|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 [12] 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 12:42:19   
Anonimen
POtem pa ne tupi, prosim, sploh na podlagi tega ne:

Se opravičujem, sem prebrala, samo 2 strani pa se mi ne da brat več tega sranja in nestrpnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 15:02:27   
Anonimen
eh, al bina... saj ne bom več...itak, da se tu moraš strinjati z večino... itak, da ne smeš izstopati iz povprečja...v glavnem Strojanovi so en sam šit, dajmo jih pregnat od tam in vtaknit v eno luknjo, da jih nihče ne bo našel, ne videl ne slišal.

pusa

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 16:48:09   
GATA
Tole sem dobila na mejl....


Ambrus
Ime te dolenjske vasi ste gotovo slišali. To pismo pišem, ker so skrajno neprofesionalni slovenski mediji popolnoma izkrivili realno sliko dejanskega problema.
Izseljeni Romi niso bili edini prebivalci tabora v Dečji vasi. V tem taboru so se kar naprej menjavali najrazličnejši 'civili', povečini z zločinsko preteklostjo. Ker je lokacija tabora dokaj na samem, je bila idealna za neke vrste azil z vso mogočo sodrgo. Prav zato krajani ves čas poudarjamo, da ti ljudje niso bili izseljeni zaradi svoje narodnosti – to bi bilo skrajno nepravično(!) – oditi so morali, ker so gojili, zganjali in prikrivali kriminal. K razrasti le-tega je med drugim pripomogla tudi velika oddaljenost policijske postaje. Dogodki zadnjega tedna so bili tako ukrep krajanov iz obupa, ki je sledil stopnjevanju strahu do vrha. Veste, osnovne kulturne razlike so bile s strani vaščanov sprejete pred 40 leti, ko so se Romi trajno naselili v Suhi krajini. 'Razlike' s katerimi pa ti ljudje danes tako grobo kršijo zakon, še posebej tiste, ki predstavljajo kršitev osnovnih človekovih pravic, niso bile in nikakor ne smejo biti sprejemljive! Tekom let so se poleg običajnih kraj pridelkov in živali, vrstile tudi hujše protizakonite aktivnosti: vlomi in kraje, najraje v hiše starejših ljudi, ki živijo sami, več vlomov v okoliška župnišča, cestne blokade z ostrim kamenjem ali deskami, polnimi žebljev, kraja mobilnih telefonov, napad na gobarke, grožnje z uperjeno puško v mimovozeči avtomobil, izsiljevanja, podkrepljena z grožnjo, do boš ubit ali posiljena, lansko leto je policija zasegla večje število strelnega orožja in mamil, nedaven napad na Jožeta Šinkovca pa je bil že drugi poskus umora v dveh letih. To in podobno je krojilo naše vsakdanje življenje. Zadnjo žrtev tega tabora so mediji prikazali kot pretepaškega moškega – resnica pa je, da je branil svojo zidanico pred dobro znanimi vlomitelji. S tem si je nakopal maščevanje in skorajšnjo smrt. Jožetu so se na glavni cesti v blokado postavili trije avtomobili, za njim še dva, tako da je bil ukleščen mednje ter na milost in predvsem nemilost prepuščen Čmaku in njegovim romskim kompanjonom; kaj je sledilo veste. Na dejstvo, da ti z njive zmanjka kakšna glava zelja smo se kar navadili, nihče pa se nikoli ne bo navadil na to, da ti strežejo po življenju. Živeti v nenehnem strahu je sila mučno. Če tega niste doživeli, si ne morete predstavljati, kaj se godi v človeku, ko med vožnjo ugleda uperjeno cev puške. Jaz sem jo. Občutek tesnobe je nepojmljiv; Naj ustavim? Peljem naprej? Naj kličem policijo? Ne, kaj pa če me naslednjič ustavijo?! Gotovo bodo vedeli, da sem jaz klicala…
Neverjetno kako hitro se je slovenska policija organizirala za zaščito in varovanje tabora in njegovih prebivalcev. Sprašujem se, kje je bila ta javna služba med padanjem kola po Jožetovi glavi, kdo je varoval njega, kdo je varoval domove, avtomobile, njive in življenja vaščanov? Varuhu človekovih pravic pa vse skupaj kar nekako ni jasno. Ne samo, da ni bil v Ambrusu, ob nepreverjenih dejstvih in opazovanju od daleč si drzne dajati nekakšne pavšalne izjave in s tem grobo zavajati širšo slovensko javnost. Ali pa preprosto ne loči med etničnim sporom in bojem proti leglu kriminala. Veste g. Hanžek, nihče od Romov ni bil napaden, nihče ubit. Napaden je bil Jože Šinkovec iz Ambrusa! Ko smo izvedeli, da bo do izselitve končno prišlo, nismo čutili zmagoslavja. Ne. Čutili smo veliko olajšanje. Zato je zadonela Zdravljica. Naj rojak Suhokrajnčan prost bo vsak, ne vrag zločinski, le pošten sosed naj bo mejak!
Da izseljeni skupini življenje v Postojni ne odgovarja je razumljivo, saj nimajo raziskanega rajona, »poslovnih« poznanstev in informacij o imetju okoliškega prebivalstva. Medijem pa se bolj problematična zdi skrb za perjad, ki je ostala v taboru, kot Jožetovo zdravje. Močno upam, da zaradi težkih poškodb glave ne bo imel trajnih posledic. V kolikor preživi.
Dragi bralci, Ambruška zgodba je dolga več desetletij, ne en teden. Zadnjih 12 let je potekal boj za osnovno človekovo pravico – za mir. Za mir, ki upam da ga bomo končno deležni. Žal pa se še vedno bije še en boj – Jožetov boj za življenje. Zato, Jože, drži se! Mi smo s tabo! Bog je s tabo! Drži se!
 
(zaradi varnosti) anonimna Ambrušanka 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 18:20:50   
Gina
Veš urška, nestrpna si in pristranska. Nestrpna do ljudi, ki se jim krati pravica do življenja, ki jim ga ogrožajo Strojanovi. Govorimo ves čas o konkretnih romih iz ambrusa. Samo in izključno o njih. A veste, da so že lani ali predlani, ne vem več točno, streljali na nekoga, ki ima še danes kroglo v hrbtenici? Ne gre zgolj za pripetljaj, s kolom po buči in kome enega samega vaščana. Vendar seveda se tega ne sme zdaj povedati, ker potem nihče ne bo ukrepal. Je treba čakati roko pravice, ki žal te ljudi še nikoli ni in zgleda tudi ne bo dosegla. Treba se je zgovarjati na pitno vodo, na odlagališča in podobno. A ni žalostno?!!! Urška, z vsem srcem ti privoščim, točno te, konkretne Strojanove za tvoje prve sosede.Pa vsem ostalim, ki mislite enako tudi. Iz dna srca. Pa glej, da te ne bodo s kolom po buči, ali pa posilili tvoje dete, mogoče bodo samo streljali nate. Če jih zagovarjaš pa jih vzami, reveže k sebi domov! Saj si zaslužijo, ubogi kriminalci. Ves svet jim verjame, ko tako zelo lažejo, celo Slovenci, ki od daleč gledajo, pa jih ni strah, da bi Strojanovi k njim prišli ropat in klat. IN še kar naivno verjamejo v ukrepanje policije in sodstva. Zdaj se pokaži, koliko resno misliš, daj, če si upaš. Garantiram, da si ne. Te ni dovolj v hlačah. Vse kar si upaš je od daleč gledat in kritizirat ljudi, ki nočejo klanja, nočejo kraje, nočejo s kolom po buči, nočejo streljanja, hočejo samo svoj mir. A veš, Strojanovi so dobili nove rjuhe, nova oblačila, imajo tv, gretje, hrano...vse zastonj. Zakaj? Nagrajeni so bili zdaj za to, da so človeka pohabili. To naj bi bila pravna država?

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 18:29:59   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

A veste, da so že lani ali predlani, ne vem več točno, streljali na nekoga, ki ima še danes kroglo v hrbtenici?


A obstaja kak link na konkreten zapis ali je to po načinu rekla-kazala?

Še vedno ni jasno ali gre tu za strah pred kriminalom (ja ja kriminalcem se najbolje izplača ropati po revnih vaseh) ali malo nevoščljivosti na to da bodo dobili hišo zastonj (za kakšno socialo vse gre denar, pa naj gre še za to) ali za to ker se nočejo prilagoditi skupnosti (izgledajo drugače, smrdijo, sežigajo smeti - onesnažujejo nič drugače od ljubih Slovencev, vrtičkarjev, turboprivatnikov ipd).

Aja pa na Mladini so začeli neko podpisovanje kamor se lahko podpišejo tako "zagovorniki" Romov kot "nasprotniki". Slednji se običajno podpisujejo pod imenom "kolji cigota" "cigani raus", Brajdič No.3  ipd ampak jih potem iz baze brišejo.

Eden izmed podpisnikov sta Kreslin z ženo, pa Predin pa še nekaj zanimivih ljudi.

http://romi.mladina.si/index-2.php


Pa še to kolikor mi je jasno je najbolj problematičen postopek ukrepanja, začne se s preselitvijo parimi kriminalnimih ciganov, konča se pa npr. s tem da ti prepovejo imeti več kot enega otroka v primeru prevelikega števila ali pa ukažejo "izdelati" pet v primeru premajhnega števila populacije (malo potencirano).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 18:42:44   
Gina
Ne, to ni po sistemu rekla kazala. Moj oče stanuje tam zelo blizu. To problematiko teh konkretnih romov poznam že dolgo časa. In tudi človeka, na katerega se je streljalo - a bi rad ime in priimek, poznam oboje - ne vem, če bi bilo varno zanj, žal, vem zakaj se je streljalo in še kaj bolj podrobnega.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 18:50:08   
Primoza
Še vedno se meče vse v en koš "zastonj stvari", "kriminal", "smrad, smeti" ipd. Če se to dela je lahko ugotovitev samo kaka bolna v stilu policija je kriva da so cigani dobili zastonj stvari.

Priimek je povsem irelevanten, vsaka večja zadeva gre v časopis, zato sem vprašal za link.

Mislil sem nekaj takega:

http://www.google.si/search?hl=sl&q=%22silvo+plut%22&meta=


Ali pa nekaj takega:

http://www.google.si/search?hl=sl&q=%22metod+trobec%22&meta=

Ali pa kaj takega:

http://www.google.si/search?hl=sl&q=%22kristijan+kamenik%22&meta=

A samo tega Strojana se tako boljijo, da ni nič o tem na internetu????

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 18:51:27   
Anonimen
Gina, naj še 1x povem: ne zagovarjam Strojanovih, zagovarjam pa Rome, ki se jih daje vse v isti koš.

Sem že povedala, da tisto, kar sem prebrala je letelo na Rome in ne na Strojanove in zato sem povedala pač svoje mnenje.

Ne zagovarjam pa tiste (pa naj so to Romi ali Pavri), ki počnejo bedarije, tiste, ki kradejo, tiste, ki so maščevalni...

Poznam veliko več Pavrov, ki so posilili otroke kot Romov.


(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 19:08:50   
Anonimen
Al bina še to: prosim povej mi, če je prav, da si folk vzame sam zakon v roke in postavi na cesti zaporo in se odloča, koga bo spustil naprej in koga ne. Kdo ima to pravico.

Zdaj si pa predstavljaj, da bi bilo obratno in kakšen huraaaaaaaaaa bi bil touser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 19:36:43   
Gina
Primoža, po pravici ti povem, da ne spremljam nobenih trič tračev. Niti ne brskam po netu za tem. Lahko pa povprašam, kje je bilo kaj objavaljeno, če kdo ve na vasi. V vsakem primeru pa nekaj ne razumem. Zakaj se ne bi smelo našteti vse, kar konkretni romi počno? In če je to kraja, zastrahovanje, pohabljanje, pretepanje, poškodaovanje, zahtevanje denarja, streljanje, ne vem zakaj se vse to ne bi smelo povedati naenkrat ali po tvoje, dajati v isti koš? To je vse v istem košu pri tej konkretni romski družini. Zakaj pa misliš, ali pa če to mogoče bolj leti na Urško, da so vaščani tolk pop......da niso bili več sposobni čakati policije ali sodstva? Kdaj ljudstvo vzame stvar v svoje roke in to ljudstvo, ki se mu reče Slovenci? Ma nehaj no, preden se slovenci zmigamo, nam mora nekdo že večkrat groziti po življenju.

Evo, sem vprašala. Stvar je bila že velikokrat v vseh zapisnikih policije. Ko se je to zgodilo (strel od zadaj v hrbet!), je bila stvar prijavljena, bile so objavljene reči v medijih in bilo je protestno zborovanje. Vendar kaj pa ljudi to briga, dokler se ne tiče njih, zato je šlo v pozabo! A veš, da teh konkretnih romov menda celo ostali romi ne marajo, ker so tako huda banda kriminalcev, poznana celo v lastnih vrstah! Kar se je nazadnje zgodilo pa menda veste vsi, kako so napadli sina in očeta, ki je še zdaj v komi in se ga ne upajo odklopit od aparatov. Operirati pa menda tudi ne že ne vem katerič. A se vi ne bi bali zasede ciganov, kot je bila tale, ko te obkrožijo in začnejo obdelovat do smrti! Kakšna rekla kazala! Ma ne ga lomit in dvomit v to, da se nekomu odpuli šele tedaj, ko mu gre za življenje. Zakaj se pod vprašaj postavlja nekoga, ki je na smrtni postelji in se ne more branit in se verjame njegovemu napadalcu, ki je v ne vem koliko dosjejih, pri ne vem koliko kriminalnih dejanjih bil udeležen (evidentirano) - samo zato, ker je rom in ga je treba že po definiciji ščitit, ne glede na to, kakšno kriminalno dejanje naredi?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 19:41:25   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Al bina še to: prosim povej mi, če je prav, da si folk vzame sam zakon v roke in postavi na cesti zaporo in se odloča, koga bo spustil naprej in koga ne. Kdo ima to pravico.

Zdaj si pa predstavljaj, da bi bilo obratno in kakšen huraaaaaaaaaa bi bil touser posted image


Kakšen hura neki! Točno to delajo ti konkretni romi že zelo dolgo časa. Pa so jim dopuščali, ker so ustrahovali vse živo. Nekoga pa so ravno zato ustrelili. Kako lahko sodiš, ko nimaš pojma!!!??? Ravno to je narobe z ljudmi, ko se ne pozanimajo, potem pa kr neki v tri dni govorijo. Se pravi, da je bilo prav, ker se vaščani niso zbunili, ko so si romi prisvajali ozemlje, delali zapore na cesti, zdaj pa ko se jim je vrnilo, bo pa Urška rekla, da to ni ok. Kdaj pa bi se ti zbunila, kdaj bi se potegnila zase, ko se nobena država ne bi, ko se policija ne bi, ko se sodstvo ne bi? Kdaj? Ti ne bi bilo dovolj poškodbe, kraje, zasede, ustrahovajna in ne nazadnje smrt? Kdaj hudiča? Koliko naj bi oni še požrli?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 19:55:35   
Primoza
Saj pravim ne more se metati vsega v en koš. Vsekakor je Prekmurje zgled uspešne integracije, verjetno je tam tudi policija po statistikah glede uspešna, po obvestilih s "trič trač" strani www.policija.si očitno tudi izobraževanja policije drugih uprav potekajo ob sodelovanju uprave MS (spodaj).
YYYYYY
Dr. Branko Novak iz Policijske akademije Generalne policijske uprave je predstavil konkreten projekt usposabljanja za delo z romsko populacijo, ki je potekal v sodelovanju s Policijsko upravo Murska Sobota. V okviru tega projekta so se policisti učili tudi romskega jezika, Romi pa so bili seznanjeni s pravicami in dolžnostmi policistov. Program usposabljanja je bil izveden tudi na Policijski upravi Novo mesto, ki pa ga je možno prilagoditi tudi drugim ciljnim populacijam.
YYY

En človek s kroglo v hrbtu in z nekimi nepreverljivmi podatki je huda osebna tragedija, ampak glede na kriminaliteto v Sloveniji ne odstopa od ostalih "trič tračev", kakor si opredelila linke na opise kriminalnih dejanj. 

Jaz mislim da bi morali predvsem širiti izkušnje s Prekmurja in Bele krajine na druge predele, ki niso toliko upsešni pri reševanju problematike, zadevo finančno podpirati in tako postati zgled tudi ostali Evropi.

Za PU Novo mesto 2005: 4 mrtvi v prometnih nesrečah, 520 telesno poškodovanih, od tega 61 težje, 33030 intervntih klicev na 113, verjetno kakih 60 samomorov ipd ne spremeni dejstva da se preveč izpostavljale eno dejanje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 21:02:07   
karmy
ker dobr mejl sm dubla user posted image to bo za Udb


DRAGI SLOVENCI, PREDLAGAM REŠITEV, DA PRIDETE DO POCENI STREHE NAD GLAVO


1.        
KUPITE SI LEPO LOKACIJO V SLOVENIJI, KI NI ZAZIDLJIVA IN POCENI TER SE TJA NASELITE
2.        
PREHRANJUJTE SE S PRIDELKI DRUGIH IZ OKOLIŠKIH POLJ IN VOZITE SE Z NEREGISTRIRANIMI VOZILI SAJ PAČ NIMATE SREDSTEV
3.        
GRDO SE OBNAŠAJTE DO SOSEDOV IN JIM PO MOŽNOSTI TUDI KAJ UKRADITE
4.        
ČE SE SOSEDJE NE STRINJAJO Z VAŠIM NAČINOM ŽIVLJENJA LAHKO Z NJIMI TUDI FIZIČNO OBRAČUNATE
5.        
TO MORATE POČETI TOLIKO ČASA, DA SOSEDJE PONORIJO IN VAS HOČEJO IZGNATI
6.        
TAKRAT POSTANETE NAJVEČJI REVEŽI NA SVETU IN DRŽAVA BO POSKRBELA ZA VAS
7.        
DOBILI BOSTE VSAJ TRI LOKACIJE NA IZBIRO ZA NOVO ŽIVLJENJE
8.        
LAHKO BOSTE POSTAVILI ČASOVNI ROK IN VRSTO OBJEKTA KI VAM GA MORAJO POSTAVITI SAJ ZA VAMI STOJI TUDI EVROPA

   
 
                                                                               
 
POZITIVNE STRANI

1.        
NE BO VAM TREBA VARČEVATI ZA DRAGO ZAZIDLJIVO ZEMLJO
2.        
NE BO VAM POTREBNO UREJATI IN PLAČEVATI, DA PARCELA POSTANE KOMUNALNO UREJENA
3.        
NA BO VAM POTREBNO VARČEVATI ZA IZGRADNJO HIŠE IN NE BOSTE IZGUBLJALI ŽIVCEV Z OBRTNIKI, KI JIH BOSTE NAJEMALI



NEGATIVNE STRANI

1.        
NEKAJ LET BOSTE MORALI ŽIVETI Z NARAVO
2.        
POSTATI MORATE ROM


PS: POŠLJI TO NAPREJ, SAJ JE VELIKO SLOVENCEV KI NE MOREJO PRITI DO SVOJEGA BIVALIŠČA

   REDNO SPREMLJAJTE MEDIJE, ČE ŽELITE BITI NA TEKOČEM Z UGODNOSTIMI

user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: začasna preselitev romov v postojno
15.11.2006 21:11:25   
kalbo
Primoza, pa a bi ti že počasi nehal nakladat neumnosti. Podrobno si preberi tistole pismo, ki je napisano malo višje, potem se vrni na začetek, pa ga preberi še enkrat. Pol se pa vsedi, pa se postavi v kožo prebivalcev Ambrusa, me zanima, če boš še takele nesramne neumnosti trosil. Lahko je tebi tam iz Kamnika al nevem že od kje kritizirat.

Urška, domačini so zaprli cesto, ker se bojijo za lastno varnost. Če bi bli Dolenjci res nadpovprečno nestrpni, bi ta trenutek zravnali z zemljo vsa možna Ciganska naselja, pa jih ne. Samo Strojanovih nočejo, ker delajo samo zgago. In ja Primoza, Strojanovim se je prekleto splačalo krasti po vaseh.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 11:06:30   
Klarita
Za pitbula, ki sta poškodovala starko in psa v MB ste verjetno že slišali, to pa sem našla v Večeru in pripopala sem. Mislim, da tu komentar ni potreben.

"Neuradno smo izvedeli, da je tožilec nameraval zahtevati odvzem psov, a se policisti menda za to niso odločili, ker je lastnik pitbulov Rom, zato niso hoteli prilivati olja na ogenj, ki se je že tako preveč razplamtel zaradi dogodkov v zvezi z Romi na Dolenjskem."

Vi še kar zagovarjajte, ampak še vseeno mislim, da so oni tisti, ki so priviligirani v tej državi!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image  Na žalost.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 11:31:46   
rija
Jaz pa samo vprašam zagovornike "romov iz ambrusa":

kako bi vi reagirali, da se vam nekdo naseli na vaši parceli, si naredi neko barako in se ga pri mili volji ne morete rešitiuser posted image  Ne zlepa, ne zgrda.

Jaz povsem razumem prebivalce Ambrusa in jih podpiram.

Če živimo v isti državi, potem naj za vse veljajo isti zakoni. Tudi za Rome.
Prekmurske, dolenske, katerekoli.

In če mislite, da v Prekmurju ni problemov z Romi (seveda ne v taki meri in z vsemi) potem si končno snemite rožnata očala.....in se nehajte iti cigansko romantiko.

Še bolje: peljite si jih domov. Pa ne naše, prekmurske.Ti so res OK. Povabite si Strojanove. A niso bogi, ko jih noben nočeuser posted image
Vam pravim: fešta da je ni!

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 12:20:08   
GATA
user posted image


http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=168227&src=pj161106

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 16:49:07   
Anonimen
Za vs etiste, ki se zgrazate nad nestrpnostjo in ne vem cem - ce naj bi bili vsi enakopravni, zakaj za rome ne veljajo zakoni?

Jaz bi tudi bila nekaznovana za neregistriran avto (300.000 sit na leto), jaz bi tudi zastonj hiso z vsemi prikljucki in 150.000 sit/mesec ... pa se kradla bi lahko po trgovinah user posted image user posted image user posted image user posted image

Tisti tekst iz maila, ki ga je prilepila GATA, ima se tole na vrhu napisano:
Pozdravljeni vsi skupaj, 



večina vas ve, da sem iz Ambrusa, gotovo pa tudi veste kaj se je tam zadnji mesec dogajalo.  

Spodnje pismo bralcev sem 2.11.2006 poslala na nekaj slovenskih dnevnikov (Delo, Dnevnik, Večer in Primorske novice), prilogo Ona in revijo Mladina. Do danes nisem zasledila, da bi bilo objavljeno - verjetno zato, ker sem ga iz varnostnih razlogov poslala anonimno, možno pa je tudi, da zaradi kritike v drugem stavku. Če mi ga zato niso objavili, s tem kritiko – glede na to, da živimo v demokratični državi, kjer lahko vsak izrazi svoje mnenje - ravno potrjujejo.
Zaželjeno je, da ga preberete in pošljete naprej. (Ali natisnete in date komu za prebrat.) 


Hvala za razumevanje.
Lep pozdrav, 

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 18:48:51   
Primoza
Vse to okrog Romov je dobilo sedaj tudi nek mednaroden pečat (pogled od zunaj) očitno bomo prepoznavni vsaj po tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 19:30:29   
Anonimen
Jaz bi tudi bila nekaznovana za neregistriran avto (300.000 sit na leto), jaz bi tudi zastonj hiso z vsemi prikljucki in 150.000 sit/mesec ... pa se kradla bi lahko po trgovinah


In zakaj se ne registriraš kot ciganka? user posted image user posted image user posted image user posted image

Sori fišauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 19:36:10   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Jaz bi tudi bila nekaznovana za neregistriran avto (300.000 sit na leto), jaz bi tudi zastonj hiso z vsemi prikljucki in 150.000 sit/mesec ... pa se kradla bi lahko po trgovinah


In zakaj se ne registriraš kot ciganka? user posted image user posted image user posted image user posted image

Sori fišauser posted image


Res pomislite žalostno je, toliko časa smo si prizadevali za neko razpoznavnost ampak očitno bomo sedaj vsi skupaj izpadli kot neki ku klux klanovci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: začasna preselitev romov v postojno
16.11.2006 20:38:50   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Jaz bi tudi bila nekaznovana za neregistriran avto (300.000 sit na leto), jaz bi tudi zastonj hiso z vsemi prikljucki in 150.000 sit/mesec ... pa se kradla bi lahko po trgovinah


In zakaj se ne registriraš kot ciganka? user posted image user posted image user posted image user posted image

Sori fišauser posted image


Res pomislite žalostno je, toliko časa smo si prizadevali za neko razpoznavnost ampak očitno bomo sedaj vsi skupaj izpadli kot neki ku klux klanovci.


no, zdaj nas vsaj ne bodo zamenjevali s Slovaško, pač pa z Italijo (beri: "CIAO ROMA"). jaz se umikam iz vseh tehle brezplodnih debat. želim pa vsem vam, da se vašim otrokom nikdar ne bi zgodila krivica, da ne bi bili v življenju stigmatizirani, ali še bolj grozno, da bi trpeli zaradi vaših napak. kaj vemo, kaj nam bo prineslo življenje? 

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: začasna preselitev romov v postojno
17.11.2006 8:15:55   
Anonimen
Jaz pa verjamem, da so imeli vaščani res vse te konkretne težave in to, kar ste pisale. Mislim, da je tu zatajila pravna država. Hočem, da zakoni veljajo za vse enako in seveda, imajo vaščani pravico, da živijo v miru in brez strahu.
Kar pa se mene tiče, pa je zame nesprejemljivo sporno dejstvo, da se celo družino izseli, zaradi članov kriminalcev in da vaščani vzamejo pravico, kdo bo lahko živel v vasi in kdo ne. Res je, da to spremljam iz daljave in ne vem, kako bi razmišljala, če bi bila not. Ampak mislim, da je distanca pri tem potrebna. Malo karikirano, ampak, kaj če bi se vaščani odločili, po tej logiki, da ne ti ne bodo dovolili, recimo, vrnitev domov  s počitnic, ker boš prišel malo preveč obarvan domov?

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: začasna preselitev romov v postojno
17.11.2006 8:17:54   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Britt

. Malo karikirano, ampak, kaj če bi se vaščani odločili, po tej logiki, da ne ti ne bodo dovolili, recimo, vrnitev domov  s počitnic, ker boš prišel malo preveč obarvan domov?


U Britt, tu pa si totalno v temo brcnila!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: začasna preselitev romov v postojno
17.11.2006 8:22:36   
Anonimen
user posted image Ja, saj upam, da sem ga. Ampak resno, zakaj ni nihče nič naredil v zvezi s temi kriminalnimi dejanji in zakaj so vsi samo čakali, da je šlo vse svojo pot?

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 11 [12] 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 [12] 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?