|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: začasna preselitev romov v postojno
3.11.2006 22:17:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Moti me posploševanje. Zakaj me nekdo sili, da bi rekla "vse cigane na vlak pa stran", če temu ni tako? 


No, če začnem od zadaj. Nihče ni govoril o vseh ciganih, ampak smo govorili o konkretni skupnosti iz Ambrusa, ki je naredila veliko kaznivih, ogromnokrat v res velikem številu prijavljenih dejanj, nekaterih celo s smrtnim izidom, pa s komo, pa s poškodbo možganov, ki niso bila sankcionirana, zaradi našega pravnega sistema. Nihče ni govoril o "tvojih" prijaznih ciganih, vsi vemo, da so tudi oni različni, tako kot pač vsi ljudje. Če bi na tvojega otroka ali očeta nekdo streljal, ali ga "samo" pretepel ob gozdu toliko, da bi mu razbil lobanjo, ker mu pač ni želel dati denarja, bi nehala biti tako pobožno naivna. Pa se je to zgodilo tam.


IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

koliko množičnih morilcev ali vsaj znanih morlicev v zadnjih 30. letih je bilo Romov? jaz se ne spomnim nobenega. se pa spomnim Pluta, Trobca...


verjamem, da vam je v določenih primerih težko. trdim pa, da država z politiko, ki jo izvaja, Romski problem pomete pod preprogo in ga prelaga na lokalno raven - naj se folk zaj.... z njimi. ampak takšno ravnanje, kot je bilo sedaj, je povzročilo samo še več sovraštva. na obeh straneh. a so s tem kaj rešili?


Jaz se spomnim, točno tile romi so ubili nekoga, saj zato pa je prišlo do tega. Pa streljali na enega drugega (ki je menda še v komi po enem letu, če se ne motim), pa pretepli še koga.

Z drugim delom se pa strinjam. Država se ne želi zameriti romom, ker to bi bila katastrofa, da bi se kdo na kakšnega poslanca spravil. Če je romu en lokalni fant povozil po nesreči psa, so zahtevali 150.000.- od njega, če ne bo pa mrtev in to prišli izsiljevat tudi njegovo mater, a ne...kje bi si poslanci lahko to želeli, tako grozo doživljat, boljše je delat z romi v rokavicah, če ne so lahko ob glavo - dobesedno.

Ampak vprašanje je spet: Kako pa naj bi človek delal z nasilneži, ki kradejo, grozijo, pretepajo, streljajo? V rokavicah in s spoštovanjem, odpuščanjem, sprejemanjem, da taki so in je ok, če so, kot pravi barbs ali morda s posledicami, kot pravim sama???

IZVIRNO SPOROČILO: jela5

Kratenje os. svobode? Če do tega pride, ukrepaj! Jaz bi, ne glede na to kakšne barve je kršitelj. Pa sej to je jasno, a ne?


Ti si pa za na luno, kako naj človek ukrepa, če je nekaj prijavil že milionkrat, pa policija skomigne z rameni, ker noče imeti opravka z romi, pa če policija stoji na ovinku, medtem ko cigani nekoga obdelujejo, pa čaka, da napad mine, da se jim ne bi bilo treba mešat, kako naj človek ukrepa, če reče policija, da lahko ukradejo do 30.000.- brez da bi oni morali kaj zapisati????? A ne štekaš, da jih ni moč prijaviti? Država ne sodeluje. Je na strani Romov, ne glede na to, kaj naredijo. Če te tolk pobijejo, da ti možgani odpovejo, jih pa niti smisla nima tožit, ker si itak mrtev. Svojci si pa v tem primeru niti ne upajo, ker so pod grožnjo, da bodo še oni.


IZVIRNO SPOROČILO: al bina


Drugačne navade in pogled na svet imajo lahko do tedaj, dokler ne omejujejo svobode in varnosti drugih, se ti ne zdi? In tretirani so tudi po drugačnih kriterijih kot mi, zakaj? Zakaj moramo mi plačevati davke in ostale dajatve, si pridobiti gradbeno, komunalno in ne vem kakšno še dovoljenje, oni pa ne? Zakaj moramo mi avto vsako leto znova registrirat oni pa ne? Zakaj oni lahko vozijo brez vozniških dovoljenj oni pa ne? In še mnogo zakajev je tu.


Točno tako!user posted image

Pa še za barbs:
Jaz sem učila dve cigankici. Tudi pri nas jih imamo. Pa niso tako zelo nasilni na tem koncu. Vendar imajo tudi tu "svojo" kulturo. Kar pomeni, da so mi ravno tako grozili, da me bodo pretepli, če bo malima kdo kaj rekel, storil...če ne bosta imeli ocen ok....razlagala mi je mama vse sorte reči, ki niso za javnost, ta mali dve pa tudi. Mislim da sta po dveh ali treh letih nehali hoditi v šolo, sta doma ostali.

Ampak le boj se učiteljev barbs, mi smo najhujši primerki, hi hi, a bi se nas mogoče rada znebila, ker smo drugačni? Pa ne da si nam le malo podobna, čeprav nam nočeš biti?user posted image user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: začasna preselitev romov v postojno
3.11.2006 22:22:22   
Marogica
Nehajte ga srat s takšnimi fintami in berite malo bolj temeljito, ne pa da jemljete kar nekaj iz konteksta. Tako boste mogoče razume bistvo napisanega.

Prav enako ste nestrpne do drugače mislečih(kot se v tem primeru sedaj jaz). Samo razlika je v tem, da jaz to javno priznam in se tega zavedam.

In vedno bom nestrpna do ljudi, ki bodo želeli omejevati mojo svobodo in razmišljanje.

Mič, pa da ne bi sedaj o hrvaški nestrpnosti do SLovencev.....

Tako, da punce, poglejte se v ogledalo...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: začasna preselitev romov v postojno
3.11.2006 22:28:19   
Marogica
Pa še to: v mojo picerijo prihajajo ljudje, ker so jim všeč pice in ambient, če pa kdo prihaja ali ne prihaja zaradi mene, je pa tudi prav.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: začasna preselitev romov v postojno
3.11.2006 22:35:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Mič, pa da ne bi sedaj o hrvaški nestrpnosti do SLovencev.....


Ti kar user posted image . Če se boš zato bolje počutila.

Njim je vseeno. Važni so jim turisti, rezervacije in evri. Od koga pa pridejo, jim pa vsaj v moji družbi dol visi. Ko govoriš o nestrpnosti, govoriš o sebi.

In od koga pride človeška dobrota ali neumnost, je tudi meni popolnoma vseeno. Vsi smo samo ljudje. K sreči ali žal.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 3:46:32   
Annny
Hanžek je s svojo trditvijo zadel bistvo problema preseljevanja Romov: to pomeni lahko konec pravne države, saj če je dovoljeno to, je lahko dovoljeno tudi marsikaj drugega (recimo vdori v zasebnost poštenih ljudi itd.). Zdaj v kamniti ograji manjka en majhen kamen, zaradi katerega se lahko poruši cel zid...ja, kaj pa če se vsi slovenski vaščani, ki imajo  za sosede Rome, spomnijo, da jih v svojo bližini ne želijo več in da jih je nujno treba preseliti?? In če jim ne bodo ugodili, bodo trdili, da so diskriminirani v primerjavi z vaščani Ambrusa.
Tu sploh ne gre za to, kaj so počeli Romi...si predstavljam, da ni mogoče prenašati ropanja, izsiljevanja, fizičnih napadov itd...ampak mislim, da bi bilo treba poiskati drugačno rešitev...genij bo tisti, ki bo odkril pravi odgovor, tukaj so lahko le kompromisi, obojestranskega zadovoljstva ne bo nikoli!
Najbolj pa se mi smilijo romski otroci..predvsem zato, ker jih njihovi starši pametno 'poučujejo', da jih bodo 'civili' kar ubili..to sem zadnjič videla po tv...bogega prestrašenega otroka..in to je najhuje od vsega.user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 8:36:03   
Primoza
To je kulturna različnost.

Saj na koncu bomo ugotovili, da smo vsi cigani, samo Romi pa so tudi Romi.

Kar se tiče prijaznih vabil, da naj si vsak "zagovornik" vzame enega domov, pa bi prijazno povabil, da si vzemite domov naš slavni kamniški dimnik iz Duplice pa dimite klobase.

Problemi so povsod, ampak če si jih podajamo, namesto da se jih rešuje na kraju samem, je to tipična graparska usmeritev, značilna za tiste cankarjevske zgodbe.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 8:45:36   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: Rok_LM


IZVIRNO SPOROČILO: Udb

Ravno danes me je "obiskala" ciganka. Kar sama si je lepo odprla vrata in vstopila. Na srečo sem bila ravno v sosednjem prostoru, ker smo ravno prišli domov. Sem čisto ponorela.

Kako si nestrpna. Taka je pač njihova kultura.user posted image user posted image user posted image  Lahko bi se od njih kaj naučila, kot pravijo nekateri na tem forumu.

Ja res! Bom od zdaj naprej kar vlamljala v bajte!

Me prav zanima, kako bi vsi ti "podporniki" romov reagirali, če se bi zdaj vlada odločila, da jih naselijo pred njihovimi vrati! Ziher bi bili vsi veseli in vsi za!

(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 8:51:52   
Primoza
 
Pa še nekaj iz arhivov novic glede vodnega vira, ki je kar naenkrat omenjan:
 
YYYYYYYYYYYYYY
 
http://www.sos112.si/db/priloga/p115.doc
OSTALE NARAVNE IN DRUGE NESRECE V SLOVENIJI V LETU 1998
13. 10.
ekološka nesreca z verjetno najhujšimi posledicami v letu 1998; Ortnek pri Ribnici, iz podjetja S-trade je v bližnji potok izteklo vsaj 800 litrov kurilnega olja, potok je podzemno povezan z izvirom Globocec v bližini Zagradca v dolini Krke, iz katerega se oskrbujejo s pitno vodo prebivalci Suhe krajine, cez devet dni je prišlo do onesnaženja tega vodnega zajetja, zaradi cesar je bilo do 9. novembra vsaj 8000 ljudi v Suhi krajini odvisnih od oskrbovanja s pitno vodo s cisternami


YYYYYYYYYYYYYYYYYYy


Datum: Torek, 27. Julij 2004 - Stran: KRONIKA
V bližini vodnega zajetja Globočec našli sode z nevarno snovjo
Vsaj tisoč litrov nevarne snovi v podtalnici
V gozdu v bližini romskega naselja pri Koželjevcu našli 41 sodov z žvepleno kislino - Voznika nevarnega tovora prijavili Romi
Policisti so v gozdu v bližini romskega naselja Dečja vas v smeri proti Koželjevcu v nedeljo odkrili 24-letnega voznika tovornjaka iz Kamnika, ki je v gozd odlagal sode. Moškega naj bi bili opazili Romi, ki živijo v neposredni bližini, zato so takoj poklicali policiste, ki so še pravočasno prišli na kraj dogodka in prijeli voznika tovornjaka. V sodih so po neuradnih podatkih zelo nevarne in strupene snovi, šlo naj bi za žvepleno kislino in lužino za jedkanje, ki se uporablja v kovinski industriji ter pri galvaniki (snov pregledujejo v forenzičnem laboratoriju notranjega ministrstva).

Policisti so o odkritju takoj obvestili pristojne inšpekcijske službe in komunalno podjetje iz Grosupljega. Inšpektorji in uslužbenci komunalnega podjetja ter občine Ivančna Gorica pa so bili še včeraj na kraju odkritja.

Policisti so v nedeljo ob odkritju zavarovali kraj najdbe, po neuradnih podatkih pa naj bi bil isti voznik že dan prej na isto lokacijo v gozdu pripeljal 32 80-litrskih sodov z enako nevarno snovjo, ki so jih strokovnjaki iz podjetja Kemis včeraj ves dan odstranjevali. Na kraj dogodka so jih namreč včeraj poklicali iz občine Ivančna Gorica, predstavniki občine pa so včeraj na kraju dogodka povedali, da domnevajo, da je iz sodov v podtalnico steklo že okoli 1000 litrov nevarne snovi. Voznika nevarnega tovora so namreč policisti zalotili, ko je luknjal sode, ki jih je tisti dan pripeljal v gozd, da je iz njih v zemljo tekla nevarna tekočina.

Sodi z življenjsko nevarno snovjo so bili odloženi v bližino vodnega zajetja Globočec, ki z vodo oskrbuje celotno Belo Krajino. Kaj bi se zgodilo ob stiku nevarnih snovi z vodo iz vodovodnega zajetja, lahko le sklepamo. Vsekakor pa bi bilo zelo nevarno za zdravje in življenje ljudi, ki bi uživali tako zastrupljeno vodo.

Po neuradnih podatkih naj bi nevarne snovi v sodih pripadale podjetju iz Preserja pri Radomlju, katerega lastnik je Martin Šraj, ki ima podjetje Kovinoplastika. Njegov oče nam je včeraj povedal, da je sinova delavnica že dva tedna zaprta, saj je sin na dopustu, o sodih z nevarno snovjo pa ni vedel ničesar povedati.

Policisti so voznika nevarnega tovora kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja po 336. členu kazenskega zakonika, ki govori o protipravnem odlaganju nevarnih snovi (zagrožena je denarna kazen ali zapor do leta dni).

Ovadeni voznik naj bi za prevoze dobil nekaj tisoč tolarjev, prevoz pa mu je naročil nek podjetnik, ki naj bi od lastnika sodov z nevarnimi snovmi za odvoz dobil nekaj več kot 100 tisoč tolarjev.

Kriminalistična preiskava še ni končana, saj se bodo kriminalisti pogovorili tudi s tistim, ki je vozniku naročil prevoz sodov v gozd pri Koželjevcu, seveda pa bodo skušali odkriti tudi lastnika sodov z nevarno snovjo. Po končani preiskavi bodo oba kazensko ovadili, če bo zato dovolj dokazov, nedvomno pa se bo lastnik sodov z zelo nevarno vsebino zagovarjal pred pristojnimi inšpektorji.
YYYYYYYYYYYYY
Seveda je res, da je ožji vodovarstveni pas povsem neprimeren za naselitev Romov, ki so znani zbiralci vsega mogočega, ampak iz zgoraj navedenih člankov je lepo vidno, da so glavni packi tega vira kleni Slovenci, Romi pa so odlaganje sodov v drugem primeru celo prijavili in jim gre očitna zasluga, da ni prišlo do onesnaženja večjih razsežnosti (???!!!).

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 9:17:43   
Anonimen
Ni mi jasno kaj se tu sploh hoče dosečt? Eni imajo dobre izkušnje z romi, eni pa pač nimajo. Posploševat pa res ni potrebno ne z ene, ne z druge strani in posploševanje ni v moji krvi niti navadiuser posted image

Edino lahko nekaj povem kar se tiče romov...


Nekaj let sem živela podnajem v 3 stanovanjski hiši. Zgoraj sem bila jaz, čisto spodaj pa ena slovenska družina. Oče, mati in hči. Oče težki luzer, non stop s pirom v roki, bog ne daj da bi kaj delal..mati pa je delala v neki trgovini, kjer je kradla, ko so bile razprodaje in jo tudi tožijo...hčerka pa si je itak najbolj boga zaradi takih staršev. Da ne govorim, kak so umazani in kak je bilo stanovanje spodaj. Iztrebki od psa so bili na postelji, nič umito, katastrofa. Ko je hči praznovala rojstni dan, smo bli povabljeni na kozarček, meli so one plastične, ok. Njena mati je nardila par šlukov, ostalo je ven zlila in meni nalila, fuuuuuj.Veš da nisem mogla pit, tam je bila cela žlahta pijana, pobruhana...joj ko se samo spomnim, katastrofa.No pol pa enega dne zginejo, oz. samo vidimo, kak nosijo stvari v en kombi. Pa jih vprašamo, ja kam pa greste, oni pa, nekam pač. user posted image Pa dobro, me niti ni zanimalo. No pol pa so kmalu prišli lastniki hiše, pobrat najemnino. Kaj so vidli? Stanovanje v razsulu, pasji iztrebki vsepovsod, stene uničene, rumene...pa še dolžni so bili 2 najemnini in neplačani računi...

Prišli so drugi podnajemniki-ROMI, 5 jih je bilo. Uredili so vrt, posejali rože, non stop se je pucalo, delalo,...ko je crknilo spodaj gretje so tudi oni odšli, ampak niso zbežali niti niso ostali tolara dolžni. Še vnaprej so plačali. Ko pa so odšli, pa se je vse svetlo, pa so imeli 3x več stvari kot ona familija prej. Potem sio prišli spet drugi romi, ne vem če jih je bilo 6,7. Tudi ok. Vse čisto, skoz so delali, pridni, kulturni, še nam so pomagali selit stvari...

No to pa je moja izkušnja z Romi, oz. najboljši so nekateri, ko je ĐURĐEVDAN. Pod balkon so nam prišli svirat in pet da smo plesali, ata pa jim je metal denar dol. To pogrešam vsakega 6. maja...

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 11:31:07   
karmy
ma tete vi berete kej www.24ur.com in časopise kakšne butaste izjave imajo?user posted image user posted image

ene par rožic

"Družina je s tem zadovoljna, dodala pa je še, da so pripravljeni iti v Višnjo Goro, Ivančno Gorico in Grosuplje, dlje pa ne. Če pa vlada v roku treh tednov zanje ne bo našla primerne lokacije, se bodo preselili nazaj v Ambrus."

"Osemdeset otrok iz Žabjeka obiskuje osnovno šolo v Bršljinu. Anđelko pravi, da so zadovoljni, ker jih niso namestili v ločene oddelke. jim pa večkrat pravijo, da smrdijo,ker niso umiti. Kako naj jih pozimi, v mrazu, umivamo?" user posted image user posted image user posted image


"
Romska družina Strojan v Postojni čaka na preselitev na boljšo lokacijo"

"Bojijo se namreč, da se bodo krajani tistih občin, v katerih prebivajo Romi, odzvali enako kot krajani Ambrusa. Skrbi nas, da bi se tudi drugje romska problematika reševala na takšen način kot v Ambrusu," je povedal Miklič."

" Miklič je prepričan, da gre v primeru Ambrusa za hudo obliko diskriminacije, s katero se Romi soočajo v vsakdanjem življenju. Zato so na društvu sklenili, da bodo v primeru, da država v treh tednih ne bo našla primerne rešitve za ambruške Rome, skupaj z 200 Romi protestirali pred parlamentom. Prav tako zahtevajo, da jim država sporoči, kako bodo reševali bivanjske in druge težave, s katerimi se srečujejo Romi in kaj je z denarjem, ki je bil namenjen za reševanje romske problematike, je še zapisano v sporočilu za javnost."



ma ej jaz sem brez besed user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jaz se sm še smejem butastim izjavam, ki jih romi tupijo po časopisih in se prikazujejo kaj največji revčki vseh časov, občane Ambrusa pa kot podivjana horda user posted image user posted image user posted image user posted image

MINISTER ZVER, JAZ BI TUD POTREBOVALA NOVO STANOVANJE, Z CENTRALNIM OGREVANJEM, VSE STROŠKE NAJ PLAČAJO DAVKOPLAČEVALCI. JAZ ZBEREM LOKACIJO KJER HOČEM BITI IN HOČEM DA MI TO TUDI VI OMOGOČITE DRUGAČE .... user posted image user posted image user posted image ARE U WITH ME FOLKS? user posted image user posted image




_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 11:44:21   
žužu
kolk se nam smiljo, a ne?
hočem, da se v moji državi najprej poskrbi zame in za moje otroke, potem pa še za ostale obiskovalce.
mislite, da bi vas v tujini sprejeli z odprtimi rokami, vam dali prednost pred svojimi? ja, pa kaj še!
mi pa dovolimo, da jemlejo naš denar, denar naših otrok, našo zemljo. ne, sem domoljub, hočem slovenijo in slovensko besedo. hočem pravice zase, varnost za svoje otroke. nočem ciganov, mi je prav žal.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 11:49:24   
karmy
aja pa še nekaj... veliko je slovencev, mladih družin ki potrebujejo namestitev, pa so stanovanja tako draga, pogoji za pridobitev tako kruti, krediti so premajhni za nakup stanovanja, samo za kak boljši avto, mi se vozimo vsak dan v službo da se preživljamo iz meseca v mesec.. in kdo je na slabšem? mi ali oni? MI ker smo pošteni, in trdo delamo da lahko preživljamo sebe in naše otroke.. in kaj naredi naša država? namesto da bi poskrbela za nas, gre ona iskat namestitev za rome, ki delajo nič drugega kot probleme in serjejo po časopisih kako so bogi, mi se pa lahko samo pod nosom obrišemo! user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 12:28:13   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Ni mi jasno kaj se tu sploh hoče dosečt?
V bistvu nič. Se samo pogovarjamo o aktualni slovenski tematiki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 13:34:38   
Anonimen
Definitivno so romi problem.
Ampak ko sem včeraj gledala ponovitev Trenj so se mi pa (priznam) malo zasmilili, ker sploh niso dobro razumeli kaj jih novinarka Petra Kerčmar sprašuje. Zanje je bilo preveč "strokovnih" izrazov. Vsak je po svoje razumel vprašanje zato je bilo samo en kup dretja drug čez drugega, žvižganja,....nobene kulture in konkretnega odgovora. Mislim, da se sploh ne zavedajo, kako jim njihova neizobraženost škodi.


(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 14:58:45   
karmy
ande keri revčki so? hitro pejte pomagat iskat lokacijo kjer bi lahko živeli.. naj dvigne roko tisti ki bi jih mel rad za sosede? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 15:34:24   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ampak le boj se učiteljev barbs, mi smo najhujši primerki, hi hi, a bi se nas mogoče rada znebila, ker smo drugačni? Pa ne da si nam le malo podobna, čeprav nam nočeš biti?user posted image user posted image


Eh, punca, ne se blamirat s takimi...
Po osnovni izobrazbi sem namreč - ne boš verjela - učiteljica. In deset let sem poučevala otroke tudi to, da nekoč ne bili taki kot...

sem že tiho.user posted image

Očitno je bilo prav, da sem se odločila v življenju početi še kaj drugega.

p.s.
Karmy, smiliš se mi. No ja, ne ti. Tvoje besede.

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:03:48   
Anonimen
Do zdajle sem se vzdržala vseh komentarjev v zvezi s tem, ampak ko pa vidim, kaj nekateri pišete, se pa enostavno ne morem več.

Na čigavi strani torej sem? PROTI CIGANOM!!! user posted image

Razlog: da se izrazim kolikortoliko lepo - gospod Horvat, ROM user posted image , me je 23.06.1997, ko sem bila noseča, poskušal posiliti! user posted image  Mislite, da je policija kaj naredila, pa čeprav sem bila takrat noseča? NIČ!!! Tudi s ****em niso mrdnili!!! Sama sem se morala braniti!!! Jasno, da sem ga prijavila, ampak posledica - moj avto je pristal v prepadu, non-stop sem jih imela pred hišo in tisto obdobje je edino v mojem življenju, ko sem hodila po vasi s pištolo v žepu. ZA LASTNO VARNOST, KER SO MI GROZILI S SMRTJO!!! Pa mislite, da mi je žal? NE, NITI MALO!!! Takoj bi ponovila isto. user posted image

Naselje Račja vas, pri Mirni na Dolenjskem (med Ivančno Gorico in Trebnjim). JAZ sem se morala izseliti iz hiše, kjer sem živela. Ne oni iz tistih gnilih barak, pod katerimi so imeli arzenal orožja. JAZ SEM MORALA ITI!!!

Tako, da... me čisto nič ne briga ne posploševanje, ne nacionalizem, ne rasizem, ne karkoli drugega, ampak SAMO EN CIGAN NAJ SE MI ŠE ENKRAT V ŽIVLJENJU PRIBLIŽA... samo eden... meni ali mojima otrokoma...

Ne bom napisala nadaljevanja... v lastno dobro... ga boste brali v črni kroniki, če se bo kdaj zgodilo...

Pa me kar popljuvajte (nič novega zame)... ampak po mojem je treba z njimi VEN IZ SLOVENIJE, ne pa samo ven iz Ambrusa... Ja, ja, njihova zemlja... KUPLJENA S SOCIALNO PODPORO NAŠIH DAVKOV... Moja nestrpnost? Jasno, da je... pa še bo!!!

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:22:13   
karmy
no no Barbs, ti se pa meni smiliš, no ne ti, ampak tvoje besede, saj se vidi da nimaš izkušenj z njimi... jaz sem z njimi živela 20 let oz. sem bila njihova soseda... ne hvala... never again

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:39:45   
kalbo
Prvo, kar bi rekel je to, da so za to, da so Prekmurski romi stalno naseljeni in kultivirani mogli zapet buldožerji. Buldožerji so nekje leta 60 zapeli tudi v Ljubljani. Toliko o Prekmurju in Romih. Ker se pa nekateri tu gor spotikajo ob Slovnico jih bom pa nadalje imenoval s slovensko besedo Cigani.

Zadnje dni se vsesplošno govori o Cigotih z Ambrusa doma. Ti dotični Cigoti so parali živce sicer zelo miroljubnim domačnom celih deset let, za nameček so pa svinjali zemljo direktno nad vodnim zajetjem. Ti domačini, ki jih zdaj nekateri primerjajo kar s Ku kluks klanom so potrebovali celih deset let, da jim je počilo. Pa še potem so lepo počakali policaje, da so se namestili in šele po tem šli tja mirno protestirat. Cigoti so govorili, da so bli oboroženi, pa da so mislili kar otroke na križ prbijat.....ma ja. Policaji so še danes tam gor in stražijo na črno zgrajene objekte, ki bi mogli bit v pravni državi podrti že vsaj deset let.
Gospodična z mirovnega inštituta (mimogrede, od kje je ta kokoš sploh plačana, upam da ne od mojih davkov) je rekla, da so Rome selili z njihove zemlje. Češ, da če nebi bli Cigani, jih nebi selil. Halo, draga dama, če dotični ljudje nebi bili po narodnosti Cigani, nebi niti šotora smeli postavit v tisti hosti. Pa njihova hosta gor al pa dol. Ker so pa cigani, so pa kar bajte zidal. Kdo je pol diskriminiran, mi al oni? Mene so zezal na občini zarad enga usranega okna na lastni hiši zgrajeni legalno.
Če dragi zagovorniki Ciganov (da ne bo pomote, mislim ta hip samo dotične Ambruške cigote) še ne veste, vam povem, da cigo ne pozna avtovleke, Cigo pusti avto tam, kjer mu je crknil, za nameček ga pa še zažge. Me zanima, koliko časa bi potrebovali policaji za pot do mene, če bi ušpičil kaj takega. (Spet diskriminacija, draga dama z Mirovnega inštituta)
Če se Cigo pelje z avtom, se policaj obrne stran, pa dobro ve, da pelje veliko nad dovoljeno hitrostjo in dobro ve, da je avto neregistriran. Men bo pa tablice dol trgal, če bom samo za en dan pozabil plačat registracijo. Spet diskriminacija, draga mirovna kokoš. Za nameček pa še davke plačujem, da lohk Cigoti podporo vlečejo!!!

Tko za en dan zadosti, ker o predragem Hanžku res nebi zgubljal besed. Lahko bi mel vsaj prašnike, če že jajc nima in bi prišel lepo na Trenja zagovarjat svoje blodnje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:41:34   
Anonimen
Gospa z MI je moja poslovna sodelavka. user posted image  Že ves čas pravim, da z našo firmo nekaj ni OK. user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:45:16   
kalbo
Pa si tej kokoši razložila situacijo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:46:01   
Anonimen
Ne. Oni našo firmo kontaktirajo samo podnevi. Jaz delam pa samo ponoči.

Na srečo. user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:47:34   
kalbo
Ma ženska sploh ni vedela o čem govori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:48:32   
Anonimen
Nekje u službenem notesu, k ga mam u pisarni, je njen GSM. Če hočeš, se bom u pondelk, k grem na šiht, potrudla pa ga najdla in ti ga poslala.

Pol maš pa šanso, da ji poveš. user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: začasna preselitev romov v postojno
4.11.2006 16:51:50   
kalbo
user posted image  Ne, to bi blo zlo nizko. Bom rajši uporabil medij, ki mi bolje leži...mail, ki je javen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?