|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 12:25:01   
krfjolca
Kaja11, kapljice Gas Bimbi so od proizvajalca Pharmalife (linija izdelkov Fitobimbi). Našemu je teta v lekarni dala prospekt s še drugimi izdelki, pa izgledajo obetavni. Vse je naravno. Imajo tudi izdelke za MIREN SPANEC - nekaj za vas! ;) Jaz sem Anžetu včeraj zvečer prvič dala 3 kapljice v žličko mleka po hranjenju, pa je bila noč super mirna, zjutraj je bil pa pokakan precej gosteje, pa tudi plinov je bilo manj. Prejle ga je po hranjenju spet nekaj črvičilo, pa sem mu zmasirala trebušček z oljčkom in kapljico tega preparata. Zdajle pančka ko ubit. user posted image

Kaja11, na zloženki je telefonska, pa se lahko pozanimaš, kje jih prodajajo - 080 12 77, zastopnik pa je Sanofarm iz Kopra.

Na črpalko sem se pa jaz že malo navadila. Vmes sem sicer norela od jeze, ker mi je nagajal tisti beli gumbek, ga je kar noter potegnilo in sem morala skoz popravljat. Pol sem pa ugotovila, da ga ne bi smela prekuhat - se je pa zmehčal. Sem zamenjala z rezervnim, pa je zdaj OK. Načrpam pa naenkrat od 60 - 80ml. (se pa Anže skoraj nič ne doji pri meni, me ima samo za dudo. Očitno se bo treba kar s črpanjem in flašo sprijaznit. No, saj določene prednosti pa so - lahko ga nafutra tudi možek.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 14:56:39   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Krfjolca, tudi moja je v porodnišnci izgubila 300g. Jutri pride patronažna in jo bo zvagala. Upam, da napredujemo, čeprav me je tudi kar strah, kaj bo rekla. Sem pa ugotovila, da bo počasi verjetno treba dodajati mleko tudi čez dan. Prej sva se dojili 4 ure (ja, kar 4 z manjšimi premori po 5-10 minut)...pa kar ni zaspala. Sem ji pa dodala še po flaški (spila je 30 ml) in zdaj veselo spančka.

Mi je pa uspelo izčrati 10 ml mleka. user posted image  Ja, črpalka zdaj deluje, samo mlekca ni. user posted image  Pa full pijem in tudi več jem, ampak ne pomaga.

Punce, kako pa kaj vaši kg po porodu? Pri meni jih je ostalo še 5 (+ 15 jih je bilo, 10 jih je šlo že dol).


Aja, ti jo kar pristavljaj k prsim, ker to vzpodbuja nastajanje mleka. Večkrat bo pila čez dan, bolj se bo mleko proizvajalo.

Jst sem prvič naredila isto napako in sem začela dodajat mleko po flaški, potem pa ni hotela več vlečt zize, ker se je morala bolj trudit, če je hotela, da je kaj priteklo ven. Če je ponoči nemirna in misliš, da je lačna, ji zvečer pripravi dodatek, čez dan pa probaj čim več dojit, mogoče boš dobila naval mleka. Tudi v porodnišnici nisi imela nič mleka?

MOja cimra v porodnišnici ni mela od začetka nič mleka, pa je dobila en sprej, ki vzpodbuja izločanje mleka in ne moreš verjet, kar na lepem je mleko dobila. Ti bom sporočila kako se mu reče, pa probaj še s tem. Dobi pa se ga samo na recept.

Nazadnje sem se tehtala v porodnišnici, preden sem šla domov, in sem zgubila 6 kg, tako, da jih je 11 še ostalo. Moram se stehtat še doma, da vidim, če je šlo še kaj dol.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 14:59:13   
marella1
hello vsem mamicam!

No da se še tukaj pofočkamo. Od 13.11. smo mala družina, saj se nama je pridružila Lana. Imela sem kar dolg porod, ampak ko enkrat pogledaš malega palčka kar pozabiš na vse. Moram pohvaliti kranjsko porodnišnico, čeprav živim v Ljubljani (Kranjčanka po srcu user posted image ) mi ni žal, da sem šla rodit v Kranj. Tudi midve dodajava Aptamil. Jaz imam še +3 kg. Včeraj sem prvič oblekla kavbojke in sem se kar malo bala, da mi bodo premajhne, ampak niso user posted image

krfjolca: rekla si, da uporabljate BEBO!? Mi smo jo iskali v Kranju in Ljubljani pa je seveda nimajo. Mi lahko prosim poveš kje ste jo kupili. Nam jo je tudi svetovala pediatrinja.

Lepo se crkljajte in pa pa


_____________________________

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 15:01:26   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Mene pa bradavice full bolijo po uporabi črpalke user posted image   Delam kaj narobe? Danes sem si zjutraj pumpala mleko cca 15 minut in napumpala celih 20 ml. Čutim, da je v dojki še mleko...ampak zakaj ga črpalka ne potegne?


Probaj prej dojko fajn zmasirat. Sicer pa te črpalke niso tako močne, da bi izčrpale vse mleko. Tudi meni ne izsesa vsega mleka, a čutim, da je še notri. Pač nimajo take moči.


(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 15:05:01   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: marella1
krfjolca: rekla si, da uporabljate BEBO!? Mi smo jo iskali v Kranju in Ljubljani pa je seveda nimajo. Mi lahko prosim poveš kje ste jo kupili. Nam jo je tudi svetovala pediatrinja.



Pri nas jo imajo v DM-u in lekarni. Samo v DM-u je dosti cenejša.

Je pa prov fino to mleko. Naša Pia je mela težave z zaprtjem, ko pa sva probali Bebo, so težave kar izginile. Jo moram res pohvalit. Po Aptamilu je bla čist zaprta.

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 15:13:44   
marella1
petra: hvala ti, bomo šli kar v DM. V lekarnah so vsi prav čukasto gledali, ko sva rekla za Bebo user posted image

pa pa


_____________________________

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 15:23:17   
adelinna
Aja1 - pred črpajem mleka si ogrej prsa. Moji cimri v porodnišnici so sestre prinesle kar termofor, ki si ga je za nekaj minut prislonila na prsa, kar ji je kasneje olajšalo črpanje mleka. Poskusiti ni greh. user posted image

Mi na srečo dojenjem nimamo nobenih težav. Današnja noč je bila pa itak sanjska. Nama je princesa spala 2x po 5 ur. Tako da sva se z očijem krasno naspala. user posted image  

Povejte, a imate že vsi izoblikovan kak urnik ali vam urnik določajo vaši malčki?!

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 18:24:41   
viv_
Ojla, spet jaz!

Še ena s "pumpo". Z Mirno sva se super dojile, zdaj nam pa ne gre ravno najbolje... Pričela sem prakticirat, da sva samo na flaši - jaz si svoje izčrpam in ji dam po flaši. Sicer je preveč dolgotrajno in preveč joka... Ji pa moram popoldan dodat kakšnih 50 ml pa zadnji obrok ji dam komplet, ostalo je pa "moje". user posted image

Ja, mi kar mamo urnik, drugače se mi ne bi sešlo. Zvečer malo pred 9 je v postelji ta velika. Med tem, ko se tavelika kopa, umijem in dam v pižamico ta malo. Potem, ko Mirna zaspi, se pa z Zarjo še mal pocrklamo. Okrog 10 dobi flašo in potem enrkat do 11 je v mižalah user posted image . Ponavadi potem povleče do 4 zjutrej, pa nasledjo rundo do 8. Lačna je potem obvezno ob 10h, potem pa po 3 ure naprej.

Je pa zjutraj od 8 do 10 budna, potem ima pa krajša obdobja budnosti in vmes veselo drnjoha. Pa tam okrog 8h zvečer je spet "pri življenju". Ko jo dam v košek je pa treba še ene 5x popravit dudo, potem pa zaspi. Ponoči pa zaenkrat brez težav zaspi nazaj.

Lepo se mejte punce, pa čim manj krčkov in neprespanih noči!

(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 18:41:15   
kaja11
Krfjolca..... fuuuul hvala za te informacijeuser posted image user posted image user posted image . Sem že izvedela kje v Ljubljani prodajajo te izdelke, tako da grem jutri v akcijo.

Na urniku bomo začeli delati, ko bom ponoči vsaj malo spala. V bistvu sedaj še vedno vse Gašperju prilagajamo.  Moram priznati, da je danes čez dan ful več in bolje spal. Pri Urbanu je to vedno pomenilo, da smo potem tudi ponoči bolje spal... DRŽIM PESTI da mu je Gašper podoben.




_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: NoVeMbErKe 2006
21.11.2006 18:41:53   
Anonimen
Evo mene med mamicami novembrkami 2006 user posted image . Danes sva prišli domov. 2 slikici sta že v albumu user posted image . Imam ful težav z mlekom user posted image ,...Ful mi ven teče pa nabrekle so pa tamala ne zna vlečt, tako, da bomo kar pumpali , mogoče pa ko bo malo večja bo znala user posted image .

No toliko zaenkrat se tipkamo user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: NoVeMbErKe 2006
22.11.2006 12:52:05   
adelinna
Matejka81 in Marella1 - super, da se že veselo cartate doma z vajinima princeskama. Upam, da bosta našli toliko časa, da nam bosta zaupali vajini porodni zgodbici in nekaj o tem kako se privajate na nov stil življenja. user posted image

Naša pikica je spet lepo prespala noč. Dojili in previjali smo se med 10 in11 uro zvečer. Potem je nekaj časa še gledala kot sovica okica, nato pa zaspala. Ponoči je dvakrat sicer nekaj jamrala, zbudila pa se je šele ob šestih zjutraj. Ko sem jo podojila, pa smo potegnili še do pol desetih. Krasno! user posted image  
Ko bi vsaj bilo vsako noč tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: NoVeMbErKe 2006
22.11.2006 16:05:57   
krfjolca
Zdravo, mamice user posted image

Danes smo se tudi mi prvič kopali. Vendar naš mali princ ni najbolj navdušen nad vodo. Čeprav je bil sit, smo straaaašno jokali. Mogoče mu bo čebriček bolj všeč. Je pa začel protestirati, ko je treba spat. Ni šans, da zaspi, stalno bi bil na rokah, ali pa "bi jedel". Ko pa ga pristavim na jošk ali mu dam flašo, parkrat potegne in zaspi. Ko ga odložiš,  pa je po 10 minutah spet jok in stok.

Tokratna noč je bila pa kar naporna. Zbujal se je skoraj vsako uro, lačen, potem je pojedel slabih 20 ml in konec user posted image . Čez eno uro je bil seveda spet lačen. Če je pa že zaspal, je ves čas v spanju jamral in stokal, da nisem zaspala niti za minuto. Danes sem popolnoma uničena.

Prejle mi je po kopanju končno zaspal (pa še to po doooooolgem pregovarjanju, nazadnje pa je le zalegla duda), vendar zdajle spet nekaj stoka.

Mleka mi pa zmanjkuje user posted image . Pomojem od samega sekiranja. Najraje bi izklopila vse telefone in hišni zvonec. Saj je lepo, da se folk zanima, kako smo, ampak sory, mi že preseda odgovarjati na tisoč telefonov. Seveda pocinglja ravno takrat, ko mi za minutko uspe zadremat.

Pa jezna sem, ker mora moja mami skoraj vsak dan tu viset. Saj pride samo za pol urice, ampak vseeno - ravno dovolj, da mi popolnoma zmede urnik, ker se moram njej posvečat. Če že ne pride, ima pa slabo vest in me kliče po telefonu. Jaz sem pa vsa srečna, če imam kakšen dan mir.

Ja, obiski so se pa že začeli. Kar na jok mi gre, ne morem verjet, da so ljudje tako neuvidevni! user posted image A res mislijo, da je 1 teden dovolj, da človek pride k sebi po porodu???

Sem včeraj skoraj znorela, ko mi je mami rekla, da se ji zdim slabe volje, pa naj pazim, da ne bom dobila kake poporodne depresije. Sem se tako težko zadržala, da ji nisem v obraz zmetala, da bom takoj dobre volje, samo malo miru naj mi dajo!


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: NoVeMbErKe 2006
22.11.2006 17:20:05   
Aja1
Pa nas je čedalje več tukaj gor...še malo, pa bomo vse user posted image user posted image user posted image

Krfjolca, glede obiskov se podpišem pod tvoj post...ja, tudi meni oz. nam najbolj paše, da smo sami doma, brez kakršnihkoli obveznosti in se prilagajamo samo en drugemu, ne pa še obiskom. Ponavadi ravno, ko pride kdo na obisk, bi mala jedla, ali pa ravno si skupaj zaspimo, pa začne zvonit telefon...ja, mobitele smo dali potiho, zgleda, da bo treba še navadnega izklopit.

Mi se bomo pa jutri prvič kopali. Me prav zanima, če bo mali všeč, ker umivanja s krpico ne mara...se dere kot bi jo s kože dajali. Jutri bo pa nov šok že navsezgodaj zjutraj (ob 8-ih imamo naročeno patronažno).

Ven pa še vedno nismo šli user posted image . Upam, da jutri ne bo dežja...tudi jaz bi že počasi rada malo na svež zrak.



_____________________________




(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: NoVeMbErKe 2006
22.11.2006 17:42:50   
Aja1
Danes smo pa mi sprobali ležalnik. Neja prav uživa v njem...ji prav paše, ker spi že dve urci...se malo prebudi (ko se premakne, se tudi ležalnik zaziba) in zaspi naprej. user posted image user posted image user posted image

Punce, od kdaj naprej pa se kengurujčka uporabja? Me kar malo drži, da bi jo dala že vanj in bi šle lahko ven, tudi če je slabo vreme. Sem gledala navodila in ne piše nič.

_____________________________




(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: NoVeMbErKe 2006
22.11.2006 18:39:58   
**Petra**
Živijo!

Pri nas je pa danes popoldne prava norišnica. Mali bi non stop samo jedeluser posted image user posted image user posted image user posted image . Ne vem, če nimam več dost mleka al ga ne nasiti dovolj, noro! Zvečer mu bom dala kar dodatek, da bomo sploh kaj spali.

Sploh nimam več tok polnih prsi, kot dni nazaj. Me kar skrbi, da bom ostala brez mlekauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . NO, itak pride jutri patronažna, pa jo bom vprašala, kako pa kaj.

Malo prej sem mu prekuhala dudico, sicer je ni maral ne vem kako, ampak je le zaspal. NOn stop je samo jokal.

Bomo videli kako bo.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: NoVeMbErKe 2006
22.11.2006 18:42:40   
**Petra**
Tudi Nik uživa v ležalniku. Mi smo pa šli že v nedeljo ven, pa smo verjetno še lih ujeli pravo vreme.

Danes pri nas že cel dan dežuje, tako da smo se za nekaj časa kar poslovili od lepega vremena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Mi prov manjka, da ne mormo it ven.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: NoVeMbErKe 2006
22.11.2006 19:28:06   
Aja1
Uh, zdaj sem ugotovila, da imam kengurujčka od rojstva dalje...torej ga gre jutri Neja sprobat. Upam, da ji bo všeč user posted image

petra, jaz ji tudi dam zvečer dodatek in potem ponavadi spi kar dobro (4-5 ur). Imamo pa najvekrat probleme od 20-ih pa do 24-ih...ja, kmalu bo čas za borbe user posted image ...se že zbuja naša princska.... user posted image



_____________________________




(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 9:15:38   
**Petra**
Jutro!

Ne morem verjet, da smo včeraj prebili brez dodatka. Nik je spal od 20.30. do 2.30!!!! Bravo, NIk! Potem pa lepo naprej na 3 ure. Mi je kar pasalo, da sem si malo odpočila. Ob devetih sem zaspala ko top.

Danes pride patronažna in ga bo stehtala. Me prav zanima, koliko je dobil v enem tednu doma. Drugače je od rojstva, pa do odhoda iz porodnišnice zgubil samo 90g.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 9:44:29   
DeVilla
Oj, novembrke!! Samo malo bom zmotila vaš klepet.. Pod Skupnost RR, je na Zbirateljstvo en forum, kjer ponujamo DM bone.. Ker ste vse mlade mamice, vam bo zagotovo kateri prišel prav.. Prilagam še povezavo, da boste hitreje našle (upam, da dela) ..

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1157808 

Pa brez zamere prosim!! Želim vam vsem lepo nosečnost še naprej, hiter porod in zdrave otroke!!!

Lp, Devilla user posted image

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 12:51:20   
viv_
Živjo punce in vsi user posted image !

najprej prehrana -  nekako se šlepamo! Čez dan porabim eno vrečko aptamila, ostalo se dojiva oz. pije moje mleko po steklenički! Čakam dan, ko bomo na flaši. Zvečer obvezno dobi dodatek in kar lepo spi. Ob 10 je v košku, potem pa odvisno, rabi od 15 min, do ure in pol da zaspi in vleče do 3 zjutir. Zjutraj ob 6:15 zbudim Mirno, da jo oblečem za v vrtec in potem je taka galama, da se sigurno še Zarja zbudi.

Danes je končno spet sonček. Na enem sprehodu sva bili že, potem greva pa še po Mirno v vrtec. Jupi! Mogoče bomo šli pa popoldne celo v familijarni shopping, če bo ati eno zgledno uro prišel iz službe.

Evo, od kranjske občine sem dobila odobrenih 27.000 Sit za rojstvo otroka user posted image , pa vrtec smo en plačilni razred nižje user posted image , upam še, da bomo doklade višje.

A ste davčno že dobile? Jaz imam zaenkrat rojstni list in zavarovanje!


(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 12:58:27   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: viv
A ste davčno že dobile? Jaz imam zaenkrat rojstni list in zavarovanje!


Jst sem jo šla kar včeri sama iskat, ker drugače ne vem kdaj bi pršla. Bo tudi odločba za otroške prej pršla, ker rabijo davčno, drgač še sploh ne bi šla odločbe pisat. Tudi jaz upam, da se bojo kar malo povišali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Za zavarovanje pa sem lih včeri šefici poslala obrazec in rojstni list in upam, da ga kmalu prijavi.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 13:41:19   
Anonimen
Ojla user posted image ,...moram priznat, da sem se malo polenila glede pisanja, sploh sem med mamice novembrke. Ampak slikice pa še kar veselo dodajam v album user posted image .
No, sem brala da se pogovarjate glede hranjenja,... mi2 se ne dojiva več, ker je bilo dojenje prava nočna mora user posted image user posted image . Mleko si izčrpavam, ga hranim v hladilniku, po potrebi ga namočim v vročo vodo in jo hranim po steklenički, zraven pa aptamil.

Ni in ni šlo,...eno bradavico imam precej sploščeno, drugo mi ni hotela zagrabit, razen v porodnišnici, kjer so mi jo pristavile sestre user posted image ,...sama si je ne morem pristavljat, ker kar spusti bradavico, potem začne vreščat, še zizat ne zna pravilno in je res ubijalska kombinacija user posted image .

Torej, če bi vztrajala pri dojenju bi bila več lačna kot sita, meni bi pa eksplodirale zize user posted image . Torej zdaj je dete zadovoljno in sito, pa še jaz imam nadzor nad tem koliko dejansko popapca, si kar beležim koliko popije, pa tudi jaz sem srečna, ko imam prazne zize user posted image .

Zdaj si moram pa hitro poiskat pediatra pa da mi kak recept napiše za kak dodatek, je rekla patronažna, da je mogoče dobit dodatek tudi na recept .

No uživajte novembrke pa se kmalu tipkamo!user posted image

(odgovor članu **Petra**)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 13:46:54   
viv_
A se lahko zjokam? user posted image user posted image user posted image

Evo, sem spumpala 90 ml, zbudila tamalo, jo previla, vsa zadovoljna, da bova v miru pojedli... Nakar jest štor, stresem flašo po tleh in se je vse polilo! user posted image user posted image user posted image
Pol pa delat dodatek, tamala jokala, men je šlo pa tut kr na jok!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 15:25:25   
Aja1
Joj viv, res škoda...pa je šel ves trud v nič. Jaz se full matram, ko izčrpavam mleko (mo bolijo bradavice, kot user posted image ).

Danes smo bili pa prvič zunaj na sončku in mala je prvo minuto v vozičku toako vreščala, da sem mislila it kar nazaj, ampak potem je pa zaspala. Ko smo prišli notr sva se pa še malo dojili in zdaj mi spi v naročju...oče podret kupčka...meni bo pa roka odpadla. Jo bom dala kar ležat in upam, da ne bo vse pobruhala. A vaši vedno podrejo kupčka?

Jaz nisem dobila še nobenega papirja od user posted image . Upam, da čimprej pošljejo rojstni list. Kaj pa moramo sploh še dobit? Rojstni list, davčno, kaj še?

Punce v koliko časa mora pa oče koristit tisti izredni dopust za rojstvo otroka? (ne mislim na očetovskega).

_____________________________




(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 16:38:56   
Capyka
Živjo,

Aja1: rojstni list: ti pošljejo na dom (jaz sem ga dobila iz Postojne v 10 dneh); davčna: enako pošljejo kar na dom (dobila v malo manj kot 1 mesecu), zdravstvena kartica: v službo nesti ali pa poslati kopijo rojstnega lista, oni dajo na ZZZS, potem pa v 14 dneh nekje naj bi prišla kartica.

Pa tudi nama ne rata kupčka zmeri podret, samo potem skoraj ziher bruhauser posted image . In potem se zmerom zbudi.user posted image


lp

_____________________________

20.10.2006 je prišla naša princeska Sara!
22.03.2010 pa še druga princeska Tamara!
--------------------------------------------
Jaz bi pa spaaaalaaaaa......

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?