|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
15.8.2006 14:42:39   
Jančika_
Kapesanta, dej ti drugič povej, ko boš šla v City, jaz sem tam čisto blizu doma, pa gremo na malo kofeinauser posted image ali na kaj bolj konkretnegauser posted image . Sploh bi se lahko kaj srečale, z Naty sva se že menili. Zdaj če Zasavke hodit v City Center, potem se bi lahko tam dobile, drugače pa pač kje drugje. Predlagajte.

Veš kako je glede priimka. Midva sva se poročila pred sedmimi leti in takrat to še sploh ni bilo običajno. Domači se sploh niso vtikovali, kje si pa upajo, ko sem tak zmaj, da si ne pustim nič rečiuser posted image . Vem, da tast ni bil najbolj srečen, ker je moj mož pač že tretji J.Z. v familiji in je s tem, da je dodal moj priimek, zjebal tradicijo, ampak tudi tast ni take sorte človek, da bi karkoli komentiral.

Kaj si pa ostali mislijo, mi pa itak komplet dol visi. Najbolj kretenski so komentarji v smislu, ja kaj bo pa tvoj otrok potem naredil, ko se bo poročil in imel otroke - kako se bojo pa njegovi otroci pisali? Hja, nekako računam, da bom otroka vzgojila v tako osebnost, da se bo znal sam odločiti, kako in kaj. In vsekakor sem prepričana, da bo imel v življenju še kakšne večje probleme kot to, kako se bodo pisali njegovi otroci. Kje pa piše, da se bo sploh poročil in imel otroke. A zdaj se bom pa za 30 let neprej sekirala al kajuser posted image .

No, in to vse povem tudi kakšnemu zgražajočemu se vseznalcu. Verjemi, da vsak pokomnetira samo enkratuser posted image .

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
15.8.2006 15:55:40   
Jančika_
Jao. Med pisanjem prejšnejga posta bi naj Vasja spal - ja veš dauser posted image . Slekel si je pižamo in plenico in se polulal na sredo posteljeuser posted image . Pismo rosnouser posted image .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
15.8.2006 15:59:02   
Angellina
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Jao. Med pisanjem prejšnejga posta bi naj Vasja spal - ja veš dauser posted image . Slekel si je pižamo in plenico in se polulal na sredo posteljeuser posted image . Pismo rosnouser posted image .


user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj user posted image  si pa rine plenico (gazico) v usta user posted image , zgleda, da mu je full okusna user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
15.8.2006 19:07:09   
sašaš
Ku-ku!user posted image

A ni danes lep dan - končno!? user posted image  Doma imamo pravi svinjak, ampak smo zjutraj zaprli vrata in se šli potepat - zdaj pa se je res treba spravit posesat,...

Zdaj vem, da pri nas niso krči - sem Elo končno naštudirala. Če se po dojenju pokaka, je ok, če se ne parkrat zapored, je pa jok. Potem pa se enkrat nakaka za vse nazaj in je spet vsa zadovoljna. Danes zjutraj je bila skoraj do vratu nakakana.

Vidim, da ene že o sexu razmišljate. Kaj je že to? user posted image  Pojma nimam, kakšna bo zaščita pri nas. Verjetno bova "pazila", dokler dojim, potem pa tabletki. Bomo še videli - se še ne mudi. user posted image

Sem pisala o sestrični, za katero se ni vedelo, a bodo dvojčki ali trojčki. So dvojčki - na srečo. user posted image

Jančika, vidim, da je pri vas pestro - na take ipd. fore sem jaz navajena iz vrtca. user posted image  Jaz si sploh ne morem predstavljat, da bova kdaj še kakšnega user posted image  imela. Sva vedno govorila, da bi drugega čimprej za prvim imela. Pa se mi zdi, da je prvi potem nekako prikrajšan - ko imaš z novim user posted image  na začetku toliko dela. Pa ne moreva si predstavljat, da imaš še koga lahko tako rad kot imava zdaj najino pikico. Sva trapasta, vem. user posted image  

Grem zdaj nad svinjarijo! user posted image  Baj-baj!



_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
15.8.2006 19:08:14   
sašaš
Pa še to - a se kateri sanja, kako ta "luft" pod podpisom ukinem? Sem že probavala pa nič! user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
16.8.2006 13:13:48   
pearl
Boste šle kaj svoj svojimi julijčki in julijami na morje? Mi gremo čez en mesec . Upam, da bo naša user posted image  uživala. Gremo pa v hotel, se mi zdi komot, da mi ne bo potrebno zgubljati dragocenega časa s kuhanjem in s pospravljanjem. Ker so  v hotelu samopostrežni obroki, bomo jedli kaj takšnega, da user posted image  ne bo preveč napenjalo, se mi pa tako lušta školjk, da jih že sanjam, ampak nekaj časa še bodo morale počakati v morju user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
16.8.2006 14:25:05   
KaMa
Spati!!!

Se spravljam napisat ze nekaj casa, pa mam vecinoma elo na rokah ali zizi. Precej utrujena, vceraj se mi je fuzlalo, ker tud ponoci vec ne spimo tako lepo. Nekaj jo muci...Krcki? Kupcki? Jo kje kaj boli? Sem zadnjic hotla potolazit Vesnico - je pri vseh tako. Kak dan super duper, naslednji dan dete vec zahteva, ce je se pa mama utrujena, pa takoj zivcna/nesrecna postane. Pa se zdi se mi, da smo tako nagnjene, da sebe krivimo (sem kaj narobe jedla?, nimam dovolj mleka? itd...) pa meni tud vsa ta mnenja, ugotovitve in "dobronamerni nasveti" od obiskov, clanov druzine zrejo zivce...dajo mislit, da si slaba mama, da ne delas kaj prav. si mislim, naj majo svoje otroke, pa po svoje delajo...se najsalbse je, ce je mama na dnu, ker za dosti mlekca mora bit fizicno in psihicno v dobrem stanju.
hjo, sem malo pare spustila ;) se zdi zmedeno? tipkam enorocno, ker ela samo na rokah zaspi :) nevem, ce mate take obcutke negotovosti tiste, ki ste drugic mame, jaz sem prvic, se cisto sveza :) si predstavljam, da si v drugo dosti bolj samozavestna in se ne oziras na mnenja drugih pa ze nekak malo ves in imas svoj nacin...racionalno poskusam razmisljat tako, pa ne gre vedno...bom pisala se kaj, ko bom spocita ;)
Aja, pa vedno, ko je mala razdrazena in hoce samo cucat in se cartat , se odlocima, da bova sla kupit dudo, potem pa je naslednji dan npr. spet brez problemov...hmm...bomo vidli user posted image

_____________________________

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm


(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.8.2006 14:08:36   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: KaMa

da si v drugo dosti bolj samozavestna in se ne oziras na mnenja drugih pa ze nekak malo ves in imas svoj nacin


to, predvsem pa nimaš tri sekunde cajta, da bi se sekiralauser posted image . in ja, tudi jaz pišem z eno roko. in ura je dve, jaz sem pa danes že 8x previjala, sveže previti kajetan pa mi ravno spet sračka tule v naročju. da ne omenim, da previjam enega, ki ne zna sodelovati, in enega, ki noče in bi naredil vse na svetu, da bi se skril pred hudobno mamo, ki ga hoče zapakiratiuser posted image . hja, nič ne bo, gospodič - al kahla al pa plenica. in ker kahla ne, potem pač plenica.

(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.8.2006 15:16:16   
tanja981
dan babike!

vidim da se ble zelooooooo pridne, sem vas komajda uspela prebrat... no sicer sem bolj preletela vse skupaj ker je enostavno preveč napisanga user posted image

vglavnem, rodila sem točno na moj PDP, 27 sem bla sprejeta v porodnišnico, čeprav smo vsi mislili (najbolj pa jz sama) da itaq še ne bo kaj, ker o kakih znakih ni blo ne duha ne sluha. Popoldne sem dobila tableto za sprožitev, pa ni kaj extra pomagala.... popadki so prenehali okoli 21h. Takrat so mi dali kapalno in pol smo čakali in čakali.... okol 23.20 sem začutla prvi popadek, ob 0:48 pa se je rodil moj sonček Vid. Torej, lahko rečem da sem opravla expresno! Slaba urca in pol!

Drugače ni blo nobenih zapletov (po mojem ni blo niti časa da bi se kaj zakompliciralo user posted image user posted image user posted image ). Porodno zgodbo mam tut napisano ampak je na papirju zaenkrat..... bo prišla tut v elektronsko obliko kmalu...

No, zdaj smo že 14 dni doma,... z Vidom sva mela malce podaljšano bivanje zarad zlatence, ampak se je v dveh dneh kr fajn popravlo stanje ko je bil pod lučko. Malenkost smo še rumenčki ampak vse v mejah normale.

Zaradi tega smo meli tut zlo velike težave pri dojenju..... prvič je bil len za vlečt, drugič pa ne zna pravilno prijet... drži jeziček zelo nazaj in valda ni nč priteklo ko je sesal..... probali smo tut z nastavki da bi ga malo potrenirali da naj svoj jeziček pokaže pa ni blo kaj iz tega........ še vedno poskušava vsake toliko če bi mogoče šlo ampak zaenkrat brez uspeha...
tako da sva na flaški že iz bolnice vn, kjer sem mogla tut že dodajat ker je mojega mlekca včasih premalo. No tudi doma je tako, čeprav si ga zdaj skoraj vsakič že načrpam dovolj za obrok... tu pa tam pa še mormo malo dodat... (dodajamo aptamil 1, zaenkrat nobenih težav...)

mamo pa ritem nekje na 3 urce, včasih tut 4, pač odvisno kk si naš knedlček zmisli user posted image

sem se neki časa sekirala pač ker ni na joškicah in da ne dobi dovolj topline pa itd..... ampak se mi zdi da se zdaj pa kr fajn cartlava,.... pač prvo flaško pol valda dudiko vleče al pa mojo joškico cmuli (sam ne upam preveč ker mam še vedno čist razbolene bradavice, še iz bolnice ko ni prav vleku in so mi čist popokale in se vnele, zdaj pa malo bolj pazim kaj dela z mojimi zozikami), jz si ga pa lepo na kožo prislonim pa je..... tako nekako rešujeva ta problem, po nasvetu babic in medicinskih sester...

no pa sem naklofala........

klaja: vesela sem da je vajina pupika končno doma in da ste vsi skupaj.... držite se in mislim na vas!



_____________________________

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.8.2006 7:49:26   
malicki
Pozdravljene babike,

zadnje dni sem bila polno zasedena s tolaženjem moje pupe. Zgleda da ima Zala grozne krče in je skoraj čez cel dan neutolažljivo jokcala. Meni se je že bledlo user posted image  Brez dude pa bi se mi direkt zmešalo. Na srečo pa imamo vsaj ponoči mir, takrat pa spi kot angelček.

Alisa kapljice Sab Simpleks dajem 3x na dan po 10 kapljic. Tako mi je rekla pediatrinja. Se bo pa danes ati zapeljal čez mejo v avstrijo po Lefaxin kaplice in upam da bodo te bolj pomagale.

Midve se še vedno polno dojiva in sem ful srečna, da nama je uspelo. Sem pa tudi jaz začela pri vsakem podoju na obe zizi dojit in to še vedno počnem, pa če imam čas si včasih še izčrpam. In sedaj sem veliko bolj sproščena in mi ni treba skrbet če gremo kam kako bo s hranjenjem.

Tanja mogoče poskusiš najprej dojit, potem pa dati flaško. Jaz sem jo dojila tudi po 1 uro, vmes je zaspala in se spet zbudila. Tak da mi je zdaj ful čudno ko se naje v 15-20min user posted image Je pa tudi moja Zala imela zlatenico, pa še prehitro se je rodila in je tudi zaradi tega bolj slabo vlekla, jaz pa sem imela premalo mleka. V glavnem splača se vstrajat, če pa ne gre pa tudi ni konec sveta. Glavno da je dete sito in zadovoljno.


(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.8.2006 13:21:51   
tanja981
ojla babike sam na hitrco malo...

danes nama je zratalo celo da sva se malo dojila...... sicer sam par minutk na eni joškici ker pol se je začelo dritje tako da je joooooooj!

vlgavnem potegnu je brez nastavka brez vsega!!! malo, ampak potegnu je! napredek! upam da nama bo počasi res zalaufalo tako kot mora.

malicki: saj ponavadi ko poskušam probam tak da prvo si malo stisnem da tista napetost v joškah popusti pol mu jo ponudim pa ponavadi jo sam pocmuli pol pa vriskanje pa dritje ker nč ne prteče (ko ne prime prav). no dans pa je vredu zagrabu sam po mojem se mu ni dalo preveč matrat.... malo je vleku pol je pa spustu in več ni zagrabu prav in pol valda spet dritje da para uhice.

No zdaj počasi pride naslednji obrok in bova spet probala kaj bo. Upam da bo zdaj malo več potegnu.

Lp! Sirenca bo počasi...

_____________________________

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.8.2006 14:27:23   
tanja981
je je je!!!

nam se je uspelo dojit cele 3 minute!!! napredek za nas

vglavnem zagrabu je, malo vleku pol se je pa neki zmrdal in je spustu in več nazaj ni prav prijel tk da se je pol full razburil pa drl ampak ok... začetek je!

pol je pač spet flaška pela kaj čmo.... saj sem se še trudla neki časa ampak je bil čist fertik že ker je bil lačkan hrane pa od nikoder

vglavnem, mislim da nama bo zratalo!


_____________________________

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.8.2006 19:22:46   
Naty*Taja
Bravo Tanja, kr vztrajaj.
Naša pa tule zraven mene take frise poka med spanjem, da mi gre kr na smh user posted image . Se počasi zbuja že pol ure. No zdaj je pa punknala in spi naprej. Kaki srčki so tile naši mali, a ne?
Jančika a si bila ti včeraj v Planetu? Je moj reku, da je vidu en tak voziček, kot ga imaš ti, pa dva različna mala noter. Medve sva se v previjalnici takrat ravno dojili, tak da na žalost nisem vidla.
Po moje ni ravno veliko takih vozekov?
Mi smo bili danes prvič sami zunaj, pa je kr šlo. Ta velik je lepo kosilnico vozil in šel poleg vozeka. Sicer je šlo počasi , ampak lepo.
Zdej je pa panika - gremo jest!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
18.8.2006 22:17:53   
Jančika_
Ne, nisem bila včeraj v Planetu, ima pa v Celju še ena tak voziček. Pa mislim, da sva res samo dve (sem skoz na cesti ko konjska figa, tak da vsaj na videz poznam vse celjske vozičkariceuser posted image ). Edino če si je Pikapolonica tudi takega nabavila (ne vem, a ima tandem ali onega za dvojčke) - potem smo tri.

Zdaj grem pa končno do konca narediti torto za jutri, ko malo z zamudo praznujemo Vasjev RD. Je bil spet en tak našponan dan, da mam polno glavo vsega....

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.8.2006 11:57:05   
kapesanta
Evo spet sem si vzela mal časa za pisanje, ker se oči igra z Rokom.
Jančika, ko smo naslednjič v Celju, se prej najavim, pa se dobimo na tortici.

A ve katera za kakšen nadomestek za mleko? Malega tako črviči, da sem morala črtati čisto vse mlečne izdelke (tudi 0,5% mleko ni OK) - samo še maslo mi je ostalo, pa še to ne vem, če bo šlo... Sem čist nesrečna - obožujem namreč mlečni riž, gres, kakav, žgance z mlekom,.... pa še hit je vse fertik, primerno za malico.

Tanja 981 - kr tko naprej, sigurno vama bo poratal, ti sam vztrajaj. Sem glih slikice gledala - me se poznamo s potapljaškega veleslaloma, se spomneš?

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 19.8.2006 11:58:20 >


_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.8.2006 15:43:22   
sašaš
Ojla! user posted image

Samo, da vas malo pozdravim, ker pri nas itak ni nič posebno novega. Kar naprej se nekaj potepamo in hodimo po obiskih, če smo doma pa imamo obiske mi. Pa nam to kar odgovarja.

Jutri bo Ela dopolnila že 1 mesec. Čas mi čisto prehitro teče. user posted image  

A boste šli kaj na morje še? Mi šibamo 2. sept. - če bo vreme! Komaj čakam! user posted image

Lep preostanek vikenda vsem! user posted image


_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.8.2006 20:40:00   
kapesanta
Mi gremo na dopust zadnje 14 dni septembra - v prikolico. Bomo vidli kako bo zneslo tole kampiranje...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.8.2006 23:02:08   
pearl
Odgovor Kapesanti.
Tudi mi smo črtali z jedilnika vse mlečne stvari, le navadni jogurt je ostal. Še čokolešnik jem z jogurtom.  Večkrat pa si zmiksam banano in jogurt in mali kar odgovarja. Neizmerno pogrešam pa sir. Zadnjič sem pojedla košček sladolela in z user posted image  pupo je delo tako, da se mi je zelo smilila. Drugače pa tudi ne jem solate ter druge zelenjave, ki napenja. Ker ne jem mesa in klobas imam zelo skromen jedilnik. Se bašem z ribami, od zelenjave pa s paradižnikom, papriko in rdečo peso.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
20.8.2006 14:37:27   
Azzurra
Ojla!
Me je Kapestanta okrcala na onem drugem forumu, da sem vas pozabila
user posted image
Nisem, sej me je sram priznat, ma vas nisem našla, in ker je moj pc tako počasen, se nisem niti lotila raziskovat. Zdaj pa me je prešinilo, da bi lahko v njen profil pogledala...in evo vas!!
Na hitrco: rodila sem 10 dni po roku, pa še to je bil sprožen porod. Mojemu Liamu se ni dosti mudilo. Tako sem v ponedeljek 10. julija dobila svečko in čakala...in popoldne se je začelo. Sprva sem mislila, da ni to to, ko me je prvič špiknilo, no, ko so potem začeli šopat popadki, mi je bilo hitro jasno, da popadke pa res prepoznaš!

Ob 22. uri smo bili na ctg, sledilo je britje in klistir, ob 23. uri smo bili v porodni, prišel je anesteziolog in mi vstavil kateter za EA, ki je prijela takoj. Sledilo je nekaj zelo prijetnih ur, lepo sem se odpirala, ctg je zaznaval močne popadke, ki sem jih jaz čutila kot pritisk navzdol, otrokov ctg je bil skozi normalen, potem smo začeli potiskat, takrat so mi EA odklopili, vendar popadki niso prav nič boleli.

Ker je bil Liam previsoko, so mi morali malo pomagat in sicer tako, da so zdravnica, ena sestra in anesteziolog ožemali moj trebuh kot da ožemajo limono in sama sem potiskala kot nora in nato se je začela kazat Liamova glavica in še dvakrat smo potisnili in fant se je rodil. Bogi je imel popkovnico ovito okoli vratu in spiralno okoli nogice, seveda ga je to vleklo nazaj...pa zaradi tega ni bil nikoli nič v krizi, takoj je zajokal in skratka za naju je bil v istem trenutku perfekten!user posted image

Po porodu sem bila pa kar boga, bila sem šivana in od takega silnega potiskanja, sem imela, oprostite, celo rit podpluto. In precej sem bila utrujena, ker ene par noči sploh nisem več spala. Ker je bila v porodnišnici Postojna taka gužva, sem ostala v porodni sobi, kamor so mi prinesli zajtrk in kosilo (!!!) do 13. ure, čeprav sem rodila ob 4:10, ko so odpustili nekaj mamic, smo ostale dobile postelje user posted image
Tako sva se nato z Liamom spoznavala in ckrljala v porodnišnici naslednjih 6 dni (smo ostali malo dlje, ker je bil malce rumen, se pa je bilirubin na srečo znižal in mu ni bilo potreba pod lučko). Ko sva prišla domov je bila pa cela katastrofa okoli dojenja, ker nisem imela dovolj mleka. Že v porodnišnici je slabo kazalo, saj ni bilo niti navala. Dobila sem Tametil tablete, pa tudi nič. Mene je skoraj zlomilo, sekirala sem se in jokala, kar je bilo seveda še slabše. Potem smo kupili škatlo Aptamila in mu začeli dodajat. Počasi počasi je mleko le prišlo (da vam ne govorim, kaj sem delala, jedla in pila...je ni stvari, ki je nebi poskusila), vendar ga ni povsem dovolj, tako da dojim in dodajam. Zdaj sem se že malo sprijaznila, na koncu koncev vidim, da nisem edina, prej pa sem se obsojala kot nora.

No, kljub vsemu je Liam v enem mesecu zrastel 10 cm in je velik 62 cm, dobil pa je dober 1,5 kg in ima 5100 g. Ni treba posebej poudarjat, da me boli hrbet, ne? user posted image
Je ful priden, dobrovoljček je, spi in pridno je, joka kadar je lačen, ponoči se zbudi enkrat za se podojit in če je treba še stekleničko, čez dan pa ne spi dosti. Uživa v avtu in vozičku, tako da že kar dosti šibamo po Obali ko nam vreme dopušča.

Evo, na dolgo in široko malo o nas...zdaj ko vem, kje ste, se še oglasim.



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
20.8.2006 18:40:57   
Alisa
ALO,
da vass na hitro pozdravim in oglasim. Namreč zadje par dni je pri nas kar pestro. Anže ima krče in sem mu začela dajat kapljice, vendar je dobil drisko in neke spuščaje tko da smo sm poslabšal s temi kapljicami.
ZA povrh se mu je pa spet vnela očka in  masiram predel med očko in nosekom, vendar nič ne pomaga niti mleko tko kot je prvič. Tko da bom vidla kaj bo rekla zdravnica ko imamo v torek sistematski pregled.
A je mogoče katera od vas opazila da bi imel vaš otroček za ušesom rumeno tekočino, zgleda kot ušesno maslo vendar na notranji strani nima nič za ušesom pa ogromno to sem opazila danes zjutraj ko je imel na rjuhici rumenuser posted image . In res ne vem kaj je narobe!user posted image
Res bi rabila neka navodila za opravljanje tega malega bitja.
Sem pa tudi probala Anžeta dojit na 3 ure vendar ne gre on zahteva še kar na 2 ure in je zlo točen. Mleka imam ogromno. Na eni strani je, na drugi pa teče kot iz pipe. Škoda da nimam dveh bi oba lahko na enkrat jedlauser posted image .
Azzura tebi pa vse čestitke!

Evo akcija se že zbuja, pridne bodite in lep preostanek vikenda!

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.8.2006 10:23:55   
kapesanta
Azzurra zdravo, sm te že mal pogrešala tuki gor, še dobr da sem te najdla user posted image .
Pearl - kaj si me potolažla, boga reva, ti maš še bolj krizo kot jaz - men so ostali vsaj polika in pa zrezki (sicer samo natur, ampak bolje kot nč). Jaz pa nisem še nobene surove zelenjave probala - mi jo vsi tolk odsvetujejo, da kar nimam poguma. A si maslo tud morala črtat - jaz ga vsak dan na veliko mažem na kruh, sm kr pozabla da je mlečni izdelek user posted image . Jogurt pa čokolino se sliši pa neizmerno okusno user posted image .
Imamo pa zdaj dva nova problema, ki pa sta mogoče tud povezana. A ima katera kak predlog oz. kako ve to rešujete?
Nočemo spati - zjutraj spi do 9, potem pa do zvečer skoraj nič - podrema mogoče po par minutk (vsega skupaj ne vem če kaj več kot uro), drugače pa gleda z velikimi oki, kot da bi komaj vstal, ima pa obdobja 5-10 min, ko glih komi učke drži narazen, potem pa kot bi ga dobu štrom, je spet ves buden. 
Ne moremo kakat - prej je kakal med vsakim obrokom, zdaj pa kvečjemu 3x na dan - ponoči ful punka in nakida, čez dan pa je bolj kriza - ko mu dam pa čaj mu pa čez 5 min vse ven porine.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.8.2006 13:48:45   
Azzurra
Kapesanta, po moje se mi od njihovega dnevnega spanja lahko kar poslovimo, vedno manj ga bo user posted image , vedno več se bomo pačili in jim peli in jim prigovarjali in oponašali mucke in kužke...user posted image
Tudi Liam vedno manj spi čez dan, uspe zaspati le v gugalniku (sem kupla sicer druge roke, ker v trgovinah se ne najde, od Fisher Price gugalnik na baterije). Ta gugalnik me dostikrat reši, posebej zjutraj. Gugalnik dam na mizo, našega pupota v gugalnik, naštimam na rahlo guganje in se grem uredit, skuham si kavo (brez kofeina seveda) in pozajtrkujem. Včasih tudi popoldne zakinka, ja pa na sprehodu v vozičku tudi. Samo nikoli ne spi toliko, da bi lahko kaj naredila. Tako v mesecu in pol nisem še konkretno nič skuhala, nič pospravila in nič zlikala. Vse je neki na pol narejeno, ko pa pride dragi iz službe dokonča on ali pa on čuva pupota, pa jaz kaj naredim. In kuhanje (skoraj vsak dan) je prevzela moja mama. Pa Liam sploh ni zahteven, nima krčev (zaenkrat! tok tok tok na les, da ne pridejo), ne joče brezveze, ni siten...skratka super otrok je, ampak ko ne spi, pa se mi nekako zdi normalno, da je nekdo z njim in večji del dneva smo seveda mamice. Ma ja...bomo pospravljali drugo leto...user posted image

p.s. Zaradi več različnih vzrokov smo Liama šele danes prvič kopali, in zdaj spi !!!user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.8.2006 19:47:47   
sašaš
Ojla! user posted image

Punce, tole hočem vprašat pa vedno pozabim - a so vaši user posted image  tudi izgubili laske? Ela ima že dober teden ogromno plešo na vrhu glavice. A kaj veste, kako dolgo traja, da novi laski zrastejo? user posted image

Ja, tudi naša žabka je čez dan čedalje več budna. In mami seveda kar naprej afne gunca - pojem ji, pleševa, razne ropotulje in piskajoče igrače so ji ful zanimive...user posted image  Pa veliko smo zunaj, če je le vreme. V vozičku ni rada, kadar je budna - ji je dolgočasno, ko nima nobenega razgleda, je vse sivo okoli nje.

V soboto mi je namenila prvi pravi nasmešek user posted image , sem se čisto stopila. Očitu pa se je nasmehnila v nedeljo, ko jo je kopal. Zdaj se že kar parkrat na dan nasmejčka. user posted image

Grem zdaj pospravljat. Čav! user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.8.2006 21:18:30   
kapesanta
Sašaš, naš Rok tud počasi izgublja lase, upam da bojo novi kmalu zrasli. Enkrat si spraševala zarad veliko praznega prostora pod črto - poglej v Moj profil, če imaš pri podpisu prazne vrstice za podpisom.
Joj Azzurra, kaj si se fajn zmislila ta gugalnik, jaz moram pa Roka v našem ležalniku prenašat vsepovsod s sabo in ga zabavat - še v WC ga zjutraj nesem s sabo. Naš zaenkrat še fajn prenaša voziček, zato grema vsak dan ko začne tečkat v mesto na potep, da lepo zaspi, jaz se pa mal napolnim baterije.

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 22.8.2006 21:25:59 >


_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
22.8.2006 22:12:38   
Jančika_
Uh, tako dolgo že nisem nič napisala, da se mi potem vedno manj da, ker je vedno več za napisatuser posted image . Torej to se mi že sto let ni naredilo, da bi kompjuter prvič prižgala šele ob pol desetih zvečer. Ni cajta za nič, resno.

Pred enim tednom sem imela poporodni pregled, vse je OK, glede povešenih rodil je rekel, da je to še normalno stanje in da bo šlo s Keglovimi vajami na bolje. In je res, v treh tednih je že opazna razlika. Če pa skoz gvihtamuser posted image !

Kajetan ima še vse lase, smeji se tudi že kak teden. Dopoldan ga imam v ležalniku na mizi, da mu Vasja ne pride preblizu, ker bi ga skoz božal in žokal. Koliko spi čez dan niti ne opazim preveč, ker moram bolj oko imeti na Vasji. Malo drema, pa potem malo gleda, pa zaspi, joče skoraj nič...v vozičku se ne buni, skratka, kot da ga niuser posted image .

Jutri imamo prvo posvetovalnico za Kajetana. Grem sama z obema mulcema, me prav zanima, kdo bo najbolj tulil. Po moje jazuser posted image .

Včeraj sva se videli z Naty-Tajo. Njena Maruška je prav lušten knedlčekuser posted image .

Alisa, glede ušeska: Vasja je tudi imel to, prav krastica se mu je naredila. Zgleda, da se vname od odmrle kože, ki se tam nabira. Rešila sem tako, da sem mu namočila z oljem in spraskala dol, potem pa redno mazala z oljem (mi je tudi patronažna tako svetovala), pa se ni več ponovilo.

Punce, a vam kaj izpadajo lasje? Meni so prvič začeli dva meseca po porodu, zdaj pa že kar tri tedne po njem. Ne grejo ven v šopih kot prvič, grejo pa vseeno precej. No, pa saj mi celo nosečnost ni en sam las menda odpadel, bojo pač zdaj vsi naenkratuser posted image .

Ker mi je G dal zeleno luč, zdaj že en teden precej intenzivno telovadim na eliptiku in delam trebušnjake na eni taki mašini. Sem kar ponosna nase; po prvem porodu sem predolgo čakala, da bo šlo samo kaj na bolje, pa seveda ni šlo. Tokrat ne mislim ničesar prepuščati naključjuuser posted image . Nasploh se počutim 100x boljše kot prvič. Takrat sem bila zelo dolgo čisto scotana, zdaj pa sploh nimam časa biti utrujena, ko je skoz neka huda akcija....

Grem zdaj take strašanski kup cot zložit. Me že dva dni hudobno gleda tule z naslonjačauser posted image user posted image . Zdaj ga imam pa res poln kufer in ga grem zatret.


(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?