|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
23.8.2006 9:42:34   
malicki
Kapesanta a mi lahko prosim poveš kateri čaj daš tamalemu, da se po njem pokaka? Jaz bi to moji tamali dala, se mi zdi da bolj malo kaka - 1x na dan, mogoče jo bo pa potem kaj manj zvijalo.
V glavnem moja pupa ima grozne krče, skoraj čez cel dan, na srečo pa ponoči vseeno zelo lepo spimo. Imam vse možne kapljice pa nič ne pomaga. Se mi prav smili ko jo tako fejst zvija user posted image  
Včeraj na sprehodu se mi je začela tako dret, da je nikakor nisem mogla pomirit user posted image , le če sem jo vzela iz vozička in stisnila k sebi. Mi je bilo ful nerodno pred drugimi.
Čez dan mi skoraj nič ne spi, tudi če greva dopoldne na sprehod skoz okrog gleda, malo jokca zaradi krčev, potem pa za kratek čas zadrema.

Zala ima tudi še vse laske. Jaz bi najrajši vidla da bi ji ostali, ker je tak cukrček s to čupico user posted image

Me pa zanima kdaj vaše user posted image  spravite spat. Mi že skoraj od samega začetka ne spravimo Zale v posteljo pred 22. uro. Se mi zdi to ful pozno. Ponavadi zaspi med 22. in 23. uro. Pol pa spi 5-6 ur, jo podojim in zaspi za 2-3 ure, potem jo pa krči zbudijo. To je potem okrog 7. ure zjutraj.


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
23.8.2006 13:04:32   
kapesanta
Moji lasje so še vedno zlo gosti, nč ne vidim da bi mi kaj bolj izpadali kot ponavadi.
Roku dam par požirkov komarčkovega čaja od Milupe. Baje pa enako pomaga tudi Bebe čaj, ki ima v sestavi skoraj pol komarčka, pa še nekaj drugih zelišč, pa še nič ga ni treba sladkati (od milupe je kar sladek). Je pa milupin čaj pripravnejši, ker je v granulah, pa še v hladno vodo ga dam (čeprav piše da ga daš v toplo) da je takoj pripravljen.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
25.8.2006 8:36:08   
Splet.Ka
Julije in julijčki, pozdravljeni!user posted image

Jaz večinoma klepetam z avgustovkami, čeprav sem uradno julijka. Naša user posted image Sara bi morala biti rojena včeraj, pa ji je bil julij bolj všeč - pridružila se nam je 27. 8. Danes je stara že štiri tedne.

Vas pa rada prebiram. In opažam, da imamo približno iste težaveuser posted image . Našo princesko trenutno dajejo krčki. Na srečo večinoma čez dan, ko spi komaj kakšno uro. Ponoči je na srečo (da potrkam) mir.

O kakšnem ustaljenem ritmu spanja in hranjenja pri nas zaenkrat še ni govora. Ko je nekaj dni podnevi vse skupaj na 3 ure, ponoči pa na 4, bo sigurno potem naslednji dan vse zmešano...bo želela jest na eno uro...user posted image . In ravno za takšne dneve smo uvedli dudo.

Jančika, tvoj podpis mi je zelo všeč...verjetno velja kar za vseuser posted image .

Lepo se imejte!

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
25.8.2006 11:07:08   
sašaš
Dan! user posted image

Spet dež, da se nimaš kam dat. user posted image

Samo to sem hotela napisat, da meni tudi lasje ful izpadajo. Že nekaj časa mi ni bilo jasno, zakaj je toliko mojih las po kopalnici - mi ni kapnilo, da se to zgodi po porodu. Že kakšna 2 tedna nazaj sem se itak odločila, da se grem drug mesec ošišat na kratko. Ela pa počasi dobiva nove laske po pleši. user posted image  

Hruška, pozdravček! user posted image

Oglasite se kaj!



_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
25.8.2006 12:04:23   
tanja981
oj babike!

no jz sem mela danes že pregled pri moji gin. in je vse tako kot mora bit. Raztrganina se je vredu zacelila, vse ostalo se tut lepo celi. Vglavnem počasi bomo lahko še drugega nardili hehe user posted image user posted image user posted image

kapesanta: sem šla gledat v album. Seveda se te spomnim. zdaj naslednjega ko ga vi organizirate, prideva z Vidom navijat za atija hehe user posted image

hja glede najinega dojenja je pa tk.... po tistih dveh poskusim sem spet dobla čisto spokane bradavice, tako da tut ko sem si črpala sem mogla vstran zlivat ker je tut malo krvi poleg steklo... tako da zdaj sva spet malo poskusla ampak se spet bojim da se bo situacija ponovila (raje si pol črpam pa mu moje mleko dajem, kot pa da mojga vstran zlivam zarad tega....). Včeraj je potegnu končno, ampak tut ne več ko pa za kako minutko. Bpmo vidli. Če ne bo šlo pa pač ne bo. Tut ne bo konc sveta a ne?

No včeraj smo se tudi prvič kopali (KONČNO!). Prej namreč ni šlo, ker se mu je popek vmes vnel in še ni bil čisto ok. No zdaj je tk kot mora bit in mali je užival jz pa tut user posted image

Zdaj se bo pa počasi predramil tk da grem hitr še jz neki prej pojest.

Pridne bodite!

_____________________________

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
26.8.2006 22:40:05   
Jančika_
Hruška, pozdravljena! Ti se kar večkrat javiuser posted image !

Tanja981, občudujem te, da tako vztrajaš pri dojenju. Jaz bi že davno odnehala. No, pri taprvem mogoče ne, ampak zdaj pri tadrugem pa sto posto. Enostavno bi mi bilo prenaporno, priznam. Pri Vasji se mi je iz neznanega razloga zdelo kriminal, da bi mu dala flašouser posted image . Zdaj se temu nasmiham, ampak takrat sem pa res tako mislila. Sploh sem spremenila mnenje glede veliko stvari. Takrat sem bila prepričana, da zelo malo kompliciram, zdaj pa vidim, da se da stvari še poenostaviti, če je treba. Iz kopanja sem celo znanost delala pri Vasji, Kajetana pa vržem v vodo in ga vzamem ven, pa jeuser posted image .

Nocoj sem Kajetanu prvič dala dodatek. Zadnje dni je bil na joški na dve uri (ponoči pa je začel spati eno rundo po 5-6 ur, od tam naprej pa spet joška na dve uri) in danes zvečer sem po dojenju imela že čisto prazne dojke, mali je bil pa še nekaj nemiren. Pa sem namešala flašo in mu jo je mož dal - pikec je spil 80ml, torej je res bil še lačen. Me zanima, če bo kaj dlje spal ponoči.

Možno je, da imam kak poskok v rasti, ker je postal nekako res velik zadnje dni, vse cote so mu premajhne kar naenkrat. V sredo smo imeli posvetovalnico - od odpusta iz porodnišnice je dobil gor celi dve kili! Jutri si bom skuhala sezam (zdajle si ga ne upam piti, ker imam že tako spet čisto nabite joške in se bojim kakega zastoja ponoči). Mimogrede: Vasja je bil res priden, ko smo šli sami trije k zdravniku, pa Kajetan tudi. Sploh ni bilo nobenega problema.

Uh, kaj mi je rekla pediatrinja! Je rekla, vaš otrok ima veliko glavo, pa ni panike, vidim, da ima to po vas. Haaauser posted image user posted image ? In to mi je rekla že pediatrinja v porodnišnici, ki mu je naredila še celo UZ glave za vsak slučaj, ker ima kao tako veliko, potem pa je pogledala mene in rekla, očitno je dedno, vi imate tudi veliko glavouser posted image . OK, za rit sem vedela, da imam veliko, za glavo mi pa doslej še ni nihče rekel tega...

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
27.8.2006 9:20:20   
Naty*Taja
Zdravo babike. Mi smo imeli pa zadnje čase ful gužvo - se je od mojga bratranec ženil, pa je bil moj priča in smo imeli kr nekaj priprav, pa vse za tamaladva poštimat, vso prtlago napakirat, jih oblečt.... Sem čist hin danes, ko je mim. Sem celo noč sam laufala za tamalim s tamalo na roki al pa na joški. Sej so pomagali sam vseen je pa taglavno  na mamici! Ker noben ne more zaspat brez mamice, pa tavečji noče lepo jest, če ga mami ne motivira zraven, ker je bil že ful zmatran.... V glavnem tole še napišem, pa grem spat.
Mi smo v četrtek imeli prvi pregled in smo lepo napredovali. Mala je težka že 5410g in 56 dolga. user posted image  Glih zdaj bo tako težka kot tavečji, mami bo pa body bilder ratala user posted image . Drugače je vse ok, razen spanja manjka.
Tavečji tako nemirno spi in se non stop zbuja!? Mi sploh ne rata ugotovit zakaj? A ima mogoče katera kako idejo? Lačen ni, polulan tudi ne, skratka naj mu nebi nič manjkalo, pa se kr naprej zbuja?! Se mi bo počasi sfuzlalo, če ne bo začel vsaj  približno celo noč spat! Tamala več časa v kosu spi, kot pa on!
Imejte se skrajno lepo jaz pa grem po dolgem user posted image .

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
28.8.2006 13:49:48   
Alisa
OJ,
Jaz devam Anžeta spat tam okrog 23-24h ker prrej ni šans da zaspi in nato spi do 5h -6h in potem zaspi še za kakšne 2 ure. Čez dan zadnje čase spi kake pol ure pa ga zbudijo krči in jokca kot štirje.user posted image
Kapesanta ali ti ta Caj das vsega naenkrat in ali lahko caj pozneje ta isti segrejem. Jaz imam drugac caj proti krcem Plantex.
Tudi meni lasje iypadajo kar v sopih ko se cesem, res je to kar prava nadloga po celem stanovanju souser posted image .
Mi smo v torek imeli pregled in je tezji za 1,5kg in vecji ya 6 cm. Oni so zadovoljni jaz pa tud. Sm pri dojenju me pa ze full roka boli sploh ker ga moram potem e pol ure drzat pokonci, ker yzadnje dni kar precej bruha cey nosek in usticouser posted image , tko da ne vem ali jay kaj narobe naredim al kaj je zdaj to?
Danes je pa prav grozn, je ze od 7h zjutraj buden in hoce zaspat pa ga nekaj matrauser posted image .
zdaj bom pa probala naedit kosilo, ce mi bo ratal .
Pozdravcek vsem!

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
28.8.2006 22:04:05   
Jančika_
Kajetana dajeva spat po kopanju med osmo in deveto, torej tam nekje kot tavečjega, kdaj zaspi, je pa druga zgodbauser posted image . Danes je bil že perav tečen in je zaspal ob pol devetih, potem pa pride kak dan, ko zaspi šele okoli enajstih. Prve tedne je sploh zaspal šele takrat, zdaj je pa vedno boljše.

Predvsem sva ugotovila, da frajer rabi za nočno spanje temo in tišino. Ker imamo samo dvosobno stanovanje in ker ga še ne moreva dajati spat k tavečjemu, obenem pa bi tudi midva v dnevni rada zvečer še kaj počela, imamo zdaj cel postopek: skopam in podojim ga v dnevni, nato ga položim v košek, nakar pogasnemo luči in pripremo vrata. Ko poštimamo stvari v kuhinji, ugasnemo luči tam in črveka prestavimo v kuhinjo. Ko greva spat, pa spet nazaj v dnevnouser posted image . No, ampak na ta način pikec spi, tako da bo pač še nekaj časa tako. Danes spi celo kar na hodniku, ker bova kuhinjo še rabila.

Naty-Taja, a se mali še vedno toliko zbuja? Nimam prave ideje, upam, da ga bo kmalu minilo. Jaz sem bila danes kljub dokaj normalni noči (beri: dojenje 2x, sicer pa mir) cel dan tako utrujena, da se mi je na trenutke vse zdelo kar neresnično....

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
28.8.2006 22:08:30   
kapesanta
Naše nove mere: 4.940g, 56cm s pokrčenimi nogicami (doma 59, kar bo kar držalo, vidim po cotkih) - torej smo težji za 1.180 in večji za 5cm.
Alisa, jaz mu zjutraj naredim 1dl čaja, dajem mu ga pred vsakim podojem 10-15 požirkov, ostanek pa drugo jutro zlijem stran (rata moten in svetlejši, čeprav je še isti okus). Pije kar hladnega, mu čist paše.

A je možno, da kolike niso vsak dan? Roka kak pa kak dan zvečer čist nč ne matra, ostale dni pa ob isti uri eno uro dretje. Krčeki od prehrane dvomim da so, ker sem res čist vse že izločila, pa ni blo nč drugač.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
29.8.2006 11:06:02   
sašaš
Tudi mi smo danes opravili 1. pregled pri pediatru. Ela je zrasla 6cm in je težja za 1140g. user posted image  Smo pa dobili napotnico za k fizioterapevtu - je rekel dr., da se mogoče preveč v eno stran drži. user posted image  Da naj res menjavamo strani - levi, desni bok. Da pa to ni nič takega in tudi če ne gremo k fiziot. ne bo nič narobe. Ampak bomo šli - zakaj pa ne, če je možno kaj popravit. user posted image

Zvečer gre naša žabka spat okoli 22-23h. Spi do ene 4ih zjutraj, potem jo podojim in spi še vsaj do 8ih zjutraj. Čaj (Bebe) sem ji tudi dala za poskusit (z žličko), ker včasih težko kaka. Pa je vse ven spljuvala in zraven take face user posted image  delala...

Čez vikend bova sami, ker gre oči na Triglav, naši so na morju - pojma nimam, kam se bova dali. Upam, da bo sonček, da bova lahko zunaj - da mami malo rit razmiga. Se mi zdi, da imam trebuh čedalje večji - pa imam samo še +1,5 kg. Saj se počasi že lahko začne s kakšnimi trebušnjaki, ane?

Pa-pa! user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
29.8.2006 15:38:01   
tanja981
ojla babike!

No moje mleko gre počasi k vragu.... zdaj ga komaj spravim skupaj za en obrok,... o kakem pristavljanju sem nehala sanjat ker so me začele bradavice spet tk sumljivo bolet in skelet in ne mislim tvegat da mi spokajo. Zdaj mi je cilj da vsaj mleko ohranim. Tk da jančika sprobavam tvoj recept s sezamom... Tisto vodo še pravim nekak dol, semenke pa bolj s težavo. Ampak za mlekeca vse! user posted image  Upam da bodo rezultati čim prej vidni ker več kot pa par dni pa res ne bom pila tega zvarka user posted image

Drugače pa mi nimamo krčekov (vsaj zaenkrat še ne), pijeva pa komarčkov čaj s kumino od humane (ta je instant in ga pijeva ko sva na terenu), doma pa mava unga v filter vrečki. Sam jz mu ponavadi kr zmeri svežega nardim, se mi zdi boljš. Ampak mora bit pa obvezno topel, ker če je malo prehladen ga tk pljuva vn da je veselje!
Včasih ga po obroku malce tišči in takrat ponavadi mu dam kake 3-4 kapljice koroških lekarn (iz eteričnih olj komarčka, kumine, kopra in mete) pa je takoj boljš.

Ujela pa sva tut nek ritem, ki zdaj drži že kr nekaj dni:

ob 6:00 umivanje in hranjenje
ob 10:00 previjanje in papcanje
potem spet ob 14:00 in okol 18:00
okol 20:00 - 20:30 se skopava in potem jeva okol 21:30 tako da ponavadi ob 22:00 je že koma jz pa tut user posted image
pol pa še okol 2:00 jeva in je spet do 6 mir.

mi pa med 6:00 in 10:00 nič ne spi vmes in hoče met vso pozornost (jz bi pa še tk podremala.......... ) in pol tam od 18:00 do 22:00 je spet čisto buden in cel radoveden kaj se dogaja.

tk zdaj grem pa še malo pospravit ker je prava bomba v sobi pol pa noge v luft pa počivat dokler se naš knedlc ne zbudi

_____________________________

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
29.8.2006 18:14:40   
Ropotuljica
Kuku, Tanja.
Ti le pij sezam ... kot sem ti rekla, meni je fuuuul pomagal.


P. S.: A sta dobla cotke?

Sem ti pozabla rečt: če rabiš kaj cotic, ti jih nekaj lahko posodim. Ta male številke imamo bolj nevtralne...







< Sporočilo je popravil Ropotuljica -- 29.8.2006 18:27:53 >

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
29.8.2006 21:12:59   
Jančika_
Ropotuljica, kaj se pa ti tukaj motašuser posted image ? Pa kaj se ven zaklepaš, ha? Sem si pa po Tanjinem naglasu mislila, da je ziher iz vaših koncevuser posted image . Aja, nekaj cot lahko jaz že vrnem, jih je naš orjak prerasel.

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
29.8.2006 21:22:58   
Ropotuljica
a se ne smem????
sem nekaj iskala, potem sem se pa spomnila, da mi je tanja govorila, da sta pri julijkah v navezi.

v soboto smo bli skup na žuru.



(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
29.8.2006 22:24:52   
KaMa
joj, punce, tak vas je fajn brat! da zvem vase izkusnje, pa vidim, kaj vse je pr vas isto al pa zvem, kaj lahko bolse nardimo :) sploh, ko ne poznam nobene pravkar-mamice v zivo :D
sicer pa navadno komaj uspem vse prebrat, odpisujem pa vglavnem v mislih, med dojenjem user posted image  zdaj pa moram spet na hitrco, da se se kaj naspim...
Ela je v posvetovalnici mela ze 5750 kg in 57 cm! In me kr roke bolijo :) pa se rekli so mi , da 3 mesce po carskem rezu naj ne dvigujem tezkih stvari :/ ja, pa mislim, da ji je bana premala, ker se kr odriva ven pa buta v rob! Sicer pa ful uziva v kopanju.
Glede las - meni ne izpadajo, mam se vedno tak goste kot sem jih v nosecnosti dobila. Sem se pa ful postrigla - na kratko, se mi zdi bolj prakticno :) Sem pa opazla na elinem pojstrcku, da ji izpadajo laski in sicer taki mali. Ma ene taki puhek laske in ponekod ( predvsem sredini glave) dalse, mocne lase.
Drugac spi tak podobno kot pri tebi, alisa, samo vecja nihanja v casu. vcasih se do polnoci matramo  z uspavanjem, pa spi samo do 4h. zjutraj pa bolj pogosto, ampak navadno se potem ne doji vec dolgo, pa kar dremamo zraven. dokler ni kar naenkrat "na stezaj" budna in bi se pogovarjala :)
Se se pa vedno samo dojiva. smo bli pohvaljeni v posvetovalnici, da se tak redimo samo od maminih mlekomatov. dude se tud nimamo zaenkrat. se mi pa vcasih zdi, da jo mam skoz na zizi :)
aja, tiste, ki mate spokane bradavice - mogoce mali ne zagrabi prav? sem v porodnisnici mela enkrat krvave, ko je ponoci tolk vlekla, pol pa so mi pokazali, kak mora prav zagrabit, pac se krogec zraven pa da ma spodnjo ustnico ven obrnjeno, zdaj pa vec nimamo takih problemov...
lahko noc!

_____________________________

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm


(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
30.8.2006 11:59:32   
malicki
Mi imamo še vedno krče, ampak na srečo je najhujše že mimo. Mislim da imam tudi vsa možna zdravila doma.

Tudi z uspavanjem mi sedaj uspeva da je v postelji že pred 22. uro. Ji dam dudo v usta, ponavadi ji itak že v prvi minuti ven pade in začne stokat, ampak sem pogruntala in ji dudo namočim v kuminov sirup in ji dudo tudi malo založim s pleničko. In tako kar hitro sama zaspančka in pol spi 5ur.

Tanja ti si pa res zgodna. Midve se zrihtava šele okrog 9h zjutraj ali pa še kasneje. Je pa res da jo tudi ponoči ponavadi previjem, ker mi ni všeč da bi bila do jutra v pokakani plenički. Ker ko se pokaka se pokaka ful.
Drugače pa se okrog 7h zjutraj zbudi, ker jo začnejo matrat krči, ampak jo podojim in potem si jo dam včasih tudi v mojo posteljo in se še cartava do 8h, 9h, kakor kdaj. Tako se tudi jaz naspim. Čez dan pa mi že dolgo nič več ne spi, mogoče da malo drema. Tudi na sprehodu nič ne spi, ampak kar glavico obrača in radovedno gleda kje smo.

Dojiva se še vedno polno, samo Zala se premalo redi. Ker sem dojila na obe dojki zgleda da ni dobila tistega najboljšega mlekca. Sem pa zdaj tudi opazila, da ko ne teče več tak dobro se začne kar nekaj kregat in igrat z zizo user posted image  ma ful je hecna. Tak da zdaj se trudim čimdlje jo imet na eni strani.


(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
30.8.2006 13:45:35   
kapesanta
punce kolk dolg pa se greste dojenje? Jaz probavam na vsaki zizi po 20 minut, samo ga čedalje večkrat zmanjka tam po 10 minutah. Če ga nebi previjala vmes, bi kr spal - če ga ne previjem in ga posilim še z drugo zizo, se pa čist zbrihta.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
30.8.2006 19:26:20   
sašaš
Kapesanta, jaz jo dojim dobrih 10 min na eni strani, podreva kupček in potem še kakšnih 10 min na drugi strani. Včasih malo zakinka vmes pa jo malo po ritki potrepljam ali po ličku požgečkam. Če to ne pomaga, jo malo odmaknem od joške in takrat spet zagrabi.

user posted image


_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
30.8.2006 21:01:50   
klaja
Ojla mamice!

Midve sma bili spet 5 dni odsotni, le da sma tokrat bili na pediatriji v Ljubljani. Smo šli samo na prelged oziroma na UZ srčeka, pa so naju zadržali, ker sma premalo pridobili na teži. V teh 14 dneh kar sma bili doma je pridobila samo 150 gramov, kar pa je absolutno premalo. Pa da ne bo katera mislila da ni nič jedla, nasprotno, skoraj vsak obrok je zmazala po 100 ml. Le da je potem srček porabil vse kalorije, ker je preveč obremenjen in tako njej ni ostalo nič.
Sedaj pa so nama dali neke dodatke (varianto 7), katera je najbolj kalorična in tako je v teh dneh šla 200g gor. Dobiva pa kokosovo olje, glukozo in še neko snov, plus moje mleko, katero si še zmeraj lepo izbrizgavam.
Priti mora na 4 kg, pol pa gre takoj na operacijo in če bo vse po sreči, bo dovolj ena operacija. Upam da nam uspe, ker se bo meni vsak čas vtrgalo od teh bolnic in bivanja v njih.

Moram pa pohvaliti ljubljansko pediatrijo in obenem osebje, ker je zelo prijazno in ustrežljivo! V Mariboru se lahko skrijejo, ker jim ne sežejo niti do gležnjev!! Vsaka čast Ljubljani!

Drugače je pa podnevi veliko budna oz. cel čas, ponoči pa spi nekje po 7 ur. Vendar jo bom morala sedaj buditi, ker mora imeti tudi nočne obrokeuser posted image .

To je zaenkrat vse od nas, lepo cartajte svoje otročke in lp!

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
30.8.2006 22:33:25   
Jančika_
Klaja, držim pesti za vajino pupo, da bo kmalu na štirih kilah in da bo operacija uspešna! Lepo, da si se spet javila.

Jaz dojim vsega skupaj nekje 10, max. 15 minut. Mali vleče ko zmešan, ponavadi izprazni obe joški, zato se pa tudi tako redi. Cel okrogel je že. Od odpusta se je do prejšnjega tedna zredil 2 kili, ta teden je pa še ful klobasic dobil. Vasja je imel pri taki starosti manj kot 4 kile, tale jih ima pa 5 in poluser posted image . Bajsek moj maliuser posted image . Nikoli ne zaspi med dojenjem in vedno se po dojenju sam odklopi. Taprvi je bil tudi tak.

Danes sem šla laufat - prvič po poroduuser posted image . Sem hudičevo ponosna nase, samo jutri pa vprašanje, če bom lahko hodilauser posted image . Saša, jaz sem z resnimi trebušnjaki začela po pregledu, prej sem pa delala one vaje, ki so napisane na letaku, ki ga dobiš v porodnišnici. Samo zgleda, da bo spet cel hudič spravit trebuh na normalo. Že taprvič sem se precej namatrala. No, je pa res, da imam tokrat mesec in pol po porodu kile kot prvič po enem letu po porodu, postava je pa tudi že skoraj tam nekje.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
30.8.2006 23:13:15   
kapesanta
Hvala, pol je vse OK z našim dojenjem - sem se že ustrašla, ker je tolk zmanjšal čas hranjenja (prej sem ga morala odtrgat po 20min, drugače bi lahko celo uro buden vlekel).
A se mora čas dojenja s starostjo otroka povečevati ali rata mleko bolj kalorično, da imajo dovolj - kolikor vem, se število podojev začne zmanjševati.
A vaši že kdaj na trebuhu spijo? Jaz sem ga danes po krčih uspavala na mojem trebuhu, potem sem ga pa kar tako dala v košek, da mu je blo toplo v trebušček. Ne vem, zakaj bi mu takšno spanje lahko škodilo, sej glavico ima lepo na strani.

Klaja user posted image  obema, pa čim prej čez 4 kg, pol pa uspešno operacijo...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
31.8.2006 8:16:41   
Splet.Ka
Julijke, pozdravljene!

Sem prebrala, da ste nekatere že prav fino "pogruntale" svoje user posted image . Jaz naše princeske še nisem...tako da še ne vem, kaj ji (ne) paše zvečer, ko noče zaspat (malo eksperimentiramo, upamo, da kmalu najdemo moteči faktor).

Tanja, najina sončka sta rojena na isti dan. Žal pa pri nas še ni nobenega sledu o kakšnem ritmu, čeprav ga skušam nekako vplejat z rutino.

Krčki nas še niso zapustili, predvsem dopoldne nas obiskujejo. Samo da jih ni ponoči!

Klaja, čim prej se zredita in uspešno operacijo vama želim!

Zdaj pa mala že jokca. Pri nas je sonce, upam, da je pri vas tudi, tako da uživajteuser posted image .

jančika, a lahko hodiš danes po tekuuser posted image . Je pa ful dobro, da tako fajn migaš.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
31.8.2006 8:38:01   
malicki
Evo moja pupa je lepo nazaj zaspančkala tako da imam nekaj časa.
Midve se dojiva pribl. 20min, včasih tudi manj in takrat sem kar v dvomih ali se je najedla.
Včeraj sva imeli kar nekaj problemov z uspavanjem ker so jo začeli matrat krči, tak da sem jo uspavala na meni, ji ful paše če si jo s trebuščkom položim name, na svoje prsi. Danes zjutraj pa po dolgem času ni imela krčkov, tako da upam da bodo počasi le izginili. V najhujšem obdobju je bilo precej naporno.

Kolikor sem zasledila naj dojenčki ne bi spali na trebuščku, le pod nadzorom, da smo mi poleg njih. Ne vem pa zakaj, mogoče zaradi zadušitve ali kaj takega.

Mene tudi že zelo mika tek, ampak še ne morem. Začela sem malo pilatesa vadit, samo zaradi carskega reza tudi ne morem še vsega delat, ker pri določenih vajah še kar čutim znotraj bolečino. Pa saj imam še čas da se rešim klobasic okrog pasu user posted image  

Jutri pa mi šibamo v Lj na pregled in po novo vrečo zdravil.

Klaja tebi in tvoji pupi pa držim pesti. Upam da veš, da dobiš potne stroške povrnjene - samo pediatru moraš rečt za obrazec. Mi tega nismo vedli, ker nam noben zdravnik ali sestra tega ni omenil.

Lepo se imejte in uživajte v sončku.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
31.8.2006 10:25:49   
pearl
Vidim, da še kar telovadite in pridno zgubljate kile. Jaz sem dosegla rekord prvi teden, ko sem prišla iz porodnišnice, takrat so šle po 4 kg na teden, sedaj se je ustavilo. Sem pa prišla pod 60, imam pa še zmeraj 6 kg odveč. Ampak ker dojim, mi na pamen ne pride, da bi hujšala. Sicer pa ima naša Vanessa drisko, pa se samo dojiva, sem poskusila s četrtinko linexa, pol pa sem jo rajši popokala k pediatru.  Ukinili smo AD3 kapljice. Jaz sem bila včeraj na prepečencu, bananah in žgancih, brez vsega. Danes pa še nisem videla rezultata v plenicah. Mogoče pa je le kaj pomagalo, če ne njej, bo pa mamo zaprlo, čeprav sem imela svojo prebavo OK. Red že imamo urejen. Le tam od 6 do 10 zvečer se dere ko srakec, tak, da jo ati kliče srakoperček.
Včeraj smo skočili v Avstrijo po Lefaxin kapljice, mogoče bo kaj pomagalo. Pa kupila sem stvari samo za našo princesko, mama ni prišla do nobene trgovine user posted image user posted image . Malo se tolažim, da je tak brez veze kaj kupovat, ko bom itak kmalu prišla na svoje kile user posted image .

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?