|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  604 605 [606] 607 608   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
23.9.2007 19:29:13   
atanja
JAz pa z našim tamalim včasih kar vpijem tako da sem čist ven iz konteksta pravilnega pogovarjanja z njim.....

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 15126
23.9.2007 20:10:53   
Aja1
Čer.

Neja spi že od pol osmih. Je spala čez dan samo pol ure v avtu in to je bilo vse.
Jaz grem pa zdaj malo pred tv (Spet doma user posted image ), pa malo bom zraven knjigo brala, ker jo bo treba počasi nest nazaj v knjižnico. Pa še na RR bom kukala user posted image

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 15127
23.9.2007 20:13:55   
Aja1
Še tole. Jaz se z Nejo pogovarjam podobno, kot ve. Ji rečem včasih, če greva papat, včasih pa če bo Neja jedla. Uporabljam oboje.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 15128
23.9.2007 20:36:30   
marella1
user posted image user posted image user posted image Maj za prve korake

Barby: Val je prai cuker

Aja:
user posted image user posted image za Nejo in varstvo

No jaz se tudi pogovarjam z njo mešano, enkrat je ajati, drugič je jesti...ma pa saj so še otroci.

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 15129
23.9.2007 20:47:58   
marella1
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Marella, zakaj sta bili v bolnici? user posted image

Napišem v naslednjem postu. Je malo daljša zgodba, ki pa bi jo rada delila z vami

LANA 13.11.2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 15130
23.9.2007 21:18:28   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: marella1

Marella, zakaj sta bili v bolnici? user posted image

Napišem v naslednjem postu. Je malo daljša zgodba, ki pa bi jo rada delila z vami

marella, kar napiši. Bi rada prebrala. Upam, da ni preveč hudo user posted image

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 15131
23.9.2007 21:25:35   
marella1
No ne vem, če se katera spomni je bila pri nas prejšnjo nedeljo, ko se Lana zbudi z vročino 40 in vsa gori, postavljena diagnoza šesta bolezen. To nama jo je postavila zdr v dežurni na Metelkovi, po hitrem pregledu Lane. Pravi bolezen traje 3 dni, četrti dan pa se pojavijo izpuščanji in bolezni ni več. rečem, no bo že vedela, saj je zdravnica (sem se hudičevo zmotila).
No meni Lanina vročina ni dala miru in sem takoj v ponedeljek zjutraj, spet se je zbudila z vročino 40, poklicala svojo P, ji povem da jaz svojega otroka ne morem gledati kako se muči, da je tako nemočna in me gleda s tistimi žalostnimi očmi (ne privoščim nikomur), sestra pa pravi, če so rekli da je šesta bolezen nam ostane samo čakanje user posted image .
V torek se Lana zbudi brez vročine, kar je dober znak, si mislim. Ja, ja pred spanjem spet zakuha na 40 stopinj. Damo svečko in gremo spat. Ponoči spet svečko, ker je ers gorela. vsakič, ko me je videla, da grem proti njej s svečko se je taako drla in tresla, da sem obupala in šla v lekarno po Calpol (toplo priporočam ob morebitnih težavah). V sredo se zbudi z vročino in meni nič jasno. Izpuščajev od nikoder, no potem cel dan ni imela vročine, pa tudi že malo bolj vesela je bila.
Kaplja pa je prelila rob, ko se v četrtek spet zbudi z vročino, tokrat ˝samo˝ 38. Kličem P in mi reče, da bolne otroke sprejemajo samo do treh (klicala ob enih) in naj prideva v petek. Mislim hallo user posted image . Zbudim Lano in popokava se v zdr. dom. Tam jo P pregleda in šele v četrtek so ji vzeli kri in vodo. Naj povem, da sva bili 4 ure v zdr dome, ker se Lana ni hotela polulati v vrečko, pa še rezultate iz laboratorija smo čakali zeelo dolgo. Urin je bil slab, kri pa še slabša. Neka rednost CRP v krvi je bila 113 (normalno za otroke je 20 user posted image ), P nam napiše napotnico za Infekcijsko kliniko, naj oni ugotovijo kaj ji je, kernjej ni čisto nič več jasno.
Pridemo na Infekcijsko, vročine ni imela od juta nič več, je bila pa  totalno neraspoložena (že od nedelje je bila taka) in nam poveja, da morava ostati notri na opazovanju. Meni se je v trenutku zrušilo čisto vse. Ne vem, ampak že vsaka ura v bolnici je čisto preveč. Spet ji vzamejo vodo (in to dvakrat) ter ji hodijo merit temperaturo vsako uro. Lana končno zaspi, mami pa je spala vsega 2 uri celo noč, ker sem se bala, da ji ne bi ponovno narasla temparatura (takrat otroke zbudijo in jih odpeljejo na vse možne preiskave, pa četudi sredi noči). K sreči nam sporočijo, da je voda OK pa tudi vročine ni imela celo noč. Jupi Lana zmagali sva user posted image . V petek čakava še na ponoven odvzem krvi in če bo OK, greva lahko domov. Vam povem, da se mi je tista ura, ko sva čakali na rezulate vlekla kot dan. Tudi kri je že boljša, CRP padel na 50. Dobiva odpustnico, očka pride po naju (Lana dobi lepega medvedka) in gremo domov.

In kako je Lana dobila vročino in ta virus? Nihče ne ve, zdravnica na Infekcijski pravi, da ne morejo trditi 100%. Mogoče je nekdo,ki je bil s tem virusom že okužen (lahko tudi starejši) kihnil v njeni bližini, mogoče je imela v ustih kakšno igračo, mogoče.... Skratka ne vedo.

Samo še na hitro user posted image user posted image user posted image  vsem zdravnicam in sestram na Infekcijski. Tako se dela

Sorry, če sem preveč napisla, ampak tole je moglo iti iz mene user posted image

LANA 13.11.2006

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 15132
23.9.2007 21:40:13   
Aja1
Joj, uboga Lana in mami user posted image . Še dobro, da si vztrajala pri P. in da nisi čakala v nedogled, da dobi pikice user posted image . Pa super, da je Lana zdaj že ok. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 15133
23.9.2007 21:42:12   
Aja1
Grem spat, ker ste danes preveč zgovorne tukaj gor user posted image user posted image user posted image  in vas ne dohajam user posted image .

Nočko.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 15134
23.9.2007 21:43:08   
krfjolca
Uf, Marella, tole je bilo pa mučno za vas user posted image . Uboga miška. Samo da je zdaj v redu.

CRP je nek protein, ki se poviša ob bakterijskih vnetjih. Slučajno vem, ker sem enkrat nekaj iskala.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 15135
23.9.2007 21:45:14   
marella1
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Uf, Marella, tole je bilo pa mučno za vas user posted image . Uboga miška. Samo da je zdaj v redu.

CRP je nek protein, ki se poviša ob bakterijskih vnetjih. Slučajno vem, ker sem enkrat nekaj iskala.

Zlata si. Hvala za ta CRP user posted image , tudi moči nisem imela da mi malo pogledala kaj naj bi to pomenilo.

LANA 13.11.2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 15136
23.9.2007 21:46:38   
marella1

Joj, uboga Lana in mami user posted image . Še dobro, da si vztrajala pri P. in da nisi čakala v nedogled, da dobi pikice user posted image . Pa super, da je Lana zdaj že ok. user posted image user posted image user posted image

Hvala! No glede P, pa no comment. Smo jo ravno ta mesec zamenjali, ker se je naša ˝stara˝preselila na Bled in nam je to kar malo predaleč.

LANA 13.11.2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 15137
23.9.2007 22:04:29   
atanja
user posted image za vaju z Lano. Bogica je bila.

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 15138
23.9.2007 22:18:34   
Zamima
Zala je komaj zdaj zaspala je bila taka tečka, da smo se vsi samo gledali, ni ji podobno tole user posted image  user posted image ,...

user posted image za Lano,... samo, da je vse ok z miško malo user posted image .

Zdaj grem pa končno pod tuš user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 15139
24.9.2007 8:24:03   
Aja1
Jutro. Prva. user posted image

Mi smo danes dobro spali. Zbudila se je samo 2x user posted image user posted image user posted image user posted image  Zdaj pa zajtrkujeva sirovko,kijih je oči prinesel iz nočne user posted image . Je fajn, kadar dela ponoči, ker gre še v pekarno. Zraven imam pa pol litra čaja s cedevito. Me še vedno boli grlo. Neja je začela pa kašljat.user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 15140
24.9.2007 8:24:42   
atanja
Prva?

Men se izteka zadnji teden doma... PA sem tako zaspana da mi je kar groza da ne bom mogla it posebej nadknadno z malim spat, ampak vsega se navadiš in tud spanja se bom odnevadila. Čeprav bo pri nas kriza ker ne spimo ponoči. Pa se mi zdi da je nujno da vsaj malo k meni pride . Ta teden bom izkoristila da ga bom odnavadila.

Se je pa zdajle tako pokakal da mi je kar groza....

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 15141
24.9.2007 8:25:20   
atanja
Popravvljam druga

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 15142
24.9.2007 8:38:47   
**Petra**
Jutro!!

Najprej pohvalim nove, lepe avatarje in fotke... user posted image user posted image  za vsem navihančkom za prve korake. Tudi naš že veselo šiba ob opori, z vozičkom, za roko in tudi cca. 3 korake naredi sam user posted image user posted image

Tudi jst se z Nikom pogovarjam v popačenem jeziku, pa tudi v pravi slovenščini... ko gremo jest, rečem "ama, ama", spat "aja, aja ali pa ajo, ajo", to so take vsakodnevne, drugače pa nimava ne vem kakih izrazov....

Nik se prosto - sam dviguje, pada, hodi po dnevni. Imamo eno veliko draceno, katera mu včasih dela lušte, da brska po zemlji, ampak takrat povdarim "NE" in ve, da to ne sme. Malo me še pisano gleda, poskuša, če bom popustila, potem pa raje odneha, ker ve, da ne bo nič dosegel.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 15143
24.9.2007 9:16:55   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra**
bom popustila, potem pa raje odneha, ker ve, da ne bo nič dosegel.

oh ja, kje so bili ti časi user posted image ,... naša je trmasta kot bik. Jok takoj ko ni kaj po njeno,... user posted image ,... Saj parkrat sem popustila, drugače pa se pač joče, vsega ji ne mislim dovolit user posted image . Se je včeraj butnila v čelo, pa je bil jok, danes pa spet tja silila kjer se je včeraj vdarila user posted image .

Ah,...

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 15144
24.9.2007 10:01:29   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

IZVIRNO SPOROČILO: **Petra**
bom popustila, potem pa raje odneha, ker ve, da ne bo nič dosegel.

oh ja, kje so bili ti časi user posted image ,... naša je trmasta kot bik. Jok takoj ko ni kaj po njeno,... user posted image ,... Saj parkrat sem popustila, drugače pa se pač joče, vsega ji ne mislim dovolit user posted image .

Še en bikec tukaj. (ne jaz, Anže user posted image )
Sem že opustila vse upe, da bi mu tja do osnovne šole uspela dotajčit besedo NE. Najrajši od vsega stoji pred TVjem in tolče po steklu. user posted image  Se trudim s priporočenimi metodami "preusmerjanja pozornosti", vendar po 1 minuti že rine nazaj. Sploh ne mislim več financirat raznih igrač, ko pa so najboljše igrače TV, kabli, vtičnice, Kalin rep, daljinci in mobilci. Pa mulo toooočno ve, kateri daljinec/mobilec je pokvarjen in nastavljen za vabo. Se ga ne bo dotaknil.
Trenutno imamo pred televizorjem nagrmaden tabure in dve veliki škatli, da ne more tja (pa se še vseeno nekako zrine vmes).

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 15145
24.9.2007 10:12:30   
Zamima
Če je to kaka tolažba,... sem vesela, da ni samo pri meni tako user posted image .

Glede igrač - sploh ne vem če ima kak smisel še kaj kupit user posted image . Vsaj dokler se res ne bo znala igrat.

Poleg tolčenja po TV-ju pa vlečenja kablov Zala obožuje metanje stvari iz mize user posted image , vse kar je na dosegu njenih rok zmeče na tla user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 15146
24.9.2007 10:31:06   
**Petra**
Napisala sem lih tko, kot da je naš Nikec en pridkan otroček.... v bistvu pa zna tud pokazat svoje rožičke user posted image user posted image  Sej tudi pri nas ne zaleže vedno NE, joj, včasih pa ko mam "slab" dan in oreng zakričim NE, me tko pogleda, s takimi učki, da mi je kar hudo potem.... user posted image user posted image  

Joj, kokrat sem mogla zemljo iz lonca sesat..... grrrrr.... samo hrbet sem obrnila in že je bla zemlja vsepovsod - groza..... zdaj že nekaj časa ne poskuša tam... mogoče se je naveličal user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 15147
24.9.2007 11:05:03   
max81
Dan, joj marella me je kr pri srčku stisnilo ko sem tole brala, jest samo vem, da je treba bit pr dr-jih kr mal tečen in vsiljiv, ker drugače se nikamor ne pride....sej  se gre za naše zdravje in zdravje naših sončkovuser posted image

naša pikica se je prejšnjo noč zbudila mal čez 23h z jokom...včeraj spet samo ne z jokom ampak se je ene 15 minut pogovarjala, bla kot čukec in kr naenkrat zaspala nazaj...upam, da ji ne bo sedaj to pršlo v navado....ker smo do sedaj spali celo noč brez zbujanj

tudi mi smo od včeraj malo prehlajeni, ji teče iz noska, tako, da ji veselo brizgam fiziološko v nos in upam, da bo v parih dneh dobro.....verjetno se je prehladila, ker ima čez noč v sobi prižgan radiator, drugje po bajti je pa za stopinjo, dve hladneje

trenutno pijem kofi, južna se kuha, danes bo zelenjavna juhica, pa ena melenkost peciva je ostale od včerajuser posted image

tudi, mi2 z mojim sva se pogovarjala, da bi si kr za cel teden sestavla jedilnik, ker mi je res muka vsak dan sproti študirat, kaj bomo jedli...zato z jedilniki na plano, da ne bomo vsak teden jedli istouser posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 15148
24.9.2007 11:32:32   
Zamima
max81, upam, da bo za en mesec dovolj user posted image :

1.
Juha  (goveja)
Restan krompir
Kuhana govedina iz juhe + hren

2.
Juha (piščančja)
Pire krompir
Špinača+hrenovka

3.
Juha (zdrobova s korenjem)
Pečeni svinjski zrezki (ali rebrce)
Riž
Rdeča pesa

4.
Juha (gobova)
Gobova rižota
Zelena solata

5.
Einprein juha (ne vem kak se točno napiše )
Carski praženec (šmorn)
Sadni kompot

6.
Polnjena paprika
Pire krompir

7.
pleskavice
lepinja + priloga

8.
Sladko zelje
Kuhan krompir, narezan na kocke
Piščančji medaljoni

9.
Puranji zrezki v gorčični omaki
Riž
Kitajsko zelje

10.
juha
Postrvi
Krompir kuhan narezan na kocke
Solata

11.
Piščančje perutničke (ali kosi piščanca) (lahko tudi kako drugo meso)
Pečen krompir (skupaj s piščancem v pečici)
Solata

12.
Piščančja obara

13.
Segedin (zelje + prekajeno meso+fižol)
Krompir kuhan (po želji kot priloga)

14.
Jota

15.
Bučkov (kumarčni) zos
Pire krompir
Pečene perutničke ali hrenovke (kuhane ali pečene)

16.
Goveji golaž
Polenta

17.
Zelenjavna juha
Palačinke

18.
Juha
Pečen zajec
Priloga (zelenjava , krompir ali riž)
Solata

19.
Lazanja (zelenjavna ali mesna)
Solata

20.
Pizza

21.
Juha
Puranje bedrce (ali piščanec)
Mlinci
Solata

22.
Juha
Stročni fižol s smetano in ocvirki

23.
Juha
Riž/krompir
Pečenka
Solata

24.
Zelenjavna rižota
Solata

25.
Juha
Slivovi (marelični) cmoki

26.
Golaž z stročnatim fižolom in svinjskim mesom

27.
Juha
Pečene hrenovke + jajčka
Solata

28.
Zelenjavna enolončnica
Pečene perutničke (ali kosi piščanca)

29.
Polnjeni svinjski zrezki
Priloga (zelenjava)
Rdeča pesa

30.
Juha
Kaneloni (polnjene palačinke)
Solata

31.
Tortelini
Solata

32.
Špageti (testenine) na 1001 način
Solata

33.
juha
piščančje meso
široki rezanci
solata

< Sporočilo je popravil Zamima -- 24.9.2007 11:39:33 >

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 15149
24.9.2007 11:33:54   
Zamima
se vidi, da sem zasvojena z juhami in solatami, ne? user posted image

no, to sem na hitro skup spocala, pa hvala, da si me spomnila, ker ne vem kdaj bi se spomnila sama pisat jedilnik,
so pa take preproste jedi, jaz nisem za neke specialitete user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 15150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  604 605 [606] 607 608   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  604 605 [606] 607 608   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Partnerstvo: Ko ni več želje po seksu …
Ko partnerja postaneta starša, se pričnejo prebujati povsem nova čustva. Pred družino je polno dogodivščin in ljubezni. ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?