|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
4.6.2007 8:16:20   
Anonimen
Dobro jutro vsem!

Jaz sem pa pravkar pri zajtrku. Kavica pa one čokoladne kroglice not..njami njami user posted image . Ko otrok.
Nefretiti, no dobro, da ti je malo bolje. Sama dobro vem kako je hudo, ko te tako zvija. Sem pred časom dobila salmonelo - od kremšnit pa pristala tudi v bolnici zaradi tega..oz.ne samo jaz ampak nas je zbolelo kar eno 11 in od tega nas je blo pol v bolnici..mimogrede zaradi kremšnit, ki sem jih nardila jazuser posted image . Tak, da se to res lahko zgodi mimogrede. V mojem primeru so ble krive jajce, na tej pici pa vprašanje kaj. Eni si ne umivajo rok pa kar kaj prenesejo...tu je lahko res milijon razlogov. Drgač pa midva sva tudi ponavadi hodla v Picikatouser posted image . Pa smo zdaj finančno na dnu pa si še tega več ne privoščiva..mogoče je celo bolje tako, se noben ne bo zastrupouser posted image .
Jaz pa jutri nastopim zadnje trimesečje, uff kako čas beži, ampak res komaj čakam, da pride najina pikica na svet. Pol pa verjetno več ne bom mogla spati 12 ur na dan tako kot zdajuser posted image . Se bom naspala v tem času še za naprej.
No punce lep dan vam želim še naprej!


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3976
   RE: Septembrke
4.6.2007 8:43:10   
Pikica pokica
Končno sem vse prebrala user posted image .

Cuma, upam, da je s tvojo Emo vse ok in da so ji pikice izginile. Mi smo končno preboleli vodene koze, čeprav nekaj krastic je še vedno vidnih.

Lemavrica, očitno bova imeli enak voziček - tudi jaz sem se odločila za Buzza in sicer v rdeče-oranžni barvi :)) . Včeraj me je sicer mikalo naročiti rdečega prek BC-ja, saj je bil 30% znižan ( prejšnji mesec je bil turkizno zelen), pa mi je prodajalka povedala, da lahko pričakujem, da bodo tudi ostale barve v dnevnih akcijah. Tako da morava spremljati, pa bo. Košaro mi bo prodala kolegica ( isto barvo), saj ima zelo ohranjeno in jo bo uporabljala le še slab mesec.

Karin, super, da tvoji punčki lepo napredujeta. Držim pesti, da boste kmalu doma.

Guppy, nič nisi napisala, kako si zadovoljna z naročenim pohištvom iz Ikee? ( razen če sem spregledala, saj je tolikoooooo napisanega vsak dan..)

Ena je spraševala, če so se nam prsa kaj povečala. Ja, meni so se user posted image  vsaj za številko, lahko pa iz izkušenj povem, da se podvojijo dva dni po porodu, ko pride naval mleka. Jaz sem imela takrat kot balone user posted image , čeprav imam drugače bolj male user posted image . Potem so se malo zmanjšale, ampak bile večje kot drugače več kot leto dni, saj sem dolgo dojila. Potem so se začele zmanjševati in se zmanjšale še bolj, kot so bile velike pred user posted image . Mi jih je mali čisto izžel user posted image .

Srček, midva tokrat ne bova hodila v materinsko šolo, saj sva jo dala čez 3 leta nazaj in mi je ginekologinja rekla, da je ne potrebujem. V Celjski porodnišnici sploh nič ne komplicirajo in je tudi prvič ne potrebuješ.

Drugače pa jaz nisem šič pripravljala za našo pikico. Kako je to smešno. Ko si prvič noseč, se že od začetka na veliko pripravljaš, bereš knjige, dnevno spremljaš rast  oz. razvoj otroka po knjigah, delaš sezname... Drugič pa gre vse tako hitro, da nimaš časa za nič. Jaz tu pa tam kdaj pokukam v kakšno knjigo, koliko naj bi bila moja pikica težka, velika, to je pa tudi vse. Nakupovala nisem še skoraj nič, tudi  pregledala še nisem stvari od prvega user posted image  in jih sortirala... Se tolažim, da imam še toliko časa in da bom to začela početi v avgustu. Upam, da me res kaj ne prehiti, sicer bo moral možek vse postoriti sam user posted image user posted image .

Sandra, zdaj boš pa uživala, ko si konec z delom. Jaz delam le še do konca meseca; sicer bi lahko že malo prej pričela z dopustom, ampak bom vseeno končala s koncem meseca. Drugače se bom preveč dolgočasila doma user posted image .

Nič, lep pozdravček tudi vsem ostalim nosečkam :)))))))))))

PA PA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
   RE: Septembrke
4.6.2007 9:32:49   
taja83
ojla punce!

se moram pridružit tistim, ki pravte, da nimate še nič kupljenega za user posted image . jaz tudi ne razen eno majčko, ki mi jo je kupila prijateljica pa še ta je za kasneje 68 št. sej neki stvari bom tko dobila tko da verjetno oblačilc ne bom ravno veliko kupovala bom rajš pol sproti. mogoče pa bom ta teden ko gremo z mami po nakupih kej kupla. bomo vidl. drugače bom pa tud jst kr kupla 56 in 62. mam pa eno butasto vprašanje user posted image sem pač prvič noseča in mi je sicer kar malo čudno vprašat ampak vseen: Kaj so mako majčke, tetra majčke, tetra planice? kakšne planičke rabiš na začetku. kolkr vem tiste navadne bombažne zarad kolkov in pa pamperske, al povijalke tko ko včasih?
sej vem, da se bo marsikatera kar zgrozila, kako lahko vprašam kaj takšnega pa septembra pa pričakujemo pikico, ampak prosim če mi lahko vseeno katera odgovori.

Karin tebi želim, da bi imela svoji dve pikici čimprej doma in da zaživite kot družina.

ne morem pa verjet kaj se tle gor vse dogaja (glede Duca mislem). očitno mora človk res ful mirkat kaj reče, ker nikoli ne veš kje je kdo ki si želi da ti zagreni življenje.

no mam pa še eno vprašanje: tud mal čudno. ampak tko je. pred 14 dnevi sem mela morfologijo kjer mi je sestra rekla, da moram mal pazit na prehrano, ker sem se zredila v enem mesecu 4 kg. no in jst sem zdej začela jest ful več sadja. zjutraj jem zajtrk, pol nekaj sadja, pa kosilo ob treh, popoldne spet sadje, zvečer pa spet al sadje al pa kej druzga. sam kaj ko pridem v posteljo in sem čez nekaj časa spet lačna in pol se ponoč zbudim in razmišljam kaj bom zjutri jedla za zajtrk. no in stvar je zdaj v tem, da se mi še vseen zdi da sem skoz lačna pa kg mi zdej sploh niso šči skor nič gor (kakšne pol kile). pa se zmiri ku sem v pojstli lačna zanima če je tud naša pikica kaj lačna, al je dobila dovolj od mene. kaj pa ve mislite? kolk kej pojeste?

zdej grem pa jagodno marmelado delat, mi je tašča nabrala 5 kg jagod. no pa ne bo marmelada iz vseh, ker neki jih bo šlo takoj v mojo rito. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
   RE: Septembrke
4.6.2007 9:36:34   
taja83
pa še to:

Sandra sem zdele vidla tvojga bušita. joj kok je lušten.
prpopam še eno mojo slikco

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 3979
   RE: Septembrke
4.6.2007 10:36:22   
guppy
Nefretiti, kakšno naključje. Ravno _mala_ mi je poslala identično vprašanje na ZS, pa ti kopiram kar isti odgovor:

IKEA:
Nekatere izdelke (v glavnem večje, drobnarij niti ne) lahko naročiš na njihovi spletni strani - npr. www.ikea.at --> Homeshopping.

Dostavo za Slovenijo imajo redno, stroški poštnine pa so tam od 50 do 120€, odvisno koliko naročiš. Je pa en trik - če naročiš nad 1000€ blaga, je dostava brezplačna!!

Midva sva izkoristila to zadnjo opcijo, ker sva morala itak kupit celo dnevno sobo, omare za kopalnico in otroški posteljici in je naneslo več kot 1000. Pripeljali so nama vse zastonj in (po stopnicah!) znosili v stanovanje.

Plačilo: Vse plačaš ob prevzemu blaga - ko ti znosijo v stanovanje.

Kakovost tistega, kar sva naročila, je zame več kot zadovoljiva. Kupovala sva nižji-srednji razred pohištva in če primerjam s spalnico, ki sva jo kupila v Ljubljani, ne moreš niti primerjat kakovosti... Vse se tako enostavno sestavi, da dejansko moj mož lahko to sam dela, jaz mu pa šraufke podajam. Mislim, če nosečnica in ena odrasla oseba lahko to delata, potem je res simple user posted image .

Ugotovila sva celo, da je vse pohištvo še lepše kot v trgovini, ker je tam že kopica ljudi prešlatala vse tiste omarice ... Prav presenečena sva bila, ko sva dobila npr. vratca za omare za kopalnico in dnevno sobo - so taka leeeepaaaauser posted image

----------------------------------------------

taja83, če boš non stop razmišljala o hrani in imela slab občutek, pa tudi ni dobro! 4 kg na mesec v teh tednih, v katerih smo, se meni sploh ne zdi nič kritičnega!!!! Vse kolegice mi pravijo, da so se od 25. tedna dalje redile cca 1 kg/TEDEN, kilo gor ali dol. Jaz jem vse povprek, od sladoledov do čokoladic, do sadja, normalnega kosila brez odrekanja, do pizze (njami njami), pa se počasi redim. Fora je samo v tem, da si obroke razdeliš tako, da cel dan po malem grickaš.
Ti pa povem, da so tale nočna razmišljanja o hrani user posted image  očitno normalna. Jaz imam v spalnici pogosto pripravljeno skledo sadja. Če me ponoči kaj prime, se enostavno spravim nad to skledo in pohrustam vse, kar je v njej. Ooo, kok se potem sladko spi user posted image

< Sporočilo je popravil guppy -- 4.6.2007 10:45:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3980
   RE: Septembrke
4.6.2007 11:16:20   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V kakšnem položaju sexate?


*prvo trimesečje...kakor koli zapaše
*drugo trimesečje....po pasje, ker je trebuh že velik
*tretje trimesečje...po volčje(mož sedi pred luknjo in tuli..)user posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
   RE: Septembrke
4.6.2007 11:19:43   
cuma
Pozdravček vsem!


Taja83: user posted image user posted image user posted image  zaradi tega pa ti res ne sme biti nerodno!
Alora, da ti približno povem kako izgledajo ...Tetra/mako majčke so bombažne majčke, ki se jih veže na hrbtu/pri strani z vrvico oz. se jih spenja s pritiskači. Običajno se uporablja obe - torej spodaj tetra majčko iz tankega belega bombaža in zgoraj mako majčko - te so običajno barvne (isti princip, le da je malenkost debelejši bombažek)..
Jaz osebno jih nisem imela rada ... veliko bolj praktični so mi bili/in so mi še user posted image  bodiji user posted image .
 
Super se mi zdi, da imamo svoj septemberski seznam za user posted image !!! user posted image user posted image user posted image Bom tudi jaz kaj dopisala, če se bom spomnila!
 
Guppy, kaj ko bi ga večkrat pripopali, da nas bo večkrat spomnil, kaj nam manjka ?
 
Lakota: po moje tudi ni fajn, da se zbujamo lačne ponoči!! Sicer pa je pri sadju tako ... polna usta, prazna ...rita user posted image  Mogoče bi bili za večerjo boljši kakšni kosmiči ali kaj bolj nasitnega user posted image
 
Nefretiti: Me veseli, da gre na boljše!
Sandra: a še spiš? Sej je prav, zdaj ko imaš dopuuuust user posted image !

Dorotea: Bom kej pobrskala ... drugače pa nimam izkušenj s tem vozekom Teutonia ... user posted image

Moja Ema je boljše ... pikice/mehurji so izginili user posted image  in sedaj samo upam, da se ne bodo več ponavljali! Tinkara pa je včeraj zvečer imela plesne vaje ... je bilo prav hecno user posted image

Guppy: user posted image  za pohištvo ... mene tudi Ikea še ni razočarala!! To o dostavi je pa super! Hvala za podatke!

Lep dan vsem!
 

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
   RE: Septembrke
4.6.2007 11:20:53   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V kakšnem položaju sexate?


*prvo trimesečje...kakor koli zapaše
*drugo trimesečje....po pasje, ker je trebuh že velik
*tretje trimesečje...po volčje(mož sedi pred luknjo in tuli..)user posted image



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
   RE: Septembrke
4.6.2007 11:40:04   
dorotea
Nefretiti, lepo da si bolje! Ja take smo nosečnice, kakšen dan kar jokamo in jokamo...tud meni se je zgodilo. Sedaj bo vse bolje!No počasi morava za knjige, a ne? Jst sem nestrpna, da me možek pokliče kako mu je šlo na izpitu, pol pa se grem učit. Ti, pa še malo počakaj če se še ne počutiš dobro. Bova jutri bolj delavne! ( sem rekla da te bom spomnila na knjigeuser posted image )
Taja83, jaz ne bom odgovarjala na vprašanja o majčkah, da ne bom še kakšne neumne bleknila ven, ti bo kakšna že mamica razložila. Jaz še vedno jem normalno, kar me prime( tudi če bi mogla mal pazit zaradi cukra), nisem pa full lačna , tako da jem zajtrk normalno, pol za kosilo kakšno pašto, popoldne pa sadje, pa solatko, vmes tud kakšen sladoled.user posted image Tud jaz sem se zdaj začela redit...mislim da so to ti kritični tedni, ne vem zakaj ti težijo.
Joj kolk ste pridne tiste, ki delate!Bravo!Sandra uživaj sedaj  brez dela!
Karin, imam občutek, da se boš super znašla tudi z Nikom in da ti gre prav dobro, sam se ne zavedaš. Važno je , da se zavedaš da ti gre dobro in se ne sekiraš! Dobra mama si!
Aljab, ja res upam, da bo šlo in da mi uspe izpit pred porodom delat. Se pa strinjam, da noseč si še tolko bolj občutljiv in najbrž res ni fajn krožit po določenih oddelkih. Sicer vse te bolezni so in nima smisla si zatiskat oči, ampak moraš verjetno pri prvih stikih s tem, veliko predelat sam pri sebi, da si sposoben it dalje...Upam, da ti zmoreš vse to...pa da ti možek al partner stoji ob strani. Koliko si pa stara? A že specializiraš?( če smem prašat)
No, bodte pridne in božajte buštije!


(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
   RE: Septembrke
4.6.2007 11:44:28   
Rožica*
Živjo!

Tudi jaz še ne počutim nič kaj materinsko. Sem si predstavljala da bo drugače, ko zanosim, Tako da zdaj vidim da ni kaj narobe z mano. user posted image

Mateja82 upam da si še v enem kosu, mislim nikoli ne veš pri Karen je bilo vase tako hitro. So popadki ponehali?

Tudi jaz imam seznamček, ki smo ga dobili v šoli za starše.
user posted image In zdaj imam nekaj vprašanj:
- Spalna vreča??? Boste to uporabljale že za dojenčke? Kaj ni to za malo kasneje, ko postanejo živahnejši in si lahko razbrcajo odejo?user posted image
- KOZMETIKA: Nam so svetovali, da naj pri novorojenčku ne uporabljamo nobenega mila ali mleko, losion  za  telo. Samo mandljevo ali olivno olje.
kakšne informacije ste dobile ve?user posted image
Tudi robčke za ritko so nam odsvetovali, ker na novorojenčkovo kožo naj nebi nanašali ničesar! Robčki pa so baje gojišče bakterij, sploh, če uporabljaš tisto priročno škatljico za hrambo le teh. Vedno, ko vzameš nov robček vneseš nekaj bakterij, ki imajo potem idealno okolje za razmnoževenje (vlago, toploto).
Novorojenčka naj bi čistili samo z vodo!
Kasneje pa je rekla babica, ko postanejo bolj odpornejši, pa je povedarila, da tudi sama ve, da bomo uporabljali le te, ker se preprostejše. Vendar nikoli, kadar vidimo, da ima otrok vneto ritko!!!
user posted image Me pa zelo muči izbira stekleničke in dude, itd..... Tu bi vas pa prosila za malo nasvetov. Kaj ste, boste izbrale?user posted image
Jaz sem imala nagledane ravno Aventove.

Karin držim pesti za tvoji punčki, upam da boste čimprej vsi skupaj doma.

Nefreti lepo počinvaj in čimprej okrevaj! user posted image

Nana27 hvala za nasvete, si me zopet pomirila, ker jaz tudi bolj tako razmošljam, da se lahko potem dokupi, kar bomo potrebovali, le najnujenjše bom pripravila.
Sem enakega mnenja kot Guppy in tudi bolj šparovna, bom raje počakala in kupila kaj bolj nujnega, veliko oblačil pa dobim podarjenih. Riskirala bom le za voziček, zaenkrat sva zagreta za Quinyev Freesteil.
user posted image Sva pa zadnjič videla v trgovini, ko je ena mamica peljala voziček Eurest, ga katera pozna??? Mislim da je og bebe al neki takega, kje to prodajajo???? In kakšen cenovni razred so???user posted image user posted image

Taja83 tudi sam se malo bolj pazim, čeprav že tri dni jem vse po vrsti user posted image
Sem pa opazila, da sem se vliko bolje počutila, ko sem jedla bolj lahko hrano (sadje, zelenjavo) in veliko vode, kot če se bašem. Kilogrami pa so tudi malo obstali (beri se počasi dvigujejo, komaj za deko ali dve). Meni je G razložil, da ne more biti s pikico nič narobe, da je to v bistvu pravi mali zajedalec, ki si vzame vse kar potrebuje. Torej najprej dobi vse on, kar ostane pa mami. user posted image
Imam pa tudi že kar veliko maščobne zaloge, tako da se mi ni treba bati, da bi mu kaj primanjkovalo.
Rakel je naj pač "normalno " jem in ne stradam, narobe bi bilo le če bi začela izgubljati kilograme.
Drugače pa malo pazim, da namesto 3,6 jogurta pojem raje tistega z manj maščobe, jem več vlaknin, samo črn kruh,....


Vem da sem nanizala vliko vprašanj, za debato, upam da mi boste pomagale s svojimi odgovori!

Lep dan. Rožica.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 3985
   RE: Septembrke
4.6.2007 11:53:31   
Anonimen
_mala_   kaj si ti resna: že zadnji trimester greva.......joj kako je minilo.

Dajte mi povedat tiste ki že imate otročke.....kako je ko imaš popadke: mene namreč sestra sprašuje, če jih imam, pa se meni zdi, da jih nimam.....da imam krče od zastrupitve. Ampak glede na to, da me je že 2x klicala, če jih res nimam......in še včeraj me je dohter opozoril, da mi lahko sproži porod, me je kar malo strah.

Če opišem moje krče:  kot da bi me nekdo stisnil (kar v celi trebušni votlini), čez nekaj časa popusti. Pa nebi rekla, da je kot pri M. Edino spodaj......malo nad sramno kostjo nekaj zbada.....ampak tisto pripisujem ratezanju maternice.
In taka konstantna bolečina v žlički, čisto nad želodcem, pa če bi rekla še malo v ledvica seva......

Je kaj podobno popadkom?

Guppy hvala: se bova verjetno kar v Graz zapeljala......za 50-100€ se nama verjetno bolj splača. Ampak bova pa zato še kake 200€ zapravila za povrhu.....sigurno se bo kaj nenujnega znašlo v košari.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 3986
   RE: Septembrke
4.6.2007 12:21:56   
Pikica pokica
Nefretiti, ti ob tem tudi otrdi trebuh?
Popadek je težko opisati, saj ga vsaka lahko občuti drugače. Meni so se začeli podobno kot pred tekmovanji ( včasih sem bila aktivna športnica)  -  ko sem imela tremo pred tekmo. Nenanko zvijanje po trebuhu, s tem, da mi je ob tem še otrdel trebuh. To nekaj časa traja in popusti. Začetek ni bil prehud in sem si prav rekla, da ti popadki pa sploh niso takoa huda reč, kot sem prebrala in slišala in tudi , če bo še 10X močneje, bo za prestati.
Ampak potem se je bolečina ob tem stopnjevala in  proti koncu je bilo res mučno.
Ja, verjetnost, da krči od zastrupitve sprožijo porod res obstaja, ampak je zelo majhna. Saj se ob krčih lahko začne krčiti tudi maternica in to lahko privede do prezgodnjega poroda. Zato le veliko počivaj, pij magnesol, vzemikakšen buskopan, če pa se bodo bolečine stopnjevale ali bile še hujše, pa bolje hitro na pregled, kot pa doma čakati.  Pa upam, da bo vse ok.

ROŽICA,  jaz spalne vreče pri dojenčku nisem uporabljala, pač pa sem jo začela uporabljati pri nekaj mesecih starosti, ko je že tako brcal, da je bil vedno odkrit. še vedno jo ima, pa bo star 3 leta, saj se mi zdi zelo praktična. Nikakor nam ne uspe, da bi bil ponoči pokrit, ker se preveč prestavlja po postelji user posted image .

Dudike se mi zdijo Nukove najboljše. So najbolje oblikovane. Jaz bom preventivno kupila to, čeprav jo je naš tamali začel uporabljati šele pri pol leta starosti, ko so mu začeli rast zobki ( prej je ni maral), smo ga pa tudi kar hitro in brez problema odvadili od nje.

Stekleničko sem imela pri prvem tudi samo eno - Aventovo s tamalo luknjico, ampak je skoraj nismo uporabljali, saj je bil polno dojen in ni maral niti čaja.

Jaz sem robčke za ritko začela uporabljati takoj, saj se mi zdijo bolj priročni. Lahko potrkam, da je imel ritko vneto le 2x, pa še to ne prehudo. Drugače nobenih težav. Kozmetiko pa sem uporabljala ( in še vedno) od Bubchen-a ( verjetno sem narobe napisala), saj so nam jo priporočali v porodnišnici in je res super. Se jo pa splača kupiti v Mullerju, saj je najceneje.

Tudi prsne črpalke nisem imela in je res bnepotrebno, da si jo v naprej kupujete. Morda je sploh ne boste potrebovale in boste stran vrgle denar.

Mako/tetra majčke - imela sem jih par, ampak jih nisem uporabljala, saj so mi bili bodyji bolj privlačni in sem jih imela raje. Mogoče pridejo prav, če morate široko povijati na začetku zaradi kolkov ( pri nas v Celju že takoj naredijo UZ kolkov in povejo, katere morajo široko povijati; ostalim ni bilo treba. Medtem ko ponekod vse novorojenčke na začetku preventivno široko povijajo prve 3 tedne in šele potem naredijo UZ kolkov) in potem so te majčke priročneje, saj je spodaj zaradi toliko plenic body odveč..

Joj, sem se razpisala.  To so pač odgovori iz mojih izkušenj.

PA PA


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3987
   RE: Septembrke
4.6.2007 12:32:04   
guppy
Spalna vreča??? Boste to uporabljale že za dojenčke? Kaj ni to za malo kasneje, ko postanejo živahnejši in si lahko razbrcajo odejo?

Midva jih nisva kupila, ravno zato, ker dojenček na začetku bolj mirno spi. Ko pa začne odrivat odejico s sebe, je pa ta prva vreča ponavadi že premajhna... Kupila bom pozneje, po potrebi.

KOZMETIKA: Nam so svetovali, da naj pri novorojenčku ne uporabljamo nobenega mila ali mleko, losion  za  telo. Samo mandljevo ali olivno olje.
kakšne informacije ste dobile ve?

Nam so rekli, da 1x tedensko kopaš otroka z milom (trdo milo). Neguješ ga pa z olivnim ali mandljevim oljem in raznimi hladilnimi mazili za ritko. Za robčke so pa rekli naj jih uporabljamo samo, če smo kje na poti in ne moremo drugače.

Me pa zelo muči izbira stekleničke in dude, itd..... Tu bi vas pa prosila za malo nasvetov. Kaj ste, boste izbrale?

Midva sva kupila Aventov začetni komplet (glej http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=29996) in to samo zato, ker ne vem, ali bom lahko dojila ali ne... če ne za kakšno mleko in pripravke, bo pa dobrodošlo za čajček in vodo. Samo še cuclje moram pogledat, če so pravi. ...So pa 4 flaške mogoče malo preveč za enega dojenčka?

Teutonia, Eurest... vozički

Žal ne poznam

-----------------------------------------

Nefretiti: za manjše nakupe se res ne splača naročit dostave, pa računaj, da prek neta itak ne moreš naročit drobnarij. Na internetu je sicer pri vsakem izdelku narisano ali je možen homeshopping - ena taka mala nakupovalna košarica, ki je prečrtana ali pa ne.

Seznamček za novorojenčka: punce, kaj pravite, da dopolnimo še malo seznamček - bom dopisala še, kaj so nam rekli v šoli, da moramo imeti s seboj v porodnišnici. Potem pa, da ne bi vsakič na novo kopirala seznamčka, bom pod naš seznam septembrk nalimala link do točno tega sporočila, kjer bo celotni seznam septembrk. Bo ok?

Torej veselo na delo, dajmo poštimat naš seznamček kot se šika! Vsi predlogi dobrodošli!

< Sporočilo je popravil guppy -- 4.6.2007 12:33:39 >

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
   RE: Septembrke
4.6.2007 12:36:12   
Mateja82
Ja še vedno v enem kosu user posted image  danes se bolše počutim.

Jaz bi na vaš seznam dodala še   tanke bombažne  rokavičke, da se user posted image  ne razkraspa po obrazu, ko se rodijo imajo kar dolge nohte. Men so pri prvi user posted image  zelo prav prišle. Drugače pa vse tako kot je že ena dodala kupovat  po potrebi.

Taja83 uporabljala sem bodije na preklop in navadne men se to zdi bolj praktično.

Nefreteti kaj pa vem moji popadki so bili čist podobni krčem pred M.
Pa ponavljat se morajo na neke določene minute.

Rožica
spalne vreče nisem uporabljala, ker je bila user posted image  v njej cela nervozna, spi namreč zelo nemirno in jo je vrjetno motilo ker se ni mogla več tako obračat in razmetavat. Je pa res praktična ker se ponoči ne more razbrcati sploh pozimi je to problem. Mi smo imel  ponoči precej toplo v sobi( 24stopinj) tako da ni bilo panike.

Glede kozmetike se strinjam da ni najboljša. Uporabljala sem jo samo za kopanje in mal olja na glavo kadar je imela temence. Zdaj ko je večja pa kdaj pa kdaj mal po obrazku namažem pa zmasiram z mlekom za telo.

Robčke za ritko na začetku nisem uporabljala. Bi rekla da res lahko povzroča vneto ritko. Kasneje smo jih začeli uporabljat vendar ima občasno vneto rito, tako da še vedno pogosto umivam kar z vodo.

Stekleničke in dude smo imeli oz. še  imamo aventove, pri drugem user posted image  pa bomo mogoče šli na katere druge.

Lep pozdrav

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 4.6.2007 12:38:34 >


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
   RE: Septembrke
4.6.2007 12:46:31   
guppy
SEPTEMBRSKI SEZNAM ZA NOVOROJENČKA
 
1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina

- BANJICA
- KOŠ ZA PLENICE 

 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic
 
3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE – 5 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- POVIJALNE PLENICE – 5 kom (frotir)
- BODI – 3 kom (2x dolgi, 1x kratki rokavi)
- PAJACEK PLIŠ – 2 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU, S KAPUCO
- SPALNA VREČA – 2 kom (kupiti pozneje)

- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, KALIKO
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - kupi po potrebi
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom

- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 
 
4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo)
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke (mini pakiranje za sprehode)
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne
- PRAŠKA PASTA (za vneto, rdečo ritko) 

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA 
 
6. ZAME:
- NEDERČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 2kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- TEL. KARTICA
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
- 5 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 1 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
- ČEVLJI, OBLAČILA, SPODNJE PERILO (zate)

Vsi predlogi dobrodošli!

< Sporočilo je popravil guppy -- 4.6.2007 12:47:25 >

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
   RE: Septembrke
4.6.2007 12:54:17   
guppy
user posted image
(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja --> porodnišnica, spol)

27.8. tikca, 1n, Ljubljana
27.8. misska, 2n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image

28.8. surya, 1n, Posavje user posted image
29.8. Nikki24 (25), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
29.8. avgustovka, 1n, Ljubljana --> Postojna
1.9. CUKRČEK (28), 2n (dvojčki), ok. Vrhnike --> Lj. user posted image
1.9. guppy (26), 1n (dvojčki), Lj --> Lj user posted image +user posted image
1.9. Marelica, 2n, okolica Ptuja --> Ptuj/MB user posted image    
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana --> Ljubljana
3.9. nena80 (27), 1n, Dolenjska --> NM / LJ user posted image
3.9. Pikica pokica (27), 2n, Celje --> Celje user posted image
3.9. lemavrica (28), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
3.9. jonči (28), 1n, Kranj user posted image
3.9. aljab, 1n, --> Celje user posted image

3.9. Mokka1 (27), 1n, Ruše --> LJ user posted image
4.9. bodoča (24), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
4.9. september 07, 1n, Vrhnika 
5.9. Rožica*, 1n user posted image
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. nejka7
5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n
5.9. lasekP, Velenje
5.9. nana 27 (28), 2n, okolica Lj --> Postojna user posted image

5.9. Mateja82 (25), 2n, Celje --> Celje user posted image
6.9. škorpion, 1n, Celje user posted image  
7.9. Carmy (25), 2n, Domžale --> Ljubljana user posted image
7.9. Žabonka, Lj. --> Lj. user posted image Brina
7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice
7.9. duskamb (34), 3n, Maribor user posted image Matija
8.9. Ninica, 2n
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj
9.9. manca79, Kranj
9.9. LEVASI (28), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
9.9. Emm, Velenje
10.9. nefretiti (28), Celje --> Maribor user posted image
10.9. _mala_ (26), 1n, Maribor --> Ptuj user posted image Maša
11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
11.9. sandra85 (21), 1n, Portorož user posted image
12.9. jst86, Škofja Loka --> Kranj
12.9. srček (28), 1n, Strunjan --> Po user posted image Žan 

13.9. PBJ , 2n 
14.9. Eva*, 1n
15.9. Taja339, 2n, Laško
15.9. ribica23, 1n, --> Ljubljana user posted image
15.9. helenav (27), 1n, Izola --> Izola user posted image Klara
16.9. cuma, 2n, Koper --> Izola user posted image Tinkara
16.9. TheAngel, 1n, Kranj user posted image
17.9. annie, 1n, Ruše --> Maribor user posted image
18.9. ašun (27), 1n, Pirniče --> Ljubljana user posted image Žana
19.9. buškica (32), 1n, Medvode --> Po/Lj user posted image Lara
20.9. ana b, 2n, Ljubljana 
20.9. Tatty (30), 1n, Ljubljana/Cerkno --> Lj

20.9. zvezda71 (36), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
20.9. mony79 (28), 1n, Primorska --> Šemp. pri Gorici user posted image  Vid
21.9. žarnica (23), 2n, --> Ptuj user posted image
21.9. *ribica*, 2n, M. Sobota --> M. Sobota user posted image Tiara/Alina 
22.9. nora (27), 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image Lucija
23.9. dorotea (27), 1n, Primorska --> Šempeter user posted image Patricija
23.9. naja07
23.9. NalLa (26), 1n, okolica Ljubljane --> Lj user posted image
24.9. nova169, 1n, Velenje
24.9. tianna (22), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. jota, 2n
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image
25.9. upanje-upanje, 1n, Koper
26.9. ksenija., 3n, Ptuj
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image
27.9. taček (23), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
27.9. sevenka (25), 1n, Domžale --> Ljubljana user posted image
27.9. tanja981 (25), 2n, Mežica --> Slo. Gradec user posted image
27.9. katjuša79, 2n, Celje --> Celje user posted image
28.9. jacklyn, 4n, Logatec --> Postojna user posted image
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

28.9. Tanja Lina, 1n, okolica Kranja --> Lj user posted image
28.9. duc.20 (22), 2n (OČKA), Kamnik --> Lj user posted image
30.9. taja83 (23), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Lj. user posted image David
??.9. Tadeja 1976, (dvojčki)  
  

------------------------------------------------------------
 
"SEPTEMBRSKE" MAMICE
(DP, nick, PDP, spol, ime, teža/dolžina)

user posted image

22.5. karin. (PDP 3.9.), user posted image Hope (610/32) + user posted image Elyse (750/35)

------------------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE

SREČANJE SEPTEMBRK v Ljubljani in na Obali
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1576815

SEZNAM za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1581186

< Sporočilo je popravil guppy -- 4.6.2007 12:55:23 >

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
   RE: Septembrke
4.6.2007 13:05:10   
surya
Tianna: kar vprašaj! Kar se pa vozička tiče, meni je tudi ta komplet všeč. Edino košarica se mi zdi nesmiselna, ker jo baje lahko zelo kratek čas uporabljaš. Ima katera izkušnje s tem? Sama razmišljam o Pilko P3 Completo + lupinica.

Taja83 tudi meni te makro oz. pako zadevce niso bile jasne! user posted image user posted image user posted image  Spet vemo nekaj novega.

Kg - jaz sem jih pridelala že osem.user posted image  Jem enako kot prej, beri veliko, s to razliko, da imam še sedaj vsake toliko napade po sladkem!user posted image  Upam, da res teža stagnira nekje pri 33.tednih, kot rečejo, drugače bom kot user posted image . In moja večna pregreha je - večerja.

Pozdravček, Surya

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
   [Brisano sporočilo]
4.6.2007 13:39:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3993
   RE: Septembrke
4.6.2007 13:57:15   
taček
Hojla čvekice!

Sem bila od srede do sobote v bolnici, ker sem imela krče pa skrajšan MV, tko da sem rabla skoraj 3 dni, da sem vse prebrala kar ste napisale!
Full fajn, da ste naredile seznam kaj vse rabimo, čeprav jst bom namesto tetra in makro majčk uporabljala kar bodije! In sicer tiste na preklop, sem si že enega kupila in zgleda super tko, da si jih bom nabavila še več!
Upam, da se ostale počutite ok in, da uživate v nosečnosti!

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
   RE: Septembrke
4.6.2007 14:11:26   
guppy
Pa dobro punce, kaj je zdaj to?? Dovolj tega otrdevanja, dajmo mal počivat, da dočakamo ta september. Pa ja ne bomo zdaj začele rojevat user posted image

Poljubčkajte bušije, hitro pod kovtre in nutelo v roke!

(odgovor članu taček)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
   RE: Septembrke
4.6.2007 14:17:17   
Anonimen
holja,

tale luna je pa bla močna?!?!?!

Jaz sem tudi v petek pristala v porodnišnici, ker je bil otrok čudno nemiren že ce dan, pa so me potem pomirili...

je pa še enkrat nujna številka 01 522 61 11  to je dežurna sestra v Lj porodnišnici. Tam ti vse povejo - napišite si jo v Materinske knjižice!

Guppy dodaj na seznam na koncu za odhod iz porodnišnice še kot POSEBEJ grafo tisto oblačila zame, čevlji perilo; moj je prvič namreč prinesel:
 
hlače, majco, nič za čez, dve različni nogavici, čevlje in gate pozabil. Šla sem domov ko pajac - vijoličaste hlače, rdeča majca, dve razlišni štumfi in v oranžnih natikačih. Da o bolnišničnih mrežastih gatah sploh ne govorim, višek erotike..... user posted image user posted image user posted image
 
Je fajn res posebej opozorit, ker so očki (posebej prvič) precej zmedeni!
 
 

(odgovor članu taček)
  Neposredna povezava do sporočila: 3996
   RE: Septembrke
4.6.2007 14:19:20   
Anonimen
Aja, pa v porodnišnici so mi rok SPET prestavli na začetek septembra.... zdravnica me je napiz.... da kaj je to za en rok, in je samo črtala po MK, pa se hudivala, da G vse prevečkrat premikajo roke nazaj, potem je pa problem, ker so otroci "prenošeni" po datumu, v bistvu pa rojeni taprav čas....

Ma kaj jaz vem. Sej se potem itak zgodi ko se more. res ne vem več kateri datum naj zdaj dam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3997
   RE: Septembrke
4.6.2007 14:20:55   
lemavrica
Ojla,

midva sva pa kupila Quinny Buzz - športni del, zdej čakava da pride še kaka ugodna Dreami košara, jajčko bova pa nejbrž kar novo kupila. Sem prov vesela da sva naletela na dost ugodno ceno vozička.

Drugače pa midva nimava še skoraj nič za user posted image , nekaj oblek ki sva jih dobila, to je pa tud vse.

Guppy jest bom kar upoštevala tvoj nasvet le da bo namesto nutele v roki knjiga za fax. Prov paše tale dež, sploh za študij je fajn.

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 4.6.2007 14:23:43 >


_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu taček)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
   RE: Septembrke
4.6.2007 15:13:24   
Pikica pokica
Taček in Misska, samo da je vse ok. Malo več počitka nam vsem ne bo škodilo user posted image .

Lemavrica, to sta kupila rabljen voziček ali sta ga naročila na včerajšni dnevni akciji BC-ja?

Drugače je pa Misska dobro napisala, da je treba posebej pripraviti nekaj za odhod domov za nas mamice. Moj je bil čisto zmeden in mi je prinesel kar tisto vrečko s stvarmi, ki jih je odpeljal domov, ko me je pripeljal v bolnico. Torej, enake zadeve kot pred porodom. Vse je bilo pomečkano... Je pozabil name, pa je na srečo  to še od takrat tovoril v avtu. Zdaj vem, da mu bom posebej pripravila stavi zame.

PA PA

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
   RE: Septembrke
4.6.2007 15:18:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: misska

 moj je prvič namreč prinesel:
 
hlače, majco, nič za čez, dve različni nogavici, čevlje in gate pozabil. Šla sem domov ko pajac - vijoličaste hlače, rdeča majca, dve razlišni štumfi in v oranžnih natikačih. Da o bolnišničnih mrežastih gatah sploh ne govorim, višek erotike..... user posted image user posted image user posted image  
 


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ojoj, še dobro, da sem šla prej lulat, preden sem prebrala...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?