|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubezen in egoizem
27.10.2006 17:40:07   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Sita



In kot sem rekla, ko si sposoben dajati tako čisto ljubezen, jo lahko prejmeš - drugače pa to ni mogoče.




No, tole bi pa jaz malo obrnila. Ko daješ čisto ljubezen, lahko človeka naučiš sprejemati ljubezen. Ni pa rečeno, da jo boš prejel nazaj. Niti ni rečeno, da se bo tisti naučil jo sprejemati. Ampak v primeru, da uživaš v dajanju ljubezni, ti je pravzaprav vseeno, ali jo prejmeš nazaj ali ne, ker uživaš sam v sebi, ker daješ.
In ja, seveda lahko daješ ljubezen, ne da pričakuješ ne vem kaj nazaj. Vedno lahko daješ ljubezen, brez pričakovanja obratne reakcije, vendar pod pogojem, da spelješ svoja dejanja ne glede na to, tako da je zate še vedno ok, da se ne pustiš izkoriščati. Primer:

Nekoga imaš rad. Tako prijateljsko, kolegialno.  Daješ mu "ljubezen". On ti naredi zelo grdo zadevo, npr. da te v službi zdribla. Ti ga imaš lahko še naprej rad, vendar moraš nujno naredit vse, da on ne doseže svojega ali da pač dosežeš svoje ti (imaš še naprej svoje delavno mesto) in da on doživi posledico (javno ga izpostaviš npr.). Če ga "iskreno ljubiš", mu ne smeš pustiti, da s tabo ravna kot z gnojem. Samo pod tem pogojem te bo on lahko spoštoval in te posledično nekoč ljubil. Evo, temu jaz rečem (čista) ljubezen. In jaz z večino ljudi točno tako delam. Nikoli ne visim na ničemer, ker pač to ni ok zame. IN se odlično obnese. Pa strašno imam rada večino ljudi. Vendar je to še vedno pogojna ljubezen. Vsak človek ima mejo, do katere lahko gre. Jaz grem lahko precej daleč, vendar če bi kdo naredil kaj od zgoraj opisanega (iz prvega mojega odgovora), definitivno ne bi mogla več gojiti ljubezni do njega. Torej sem še vedno pogojna. Tudi živeti ne bi mogla kar s komerkoli. Predvsem zaradi različnih vrednot. Pri partnerstvu pridejo vse najglobje človeške reči še toliko bolj do izraza, ker so vsakodnevno na udaru interesi in želje. Tukaj smo pa vsi pogojni in tudi bomo.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Ljubezen in egoizem
27.10.2006 18:15:07   
Rosada
Kod nas nema bezpogojne ljubavi.Toga kod nas nema!Ako je muž dobar treba i žena da bude dobra!Ako nije dobar muž onda niti žena ne treba da bude dobra.Kada bi mene moj Šubeir varao pa ne bi ni ja bila vjerna. Može on biti sa drugom pod dva pogoja
prvi je da ja o tome ništa ne znam
a drugi je u koliko želi drugu da pita mene za dovolene če se ja s tim strinjam
Ako se ne strinjam vara me.Nek me se pazi.
Bezpogojna ljubav?Ma pričaj mi priču!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Ljubezen in egoizem
27.10.2006 18:38:55   
Sita
Gina, mislim da v tem sestavku ni govora o brezpogojni ljubezni.

Gre za to, da bi bila naša ljubezen čim bolj čista s čim manj egoizma in več altruizma. Torej, da nismo zmeraj mi na prvem mestu, ampak smo pripravljeni prisluhniti drugemu in dajati, kolikor pač vemo in znamo. Da nas ni strah se popolnoma predati (ne le telesno) ampak z vsem svojim bitjem, ne da bi v zameno kaj pričakovali.

In tudi to sem že pisala. Ni rečeno, da boš ljubezen prejel nazaj. vedno obstaja rizik - velik rizik.
Točno tako kot si napisala - uživaš v samem dajanju. In ti ni pomembno prejemanje. Vendar imaš možnost prejemanja, če si nadvse sproščen (ne pa da gledaš, kolikor bom prejel, toliko bom dal - na kar mnogi gledajo) in že v samem razmišljanju tak. So ljudje, ki se razdajajo, jih poznam, in resnično si upam trditi, da jih ljubi ogromno ljudi. Tako je lahko med partnerjema, v družini ali širše - da se razdajaš na splošno komerkoli.

In kot si napisala, ne smeš dopustiti, da ravnajo s teboj kot z gnojem. Kajti, da ljudje hodijo in pljuvajo po tebi, zagotovo ne pomeni razdajanje in altruizem. Daleč od tega, pa s tem nisi pogojen. Saj tudi za druge ni dobro, da jim dovoliš nedopustno obnašanje. Tudi jaz se ne pustim Zahiju, na primer. user posted image  Samo kar se tiče konkretnega primera, pa itak vsak reagira drugače. Jaz osebno najbrž ne bi koga javno izpostavila, vem pa ne, kaj bi storila, ker se tudi upam ostro postavit za svoje pravice, če je potrebno.
Ni dolgo nazaj, ko se mi je nekaj zgodilo. Pač nekdo je jezen name, ker ne popustim (vendar ne gre za primer Zahi) in ga imam še zmeraj rada, čeprav je z mano prekinil stike. Vso srečo temu človeku in vse najboljše. Vendar žal, tistega, kar trdim, zaenkrat ne morem spremeniti, da bi bilo njemu všeč, ker menim, da je prav tako kot jaz mislim. In če se on drži name zaradi tega in kuha zamero, naj. Jaz pa ne in če se še oglasi, je zmeraj dobrodošel.

Se pa medve razhajava o tem, mogoče, da sama mislim, da plamen ljubezni ne more kar tako ugasnit, če kdo ne izpolnjuje mojih pričakovanj. Vsaj pri meni ne. Kar pa ne pomeni, da lahko živim z osebo, ki me ne prenese. Kajti takšna oseba itak ne bi želela z mano živeti, če me ne bi prenašala. user posted image  Samo to je drugo. Zdaj smo s teme zašli, ker kot sem rekla ni govora o brezpogojni ljubezni.

In tole če bi bilo, ko bi bilo - saj ne vemo, kaj bi bilo, če bi bilo, a ne? user posted image  Dokler nismo v določeni situaciji, ne moremo vedeti, kaj se bo zgodilo. Lahko predvidevamo, resnica pa je potem drugačna.

Hvala Gina, ker ostajaš prijazna z mano. user posted image


_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Ljubezen in egoizem
27.10.2006 19:00:05   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Sita

IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Zame bi bil sebičen človek tisti, ki bi sprejel "tvojega" nesebičneža.

Popolnoma destruktivno se mi zdi pa ravno to:
IZVIRNO SPOROČILO: Sita
ne iščite svojih osebnih interesov, radosti in izpolnitve svojih osebnih želja, vendar bodite zadovoljni z dajanjem svoje ljubezni in naklonjenosti; in ne pričakujte česa v zameno. Preprosto bodi srečen, da ljubiš, nič več." .... 



To je zame tolažba za nekoga, katerega ljubljena oseba je tako posesivna, da mu tudi dihati ne pusti.
In potuha za nekoga, ki bi sicer, v teoriji, rad počel veliko stvari zase in sledil svojim interesom, pa s bistvu nima moči naredit prvega koraka k samostojnost...

Torej ljubim in sem ljubljena sebično user posted image že veliiiiiko let ...in tako naj tudi ostne...






Napačno razumljeno besedilo. Ne najdem posesivnosti v tem niti potuhe.

Gre za obojestranskost - ne enostranskost.

In kot sem rekla, ko si sposoben dajati tako čisto ljubezen, jo lahko prejmeš - drugače pa to ni mogoče.

Vendar to je stvar posameznika. Besedilo sem napisala le v razmislek - nič drugega.

Draga Sita. Besedilo je bilo razumljeno povsem prav. In tisti, ki ga je pisal si je zelo lepo zamislil vse skupaj. In verjamem, da celo obstajajo pari, ki bi jim uspevalo živeti v skladu z napisanim. Vendar v veliki, veliki manjšini. Povsod drugje pa bi šlo za enostranskost.

Sicer pa rada berem tvoje prispevke, ker razmišljaš precej drugače kot  jaz in mi na ta način daš pobudo, da razmišljam os tvareh, o katerih sicer verjetno nebi.user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Ljubezen in egoizem
27.10.2006 19:36:10   
Sita
Tako. Če ne bi bilo to vzajemno (z obeh strani), bi bila stvar nesmiselna.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Katero ime vam je všeč?
lunca69



Staša (14%)

Žana (29%)

Cynthia (4%)

Neja (52%)


Število vseh glasov: 248

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!