|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 17:42:15   
ema79
hoj,hoj,hoj

joj, kako je bilo lepo vreme danes, spa špancirale s tamamlo, sam ne vem, zakaj naši ni za zaspat v vozičku, pa sma se eno uro okol drajsale. Je tiho oz nekaj čeblja sama s sabo, ampak zaspi pa ne.

Smo pa ugotovil novo foro, kako jo pripravit, da zaspi v ležalniku oz v postelci- poviješ jo čist u klopčič, tko da ma roke trdno pod dekco, da jih ne more ven dat, ker, če z rokcam maha sama sebe budno ohranja.user posted image user posted image

Glede hrane pa pr nas tud kr črpamo čez dan, nam gre to, zvečer dobi eno flašo dodatka, ponoč pa se dojiva. Povejte mi, če ma še katera eno joškico veliko bolj polno kot drugo? Ker jst iz leve lahko izpumpam od 60-90, iz desne mi pa redkokdaj uspe več kot 30.

Rojstni list smo mi že dobili, na davčno pa še čakamo. Sem poslala v službo fotokopijo rojstnega lista in mi je neki še un, ku to ureja težil, da še morem poslat potrdilo o njenem stalnem prebivališču. Zakaj?????

(odgovor članu Capyka)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 20:53:25   
krfjolca
Čeeeer user posted image

Mi smo bili tudi danes zunaj. Naš prvi sprehod user posted image . Sicer nam je patronažna rekla, da naj ne bi šli ven vsaj tri tedne, ampak je bilo vreme prelepo, da bi ubogali user posted image . Sva bila pa itak samo 10 minut, potem je pa Anže začel vreščati in smo šli nazaj. Pomojem mu je bilo vroče, saj smo ga čisto preveč zapakirali ... Koliko oblečete 10 dni stare otročke za ven pri 15 stopinjah in sončku??? Mi smo čisto pretiravali (jasno, ker so bile babice zraven) in je bil v plišastem kompletku, pa kombinezončku, pa 2 kapici in še dekica čez (pa v zimski vreči) - ne vem, meni se zdi absolutno preveč, tudi tilnik je imel čisto vroč, ko sem ga potipala ... Revček.

Mlekca je pa vedno manj pri meni user posted image . Si načrpam komaj še slabih 40 ml naenkrat user posted image . Par dni nazaj je bilo pa okoli 80. Sploh ne vem, kaj naj naredim, da bi bilo več. Namenoma si zdaj črpam še pogosteje, se nalivam s čajem, pa ni nič bolje. Polente pa ne bom jedla, ni šans user posted image . Pomojem zmanjkuje samo zaradi pritiska. Mami me stalno sprašuje glede dojenja, pa tašča, mene je pa groza povedat, da dodajamo. Ker vem, da bom slišala: "Saj sem ti rekla ... to je pa zato ker ne počivaš dovolj/ ne ješ dovolj / bla bla bla". Najhuje mi je pa priznat patronažni, ki precej forsira dojenje, sploh ne vem, zakaj imam tak strah pred njo.

Še eno vprašanje. Katere pleničke uporabljate? Mi smo zdaj pri Pamperskah št. 2, pa je skoraj vsak dan polulan - pride skozi. Ne vem, ali jaz ne namontiram pleničke pravilno, ali je plenička kriva. Prej sem imela Babylove newborn, pa so ravnotako premočile, pa še premajhne so nam že.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 20:57:14   
viv_
Krfjolca - glede oblačenja:
jaz ji dam žabice in body, čez plišast kompletek, pa eno flis jaknico in v zimsko vrečo, na glavo pa bombažno kapico, čez pa kapuco. To je to! Pomoje mu je bilo res vroče! Pa danes še pihalo ni ...

Glede dodajanja se pa ne sikirej. Jaz ji zvečer dam komplet flašo user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.11.2006 21:30:27   
kaja11
Čeeer!!
Končno mi je spet net zalaufal, da sem lahko malo prečekirala kaj počnete. Da se malo pohvalim... iz torka na sredo sva bila z Gašperjem samo pol ure pokonci v celi noči. Zbudil se je večkrat, samo je takoj po dojenju nazaj zaspaluser posted image .  Valjda sem bila ful vesela, da so se končale naše kolobocije s spanjem. In kaj se je dogajalo naslednjo noč???.... spala nisva niti minute.... lump ga je sračkal od 23.00 - 08.00, potem je pa zaspal kot angelček. Punce... saj sem navajena na malo spanja, ampak to je pa res too muchuser posted image .

Krfjolca... jaz ga oblečem tako; isto kot je doma, potem ga dam v en tak jesenski kombinezon, na glavo kapico in pokrijem ..... druga verzija..žabe, bodi, majčka, hlače, flis jaknica, na glavo kapica in pokrijem . Zimsko vrečo imam z ovčko in je še ne uporabljam. Dojenje ne pa čisto tvoja stvar... kaj te briga kaj si kdo misli.

Ema.... a je to tisto povijanje k dete poviješ na tesno in ima tudi rokice ob telesu??... za to sem brala, da je fino če je dete bol jokasto in se noče pomiriti/spati... ampak, da ga lahko tako povijaš samo prve štiri tedne, kasneje mu s takim povijanjem zaviraš razvoj. To sem prebrala že večkrat... nazadnje v knjigi Dojenček, Kaj  pričakujemo prvo leto.

Aja... midva podirava kupček cca. 5min, v 90% ga tudi podre. Ugotovila sem, da če ga v 5 min ne podre, ga v večini primerov sploh ne. Pri Urbanu pa smo ugotovili, da ga sploh ne moti, če ga ne podre in se s tem ponoči sploh nismo ukvarjali. Čisto od otroka je odvisno, če mora kupček vedno podreti... ena znanka se s tem vsakič muči tudi po pol ure, drugače ima mali fuul krče.


_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 9:16:11   
Anonimen
Saj ne da bi se hvalila, ampak moram vam povedati, da sem si malo prej načrpala dobrih 100ml mleka!!! user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 11:56:12   
Aja1
Mi smo danes ponoči končno vsaj malo bolje spali (2x po dve uri). Vidim, da nimamo edini problemov s spanjem (vidim, da je Gašper iste sorte kot Neja).

Krfjolca, jaz sem mojo oblekla včeraj za ven takole: majčka, bodi, žabice, plišast kompletek in kapico. Potem sem jo pa v vozičku še pokrila z odejico in v letno vrečo (te pa nismo prav namontirali...si po treba čas vzet in malo poštudirati, kako sploh pride namontirana... je bilo prav grdo vdeti, ker je tako čudno visela... mala ni pustila, da bi rihtali predolgo).

Glede dojenja tudi jaz skoz poslušam od tašče....pa več jej, pa počivaj.... Ja, kako naj pa počivam, če še takrat, ko malo zaspimo zazvoni telefon (ponavadi tašča)user posted image  Jaz ji zvečer zdaj vedno dodam kar flašo in je ok. Koliko pa dodate za en obrok?

_____________________________




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 12:05:50   
Anonimen
matejka81 Super! Verjetno bo pa le vec mleka! Pri meni je bil na zacetku tudi problem (po CR), pa so mi potem četrti dan v porodnišnici dali ene tablete, po katerih se je mleko dobesedno ulilo ven. Meni je bilo prav groza, ko mi je dragoceno mleko iztekalo, otrok pa spal zraven mene kot top. No, ksreci je mleko teklo se tudi potem, ko se je otrok zbudil in se zadovoljno prvic nahranil pri meni...

Krfjolca Kar se tiče plenic: mi smo še vedno na Newborn. Smo enkrat preizkusili št. 2, pa se je tamau dobesedno izgubil v plenicah, pa še na vseh straneh je ven teklo... Imamo pa Pamperske.

Kako jih oblacim za sprehod, sem pa ravnokar nekje drugje odgovarjala: tipicno ena do dve majčki/body in hlače, čez en bombažen pajac, dva kapici (ena navadna in ena toplejša), potem ga pa damo v zimsko torbo in zavijemo v flis dekci. Imam Jaguar 3 in posebej torba se mi zdi precej topla, vozicek pa precej zaprt, tako da je prav toplo notri. Jaz mislim, da ni za pretiravati z oblacenjem... 15 stopinj je toliko,kot je bilo letos avgusta, pa jih takrat najbrz tudi niso oblacile v zimske pajace... kaj bomo pa potem, ko bo zima?

Je pa res, da nasa druzina (no, predvsem jaz) precej slovi po tem, da smo bolj topli ljudje in bolj malo oblecena hodiva naokoli.. mogoce se je tudi tamau nalezel tega in ga zato nic ne zebe. Pri nas se tudi precej pozna, da je ze malo pridobil na tezi. Ko je bil cisto majhen (2700g), ga je precej bolj zeblo kot sedaj, ko je ze prav lepo podložen user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 12:08:54   
Anonimen
Aja, spanje... sem pozabila povedat, da se je nas mali danes še posebej izkazal... ni spal niti ene ure v kosu!
Malo pojest, pa malo krči, pa malo pojamrat, pa se malo pocrtat pa ponovi celo proceduro. Sedajle pa jasno spi kot angelček... Ah ja. Me zanima, kdo se bo prej navadil user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 13:07:24   
urška76
Ojla!
Naša mala končno spi in imam malo časa da vas pozdravim. Vidim, da vas je kar nekaj bogih ponoči, tako da moram Špelo pohvalit, ker mi ponoči spi vsaj tri ure v kosu. Za spremembo od Miha pa zna tudi jesti in imam dovolj mleka. Še preveč, si moram po dojenju še ščrpat, ker imam še vedno kar nekaj mleka in potem me vse tišči, ne želim si pa spet staknit mastitisa, tako kot v prve. Midve pa še nisva šli ven, pa me danes tako mika. Bom verjetno potem ko pride moj domov šla za ene par minutk na zrak z našo malo bejbo.
Krfjolca ti pa mamo in taščo nekam pošlji (vsaj v mislih), in se ne obremenjuj. Daj Anžetu svojega mleka kolikor ga pač imaš ostalo mu pa dodaj. Mu čisto nič ne koristi, če si vsa boga on pa lačen.
Lep sončen dan vsem, ki ga že lahko izkoristite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 19:10:51   
kaja11
Kje ste novemberke???? Očitno nas te naše bebice tok okupirajo, da sploh nimamo časa tračarituser posted image .
Za mano je spet ena neprespana nočuser posted image . Sploh mi ni jasno, podnevi je tak priden mišek, ponoči pa kr nekiuser posted image . Danes smo cel dan bluzili okoli, me prav  zanima če se bo kaj poznalo ponoči... slabše itak ne more biti.user posted image user posted image Tudi jaz sem si šla kupit tiste majčke za dojit... se mi zdijo prav fine. Meni je cela drama zunaj dojiti, s to majčko se mi pa ne bo treba več po kotih "skrivat".

Lep večer  vsem!!


_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 19:33:06   
Aja1
Kaja, tudi naša tamala je čez dan tako pridna, ponoči pa kar nekaj tečnari, noče spat sploh ne vem, kaj bi rada. Sita je, previta tudi, zaspana tudi, ampak spat pa ne user posted image  Sem se ravno prej spraševala....le kdaj bom spet lahko spala celo noč?! Verjetno, da zdaj par let ne user posted image , razen, če jo bomo dali kam na mini počitnice user posted image

A je še katera še vedno cmerava...jaz občasno padem v tako razpoloženje, da začnem kar jokat (ravno danes je bil spet tak trenutek, ko je šel moj v službo (nočno 12 ur), jaz pa v jok, da ne morem več, da že nekaj noči ne spim in da ne zdržim user posted image  Ojoj, ti hormoni.



_____________________________




(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: NoVeMbErKe 2006
24.11.2006 19:41:29   
**Petra**
Čer!

Da se malo oglasim po dolgem času!

Kje ste kupile te majčke za dojenje? In koliko stanejo? Meni gre to slačenje pošteno na živce user posted image user posted image user posted image user posted image .

Ja, smo eni redkih, ki lepo spimo ponoči, tako da se vsaj ponoči naspim in spočijem. Sicer podnevi tudi spi, samo mi tamala ne da dihat, da bi šla jst spat čez dan. No, uležem se takrat, ko gre tudi ona spat, to pa je tudi vse.

Zaenkrat se še dojimo. In nam gre zelo dobro. Dodatka še nismo papcali. Ma mami verjetno dost mleka in tud nasitno mora po moje bit.

V četrtek je mel 3480 g, se pravi, da je v tednu od odhoda iz porodnišnice dobil 220 g. Je rekla patronažna, da je to kar lepo. Pa tudi vidi se mu, da se kar pred očmi redi.

Glede plenic pa tko: na začetku smo meli Pampers (so ostale še od Pie), potem sva porabla Merkatorjeve (iz paketa v porodnišnici), zdaj pa sem za probo kupila Fixies 2-5 kg in so zelo dobre. Tako da bomo verjetno ostali kar pri njih. Mam pa drugače kupljene DM-ove, samo od 3-6 kg, pa so mu še prevelike, tako da bojo še malo počakale.

Zdej pa še malo počakam, pa ga bom po osmi zbudila, da ga malo umijem, ker mu popek še ni odpadu, pa se še ne kopamo. Potem pa veselo spančkanje.

No, se še kaj slišimo.

LP

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: NoVeMbErKe 2006
25.11.2006 10:55:19   
krfjolca
Pri nas se je pa popek že lepo zacelil. Že tri dni ni nič priteklo ven.
Glede hranjenja je pa cela nočna mora. Mali poje okoli 80ml, potem se cca pol ure napenja, prdka in kaka, nato je spet lačen, poje še 30ml, potem se mu po možnosti kolca in nazadnje poje še kakih 40ml. Vse skupaj traja običajno kako uro in pol user posted image . Se je pa že lepo poredil, lička ima že lepo polna user posted image .

Drugače moram pa spet malo pojamrat. Če nisem jaz že prava farsa tule na forumu, čisto vse me doleti. Sem mislila, da bo s koncem nosečnosti tudi težav konec, pa še kar trajajo user posted image . Očitno sem staknila vnetje maternice. Včeraj sem se zbudila z 38 vročine, groznim glavobolom in bolečim trebuhom (bolečine v trebuhu in povečan izcedek sem imela že par dni, pa sem kar mislila da so od krčenja). Sva letela k zdravniku (tačas je tašča pazila malega), sem dobila antibiotik, ko sem prišla domov pa 40 vročine, padla skupaj in spala cel dan. Kuhalo me je do jutra, šele zdaj mi je vročina malo padla. No ja, je bil vsaj možek prisiljen, da se nauči previjat Anžeta user posted image .

Najslabše pri vsem je, da moram spet poslušat: "Saj sem ti rekla, da počivaj ..." user posted image


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: NoVeMbErKe 2006
25.11.2006 11:40:25   
Anonimen
140ml je priteklo danes zjutraj user posted image user posted image user posted image ,...drugače pa krfjolca, pri nas ponoči je tud nekako približno tako (3x se vstanemo, pa še po 2x moramo previt, drugače Zala noče zaspati)  user posted image ,... čez dan pa kot, da je nimamo user posted image .

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: NoVeMbErKe 2006
25.11.2006 20:19:24   
MALINČICA
Lep pozdrav!!!
Pa smo že tukaj, smo že starši, haha!!!

A se še kateri zdi, da se ji je življenje nenormalno spremenilo?
Meni se zdi, da...
Ne vem, vedela sem, da ti otrok totalno spremeni življenje, ampak zdleda le nisem bila pripravljena na tako veliko spremembo.

Nikoli nisem bila žurerski tip človeka, ampak prav hudo mi je, ko ne morem nikamor it, ne morem opraviti ničesar, vsako vstajanje mi predstavlja TAAAKO bolečino, komaj stojim toliko, da previjem in umjem Maja, za kuhanje ni šans, šivi so se mi razpustili, hemeroide sem tudi dobila (hvala hadesi, kremi iz Avstrije), ki počasi plahnijo.
Z dragim nimava nič časa eden za drugega, kot sva ga imela prej....
Edino, ko v naročju držim Maja, pozabim na vse to!

Tukaj nobena ne piše o takih občutkih, a sem edina ali kaj?
Edina, ki ne prekipeva od sreče in energije?

Maj ponoči spi zelo lepo, nekje od desetih, pa do osmih zjutraj, vmes se dvakrat dojiva.
Podnevi tudi več ali manj spi, ampak ko je buden, pa ga kar dosti zvija, zato ga dosti dojim, ker ga s tem malo potolažim in včasih mu po dvajsetih minutah spet ponudim dojko.No, to nama pa gre, čeprav je prvih par potegov zelo bolečih, potem pa gre, mleka pa tudi imam ogromno!
Popek mu je odpadel že po petih dnevih (jupi!!!), pa koža se mu ful lupi, čeprav ga vsak dan umijem in namažem z mandljevim oljem, tak je kot kak mandarina, hehe!

Ne vem, sem mislila, da bom bolj vesela, bolj dobre volje, z več energije...
Pa nisem, vse gre tako počasi, ne morem kuhat, sesat, obešati perila, hoditi v trgovino, ne morem se kar oblečt in kam oditi, na pijačo recimo...
Moj pa mora delat, ni šans, da si vzame očetovski dopust, mogoče enkrat kasneje, ampak zdaj res ne gre.
Valjda, bo hitro boljše...

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: NoVeMbErKe 2006
25.11.2006 22:18:24   
**Petra**
Ja, malinčica, tudi mene včasih dajejo tako občutki. Poleg tega, da mam doma še 22 mesečno navihanko.

Mene bo tudi od nepočivanja počasi mleko začelo zapuščat. DAnes sem mu prvič dala dodatek in je spil 100 ml. Moje dojke so vsake tolko ko ena capa, se mi zdi, da so čisto prazne. Včasih bi jedel na uro, to pa me strašno ubija. Danes popoldne je blo nevzdržno, zato sem mu kar dodatek prpravla, da je potem za 3 urce zaspal.

Evo, pred 10 minutami je bila ista pesem. Sigurno je ene 4X jedel preden je zaspal. Noro, kok mene to ubija. Zmeri, ko pije zaspi, pol ko se zbudi, pa bi spet jedel. Uf. Zdej končno spi. Pomoje bo zdej do ene dveh mir. Vsaj ponavadi je tako.

Grem počasi spančkat, ker sem utrujena, utrujena, utrujena..... se slišimo

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: NoVeMbErKe 2006
25.11.2006 22:34:16   
viv_
Malinčica - to so povsem mormalni občtki. Meni se je isto dogajalo v prvo. 13 let sva bila z možem sama, počela kar nama je padlo na pamet, potem pa kar naenkrat KONEC! Mene je kar metalo... No, po ene pol leta sem prišla k sebi.

Zdaj v drugo mi je pa super!!!! Vse delam precej lažje, vse mi je bolj enostavno, nakulirana sem! Skratka, res uživam v materinstvu!

Bo  minilo!

Krfjolca - nočem zvenet kot tašča, ampak mogoče bi pa res mogla več počivat. Čeprav... jaz nisem lih na mestu za talat nasvete o počivanju.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: NoVeMbErKe 2006
26.11.2006 8:43:49   
Aja1
Punce, a je to normalno, da user posted image  ne kakajo vsak dan? Moja Neja je nazadnje kakala včeraj zjutraj in do danes nič user posted image  Kaj naj naredim?

_____________________________




(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: NoVeMbErKe 2006
26.11.2006 12:27:30   
Anonimen
Aja1 , meni je patronažna rekla, da je normalno, da nima redne prebave,... no Zala npr. včeraj čez dan skoraj ni kakala, je samo lulala, proti večeru pa ponoči pa 2x polne pleničke user posted image .

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: NoVeMbErKe 2006
26.11.2006 18:30:15   
ema79
Danes je bila spet ena zelo lepa nedelja, taprava za sprehodek!

Mi mamo čedalje večje probleme uspavat Julijo. Sej pol, ko enkrat zaspi, je vredu, sam do tja pridet?? Še tista metoda s povitjem telesa več ne vžge.

NAša pišamiša je bila pa v petek na svoji prvi zabavi. Ja, zgodaj je začela.user posted image user posted image
Moj svak je imel 50 let in smo šli. Moj je predlagal, da bi jo doma pustila, sam nisem mela srca za to. Sej jo pustim pri babici za tisto uro, k greva v trgovino, za 6 urc je pa še nisem bila pripravljena zapustit. Sm mislila, da bo hudo, pa smo se ok držal. Eno urco vožnje dol-spala,4 ure fešte -3 prespala, urco nazaj-spala. Tak cukerček je bila.

Se mi je začel dogajat, da ko pridem izpod tuša, morim direkt joškice postavt nad umivalnik dokler si modrca gor ne dam, ker mi lije mlek ven tok, da mende sploh ne bi rabla pumpe!user posted image

želim vam še lep ostanek nedelje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: NoVeMbErKe 2006
26.11.2006 21:02:26   
melita73
Samo da se javim. Z malo Zaro, ki se je rodila 22. 11. 2006 ob 03.03 sva eno noč že preživeli doma.
Porod je trajal 5 ur. Imela sem svoje popadke, dodali pa so mi še malo umetnih, ker se nisem v eni uri v porodni sobi dovolj odprla. Če sem iskrena, sem se poroda veliko bolj bala, kakor je bilo pa potem v resnici hudo. zelo sem bila zadovoljna z Ljubljansko porodnišnico, z babico Jožico, ki je vodila porod in z vsemi sestrami na B oddelku. Res vse pohvale.
Prav zanimivo je brat, da imamo več ali manj vse enake probleme in si kar malo potolažen, ko vidiš, da nisi sam.
No, toliko za danes. Uživajte.

_____________________________

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: NoVeMbErKe 2006
26.11.2006 21:10:17   
Anonimen
Hojla,... samo na hitro se javim,.... Zala je umita, nahranjena (z dodatkom user posted image ), preoblečena v pižamico. Babi in dedi se z njo ukvarjata user posted image . Jaz pa še pet minutk pa grem pod tuš (komaj čakam!),... potem pa končno nekaj pojest.

Naš sprehod je šel pa danes po zlu user posted image ,... imeli smo obiske,... po kosilu sva z Zalo spančkali, potem pa smo imeli do večera obiske,... še dobro, da je Zala tako pridna, da nonstop spi (no čez dan,... joka ko je lačna ali pokakana, pa še takrat ne začne tulit takoj). user posted image

Ponoči pa vstajamo nekje po 3x, ampak njenega ritma še nisem pogruntala, včasih je na 2 uri,... na 3,...na 1,5 ure user posted image ,... zjutraj pa sva danes potegnili do 10.30 user posted image .

Jutri imamo pa v planu prvi sprehodek, resnično,... en krog do mesta pa nazaj,... aja na pošto moramo it user posted image ,... pa bomo videli kako bo Zali všeč v novem vozičku (še enkrat hvala cosmo čiksuser posted image user posted image ) in na svežem zrakcu.

Glede hrane,... se mi zdi, da Zala iz dneva v dan več poje,... zaenkrat smo ji dajali mleko v Aventove stekleničke 125ml,... Še malo pa bo treba dat v večjo flaško,... no,... zdaj zankrat se mi zdi, da je pogosteje pa vedno poje tam 100 ml naenkrat. user posted image

No, saj sem zadovoljna, vsaj vsem, da ne bo izgubljala na teži user posted image .

LP,...

pa se jutri kaj tipkamo
user posted image


(odgovor članu ema79)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: NoVeMbErKe 2006
26.11.2006 21:49:17   
viv_
Ojla punce!

Mi smo imeli tudi ta vikend pestro - v soboto smo šli mi h kolegom gledat eno dojenčico in voščit njeni sestrici, popoldne smo imeli pa mi obiske.

Danes je bilo pa nooooooooroooooooooo lepo! Na vrtu smo postavili našo novo vikendico user posted image  - omislili smo si nov šotor, iglu, ampak ima dve spalnici, eno večjo in eno mal manjšo. Ful super šotor, res ogromen! Komaj čakam, da gremo taborit! user posted image user posted image user posted image  Pa tok je bilo toplo, da sva bila oba z možem v kratkih rokavih - skoraj kot bi bili nekje na dopustu. Mirni se je tudi kar trgalo, ker smo imeli šotor, Zarja je pa pol dneva prespala zunaj v vozičku. To sva že pri Mirni delala, če je bil le sonček, je spala čez dan zunaj v vozičku. Popoldan smo imeli pa še eno rundo obiskov.

Zdejle pa, ta velika že eno uro spi, tamala je že pol ure v postelji, pa ji grem spet dudo popravit. Jaz moram pa napisat en zapisnik, za kinološko društvo, pa se mi ne da... Mejte se, ju3 se pa beremo!

viv

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: NoVeMbErKe 2006
26.11.2006 21:49:47   
Monika79
ojla punce user posted image
 
 
No pa smo se preselile na to temo user posted image user posted image  med mamice user posted image  Midve z našo princesko sve tudi že doma od ponedeljka, tako, da se nam samo vse giblje okrog hranjenja, previjanja in podiranje kupčkov, samo to še user posted image user posted image  pa se je teden tako hitro odvil, da ni res user posted image  vidim, da že fajn čvekate user posted image
 
Naša Kaja je priden dojenček, res nimam kaj dosti problemov z njo, rada je (mi je že čisto spraznila zize) tako, da se nalivam z tekočino, pa  z čaji za dojenje, še ma katera kak predlog? sem že enkrat zasledila tukaj na RR, da pomaga baje laneno seme user posted image  hm ..... kje pa se to dobi?
 
drugič napišem kaj več, takrat še moram napisati porodno izkušnjo user posted image
 
 
lp Moni in Kaja user posted image user posted image
 

_____________________________

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: NoVeMbErKe 2006
27.11.2006 9:57:11   
Aja1
Moni, laneno seme se dobi v vseh trgovinah (Mercator, tuš, DM,....). A da pomaga, da je več mleka? No, bomo sprobali čeprav mislim, da imam mleka kar nekaj, ampak je mala lena in ne vleče dovolj, zato si občasno še malo izčrpam (me je strah mastitisa). Sicer pa imamo mi še vedno probleme s spanjem ponoči...kakšno noč celo noč bedimo, kakšno zaspimo za eno urco....ja, kje so tisti časi, kos mo lahko spali tudi 12 ur user posted image  
Ja, Malinčica, jaz imam iste občutke. Saj je lepo biti mama taki mali štručki, samo je zelo, zlo naporno. Jaz si nisem predstavljala, da se bo življenje tako zelo spremenilo.... Nimam več časa zase. Prav občudijem tiste mamice, ki imate poleg user posted image  še enega majhnega otroka, ki tudi rabi veliko pozornosti.

_____________________________




(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?