|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  467 468 [469] 470 471   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
29.7.2007 19:51:23   
ircica
Da še malo krst opišem, ker bi bil res lep obred, če bi trajal samo pol ure (ali če mali ne bi histerije zganjal):

V predprostoru cerkve otroku in mami izženejo hudiča in ju blagoslovijo. (prva napaka je, da to storijo ločeno in Kostja ni bil več dobrovoljček) Je bilo malo nerodno, ko je duhovnik samozavestno vprašal, če je mati ortodoks, jaz pa prav nežno, da ne. -Ja, kaj pa ste? - Hja, nič. - Pa ne bi bili ortodoks? - Ne, hvala. - Zakaj pa ne? - Hmm (se hitro delam, da ne znam romunsko), pač ne, ampak hvala (kot da bi mi kekse nudil).

Potem smo se starši, mali in botra postavili na sredino cerkve, pred oltar, za katerim so 3 duhovniki opravljali mašo in obred krsta. Načeloma ima otroka v rokah boter, pri nas pa pač ni šlo. Čez nekaj časa otroka slečejo, ga zavijejo v blago in gredo z njim do krstilnika. Tam so ga trikrat pomočili noter (prek glave, to jim je bilo že itak divje dete hvaležno). Sledi oljenje s svetim oljem in rezanje pramenov z glave. Sledi duhovnikov nagovor staršem, ki ga je dotični opravil s hrbtom obrnjen proti nama, ker ne sme videti golih ženskih prsi. S Kostjo sva že oba jokala. Sledi obhod oltarja in oblačenje otroka (po tradiciji to naredi mlajša članica botrove družine, pa ni bilo šanse).Sledi obhod ikon v cerkvi in umik v moško sobo. In potem konec.

Naslednji večer družina, bori in prijatelji otroka okopajo in mu izrekajo želje. Kaj mora biti v vodi, je natančno določeno, pa ne vem več točno , kaj vse. Različni cvetovi, srebro, zlato, riž, žito, mleko, med, denar...  Ta del je mali dobro prestal. Mislim, da še posebej zato, ker je po duši fotomodel. Čim vidi kamero ali fotoaparat, se nasmeje. In ravno, ko je bilo preveč obrazov, so začeli slikat in mali se je režal kot pečena mačka.

Blagoslov vil pa je bil res luiškan. Na zabavi po krstu so naju lepo posadili na stol, malo glasbe je zaigralo in so prihitele te tri deklice. Hodile so okrog naju, stresale konfete, besedilo pa je bilo tako prijazno, nežno, pravi balzam po tisti cerkveni mukiuser posted image . Pa še samo 15 minut je trajalouser posted image
Moram nekja podobnega nečaku pripravit, naslednji teden bo imel 1 leto. Samo še klobuk in til rabim. Pa čarovniško palico.

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11701
29.7.2007 19:58:52   
ircica
Zelo podobna je grški ortodoksni cerkvi (kar se tiče ikon in cerkvene hierarhije). Kot nekakšna mešanica katoliškega in pravoslavnega. Božič praznujejo hkrati s katoliki, veliko noč pa s pravoslavci. Veliko več ti ne bi vedela povedati. V Romuniji je za zunanjega opazovalca zelo težko razločevati med vero in vraževerjem. Toliko je še živih starih običajev, prepričanj, pa tudi versko prepričanje je pri večini ljudi globoko ponotranjeno. Ni sobe brez ikone, vsi se pokrižajo, ko gredo mimo cerkve. Zelo težko si predstavljajo, da nisi pripadnik cerkve.  

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 11702
29.7.2007 20:00:06   
ircica
Ko smo že pri vraževerju: in mali in nečak imata še zdaj rdeče nitke okrog zapestja, proti urokomuser posted image . Tako da jima nihče nič ne more, haha

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11703
29.7.2007 20:01:14   
ircica
Kdaj dobim 3 zvezdice?

Krfjolco pa Anže tako okupira, da je 3 poste pred ciljem obstala.

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11704
29.7.2007 20:43:14   
Nogavica
ircica, to pa je bilo zdaj zanimivo branje. Tudi jaz nisem seznanjena s to vero.

Živa pa ravnokar gleda Sebastiana na TV. Je bila na vseh štirih, zdaj se je pa vsedla pred TV in ga gleda user posted image . Jaz pa sem upala, da se bo glede glasbenega okusa po starših zgledovala user posted image .

Evo, tu pa so fotke včerajšnjega kopanja in po kopanju:

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil Nogavica -- 29.7.2007 20:48:35 >

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11705
29.7.2007 20:46:28   
ircica
Pazi, Nogavica, jaz poznam ene, ko morajo zaradi malega gldati Spet doma. Ata pravi, da včasih hoče, da še plešejo z njim na muziko user posted image

Jaz pa pri Kostji še nisem nikdar opazila glasbenih preferenc. Razen, da se reži, ko mu babica poje Hoj, hoj, hoj, repa in fažoj (ampak kdo pa se ne bi)

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 11706
29.7.2007 20:46:30   
Nogavica
Aja, pa v album v podpisu sem dodala nekaj fotk (8. in 9. mesec), če katero zanima user posted image .

ircica, tretjo zvezdico dobiš menda pri 500.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 11707
29.7.2007 20:47:01   
ircica
Bomo pa čakali

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 11708
29.7.2007 20:48:21   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: ircica

Bomo pa čakali

Kaj čakali, čvekali user posted image !

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11709
29.7.2007 20:50:56   
ircica
No, saj to sem mislila, pa nisem hotela tako naravnost napisatuser posted image

Malo sem žalostna, ker je spet velik kup za likanje in pranje. Še dobro, da nimam večjega obešalca za perilo, ker potem bi me šele v obup spravilo.

Po mojem do novembra ne bom smela malemu nič kupit, toliko stvari je dobil. Jaz pa sanjala o razprodajah...

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 11710
29.7.2007 21:11:59   
Zamima
ojla punce user posted image

na hitro samo,... ker žaba še ne spi in jo babi zabava,...

pravi,da je polna življenja in da še ne bo spala, tako, da bo še veselo danesuser posted image , aja, pa sedet tudi noče, samo stala bi user posted image

mi smo se danes malo na Lentu ustavili in dali račkam malo baby piškotov user posted image , najprej ni bilo nobene race, potem pa jih je prišla cela jata in so se dobesedno teple za kekse user posted image

nogavica lepe slikice!!! vidim, da ful uživate v bazenu, mogoče si drugo leto tudi mide omisliva tak bazen user posted image

Ircica, zanimivo tole s krstom, meni so še vedno vile najlepše user posted image ,... zakaj pri nas nimamo dobrih vil?  user posted image  user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11711
29.7.2007 21:16:50   
urška76
Čer!
Ircica dobra si bila, da si s ta malim sploh v cerkvi ostala. Jest bi se kar pobrala ven. K če se pa dve uri skupaj dere, pol mu pa že ni všeč, da bo krščen. user posted image  Še dobr, da nama nihče ne teži. So bile ene želje v smislu, da to je pa tako lepo. Pa sva vsem zelo hitro dala vedt, da iz te moke ne bo kruha. Glede na to, da noben od naju niti krščen ni. Pr Špeli pa sploh niso več poskušal.
Glede perila: men je pa dons ratal kup pospravit.  user posted image  zame. user posted image  Sej bo jutri hladno, pa vam bo pasal likat, da se malo pogrejete. user posted image
Nogavička lepe slikice. Mala je pravi cukr.
A je viv že s kampiranja? Me zanima, če so kako nevihtico meli, pa kako so jo prestali.

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11712
29.7.2007 21:18:27   
Anonimen
Sem mislila, da se bom postarala, predno mi je odprlo RR...user posted image

Ircica, tole je bilo pa zanimivo...a je tvoj iz Romunije? daj še kaj več povej, meni je to ful zanimivo, pa ne poznam teh ver, bi pa rada kaj izvedela tako iz prve roke...user posted image

MAx ne preveč delat...gnezditveno obdobje (ali kako se že reče) pride pri 8. mesecih nosečnosti...user posted image

Ob 2. zjutraj je polna luna...tako, da se zjutraj ne čudite, če bomo slabo (ne)prespali noč...mi smo se po 10. minutah spanja že 1x zbudili...user posted image

Nočko..

LP

(odgovor članu ircica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11713
29.7.2007 21:20:06   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: barby84

MAx ne preveč delat...gnezditveno obdobje (ali kako se že reče) pride pri 8. mesecih nosečnosti...user posted image

to pa sploh ni res, jaz sem začela šele zdaj po nosečnosti gnezdit user posted image user posted image user posted image , oz. bolje rečeno pripravljat najino gnezdo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11714
29.7.2007 21:45:53   
ircica
IZVIRNO SPOROČILO: urška76

Čer!
Ircica dobra si bila, da si s ta malim sploh v cerkvi ostala. Jest bi se kar pobrala ven. K če se pa dve uri skupaj dere, pol mu pa že ni všeč, da bo krščen. user posted image

Saj se še zdaj kdaj vprašam, zakaj nisem šla. Itak bi se morala vrnit noter, ko bi se pomiril. In ves čas sem mislila, da zdaj bo pa tako kmalu konec. Resnici na ljubo, večina otrok je krščenih prej, pri 1, 2 mesecih. In krst traja pol ure, so reki. Zgleda da smo mi dobili dolgo verzijo, pa ne vem zakaj. A ker poznajo babico ali pa je za neverne matere kazen.user posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 11715
29.7.2007 21:52:51   
Zamima
še vedno ne spimo user posted image . Je pa začela naša user posted image  se plazit user posted image ,... zgleda pa to zelo hecno - najprej se je premikala z rokami le levo in desno, včasih se je obrnila okol in okol,... zdaj je pa pogruntala, da ima dovolj moči v rokah, da se lahko cela potegne naprej user posted image  user posted image .

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 11716
30.7.2007 7:44:53   
Anonimen
Glede na polno luno, spali odlično...sedaj pa hitro na sprehod, preden se ulije dežek...

LP

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 11717
30.7.2007 8:01:02   
urška76
Jutro!
Midve sva Miha že odpeljali v vrtec. Pa je vmes že nekaj škropilo. Jest pa brez dežnega pokrivala, ki ga nimam za ta mali voz. Ta velik je pa še kar na servisuuser posted image . No na srečo se ni vlilo. Zdej sva pa doma, pa mala razmetava kocke.
Zamima pazi se zdej. Našo je že povsod dosti. Najprej smo sam čakal, da začne puzat (Miha reče kuzat user posted image  ), zdej nam je pa včasih že mal žal. user posted image

Ja pa se moram pohvalit, ker me že zdej pod stropom nosi user posted image  , ampak naša mala je zjutraj lulala v kahlico. user posted image  Ampak nč bat, sem jo sam ujela, me še ni prosila. Sam že včeraj je bila zjutraj suha, pa je lubiko ni hotel na kahlico dat, danes sem jo pa kar posadila. Sej če bi na previjalni čakala, da se polula, bi mala dobila živčni zlom, tako je bila pa pohvaljena. Pa full se ji je dobr zdel, k je sedela na slončku user posted image .
Polna luna ni danes nč vplivala na naše spanje. Je sam enkrat vmes jedla, pa pol ob šestih, ko je pa tudi Miha prilomastil iz otroške.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11718
30.7.2007 8:17:52   
Anonimen
Sprehod je bil zelo zelo kratek...sva prišla 100 m od hiše in je začelo deževat...greva zdaj kar z avtom...

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11719
30.7.2007 8:23:25   
Žiga
Ja pa se moram pohvalit, ker me že zdej pod stropom nosi , ampak naša mala je zjutraj lulala v kahlico. Ampak nč bat, sem jo sam ujela, me še ni prosila. Sam že včeraj je bila zjutraj suha, pa je lubiko ni hotel na kahlico dat, danes sem jo pa kar posadila. Sej če bi na previjalni čakala, da se polula, bi mala dobila živčni zlom, tako je bila pa pohvaljena. Pa full se ji je dobr zdel, k je sedela na slončku .

Madonca, pa ta internet... če te zanima, kaj doma dogaja, on to vse ve...

user posted image  naša user posted image ...

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 11720
30.7.2007 8:26:35   
Zamima
jutro golobčka user posted image

ponavadi mi uspe user posted image  zafrknit in zaspi nazaj vsaj za pol urce, ko se predrami in začne stokcat, danes pa ni bilo pogojev,...

pri nas se je ravnokar tako ulilo... ampak tole vreme danes je pa čist po mojem okusu, prav paš mi user posted image

danes mi pridejo pa internet priklopit pa tel pa kablsko user posted image user posted image ...

zdaj pa še samo kuhinjo čakamuser posted image , ...aja pa do zime bo treba peč nabavit user posted image ,...

(odgovor članu Žiga)
Neposredna povezava do sporočila: 11721
30.7.2007 8:29:11   
Zamima
zakaj mi vedno to napiše: To sporočilo je bilo zbrisano ali premaknjeno, zato ni več na voljo.

pojdi nazaj?

user posted image ko grem na zadnjo stran??? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 11722
30.7.2007 8:32:17   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

zakaj mi vedno to napiše: To sporočilo je bilo zbrisano ali premaknjeno, zato ni več na voljo.

pojdi nazaj?
user posted image ko grem na zadnjo stran??? user posted image user posted image user posted image

To se tudi meni velikokrat zgodi. user posted image

Aja, pa dobro jutro vsem user posted image .

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 11723
30.7.2007 8:33:59   
Žiga
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

pojdi nazaj?
ko grem na zadnjo stran??? user posted image user posted image user posted image

To je pomojem en manjši kiks na forumu...

LPŽ

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 11724
30.7.2007 8:34:08   
Zamima
jutro nogavica user posted image

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 11725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  467 468 [469] 470 471   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  467 468 [469] 470 471   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Formula za uspavanje jokajočega dojenčka v...
Starši iščemo tisto magično formulo s katero bi uspavali dojenčka, ki neutolažljivo joče. Takšen jok je namreč za vsakeg...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?