marella1
|
No ne vem, če se katera spomni je bila pri nas prejšnjo nedeljo, ko se Lana zbudi z vročino 40 in vsa gori, postavljena diagnoza šesta bolezen. To nama jo je postavila zdr v dežurni na Metelkovi, po hitrem pregledu Lane. Pravi bolezen traje 3 dni, četrti dan pa se pojavijo izpuščanji in bolezni ni več. rečem, no bo že vedela, saj je zdravnica (sem se hudičevo zmotila). No meni Lanina vročina ni dala miru in sem takoj v ponedeljek zjutraj, spet se je zbudila z vročino 40, poklicala svojo P, ji povem da jaz svojega otroka ne morem gledati kako se muči, da je tako nemočna in me gleda s tistimi žalostnimi očmi (ne privoščim nikomur), sestra pa pravi, če so rekli da je šesta bolezen nam ostane samo čakanje . V torek se Lana zbudi brez vročine, kar je dober znak, si mislim. Ja, ja pred spanjem spet zakuha na 40 stopinj. Damo svečko in gremo spat. Ponoči spet svečko, ker je ers gorela. vsakič, ko me je videla, da grem proti njej s svečko se je taako drla in tresla, da sem obupala in šla v lekarno po Calpol (toplo priporočam ob morebitnih težavah). V sredo se zbudi z vročino in meni nič jasno. Izpuščajev od nikoder, no potem cel dan ni imela vročine, pa tudi že malo bolj vesela je bila. Kaplja pa je prelila rob, ko se v četrtek spet zbudi z vročino, tokrat ˝samo˝ 38. Kličem P in mi reče, da bolne otroke sprejemajo samo do treh (klicala ob enih) in naj prideva v petek. Mislim hallo . Zbudim Lano in popokava se v zdr. dom. Tam jo P pregleda in šele v četrtek so ji vzeli kri in vodo. Naj povem, da sva bili 4 ure v zdr dome, ker se Lana ni hotela polulati v vrečko, pa še rezultate iz laboratorija smo čakali zeelo dolgo. Urin je bil slab, kri pa še slabša. Neka rednost CRP v krvi je bila 113 (normalno za otroke je 20 ), P nam napiše napotnico za Infekcijsko kliniko, naj oni ugotovijo kaj ji je, kernjej ni čisto nič več jasno. Pridemo na Infekcijsko, vročine ni imela od juta nič več, je bila pa totalno neraspoložena (že od nedelje je bila taka) in nam poveja, da morava ostati notri na opazovanju. Meni se je v trenutku zrušilo čisto vse. Ne vem, ampak že vsaka ura v bolnici je čisto preveč. Spet ji vzamejo vodo (in to dvakrat) ter ji hodijo merit temperaturo vsako uro. Lana končno zaspi, mami pa je spala vsega 2 uri celo noč, ker sem se bala, da ji ne bi ponovno narasla temparatura (takrat otroke zbudijo in jih odpeljejo na vse možne preiskave, pa četudi sredi noči). K sreči nam sporočijo, da je voda OK pa tudi vročine ni imela celo noč. Jupi Lana zmagali sva . V petek čakava še na ponoven odvzem krvi in če bo OK, greva lahko domov. Vam povem, da se mi je tista ura, ko sva čakali na rezulate vlekla kot dan. Tudi kri je že boljša, CRP padel na 50. Dobiva odpustnico, očka pride po naju (Lana dobi lepega medvedka) in gremo domov. In kako je Lana dobila vročino in ta virus? Nihče ne ve, zdravnica na Infekcijski pravi, da ne morejo trditi 100%. Mogoče je nekdo,ki je bil s tem virusom že okužen (lahko tudi starejši) kihnil v njeni bližini, mogoče je imela v ustih kakšno igračo, mogoče.... Skratka ne vedo. Samo še na hitro vsem zdravnicam in sestram na Infekcijski. Tako se dela Sorry, če sem preveč napisla, ampak tole je moglo iti iz mene