Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Jaz bi nekaj pekla s skuto. Mi je cukr padu. Kakšno pecivo ali kaj takega. Ne bi torte, pa ne bi piškotov. Sem že gledala po receptih, pa nič pametnega ne najdem. Jogurta ta hip nimam doma, želatine tudi ne....tako da ti recepti, ki sem jih našla na rr odpadejo. A ma kakšna doma kakšen enostaven recept, da ne traja ravno 2 uri, preden kaj skupaj sestaviš? Se priporočam.
Na taozek pekač daj pečeno listnato testo ali naredi osnovo po temle receptu:
20 dag moke 7,5 dag sladkorja 12,5 dag margarine 1 pecilni prašek 1 jajce
Omesi, obloži pekač kot za pito in peci, da bo zarumenel cca 20min/170 szopinj
Na pečeno osnovo nato vlij
0,5 kg skute 15 dag sladkorja 1 jajce 2 rumenjak 1 vanilij sladkor 1 vanilij puding- v prahu malo limoninega soka-pol limone 0,5 litra mleka
Vse to zmiksaj. (skuto daj v posodo na koncu, če ne ti bo špricalo), vlij na osnovo in daj v pečico še za 15 minut. Ko vzameš iz pečice mora biti vse še malce mehko, ker bo kasneje koaguliral puding. Na koncu lahko vse namažeš še s smetano, lahko uporabiš beljaka ki sta ostala ali po želji
SKUTIN ŠTRUDL..VZAMEŠ LISTNATO TESTO, SKUTO, ROZINE, ČE MAŠ kislo smetano, pa ene 2 jajčka, skup znešaš za filo mal pocukraš, zaviješ v zvalan testo in spečš! ga ni boljšga :)
Hvala obema, bom probala po moje kar oboje. Na štrudl sem se spomnila, pa se mi ni zdelo vlečenega testa delat. Ampak mi ni potegnilo, da bi šlo tudi z listnatim , pa ga imam v skrinji.
Zgornji recept pa se sliši tudi fajn. Poročam jutri, kako je izpadlo.