|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 16:02:59   
Pikabu
Ojla.

Našedva sončka oba pridno spita, tako imam spet malo časa, da se kaj oglasim. Moram reči, da je prav pestro, ampak uživam 100 na uro, sem malo utrujena, ampak je taka prijetna utrujenost. Zjutraj je bil isti režim kot včeraj: oba naenkrat sta se zbudila, najprej sem oblekla Emo, nato uredila Maksa in spet Emo do konca. Danes je bilo v toliko drugače, da smo takoj, ko sem tudi sama še pojedla, šli ven in bili zunaj kar dolge tri ure. Maks je pridno spal. Smo šli v kar nekaj trgovin. Za Emo sem namreč iskala ene čevlje za jesen in zimo, ko ni snega. nNismo nič dobili, potem pa, ko smo šli že domov, se spomnim še na eno trgovino, smo zavili tja noter in dobili. Ema je bila ful pridna. Že doma je zelo potrpežljiva, ko se ukvarjam z Maksom in pridno počaka, da vse naredim. Na sprehodu je danes večinoma hodila, pa smo res šli daleč, kar ni hodila se je pa vozila na rolkici. ko smo prišli domov, sem morala najprej Maksa nahraniti, vmes sem dala kuhat za Emo, potem je Ema pojedla in šla spat, jaz sem pa hitro še za kosilo pripravila, da bom imela manj dela, ko bo možek klical, da prihaja. Zdaj sem pa tukaj. Mi prav paše, da malo sedim. Edino s pospravljanjem bo pri nas bolj kruta. Zdaj se mi zdi, da bom še težje našla čas, da bi kaj pospravila, čas, ko oba spita mi je pa tako dragocen, da tudi sama malo k sebi pridem. Verjetno bo treba tako organizirati, da bo mož peljal oba ven, da bom naredila. Sicer bo pa Ema očtino kar hitro pmagala. Danes je prinesla noter en list (je bil precej velik), ki ga je našla na sprehodu in ga je na WC-ju raztrgala, medtem ko je lulala. Jaz sem pa morala Maksa nahraniti in sem ji rekla, naj sama pospravi in vse odnese v koš. Pa pride nazaj do mene in jo vprašam, če je pospravila in pravi, da je. Ji kar nisem verjela. Potem grem pa kasneje pogledat in res: vse je bilo pospravljeno. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem bila res presenečena. Za igrače se pa tudi počasi privaja. da jih sama pospravlja, čeprav se hitro znajde in reče: "Mami, pomadaj (pomagaj) mi."

Mi smo pa danes stari že 4 tedne, v petek bo pa že en mesec. user posted image user posted image user posted image Ne morem verjeti, kako čas beži.... Sem pa ful jezna user posted image user posted image user posted image na našo patronažno. Je rekla, da bo poklicala, kdaj imamo posvetovalnico, pa ni bilo iz tega nič. Tako smo se danes ustavili v zdravstvenem domu, da sem šla vprašat, kaj je zdaj s tem. Me sestra vpraša, kako se pišemo, ji povem in takoj reče, da smo bili včeraj naročeni. user posted image user posted image user posted image Mislim, HALO?????????? Zdaj imava pa jutri. Komaj že čakam, da vidim, koliko se je kaj zredil naš fant.

Tasha in Gael dobrodošla med nami.

Naja78, ne bomo te zapustile, ti kar korajžno do konca, jaz hodim tudi še na nosečnost (se kar ne morem in ne morem posloviti....), s tabo bomo do konca, potem pa itak tukaj skupaj nadaljujemo.

Uf, altati, nič ti ne zavidam diete. Saj, ko se navadiš, kar gre, pa res za svoje sončke storimo vse, samo da bo z njimi vse v redu. Meni je bilo tudi med nosečnostjo veliko lažje se držati diete, ker sem vedela, da bom škodila otročku, zdaj ko gre pa samo za mene, mi pa ne gre, da bi držala naprej.

Jaz se pa kar bojim dodajati kakšen kapljice, še posebno, če sem sama doma. Se je Emi pri enem mesecu tako zaletelo, da ji nikoli več nisem hotela jaz dajati kapljic, zdaj pa tudi še kar odlašamo. Bom videla, kaj bo rekla pediatrinja, sicer bo pa moral mož dajati. Zdaj tako dobimo AD3 in jih bo potrebno dajati.

Pri nas je pa duda zakon. Je cela panika, če pade ven iz ust, prava histerija. Že takoj na začetku je Maks pokazal, da bi bil on ves čas priklopljen in zato smo poskusili z dudo in je šlo. Tako zdaj pridno dudlamo. Ema je pa tja do ene pol leta ni marala, potem jo je imela pa za zaspat. Pri enem letu smo jo pa že ukinili, ker je zaspala tako, da je objela zajčka. Glede na to, kako jo ima Maks zdaj rad, bo pri njem verjetno drugače, ali pa tudi ne. Bomo videli.

amazona,
meni je patronažna rekla, da sprehodi glede otroka niso problem, je rekla, da imam Maksa lahko cel dan zunaj, bolj je problem zaradi nas. Takrat so mene še šivi boleli, pa mi niti ni pasalo. Dokelr sem imela še močno čiščo in sem imela še vložke VIR, me je še to zelo motilo in drgnilo in sploh nisem mogla hoditi. Zdaj imam pa samo še mini vložek in me nič ne ovira pri hoji. Mi tudi zdaj uživamo zunaj.


Kar se hrane tiče pa jaz tudi ne kompliciram in jem kar vse. Fižola že tako ali tako ne jem, tako da ni panike. Jedla sem aktivia jogurt in me je tako nagnalo na WC, pa bolelo me je, da je bilo že meni groza, kaj šele Maksu, tako da to sem črtala, ostalo bom pa sproti videla. Če mu kaj ne bo odgovarjalo, ne bom jedla, sicer pa načeloma kar vse.

Ali katera že dodaja?
Jaz ne dodajam nič, tudi pri Emi nisem. Smo ji pa dajali adaptirano mleko, ko je začela jesti gosto hrano, tako sem ji zvečer v flašo naredila kakšno kašico s tem mlekom. Sem najprej imela ideje, da si bom svojega toliko načrpala, pa ni šlo. Zdaj imam namen narediti isto, če mi bo pa primanjkovalo mleka (ampak mislim, da zankrat ni panike), se bomo pa tudi tega poslužili.


KAko pa ve uspavate otročke?
Čez dan sam od sebe zaspi ali v ležalniku ali v vozičku, če gremo ven ali pa po dojenju med podiranjem kupčka. Zvečer pa uspavamo z računalnikom. user posted image user posted image user posted image Malo za šalo, malo za res. Če grem sama tudi z njim spat, potem oba skupaj zaspiva v postelji in ga kasneje prestavim v košek. Če je pa zame še prezgodaj, Maks v glavnem ne zaspi v postelji in ko se naje, greva za računalnik, ga držim v naročju, rahlo zibam in ga zmanjka. Ponoči ga pa tudi kar pustim zraven sebe, da zaspi nazaj in ga potem kasneje prestavim.


Kaj delate z njimi, ko so budni? Če je priden, ga pustim v ležalniku in ga imava z Emo ob sebi, ko kaj počneva, mu obe pojeva, vse tudi njemu pripovedujeva, kaj delava. če se pa pritožuje, ga imam v naročju in tudi vse počneva z njim in Emo skupaj. Je pa zelo navajen na hrup. Bolj ko ropota v kuhinji, bolj je priden. Zdaj pri kosilu kar napo prižgemo, da se ne pritožuje in da mi normalno pojemo, sicer se ves čas pritožuje.

ali že imate krče?
Pri nas ne vem, če bi že lahko bili krčki, bolj se mi zdi, da preslabo podreva kupček in ga to potem to tišči, ko pa enkrat dobro podre, je pa v redu. Ali pa če ga kakat, se tudi pritožuje, potem pa opravi in je spet dober naprej.


Sem se spet razpisala. Zdaj grem pa še sama malo počviat, predno se kateri od otrok zbudi.

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 17:25:32   
muki1
Hej punce, dajte mi povedat, KDAJ PRVIČ VEN?
Meni patronažna včeraj ni nič rekla, jaz pa sem jo pozabila vprašati user posted image

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 18:14:12   
Arabela
Muki, jaz sem šla s Katarino ven že prvi vikend ko sva bili doma, je bla stara o.10dni, ker je bilo lepo vreme... ti kar idi, otroku paše sveži zrak, le da ga ne napiha....

Amazona, kapljice jaz dam kar na majhno žličko in ji žličko potisnem v usta in jo obrnem.. ker so malce sladke jih ne izpljune, tako da s tem ni problema... vendar ji dam kapljice res samo takrat, ko jo resnično zvija...

Punce danes smo bili prvič v posvetovalnici... sva šli k zasebni zdravnici, ker ni takšne gužve, pa lepo te na uro naročijo in ni čakanja...
Mala je sedaj stara 5tednov in v teh tednih se je zredila za poštenih 1710g in zrasla za 5cm!!!! Iz bolnice sva šli s 3010g in velike 48,5cm sedaj pa tehtamo 4710g in smo veliki 53,5! Juhuhu! Vendar pa to ni nič čudnega, saj je mala ves čas priklopljena na moje zizike, hahahha.... Ampak je pediatrinja rekla da je vse ok, ker ko bo začela plaziti, bo težo malce zgubila... drugače vse ok, refleksi ok, srček bije ok, glavico lepo dviguje.. v glavnem super... mi je tudi dejala da ni potrebe da jo še široko povijam, le ponoči, ker ima ok kolke... in res se mi zdi, da je malecka mnogo bolj živa in zadovoljna ko ima gor samo pampersko.... ampak zdaj se mi zdi tako drobcena.. ampak to njeno rito in nogice bi kar pohrustala, tako je sladka...

Se vidi da poskušamo izkoristiti čas ko mali vrageci spijo,ker se takrat ful razpišemo, hahahha....

Predpisala mi je tudi recept za AD3 kapljice, vendar mi je svetovala, naj jih grem raje nabaviti v Avstrijo, ker te ki se dobijo pri nas ful povzročajo krče, tiste iz A. pa so baje ful dobre.. tako mi je svetovala...
Glede hrane je pač rekla naj jem normalno, pač pa naj se izogibam stvari ki napenjajo mene, pa cvrtja pa pommes fritesa in takšnih stvari... no bomo videli...

Naja28, psaša in evik držite se in se nam kmalu pridružite....
 

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 18:26:29   
altati
Ojla vsem,
Pikabu, mi nič ne dodajamo.Nikoli nisem dodajala, dude mu tudi še nisem dala (čeprav je non stop priklopljenuser posted image , ampak se mi zdi da bo še čas za dudo....).Kar se tiče uspavanja, pa naš Jaša zaspi na prsih, ko se naje...zaenkrat...Kaj pa bo, bomo pa še videli...
Muki1, mi smo šli tudi ven pri 10-ih dneh, je tako patronažna rekla....še celo kakšen dan prej lahko, ko je tako lepo. Z mojima starejšima, ki sta poletni cvetki (maj in junij) smo šli ven 6-7 dan...
Arabela, nam so pa že  porodnišnici naredili ultrazvok kolkov in smo brez širokega povijanja že zdaj...Pa sem se kar navadila da ni toliko plenic okoli riti, čeprav pri tavelikih dveh je bilo drugače, smo se široko povijali kakšne 3 mesece...pa čestitke za pridobljeno težo!
Krčev mi nimamo še, kaplic tudi nobenih, niti čaja, nič, samo moje prsiuser posted image  in fant je več kot zadovoljenuser posted image user posted image ....
Kaj delamo ko smo budni??? Leži v ležalniku in se ogleduje, malo ga nosimo, velikoooo se z njim pogovarjamo, pojemo, crkljamo.....Če je sit in previt je v ležalniku fullll zadovoljen....
 
Danes smo se cel dan potepali, sprehajali, zdajle pa me fant kliče, ker bi jedel....čao!!!!čao!
 
Aja, Evik čakam, upam, da ji kmalu uspe! Dajmo Evik!!!!

< Sporočilo je popravil altati -- 25.10.2006 18:27:34 >

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 18:54:07   
Udb
Muki, Marcel je bil prvič na sprehodu z vozičkom, ko je bil star 1 teden! Njemu je bilo prav fino - samo jaz sem bla čist boga, ker so me šivi tako boleli! user posted image Tako da ti kar pojdi ven - še posebaj zdaj ko ej tako toplo.

Pa brez zamere, ker sem se kar vključila v vašo debato - me malo daje nostalgija, ker smo mi lanski oktobrčki.user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 20:48:55   
frrrr
mi gremo jutr na prvi sprehod... ker do sedaj kr ni blo časa in smo se balkončkali... vsak dan 2x po 10, 15 minut... začeli smo pa že prejšnji ponedeljek, ko je bil mali star 6 dni

altati, sočustvujem s tabo... js sm tut odvisna od mlečne hrane in bi bla čist boga, če bi se ji morala odpovedat.

punce držte se... pridno crkljajte svoje lubčke...

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 21:07:30   
Pikabu
O, super. Zdaj je pa že bolj pestro tukaj gor. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes je tudi Maks malo prej v postelji, ker smo ga kopali. Sem morala na hitro še sem malo pogledat, potem grem pa pod tuš in tudi sama spaaaaat.

altati
, saj če bi bil naš frajer ves čas priklopljen, ker bi jedel, ni panike, ampak naš se naje, potem pa samo cuza bradavico. Prav vidim ga, kdaj neha jesti, potem pa samo uživa in on bi bil tako priklopljen tudi, ko spi. Zato smo pa hitro zamenjali za dudo, sicer ne vem, kakšne bi postale moje bradavice. Dokler zelo trdno ne zaspi je res prava histerija, če mu duda pade iz ust.

Mi smo šli prvič ven, ko je bil star 9 dni, pa bi šli prej, samo je ravno tiste dni, ko smo pišli domov, padal dež. Na prvi sprehod smo pa šli, ko je bil star 13 dni, ampak na kratkega (zaradi mojih šivov), potem pa vsak dan na dalješga. Danes je bil najdaljši, ko smo bili kar tri ure.

Naja, psaša, evik, navijamo za vas. Kmalu bomo vse tukaj. Jupi. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 23:25:38   
mis
Še jaz, dokler me mala ne pokliče. V teh dneh smo se kar lepo navadili drug na drugega. Mala že bolje spi, jaz tudi vem bolj koliko mora pojest, da se ne bo že čez eno uro zbudila. Danes je prvič zaspala že ob 22h, potem je mal zajokala, sem jo dvignila in spet spi kot polhek.

jaz pri hrani ne jem svežega sadja in zelenjave, malo sem samo pojedla paprike in solate, ampak po zelo malo naenkrat. Sicer pa pijem kompot in čaj.

Patronažna je bila že dvakrat pri nas. Jutri spet pride in jo bo prvič skopala. Upam, da ji bo všeč.

Na ša zaspi ponavadi kar pri meni na rami. Po hranjenju jo vedno dan pokonci za kupčka in potem tako zaspi. zdaj že tudi bolje podere kupčka in potem tudi bolj kvalitetno spi. Je pa res, da jo ogromnokrat prebudi kolcanjeuser posted image


Mi smo prvič šli ven včeraj za 15 minut, ko je bila stara 1 teden. Danes sva bila zunaj 30 minut. Vsak dan malo dljeuser posted image . Zdaj so tako lepi dnevi, da jih je treba izkoristit.

Me pa šivi od danes v bistvu nič več skoraj ne bolijo. Se mi zdi to kar hitro po enem tednu. Tudi čišče je še bolj malo.

Zdaj grem pa spat...

mejte se, čau bau.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 9:23:57   
altati
Pikabu, saj se tudi naš Jaša pol časa samo crklja na bradavicah, ampak mu zaenkrat še pustim. Bradavice me ne bolijo, čas imam (moji dve frajli sta večji od tvoje Eme, in me ne potrebujeta več kaj veliko zraven), tako da mu zaenkrat še dovolim crkljanje, čeprav se moj dragi malo razburja, da naj mu dam dudo, da to ne gre, ampak bomo še videli....Najbrž mu jo bom slej ko prej dala, ampak izogibam se je ravno zato, ker se je moja mlajša takooo težko odvadila. Ko je bila stara dve leti smo skoraj 14 dni skupaj jokali ponoči, ko smo ji vzeli dudo.....in tega me je strah.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 9:24:44   
altati
A katera ve kje in v kakšen stanju je naša EVIK? Se je že razmehčala in razpolovilauser posted image ????

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 9:33:04   
štorkljica
Sem glih prečekirala pa še nič ne piše o Evik v kakšnem stanju jeuser posted image  Po mojem je že zrihtala ali pa zdaj glih finiširauser posted image
Ajdica dremucka jaz pa čakam še na zadnji peti obisk patronažke.
Muki ven pa čimprej, meni je patronažka tako rekla, ker je pomembno, da se otrok navadi na zunanjost, da potem pozimi ni problemov s sprehodi.
Danes sem spala vse skupaj 5 ur!! Lahko si že skoraj čestitam (in Ajdici tudi!) user posted image user posted image
OK, patronažka je tu, se beremo!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 9:58:35   
frrrr
stanje Evik ob 0:30: odprta za 3 prste, protibolečinam še ni prejela, ker se je odločila še malce počakat... njej verjetno 3., 4. ura bolj ustreza user posted image upam, da je stanje že drugačno in je že v dveh kosih...

psaša je včeraj ponoči povila fantka Miho in so vsi veseli in zdravi

mi gremo pa zdej drugo rundo hranjenja prakticirat... lep dan!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 10:02:03   
mtina
Hojla!

Hvala za odgovore. Tudi mi isto delamo. Pa sem mislila, ko so vsi pametni, da če bo preveč na rokah, da ga bomo razvadli ... pa saj poznate te štorije.

Naša beba ponavadi dopoldan spi, nato je popoldan malo dalj časa buden, medtem ko se okrog 19.00 vedno razživi in postane pravi vragec ... tri ure sploh ne zaspi. Pasemo kravice, se cartamo, pojemo ... tako kot ste ve napisale. Nato ga ob 23.00 damo v posteljo in spi do 5-ih. Ta zadnji scenarij je bil včeraj - do  tedaj smo pa bedeli do enih in potem spali do 7-ih. user posted image

Je pa imel že dvakrat nora izpada kričečega joka! 3X je kričeče zajokal, ko sem ga pa dala na prsi (kot sem napisala nimam mleka) je pa 4X povlekel (seveda v prazno) in zaspal - KOMA. user posted image   

Mi je bilo zelo fajn, ko ste tudi ostale napisale, da mali zaspijo na prsih, saj se mi je zdelo, ko sem na drugem forumu brala, da to ni dobro, saj bodo tako vedno potem hoteli. user posted image  Pa saj je star šele 12 dni!!! Po moje mnenju zdaj še rabi cartanje ... pa saj ga bomo lahko potem navadili, da bo sam zaspal. Ali ne?

Danes sva starša malce nervozna - PRVI SPREHOD. user posted image

Ej pa še eno vprašanje: Kdaj na vožnjo z avtom - 45 min v eno smer. Moji starši so namreč toliko oddaljeni, pa bi rada atija, ko ima v soboto roj. dan presenetila, mali bo star 14 dni.

Lp, Tina



_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 10:55:42   
štorkljica
 mtina vi kar pejte na vožnjo z avtom, ne bo mu hudega, samo pazite da ga ne boste pol celi dan vlačili okrog ker jelahko to velik šok za malega. Mi smo zadnjič Ajdico peljali na slikanje kolkov in potem sva z atijem mela še ful opravkov za postorit, pa smo se zadržali 4 ure. Mala je bla zvečer čisto zmešana ker sva ji ritem podrla.
Midve pa greve zdaj na sprehod!!!
Lep dan želim!!!

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 11:46:54   
Pikabu
Se samo nahitro oglasim, imam malega v naročju.

mtina
, vi kar pojdite. Mi smo šli z Maksom do mojih staršev, do kamor je tudi vožnje malo manj kot eno uro (odvisno od prometa), ko je bil star 19 dni. Prej smo poskusili, kako bo kaj v avtu z vožnjami tu okoli in je vedno spal, pa tudi to daljšo je lepo prespal. Smo ga pa tudi malo več okoli vozili, saj smo šli še v LJ nakupovat, pa ni bilo panike, je vse prespal in tudi doma je bilo vse v redu. Mi se počasi pripravljamo, da bomo šli eno nedeljo, ko bo lepo vreme, na izlet na morje. Smo šli že prej večkrat z Emo, samo na kosilo, na sprehod in nazaj domov. Komaj že čakam, če bo takole lepo, bomo šli zelo kmalu.

Se kasneje še oglasim, danes sva bila v posvetovalnici in je vse super. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 12:25:01   
tasha23
Pozdravljene mamice user posted image ,
mi smo še vedno v uvajanju in spoznavanju - je pa iz dneva v dan boljše user posted image user posted image . Melka je veliko vendar očitno premalo za malega 'lakotnika' in mu je potrebno 1X na dan dodati, vendar bo kmalu bolje... problem je namreč, da imam levo bradavico ranjeno in si moram jo spumpat, ker drugače je jok user posted image user posted image user posted image .
Trilly na začetku (prve dva dni) je malo zavračala novega člana, zdaj pa je že v redu.

Včeraj smo šli že malo ven (5 min), danes bomo tudi,... mali pa je res priden, saj spi ponoči celih 6 ur in se tako mamica lahko odpočije. Jočemo samo ko smo pokakani in  polulani...

tukaj je nekaj slikic malega junaka
komaj pol ure star Gael
Gael v bolnici
Gael doma


_____________________________

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 12:31:19   
mtina
Kdaj pa ve kopate novorojenčke? Naš je star 12 dni.

Patronažna je predlagala, da  pred predzadnjim obrokom: okrog 18.00: kopanje, previjanje, hranjenje.  Nato še ob 23.00 previjanje, hranjenje. Nato ob 5.00 previjanje, hranjenje.
Ali ga naj dam po kopanju spat v svojo posteljo? Kaj pa če joče in se ne umiri?


Tiste, ki hranite po steklenički. Naš ko se zbudi, takoj joka - ni časa za previjanje kot bi bilo higienično, saj moram pripravit še pripravek - ali ima katera kakšno idejo, kako ga umiriti?

lp

< Sporočilo je popravil mtina -- 26.10.2006 12:33:49 >


_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 13:28:27   
@lina
Zanimivo, naš pa noče biti cel čas priklopljen. Ko se naje, se odklopi pol bi pa on samo oblizoval bradavico, zagrabi je pa neuser posted image user posted image  zato mu takrat raje dam dudo, tisto pa pol lepo vleče nekaj časa
 
Pri nas je prejšnje dni ful pihalo, zato nisva šla ven, včeraj je bil prvi dan tak lep sonček, pa sva si privoščila en mini krog po naselju. Je spal ves čas v vozičku in še doma dve uri.
Smo šli pa včeraj tudi z avtom malo okrog - spal je od 17h ko smo ga dali v lupinico, domov smo prišli nekaj po 18. uri in ga nismo nič ven dajali, češ saj se bo vsak čas zbudil, pa je spal do 21h. Potem se je najedel in spet spal do 23h, takrat je pa odprl oči kot čuk - zaspali smo šele okrog 00.30. Mam občutek, da je ta moj otrok zamenjal dan za noč, pa ne vem kaj naj naredim v zvezi s tem... A še čakam, če bo sam pogruntal? Pa delam vse tako kot pri prvem - čez dan spi v dnevni sobi, pri normalnem hrupu, ponoči ugasnemo luči, vse delamo bolj tiho, gremo v spalnico, se preoblečemo v pajacka za spanje... Vpeljujemo neko rutino, samo s tem njegovim nepredvidljivim spancem sploh ne gre... Včeraj sem ga nameravala skopati pred spanjem - ampak kdaj - ob 23h ko je začel kazati zanimanje za svet okoli sebe?user posted image

Mis, tudi pri nas je dnevno na sporedu kolcanje. Prve dni tudi 3-4x na dan, zdaj se mogoče spomni 1x ali 2x. Pa mi je tako hudo, ker se noče spet podojiti, da bi mu olajšala, saj kot sem napisala, ko je sit, noče več potegniti.user posted image
 
Mtina, otročki imajo običajno radi vožnje z avtomobilom, tako da vi kar pojdite. Velika večina jih prespi celo pot. Sicer mi je ena kolegica potožila, da ona si sploh ne upa z avtom nikamor, ker imajo tak jok in kričanje v sedežku, ampak to so res izjeme...
Kopanje novorojenčkov - mislim da je ta predlog res pravi, saj potem, ko bo otrok opustil to hranjenje ob 23h bo kopanje postalo v bistvu večerna rutina pred spanjem... Tako smo mi kopali ta prvega...

Lepo se imejte, danes je spet lep sonček!
 
 



(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 16:30:25   
Pikabu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Penim kot sem dolga in široka. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem hotela skopirati, kar sem napisala, pa sem nekaj narobe pritisnila in mi je vse skupaj zbrisalo. JAZ KOZA!!!!!!!!!!!


Ne vem, če bom imela čas vse še enkrat napisati, ker bi se moral Maks kmalu zbuditi.

Danes sva imela posvetovalnico. Naš Maks je zrasel kar za 11 cm. Sem bila čisto presenečena. Ema je v prvem mesecu zrasla le 3 cm. Tako ima zdaj Maks že 63 cm (porodna 52), Ema jih je imela pa pri treh mesecih 62. Zredil se je pa za malo več kot kilo, zdaj ima 4410 (porodna 3260). Vse ostalo je v redu. Ni pikast, kot nas je hotela prepričati patronažna, pravi, da ima tako kožo. Tudi kolki so bolj gibljivi, v porodnišnici so rekli, da so malo zavrti (ni imel UZ-ja), zdaj mu gredo lepo narazen, sigurno bo pa potrdil UZ, ki ga imamo čez en mesec. Je bil ful priden, radovedno se je že razgledoval okoli. Dobili smo tudi kapljice AD3. Začeli mu jih bomo dajati, potem bomo pa videli, kako bo. Rekla je tudi, naj mu občasno že dajem malo vode za pit, sicer je ne rabi, ker dovolj dobi pri meni in ni žejen, ampak da se privaja drugih okusov.

Sama sem pa čisto naspidirana danes. Fizično sem kar malo zmatrana, imam občutek, da me vse boli, psihično pa čisto v "luftu". Se počutim tako polna energije, da bi gore premikala. Z Maksom sva bila res dolgo zunaj, najprej takoj po posvetovalnici, potem sva prišla domov samo jest in spet takoj ven. Vse skupaj okoli 4 ure. Vam povem, punce, jaz sem tako uživala. Zdaj sem pa tudi doma že nekaj stvari postorila. Tole še napišem, pa hitim naprej. Eme ni doma, je šla v varstvo, pa jo zelo pogrešam, komaj čakam, da pride domov. Sicer me pa že razganjajo prazniki in darila. Sem tudi zato dobre volje, ker imam že skoraj vse naštudirano glede daril. Pri nas je bolj Miklavž ta glavni, tako da bo kar kmalu potrebno vse imeti. Za božič bodo potem bolj malenkosti. Nekaj sem že kupovala, večina še pride. Komaj že čakam, da še vse ostalo nakupim, še bolj težko pa čakam, da razveselim vse, ki jim bodo namenjena. V tem pa res uživam.


Altati, sem se v prejšnjem postu na dolgo in široko razpisala še o dudah, zdaj se mi pa ne da več. Pri Emi sem bila vsa ponosna in brihtna, ko sem ji dala dudo, pa jo je pljunila ven, češ, kako je moj otrok sam od sebe pameten, da ne mara dude, zdaj je pa čisto druga pesem, ta pa skoraj živeti ne more brez nje. Sem optimist in tudi njega bomo odvadili, ko bo čas. Upam, da vam uspe čim dlje zdržati brez.

Mtina, zate sem se razpisala o vsem mogočem. Na hitro povzemam: kar se "pametnih" nasvetov tiče. Jaz jih poslušam, naredim pa po svoje, tako kot se meni zdi prav. Vse bolj pa imam v ospredju to, da tile naši otročki prehitro zrastejo in vse to, kar nam zdaj drugi pravijo, da jih razvajamo, morda čez eno leto ne bodo marali več. Zakaj ga zdaj ne bi imela v naročju, če vem, da bo prišel čas, ko niti slučajno ne bo hotel biti v mojem naročju. Jaz poslušam nasvete, če se mi zdi kaj pametnega, preizkusim, kako deluje pri nas, sicer pa skušam poslušati otroka, kaj njemu najbolj odgovarja in česa si on želi. Glede kopanja: Jaz ga približno tako, kot ti je rekla patronažna. Nimamo pa še točno izoblikovanih ur, ker se različno doji, tako da nekje med šesto in osmo uro zvečer ga kopamo, ko se pač zbudi. Ga pa ne kopamo vsak dan, tudi Eme nismo.

To je na hitro to. Sem imela prej ful napisano, pa je vse šlo v maloro. Kaj češ, mogoče sem pa preveč nakladala. Zdaj grem pa Maksa pogledat, ker sumljivo dolgo spi.

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 17:03:05   
gaya




Dan,

končno mi je moja princeska dovolila malo prostega časa. Ona se je namreč odločila, da je že dovolj stara, da bo popoldne bedela, kar pomeni, mamica pači se kakor veš in znaš, ker drugače mi bo dolgčas user posted image . In pol zgleda to tko, da dopoldne še spi, pol popoldne pa če nisva zunaj sem pa klovn user posted image . In danes ji je očitno zmanjkalo štrika in je zdaj omagala in sva ble zunaj in sva nazaj in še kar spi user posted image . Drugače pa bova v pon stare že cel mesec, madona kako čas beži. Malo ma spet potežkoče, ko je treba zgrabit bradavico, ampak pol ji uspe. Ma še vedno dneve ko sva 1 uro na joški, sicer se vmes previjeva, ampak potem nazaj na jošk user posted image , ponoči pa ne, poje v 20 min in spi naprej ko polhek. user posted image  Zbuja se na 3 ure tko da po obrokih ujamem mal spanja, da lahko kolikor toliko funkcioniram.

Dodajava midve nič, ker se mi zdi da pri meni dobi dovolj. Dala sem ji edino 10ml hippovega čaja kot je svetovala patronažna, pa ga noče, se tko pači zravn da se ji prav smejim user posted image . Krčev še ni mela. Jst jem vse. Včeraj sem pojedla skledo tunine solate s prelivom. Pa je samo noro prdela celo noč user posted image , nič je ni zvijalo al pa kaj.

Dude pri nas noče, se tko dere če ji jo poskusiš uturit, tko da ko se hoče potolažit ji pač dam joško.

Zaspi ponavadi na joški, upam, da jo bo tole ko mal zraste minilo. Ker ponavadi jst prej spim kot ona.

Aja pikabu zadnjič sem te vidla na jes pri policiji, sva šli z gajo rav v trgovino (z avtom) pa je blo prepozno da bi ti potrobila. Pa Ema prav carica zgleda k se vozi na uni pručki zadaj.

Uh zdaj pa šibam do konca kosilo skuhat, preden se škrat zbudi.

Aja kopava se midve med 18-19 odvisno kdaj se zbudi, samo jst jo najprej podojim je ne kopljem lačne. Pa nič kaj dosti je kopanje ne utrudi, ker pol še mal poje, pa je sigurno budna še kako uro user posted image . Upam da ni hiperaktivna user posted image

No se kmal še kaj javim




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 21:25:53   
mis
Mi smo imeli pa danes precej težek dan. Tina čez dan ni skoraj nič spala. Ko je mož ob dveh prišel domov sem se mu kar zjokala, da ne morem več. Pa še noč je bila precej naporna. Čustva in hormoni...

Patronažna jo je danes skopala. V vodi je ful uživala, pol je bla pa zunaj revica tako prestrašena, da se je ornk drla. Pol sem jo pa podojila, pa je blo dobro. Se pa lepo redi. V šestih dneh je dobila 340g. Se vam zdi to normalno al je preveč?user posted image

Še eno vprašanje. Ali vaši malčki takoj ko pojejo podrejo kupček al traja? kako ga pa podirate?

Imejte se lepo.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 21:37:02   
mis
Pa je še ena mamica:
Ob 13:44 sva tudi osebno spoznala Matjaža. Velik je 51 cm in težek 3030g. Srečna. Evik
 
 
Bravouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 21:59:12   
frrrr
mis, naš Jaša noče kupčka podirat... vsakič drugič ga podre... drgač pa zgleda pr ritki vn spušča user posted image namesto kupčka, prkne user posted image

zredili smo se pa tudi mi več kot je nkak normalno... mis, otroček od materinega mleka ni nikoli debel... torej, če se več poredi kot 25g dnevno, ni panike... bolj pridno papca, bolje je...

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 22:00:56   
Pikabu
O, bravo Evik. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zdaj bomo pa res kmalu kompletne.

mis, upam, da težavnost današnjega dneva hitro mine. Pride kakšen tak dan, ko imaš res občutek, da enostavno ne moreš več. A si že sama? Nimaš več pomoči? Ob takih trenutkih je fino, če imaš koga, da mu otročka zaupaš, si sama odpočiješ in je potem lažje. Ja, saj vem, to govorim jaz, ki tudi nimam nobenega, pa sem nekako zvozila. Pri nas pali tudi to, da grem ven. Prej z Emo je bilo lažje, zdaj z obema je malo težje, ampak tudi poskušam. Če me začne nervirat, če imam občutek, da ne oblvadam situacije, samo ven. Kopanje: Drugače pa pri nas tako Ema kot zdaj Maks oba uživata v vodi, potem brisanje in urejanje je bilo pa hudo. Je Ema jokala in protestirala, Maks je sedaj isti. Ne vem, očitno ne marajo brisače, pa vse ceremonije, ki se še dogaja. Kar se pa kupčka tiče, sta pa pri nas tudi oba ista. Že Ema ga ni dobro podirala, Maks ga pa sedaj tudi ne. Samo Emo ni tako matralo. Maks se pa tudi med spanjem prebudi, ker ga tišči, to je včasih tudi dve uri po hranjenju, ko ga pa podre, je pa v redu. Jaz pri Maksu podiram tako, da ga naslonim na ramo in masiram po hrbtu. Če po največ 20 minutah ne uspe, ga ne podiram več. Pri Emi smo ga pa tudi tako, da smo jo dali v sedeči položaj in potem pripogibali, da smo stisnili trebušček, upam, da razumeš, kaj hočem povedati, s tem je podrla kupček. Pri Maksu si pa tega ne upam, ker poliva in se bojim, da bi še več polil. Nam je pa to patronažna pokazala in je pri Emi res bilo uspešno. Glede teže pa ne vem, koliko se mora na dan zrediti. Naj ti bo pomembno, da se zredi dovolj, ne premalo. Če je otrok samo dojen, menda ni panike, da bi se preveč. Od moje sestrične je star 4,5 mesecev, pa ima menda že okoli 10 kil (nepotrjena informacija, za kar jaz vem, je nazadnje imel 9), samo za primerjavo, Ema je imela skoraj 10 kil pri enem letu. Vsak pravi, da če je dojen, ga ne moreš preveč zrediti in je v redu, ni pa v redu, če bi se na umetnem mleku tako zredil. mis, danes poskušaj, da ponoči mož bolj skrbi za malo, če bo spet panika, da se ti spočiješ in nabereš moči za jutrišnji dan. Samo pogumno naprej.


(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Oktober 2006
26.10.2006 23:36:33   
@lina
Mis, tudi takšni dnevi pridejo. Naj te ne zamorijo čisto do konca. Ob takih dnevih moraš tudi vsaj tistih par minut, ko otrok dremlje, tudi ti sebe odklopiti - ležat, počivat, zapret oči... ne smeš v tistih par minutah hitet narediti vse, kar nisi zaradi tega, ker si imela otroka cel dan na rokah. Ker potem, ko se otrok zbudi čez 15 min, imaš dvojni ali pa trojni poraz - nisi spočita, nisi končala začetega in obupana si ker je otrok tako malo spal. Resno! Poznam take dneve še iz prve porodniške, ko je mož prišel npr. šele ob 18h ali še več domov iz službe, jaz vsa izmozgana in obupana... Ja, in jaz sem tudi hodila ven se relaksirat... sine je v vozičku več ali manj spal, ko je bil malo starejši je zvedavo gledal iz vozička in vse j bilo lepše, ko sva bila zunaj... 
Kaj nimata očija na očetovskem dopustu?

Naš se je v 1 tednu po odpustu iz porodnišnice zredil za 460g. In ne sekiraj se da bi bilo preveč. Dojenčki naj bi v 6 mesecih podvojili porodno težo, naš starejši jo je podvojil že pri treh mesecih (pa je bil konkreten novorojenček, 3730g), danes oz. ves čas odkar je shodil je povprečen po teži, raje malo pod krivuljo povprečne teže dečkov kot na njej... Ne, od dojenja otroci ne bodo predebeli, vse kar pridobijo kot male okrogle štručke, zgubijo ko shodijo....

Kupčka pa tudi naš ne podre vedno ali pa jaz nisem prepričana da je tisto stokanje res podiranje kupčka user posted image user posted image Tudi ta prvi je imel težave s tem... če mi po parih minutah ne podre kupčka na rami, ga položim na bok in ko se začne spet oglašati s stokanjem, ga dvignem, pa je potem ponavadi uspešno. Včasih ga pa tudi ne in ga potem nič ne matra...

Zdaj sem že tako zaspana, čakam, če se bo naš princ zbudil da se podojiva in greva spat...on pa še kar spi. Saj vem, da takoj ko se bom ulegla, bom zaslišala sireno... ampak oči me ne držijo več,,... lahko noč!


(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?