jupi.

(odgovor članu planinc1978)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
29.9.2006 21:23:11   
monika30
Planinc, nogice ma tko kot Charlie Chaplin. Ne, hecam se sej ni tako hudo.
Me je pa pediatrinja res mal zasekirala.
Za napotnico k ortopedu ji bom pa itak rekla, da bom bolj sigurna, ker to spanje v drugih položajih ne gre. Razen seveda pri meni v naročju.
Če ga pa obrnem, ko trdno spi, se čez 15 minut zbudi, pol se pa nima kam obrnit, pa se zbudi.
No, čez dan bom še poskušala, če se bo kej navadil, čez noč pa ga pustim kar na trebuščku.
Tudi mi smo vsi spali natrebuščkih, pa vsi normalno hodimo, ne?

Ja, Bojka, tudi meni se zdi, da jih bomo kmalu lovile okoli.
Drugač pa jaz oblekce spravljam, ker je Klemen moj prvi dojenček, pa menda bomo še kej naštimal malo kasneje user posted image user posted image user posted image .

No, me veseli, da lahko malo poklepetamo in si malo olajšamo dušo.

A kakšnih problemov s spanjem pa drugimi stvarmi nobena nima? Nič ne jamrate. Zgleda, da imamo junijke zlate dojenčke.

lahko noč in lepo soboto vam želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.10.2006 16:14:39   
bori1
halooooooo.

probam nahitro nekaj natipkat, oči previja, Maruša asisitira, jest sem pa sem pokukala. Oba sta bolna, Matic težko diha, je šmrkav in če joka hrope, Maruša ima vročino in šmrca. V ambulanto ne smemo, je pediatrinja rekla, da bognedaj, ker je baje ful rota virusa povsod. Gre pa sedaj že na boljše, najhuje je bilo s četrtka na perek ponoči. Ja vrtec dela svoje.

Bojka, moja mulka ima ORL 12.10. v LJ popoldan, sumijo na povečano žrelnico _ smrči, diha na usta in ima skozi "zamašen" nos. Kaj naredijo?

Jagodka, tale tvoj Žiga baše vse rekorde,... sem ti kar malo fovš - razen kar se nošnje po rokah tiče user posted image user posted image sm=jezicek.gif]...

Monika30, dodajat pa mi "ne smemo" kao do 5 ali še bolje 6. meseca - tako vsaj patronažna. S tem, da se spomnim, da je v prvo Maruša pri 4. mesecu že cel Frutek breskev zmazala, ker ji domače pripravljeni korenčki, jabolčka in cvetače niso dišali...


Alo grem, spet je jok,...


ČAAAAAAAAAAAAAAAAAAv.

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.10.2006 21:44:58   
Anonimen
Bori1, smrčanje, govorjenje na nos, pri nas je bilo še neenakomerno dihanje zraven ponoči, sem skoz dežurala...to so tipični znaki za povečano žrelnico, žal. Držim pesti, da pri vas ne bo.
Jah, čaka vas verjetno pregled in mnenje specialista. Nič hudega. Malo bolj v grlo pogleda, hitro mine, nič boli. Je pa neprijetno. Zraven še sluh preverijo, ker tale žrelnica zna kake posledice pustit.
No, mi smo že dali skoz operacijo žrelnice pri Marušinih treh letih in pol, pa je zopet zrastla. Ampak zdaj smo skupaj sklenili, da ne gremo več. Ker baje če drugič zraste, zraste tudi tretjič. Narkoza pa tudi ni mačji kašelj....In zdaj bomo ob vsakem infektu, daljšem prehladu upali, da se zopet ne poveča.user posted image  
Mi smo zdaj že bolje, jutri gremo v vrtec. Upam, da za dalj časa. V petek imamo sistematskega pri petih letih. Komaj čakam, da pridemo do logopeda.
Sara pa se drži, čeprav sem opazila malo bolj rdečo ritko danes user posted image user posted image . Kriza. Tega me je ful strah, smo imeli z Marušo glede tega pri šestih mesecih pravi problem, ko je nismo mogli pozdravit. Bomo videli kaj bo. Tudi muce iz noska so te dni malo večje, zaenkrat še obvladujemo stvar user posted image . Čeprav me je kar groza ko gre Maruša jutri v vrtec, kaj vse bo zopet prinesla servirano domov. Bi mi pasalo da bi bila kak mesec doma. Samo ji tega ne morem naredit. S takim veseljem gre, jaz pa si dopoldan enostavno ne morem vzet tolko časa zanjo, ne gre, ker smo same.
In z oktobrom še ati začne s šolo. Uboga jaz. user posted image  Bomo že.
Punce, mejte se lepo. Pa čimmanj prehladov, se mi zdi da je povsod vse bolano. user posted image

(odgovor članu bori1)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
2.10.2006 21:59:33   
Erdbeere
No punce, ste pa resno vzele, da se bolj redno oglašate...sicer pa sej je prav tako, kajne.

Zadnjič sem pri majčicah gledala, kako so slikice gor lepile, pa neke hude inštukcije imajo za telebane, sam nisem se uspela prebrat, da bi še me kakšno slikico kar tkole pri postu nalimale....

Drugače pa pri nas je stanje tako tako, Teja je celo nedeljo bruhala kot za stavo....karkoli je popolia oz. pojedla vse je šlo iz nje če ne takoj pa čez pol ure....no ja zadeva se je hvala bogu zvečer umirila in je pojedla govejo juhico in to brez bruhanja, potem ponoči smo pa tudi imeli mir. Danes je bila še preventivno doma jutri pa gre v vrtec. Upam, da ne bo dež, ker imamo potem popoldan z vrtcem pohod na Šenturško goro pa se že prav veseli, jaz pa tudi da grem spet malo na svež zrak.

Bojka kar se vnete ritke tiče upam, da jo čimprej porihtate, drugače se pa mi branimo zdaj tega tako, da ga umivam samo z vodo (nič papmpers in podobnih robčkov) ter če je slučajno kaj rdeče hitro z riboderminom namažem in moram reči, da nama prav fino uspeva, ker pri Teji smo imeli pa hude borbe, tako da verjemi, imam tudi jaz s tem veliko izkušenj.

Kar se pa cunj tiče pa jaz imam zdaj en paket cunj za punčko, ki so trenutno na posodi pri moževi sestrični, ki ima tudi user posted image , zdaj pa pridno nabiram drugi komplet, ki bo pa fantovsko obarvan in bo šel lepo čakat novega user posted image sej mam v žlahti še dovolj kandidatov, katerim mislim, da bo prav prišlo vse, kar bom hotela posoditi oz. dati user posted image

Monika30 kar se pa spanja tiče, hm kaj pa vem a se splača jamrat al ne. Jaz sem že kar malo obupala....je bil Žiga že fulll priden in ko sem se jaz tako lepo hvalila, kako je priden mi ga je mulc začel sračkat, zdaj ne vem kaj je narobe,
1. lahko da so zobki, ker mu ful paše, ko mu namažem s tisto kremo, ne vem zdele kako se ji že reče, je pa za lazje izraščanje zobkov,
2. lahko je krivo, da je fant tako velik in težek, da ne more zdržat več kot 3 oz. 4 ure ne da bi jedel, oz,. da bo počasi treba kaj zraven mu dat, ker ne vem, če ma še dovolj mojega mleka, čeprav jaz mislim, da ima,
3. lahko je pa scrkljan, kdo bi vedel user posted image

Aja drugače pa naš spi na hrbtu, in to skoraj strogo, sem pa tja kdaj tudi na trebuhu, samo res le redkokdaj.

Bori1 upam, da tvoja "mulka" sej to je verjetno tavelika, čimprej pozdravi žrelnico, je pa res hudo tkole, ko moraš otročka na operacijo dat, vem kako sem se sama lani decembra tresla, ko je bila Teja na operaciji, sem tisto urico, ko je bila ona v operacijski čisto zelena bila in samo upala, da bo vse ok z njo. Ne vem pa kaj bo zdaj povedal njen zdravnik imava čez 14 dni spet kontrolo in upam, da nima spet kakšne operacije v planu, ker potem bom spet vsa zivčna, čeprav želim pa ji, da bo tko, da bo zanjo najboljše.

Aja a se vaši sončki že kaj obračajo, ker meni se Žiga že kakšen teden prevrača iz hrbta na trebuh, pa mi je zadnjič ena znanka rekla, da kao kaj nakladam, da pri še ne 4-ih mesecih pa to otrok res še ne more narest, zdaj pa ne vem user posted image

Nič evo sem nas spet malo premaknila naprej, pa upam, da kmalu spet kakšno rečemo.

LP









(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
3.10.2006 10:37:19   
Mimmi78
Erdbeere, kje pa se dobi ta krema za lažje izraščanje zobkov, v lekarni? tud pri nas bi jo že kar potrebovali, ga tako srbi, pa se ponočo od tega zbudi. hvala in lp

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
3.10.2006 10:47:27   
planinc1978
Živijo,

Naš Luka je sedaj malček zadremal, pa je mami hitr skočila še malček na net.
Zadnje čase ste res pridne in se več oglašateuser posted image

Tudi mi spimo včasih tako, drugič drugače. Prejšnji teden se je skoraj vsako noč zbujal na 2-3ure, nevem ali mu je škodila luna, al je bil lačen. Sedaj pa je spet priden in spi tako kot ponavadi. Ne bom se preveč hvalila, da nebo spet kaj narobe. Zvečina pa morem rečt, da sem kar zadovoljna.

Začel se je neprestano slinit, vse hoče dat v usta, seveda pa so mu najbolj zanimive rokice, še bolje palček...

Evo, se že oglaša, pa sem komaj začela...nadaljujem kasneje...user posted image


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
3.10.2006 11:15:42   
planinc1978
No tako, da nadaljujem...

Kot sem rekla, mu je zanimiv palček, upam da se ne bo preveč navadil nanj, sej ga umikam, pa si ga spet vtakne nazaj. Mogoč bodo zobki, nevem, ker siten ni preveč.

Kar se oblekic tiče, sem jih jaz večino dobila od sestre in ji bom potem vrnila, kar sem pa kupila, bom pa spravila v škatlo za morebitnega novega članauser posted image

Bori1 čimprejšnjo ozdravitev tvoje hčerkice želim. Tud sama sem bila, ko sem bila stara 2 leti operirana na žrelnici, saj sem pred tem imela nonstop vneta ušesa, po operaciji je bilo pa, kot bi odrezal- od takrat me do danes niso nikoli več bolela ušesa.

Me pa zanima, kdaj se otrok začne z veseljem vozit v vozičku? naš je prvi mesec užival- no večino časa je v njem prespal, tako da sva lahk naredila veliko km, sedaj pa nč več, že po parih metrih začne sitnarit, čeprav sem mu naslonjalo malček dvignila, da gleda ven, in hoče ven. Na rokah se mu pa zeeeelo dopade in bi bil najraj cel čas v takem položaju. meni je pa že fajn težak in ga ne morem več prenašat okol (zarad miastenije sem ful švoh v rokah)
Ah, bo že..

Erdbeere naš se še ne prevrača, sicer mu je enkrat uspelo, pa še to je bil mal naslonjen na sedežno, da mu je lažje šlo, konkretno pa se še ne obrača. Sedaj je je začel ful grabit po igračkah, pa jezit se, če mu ne rata oz. mu pobegnejo.

Sem pa tud jaz pri majčicah videla, kake lepe škrate imajo, sam jaz moram preštudirat zadevo, pa bom probala, če mi uspe, da se mal považim z našim čmrlom.

Bojka za rdečo rito so pa mende, vsaj tako sem prebrala na tem forumu, ene fajne pleničke, ki se jih dobi samo v Mullerju, in pozdravijo rito v enem dnevu. Mi , morm trkat, za sedaj nimamo s tem problemov, mu pa kr orng, pri vsakem previjanju namažem rito z Bubchenovo kremo, in morm rečt, je OK.

Ajd, lepo se mejte, se pišemo...
 


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
3.10.2006 12:48:59   
monika30
Lepo pozdravljene.

Kako ste kaj?
Mi smo kar vredu.
Bojka, tudi jaz upam, da se ritka čimprej pozdravi.
Erdbeere, mi se še ne obračamo, samo enkrat mu je na kavču uspelo se obrnit iz trebuha na hrbet, pa še to mu je čist ratalo. Nič mu ni bilo jasno. user posted image user posted image za vas, če se že obračate.
Naš bi se zadnje dneve samo pogovarjal.
Tudi nonstop rine rokice v usta (palčka predvsem), mu dajem ven pa ima še večje veselje. Upam, da se ne navadi, ker dude ne mara.

Planinc, tudi Klemen je bil 1.mesec rajši v vozičku, sedaj pa le, če je zaspan, pa še to se prej 15 pritožuje, če pa je buden pa največ pol ure zdrži. Upam, da bo kej boljš.


Je pa bilo prejšnji teden res menda nekaj v zraku, ker se je tudi naš zbujal ponoči, pa se od rojstva ni toliko. user posted image
Imamo pa probleme s spanjem podnevi, namreč spi 2xpo 2uri, kar je super, ampak se vmes nonstop zbuja in ga moram it malo pobožat, pa čez 5 minut nazaj zaspi. Čez 15 minut se spet zbudi itn. Ima še katera take probleme?

Moram it, me že kliče.
Lep dan.

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
3.10.2006 14:27:59   
Anonimen
Pozdravček, prav paše ko nas najdem na prvi strani in lahko malo preberem kaj novega.user posted image user posted image
Monika30 žal tudi jaz vedno bolj pogosto posedam ob posteljici in dajem na rahlo po ritki. Da malo zgleda kot da bi se vozila po makedamuuser posted image , ne preveč, ravno prav mora trest.user posted image
No, in zadnjič se naštimam tako da mi je uspelo zraven še oko vrečt na tv. Je pasalo malo pogledat. Sara je zaspala jaz pa gledala eno oddajo. In čez čas se mi zazdi da se nekaj premakne, pogledam, in gospodična ki vedno leži na trebuhu se upira na rokice, glava in pol trupa dvignjenega, da je videla preko postelje in gleda tv z mano. Še sreča da ima ležišče toliko dvignjeno, da se ni rabla slučajno že vstat da bi ujela kaj dogaja na tv.user posted image
Drugače pa se tudi mi še nismo uspeli obrnit iz bušija na hrbet, ampak se mi zdi da pridno vadi in poskuša. Vsake toliko ji malo pomagam. Drugače pa pustim da telovadi po svoje, čeprav se ji kar hitro zameri, če ne rata.
Hvala vsem za lepe želje glede naše ritke. Je že boljša.user posted image user posted image user posted image  Upam da se ne hvalim preveč hitro, ker vem kako lahko tole vnetje dolgo traja od prve hčere. Drugače pa tudi mi ne uporabljamo robčkov za rito, umivamo s kamilicami in vato. Dobro sušimo. Potem pa pridno mažemo z Weledino kremo za predel pleničk. Smo jo odkrili pri Maruši in je ne zamenjamo več. In ravno prejšnji teden smo bili na cepljenju, tam uporabljali robčke, se vmes pokakali, zopet umivali z robčki, zmanjkalo nam je tele naše kremice za dva dni....in glej....posledice so tu.
No, zdaj smo po kamilicah rito umili še s čajem iz hrastovega lubja, sušili na zraku (če bi bilo huje, pomaga zelooooo tudi fen), potem sem narahlo namazala s canestenom, ker se mi je zdelo da je bil tudi jezik malo bel, kar kaže na glivice. Tako da pridno ližemo daktarin gel. Potem smo čez na debelo dali Weledo. Pa previjala sem na uro in pol. Drugače se previjemo pred hranjenjem. Bomo videli kaj bo čez kak dan. Drugače pomaga tudi praška pasta. Mi se je zdaj nismo poslužili.

Voziček pride pri nas v uporabo zjutraj, ko greva na daljši sprehod in zaspi med vožnjo v gozdu. Ko se prebudi je treba obvezno dvignit vzglavje, kar pomaga še kake pol ure. Potem mami privleče na plano kenguruja in potem se šele začne užitek za Saro. Tako zadnje dni skupaj obešava perilo, sesava, vse sicer traja več časa, ampak tako se nonstop nekaj dogaja.

Ups, bo treba končat, Sara kliče. Lepo se mejte...

(odgovor članu monika30)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?