Arabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: MAMICA81 Zdaj pa moram malo napisat, kako je bilo pri nas ponoči. Kar hudo, ja. Ob desetih je mala šla spat, ob polnoči se je zbudila, in ker je nisem dala na joške, ampak sem ji ponudila samo vodo, je bilo hudo Je jokala skoraj uro in pol. Pa sem jo vzela iz posteljice, jo malo popestvala, toliko, da se je umirila, pa jo dam nazaj in spet jok. Jaz ne vem ali je prav, da jo iz posteljice dam in tolažim v naročju? Se bojim, da to ne bo imelo želenega učinka? No okrog pol dveh je končno zapala in spala skoraj do petih. Nadaljujem kasneje.... Mamica81, resnično ti priporočam knjigo E. Pantley: Otroško spanje, brez joka v sanje... Pri nas so že vidni napredki... tudi jaz sem jo hotela v enem dnevu odvadit dojke pa je bil samo jok... pa kot sem že pisala, sem ji dala posteljico k moji, pa prve dni ko je jokala sem jo vedno podojila, ampak je nisem pustila da je trdno na dojki zaspala, sem jo odstavljala... šele po kakšnih 4ih, 5ih dneh sem ji ponudila vodo in jo zraven božala in pela... ampak vsakič ko se z vodo ni pomirila in jokala sem ji za kratko ponudila dojko, tako da ona ve, da sem jaz tam in dojka tudi... pa je ratalo... no in včeraj jo je uspaval ati, je sicer jokala ampak ne več kot 10min.... nato se je po dveh urah zbudila, sem pohitela k njej ampak za čudo ko sem jo hotela pobožat je malecka že spala.... ... saj ponoči se je zbudila kakih 3x (enkrat sem jo podojila ker je nisem pred spanjem) ostalo pa je sama zaspala... ampak to ni tako da ona kar zaspi, saj se premetava, odpira usteca in išče dojko ampak ne joka in to počne v polsnu.. nato pa si k sebi stisne ninico in zapančka nazaj... No da ne bom spet nakladala in se ponavljala.. meni se pač zdi da mi je knjiga resnično pomagala, no vsaj na pravo pot me je spravila...