|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
17.8.2006 19:44:13   
miši
hruška, davčno je naša dobila po pošti. vse je tako kot je napisala andrejaz. jaz sem tudi že oddala za dopust za nego pa še ni odločbe, se mi zdi mal čudno, ker vedno pride v parih dneh, zdaj pa še nič. babca je bla pri nas 5x, taka starejša in res zelo prijazna in izredno ljubeča in skrbna, nas je rešila, ko smo imeli težave s sesanjem.

mi smo bili danes z babico na sprehodu skoraj 2 uri, je blo prav fino, meni je blo kar malo vroče. mala je bla ful pridna, je kar spala, smo jo nafutrali in še zdaj spi. očitno jih tale zrak kar zmatra.

lepo se imejte!



(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
17.8.2006 22:34:40   
Busybee
Žiujo!

Kolcanje: dnevno večkrat, mi je prav mučno, ko je gledam kako se matra, ampak sem prebrala, da to ni nobene panike.

Polivanje: te izkušnje trenutno še nimamo.

Dojenje: ravno danes sem jo spet malo podojila, ampak sem ugotovila, da je to samo za crklanje, ker se nič ne naje. Čez 1 uro je že jokala, ko nora. Potem sem ji dala flašo, je bila pa hitro sita.

Spanje: čez dan jo zbujem na 3 ure, da se previjeva in jeva, ponoči pa jo nahranim okoli 11 in potem spi do 3.30 in potem se ponovno zbudi okoli 7.30 (vsaj dve noči je bilo sedaj tako - prav superuser posted image )

Začele smo me pa bolet prsa, vsaj desna stran. Moram jutri patronažno vprašat.

Patronažna: špica - vse bi morale biti take. Mlada, zainteresirana, full mi je razložila na prvem obisku.

Tudi mi smo bili danes z obema babicama na sprehodu - dop z mojo mamo, pop pa z moževo. Ampak so to bolj kratki sprehodi - max 30 min. Preživiva pa malo več na vrtu.

No toliko o nas za danes!

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
18.8.2006 9:35:00   
Polly
Jutro!
Vas sploh nimam časa brat, kaj šele pisat user posted image . Podnevi smo nonstop v pogonu s starejšo sestrico, ponoči pa z najmlajšo - ta nam bo še dala vetra user posted image .
Za povrh pa je včeraj ponoči starejša sestrica dobila vročino (nad 39) in je res boga. Upam, da so to zobki, saj je zraven vneta tudi ritka (nazadnje je bilo tako).

Dojenje - s Pio se pridno dojiva (patronažna je rekla, da se vidno redi) na tri do štiri ure. Ampak po podoju ni nič zaspana - nasprotno; dobi energijo, da je 1,5-2 uri budna. Čez dan je to fajn, ponoči se pa tako vleče user posted image . Ko je lačna (zato se zbudi), in če takoj ne dobi zize, je tako rjovenje, da tega ni zmožna niti njena skoraj 16-mesečna sestrica user posted image .

Podiranje kupčka - podre ga sama, brez pomoči in to tako kot en odrasel user posted image .

Kolcanje - tudi nam se to tudi parkrat na dan zgodi. Jaz ji dam kar zizo in kot da bi vedela, naredi par požirkov (čeprav je sita) in se ji neha kolcat.
Spomnim se, da se nam je to dogajalo tudi pri Pini - pri kakšnem mesecu se je nehalo.

Patronažna je tudi pri meni super. Starejša, polna energije in nalezljivega optimizma user posted image . Bila je 3x, pa še to bolj zaradi kontrole in čveka, saj se spomni, da mi je lani (pri taprvi) vse laufalo kot je treba user posted image .

Davčno številko sem jaz dobila po pošti, vlogo za otroški dodatek sem že oddala, danes gre mož zrihtat, da bo zavarovana po njem, vlogo za nego in dopust pa bom oddala v kratkem. Včeraj sva nesla sliko za osebno, saj upam, da bomo šli konec drugega tedna na morje (če bo le vreme).

Sprehodi - mi smo na terenu že od dneva, ko so nas spustili iz porodnišnice user posted image . Je res razlika med prvič in sedaj. Tokrat sva oba z možem veliko bolj skulirana user posted image .

Kaj pa dude? Jaz sem jo moji že parkrat ponudila, ker bi se potem, ko se naje, kar crkljala na zizi, pa je noče. Pa sem poskusila z Aventovo in Nukovo. Ta prva jo ima, saj so jo nanjo navadili na Pediatrični.


Nina64 - imaš prav glede mojega podpisa. Ga moram popravit, saj se največ zarečenega kruha poje, meni pa res ni, da bi imela še tretjega... user posted image

Veliko užitkov na sončku!!!


_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
18.8.2006 12:54:43   
andrejaz
Ojla

Tudi jaz v primeru kolcanja naredim enako kot Polly - tudi pri prvem je to pomagalo.

Polly - a tvoja starejša ni v vrtcu? Moj 2 letnik je v vrtcu in mi zaenkrat še ni preveč naporno, ker ga dopoldan ni doma.

Danes je prišla drugič patronažna. Naša Sara se je v enem tednu zredila kar za 380g - skoraj patronažna ni mogla verjeti da toliko. Pa skopali smo jo - no kopala sva jo midva z mojim user posted image , patronažna pa je zraven gledala.
Pri nas pa je patronažna čisto mlada, sploh še nima svojih otrok.
Pri meni je tudi končala z obiski - bila je samo 2x.

Jaz sem Sari dudo ponudila že drugi dan ko sva prišli iz porodnišnice - stara 8 dni. Jo ima zelo rad. Imam pa Nukovo silikonsko.

Lp

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
19.8.2006 11:03:53   
Splet.Ka
Hojla avgustovke!

Sprehodi so res super. Samo pri nas je tako, da se vedno preveč oblečem. V stanovanju imamo kar hladno in dam gor vedno dolga rokava, potem se pa na soncu zunaj kuhamuser posted image . Mala pa očitno uživa na sprehodih...v vozičku praviloma spi.

Kolcanje se pa pri nas samo še poslabša, če jo dam nazaj na joško...sem poskusila, pa se ji je potem zaletelo in je bruhalauser posted image . Bomo kar čakali, da se ji neha.

Drugače ga je pa naša mala včeraj ponoči in čez dan malo srala...že ponoči se je zbujala na eno do dve uri, hotela jest v nedogled in vse ponovila potem spet čez dobro uro...vmes so jo pomoje matrali krčki, ker se je zvijala in histerično jokala. To je trajalo približno 24 ur. Jaz sem že mislila, da nimam dovolj mleka, da je bolna...potem je pa včeraj ob 11ih zaspala in se zbudila danes ob 6.30. Tudi zdaj se je lepo najedla in spi...

Kaj boste počeli kaj ta vikend?

Lep pozdrav vsemuser posted image

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
19.8.2006 14:40:05   
stuhica
ojla!

Pozdravljene vse skupaj in čestitke še kaki nobvi novopečeni avgustovki z sončkom!

V glavnem ŠIVI so mi zgleda da že vsi odpadli, sedim sedaj ene dva dni na obročku, drgač pa bolj v levo!user posted image  Sem pa vse dokler si nisem začela mal izpirat s kamilico čutla res hude bolečine!

Hruška in Miši hvala za ponujene tablete, sme vprašala patronažno za voltaren če ga lahk pr dohtarci dobim pa je rekla da nej kr samo lekadol pijem!

naša prva patronažna (misllm podn od podna z to ta drugo ki še nima otrok sta ko noč in dan- taprva je bla vsa fina in pametna za crknt, otroka tud v 10 dneh smo ga komi enkrat skopal-  ko sem jo spraševala za šive je rekla da mor+goče bi pa probala jih mal namazat z lanolin kremo za dojke k mi najbrž ne bo nič škodovalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Halooooooooo , mislim nič mi ni povedala pametnega , tehtala ga je enkrat in še to je najprej stehtala pelničko da ma 70 g user posted image user posted image user posted image ! Dekleta prosm če ma ktera plenice doma in pa kuhinjsko tehtnico a mi lahk ktera stehta plenico tetra da vidm kolk tehta!????
V glavnem ko je bla drugič je rekla da ene par dni ne more da ma gužvo da pol bo pa prša ena druga najbrž... user posted image user posted image user posted image  Sem bvla prav razočarnaa nad njo!!!!!!!!!!!!!!!
No in pol midva že oba kr mal besnauser posted image user posted image user posted image v četrtek zjutri stari smo 13 dni skopani le enkrat sva se z mojim glih odločla da ga bva kr sama skopala pa ravno zvonec in je pršla ena mlada patronažna  ful prjazna, velik povedala pokazala se lep pogovarjala spraševala kako je z našim sončkom kako je z mano z šivi če smo se kej pogovorl če smo ga kopal itd... mislim res je bla ful v redu pa kljub temu da njbrž nima svojih otrok!! tisti dan ni imela tehtnice da ga stehta je rekla da jo bo prnesla naslednji dan in res je pršla smo ga lepo stehtal in se je naš sonček v 10 dneh iz bolnice zredil za 240g!

Podiranje kupčkov in kolcanje. Tud nas pestijo te težavice  tamalček dostikrat sploh ne podre kupčka, včasih se mu kolca pol pa sploh noče zaspat!

kolk časa kaj dojite svoje sončke in sončice?! Pr men je po 20 miin na vsaki pa mam filing da mi mlek še zmeri ostane... Kaj pa ponoči ajih ve zbujate res točno na 3-4 ure. Jest našga sončka sem ene dvakrat pstila tud od 2 do pol sedmih sedmih spat!?

Kdaj ste šli prvič na sprehod mal daljši mi smo bli zdej dva dni na zraku po 5-10 min imam pa namen glede na to da se malo bolje počutim da bi šli jutr za ene 20 minut mal okrog?! z vozkom a bo to prezgodi?!

Tok za zdej pa se slišmo!

Andreja kje se potepaš si nedosegljiva!?

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
19.8.2006 17:51:49   
Busybee
Tudi moja patronažna je najprej stehtala plenico, ampak zato da sem jaz videla zakaj bo potem odbila 70 g od Nikine teže. Mi se bomo prvič kopali v torek, ko bo Nika stara dva tedna. Čakala je zaradi popka, da se ji je lepo zacelil.

Drugače sem bila pa včeraj in danes v porodnišnici na pregledu, ker sem dobila mastitis in sem sedaj na antibiotikih in tistem sprejčku za v nos. Včeraj je bil dr. Cerar in mi je dal hiconcil, ampak da naj 2 tableti vzamem tako, dve pa zjutraj in to je to.  V lekarni mi pa reče na 6 ur 2. Kličem v porodnišnico in mi sestra reče, da naj se držim zdravnikovih navodil. No ker danes nisem bila bolje, sem šla nazaj. Drugi zdravnik (en full mlad, tud dober zgledauser posted image , drugač ima čez C oddelek) mi da pa Orbini po 2 na 6 ur in da naj jih pojem do konca. Poleg tega je dodoal še sprejček za lažje izločanje mleka. Tako da sem odsedaj najprej na antibiotikih 10 dni.

Kar se tiče sprehodov, smo mi full zunaj, ker je sestra rekla, da je zunaj itak tako toplo, da za Niko ni nobene panike, samo jaz ne smem pretiravat.

Jaz si mleko stiskam, ampak sem sklenila, da bom vsak večer, to je tisti obrok ob 8. jo pa dojila, da se mala malo pocrklja, pa naj me boli kolikor hoče.

Ponoči se mi nahranimo ob 11. zvečer, potem pa spi do 5 zjutraj - nikakor je ne budim, naj spi če hoče. Potem naprej pa spet na 3 ure.

LP Vsem!


_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   [Brisano sporočilo]
19.8.2006 21:35:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Busybee)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
20.8.2006 9:33:18   
Splet.Ka
Bambina, dobrodošlauser posted image . Kar odpočij si in potem pridi čvekatuser posted image . A to je tvoj kuža? Katere pasme pa je, a je aprico pudel?

Stuhica, zdaj, ko so temperature ok, pomoje ni panike za tamalega na sprehodih, lahko ste tudi dalj časa. Samo pazi, da ti ne boš pretiravala.

Busybee, jaz sem bla tudi na antibiotikih. Na srečo sem lahko dobila. Ti pa čim prej pozdravi tale mastitis!

Mi smo bili včeraj na Pokljuki, je ful gobarjev. Tako da če ste ljubiteljice, kar hitro v gozd!

Lepo nedeljo vam želim!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
20.8.2006 11:33:37   
najina pikica*
ojle mamice in mali sončki
se po dolgem času spet mal glašam...user posted image ...se drgač kr potepamo in smo bl mal doma,tako da...
sm brala da ste se že kr uživele v materinski svet,s tistimi dobrimi in malo manj dobrimi lastnostmi naših sončkov...user posted image
polivanje-mi s tem nimamo težav
kolcanje-včasih pomaga že,če ga dvignem k sebi,kod da bi podirala kupčke in ga parkrat rahlo potrpljam po zatilju oz hrbtu.včasih pa kovca kot kak tavelik,se prav smešno sliši user posted image ,takrat se kolcanja težko rašimouser posted image
podiranje kupčka-tut nš nik ga včasih podre kot kak tavelik user posted image .na zečetku smo imeli mal problema,jedu je kake cca 45 min,nato pa še cca 30 min podiral kupčka,tako da je tiste 3 ure hitro minilo.no zdej pa ga včasih podre samo da ga dvignem in še dobr ne položim čez rame.drgač pa tiste k mate probleme z podiranjem,meni je moja patronažna svetovala,da ko ga dvignem čez rame mu v luft dvignem tudi obe rokici in mu po levi strani "štejem" njegova rebra.morda kateri pomaga!!!
patronažna-moja patronažna je bila super,starejša gospa veliko načitana,obiskala naju je 5x
dojenje-mi se še vedno ne dojimo,kljub vsem pretegu in želji.pa sem se odločila da se nebom več sekirala,zakaj nimam dovol mleka in zakaj ne morem dojit.moj sonček papca prilagojeno mleko,vsak dan pa se tut mal podojiva oz bl pocrkljava,kolikor je pač mleka.zadnje čase pa sm ugotovila,no vsaj zdi se mi,da imam mal več mleka,vsaj zdi sem!!!user posted image
spanje-s tem nimava težav,že iz porodnišnice je bil navaje na 3 ure jesti in vmes pančkat.to navado imava že zdaj,le po noči že potegneva spanec od 12h pa do 6 zj.(cca 5-6 ur)tako je tudi mamica malo bol spočitauser posted image
polly-moj sonček ima dudo od nuka,za crklanje.
bussybee-glede mastitisa,moja kolegica ga je tudi imela,menda so user posted image -boli.tudi ona je dobila antibiotike,vendar se ga je rešila tako da je kljub user posted image -bolečini dojila svojo pupo,menda je bilo na začetku neznosno a je vstrajal in ji je po nekaj časa ratalo se ga znebiti!tako da bogumno!user posted image
andreja-a se na csd-ju ne rihta za dopust in nego otroka pred rojstvom user posted image ,jst sm to rihtala pred pdp

uživejta s svojimi sončki in ld vam želim

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
20.8.2006 17:44:55   
Anonimen
Pozdravljene avgustovke in vaši sončki.

Končno se mi je uspelo vrniti na forum in bom tudi tukaj napisala kot sem že v našem bivšem forumu opisala porodno zgodbo.

Moj porod je trajal samo pet ur. Vse skupaj pa se je začelo ob pol treh zjutraj, ko so se začeli popadki na približno petnajst minut. Ob pol šestih sem prišla v porodno,kjer so me prepripčali da mi je odtekla voda. Ker sem rodila prvič, sem bila prepričana da je to res in da sem možno jz spregledala to vodo. Na to sem pristala v zeleni sobi, kot ji pravimo pri nas, kjer so mi delali CTG. Ob 9 uri me je babica pospremila v porodnosobo kjer so mi dali umetne popadke, ker po njihovo svojih nisem imela dovolj. Dobila sem svečko in čakala, dase začne dogajat. Skozi je bil pole gmene tudi moj mož, da me je bodril in mi brisal pot in masiral križ. Ker sem bila sama v porodni so se mi babice res posvetile. Ob 11 uri so se začeli popadki na pet mninut. Ob 12 pa je babica malo potipala koliko sem kaj odprta. Ugotovila je, da mi sploh še ni odtekla voda in da sem odprta samo za tri cm. Ko je prišla zdravnica so mi prepiknali mehur in sedaj bom vedla, kako je ko odteče voda. Potem se je pa začela Kalvarija. POpakdi so se stopnjevli, takoj sem se odprla na 10 cm. Potem je pa nastal problem, ker se otrok ni spustil v porodni kanal. Dvakrat smo poskusili roditi,pa ni šlo. Popadke sem morala iti predihavat v počep in v stoje, kar se mi zdi, da ni hujšega. Tretjič mi je pa uspelo roditi. Malo so me prerezali. imam en šiv. Malčku so pa morali pomagati celo z vakumom. Okrog mene so visele štiri sestre in zdravnik ter še mož, tako da smo komaj spravili ven našega velikana. Ampak veselje ki se nama je rodilo je izničilo vso bolečino in rečem lahko, da bi šla še kr enkrat rodit.
V bolnici sva ostala šest dni, ker je bilo naše dete non stop rumeno. V torek sva prišla domov in v sredo sem dobila visoko vročino, ki me je položila v posteljo. Vse me je bolelo. Za otroka nisem mogla narediti nič. Vse je naredil mož sam. Prepotila sem za tri pralne stroje pižam in cunj. Ob tem pa tudi izgubila mleko. Ne čist ampak večino. MAli korenjak je zelo lačen otrok, ki smo mu že v porodnišnici dodajali mleko.
Sedaj je že bolje. Jutri moram spet k zdravniku, da bom dala kri. Dobila sem neko vnetje. Kakšno pa še zdravnik ne ve najbolje.

Tako to je moja porodna zgodba.

Naš Luka je kar priden fant. Večina časa spi po tri do štiri ure. Muči ga kolcanje in večkrat ga tudi zvija. Vsi trije se v glavnem prlagajamo novemu načinu življenja.

Toliko za enkrat. Se bom oglasila, ko bo naš Luka spal.

Lep pozdav vsem in hvala za čestitke!

(odgovor članu najina pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 12:01:38   
Splet.Ka
Dober dan!

Pri nas je celo dopoldne deževalo, zdaj se je pa začelo kazati sonce. Juhuuuu!user posted image

Jaz sem začela urejati papirje za našo malo, da bo imela potem vse potrebne izkaznice. Jo moramo peljat še slikat za osebno, da bomo šli lahko na morje, če bo lepo vreme.

Ptica, pozdravljena spet med nami. Tvoja porodna in poporodna izkkušnja je skupaj z vnetjem popolnoma enaka moji. Upam, da se boš kmalu pozdravila!

Zadnjič ste pisale o dudi. Mi smo jo pri naši mali tudi uvedli v nujnih primerih. So dnevi, ko bi kar naprej sesala. Poje dovolj, če jo potem še dojim, bruha, pa bi spet jedla, pa spet bruha. No, takrat ji potem damo dudo (drugače cuza prstek). Bi pa tista duda morala imet poseben nastavek, da ji ne bi iz ust padlauser posted image .

Koliko so kaj budni vaši škratki? Naša mala zadnje par dni čez dan eno spanje preskoči in opazuje stvari in ljudi okoli sebe. Prav zanimiva je, ko se vsemu tako zelo čudiuser posted image .

Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 13:28:59   
andrejaz
Ojla

Joj punce sem vam kar fouš, da vaši dojenčki spijo toliko časa skupaj – še zlasti ponoči. Moja spi največ 3 ure skupaj, ponavadi še manj. Danes ponoči smo imeli pa še bolj pestro, ker se je še ta večji kar naprej zbujal. Sem bila zjutraj kot kakšen zombi. Sedaj sem se dopoldne uspela celo malce naspati.

Hruška - Moja Sara je budna samo po dojenju ko jo grozno matrajo kupčki – to lahko traja tudi 1 uro, drugače pa zaenkrat ni še nič budna, da bi opazovala okolico.

Lp

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 14:16:31   
Nea
Hojla mamice!

Lara je danes stara točno 15 dni. Čez dan še kar veliko spi, zadnje dneve ima intervale ko je dlje budna in lepo opazuje okolico. Ko je lačna in jo oči vzame v roke, je tiho, če pa sliši moj glas, al pa me zavoha je takoj jok user posted image in zehanje (beri iskanje zize)
Vsak večer okrog 11 jo začne mučit trebušček in dokler se ne pokaka, ne neha jokati. To včasih traja kakšno uro, včasih pa tudi do 2-eh zjutraj user posted image POtem pa spi v komadu do pol 6, kar nama z očijem tudi da čas da se vsaj malo naspiva.

user posted image kar lepo napreduje, edino kar me skrbi je popek. Še vedno ni odpadel in je patronažna danes ugotovila, da se je malo vnel in da bo verjetno treba iti k pediatru na pregled. Naj ne bi bilo nič strašnega, ampak sem vseeno v skrbeh. Upam da bo vse OK.
Pri nas pa je malo drugače kot v Sloveniji. Patronažna je dolžna prihajati vsak dan dokler popek ne odpade. Tako, da smo jo mi imeli že 12x na obisku. Po pravici povedano je to meni kar fajn, ker me je tega čiščenja popka malo strah.user posted image Nisem ravno medicinski tip.

Uživajte s svojimi sončki,
Nea

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 14:24:51   
TODI
Pozdravljene!!

Sem malce pokukala še na ta forum, kako se kaj imate in štimate. Sem vam kar malce fouš, ker mi še vedno čakamo.

Na forumu čvekanje v pričakovanju sva ostali samo jaz in pa Beba76 in obe z rokom 25. Nič se ne dogaja z nobeno in počasi sva že zgubili upanje, da najini user posted image  sploh prideta ven user posted image  user posted image  


Lepo se cartajte in upam da se vam kmalu pridruživa!!!

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   [Brisano sporočilo]
21.8.2006 14:28:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nea)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 16:23:22   
Polly
AndrejaZ - naša "tavelika" ni v vrtcu, ker so vrtci v vsej Laški občini prezasedeni. Spomladi sem oddala rezervacijo za obe - ampak pridemo v poštev šele septembra drugo leto user posted image . Pa še to ni 100%, posebno za Pio. Vseeno upam, da bosta lahko šle skupaj, drugače... user posted image .

_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 17:43:37   
Anonimen
Oj!

JAz sem že bolje  vendar vnetje še vedno je. Tako da nadaljujem pojedino z antibiotiki.

PUnce zanima me, katero mleko dodajate, če dodajate? MIdva sva uporabljala Aptimel. Pa nama je patronažna svetovala naj poskusima Novolac proti kolikam. Našega malega tako dajejo krči, daje včasih prav hudo. S čim pa si pomagate v primeru krčov?

Kopali se še kar nismo, ker ima Luka popek še vedno moker. Upam, da bo drugi teden že suh.
Sedaj moram pa iti, da dobi spet nekaj za jest.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Polly)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 21:25:49   
miši
Juhu punce, še pozdrav od mene!

mi smo stari že cele 4 tedne. Ajda je imela danes prvi obisk pri pediatru in je blo prav fajn, tok je bla pridna, na veliko je gledala in poslušala, nič zajokala, sem bila prav ponosna user posted image . Najbolj pa me je razveselila tehtnica, saj se je mala zredila in ima 3600g, tudi izgleda že bolj dojenčica. vse je ok, smo zdravi. tudi seanje nama gre na boljše in upam,da se bomo od flaše za en čas poslovili. sva dobli tudi ad3 kapljice, že katera ima? upam,da se ne bodo pojavili krči.
še kar pa imamo "težave" s polivanjem, ko kar razburi in se utraši,če gre skozi nosek. je pa zelo potrpežljivo dete, ponoči zadnje dni spi kar po 7 ur, zgleda, da je tam v posteljici kaka posebna energija.

stuhica, mi smo samo enkrat dali aptamil, po prvem obisku babice, ko smo ugotovili,da je premalo dobila na teži, je poeksala, malo jo je mogoče napenjalo. malce še preveri druge teme, mislim,da je te hrane proti kolikam kar precej. masiraj mu trebuščka z oljčkom (smer urinega kazalc) pa malo telovadi z nogicami-kolenča na rahlo potiskaš proti trebuhu, menda pomaga. pa tudi en prijem za nosšenje je menda fajn, tako da ga z dlanjo držiš na trebuhu in on gleda "dol". upam,da ni prehudo.

kako ste ostale? ste kaj utrujene? greste kaj ven? meni ful paše zunaj na zraku.

lep pozdrav z gorenjskih planjav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 21:28:51   
miši
TODI, še malo pa bosta z nami....meni se zdi že tako daleč čvekanje na drugem forumu, čas res beži user posted image ...

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
21.8.2006 23:52:20   
stuhica
Ohoj na brzino!

ja ja se vidi da smo še pokonc! no naš mmišek je zaspal pa sem hitr skočila pogledat kaj je kaj novega!

včeri morm rčt da smo šli za 40 minutk v vozek in na manjši in počasn sprehod!

Zvečer je pa mali od 6h pa do 2 zjutri ga neki biksal, zaspal na joškah če sem ga dala v postlo s eje drl k zmešan, pa smo se dojil pa na rokah nosil, no ja mrbit je bil pa tud že sit obiskov!user posted image user posted image  al pa je imel krčke kaj pa vem!

v glavnem dons smo šli pa brez očija ven ker je začel dons spet delatuser posted image user posted image user posted image  sem se bala da mi dons k sem sama nav znesl pa mi zaenkrat je! Je bil priden ?

mene zanima kolk kej napravt ezdej vaše user posted image  glede na to da so spet velike temperature in je ful vroče!

Dons sem mu jest dala dvojne rokavčke za ven pa hlačke plišaste je imel pa kapico ker včeri je bil mal bl zadelan in k smo pršli domu je bil čist premočen dons pa nič!? Kolk mate kej napravlene !?

Kupčke je še zmeri pr nas problem podret k včash uspe včash pa ne! Danes smo stari 17 dni in jest kot mama morm rečt da sem presrečna, včasih se mn pa zazdi da res sanjam, k gledam svojga sončka k je tolk fletkan!

Grem počivat k če ne me bo pol zmankal k bo našp pokonc, sem pogruntala da morm včash za namu it takoj počivat da sem bl pr močeh!

Lepo se imejte in se slišmo čav bav!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 7:51:42   
Splet.Ka
Dobro jutro!

Tudi midve z user posted image  jutri ostaneva čisto sami. Po eni strani me je malo strah, po drugi strani pa je imel v teh 14 dneh moj user posted image  nekajkrat službene opravke in ga ni bilo, pa nama je z malo kar šlo.

Oblačenje...s tega bomo res diplomirali. Jaz jo imam čez dan v bodiju, žabicah z naramnicami, včasih dam gor še tanko jopico, pa copatke ima vedno na sebi. Za ven pa imam vedno jopico (tanko ali debelo, odvisno od razmer), pa na glavi kapico. Zunaj jo imamo v vozičku še pokrito z odejico.  Meni sorodnica pravi: Če ti misliš, da je ustrezno oblečena, potem zagotovo je!
 
Todi: kako je kaj, že kaj kaže, da se nam kmalu pridružiš na tem forumu!
 
Stuhica: Mi smo imeli včeraj zvečer isti problem, ni hotla z joške v posteljo niti pod razno. Tako da sem bla par ur dežurna duda, potem je pa zaspala.
 
Miši: A tako pridna je bila pri pediatru? Super. Naši se je pediater zameril že v porodnišnici, ko je še niti jaz nisem slišala jokat. V glavnem, pripeljal mi jo je nazaj k postelji, mi povedal, da ga je pokakala in da se je med preizkusom sluha drla kot srakauser posted image .
 
Ptica: Hitro se pozdravi, vmes pa še ful počivaj, da ne dobiš spet visoke vročine.
 
Danes se gremo verjetno slikat za osebno, čeprav nisem čisto prepričana, kako naj malo v določenem trenutku prepričam, naj bo budna in naj ne jokauser posted image .
 
Lepo se imejte!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 11:35:19   
Busybee
Slika za osebno: a ne , da mora biti to povsem uradna fotka ne pa nekaj kar si posnel doma na kavču. Mene moja mama ves čas prepričuje, da naj jo akr jaz doma slikam in potem obrežem , da bo itak boljš izgledala kot pa pri fotografu.

Drugače še čakamo rojstni list, ker  v LJ na Mačkovi za to rabijo 3 tedne.

Danes se je prvič kopala in je bila full pridna tudi malo ni jokala.

Se pa princeska bolj počasi redi, tako da mi je sedaj tudi patronažna požegnala hranjenje po steklenički.

Oblačenje: večno vprašanje - imam ves čas občutek, da je preveč oblečena. Patronažna mi je rekla, da naj jo imam kar v kratkih rokavih, ker se še noben otrok ni prehladil v rokice - seveda, ko je zunaj nad 25°C.

Drugače grem pa še vsake toliko časa malo nazaj na stari forum pogledat - prav smešno kako hitro se je spraznil!

LP Vsem!

_____________________________

8.8.2006 ob 4.26 je bil veliki boom - in prišla je Nika Barbara!
http://bertel.moj-album.com/

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 13:04:19   
Polly
Da na brzino napišem, dokler mi obe princeski spita user posted image .

Slika za osebno - pri prvi sem jo peljala k fotografu, ampak na koncu ni nobena slika uspela; menda je na vseh mižala. Tako da jo je na koncu slikal kar mož in je bilo OK.
Tako da tudi tokrat nisva komplicirala - mož jo je sam slikal in čakamo na osebno.
Je pa bistvo le v tem, da je slika prave velikosti (Picture Manager), obraza pa mora biti 2/3 slike. Pa seveda se otrok ne sme smejati ipd. To je vsa umetnost user posted image .

Ups, je že alarm!


_____________________________

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu Busybee)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
22.8.2006 15:23:39   
Splet.Ka
No, mi smo se šli slikat k fotografu.

Sem klicala na upravno enoto in vprašala, če je kakšna druga varianta, pa mi je rekla sogovornica, da neuser posted image . Če ne bi spraševala in bi jo sami slikali, bi bilo verjetno tudi ok.

Me je pa fotografinja stokrat vprašala, al je za osebno al za potni list, ker majo menda neka nova navodila.

Je bila pa prava umetnost malo prepričat, naj bo budna, naj gleda, ne zeha in naj se ne joka...nam je ratalo, ampak taka res jezna zgleda na sliki!user posted image

(odgovor članu Polly)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?